Bleekemolen rijdt Le Mans bij Lammers

Jan Lammers heeft zijn team bekend gemaakt voor de 24 uur van Le Mans, die op 16 en 17 juni plaats vind. Naast Jan Lammers zelf gaan ook David Hart en Jeroen Bleekemolen voor het team rijden.

David Hart is 49 jaar en heeft veel ervaring in de autosport. Hart reed al twee keer eerder de 24 uur van Le Mans: in 2000 en 2003. Bovendien won hij ook in 2005 en 2006 de 24 uur van Zolder en reed hij in de Le Mans Series in 2005.

Jan Lammers is tevreden met de rijderskeuze: "Met David aan boord weten we dat we nooit een saai moment zullen hebben! Jeroen heeft al met veel succes samen met hem gereden. Ik zie het altijd als onze verantwoordelijkheid om het beste uit onze coureurs te halen, inclusief mijzelf, en ik kijk er naar uit om daar weer aan te gaan werken," aldus Jan Lammers.

Ook David Hart is gemotiveerder dan ooit om mee te doen met Jan Lammers en Jeroen Bleekemolen. "Vorig jaar heb ik al met Jeroen gereden en door zijn mogelijkheid om voor Team Nederland te rijden hebben we helaas moeten stoppen met samen rijden," zei Hart. "Ik ben extreem gemotiveerd om mijn uiterste best te doen en goed werk te leveren in de auto. Ik kan bijna niet verwoorden hoezeer ik ernaar uitkijk om te beginnen met rijden."

Jeroen Bleekemolen rijdt momenteel voor team Nederland in de A1GP-serie en doet dat niet geheel onverdienstelijk. Naast de pole position en de overwinning in de sprintrace van Peking, reed hij in Nieuw-Zeeland een top 5-positie in de hoofdrace. Jeroen Bleekemolen is pas 25 jaar oud en heeft nu al heel ervaring in diverse race klasse's.

Racing for Holland maakt wederom gebruik van de Dome. Voor dit jaar komt er een nieuwe Dome, de S101.5 LMP1, die wordt aangedreven door een Judd GV5 S2 V10 motor en het team zal door het Franse Michelin van banden worden voorzien.

"We hebben veel ondersteuning van Dome. Vorige week heb ik een kleine indruk gekregen van wat ze allemaal aan het doen zijn. We hebben ook de goede banden, Michelins, die ook wel verschil maken. We moeten in staat zijn om goed voor de dag te komen met de Dome," aldus de jongste telg in de familie Bleekemolen.