'Hiddink naar Chelsea'


Guus Hiddink staat sterk in de belangstelling van Chelsea en lijkt daarmee de beste papieren te bezitten om de José Mourinho op te volgen. Dit werd donderdag door verschillende Engelse media vermeld.

In diezelfde media wordt ook gesuggereerd dat de huidige oefenmeester de club voor het eind van dit seizoen zal verlaten. Ook worden er al vele mogelijke opvolgers genoemd, waaronder de naam van Hiddink. "Ach, laat ze dat maar suggereren. Ik ben inderdaad meerdere malen bij Chelsea geweest waar ik inderdaad met Abramovich heb gesproken. Het gesprek ging echter over het Russische elftal en over een Russische speler van Chelsea", aldus de Achterhoeker die nog niets losliet.

De connectie tussen Hiddink en de eigenaar van de Londense club is overduidelijk waar te nemen. De zeer vermogende Rus speelde een grote rol bij de aanstelling van Hiddink als bondscoach van het Russische team. Ook heeft Abramovich al meerdere malen verklaard gecharmeerd te zijn van de kwaliteiten van de oud-bondscoach van onder meer Oranje.

Ook Hiddink is uitermate onder de indruk van het Engelse voetbal en alles wat daarmee samenhangt. "Engeland is een prachtig land om in te werken. Als ik naar een stadion in Engeland ga, loop ik altijd het laatste stuk. De sfeer rondom een Engels stadion is altijd goed. De kopstukken in het voetbal moeten niet in een ivoren toren zitten. Wij moeten op de straat voelen wat er aan de hand is", zo liet Hiddink weten.

In hoeverre Hiddink zijn baan als bondscoach en clubtrainer kan combineren is niet bekend. De succescoach had eerder met eenzelfde situatie te maken toen hij zowel PSV onder zijn hoede had, als het Australische nationale team.