Mourinho wil tweede team in League

José Mourinho wil het tweede team van Chelsea laten meespelen in de Engelse competitie voor eerste teams. Volgens Mourinho is de tegenstand van de andere reserveteams te zwak en leren jongens als Kalou, Mikel en Diarra niet van het bedroevende niveau op de maandagavonden.

José Mourinho baseert zijn uitlatingen op de Spaanse competitie waar de tweede teams van Real Madrid en Barcelona in de tweede divisie uitkomen. Zij kunnen echter niet promoveren en nemen niet deel aan het bekertoernooi.

Zijn suggestie wordt met gemengde gevoelens ontvangen door zijn collega’s. De topclubs zien mogelijkheden. Zij hebben immers ook grote selecties. Arsenal-trainer Arsène Wenger vindt het dan ook een erg goed idee.

De kleinere clubs vrezen echter voor hun positie. De voorzitter van Birmingham, David Gold, noemt het proefballonnetje van Mourinho “weinig respectvol. Het is niet het probleem van de League dat spelers te weinig competitie krijgen”.

Gold vraagt zich af welke clubs er dan voor een Chelsea B moeten wijken. “Je zult meerdere clubs moeten laten degraderen om Chelsea op gewenst niveau te laten instromen. Is dat wat we willen?”