Van Gaal is reageren op elkaar moe

Louis van Gaal wilde vandaag niet inhoudelijk ingaan op de kwestie die al een paar dagen speelt na de forse kritiek die hij uitte over het functioneren van Marco van Basten als bondscoach. Hierop werd weer gereageerd door onder andere Frank Rijkaard en Marco van Basten zelf.

"Uiteindelijk heb je er niets aan om op elkaar te blijven reageren, maar ik zeg er verder niets over. We zitten aan de vooravond van Kerst, dat zou een vreedzame periode moeten zijn", zei van Gaal. Van Gaal legde wel nog één keer voor de camera uit waarom hij zo staat tegenover de media. "Ik ben iemand die de media van repliek dient. Als mijn woorden niet goed gebruikt of verdraaid worden zeg ik daar wat van, net zoals ik er iets van zeg als een journalist een domme vraag stelt".

Verder meldde van Gaal: "Uiteindelijk verander je daar toch niets mee, want de mening is dan al gevormd. Toch blijf ik dat proberen. Maar toch vind ik ook dat je niet moet gaan generaliseren, er zijn ook journalisten met messcherpe analyses".