FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 januari 2007

Tieners doodgemarteld in Brazilië

Icoon MisdaadZes mensen waaronder vijf tieners in de leeftijd van 14 tot 18 jaar zijn gisteren doodgemarteld in Brazilië. Dat gebeurde toen het clubje onderweg was om een potje voetbal te spelen. Hun lijken werden achtergelaten in een krottenwijk in het noorden van Rio de Janeiro.

Drugscriminelen
De jongeren waren in een bestelbusje op weg naar een andere wijk om te gaan voetballen. Drugscriminelen reden de wagen klem en namen de jongeren gevangen. De bestuurder werd vrijgelaten, maar zes anderen moesten meekomen. Eén van hen kon vluchten. De anderen werden gemarteld en vermoord.

Verminkt
De verminkte lichamen werden achtergelaten in een auto. Mogelijk verwarden de daders de slachtoffers met leden van een rivaliserende drugsbende. Ook houdt de politie de mogelijkheid open dat de jongeren enkel vermoord zijn omdat ze uit een andere wijk kwamen. De vermoorde jongelui hadden allen een blanco strafblad.

15. Gezever op zee

Hein Pietersz, de Hollandse kaper-kapitein van het varende wrak d'Enter ende Lete, zat stomdronken in de kapiteinshut. Enkele dagen eerder had hij samen met twaalf andere schelmen, schobbejakken en schavuiten de haven van Amsterdam verlaten, met als doel de schat met de zeven schatkaarten te vinden, op het eiland Nieu-Flevolandt.

Maar nu had hij bezoek. Zijn vriend en scheepsuitkijk 50-Floryn stond voor hem. Hij had iets belangrijks te vertellen.
Hein had getracht enige interesse te tonen, maar dat viel hem zwaar. Na een ferme slok rum, boerde Hein, en vroeg: "Nou vertel, wat kom je doen?"

50-Floryn deed zijn verhaal: "Kapitein, we hebben het dek geschrobd, en toen hebben we de zeilen opnieuw bijgezet, maar het blijft windstil. En toen verveelden we ons kapot aan boord, en toen besloten we daarom maar verstoppertje te gaan doen. En toen.."
"En toen..", viel Hein hem in de rede, "En toen, en toen, en toen.., toen kreeg je van katoen! En toen kreeg er iemand zin om een een klap voor je kafferbakkes te geven, Floryn! Bespaar me je straattaal, we zijn hier niet in Gibraltar!"
50-Floryn slikte even, maar ging daarna driftig verder: "Ik wilde me eerst verstoppen achter de bezaansmast, maar ben uiteindelijk via het verdek een van de hutten binnengelopen, om me aldaar in een plunjekist te verstoppen. En toen vond ik een boek."
"Wel, wel, wel, ..een boek.." zuchtte Hein verveeld. Hij zette de fles rum aan zijn mond en klokte hem helemaal leeg. Vervolgens smeet hij de fles stuk in de hoek van zijn hut, bij de rest van het ongescheiden afval. Hij veegde zijn mond af. Hein voelde zich zo zat als een Maleier, en zo beneveld als de Mistige Mistzee.
"Wel wel, en toen vond jij een boek dus, in een plunjekist! Is dat alles? Beetje een mager verhaal, vind je niet? Je kunt het opschrijven, hoor, ..en proberen te verkopen als avonturenroman. Zou ik niet teveel van het verhaal verklappen op de achterkaft, meer zoiets als "Ik vond een boek", tevens ook de titel. Met als onderschrift: 'de spannende avonturen van kaapvaarder 50-Floryn'. Verder niet teveel verklappen, hoor!"

50-Floryn keek met grote ogen naar zijn volslagen dronken kapitein, die rustig doorzeverde: "Omdat ik als Hollander, net als de Joden en de Chinezen overigens, OOK niet achterin de rij heb gestaan bij het uitdelen van de koopmansgeest, adviseer ik je om een vervolgverhaal van "Ik vond een boek" te schrijven, Floryn! Dat zou dan "In een plunjekist" kunnen gaan heten. En tenslotte, om het zakelijk HELEMAAL tot een succes te maken, kunnen we beide delen dan bundelen in een trilogie, getiteld: "Ik vond een boek - in een plunjekist". Niks geen geleur met peper en kaneel, of ons versjouwen aan goud, zilver of kruidnagels. Boeken en geschriften zullen we verhandelen! Daar zullen wij onze duiten mee verdienen! Maar goed, ik word haast zeeziek van nieuwsgierigheid; hoe heet dat boek dat je in die plunjekist vond? 'De Negerhut van je achterkleinzoon Tom' zeker? Moet nog geschreven worden, dus dat kan het niet zijn. Ben jij al grootvader? Ik wel. Eddy zal ik hem noemen. Maar dat terzijde van de mast, ga verder, kort ende bondig, zoals ik pleeg te spreken, ..jawel!"

Hein nam weer een paar slokken, en mompelde: "Zoals ik pleeg te spreken.." Hij boerde, en vervolgde:

"Wist je trouwens dat ik dat plegen heb geerfd van mijn pleegvader Foster Parentsz, een veelpleger? En ex-verpleger! Mijn pleegvader die placht ook altijd te zeggen: "Als je spreekt, pleeg het dan bondig ende kort te houden omwille van de volgende honderd redenen: 1. Kort ende bondig spreken maken de volgende 99 volkomen overbodig. 2. Toch.."
50-Floryn hoestte even wat zenuwachtig, waardoor Hein de draad van zijn betoog kwijt raakte.

"Ja ja, mijn pleegvader was een begenadigd spreker", ging hij verder. "Dat kwam goed uit, want vanwege zijn veelplegerij kreeg hij het ene na het andere proces-verbaal aan zijn pikbroek hangen, en die broek die hing al op half zeven. Vroeger, ..als we niet wisten hoe laat het was, vroegen we altijd zo rond half zeven 's avonds: "Vader, hoe laat is het?" Dan wees ie naar zijn pikbroek en dan riepen we in koor: "Half acht!", zoveel processen verbaal had ie dan aan zijn broek hangen. En dan werd ie kwaad, he! Dan wisten wij als kinderen wel hoe laat het was. Half acht. Dan ging onze pleegvader tikkertje met ons spelen, alleen wilde hij hem dan alleen zelf zijn, en tikte hij nogal hard, en moesten we bovendien niet het lef hebben om terug te tikken, want dan kregen we nog een flinke draai om de oren toe, tegen de klok in, en dan wist je helemaal niet meer hoe laat het was, ja, in ieder geval nog niet je verjaardag! Gelukkig hield hij zich meestal in, want als de pleegkinderen uit zijn huis geplaatst werden, werden ze er eigenlijk direct weer IN geplaatst. Sinds hij geen verpleger meer was, bestierde hij namelijk het enige pleeghuis in onze steeg! Dus in plaats van lange verhalen ophangen had onze pleegvader ook liever dat we ons bondig ende kort hielden, bondig ende kort ja, wat hij in gevallen van tijdnood soms afkortte als "Hou je B.E.K.!
Voor jou, 50-Floryn geldt dus hetzelfde. Hou je bek! En dat laatste is een 'afk.' oftewel: een afkorting. Hoe heet dat boek in die noodlottige plunjekist, Floryn? Of kun je niet lezen?
Dat zou me zwaar van je tegen vallen! Wel EEN of ander prutsboek gaan schrijven, dat tot vervelens toe tot een trilogie uitmelken, maar het ZELF niet te hoeven lezen! Ja, dat is makkelijk!"

50-Floryn keek wat bedremmeld. "Ik kan lezen, ik kan schrijven, ik kan rijmen, ik kan.."
"Jij kan beter kort en bondig zijn, want dat rijmt ook op Floryn! Ja, rijmen kan ik ook, maar dat hoeft nu niet. Geef me dat boek!"
"Ik zal het even pakken.." 50-Floryn verliet de kapiteinshut, en kwam even later weer terug met een dik boek in zijn handen. Hij legde het voor Hein op zijn tafel. Deze greep het boek, en draaide het zich naar zich toe.
Hein voelde zijn bloed koud worden, toen hij de in goud beletterde titel las:

'Boek der Ongedoopten'

Hij keek op, naar 50-Floryn. Deze zweeg. Hein keek weer naar het boek, en sloeg het open. Driftig bladerde hij door, richting zijn geboortejaar. Hij kwam steeds vaker bekende namen tegen, zelfs die van zijn jeugdvrienden Ysbrant van Hammelburch en Willem Holleedigher, ja zelfs die van de huidige scheepskok! Sjaak Hekkebraak! "Dat is overigens geen jeugdvriend van me!", zei Hein grijnzend tegen 50-Floryn.
Hij bladerde door. Bijna was hij er, bij 6 juni 1602, zijn geboortedag. Hier zou ook zijn eigen pagina beschreven staan, ..totdat: "Blikskaters! Hier ontbreekt een bladzijde!" (zie deel 1)
Hein bladerde terug, naar de bladzijde van Sjaak Hekkebraak, die iets ouder was dan hem.

Toen hoorden Hein en 50-Floryn buiten, achter hen, een gil. Gevolgd door een plons. Hein keek achterom, het raam van de hut uit. In het kielzog van zijn schip d'Enter ende Lete zag hij de wegkabbelende kringen in het water van de verder zo spiegelgladde Zuiderzee .
"Die heeft zich goed verstopt, wie zou het zijn? ..Hekkebraak weer?"
50-Floryn wist het ook niet.
"Van wie is dit boek, Floryn? Wie heeft mijn geboorteakte eruit gescheurd? Wie.."
"U zult hem zo "49" horen roepen?" zei 50-Floryn.

'49!' hoorde Hein iemand helemaal boven op het dek roepen.
"Die stem..?" mompelde Hein hardop.
'49!' klonk het weer, "Ik kom! Wie niet weg is, is gezien!"
Hein schrok. "Maar dat is de stem van Endenee! Wat wil je zeggen, Floryn?"
"Kijk maar voor in het boek", zei deze.

Hein voelde voor de tweede maal zijn bloed koud worden. Voorin, in dit boek, waar Heins geboorteakte uit was gescheurd, stond in sierlijke letters de naam van iemand die boven aan de mast vastgekluisterd was: J.A. Endenee.

Hein nam nog maar een slok rum.

wordt vervolgd

Urk zakt weg in veengrond

Icoon BinnenlandsDe nieuwbouwwijken van Urk zakken weg in slap veengrond. Alleen een noodplan kan het dorp nog een behoeden voor een groot debacle. De gemeente Urk heeft in de jaren ’90 grote fouten gemaakt bij de inrichting van nieuwe wijken. Daardoor zijn al rioleringen en straten verzakt.

Alleen een hersteloperatie van dertig miljoen euro kan de nieuwbouwwijken nog redden. Urk heeft daar het geld echter niet voor en staat zelfs onder financieel toezicht van de provincie Flevoland. Burgemeester Jaap Kroon van Urk geeft toe dat de gemeente geen rekening heeft gehouden met bodemverzakking. "Daar betalen we nu de rekening voor", zegt hij in de Telegraaf.

Vind jij dat je als 'Joker' op een identiteitsbewijs moet kunnen staan?

FOK!ker Oversight is er in geslaagd om geschminkt als de 'Joker' uit Batman op de foto te gaan voor zijn identiteitsbewijs. Omdat hij aangaf dat dit bij zijn levensbeschouwing hoort, ging de gemeente akkoord. De politiek wil nu dat hij zijn identiteitsbewijs weer inlevert. Vind jij dat als Joker op de foto gaan moet mogen?

(Wil je weten waar dit over gaat? Lees de special!)

Uitslag Heerenveen - Heracles

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de utislag.

SC Heerenveen- Heracles 5-1
2' Nilsson (assist Jakob Poulsen)
39' Alves 2-0
43' Alves 3-0 (assist Pranjic)
51' Quansah 3-1
63' Pranjic 4-1 (assist Alves)
78' Friend 5-1 (assist Breuer)

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 25.000.
Geel: Bosnar, de Vries (Heracles)

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, Breuer, Bosvelt (Bradley/69), Poulsen, Prager (Hanssen/46), Pranjic, Alves, Nilsson (Friend/74).

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Maas, Bosnar, Klavan, De Vries, Tanghe, Schilder, Daelemans, Quansah, Höcher (Biseswar/46).

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Alcides maakt mogelijk zijn debuut voor PSV

Eduardo Alcides maakt mogelijk zaterdag zijn debuut voor PSV. De Braziliaanse verdediger wordt vrijdag verwacht in Eindhoven. Een dag later traint hij voor het eerst mee met de selectie van trainer Ronald Koeman.

De nieuwe aanwinst van PSV moest afgelopen week zijn papieren op orde krijgen in zijn geboorteland. De komende anderhalf jaar wordt Alcides gehuurd van Chelsea. Hij moet in Eindhoven de opvolger worden van Alex, die naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen vertrekt bij PSV.

Alcides speelde voorheen al twee jaar op huurbasis bij het Portugese Benfica, onder leiding van Koeman. Ook kwam Alcides in het verleden uit voor Schalke 04 en Santos.

Meer dan 10 Miljoen DS handhelds verkocht in Noord Amerika

Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat het reeds meer 10,2 miloen DS handheld consoles heeft verkocht in de Verenigde Staten en Canada.
Volgens Nintendo betekent dit dat er omgerekend negen DS consoles iedere minuut zijn verkocht sinds de DS in november 2004 werd geintroduceerd.

In totaal zijn er 35,6 miljoen DS handheld consoles over de toonbank gegaan; 14,4 miljoen in Japan, 10,2 miljoen in Noord Amerika en 11 miljoen in andere gebieden.

Verkiezingsfraude bij jongerenpartij

Icoon VerkiezingenDe Partij voor de Jongeren heeft handtekeningen vervalst om aan de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg op 7 maart te kunnen deelnemen. De partij sjoemelde in beide stemdistricten in de provincie.

Partij voor de Jongeren, logoBurgemeester Gerd Leers van Maastricht zei op een persbijeenkomst dat 24 van de 34 ondersteunende handtekeningen voor de kandidatenlijst in het stemdistrict Zuid-Limburg vervalst waren.

In Noord- en Midden-Limburg was welgeteld één van de 36 ingediende ondersteuningsverklaringen voor de Partij voor de Jongeren geldig, deelde burgemeester Hubert Bruls van Venlo mee. Hij sprak van ''zeer ernstige fraude'', de boel zou bewust geflest zijn.

De partij mag in Limburg daarom niet meedoen aan de Statenverkiezingen. Er is aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. De partij kan binnen vier dagen tegen de uitsluiting in beroep gaan bij de Raad van State.

Bleekemolen rijdt Le Mans bij Lammers

Jan Lammers heeft zijn team bekend gemaakt voor de 24 uur van Le Mans, die op 16 en 17 juni plaats vind. Naast Jan Lammers zelf gaan ook David Hart en Jeroen Bleekemolen voor het team rijden.

David Hart is 49 jaar en heeft veel ervaring in de autosport. Hart reed al twee keer eerder de 24 uur van Le Mans: in 2000 en 2003. Bovendien won hij ook in 2005 en 2006 de 24 uur van Zolder en reed hij in de Le Mans Series in 2005.

Jan Lammers is tevreden met de rijderskeuze: "Met David aan boord weten we dat we nooit een saai moment zullen hebben! Jeroen heeft al met veel succes samen met hem gereden. Ik zie het altijd als onze verantwoordelijkheid om het beste uit onze coureurs te halen, inclusief mijzelf, en ik kijk er naar uit om daar weer aan te gaan werken," aldus Jan Lammers.

Ook David Hart is gemotiveerder dan ooit om mee te doen met Jan Lammers en Jeroen Bleekemolen. "Vorig jaar heb ik al met Jeroen gereden en door zijn mogelijkheid om voor Team Nederland te rijden hebben we helaas moeten stoppen met samen rijden," zei Hart. "Ik ben extreem gemotiveerd om mijn uiterste best te doen en goed werk te leveren in de auto. Ik kan bijna niet verwoorden hoezeer ik ernaar uitkijk om te beginnen met rijden."

Jeroen Bleekemolen rijdt momenteel voor team Nederland in de A1GP-serie en doet dat niet geheel onverdienstelijk. Naast de pole position en de overwinning in de sprintrace van Peking, reed hij in Nieuw-Zeeland een top 5-positie in de hoofdrace. Jeroen Bleekemolen is pas 25 jaar oud en heeft nu al heel ervaring in diverse race klasse's.

Racing for Holland maakt wederom gebruik van de Dome. Voor dit jaar komt er een nieuwe Dome, de S101.5 LMP1, die wordt aangedreven door een Judd GV5 S2 V10 motor en het team zal door het Franse Michelin van banden worden voorzien.

"We hebben veel ondersteuning van Dome. Vorige week heb ik een kleine indruk gekregen van wat ze allemaal aan het doen zijn. We hebben ook de goede banden, Michelins, die ook wel verschil maken. We moeten in staat zijn om goed voor de dag te komen met de Dome," aldus de jongste telg in de familie Bleekemolen.

[upd]'Davids op weg naar Amsterdam'

Volgens Het Parool is Tottenham Hotspur-speler Edgar Davids onderweg naar Amsterdam. De middenvelder heeft volgens de krant al een persoonlijk akkoord met Ajax.

Ajax-coach Henk Ten Cate heeft al eerder gezegd dat hij graag een ervaren middenvelder wilt toevoegen aan zijn selectie. Door de verkoop van Markus Rosenberg heeft Ajax extra geld voor Davids. Ajax heeft nog geen overeenkomst met Tottenham Hotspur, maar zodra zij akkoord zijn, tekent Davids voor anderhalf seizoen.

Edgar Davids is bij The Spurs op een zijspoor beland. De 33-jarige middenvelder zit regelmatig op de tribune en heeft nog maar 9 wedstrijden gespeeld dit seizoen.

Update:
De advocaat van Davids, Robert Geerlings, heeft bevestigd dat er een akkoord is tussen Ajax en Davids. The Spurs en Ajax zijn al begonnen aan de onderhandelingen. Ajax kan Davids overigens niet gebruiken in de UEFA-Cup. De middenvelder speelde twintig minuten tegen Slavia Praag en de UEFA verbiedt het om in één seizoen voor twee clubs in Europa uit te komen.

Man valt gynaecoloog echtgenote aan

Icoon BuitenlandsEen Franse moslim moet zes maanden de cel in, omdat hij een gynaecoloog heeft geslagen en uitgescholden. Hij ging door het lint in een Parijs ziekenhuis toen hij merkte dat zijn vrouw na een bevalling werd onderzocht door een mannelijke gynaecoloog.

De politie arresteerde de man. De 23-jarige echtgenoot stormde de ziekenhuiskamer binnen, omdat hij om een vrouwelijke gynaecologe zou hebben gevraagd. Franse ziekenhuizen houden met de vraag normaal wel rekening. Alleen wanneer het personeelsbestand en de wachttijd dat toelaten wordt die vraag gehonoreerd.

Heubach langer bij Twente

Jeroen Heubach heeft zijn contract bij FC Twente met twee seizoenen verlengd tot 2009. Dat maakte Twente vrijdag bekend.

De trainer van de Tukkers, Fred Rutten, is blij met de contractverlening van de 32-jarige verdediger. "Wij zijn heel blij dat Jeroen behouden kan blijven voor de club. Jeroen is een speler van de streek, die zijn jeugdopleiding bij FC Twente heeft genoten."

Heubach speelde tot nu toe 220 Eredivisiewedstrijden voor Twente, waarin hij vier doelpunten maakte.

Meer info over Blacksite: Area 51

Een teaser eind 2006 lichtte al een tipje van de sluier op over Midways nieuwe game. Nu is er iets meer informatie bekend geworden over deze game; het is Blacksite: Area 51. De game zal een sequel zijn van Area 51 die op de PlayStation 2, Xbox en de pc verscheen. Ditmaal zal de alien-shooter verschijnen op de nieuwe generatie, om precies te zijn de PlayStation 3, Xbox 360 en de pc.

Er is nog weinig bekend over het verhaal. Je hebt in Blacksite: Area 51 de volledige controle over je squad, wat niet mogelijk was in het eerste deel. Niet enkel de besturing is hier van belang, maar ook zul je moeten zorgen dat er een goed moraal heerst onder je manschappen. Slecht leiderschap resulteert in manschappen die niet meer willen vechten. Nieuw is ook dat je in dit deel kunt rondrijden. Je krijgt de beschikking over ATV's, HMMWV's en ook gewone personenwagens. Waarschijnlijk zullen hier nog extra voertuigen aan toegevoegd worden. In de game zul je ook verschillende routes kunnen nemen om je vijand uit te schakelen. Te lang blijven is echter ook niet echt goed voor je gezondheid, want de omgeving is grotendeels verwoestbaar.

Het spel zal online speelbaar zijn met bekende speelmodi als Deathmatch, Team Deathmatch en Capture-the-Flag. Hier zullen nog meer modi aan toegevoegd worden zodra er meer informatie over de game bekend gemaakt wordt.

De game zal volgens planning aan het eind van deze zomer in de winkels te vinden zijn.

Je kunt een video hier bekijken: high-res - low-res






Vuur met vuur bestrijden...

Sommige uitdrukkingen moet je vooral niet te letterlijk nemen. Neem nu de uitdrukking Fight fire with fire. Dat betekent iets van om je te verzetten tegen iets slechts moet je op dezelfde manier reageren. Iedereen begrijpt natuurlijk dat dit figuurlijk bedoeld is en dat je het vooral niet te letterlijk moet nemen.

Helaas, er lopen altijd mensen rond die dat niet door hebben. Bijvoorbeeld Gary Moore. Tot zijn grote schrik staat het eten in de oven opeens goed in de fik. Terwijl hij naar het vuurtje keek, schoot opeens de kreet "fight fire with fire" door hem heen.

Zonder zich te bedenken pakte hij zijn F-560 FireMaster Vlammenwerper (wie heeft deze niet in huis?) en begon dapper het vuur met vuur te bestrijden!

quote:
The Fire Prevention and Safety Council says fire departments use water to squelch flames and advises the public to leave all firefighting to professionals. The council also considers flame throwing counterproductive to putting out blazes.
Het is maar dat U het weet!

[upd] 'PvdA en CDA willen internetheffing'

Icoon Piracy De twee grootste partijen in de coalitiebesprekingen, PvdA en CDA, denken na over een extra heffing op internetabonnementen. Hiermee willen ze de platenmaatschappijen compenseren voor het onbetaald downloaden van muziek door consumenten. Daarna moeten deze bedrijven zo min mogelijk doen om onbetaald downloaden tegen te werken door bijvoorbeeld kopieerbeveiliging.

"We moeten realistisch zijn", aldus Martijn van Dam van de PvdA. "Het is niet fijn om te horen voor muzikanten, maar het is een verloren strijd om kopiëren op internet tegen te gaan". De Nederlandse brancheorganisatie voor de muziekindustrie NVPI is zelf tot de conclusie gekomen dat kopieerbeveiliging niet werkt. De kosten blijken niet op te wegen tegen de resultaten. "Op het moment dat de bescherming of bestrijding slimmer wordt, wordt direct ook de techniek om muziek uit te wisselen slimmer", legt Van Dam uit.

Om muzikanten en auteurs tegemoet te komen, moet er een mogelijkheid komen om heffingen te leggen op het internetabonnement. Enige voorwaarde is dat platenmaatschappijen het onbetaald downloaden niet tegenwerken met beveiligingen. "De Kamer was tegen heffingen op MP3-spelers terwijl er ook beveiligingen zijn", aldus Van Dam.

Ook het CDA staat achter dit plan. "Voorwaarde voor zo'n heffing is wel dat mensen dan niet ook nog eens moeten betalen voor het downloaden van de muziek zelf", aldus CDA-Kamerlid Nicolien van Vroonhoven.

Update 18.29 uur
Martijn van Dam heeft in een verklaring aangegeven dat er helemaal geen sprake is van een dergelijk plan, en dat hij helemaal niet geïnterviewd is door NU.nl. De citaten die NU.nl meldt, zouden afkomstig zijn van een interview voor het blad van Buma Stemra.

Van Dam verzet zich in dit artikel tegen heffingen op mp3-spelers, en geeft aan dat de strijd van de muziekindustrie tegen kopiëren volgens hem een verloren zaak is. Het instellen van een kopieerheffing op internet zou een puur hypothetische opmerking zijn geweest.

Volgens Van Dam is er geen plan voor kopieerheffing op internetabonnementen, en ziet het er ook niet naar uit dat er een dergelijk plan zal komen.

Duitser smijt met geld

Icoon OpmerkelijkEen Duitser heeft als winnaar van een wedstrijd 75.000 euro uitgedeeld. Op de gulle actie vrijdag op een plein in het West-Duitse Kaiserslautern kwamen 15.000 personen af, ondanks de ijzige kou.

De 49-jarige vrachtwagenchauffeur had bij een prijsvraag van een commercieel radiostation voorgesteld geld te laten 'regenen'. Met zijn idee won hij de hoofdprijs van 100.000 euro. Een kwart van dat bedrag mag hij zelf houden.

De truckchauffeur had het geld eigenlijk uit een raam van het stadhuis van Mainz willen smijten, maar het bestuur van die stad verleende geen toestemming. Het radiostation ontving 12.000 inzendingen op de vraag: Wat zou u doen om 100.000 euro te krijgen?

De Duitse vrachtwagenchauffeur Marko Hilgert strooit met geld
Geldregen in Kaiserslautern

Vrouw verdacht van drie babymoorden

Icoon MisdaadEen 21-jarige vrouw is in de Duitse deelstaat Thüringen aangehouden wegens de moord op haar drie kinderen. De lijkjes van de baby's zijn in de afgelopen week gevonden bij een huis in Thörey dat eigendom van de ouders van de vrouw is geweest.

De nieuwe eigenaar deed de macabere ontdekking toen hij de garage opruimde. De Duitse heeft erkend dat zij de twee meisjes en een jongen heeft gebaard toen ze 16, 17 en 19 jaar was. Ze beviel in de nieuwe woning van haar ouders in Erfurt, maar bracht de kinderen naar de leegstaande boerderij in Thörey. Het is onduidelijk hoe de pasgeborenen zijn gestorven.

Bruins kiest voor Feyenoord

Feyenoord heeft Luigi Bruins gecontracteerd voor vier seizoenen. Bruins zal pas volgend seizoen voor Feyenoord spelen, dit seizoen blijft hij voor Excelsior uitkomen. De jonge speler moet alleen nog medisch worden gekeurd.

Op de website van Feyenoord zegt Peter Bosz: ”We zijn heel blij dat we deze talentvolle Rotterdamse jongen hebben kunnen vastleggen. Luigi is een hele getalenteerde jongen met specifieke kwaliteiten.” De 19-jarige middenvelder heeft mede op gevoel voor Feyenoord gekozen. ”Ik heb lang gewikt en gewogen, maar over mijn definitieve keuze heb ik wel heel goed nagedacht. En nu ben ik heel blij met mijn keuze voor Feyenoord.“

”Ik ben een echte Rotterdammer en ben er trots op straks voor deze club en in De Kuip te gaan spelen. Vroeger keek ik daar al naar uit en nu gaat het gebeuren. Voordeel is dat ik in mijn eigen omgeving kan blijven. Feyenoord is in alle opzichten de beste keuze voor mij,” aldus een tevreden Bruins. De talentvolle middenvelder stond ook in de belangstelling van andere Nederlandse clubs en buitenlandse ploegen.

86-jarige winkeldief weer aangehouden

Icoon PolitieEen 86-jarige winkeldief uit Gorinchem kan het stelen maar niet laten. De hoogbejaarde man werd dit keer betrapt in een winkel in de Arkelstraat in Gorinchem op het stelen van tompoezen.

Toen winkelbedienden de man aanspraken liet de man de tompoezen op de grond vallen. De Gorkummer had de lekkernijen onder zijn jas verstopt. Hij riep nog dat hij niet naar de politie wilde. Helaas voor hem namen agenten hem toch weer mee.

De hoogbejaarde man werd al drie keer eerder door een rechtbank in Dordrecht tot een geldboete veroordeeld. Hij verklaarde steeds te stelen voor de kick en niet uit armoede. Bij iedere rechtszaak verklaarde hij het niet meer te zullen doen omdat de spanning hem te veel werd.

Timmer start niet in Heerenveen

Marianne Timmer doet ook niet mee aan de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden sprint in Heerenveen. Dit heeft haar coach, Jac Orie, laten weten. Eerder was al bekend dat ze op de eerste dag niet aan de start zou verschijnen.

De drievoudig olympisch kampioene is nog niet hersteld van een aandoening aan de luchtwegen. De volgende belangrijke wedstrijd voor Timmer is nu begin maart, de finale van de wereldbeker in Calgary.

Timmer wordt in Heerenveen op de 500 meter vervangen door Frederika Buwalda en op de 1.000 meter door Sophie Nijman.

Purmerendse PvdA'er negeert leerplichtwet

Fractievoorzitter Jos Lutz van de Partij van de Arbeid (PvdA) in Purmerend heeft lak aan de leerplichtwet. Gisteren zijn hij en zijn vrouw met hun twee kinderen op het vliegtuig gestapt voor een rondreis van twee maanden door Thailand, China en Australië. De onderwijsinspectie gaf hem geen toestemming zijn twee kinderen acht weken van school te halen, maar daar heeft Lutz geen boodschap aan.

Lutz in het Noordhollands Dagblad: ''Ik ben het principieel met de beslissing van de onderwijsinspectie oneens. De leerplichtwet is in Nederland niet meegegroeid. Bovendien wordt de wet in andere gemeenten soepeler toegepast. De ambtenaren zijn elders veel flexibeler.''

Vooralsnog gaat het om een negatief advies van de leerplichtambtenaar. ''Als de leerplicht uiteindelijk niet akkoord gaat, dan betekent het dat ik naar de rechter stap. De leerplichtwet is achterhaald. Ik vind dat ze dit per geval moeten bekijken.'' De starre houding van de leerplichtambtenaren had de PvdA'er overigens niet verwacht. De werkgevers van zijn vrouw en hem hadden geen probleem met de vakantie van twee maanden. ''Maar toen liepen we tegen de leerplichtwet aan.''

Van den Anker
De actie van Lutz kan hem op een hoge boete komen te staan. Dat ondervond oud Leefbaar Rotterdam-wethouder en huidig gemeenteraadslid Marianne van den Anker gisteren nog bij de rechtbank in Rotterdam. Zij stond daar samen met haar man terecht wegens het drie weken te laat naar school sturen van haar 5-jarige zoontje.

In tranen vertelde Van den Anker dat ze met echtgenoot en kids op wereldreis was gegaan. Bij de leerplichtambtenaar had ze gevraagd of haar zoontje 3 weken later op school mocht komen, omdat de familie na de eerdere ernstige ziekte van de kleuter hard aan vakantie toe was. De leerplichtambtenaar reageerde negatief. De 14-jarige zoon van Van den Anker verscheen wel op tijd op school, omdat die eerder door het gezin naar Nederland werd gestuurd.

Van den Anker vond dat ze door de eerdere publicaties in de media over de affaire ernstig in haar maatschappelijke positie is geschaad. Bovendien zorgde de gezondheidstoestand van haar kind, die zeer ernstig ziek is geweest en nog steeds last daarvan heeft, gisteren voor de nodige tranen.

De officier van Justitie stelde de Rotterdamse politica en haar man voor de keuze: 1.000 euro boete betalen en de zaak is afgedaan óf snel met een medische verklaring komen, waaruit blijkt dat het zoontje die eerste weken niet naar school kon, omdat het te druk voor hem was. De familie Van den Anker koos voor de laatste optie.

Schotland: 'Meer landen op het EK'

De Schotse voetbalbond heeft vandaag in Düsseldorf een voorstel ingediend voor een onderzoek naar een EK met 20 of 24 voetballanden in plaats van 16 voetballanden. In Düsseldorf is vandaag een UEFA-Congres.

Voorzitter David Taylor ziet er veel voordelen in. Door meer plaatsen hebben ‘kleinere’ landen meer kans voor een plaats in de eindronde van het EK. Ook worden de kwalificatiegroepen minder groot, dus ook minder interlands. Dat zorgt weer voor meer rust voor internationals.

Het voorstel werd gesteund door Harry Been van de KNVB. Hij stemde voor, maar zei ook dat het niet onmogelijk is dat het onderzoek toont dat 16 toch het ideale aantal is.

Het voorstel is aangenomen door de UEFA-leden met 44 voorstemmers. De resultaten worden bij de volgende bijeenkomst bekend gemaakt.

Duke Nukem leeft!

Op het sollicitatie gedeelte van de site Gamasutra is een vermoedelijke screenshot van Duke Nukem Forever verschenen.
Dit nu al legendarische spel lijkt de belichaming van de term Vaporware te zijn geworden. De afbeelding zou een in-game screenshot zijn en dit wordt op Shacknews bevestigd door George Broussard.
Het zou betekenen dat de shooter nog steeds levensvatbaar is en misschien uitkomt voordat het broeikaseffect ons allen heeft uitroeid.



The Duke op het omstreden screenshot.

'Schaf ontslagvergoeding af'

Icoon PolitiekOntslagen werknemers moeten geen aanspraak meer kunnen maken op een ontslagvergoeding. In plaats van een financiële vergoeding moeten zij leerrechten krijgen. Dat adviseert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) aan het kabinet in het rapport 'investeren in werkzekerheid' dat dinsdag wordt gepresenteerd.

Leerrechten
Door ontslagen werknemers leerrechten te geven die ze tijdens hun loopbaan moeten gebruiken, zullen ze beter in staat zijn om een nieuwe baan te vinden. De opzegtermijn kan eventueel worden gebruikt voor re-integratie of voor scholing.

Wanneer de gouden handdruk wordt vervangen door leerrechten, kan de werkgever goedkoper uit zijn. De ontslagen werknemer zal door het leertraject sneller aan een baan komen, wat kan resulteren in een kortere opzegtermijn.

Zwakkere groepen
Volgens de raad moeten nu vooral de kansen op werk worden vergroot, omdat door de vergrijzing het tekort aan personeel toeneemt. Mensen moeten meer en langer aan de slag om de kosten van de ouder wordende bevolking op te vangen. Daarbij vraagt de WRR specifiek aandacht voor drie zwakkere groepen op de arbeidsmarkt: ouderen, allochtonen en vrouwen.

Om werkgevers ertoe aan te zetten om mensen uit de zwakkere groepen aan een baan te helpen, pleit de raad voor een fiscale tegemoetkoming en een streng anti-discriminatie beleid.

Formaties
Bij de kabinetsformatie ligt het heikele onderwerp ontslagrecht ook op tafel. Het vergaande advies van de WRR kan dan ook zeker een rol gaan spelen bij de formatiebesprekingen tussen CDA, PvdA en ChristenUnie. Het CDA wil de ontslagvergoeding inperken. Voorwaarde is wel dat voldoende geïnvesteerd wordt in scholing. De PvdA wil niet tornen aan het huidige ontslagrecht, tenzij de sociale partners een akkoord bereiken.

Met dank aan sylvesterrr voor de submit.

Quincy niet opgeroepen voor Jong Oranje

Daniël de Ridder is vandaag door bondscoach Foppe de Haan opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje voor de oefenwedstrijd tegen Rusland op 6 februari in Groningen. Door blessure kwam de aanvaller van Celta de Vigo sinds het gewonnen EK van vorig jaar niet meer in actie voor Jong Oranje.

Quincy Owusu-Abeyie werd niet uitgenodigd. De aanvaller, die bij Spartak Moskou vooral reservespeler is, zou hebben gekozen voor een interlandcarrière voor Ghana, maar hij liet zelf later weten voor Nederland beschikbaar te blijven. De Haan nam vier debutanten op in zijn voorlopige selectie: Calvin Jong-a-Pin (SC Heerenveen), Erik Pieters (FC Utrecht), Dominique Kivuvu (NEC) en Maceo Rigters (NAC Breda).

De voorlopige selectie van Jong Oranje:

Doel: Job Bulters (AZ), Boy Waterman (SC Heerenveen)

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Royston Drenthe, Ron Vlaar (Feyenoord), Marcel de Jong (Roda JC), Calvin Jong-a-Pin, Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen), Milano Koenders (RKC Waalwijk), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Dustley Mulder (RKC Waalwijk), Erik Pieters (FC Utrecht) en Frank van der Struijk (Willem II)

Middenveld: Kemy Agustien (Roda JC), Ismaïl Aissati, Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Excelsior), Dominique Kivuvu (NEC), Rick Kruys (FC Utrecht), Hedwiges Maduro (Ajax), Haris Medunjanin (Sparta), Robbert Schilder (Heracles)

Aanval: Otman Bakkal (FC Twente), Roy Beerens (NEC), Fred Benson (Vitesse), Eljero Elia (ADO Den Haag), Julian Jenner, Jeremain Lens (AZ), Sherjill MacDonald (AGOVV), Daniël de Ridder (Celta de Vigo), Maceo Rigters (NAC Breda), Tim Vincken (Feyenoord).

Foutje: levende Belg doodverklaard

OpmerkelijkEen man uit het Belgische Ronse is door een administratieve fout in het Rijksregister dood verklaard. De gehandicapte 46-jarige Luc Noël kwam daar achter toen hij boodschappen aan het doen was. Beschaamd moest hij zijn winkelkarretje bij de kassa achterlaten, omdat zijn chipkaart werd geweigerd.

Noël: ''Ik rende naar mijn bank, waar ik totaal verbouwereerd te horen kreeg dat mijn rekening geblokkeerd werd, omdat ik op 11 januari 2007 overleden was. Dat kon niet gecorrigeerd worden, want ik stond in alle bestanden als overleden vermeld. ''

De Belg moest daarna naar een huisarts om een verklaring te halen dat hij nog springlevend was. Daarmee spoedde hij zich vervolgens naar de burgemeester. Die bevestigde dat Luc Noël in leven is, en voor hem verschenen is volgens de bevolkingsregisters.

Noël heeft er nog wel een enorme administratieve rompslomp van. En als de correctie niet snel wordt doorgevoerd, wordt zijn nummerplaat ongeldig verklaard. Ook de belastingen en de vakbond moet hij op de hoogte stellen dat hij nog leeft, want ook die hadden zijn doodverklaring inmiddels ontvangen. Hij hoopt nu dat het misverstand gauw uit de wereld wordt geholpen. Hij gaat wel een passende schadevergoeding vragen en stapte daartoe gisteren naar de politie.

Rolling Stones best verdienende muzikanten 2006

Icoon MuziekMick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts hebben met hun band The Rolling Stones in 2006 meer verdiend dan welke andere muzikant ook, zo is gebleken uit de lijst van best verdiende muzikanten die is samengesteld door het Amerikaanse blad Forbes. De Stones streken afgelopen jaar ongeveer 116 miljoen euro op, 106 miljoen daarvan hebben zij te danken aan hun A Bigger Bang Tour. In 2005 voerde de band de lijst ook al aan.

Niet alleen The Rolling Stones deden het goed: het country-echtpaar Tim McGraw en Faith Hill leverde samen ruim 100 miljoen euro op en staat daarmee op de tweede plaats in de Forbes-lijst. De Rascal Flatts, een andere Amerikaanse countryformatie, staat op drie met een inkomen van 85 miljoen euro. Andere plekken in de lijst worden gevuld door Madonna (75 miljoen euro), Barbra Streisand (74 miljoen euro), Kenny Chesney (69 miljoen euro), Céline Dion (66 miljoen euro), Bon Jovi (60 miljoen euro) en Nickelback (57 miljoen euro).

FOK!kers (en andere mensen) met een bandje kunnen volgens Forbes het meest verdienen door op tournee te gaan. Onder andere Madonna en Bon Jovi hebben hun plek in de lijst daaraan te danken.

De top 10 van best verdienende artiesten in 2006 ziet er zo uit:
1.The Rolling Stones$150,6 miljoen
2. Tim McGraw and Faith Hill$132 miljoen
3. Rascal Flatts$110,5 miljoen
4.Madonna $96,8 miljoen
5. Barbara Streisand$95,8 miljoen
6. Kenny Chesney$90,1 miljoen
7. Celine Dion$85,2 miljoen
8.Bon Jovi$77,5 miljoen
9. Nickelback$74,1 miljoen
10. Dave Matthews Band$60,4 miljoen

Kamp wil derde onderzoek martelpublicatie

PolitiekMinister Henk Kamp van Defensie gaat een derde onderzoek instellen naar het martelbericht dat de Volkskrant daags voor de verkiezingen publiceerde. De krant beweerde toen dat Nederlandse officieren in 2003 tientallen Iraakse gevangenen zouden hebben gemarteld in Irak. Het bericht leidde tot grote ophef in en buiten de politieke arena en werd ook groot overgenomen door buitenlandse media.

Een dag later bleek dat het woord martelen wel erg zwaar beladen was voor de manier waarop Nederlandse militairen gevangenen hadden ondervraagd. Minister Kamp vond zelfs dat de linkse oppositie veel te snel conclusies trok over het vermeende wangedrag van militairen.

Er lopen al twee onderzoeken naar de affaire. Het derde onderzoek moet nagaan wat nu precies de bron is geweest van het Volkskrantverhaal. Weekblad Elesevier meldde deze week dat huidig PvdA-Kamerlid Ton Heerts een verslaggever van de Volkskrant heeft geholpen bij het artikel. Heerts ontkende echter categorisch de bron van het verhaal te zijn. Naar Heerts' eigen zeggen was hij slechts betrokken bij de publicatie, ''om te deëscaleren''. Wel gaf Heerts toe vlak voor de Volkskrant-publicatie zowel het campagneteam van de PvdA als Wouter Bos te hebben ingelicht. Maar volgens hem wist hij pas één dag van tevoren dat het artikel voor de verkiezingen zou worden gepubliceerd. Dat zou een beslissing van de Volkskrant en de desbetreffende journalist zijn geweest.

In VVD-kringen werden vanaf de eerste dag al politieke motieven vermoed bij de publicatiedatum van het artikel. VVD-leider Mark Rutte noemde het nieuws toen ''gemanipuleerd'' Hij wilde dat ''tot op de bodem'' werd uitgezocht hoe het stuk tot stand was gekomen. Rutte vond dat de naam van de Nederlande krijgsmacht te grabbel was gegooid en heel Nederland in opspraak was gekomen.

Met dank aan eenbeetjejeuk voor de submit.

Götschl de beste op super G

Renate Götschl heeft vrijdag haar vijfde wereldbekerwedstrijd van ditseizoen gewonnen. In het Italiaanse San Sicario was de Oostenrijkse de snelste op de Super G.

Op de olympische piste bleef ze de Amerikaanse Lidsey Kildow 0,90 seconde voor. Britt Janyk uit Canada was 0,03 seconde langzamer dan Kildow en eindigde op de derde plaats.

Götschl verstevigde door haar overwinning haar leidende positie in het algemeen klassement van de Super G.

Oogproblemen na fotokopie van gezicht

De 15-jarige Britse scholier Luke Wilson heeft problemen met zijn ogen na een proef van zijn leraar. Die liet bij wijze van experiment fotokopieën maken van de gezichten van sommige van zijn leerlingen.

Dat vond plaats in het kader van het thema 'licht en donker'. Er werden onder meer handen en gezichten van leerlingen gefotokopieerd. De fotokopie van Luke hangt in het klaslokaal.

De jongen kreeg na het incident last van vlekken voor zijn ogen. Volgens het ziekenhuis heeft Luke last van een allergische stoornis, die kan optreden na blootstelling aan fel licht. Zijn ouders noemen de leerkracht onverantwoordelijk. ''Het is een stommiteit, uitgevoerd door iemand die verantwoordelijk was voor de kinderen.''

De leraar riskeert een schorsing. De school onderzoekt het incident.

Italiaan opent 'sekspark' in Bari

Een zakenman in de Italiaanse havenstad Bari opent binnenkort een liefdespark waar verliefde stelletjes ongestoord onder de blote hemel hun gang kunnen gaan. Giuseppe Foggetti wil per koppel 2 euro toegang rekenen plus één euro extra per half uur dat ze in zijn park verblijven.

De ondernemer kwam op het idee omdat door de hoge woonkosten veel Italiaanse jongeren nog bij hun ouders wonen. Hetgeen het voor hen moeilijk maakt om de liefde te bedrijven. Foggetti: ''Ik wilde een plek maken waar mensen ongestoord intiem kunnen zijn, zonder dat ze zich zorgen moeten maken over wie hen ziet of hoort.''

Voetbal: Feyenoord gaat in beroep

Icoon VoetbalFeyenoord gaat in beroep tegen de Europese uitsluiting naar aanleiding van de supportersrellen in november vorig jaar in Nancy. Vorige week zette de beroepscommissie van de UEFA de Rotterdammers per direct uit het UEFA-Cuptoernooi. Daardoor loopt Feyenoord de dubbele ontmoeting in de achtste finales tegen Tottenham Hotspur mis.

"Op basis van alle feiten zijn wij van mening dat we als club niet schuldig zijn," aldus de financieel directeur van Feyenoord, Onno Jacobs. "Wij willen de uitspraak van de beroepscommissie graag juridisch laten toetsen, omdat we het gevoel hebben dat Feyenoord met deze straf onrecht aan is gedaan."

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil (vraag)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in Australië het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Siccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag één waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikisil.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

Voetbal: Ibrahim Afellay kiest voor Oranje

Ibrahim AfellayVoetballer Ibrahim Afellay kiest definitief voor het Nederlands Elftal, zo heeft hij bondscoach Marco van Basten laten weten.

De Nederlander van Marokkaanse afkomst speelde al in Jong Oranje, maar twijfelde of hij die lijn wou doorzetten naar het grote Nederlands Elftal. Afellay verklaart: ''Het was een erg lastige keuze. Enerzijds speelde gevoel een rol, en anderzijds ben ik in Nederland geboren en heb ik hier ook mijn voetbalopleiding genoten. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar mijn keuze was erg moeilijk''.

Ook bondscoach Marco van Basten reageerde verheugd op het nieuws: ''Ik ben blij dat Ibrahim voor Oranje heeft gekozen. Het is een uitstekende voetballer. Als hij zijn lijn kan vasthouden zoals hij die nu bij PSV heeft, wordt dit een heel belangrijke speler voor ons''.

Verder verklaarde Afellay: ''Ik wil mijn diepste respect richting Marokko betuigen. Het is een absolute eer om voor het nationale elftal te mogen uitkomen, dat heeft me gestreeld. Toch acht ik mijn keuze om voor het Nederlands Elftal te kiezen, de juiste''

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Minstens 15 doden bij bomaanslag Baghdad

Icoon AanslagBij een bomaanslag bij een dierenmarkt in Baghdad zijn vanmorgen in minstens 15 doden gevallen, 35 anderen raakten gewond. De bom was verstopt in een doos. Ooggetuigen melden dat een doos waar duiven in zaten ontplofte, terwijl potentiele kopers zich er omheen verzamelden.

De dierenmarkt is erg populair onder de burgers van Bagdad. Vrijdags verzamelen vele mensen zich hier om apen, katten, honden en andere dieren te kopen en verkopen. Dezelfde markt was al een aantal keer eerder doelwit van aanslagen. In december 2006 vuurden millitanten hier nog een moriergranaat op af, waarbij drie doden en 28 gewonden vielen.

Feyenoord in beroep

Feyenoord gaat in beroep tegen de Europese uitsluiting naar aanleiding van de supportersrellen in november vorig jaar in Nancy.

Vorige week zette de beroepscommissie van de UEFA de Rotterdammers per direct uit het UEFA-Cuptoernooi. Daardoor loopt Feyenoord de dubbele ontmoeting in de achtste finales tegen Tottenham Hotspur mis.

"Op basis van alle feiten zijn wij van mening dat we als club niet schuldig zijn," aldus de financieel directeur van Feyenoord, Onno Jacobs. "Wij willen de uitspraak van de beroepscommissie graag juridisch laten toetsen, omdat we het gevoel hebben dat Feyenoord met deze straf onrecht aan is gedaan."

Justitie seponeert zaak tegen Peter R. de Vries

Peter R. de VriesDe arrestatie van Peter R. de Vries vorig jaar in Oisterwijk blijft zonder gevolgen. Het Openbaar Ministerie in Breda ziet de erfvredebreuk gepleegd door de misdaadverslaggever door de vingers, zo verklaarde een woordvoerder vrijdag.

De programmamaker was op 13 september op een recreatieterrein in Oisterwijk op zoek naar een politieman die hij wilde confronteren met de resultaten van zijn onderzoek naar een aantal erfenissen die de agent onder verdachte omstandigheden had opgestreken.

Toen hij het besloten terrein ondanks diverse verzoeken weigerde te verlaten, werd hij aangehouden. De reporter zat enkele uren in de cel. Hij werd met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

Disciplinair onderzoek
''Gezien de uitkomst van de volhardende zoektocht naar de waarheid en het resultaat van het disciplinair onderzoek naar de politieman acht het OM vervolging van het geringe feit niet opportuun'', staat in een verklaring die justitie vrijdag heeft uitgegeven.

Eind december werd een ontslagprocedure tegen de politieman opgestart omdat óók de politie tot de conclusie was gekomen dat hij vanuit zijn functie in contact kwam met oude dames die hij ertoe bewoog hem de erfenissen na te laten. Het politiekorps Midden en West Brabant verwijt hem ernstig plichtsverzuim.

Justitie benadrukt dat deze beslissing geen vrijbrief is om in journalistieke onderzoeken de wet te overtreden. In zaken zal steeds een nieuwe afweging worden gemaakt tussen de verschillende belangen.

Ook de zaak tegen een medewerker van Peter R. de Vries die om dezelfde reden werd aangehouden, is geseponeerd.

-
Link: Het dossier van De Vries over erfenisagent Adriaan G.

Great balls of druiven

Weet jij wat er gebeurt als je een bijna door de helft gesneden druif in de magnetron gooit en die op standje atoombom zet? Ik niet in ieder geval.

Maar zoals altijd er zijn mensen die het om de een of andere redenen toch maar eens proberen, en wat blijkt een druif in de magnetron veroorzaakt best wel spectaculaire effecten, geen flauw idee hoe, scheikunde en natuurkunde waren niet mijn beste vakken.....

Afellay kiest voor Nederlands Elftal

De kogel is door de kerk. Ibrahim Afellay kiest definitief voor het Nederlands Elftal, zo heeft hij bondscoach Marco van Basten laten weten.

De Nederlander van Marokkaanse afkomst speelde al in Jong Oranje, maar twijfelde of hij die lijn wou doorzetten naar het grote Nederlands Elftal. Afellay verklaart: "Het was een erg lastige keuze. Enerzijds speelde gevoel een rol, en anderzijds ben ik in Nederland geboren en heb ik hier ook mijn voetbalopleiding genoten. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar mijn keuze was erg moeilijk".

Ook bondscoach Marco van Basten reageerde verheugd op het nieuws: "Ik ben blij dat Ibrahim voor Oranje heeft gekozen. Het is een uitstekende voetballer. Als hij zijn lijn kan vasthouden zoals hij die nu bij PSV heeft, wordt dit een heel belangrijke speler voor oins".

Verder verklaarde Afellay: "Ik wil mijn diepste respect richting Marokko betuigen. Het is een absolute eer om voor het nationale elftal te mogen uitkomen, dat heeft me gestreeld. Toch acht ik mijn keuze om voor het Nederlands Elftal te kiezen, de juiste".

Fractie SP in stadsdeel A'dam op non-actief

De fractie van de Socialistische Partij in het stadsdeel Zuideramstel in Amsterdam is op non-actief gesteld. Afdelingsvoorzitter Laurens Ivens bevestigde vrijdag een artikel met deze strekking in de Volkskrant.

De problemen begonnen voor de Amsterdamse SP toen fractievoorzitter Gerrit Herders en lijsttrekker Anja Veenstra in Zuideramstel beschuldigd werden van het illegaal onderverhuren van woningen, buitensporig veel huur vroegen aan huurders en hun politieke functie gebruiken voor persoonlijke belangen.

De SP in Amsterdam besloot hiernaar onderzoek te doen. Volgens Ivens is niet gebleken dat het tweetal illegaal onderverhuurde of veel huur rekende aan huurders. Wel zou het tweetal ''hun privébelangen hebben willen verbeteren door gebruik te maken van hun politieke functie'', aldus Ivens. Hierop werden de twee geschorst en gevraagd hun zetels aan de SP terug te geven. Tot woensdag krijgen ze de tijd om op dit voorstel te reageren, aldus Ivens.

Met de twee andere fractieleden van Zuideramstel, Jan van Delden en Winifred Hagen, is volgens Ivens over de situatie gesproken. In eerste instantie zei dit tweetal achter de onderzoeksresultaten te staan, maar tot Ivens' verbazing lazen de twee dinsdag bij de deelraadsvergadering een verklaring voor dat zij de conclusies te hard vonden. Ivens meent dat de twee raadsleden zich door deze verklaring hebben aangesloten bij Herders en Veenstra die als de Groep Herders aan de vergadering deelnamen. Hierop stelde de partij de twee nog resterende fractieleden ook op non-actief.

Platini nieuwe voorzitter UEFA

Michel Platini is vandaag verkozen tot de nieuwe voorzitter van de UEFA. Op een congres in Düsseldorf kreeg de 51-jarige Fransman meer stemmen dan zijn tegenstrever Lennart Johansson, die de laatste 17 jaar voorzitter van de Europese voetbalbond was.

Platini won met 27 stemmen, tegen 23 voor Johansson. Platini kon voor de verkiezing rekenen op de steun van FIFA-president Sepp Blatter. Johansson had onder meer de Nederlandse en Duitse voetbalbond achter zich staan.

Gratis schoolboeken voor brave vmbo'er

Icoon OnderwijsDrie scholen van de scholengroep Den Haag Zuid-West hebben een actie bedacht om vmbo-scholieren in het gareel te houden. De vmbo'ers van deze scholen hoeven namelijk geen cent voor hun nieuwe schoolboeken te betalen als ze zich het vorige jaar goed hebben gedragen. Het voornemen is om komend schooljaar van start te gaan bij tweehonderd brugklasleerlingen. Als het een succesvolle aanpak blijkt, wordt het ook bij andere leerjaren ingevoerd.

Samen zitten er twaalfhonderd leerlingen op de scholen, waarbij een gehuurd boekenpakket zo'n 350 euro kost per leerling. Directeur Karel Bun verwacht dat driekwart van de leerlingen de gratis lesboeken zal verdienen. Daarvoor zullen leerlingen én hun ouders zich een heel jaar lang goed moeten gedragen. Daarnaast wordt er gekeken of een leerling overgaat. Ook moeten ouders op komen dagen bij rapportvergaderingen en andere afspraken nakomen. Als ze daarin slagen, krijgen ze het geld voor de schoolboeken van het nieuwe jaar door de school aangereikt.

De scholengroep betaalt alles uit eigen zak. "We vinden dit belangrijk en doet dit om leerlingen en ouders positief te prikkelen," zegt Bun. "Het is niet zo dat wij grote problemen hebben op school. Maar in het onderwijs wordt negatief gedrag vaak bestraft. Het kan ook anders. Deze financiële tegemoetkoming leek ons ook met het oog op de achterstandswijken waarin wij zitten een goed idee."

Wethouder Sander Dekker (VVD, onderwijs) staat helemaal achter het initiatief. "Het is heel origineel en ik ben benieuwd of het werkt." Dekker is er vooral blij mee dat de actie juist in de achterstandswijken wordt uitgevoerd, waar men de steeds duurder wordende schoolboeken het hardst in de portemonnee voelt. "Ook vind ik het goed dat de scholen zowel de link met ouders als met leerlingen leggen."

Gehalveerde penis als gevolg van therapie

Icoon Shocking Onderzoek laat zien dat mannen die worden behandeld tegen prostaatkanker vaak tot zes centimeter aan penislengte moeten inleveren van het gemiddelde van 14,2 centimeter. Onderzoekers kwamen tot deze ontdekking nadat zij de penislengte van een groep aan prostaatkanker lijdende mannen voor en na de behandeling opnamen. De manier van meten was als volgt: de penis werd in slappe toestand maximaal uitgerekt (auw) en gemeten.

"Als je als man een behandeling tegen prostaatkanker ondergaat zou je moeten worden gewaarschuwd dat de lengte van de penis bijna halveert", aldus enkele Britse deskundigen. Niet dat men veel keus heeft trouwens, er is geen alternatieve manier om mannen van prostaatkanker te genezen. Het krimpen komt door de afname van testosteron tijdens de behandeling en na een tijd komt het testosteron niveau weer op zijn oorspronkelijke hoogte. Er is dus nog hoop, hoewel dit (nog) niet onderzocht is.

Met dank aan colourAgga voor de submit.

KNVB straft Redan niet

De KNVB zal Iwan Redan niet bestraffen voor zijn aanvaring met ploeggenoot Kristof Imschoot in het bekerduel met De Graafschap (4-2 winst) van afgelopen dinsdag.

De aanvaller van Willem II deelde een kopstoot uit, maar de aanklager van de KNVB vond het vergrijp niet zwaar genoeg om een vooronderzoek te starten.

Willem II strafte Redan eerder wel. Woensdag werd hij door de Tilburgse club voor onbepaalde tijd geschorst. De aanvaller bood zijn excuses aan en leverde zijn aanvoerdersband in.

Massa crasht met F2007

Het zit de Scuderia Ferrari niet mee tijdens hun test in Vallelunga. Waren de afgelopen dagen de weersomstandigheden de boosdoener, vandaag is het een crash van Felipe Massa.

Massa reed vandaag in een F2007 om de bolide verder te ontwikkelen. De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Massa zelf stapte ongedeerd uit. De bolide lijkt echter zwaar beschadigd, waardoor verder testen er vandaag niet in lijkt te zitten.

Gisteren crashte McLaren-coureur Lewis Hamilton met een McLaren Mercedes MP4-22.

Oma trapt indringers de deur uit

Icoon OpmerkelijkEen 85-jarige dame uit Amstelveen heeft donderdag twee vrouwen die met een smoesje haar huis probeerden binnen te dringen, weggejaagd. De dame vertrouwde de twee als zigeunerachtig omschreven types niet en wilde dat ze verdwenen. Eén van de vrouwen greep haar toen bij de keel. De vrouw accepteerde dit niet. Ze deelde een flinke kniestoot uit.

De twee vrouwen waren nogal geïmponeerd en vluchtten weg. Politieagenten die de zaak kwamen onderzoeken, vroegen om een kleine demonstratie van de traptechniek van de dame. En die konden ze krijgen. Ze ondervonden aan den lijve dat de dame, ondanks haar leeftijd, zichzelf nog uitstekend kan verdedigen. De zaak is nog in onderzoek.

Luiaard te lui voor wetenschappers

Wetenschappers van de universiteit van de Duitse stad Jena hebben drie jaar lang tevergeefs geprobeerd een luiaard te doen klimmen. Zelfs de lekkerste hapjes konden het luie dier niet in beweging krijgen. De onwillige luiaard is nu aan een dierentuin geschonken.

Lui van aard
Mats de luiaard hoefde slechts langs een stang omhoog te klimmen, waarbij zijn bewegingen zouden worden gefilmd met een röntgencamera. Maar dit was de lethargische viervoeter te veel moeite. De onderzoekers hebben daarop geprobeerd het dier om te kopen met groente en fruit. ''We hebben hem zelfs spaghetti en gekookte eieren gegeven'', zegt een wetenschapper. Maar alle pogingen het trage dier op andere gedachten te brengen mislukten. ''Mats heeft zich niet erg hulpvaardig getoond. Hij bleek absoluut niet bereid zich in te zetten voor de wetenschap'', klaagt hij.

Nieuw tehuis
Woensdag hebben de onderzoekers van het Instituut voor Speciale Zoöologie en Evolutionaire Biologie daarom hun pogingen opgegeven, en Mats naar de dierentuin van Duisburg gebracht. '' Daar is het voor hem veel mooier dan bij ons'', merkt de onderzoeker op. Men hoopt dat het dier daar ondanks zijn hoge leeftijd van 16 jaar nog vader zal worden. Het onderzoeksteam heeft ondertussen van een dierentuin voor enkele maanden twee andere luiaards gekregen. Nu maar hopen dat deze luiaards minder lui zijn...

De luiaard, een Zuid-Amerikaans zoogdier, slaapt 18 uur per dag
Luiaard Mats: liever lui dan moe

COMA Deel III

Ik word weer wakker door de PM. Al het contact met Americana en Afrika is verdwenen, er is alleen nog nieuws over Europa. Het gebeurt wel vaker, storingen waardoor we even een uur of twee het contact verliezen met een ander continent. Niet echt bijzonder dus.

De verveling zet ook al snel in. Het Globale Internet ligt eruit, maar gelukkig werkt de Europese variant nog wel. De digitale werelden zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Ze mogen echter niet interactief worden sinds Europa de nieuwe wetten rondom digitale werelden strenger heeft gemaakt. Het aantal verslaafden was te groot aan het worden. Digitale werelden mochten niet langer dan 2 uur worden bezocht met een tussenpauze van 3 uur, om de realiteitszin in stand te houden. De verslaafden vonden manieren om dit tegen te gaan en al spoedig brak er een digitale oorlog uit tussen de overheid en de gamers. De overheid won en de verslaafden zijn nu allemaal al gerehabiliteerd. Sommige hebben zelfmoord gepleegd. Dit omdat ze de echte wereld niet goed genoeg vonden, of doordat ze hun realiteitszin hadden verloren en niet meer wisten wat nu echt of nep was. Ik hing ook wel eens rond in zo’n digitale wereld, maar nooit teveel. Op Aarde zijn er nog genoeg plekken die ik niet heb gezien, dus waarom niet eerst die verkennen? Organiseren ben ik echter slecht in, ik zal denk ik naar een reisbureau moeten gaan die me professionele hulp kunnen geven.

GoSol.Eén van de weinige reisbureaus die reizen naar Australië, het Verenigd Koninkrijk en alle andere getroffen landen mag verzorgen. Australië staat nu vooral bekend vanwege zijn mooie, langgerekte woestijnen. Het Verenigd Koninkrijk is een Atlantis geworden. De vele gebouwen die ’46 hebben overleefd kun je nu mooi onderwater bezoeken. Vooral de Big Ben is een aandachtstrekker geworden; ik heb de filmpjes gezien. Bij elke boing van de klok trilt het omringende water mee. Een indrukwekkend schouwspel moet het zijn om het in het echt te zien. De medewerkster helpt me. Wil ik naar Noord-Nederland en daar de gletsjers en de ijsbergen bezichtigen? Of wil ik liever naar Antartica en daar lekker aan het strand genieten van het prachtige weer?

Ze zet alvast wat informatie op mijn mobomedia. Of ze per ongeluk haar telefoonnummer erbij zou mogen zetten, vraagt ze. ’Geeft niet’ zeg ik. Scheelt me weer versiertijd. Ze glimlacht. Ik ben altijd al verlegen geweest, en schrik dan ook een beetje van mezelf, dat ik met zo’n antwoord kom. Ze heeft mooi, lang, zwart haar. Ze komt uit Oost-Europa en is hier gaan wonen omdat ze iets met reizen wilde doen. Oost-Europa is nu alleen nog maar één groot industriegebied vertelde ze me. Ik zeg tegen haar dat ik haar nog wel zou bellen als ik nog wat meer informatie nodig heb. Of wanneer ik een reispartner zoek. Ze lachte weer, en of het een welgemeende lach was of eentje meer voor de klantenbinding zal ik nooit weten.

Na het eten kijk ik weer het nieuws. Het contact met Afrika en Americana is nog steeds niet hersteld. Men vreest dat Nova Rusva zich uit zijn isolatie heeft getrokken en al die tijd bezig was aan een nieuw wapen. Geen bericht uit Nova Rusva over deze aanklacht, niet dat de overheid van Nova Rusva ooit reageert. Ik ga weer slapen, hopelijk is ze er morgen weer.

Ocarina of Time naar Virtual Console

Eén van de meest legendarische Zelda games ooit, Ocarina of Time voor de Nintendo 64, komt in februari naar de Virtual Console. Helaas is dit vooralsnog enkel in Japan, wanneer de game in Europa beschikbaar komt is nog niet bekend.

Ander slecht nieuws is dat OoT meteen de duurste VC game wordt op dat moment: 1200 punten (¤ 12,-). Op dit moment is 10 euro het maximum en dat betaal je voor bijvoorbeeld Mario 64.

Devil May Cry 4 doet de Assassin's Creed

Devil May Cry 4 is de zoveelste game in het rijtje dat waarschijnlijk multi-platform gaat. Er blijven geruchten opduiken dat de game naast de PS3 ook op de Xbox 360 gaat verschijnen; de laatste geruchten dat DMC4 naar de 360 gaan komen dit keer zelfs uit het Amerikaanse PlayStation 3 Magazine.

Officieel heeft Capcom de game nog enkel voor de PS3 aangekondigd, maar dit was bij Assassin's Creed ook het geval en deze is na een hoop welles/nietes ook multiplatform gegaan. Andere games die multiplatform zijn gegaan (van 360 of PS3 exclusief naar multiplatform) zijn Enchanted Arms en Virtua Fighter 5.

AO: Gonzalez naar finale

Fernando Gonzalez heeft vrijdag de finale bereikt van de Australian Open. De Chileense tennisse klopte de Duitser Tommy Haas in drie sets: 6-1, 6-3 en 6-1.

De 26-jarige Chileen zorgde voor een waar slagveld in zijn helft van het speelschema. Onder anderen publiekslieveling Lleyton Hewitt, de als vijfde geplaatste Amerikaan James Blake en Rafael Nadal, moesten eraan geloven. En ook Haas kwam er vandaag niet aan te pas tegen de Chileen. In elke set verloor hij meteen zijn opslag, terwijl hij geen antwoord vond op de verwoestende forehand van Gonzalez die de klus in anderhalf uur geklaard had.

School verplicht rokers button te dragen

Icoon BuitenlandsRokende leerlingen van een school in het Belgische Oostende zijn verplicht om voortaan een button te dragen met daarop de afbeelding van twee pikzwarte longen. "Zo mogen mijn longen eruit zien", staat erop.

De school, Het Vesaliusinstituut, wil op deze manier de rokers ontmoedigen. De actie heeft te maken met een algemeen rookverbod dat vanaf september 2007 in zal gaan op alle Vlaamse scholen.

De button is op zijn zachtst gezegd omstreden. Zelfs de Rodinstichting - de Belgische antirookorganisatie - vindt de actie te ver gaan. De stichting noemt het speldje stigmatiserend en vergelijkt het met een jodenster. "Misschien gaan leerlingen het juist wel cool vinden of ontstaat een heksenjacht", vreest de organisatie.

Met dank aan Snarfv6 voor de submit.

Nieuwskanaal en twee VC-games voor de Wii beschikbaar

Vanaf vandaag is het mogelijk om het Nieuwskanaal te downloaden en te gebruiken op de Nintendo Wii. Met dit kanaal kun je het wereldnieuws, dat geleverd wordt door Associated Press, vinden met behulp van de wereldbol. Dit is voorlopig nog een beta-versie, maar binnenkort zal de uiteindelijke versie online komen.

Daarnaast zijn er ook een tweetal nieuwe games te downloaden voor de Virtual Console. Het gaat om de populaire game Mario Kart 64 en de TurboGrafx game Soldier Blade. Mario Kart 64 is te downloaden voor 1000 punten (ongeveer 10 euro) en de Soldier Blade kost 600 punten (ongeveer 6 euro).


Beelden van het News kanaal

Hardwareverkopen Japan

Update 11:30u

Zoals beloofd volgt hier het gehele overzicht inclusief de sales van vorige week en het totaal voor 2007:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
DS Lite127.64789.287561.812
Wii86.39593.708375.434
PSP37.03248.804204.022
PS321.10525.531116.580
PS220.16922.66394.869
Xbox 3607.0419.03534.311
GB Micro1.8641.9597.134
GBA SP1.4981.5475.409
Cube5546112.423
NDS12341239
GBA9479230

In een grafiek ziet dat er zo uit:


Met dank aan NeoGAF

Man probeert in te rijden op 11-jarige

Icoon BinnenlandsEen 39-jarige man uit Weert heeft woensdag met zijn auto proberen in te rijden op een 11-jarig plaatsgenootje. De man kwam uiteindelijk met auto en al tegen een boom tot stilstand.

Het jongetje maakte deel uit van een groep van acht jongeren. Zij zouden het dochtertje van de man hebben gepest. De man was laaiend en besloot wraak te nemen. In een nabijgelegen park reed hij in op één van de pestkoppen. De auto raakte in een slip en knalde vervolgens tegen een boom. Bij het voorval is niemand gewond geraakt. De man is diezelfde avond nog aangehouden door de politie.

Red Bull Racing presenteert RBR3

Vandaag was het de beurt aan Red Bull Racing om hun nieuwe bolide te presenteren. Het is de eerste Red Bull bolide welke door topontwerper Adrian Newey is ontworpen. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen bij het Oostenrijkse team.

Het is duidelijk waarneembaar waar Newey vandaan komt! De neus, voorvleugel en side-pods hebben veel weg van de McLaren-stijl, althans de stijl die het Britse team tot voor kort hanteerde. Vooral de side-pods zien er erg strak uit. Desondanks benadrukt Newey dat het geen kopie is van zijn werk bij McLaren: "Ongetwijfeld zullen er een aantal aspecten hetzelfde zijn. Verder zijn er echter ook zaken die wij bij Red Bull ontwikkeld hebben. En natuurlijk sommige compleet nieuwe ideeën."

Bij het ontwerp is uitgegaan van een totaal andere filosofie dan de voorganger, de RBR2. Eigenlijk is er begonnen met een totaal leeg schetsboek. Desondanks zijn er wel overeenkomsten, mede doordat de regelgeving niet echt veranderd is: "De auto gaat eigenlijk qua regels van de FIA al zijn derde jaar in. Verrassend is het wel dat de verandering van V10 naar V8 motoren geen fundamenteel effect hebben gehad op de bolides," aldus Newey.

Over de overstap naar Bridgestone-banden is Newey duidelijk: "We hebben een auto moeten ontwerpen die kan rijden op Bridgestones, waar we eigenlijk geen ervaring mee hebben. Natuurlijk hebben we de nodige research gedaan, maar we hebben ook een beetje flexibiliteit in de auto gehouden om hier mee om te gaan."

Als coureurs waren zowel David Coulthard en Mark Webber al officieel bevestigd. Als testcourers zullen Robert Doornbos en Michael Ammermuller de bolide verder ontwikkelen. Dit is geheel in overeenstemming met de geruchten over Robert Doornbos.

De foto’s:

Hoogendorp akkoord met ADO

Rick Hoogendorp heeft een akkoord bereikt met ADO Den Haag. De 32-jarige aanvaller van VfL Wolfsburg wordt gehuurd, met optie tot koop.

Volgens het AD is men bezig met de constructie van het contract. Zeer waarschijnlijk wordt Hoogendorp eerst gehuurd en vervolgens definitief verbonden aan de club uit Den Haag.

Hoogendorp was geen vaste waarde bij VfL Wolfsburg. Klaus Augenthaler, trainer van de Duitse ploeg, had geen plannen meer met Hoogendorp in de toekomst. Vervolgens werd de Hagenees veelvuldig in verband gebracht met ADO. De club ontkende echter in alle toonsoorten dat de spits over zou komen. "Hij is voor ons niet haalbaar. De berichten die naar buiten zijn gekomen slaan nergens op", aldus algemeen directeur Piet van der Pol twee weken geleden.

Hockeymannen opnieuw langs Nieuw-Zeeland

Het Nederlandse mannenhockeyteam heeft in Tauranga de laatste van drie oefenduels in en tegen Nieuw-Zeeland met 4-3 gewonnen. Oranje wist zich terug te knokken van een 2-0 achterstand.

Voor rust had Wouter Jolie de achterstand al verkleind tot 2-1 uit een strafcorner. Twee treffers van Teun de Nooijer en eentje van Robert van der Horst brachten Nederland alsnog riant aan de leiding voordat de thuisploeg nog eenmaal tegen kon scoren.

Oranje had het eerste oefenduel nog verloren, daarna volgde een 3-1 zege. De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans vervolgt de trainingsstage in Australië waar vier oefenduels worden gespeeld.

Scholieren en studenten eisen beter onderwijs

Icoon OnderwijsScholieren en studenten van voortgezet onderwijs tot universiteit houden vandaag een demonstratie in Den Haag dat ze meer lesuren en meer kennisoverdracht door deskundige docenten willen. Kortom: beter onderwijs. Ze lopen tegen een muur met het 'nieuwe leren', en houden het ministerie verantwoordelijk voor de dalende kwaliteit in het onderwijs. Het is de eerste keer dat scholierenorganisaties van voortgezet onderwijs (LAKS), beroepsonderwijs (JOB) en hoger onderwijs (LSVb) gezamenlijk de noodklok luiden.

"Scholieren en studenten willen meer les, of ze nu op de havo zitten, een opleiding tot automonteur volgen of de pabo doen", zo stellen ze aan VVD-staatssecretaris Bruins van Onderwijs. Vanuit het opzicht van de scholieren misbruiken scholen het 'nieuwe leren', waarbij men vooral zelfstandig kennis moet opdoen, om het aantal lesuren en de studiebegeleiding te decimeren. "De kenniseconomie, waarnaar u zo verlangt, bouw je niet op 8-urige collegeweken en halflege lesroosters."

Dat de nieuwe generatie over minder kennis lijkt te beschikken dan de vorige, is niet hun schuld."Onze generatie is niet luier of dommer dan die van onze ouders. (...) Natuurlijk worden leerlingen minder goed in wiskunde als je het aantal uren halveert." Staatssecretaris Bruins beweert dat de Onderwijsinspectie erbovenop zit. Zijn weerwoord is dat het 'nieuwe leren' nog in zijn kinderschoenen staat.

Connery wellicht weer vader Indiana Jones

Icoon FilmNa maanden van geheimzinnigheid omtrent zijn mogelijke deelname aan de nieuwe Indiana Jones-film, is filmlegende Sean Connery eindelijk bereid zijn mening te ventileren. Hij zou erover nadenken terug te keren als vader van Harrison Ford, maar alleen als het script hem bevalt.

"Op dit moment is er nog niets besloten. Ik heb het script nog niet. Alles hangt daarvan af," aldus Connery. Het is precies twintig jaar geleden dat hij in de huid kroop van de gedistingeerde Dr. Henry Jones, de vader van de wereldberoemde archeoloog in de persoon van Harrison Ford. De film zal weer geregisseerd worden door Steven Spielberg.


Mogelijk weer zij aan zij

R.Koeman: Bal niet uitspelen bij blessure

Ronald Koeman, trainer van PSV, heeft na de wedstrijd van PSV tegen Go Ahead Eagles kenbaar gemaakt dat de norm om de bal uit te spelen bij een blessure niet langer gangbaar is. Alle clubs in het betaald voetbal hebben een schrijven gekregen van de KNVB waarin dit kenbaar is gemaakt aan de clubs.

"De scheidsrechter is degene die beslist. Dat heb ik de afgelopen weken in iedere denkbare taal aan mijn selectie verteld, en daar bijbehorende afspraken over gemaakt. Alleen als het écht duidelijk is dat een speler zwaar geblesseerd is spelen we de bal nog buiten, anders niet", legt de oefenmeester van de Eindhovenaren uit.

In het bekertreffen met Go Ahead Eagles pastte PSV de nieuwe regel direct toe. Koeman voorziet geen negatieve reacties op het nieuwe beleid: "Als alle clubs zich hieraan houden, is er niks aan de hand". De KNVB heeft overigens bevestigd dat alle clubs in het betaald voetbal een officieel schrijven hebben gekregen met daarin de uitleg van de nieuwe regel.

Iran gaat satelliet lanceren

Icoon RuimtevaartIran gaat spoedig een satelliet in de ruimte brengen. Dit stelde donderdag het Amerikaanse vaktijdschrift Aviation Week Space Technology op zijn website.

Indien de Iran zelf een satelliet lanceert, werpt dat een nieuw licht op de strategische capaciteiten van het land, zo meent het tijdschrift.

In de eerstvolgende editie van het weekblad zet het volgens de website 29 januari uiteen dat Iran een raketlanceerinstallatie van 30 ton heeft omgebouwd tot een lanceerbasis voor satellieten. De voorzitter van de Iraanse parlementscommissie voor nationale veiligheid en buitenlands beleid, Alaoddin Boroujerdi, zei tegen het weekblad dat er spoedig een Iraanse satelliet mee wordt gelanceerd.

Met dank aan jslavenburg voor de submit.

Nicole Kidman betrokken bij auto-ongeluk

Icoon OngelukBij de opnames van haar nieuwe film The Invasion heeft Nicole Kidman eergisteren de controle over haar auto verloren en is ze tegen een paal aangeknald. Ze is daarna direct in shock naar een ziekenhuis gebracht, waar ze echter na twee uur weer uit ontslagen was.

Kidman was een scène aan het filmen waarin ze per Jaguar probeerde van zombie-achtige wezens te ontsnappen, toen het ongeluk voorviel. De auto werd door een ander voertuig voortgetrokken, zodat de indruk werd gewekt dat de actrice daadwerkelijk het ding bestuurde. De stuntman die haar achter zich aantrok verloor echter de macht over het stuur bij het maken van een bocht, waarna de Jaguar tegen een paal aanreed en een vuilnisbak omverbotste.

De Oscarwinnares en haar bijrijder, de tienjarige Jackson Bond, droegen beiden gordels. Nadat ze volledig hersteld was, toog ze diezelfde avond weer aan het filmen. Het schijnt dat haar man en elfjarige zoon op de set waren op het moment van het ongeluk.

Beelden van de gebeurtenis:


Details PS3-versie Splinter Cell Double Agent

Nadat Sam Fisher op zo'n beetje elke console die momenteel te koop is is verschenen, wordt binnenkort ook de PS3 aan dat lijstje toegevoegd. In een vraaggesprek met producent Mathieu Hector werd duidelijk wat (toekomstige) PS3-eigenaren mogen verwachten van de undercover-story van Sam Fisher.

Ten eerste zal de PS3-versie (natuurlijk) gebaseerd zijn op de next-gen-versie van Double Agent zoals die eerder al verscheen op de PC en X360. De graphics-engine is herschreven met hulp van Sony om beter gebruik te maken van de specifieke PS3-hardware. Daarnaast zal de game volop gebruik maken van SIXAXIS.

De game zal in 720p draaien. Ubisoft wilde liever soepele framerates garanderen in een iets lagere resolutie dan full 1080p ondersteuning bieden voor het kleine aantal full HDTV-bezitters.

Ook op de PS3 zal Double Agent online te spelen zijn. De PS3-versie zal een aantal exclusieve maps hebben, en een nieuw character: de spy girl. De online-mogelijkheden van Double Agent PS3 zijn sinds november 2006 in test-fase en Hector heeft alle vertrouwen dat de kwaliteit ervan niet onderdoet voor Live.

The PlayStation Network Platform provides all the required services to match the Xbox Live quality. The online part of the game has been on beta test since November 2006 on PS3 and we are 100 percent confident to provide a quality online experience.

Omdat de story-mode een afgerond geheel vormt, hebben Hector en z'n team zich de afgelopen tijd voornamelijk bezig gehouden met het finetunen van de multiplayer. Op grond van feedback die zij kregen van Xbox Live en PC-spelers hebben ze diverse elementen in de multiplayermode aangepast zodat de game toegankelijker wordt. Er zijn ook nieuwe co-op missies en challenges toegevoegd.

Als we Mathieu Hector mogen geloven, is deze versie van Splinter Cell Double Agent de ultieme versie. Of dat zo is kunnen we in maart zelf bepalen, als de game in de winkel te vinden is.

Concept-art Spy Girl:

Meer screenshots van PS3-versie:







Recordomzet voor Microsoft

Icoon Financieel's Werelds grootste softwaremaker Microsoft heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een winst behaald van 2,63 miljard dollar. De omzet ging met 6 procent omhoog naar dik 12,5 miljard dollar, wat de hoogste kwartaalomzet ooit betekent voor de softwaregigant.

Het winstcijfer kwam lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen bleef er onder de streep 3,65 miljard dollar over. De daling komt doordat Microsoft ongeveer 1,5 miljard dollar aan behaalde omzet pas in het volgende kwartaal boekt. Deze inkomsten zijn voorbestellingen op Vista, het nieuwe besturingssysteem dat Windows XP gaat vervangen. Volgende week is de introductie van Vista.

De door Microsoft gerapporteerde cijfers waren beter dan de gemiddelde verwachting van financieel analisten. Het softwarebedrijf greep de publicatie aan om de winstverwachting voor het gehele boekjaar iets naar boven bij te stellen. De jaaromzet raamt de onderneming op tussen 50,2 en 50,7 miljard dollar.

Justitie pakt illegaal pokeren aan

Icoon JustitieOrganisatoren van illegale pokertoernooien kunnen invallen van politie en justitie verwachten. Vooral de organisatoren van grote illegale toernooien zullen hard worden aangepakt, zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie vrijdag in Trouw. Volgens een schatting van de Nederlandse Pokerbond spelen meer dan honderdduizend Nederlanders regelmatig om geld.

Voorzitter van de Pokerbond Martijn Paulen denkt dat de populariteit van het illegaal pokeren is gelegen in de laagdrempeligheid. Om het spel legaal te beoefenen, moet een speler in een Holland Casino zijn, maar daar is de minimale inzet te hoog voor de gemiddelde pokerfan. Die inzet zou minimaal tweehonderd euro zijn, terwijl 'jongeren vaak voor een paar tientjes spelen', stelt Paulen.

Justitie hoopt met een harde aanpak van illegale pokertoernooien gokverslaving te beperken en criminaliteit te voorkomen. Politiekorpsen zouden invallen plannen, arrestaties voorbereiden evenals inbeslagnames van speelgeld en inventaris.

Met dank aan Marcussi voor de submit.

Ajax verkent de transfermarkt

Met het geld dat er is vrijgekomen door de transfer van Markus Rosenberg blijven de aankopen van Ajax wellicht niet beperkt tot alleen Leonardo. Volgens technisch directeur Martin van Geel is er nu wél ruimte om de door Henk ten Cate zo begeerde extra middenvelder te kopen.

Ajax incasseert 2,5 miljoen euro voor Markus Rosenberg. Afgelopen donderdag bereikte de club een akkoord met Werder Bremen. Door deze transfersom biedt dit de mogelijkheid voor Ajax om een extra speler aan te trekken.

"We gaan inventief kijken naar de transfermarkt. Voor de deadline (31 januari) zal het erg moeilijk worden om nog een speler te vinden die we voor ogen hebben. Maar desalniettemin kijken we voortdurend wat er mogelijk is", aldus Martin van Geel in het AD.

CD: Stonepark - Tracks

Deze bandnaam deed me in eerste instantie denken aan South Park van Matt Stone en Trey Parker. De befaamde cartoon waarvan de tekeningen zo simpel zijn en sommige grappen na verloop van tijd vrij standaard worden. Toch blijft het fris en lachwekkend. Dus ondanks de eenvoudige en op eerste gezicht niet zo interessante buitenkant levert het een produkt op dat de moeite waard is.

Zo is het eigenlijk ook met Stonepark. De eerste keer dat de schijf in de cd-speler verdween leek het een eenhansworst van stadionrock en identieke gitaarriffs. Maar naarmate de plaat vaker rondjes draaide in mijn stereo groeide het geluid en kwamen de onderliggende lagen en de kwaliteit naar boven.

AO: Dubbeltitel voor Black en Huber

De Zimbabwaanse Cara Black en de Zuid-Afrikaanse Liezel Huber hebben bij de Australian Open het vrouwendubbel gewonnen. De winnaressen van Wimbledon 2005 waren in de finale met 6-4 6-7 (4) en 6-1 te sterk voor de Taiwanesen Yung-Jan Chan en Chia-Jung Chuang.

Het was voor het eerst dat tennissers afkomstig uit Taiwan de finale van een grandslamtoernooi wisten te bereiken. De winnaars krijgen 267.000 euro, de verliezers incasseren de helft.

Braafheid per direct naar Twente

Edson Braafheid verruilt FC Utrecht per direct voor FC Twente. In eerste instantie zou de 23-jarige verdediger pas na dit seizoen naar Enschede verhuizen, maar beide clubs bereikten overeenstemming over een onmiddellijke overgang.

Na de medische keuring vandaag zal Braafheid een contract voor 3,5 jaar tekenen. Vorig jaar maakte hij nog deel uit van de selectie van Jong Oranje die in Portugal de Europese titel veroverde.

Boukhari naar AZ

AZ huurt Nourdin Boukhari (26) tot het einde van dit seizoen van Nantes en heeft bij de Franse club tevens een optie tot koop bedwongen.

Boukhari, oud-speler van Sparta en Ajax, koos afgelopen zomer voor het buitenlandse avontuur. De eerste maanden bij Nantes werden echter niet wat de Marokkaanse international daarvan verwachtte. Hij zat veelvuldig op de reservebank en drong ondanks zijn tot 2009 lopende contract aan op een tussentijds vertrek.

Van Persie langer uit roulatie

Robin van Persie is waarschijnlijk tien weken uitgeschakeld met een gebroken middenvoetsbeentje. Gisteren zei de trainer van Arsenal, Arsène Wenger, dat de aanvankelijke prognose van een herstelperiode van zes weken te optimistisch was.

Van Persie liep de blessure tijdens de competitiewedstrijd tegen Manchester United (2-1 winst) op. Van Persie mist zodoende de Champions League-wedstrijden tegen PSV op 20 februari en 7 maart en de vrienschappelijke interland van het Nederlands Elftal tegen Rusland en de EK-kwalificatieduels met Roemenië op 24 maart en Slovenië op 28 maart.

ADO één duel zonder publiek

ADO Den Haag moet één thuiswedstrijd zonder publiek spelen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de club de straf opgelegd omdat supporters tijdens de wedstrijd tegen Vitesse op zondag 19 november het veld op kwamen en de wedstrijd daardoor gestaakt moest worden.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de aanklager van de KNVB. Eerder ging ADO tegen dat schikkingsvoorstel in beroep, waarna de tuchtcommissie een uitspraak moest doen. Ook tegen deze straf kan ADO nog in beroep gaan.

Een woordvoerder van de club uit het Zuiderpark zegt dat de straf drie weken na de uitspraak in moet gaan.In dat geval wordt de wedstrijd ADO - Feyenoord zonder publiek gespeeld.

WB sprint: Timmer niet op eerste dag

Marianne Timmer verschijnt zaterdag niet aan de start bij de WB-sprint in Heerenveen. Ze heeft problemen met de luchtwegen. Bij de training van vrijdag wordt bekeken of ze zondag wel mee kan doen.

Afgelopen weekeinde moest Timmer al na één dag afhaken bij het wereldkampioenschap sprint in het Noorse Hamar. Ze bleek, na enkele zware griepaanvallen de laatste tijd, niet fit genoeg om zich te meten met de wereldtop.

'Joker' legt weigering teruggave ID-kaart uit

'Joker'-ID-kaartFOK!ker Oversight (Robert Coleman) weigert zijn ID-kaart waar hij op staat afgebeeld als 'De Joker', een figuur uit de Batman-films, in te leveren. Volgens Coleman kan hij binnen de grenzen van de huidige wet niet gedwongen worden om zijn identiteitskaart in te leveren. In een exclusief via FOK! verspreid statement stelt hij de politiek duidelijke vragen en verzoekt hij hen hierop te antwoorden.

De gemeente Hellevoetsluis had Coleman de ID-kaart verstrekt, nadat hij had aangegeven dat hij om levensbeschouwelijke redenen een hoofddeksel draagt. Daarnaast had hij zich geschminkt ter verfraaiing van zijn uiterlijk. Gisteren kreeg Coleman echter van de gemeente Hellevoetsluis te horen dat hij de ID-kaart weer moet inleveren. Kamerleden van de SGP en PvdA hadden eerder schriftelijke Kamervragen over de affaire gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken, Johan Remkes.

In een exclusief via FOK! verspreid statement schrijft Coleman onder andere:
Deze verklaring richt ik aan hen die de burgemeester (al dan niet dwingend) hebben geadviseerd om tot een andere conclusie te komen dan op het moment van aanvragen van mijn ID-kaart.

(...)

Er is kennelijk sprake van een misverstand door de verfraaiing van mijn persoonlijk uiterlijk in één noemer onder te brengen met de door mij voldoende aangetoonde levensbeschouwelijke reden die zich verzette tegen het maken van de pasfoto met onbedekt hoofd, conform uw fotomatrix 2006 BZK.

(...)

Ik heb nu heldere duidelijke vragen als aanvrager en houder van een Identiteitskaart van de Nederlandse Gemeenten, en vraag u om te komen met even heldere en duidelijke antwoorden. Gezien uw ambtelijke ondersteuning in deze, en mijn simpele vragen daartegenover, lijkt dat, gezien de ontstane situatie, niet meer dan redelijk.
Klik hier voor de complete tekst van zijn statement en zijn rechtstreekse vragen aan de politiek.

Joker'-ID-kaart

Zie voor een overzicht van al het nieuws rondom deze zaak: Dossier ID-bewijs!

'Joker' over weigering teruggave ID-kaart

FOK!ker Oversight (Robert Coleman) weigert zijn ID-kaart waar hij op staat afgebeeld als 'De Joker', een figuur uit de Batman-films, in te leveren. Volgens Coleman kan hij binnen de grenzen van de huidige wet niet gedwongen worden om zijn identiteitskaart in te leveren. In een exclusief via FOK! verspreid statement stelt hij de politiek duidelijke vragen en verzoekt hij hen hierop te antwoorden. Lees verder!

Die is wel erg goed met ballen

Bowlen is typisch zo'n sport die makkelijk lijkt, maar als je er eenmaal mee bezig bent een stuk lastiger is, bij mij zijn strikes als ze al voorkomen toevallig en op de een of andere manier kunnen de ballen die ik gooi alleen via de goot naar de achterkant van de baan.

Toegegeven ik zou meer kunnen trainen en oefenen, maar zo goed worden als dit kleine japanse jongetje, dat kan ik denk ik vergeten....

Met dank aan SoupNazi voor de submit.

Aardlekschakelaars zorgen voor risico in huis

Icoon ShockingDuizenden aardlekschakelaars in Nederlandse woningen zijn onveilig. Een ontwerpfout heeft als gevolg dat de apparaten hun taak, alle stroom afsluiten als er een lekstroom naar de aarde is ter voorkoming van verdere problemen, niet doen. Dat meldt De Pers vrijdagochtend.

De producent van de schakelaars, ABB, probeert via groothandels en installateurs te achterhalen waar de installaties terecht zijn gekomen. Dit heeft vooralsnog echter geen succes.

Van de schakelaars, uit de series F200, F360 en F370, zijn er tussen januari 2003 en mei 2005 honderdduizenden geproduceerd en wereldwijd verkocht. De onveilige schakelaars zijn in Nederlandse huishoudens niet direct levensgevaarlijk; de meeste huishoudens beschikken over randaarde, die de stroom wegvloeit. Wel is het mogelijk een schok te krijgen als de aarlekschakelaar zijn werk niet doet.

De fout kwam twee weken geleden aan het licht en sindsdien heeft ABB dit nog niet naar buiten gebracht. De Voedsel- en Warenautoriteit vindt dit geen probleem, omdat ze ervan op de hoogte zijn dat ABB hard bezig is naar een oplossing te zoeken.

Meer dan 1.500.000 Virtual Console titels verkocht

Of het nostalgie is of nieuwsgierigheid is niet duidelijk, maar wat de reden ook moge zijn, er zijn wereldwijd inmiddels meer dan anderhalf miljoen virtual console games gedownload. Het commerciële succes dat de Wii heet scoort hiermee nog eens extra punten voor Nintendo.
Zelda: A Link to the Past is voor een groot deel verantwoordelijk voor het hoge aantal downloads. Helaas is dit 16-bit avontuur in Europa nog niet te downloaden op de Wii.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Spookrijden neemt rare vormen aan ."

En de top 5:

5: Wiewmannetje : "Surf nu naar www.orginelekadosvoorjeschoonmoeder.nl"
4: showmelove_ : "Holleeder ontdekt gat in de markt met het "Drive-by shooting all-in-one pakket"
3: Sc0rPi0n : "Ererit Saddam ingetogen. "
2: Saryon: "Nieuwe blunder Justitie: Rechercheur laat lijk slingeren in huurauto."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: swarmahoer

previous picture

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.