Feyenoord bereikt akkoord met Lee

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt heeft Feyenoord overeenstemming bereikt met de Koreaan Chun-Soo Lee.

Door de hectische laatste dagen moest Lee medisch gekeurd worden in Seoel, en kon de clubarts van Feyenoord het slechts van een afstand volgen. ”Donderdagochtend om negen uur kregen we bericht dat de transfer op het laatste moment niet doorging”, vertelt technisch manager Peter Bosz. ”Maar ’smiddags om een uur of twaalf bleek er tóch nog een opening te zijn en ’snachts om vier uur – het is zeven uur later in Korea - kregen we de bevestiging dat zijn club Ulsan akkoord was. Toen was er geen vliegtuig meer te krijgen om op tijd in Rotterdam te zijn.”.

Ondanks dat de transfer pas op het laatste moment rond kwam is er volgens Bosz geen sprake van een paniekaankoop. ”Chun-Soo Lee staat al heel lang op onze lijst van spelers,” aldus Bosz. “Via ondermeer de Koreaanse bondscoach Pim Verbeek en Dick Advocaat hebben we uitgebreid research gedaan naar hem. Niet alleen als voetballer, maar ook als persoon. Zij waren buitengewoon positief. Zelf hebben we hem diverse keren bekeken, ondermeer in de recente interland tegen Nederland.” De 75 voudig Koreaans international speelde eerder in Europa voor Real Sociedad en Numancia, maar zonder succes. Hij keerde na twee jaar terug naar Zuid-Korea vanwege heimwee. ”Toen hij naar Spanje vertrok was hij nog erg jong”, is de verklaring van Bosz.

Na het vertrek van Drenthe en Castelen en de blessure voor Slory waren de mogelijkheden van Feyenoord op de vleugels beperkt. ”We zijn ook lang met Luque bezig geweest,” aldus Bosz. “Toen die niet haalbaar bleek, gingen we voor Lee.” Ook voor het niet aantrekken van Danny Koevermans gaf Bosz een verklaring: “Voor Koevermans hebben we heel duidelijk vastgesteld wat we vonden dat hij waard was. Dat bleek niet in de buurt te komen bij wat AZ vroeg. PSV kon en wilde dat bedrag blijkbaar wél betalen.”