FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 september 2006

T-shirts met Kane verboden

Icoon MuziekKane mag niet langer T-shirts verkopen met de naam van de band daarop. De kortgedingrechter in Den Haag bepaalde dat donderdag nadat kledingfabrikant Karl Kani de zaak aanhangig had gemaakt.

De shirts met KANE erop vormen een merkinbreuk op KANI, die zijn naam op vergelijkbare wijze op shirts zet. Kane moet 5000 euro betalen voor iedere dag dat de band zich niet aan de uitspraak van de rechter houdt en 500 euro per T-shirt waar toch KANE op staat. De rechter stelt dat de "auditieve en visuele overeenstemming tussen het merk KANI en het teken KANE evident zijn."


Dinand Woesthoff

Rainbow Puke

Je hebt van die websites waarbij je je afvraagt: waarom ?
Dan heb je ook nog websites waarbij ik uit moet leggen: waarom ?

Nou, dat ga ik bij deze website niet doen, want het statement van de makers is duidelijk genoeg:

quote:
Mission Statement::
RainbowPuke exists so that fans of puking rainbows have a place to make their collective voices heard. In this celebration of the greatest dichotomy, you don't have to be an artist to join in the wave of multi-colored vomit that's sweeping the world

Hockeyheren moeizaam langs Zuid-Afrika

Nadat ze gisteren hun eerste wedstrijd op het WK met 2-3 onderuit gingen tegen Zuid-Korea, hebben de Nederlandse hockey-mannen vanavond een moeizame 2-0 overwinning geboekt op Zuid-Afrika.

Het spel van de formatie van bondscoach Roelant Oltmans was opnieuw niet sprankelend en overtuigend, maar de doelstelling werd in ieder geval bereikt. De eerste drie punten zijn binnen, Taeke Taekema (strafcorner) en Geert-Jan Derikx maakten de treffers. Nederland liet acht strafcorners onbenut. Aankomende zaterdag volgt het doorslaggevende duel tegen titelverdediger Dutisland. Als Nederland die wedstrijd weet te winnen, ligt het toernooi weer open voor Oranje.

Ronaldinho: "Ik ben nummer één dankzij Barcelona

Ronaldinho wordt op dit moment gezien als één van de beste voetballers op de wereld. Onlangs nog werd de Braziliaan verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar.

De Braziliaan heeft in een interview gezegd dat hij de prijs heeft kunnen winnen door FC Barcelona. "Ik heb nooit gespeeld met als doel om de nummer één van de wereld te worden. Zonder een team als Barcelona had ik deze prijs niet in ontvangst kunnen nemen", aldus Ronaldinho. "Een titel winnen met een team is belangrijker dan een individuele prijs. Dankzij het harde werk van het hele team van FC Barcelona heb ik niet alleen een prijs gewonnen, maar ook Messi en Eto'o".

Hecking nieuwe trainer Hannover 96

Dieter Hecking is de nieuwe trainer van Hannover 96. De 41-jarige Duitser komt over van Alemannia Aachen, en volgt de in augustus ontslagen Peter Neururer op.

Bij Hannover, dat na drie speelronden in de Bundesliga puntloos onderaan staat, speelt Arnold Bruggink. Afgelopen seizoen promoveerde Hecking met Aachen naar de Bundesliga en dit seizoen boekte hij op het hoogste niveau al één overwinning. "Dieter heeft serieuze privé-redenen voor zijn vertrek. Anders hadden we hem nooit naar Hannover laten gaan", zegt de voorzitter van Aachen, Horst Heinrichs.

Ook de namen van Erik Gerets, Michael Laudrup en Christian Gross circuleerden enige tijd als nieuwe coach van Hannover.

Hockeyvrouwen ruim langs Spanje

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben hun tweede en laatste oefenwedstrijd tijdens een trainingsstage in Madrid gewonnen. Oranje was vandaag met 3-0 te sterk voor Spanje. Sylvia Karres, Eefke Mulder en Kim Lammers maakten de doelpunten.

Woensdag had Nederland al met 1-1 gelijkgespeeld tegen Duitsland. Morgen zullen de vrouwen van bondscoach Marc Lammers de laatste training in Madrid af gaan werken. De stage geldt als voorbereiding op het wereldkampioenschap hockey, dat eind september plaatsvindt in Madrid.

Lumalive

Alvast vooraf ik heb geen aandelen in Philips maar dit is gewoon zo gaaf, ze hebben bij de heldere lichten uit het zuiden des lands iets uitgevonden waardoor je van alles met stoffen kan doen, t-shirts die licht geven en niet zomaar licht geven maar ook teksten en bewegende beelden kunnen weergeven.

Nog wat extra info over de technologie kun je hier vinden.

Die dingen waren voor het eerst te zien op de IFA (Internationale Funk Austellung) in Berlijn, het is duidelijk dat het allemaal nog in de kinderschoenen staat, maar wie weet over een paar jaar gewoon te koop ?

Albelda moet onder het mes

David Albelda zal morgen onder het mes gaan, en daardoor ongeveer twee weken niet kunnen spelen. De aanvoerder van Valencia brak woensdagavond zijn jukbeen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Spanje in en tegen Noord-Ierland.

De 29-jarige Albelda zal de competitiewedstrijden tegen Atlético Madrid en Getafe aan zich voorbij moeten laten gaan, en ook de terugkeer van Valencia in de Champions League vanaf de zijlijn moeten bekijken.

Spanje verloor de wedstrijd in Groep F verrassend met 3-2.

'Hiddink naar Chelsea'


Guus Hiddink staat sterk in de belangstelling van Chelsea en lijkt daarmee de beste papieren te bezitten om de José Mourinho op te volgen. Dit werd donderdag door verschillende Engelse media vermeld.

In diezelfde media wordt ook gesuggereerd dat de huidige oefenmeester de club voor het eind van dit seizoen zal verlaten. Ook worden er al vele mogelijke opvolgers genoemd, waaronder de naam van Hiddink. "Ach, laat ze dat maar suggereren. Ik ben inderdaad meerdere malen bij Chelsea geweest waar ik inderdaad met Abramovich heb gesproken. Het gesprek ging echter over het Russische elftal en over een Russische speler van Chelsea", aldus de Achterhoeker die nog niets losliet.

De connectie tussen Hiddink en de eigenaar van de Londense club is overduidelijk waar te nemen. De zeer vermogende Rus speelde een grote rol bij de aanstelling van Hiddink als bondscoach van het Russische team. Ook heeft Abramovich al meerdere malen verklaard gecharmeerd te zijn van de kwaliteiten van de oud-bondscoach van onder meer Oranje.

Ook Hiddink is uitermate onder de indruk van het Engelse voetbal en alles wat daarmee samenhangt. "Engeland is een prachtig land om in te werken. Als ik naar een stadion in Engeland ga, loop ik altijd het laatste stuk. De sfeer rondom een Engels stadion is altijd goed. De kopstukken in het voetbal moeten niet in een ivoren toren zitten. Wij moeten op de straat voelen wat er aan de hand is", zo liet Hiddink weten.

In hoeverre Hiddink zijn baan als bondscoach en clubtrainer kan combineren is niet bekend. De succescoach had eerder met eenzelfde situatie te maken toen hij zowel PSV onder zijn hoede had, als het Australische nationale team.

Noodgedwongen vertrek Zongo bij VVV

VVV-Venlo kon al nog niet beschikken over Mamadou Zongo vanwege een knieblessure. De club uit de Jupiler League kan nu helemaal een streep door zijn naam halen, omdat de spits uit Burkina Faso geen nieuwe verblijfsvergunning kreeg waardoor zijn eenjarige contract werd ontbonden.

Zongo speelde eerder voor Vitesse en De Graafschap met een voorlopige verblijfsstatus. Bij de verlenging van de vergunning zijn er echter procedurefouten gemaakt, en die hebben ertoe geleid dat Zongo niet meer in Nederland mag blijven.

Gravesen haalt uit naar Real

Thomas Gravesen is nog niet zo lang weg bij Real Madrid, maar hij heeft nu al uitgehaald naar zijn voormalige werkgever. Op de Deense televisie liet hij weten dat hij de houding van zijn ex-ploeggenoten niet kon waarderen. Fabio Capello, trainer van de Koninklijke, werd arrogant en egoïstisch genoemd.

"De spelers van Real zijn op het voetbalveld echte helden, maar naast het veld zijn sommigen ook sterren en dat maakt het net moeilijk. Ze kunnen zich niet concentreren op het voetbal", zegt Gravesen. De speler, die inmiddels voor Celtic uitkomt, gaat nog verder: "Het is fantastisch om te spelen met zulke spelers, maar als er slechts drie lopen, gaat het niet meer. Dat is ontoelaatbaar voor zo’n grote club als Real Madrid."

"Als je zoveel verdient als de spelers van de Koninklijke en een superster bent, dan moet je een voorbeeld zijn en hard werken. Mijn ex-ploeggenoten deden dat niet en waren soms zelfs echte klootzakken", vervolgt de middenvelder. Bovendien vroeg Gravesen zich af waarom hij naar Spanje werd gehaald. In die tijd kwam de Deen nog uit voor Everton. "Ik ben helemaal geen verdedigende middenvelder. Als Real zo’n speler wou, dan had de club Lee Carsley moeten kopen. Die speelde achter mij bij Everton."

Tot slot had Gravesen ook geen goed woord over voor de nieuwe trainer van Real Madrid. "Capello had me nog niet zien spelen en hij zei al me niet meer nodig te hebben. Hij wist zelfs nog niet hoe ik heette. Net hetzelfde met de keepers. Hij had nog nooit van Casillas gehoord. Hij kende enkel Diego López en Illgner, die al lang niet meer bij Real is."


Thomas Gravesen in zijn tijd bij Real Madrid

Haase naar kwartfinales in Brasov

Bij het challengertoernooi in het Roemeense Brasov heeft Robin Haase zich weten te plaatsen voor de kwartfinales. De Nederlander versloeg vandaag de Roemeen Victor Ionita met 6-2, 3-6 en 6-3.

Als Haase bij de laatste acht wint van de Argentijn Juan Pablo Guzmán of de Roemeen Dacian Craciun zal hij voor de vierde keer op rij, en de vijfde maal dit jaar in een halve finale van een challenger staan. Eerder deed hij dat bij de toernooien van Scheveningen, Saransk, St. Petersburg en Como.

Oude Kamphuis niet tegen Roda JC

De rentree van Niels Oude Kamphuis bij FC Twente zal nog even op zich moeten laten wachten, de 28-jarige middenvelder is nog niet fit genoeg. De andere nieuweling, Orlando Engelaar, behoort wel tot de selectie van de Tukkers voor de competitiewedstrijd tegen Roda JC.

"Niels heeft vorige week een half uur meegespeeld in de wedstrijd tegen MSV Duisburg en in deze periode van zijn revalidatie pakt hij maandagavond met Jong FC Twente waarschijnlijk zijn volgende speelminuten", aldus trainer Fred Rutten.

Naast Oude Kamphuis ontbreken Karim El Ahmadi en Dmitri Shoukov vanwege blessures. Bovendien is Luke Wilkshire niet inzetbaar vanwege een schorsing.

Waterpolosters vijfde op EK

De Nederlandse waterpolo-vrouwen hebben het Europees Kampioenschap afgesloten met een vijfde plaats. Met een overwinning op gastland Griekenland (12-11) stelden het team deze plaats veilig. Bovendien werd de nasmaak van het verlies tegen Rusland met deze winstpartij weggespoeld.

Uitblinkster aan de kant van Oranje was Mieke Cabout. Zij was verantwoordelijk voor drie van de twaalf goals voor Nederland. "De wedstrijd tegen de Russinnen speelde nog door mijn hoofd. Toen speelde ik iets te afwachtend", zei de speelster na afloop van de wedstrijd. "Maar ik probeerde dat af te leren. Vandaag hebben we gelukkig beter gespeeld en onze eer gered."

Bondscoach Robin van Galen kon niet terugkijken op een goed verlopen toernooi, ondanks de overwinning op de Grieken. "Onze doelstelling was het halen van de halve finales. Als dat gelukt was, hadden we het goed gedaan. Een vijfde plaats is redelijk. Het is goed voor de ontwikkeling van deze jonge ploeg dat we tegen Griekenland na een zware wedstrijd wonnen."

Diba over tien dagen weer welkom

Anouar Diba is tot 18 september nog niet welkom bij de selectie van NAC Breda. Tot die tijd zal hij mee moeten trainen met de beloften van de Bredase ploeg. De aanvaller verliet afgelopen dinsdag de training na een ruzie trainer Ernie Brandts.

Het is overigens niet de eerste keer dat Diba en Brandts met elkaar overhoop liggen. Voor laatstenoemde was de maat vol nadat de 23-jarige speler de training wederom boos verliet. Doordat de aanvaller de komende weken geen deel uit zal maken van het eerste elftal van NAC Breda zal hij de competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag en Vitesse vanaf de tribune moeten bekijken.

Egypte pakt tientallen 'radicale' moslims op

Icoon BuitenlandsDe Egyptische veiligheidsdienst heeft meer dan negentig mensen opgepakt die worden verdacht van banden met radicale islamitische groepen. Dat heeft een advocaat van de verdachten donderdag gezegd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken weigerde commentaar.

Een groep van zeventig verdachten werd aangehouden in Alexandrië, terwijl nog eens ruim twintig mensen werden gearresteerd in Damanhour in de Nijldelta, aldus advocaat Mamdouh Ismail. "Ze werden opgepakt omdat ze islamistische websites bekeken met banden met militante groepen". Volgens hem hebben ze verder geen banden met radicale organisaties.

Stepanek vervangt Novak bij Tsjechië

Het Davis Cup-team van Tsjechië zal het tegen Nederland moeten stellen zonder Jiri Novak. De tennisser heeft teveel last van een blessure aan zijn rug. Radek Stepanek zal zijn landgenoot vervangen tegen het team van bondscoach Tjerk Bogtstra.

Novak werd geselecteerd nadat hij het voor elkaar kreeg om tot de derde ronde van de US Open te reiken. De pech blijft hem echter achtervolgen, aangezien hij al vaker langdurig geblesseerd was. Jaroslav Navratil, bondscoach van de Tsjechen, heeft behalve Stepanek ook nog de beschikking over Tomas Berdych, Martin Damm en Jan Hernych.

Het promotie/degradatieduel tussen Nederland en Tsjechië wordt van 24 tot en met 26 september gespeeld. De plaats van handeling is Leiden. De winnaar van deze wedstrijd is in 2007 verzekerd van een plekje in de wereldgroep. Bogtstra zei het volgende toen bekend werd dat Oranje tegen de Tsjechen zou uitkomen: "We zijn blij dat we wederom een thuiswedstrijd spelen, maar het wordt een zware dobber. Tsjechië heeft een sterk team, dus de loting is wat dat betreft ongunstig voor ons. Desalniettemin wordt het een interessante uitdaging."

Wat is Dit: Opgave 45 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Let op: Opgave 44 is ook nog bezig!

Geen dopinggevallen in Göteborg

Tijdens het EK atletiek in Göteborg zijn er geen sporters betrapt. Alle 364 controles voor en tijdens dit evenement vielen negatief uit. Dit liet de Europese atletiekunie (EEA) donderdag weten.

Tijdens dit toernooi, wat van 7 tot en met 13 augustus in de Zweedse stad werd gehouden, zijn er 213 urinetesten uitgevoerd. Ook werd er 151 maal gecontroleerd op de aanwezigheid van verboden middelen in het bloed van de sporters. "We voerden drie keer zo veel tests uit als bij het EK in München in 2002. Dat niemand nu positief is, stemt zeer tevreden", zegt Hansjörg Wirz, voorzitter van de EEA. De onderzoeken in Göteborg werden volgens de regels van het internationale antidopinginstituut WADA en de wereldatletiekunie IAAF uitgevoerd.

Limbodansen in de Kalverstraat voor een PS2

Omdat Sony al bijna 40 miljoen verkochte PS2-consoles in Europa heeft was het reden voor een prijsverlaging en dus ook een feestje. Limbo danseressen en dansers daagden het winkelend publiek in de Kalverstraat uit om onder de welbekende lat door te 'dansen'. De prijs van de PS2-console was onlangs verlaagd naar € 129,- en dus hing de lat op een daarvoor symbolische hoogte.

De deelnemers die zonder kleerscheuren onder de lat door wisten te komen kregen naast een PS2 ook nog eens 5 Platinum games. Zo zijn er weer wat mensen blij gemaakt met de Europese topseller onder de gameconsoles.



Screens vervolg In Memoriam

Er zijn wat screens van het vervolg van het PC-spel In Memoriam verschenen. De adventure In Memoriam op de PC verscheen eind 2003 en was een revolutionair spel, waarin je op het spoor was van een psychopaat. Je moest echt op het internet zoeken naar aanwijzingen, die het makers van het spel op allerlei websites hadden achtergelaten.

Het vervolg op In Memoriam zal In Memoriam: The Last Ritual gaan heten en dan zul je op zoek moeten gaan naar de moordenaar van journalist Jack Lorski. Deze journalist Jack Lorski was diegene die op het spoor kwam van de seriemoordenaar 'The Phoenix' in het spel In Memoriam. Het spel zal net als de voorganger gebruik maken van het unieke concept dat je aanwijzingen krijgt via emails, sites, puzzels, filmpjes etc.

Het spel zal op 21 september van dit jaar te spelen zijn.



Meer screenshots vindt je HIER.

Vanavond maansverduistering te zien in Nederland

Icoon ZonnestelselVanavond, 7 september, vindt er een gedeeltelijke maansverduistering plaats in Europa. In Nederland zal de maan tijdens het maximum voor achttien procent in de schaduw van de aarde gedompeld zijn. Omdat de maan pas om 20.15 uur boven de horizon verschijnt, zal vanuit onze streken alleen het maximum en het tweede deel van de eclips te zien zijn. Tijdens het maximum om 20.51 uur staat de maan slechts vier graden boven de horizon en is de noordkant van onze naaste buur erg donker. De volle maan staat vanavond in het zuidoostelijke deel van de hemel.

Een maansverduistering treedt op wanneer de maan door de schaduw van de aarde beweegt. Er valt dan geen direct zonlicht meer op de maan. Zo'n verduistering kan alleen optreden wanneer de maan zich tegenover de zon aan de hemel bevindt, dus rond volle maan. Dat er niet bij elke volle maan een maansverduistering optreedt, komt door de scheve ligging van de maanbaan: meestal beweegt de maan iets boven de schaduw van de aarde langs of er juist iets onderdoor.

Mocht je de maansverduistering van vanavond missen, de eerstvolgende volledige maansverduistering in Nederland zal te zien zijn op 3 maart 2007.

Met dank aan Freek99(herschreven) en AstroNova voor de submit.

FC Groningen verlengt twee contracten

FC Groningen heeft twee doorlopende contracten van spelers verlengd. Zowel Gibril Sankoh als Mark Jan Fledderus zijn nu langer aan de Groningse club verbonden.

Bijna twee jaar geleden kwam de geheel onbekende Sankoh over van eerste divisie-club Stormvogels/Telstar. Op dat moment had hij slechts een half jaar profvoetbal ervaring. Inmiddels is de verdediger een vaste waarde binnen het team. Als blijk van waardering kon Sanhoh zijn contract met vier jaar verlengen.

Een half jaar eerder kwam Fledderus op amateur-basis voor de ploeg uit het hoge Noorden voetballen. Door de stormachtige ontwikkeling van de 23-jarige aanvallende middenvelder werd hem daarop een profcontract aangeboden. Dat contract is nu dus opengebroken en met drie seizoen verlengd.

Algemeen directeur Hans Nijland over het verlengen van beide contracten: ”Gibril en Mark-Jan hebben zich met name vorig seizoen uitstekend ontwikkeld." Ook met het oog op de toekomst zijn beide contracten verlengd. ”Wij zien in hen jongens voor de toekomst en wilden het duo daarom graag langer aan ons binden. We hebben het tweetal beloond voor hun sterke optredens met nieuwe meerjarige overeenkomsten”, zo besloot de directeur.

'All-inclusive' stelt toerist vaak teleur

Icoon BinnenlandsVakanties volgens de all-inclusive formule beantwoorden vaak niet aan de verwachtingen van de toerist. Dat blijkt uit een analyse van Zoover.nl, een onafhankelijke website die reiservaringen verzamelt. Ruim een derde van de all-inclusive vakantiegangers beoordeelt de prijs-kwaliteitverhouding van de accommodatie als onvoldoende.

Bij het verwerken van de 33.330 beoordelingen over de maand augustus viel het de medewerkers van de vakantiewebsite op dat er relatief veel werd geklaagd over hotels in de all-inclusive formule.

Vervolgens werden 200 willekeurig geselecteerde beoordelingen van dit soort hotels nader bekeken. "Het meest opvallend was het relatief hoge aantal onvoldoendes voor service (54 procent) en prijs-kwaliteit (67 procent)", constateert Bruno van de Laar van Zoover.

De kwaliteit van het eten en drinken geeft het vaakst aanleiding voor klachten. Vakantiegangers vinden het aanbod nogal eens eenzijdig of het eten wordt te koud geserveerd. In sommige gevallen moest men zelfs betalen voor het eten.

De analyse bracht Zoover ertoe om de bezoekers te vragen naar hun motivatie om te kiezen voor een all inclusive-vakantie. Er kwamen 1300 reacties binnen en daaruit bleek dat 49 procent het vooral prettig vindt dat men de kosten in de hand heeft. Een iets kleiner percentage (45) vindt het "lekker makkelijk". Een op de twintig all inclusive vakantiegangers geeft de kwaliteit van het eten aan als doorslaggevende reden. De aanwezigheid van animatieteams trekt 2 procent over de streep.

Geen staatsbegrafenis voor Steve Irwin

Icoon BuitenlandsSteve Irwin, de maandag overleden "Crocodile Hunter", zal geen staatsbegrafenis krijgen, maar zal in besloten kring begraven worden. Binnen een week wordt daarna een publieke herdenkingsdienst gehouden. Irwins vader Bob maakte dit vandaag bekend.

Bob Irwin zei dat de familie en "beste vrienden" de begrafenis zouden bijwonen en bevestigde dat de "genereuze aanbieding van de overheid" daarmee werd afgeslagen. De locatie van de herdenkingsdienst is nog niet bekend gemaakt, maar gedacht wordt aan de Australia Zoo en een stadion in Brisbane waar 52.000 mensen in passen.

De vader van Irwin meldde dat zijn zoon geen staatsbegrafenis zou willen omdat "hij een normale kerel was, en herinnerd wil worden als een normale vent".

Beeldopname van overlijden
Steve Irwin werd maandagmiddag lokale tijd in het hart gestoken door een pijlstaartrog en overleed ter plaatse. Zijn dood is op video opgenomen, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat die beelden ooit getoond zullen worden aan het publiek.

Pirlo vijf jaar langer bij AC Milan

Andrea Pirlo heeft zijn contract bij AC Milan met vijf jaar verlengd. De club en de speler kwamen dit donderdag overeen waardoor de middenvelder tot 2011 onder contract staat bij de ‘Rossoneri’.

Op het afgelopen WK in Duitsland, baarde de 27-jarige speler opzien, door als één van de uitblinkers met Italië wereldkampioen te worden. Behalve in de nationale ploeg presteert Pirlo ook goed bij AC Milan. In totaal speelde de oud-speler van Brescia, 140 competitiewedstrijden waarin hij 25 keer doeltreffend was.

In 2001 maakte de Italiaan de overstap van Brescia naar het grote Milan. Coach Carlo Ancelotti schoolde de van oorsprong aanvaller om tot een succesvol middenvelder.

Vuelta: Paolini wint twaalfde etappe

De twaalfde etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Italiaan Luca Paolini. Alejandro Valverde blijft drager van de gouden leiderstrui.

Paolini reed ruim drie kilometer voor het einde van de etappe, die van Aranda de Duero naar Guadalajara voerde, weg uit een kopgroep van twaalf en finishte met een voorsprong van vijf seconden.

De kopgroep, waarin David Arroyo (op iets meer dan veertien minuten) de best geklasseerde renner was, ontstond in de afdaling van de Alto de Santibáñez de Ayllón, waarvan de top na 66 kilometer koersen lag. Paolini voorkwam met zijn ontsnapping een sprintduel met sprinters Paolo Bettini, Bernhard Eisel en Jean-Patrick Nazon, die allen ook in de kopgroep zaten.

Uitslag volgt

Wereld Erfgoed...

Het is niet de meest gebruikersvriendelijke site, de maker had de navigatie ietsje beter mogen maken. Dat is dan ook de enige kritiek die ik bedenken kan op deze geweldige site.

Op de site van World Heritage Tour kun je vele 360graden panoramafoto’s vinden van de diverse Erfgoeden. De makers beweren tot dus ver 19% van alle 830 Wereld Erfgoed sites bezocht te hebben en dat ze daar ruim 1000 foto’s gemaakt hebben.

Het makkelijkste zoeken is om boven aan de pagina via browse by country te zoeken naar je favoriete plekje.

Uiteraard zijn er ook foto’s van Nederland te bewonderen.

Mariska Hulscher eist boetedoening Verlinde

Icoon ShowbizzTelevisiepresentatrice Mariska Hulscher wil dat Albert Verlinde publiekelijk afstand neemt van zijn uitlatingen over haar. Verlinde noemde Hulscher in RTL Boulevard een 'hoer'.

Verlinde zei geen greintje respect te hebben voor de manier waarop Hulscher haar huwelijk aan de bladen had verkocht en zich vervolgens over diezelfde bladen beklaagde omdat deze haar na haar scheiding (haar huwelijk duurde slechts enkele weken) onheus bejegend zouden hebben.

De eis van Hulscher werd geformuleerd in een brief aan de directie van RTL. "Zij is niet blij met die kwalificaties in een programma waarnaar miljoenen mensen kijken", aldus de advocaat van Hulscher, advocaat Patrice Katz. Als de eis niet wordt ingewilligd, dreigt Hulscher naar de rechter te stappen.

Albert Verlinde heeft laten weten niet over publiekelijke boetedoening te peinzen. "Ik sta nog steeds vierkant achter datgene wat ik heb gezegd. Je moet het allemaal zien in het kader van dat moment: de manier waarop ik het zeg, mijn gelaatsuitdrukking en in welke context ik de opmerking heb geplaatst."

Ook RTL-directeur Fons van Westerloo is niet van plan om toe te geven. "Ik laat het aankomen op een rechtszaak", aldus Van Westerloo. "Ik vond het item heel onschuldig, het was vooral om te lachen. Verlinde heeft zich een columnistenvrijheid toegeëigend waarin hij de mening van de straat verwoordde."

Zware val kost Melchers WK wielrennen

Tijdens een val bij de derde etappe in de Euregio Tour heeft Mirjam Melchers donderdag haar bekken, een heup en haar kaak gebroken. Ook liep ze door het incident een gat in haar hoofd op.

De wielrenster van de vrouwenploeg Buitenpoort-Flexpoint is naar het ziekenhuis van Aken vervoerd, en daar zal ze worden geopereerd. Door de val is zij naar alle waarschijnlijkheid een half jaar uitgeschakeld. Het wereldkampioenschap wielrennen in het Oostenrijkse Salzburg, over twee weken, zal ze daarom aan zich voorbij moeten laten gaan. Melchers was geselecteerd voor zowel de tijdrit als de wegwedstrijd.

Paris Hilton gearresteerd met slok op

Paris HiltonParis Hilton is donderdag gearresteerd, zo melden verscheidene Amerikaanse media. De politie hield de steenrijke hotelerfgename aan omdat ze met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Volgens een agent had de blondine 0,8 promille in haar bloed. Hilton had volgens haar woordvoerder slechts één alcoholisch drankje op, maar zou te weinig hebben gegeten en vermoeid zijn.

Volgens de politie werkte de 25-jarige netjes mee aan de blaastest. Nadat deze test positief bleek, werd ze geboeid afgevoerd naar het bureau. Na een paar uur werd ze weer vrijgelaten. Ze moet later voor de rechtbank verschijnen.

Er hangt haar een voorwaardelijke straf boven het hoofd. Mogelijk raakt ze ook haar rijbewijs negentig dagen kwijt en moet ze een cursus volgen hoe ze met alcohol moet omgaan.

De Amerikaanse had woensdag opnames voor de videoclip bij haar tweede single en bracht daarna een bezoekje aan een liefdadigheidsevenement.

Knallende World in Conflict screenshots

Wat zou er gebeuren als de Berlijnse Muur nooit was gevallen? Daar is veel over gespeculeerd, onder andere door Larry Bond. Deze autoriteit op dat gebied (en medewerker aan de Harpoon games) is door Massive Entertainment ingehuurd voor hun nieuwe game, World in Conflict. WiC draait uiteraard om de Koude Oorlog, die in 1989 is uitgemond in een wereldwijd conflict. Massive Entertainment was ook verantwoordelijk voor de Ground Control spellen. WiC gebruikt hetzelfde principe als die games: weinig bouwen, veel knokken.

De units zijn realistisch, maar kunnen een hoop kapot maken. De engine staat toe dat alles vernietigbaar is en zorgt er tevens voor dat dit gepaard gaat met mooie effecten (zie screens). Ook het vermelden waard is de Multiplayer. WiC ondersteunt tot 16 spelers! Deze specialiseren zich op verschillende gebieden (Infantry, Armor, Support of Air), zodat teams goed moeten samenwerken.

De game staat pas gepland in 2007. Tot die tijd kan je even kijken op de website.




Vlaar nog weken aan de kant

Ron Vlaar zal zeker nog enkele weken niet in actie kunnen komen voor Feyenoord. Dit is vandaag bekend gemaakt. De verdediger van de Rotterdammers ontbrak al geruime tijd wegens een voetblessure en is nog steeds niet hersteld.

Het nieuws over Vlaar komt op een ongelukkig moment. De komende periode speelt de club uit de Kuip naast de competitiewedstrijden ook UEFA Cup en voor de KNVB beker.

Daarnaast bestaat er onzekerheid over de fysieke gesteldheid van verdediger Pieter Collen. Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Armenië raakte zijn schouder uit de kom. Het is nog onzeker hoe lang hij uit de roulatie is.

Templars op screens van Hellgate: London

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit in Hellgate: London. Hordes demonen en ander gespuis hebben de wereld onder de voet gelopen. Heel de wereld? Nee, een klein groepje mensen blijft moedig weerstand bieden tegen de demonen. Een aantal van deze mensen zijn de Templars, moderne ridders. Deze geharnaste gevaren staan op een aantal nieuwe screenshots.

Hellgate wordt gemaakt door Flagship Studios, een samenraapsel van ex-Blizzard medewerkers. De verwachtingen liggen dan ook heel hoog voor deze RPG/FPS. De nadruk van de game ligt op de actie. Om dit interessant te houden, worden levels, events en items dynamisch (semi-random) gegenereerd. Voor meer informatie over het verhaal, classes en wapens: officiële website.


Grafdelver bijna levend begraven

Icoon OpmerkelijkEen 62-jarige grafdelver is donderdagochtend bijna levend begraven op een begraafplaats in Zwolle. De man had een gat gegraven voor een begrafenis later op de dag. Hij stond in het graf toen een aanhanger met het uitgegraven zand, opgesteld naast het graf, plotseling omviel. De man kreeg al het zand over zich heen. Bovendien viel de aanhanger bovenop hem.

Een collega van de man wist zijn gezicht uit te graven. De man kon toen weer ademen. De hulpdiensten waren inmiddels gewaarschuwd. Na ongeveer één uur is de man uitgegraven. Hij heeft een bult op zijn hoofd, verder is hij in orde.

Spyker heeft interesse in Ferrari

Spyker heeft laten weten interesse te hebben in de Ferrari-motoren. Voorman van het bedrijf Victor Müller is inmiddels in Italië om te onderhandelen met onder andere Jean Todt.

De keus voor Ferrari is allerminst willekeurig. De investeringsmaatschappij Mubadala heeft namelijk een groot aandeel in Spyker, terwijl het bedrijf tevens vijf procent van de aandelen van Ferrari in handen heeft.

Ferrari levert dit jaar motoren aan Red Bull Racing, maar het is nog allerminst zeker of dat vogend jaar ook zo is. Er is nog geen contract getekend. Teambaas Cristian Horner heeft echter wel laten doorschemeren dat Red Bull uitgaat van een verlenging van het contract. Mocht dit zo zijn, dan lijkt de kans dat Spyker ook Ferrari-motoren in handen krijgt een stuk kleiner.

Spyker is sinds vorige maand betrokken bij de overname van Midland F1 door het M-consortium onder leiding van Michiel Mol. Ondanks sommige geruchten is er nog geen bevestiging dat de koop is beklonken.

Xbox Live Gold één week gratis in september

Microsoft heeft bekend gemaakt dat iedereen met Xbox Live Silver, het gratis Xbox Live abonnement op de Xbox 360, van 20 tot 29 september gratis zal worden geupgrade naar Xbox Live Gold. Dit betekent dat iedereen die beschikt over een breedband internetverbinding binnen die periode gratis online zal kunnen gamen. De actie wordt gesponsord door Windows Live Spaces en zal samenvallen met de Tokyo Game Show, een periode dat er ook veel content ter download zal verschijnen op Xbox Live. Voor de gratis periode heeft Microsoft ook nog een hoop evenementen gepland, zoals het Halo 2 Winning Weekend, Mystery Gamer, de PGR3 Developer Showdown en allerlei prijsvragen. Meer info over deze evenementen verschijnt binnenkort op Xbox.com.

Partizan - FC Groningen eerder op de avond

De UEFA Cup-wedstrijd volgende week tussen Partizan Belgrado en FC Groningen is vervroegd. In eerste instantie zou de wedstrijd om 20:30 uur van start gaan, maar het aanvangstijdstip is gewijzigd

De wedstrijd zal nu om 19:00 uur beginnen, dit na overleg van Partizan met de lokale autoriteiten. Supporters die een kaartje voor dit duel hebben gekocht, krijgen van de club deze week een brief met de voor hun relevante informatie.

Geen games in 1080p bij launch PS3

Volgens Kikizo.com, een site die met Sony heeft gesproken over de HD-capabiliteiten van de PlayStation 3, zullen er geen games in 1080p beschikbaar zijn bij de launch van de console. De enige mogelijkheid om 1080p content tevoorschijn te toveren is door middel van BluRay films. Het is inmiddels overigens wel bevestigd dat deze films door een component kabel bekeken kunnen worden. Eerder was er opschudding omdat men dacht dat hier een (niet meegeleverde) HDMI-kabel voor nodig was.

Volgens Sony is de enige game die op dit moment in 1080p draait Gran Turismo HD, een tech-demo die wellicht nooit in de winkels zal komen te liggen. Polyphony Digital heeft de game alleen gemaakt om te laten zien wat de PlayStation 3 kan. Er is nog wel een mogelijkheid dat de game ter download zal komen via het online netwerk van Sony. Meer wordt hierover bekend op de Tokyo Game Show. Een developer vertelde het volgende aan Kikizo:

"[...]
Even with [final hardware] in mind, reaching good frame rates at 1080p with next-gen graphics is almost impossible. Instead many developers, ourselves included, are reworking so they run at 720p.
[...]"


Het lijkt er dus op dat het op dit moment erg moeilijk is om games te ontwikkelen in een hogere resolutie dan die van de Xbox 360. Dit was volgens Sony juist één van de grote voordelen van de PS3. Alleen 1080p zou volgens hen 'true HD' zijn. Op de Tokyo Game Show horen we ongetwijfeld nog meer over de PlayStation 3. Er zullen daar ook 27 titels speelbaar zijn.

De nieuwe Zanger Bob!

Het is toch handig zo'n forum waar je nogal eens op bijleest. Zo ben ik net achter het feit gekomen dat zanger bob weer een nieuwe single heeft. Deze single is natuurlijk weer te beluisteren op zijn videosite. Tegenwoordig is Zanger Bob trouwens helemaal fan van de Salty Dog kleren. Slimme stap van Salty Dog, want naast het feit dat hij als "dikke hond" omschreven kan worden nemen we zijn carriere ook met een stevige korrel zout.

Man neergeschoten om mobieltje

Icoon MisdaadEen 21-jarige man is woensdagavond in Amsterdam op straat neergeschoten tijdens een overval. De man weigerde zijn mobieltje af te staan aan een straatrover.

Het slachtoffer was met zijn mobieltje aan het telefoneren toen er plots een onbekende man naar hem toe kwam lopen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de beller gesommeerd zijn mobieltje af te staan. Toen hij dit weigerde, werd hij neergeschoten.

De schutter is weggevlucht. Het slachtoffer heeft via een vriend de hulpdiensten weten te waarschuwen. Hij is met spoed geopereerd en verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Vreemde japanners.

Het is al weer een tijdje geleden dat we aandacht hebben besteed aan onze Japanse vrienden, tijd om het goed te maken met een paar fijne filmpjes.

Iedereen zal de beelden van de brave japaners wel kennen, altijd keurig netjes en ze laten werkelijk waar alles met zich doen, zoals ook in dit geval, de metro zit zo vol dat het eigenlijk niet meer past, maar daar denken een paar keurig heren met witte handschoenen heel anders over.

Eenmaal thuis aangekomen gaan ze uiteraard ook tv kijken, en we weten het, japaners en tv dat is een aparte combinatie, we trappen af met een kinderprogramma met een grote pratende octopus daarna is het tijd voor reclame, want ook in Japan drinken ze Fanta, en als de kinders naar bed zijn is het tijd voor het echte weirde japanse tv gebeuren, allereerst touw trekken en niet te vergeten een ''half naakte mannen die op handen en knieen zitten'' programma.

Tot zover onze Japanse bijdrage.

Met dank aan insanergy voor de submit van de laatste link.

Raffaëla wil nooit meer zwanger worden

Idols-winnares Raffaëla is vastbesloten nooit meer zwanger te worden. De bevalling van haar dochtertje twee weken geleden was volgens haar "lood- en loodzwaar". "Ik weet nu al dat ik dit nooit meer wil", aldus de 23-jarige in een interview met Party. "Misschien adopteren, maar nooit meer bevallen."

"Na vergeefse perspogingen kwam er een vacuümpomp aan te pas, waaraan ze driemaal flink hebben getrokken. Toen ik dat ook niet wilde en men concludeerde dat de baby echt vast zat, kwam het voor mij fantastische nieuws om naar de operatiekamer te gaan. Ik kreeg een ruggenprik en voelde die helse, snijdende pijnen niet meer. Met een keizersnede hebben ze ons kindje op de wereld gezet."

Een insider meldde FOK! twee weken geleden dat de naam van het kindje Beautiful was. De precieze naam blijkt Beautifull Hope te zijn. De naam is door Raffaëla en haar vriend uit de filmkomedie You Got Served uit 2004 gehaald. Daarin zegt een personage "My name is Beautifull, with double L". Beiden vonden de film hilarisch.

In het interview geeft Raffaëla verder aan blij te zijn dat haar kindje een lichte huid heeft en niet zoals zijzelf een donkere huid. "Ik worstel er zelf ook altijd mee en daarom zou ik dat mijn kind niet willen aandoen." Een foto van Raffaëla en haar dochtertje vind je hier.

Raffaëla

Villeneuve wilde niet vechten om BMW-stoeltje

Jacques Villeneuve is vertrokken bij het team van BMW Sauber F1, omdat de Canadees geen zin had om met Robert Kubica om een racestoeltje voor 2007 te vechten. Dat heeft de Canadees gezegd in een interview.

De wereldkampioen van 1997 zou zijn zitje dit seizoen voor een paar races aan de Pool moeten hebben afstaan, zodat het team beide coureurs onder race-omstandigheden kon beoordelen. "Na tien jaar in de Formule 1 te hebben gereden en een keer het wereldkampioenschap te hebben gewonnen, had ik er geen zin in om een paar weekeinden thuis te moeten zitten en te moeten toekijken hoe een andere gozer het mag proberen en vervolgens met mij wordt vergeleken. Ik maakte me geen zorgen over of hij sneller dan mij zou zijn, maar dit is gewoon niet iets dat iemand die races heeft gewonnen zomaar zou accepteren," aldus Villeneuve.

Wuppies zorgen voor winst bij Albert Heijn

Icoon FinancieelDe wuppie-actie van Albert Heijn heeft de supermarktketen geen windeieren gelegd. Vooral dankzij die marketing-campagne rond het WK Voetbal steeg de omzet van Albert Heijn in het tweede kwartaal met 8,5 procent.Moederbedrijf Ahold maakte mede daardoor meer winst dan was verwacht.

Boekte Ahold in het tweede kwartaal van vorig jaar nog een nettowinst van 137 miljoen euro, in het afgelopen kwartaal was dat 219 miljoen euro. Topman Moberg spreekt van "een bemoedigende verbetering van de winstgevendheid."

Voetbal: Duels Rode Duivels mogelijk bij NOS

Icoon VoetbalDe wedstrijden van het Belgische nationale elftal zullen mogelijk worden uitgezonden bij de NOS. Francois de Keersmaeker, de voorzitter van de Belgische voetbalbond, heeft gezegd dat de 50.000 euro, die de Belgische zender VTM voor de rechten betaalde, te weinig is.

VTM betaalde dit bedrag om het EK-kwalificatieduel van de Belgen tegen Kazachstan uit te mogen zenden. "Voor een bedrag van 50.000 euro komen er geen Rode Duivels meer op het scherm. Wil niemand meer betalen dan dat bedrag, dan geen rechtstreekse uitzending", aldus De Keersmaeker.

Volgens De Keersmaeker zou de NOS een goed alternatief zijn. "We hebben al contact opgenomen met de NOS. Als daar belangstelling is, kunnen de Vlaamse supporters van de Rode Duivels de wedstrijd op de Nederlandse zender zien." De NOS heeft nog niet publiekelijk op het aanbod gereageerd.

Eind 2004 waren er in Nederland ook problemen bij de verkoop van de voetbalrechten van het nationale elftal, hoewel toen van heel andere aard. Een sportmarketingbureau, dat de rechten van zes uitduels van Oranje bezat, vroeg één miljoen euro per duel voor de rechten. Aanvankelijk wilde geen van de Nederlandse televisiezenders dat bedrag betalen. Uiteindelijk kocht John de Mol de rechten om de wedstrijden uit te zenden op Nickelodeon. De Mol zag de wedstrijden als een eerste aanzet tot het vormen van zijn eigen tv-zender op het kanaal van Nickelodeon.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Wekelijkse softwareverkopen Japan

We hebben weer de nieuwe cijfers uit Japan wat betreft software verkopen voor jullie. Dit maal een nieuwe nummer 1, namelijk Phantasy Star Universe op de PS2. Ook opvallend is het dat de GBA weer eens in het lijstje voorkomt, namelijk op nummer 9.

PositieTitelPlatformDeze weekTotaal
1Phantasy Star UniversePS2120.202120.202
2New Super Mario Bros.NDS72.7632.974.027
3Kahashima Ryuuta Kyouju Kanshuu: Motto Nou o Kitaeru Otona DS TrainingNDS46.6623.119.857
4Final Fantasy IIINDS45.949549.001
5Mogitate Tincle no Bara Iro Ruppii LandNDS45.49645.496
6Shaberu! DS Oryouri NaviNDS35.689419.733
7Mario Hoops 3-on-3NDS34.001267.763
8Animal Forest: Wild WorldNDS32.6053.181.735
9Rhythm TengokuGBA28.361123.432
10Tamagotchi no Puchi Puchi Omisecchi Gohi-KiniNDS27.540458.474

[upd] Wapens gevonden in onderzoek Samir A.

A.De Nationale Recherche heeft in een gemeenschappelijke kelderruimte van een aantal portiekwoningen in Den Haag twee plastic tassen met vuurwapens gevonden. Die zijn volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk van het vermeende terroristische netwerk van Samir A.

Justitie verdenkt A. met anderen van het voorbereiden van aanslagen en deelname aan een terroristische organisatie. A. heeft eerder voor de rechter gestaan, eveneens op verdenking van het beramen van aanslagen. De rechter sprak hem toen vrij wegens gebrek aan bewijs.

In de plastic tassen werden ook nog overwegend handgeschreven Arabische teksten aangetroffen. Ook die zijn waarschijnlijk van de verdachten in dit zogenoemde Piranha-onderzoek.

Videotestament
Het onderzoeksteam vond eerder al een videotestament van Samir A., waaruit bleek dat hij een zelfmoordaanslag wilde plegen. Op die beelden is op de achtergrond een vuurwapen te zien. Ook vond de nationale recherche in de loop van het onderzoek schotresten op een handschoen die in het bezit was van een medeverdachte van Samir A.

In diezelfde handschoen ontdekten deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) DNA-sporen. Dat ging om een zogenoemd mengprofiel, waar ook het DNA van Samir A. in kon worden herkend.

CZ Scorpion 61
Een van de wapens die vorige week maandag werden aangetroffen, is een CZ Scorpion 61. Dat is een kleine pistoolmitrailleur van Tsjechische makelij. Het vertoont volgens het OM ''grote gelijkenis'' met het vuurwapen dat te zien is op de achtergrond van het videotestament van A.

Het andere wapen is een Smith & Wesson revolver. Bij de wapens bevonden zich twee patroonhouders en meer dan driehonderd scherpe kogels voor het machinepistool.

Update: 13.22 uur
In verband met de vondst is dinsdag een 23-jarige vrouwelijke verdachte gearresteerd. Het gaat om de echtgenote van één van de veroordeelde leden van de Hofstadgroep, Nouriddine el F., bevestigen betrouwbare bronnen. Deze Soumaya S. verbleef in een van de portiekwoningen.

De wapens werden ontdekt, toen de kelder waarin ze lagen, blank stond. De woningbouwvereniging had een bedrijf ingehuurd om het water weg te pompen. Tijdens die werkzaamheden werden ze gevonden.

Soumaya S. kwam onlangs nog in het nieuws omdat ze aankondigde dat ze in oktober, wanneer de rechtszitting tegen alle verdachten dient, ze zal weigeren haar burka af te doen. S. wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De behandeling van de Piranha-zaak wordt op 16 oktober bij de rechtbank voortgezet.

Torino ontslaat trainer De Biasi

Twee dagen voor de start van de Italiaanse competitie, heeft Torino trainer Giovanni de Biasi ontslagen. Alberto Zaccheroni, oud-trainer van Cosenza, Riccione, San Lazzaro, Baracca, Venezia, Bologna, AC Milan, Internazionale, Udinese en Lazio Roma, is inmiddels benoemd als zijn opvolger.

Afgelopen seizoen promoveerde De Biasi met de Turijnse club naar de Serie A. Een tegenvallende voorbereiding op het nieuwe seizoen en de vroege uitschakeling in de Coppa Italia kostten hem echter de kop. De voorzitter van de club was bang dat Torino, dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert, weer direct zou degraderen.

Geen onderzoek tegen Volkert v/d Graaf

Ondanks sterke aanwijzigingen dat Volkert van der Graaf niet alleen Pim Fortuyn maar ook milieuambtenaar Chris van der Werken heeft vermoord, wordt dat onderzoek niet heropend. Justitie-minister Piet Hein Donner ziet geen reden om het onderzoek naar de moord op Van der Werken te heropenen, zo liet hij weten in antwoord op schriftelijke vragen van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans. Mochten er in de toekomst nieuwe feiten opduiken, dan is een vervolgonderzoek niet ondenkbaar, aldus Donner.

Twee maanden geleden legde De Telegraaf de hand op een geheim rapport van de Nationale Recherche uit 2003 met aanwijzigingen dat Van der Graaf in 1996 Van der Werken zou hebben vermoord. De twee waren in conflict geraakt over de uitvoering van een ammoniakreductieplan, en Van der Graaf zou hem bedreigd hebben. ''Ze moesten je doodmaken en ik zou daar ook wel bij willen helpen'', zei Van der Graaf volgens een getuige. Volgens een oud-huisbaas beschikte Volkert in 1996 over een vuurwapen. Daarnaast staat in het rapport dat Van der Graaf geen sluitend alibi heeft voor de dag van de moord. Ook werd ten tijde van de moord een rode Opel bij de plaats van de moord gezien. Van der Graaf reed in die tijd in een rode Opel.

Met dank aan POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

DVD: Lady Snowblood 1 en 2

De inspiratie voor Tarantino's Kill Bill, prijkt er op de voorkant. Een slechte marketingtruc zou je denken, tegenwoordig staat zijn naam al op de poster of cover wanneer hij er in een interview iets positiefs over heeft gezegd. Ditmaal is er echter geen woord gelogen, je ziet het overal aan af. Het verhaal, de hoofdstukindeling, gevechten in sneeuw, stukjes manga, snelle close-ups en freeze-frames, de muziek en uiteraard de bloedfonteinen. Vooral het eerste deel van Lady Snowblood, met als subtitel Blizzard From The Netherworld, heeft grote invloed gehad op Kill Bill Vol 1. Voor de cinefiel alleen maar van meerwaarde, want het is een waar genot om alle overeenkomsten te ontdekken.


History of America

We beginnen met een grappig filmpje over de geschiedenis van de Verenigde Staten en dan met name de slavernij en wapenwet. Dit filmpje was te zien in de kritische film Bowling for Columbine. Het geeft een goed beeld wat betreft angst in Amerika. Brief history of the USA

Gesubmit door DoorBell.

En dan heb ik ook nog een bizar kaartentrucje. Deze man kan je beter niet laten delen als je gaat kaarten.

Gesubmit door insanenergy.

Ruzie over tl-buis ontaardt in schietpartij

MisdaadBuren in de Bremstraat in Amsterdam-Noord zijn elkaar woensdagavond te lijf gegaan na een al langer voortslepende ruzie over tl-verlichting. Drie mannen aan de ene kant van de straat konden de tl-buizen in de huiskamer van hun overbuurman niet langer verdragen en vernielden met een ijzeren staaf de deur van de 61-jarige man.

Die had nog een vuurwapen liggen en schoot op de drie mannen. Via de achterdeur van zijn woning vluchtte hij daarna naar een hotel in de omgeving.

De gealarmeerde politie arresteerde in de Bremstraat de drie mannen wegens openlijke geweldpleging. In het hotel sloegen agenten de overbuurman in de boeien. Bij het doorzoeken van de woning van de schutter trof de politie munitie, hulzen, een karabijn en het gebruikte pistool aan. Alle vier verdachten verdwenen achter de tralies.

Bondscoach Bosnië stapt op

Na de 3-1 nederlaag gisteravond van zijn team tegen Hongarije is bondscoach Blaz Sliskovic van Bosnië-Herzegovina opgestapt.

Voorafgaand had Sliskovic zes punten uit de eerste twee wedstrijden in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap 2008 beloofd. Nu dat niet gelukt is, ziet de bondscoach het als zijn "morele verantwoordelijkheid” om af te treden. Sliskovic was vijf jaar bondscoach van het Bosnische nationale team.

Uitgebreide 360-bundel naar Japan

Dat de 360 het slecht doet in het land van de Rijzende Zon is geen nieuws, toch blijft Microsoft met alles wat ze hebben proberen om de console toch enigszins tot een succes te maken. De volgende poging van Microsoft heet 'Xbox 360 Core System Hatsubai Kinen Pack'. Deze Xbox 360-bundel zal een Core System bevatten, samen met de games Project Gotham Racing 3 en Ninety-Nine Nights. De bundel verschijnt 2 november van dit jaar voor een retail prijs van 29.800 Yen (omgerekend zo'n €201).

Ook de prijs van de 20GB harde schijf gaat in Japan omlaag, 9.975 Yen is de nieuwe prijs (omgerekend zo'n €66). Of het echt effect gaat hebben is nog maar te betwijfelen, want zelfs bij de launch van Ninety-Nine Nights, wat toch een van Microsofts grote troeven voor Japan was, verkocht de 360 niet veel meer dan normaal.

Nintendo: Wii komt wel dit jaar

Als reactie op Sony's persbericht dat de PlayStation 3 wordt uitgesteld in alle PAL gebieden tot maar 2007 en dat ze maar 500.000 exemplaren zullen leveren bij de launch, heeft Nintendo nogmaals bevestigd dat de productie van de Wii op schema ligt. De console zal gewoon in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen en aan het einde van het fiscale jaar (31 maart 2007) zullen er 6 miljoen consoles verscheept zijn.

De exacte lanceerdatum is nog steeds niet bekend, maar verwacht wordt dat Nintendo deze op 14 september zal noemen.

Politie machteloos tegen slimme parkeerschijven

Icoon Politie De parkeerwachters in Nederland zijn de wanhoop nabij. Overal in het land duiken ineens slimme parkeerschrijven op. Het betreft hier omgebouwde blauwe schijven die met de klok meedraaien, waardoor er in sommige zones onbeperkt gratis geparkeerd kan worden. Het aanpakken van deze vorm van fraude blijkt echter moeilijk.

Al een aantal jaren geleden ontdekten automobilisten dat er een uurwerk kon worden ingebouwd in de parkeerschijf. Inmiddels is er een hele handel in de schijven ontstaan via internet. Het aanpakken van de fraude is lastig. "We hebben nauwelijks middelen om de daders te bestraffen. We kunnen ze een bekeuring geven voor te lang parkeren en het niet correct instellen van een begintijd en vervolgens verzoeken de schijven niet meer te gebruiken. Dat is alles", vertelt Menno Hartenberg, woordvoerder van het politiekorp Noord-Holland Noord. "Wij gaan nu zelf maar in de gaten houden hoe lang een auto er al staat. Als dat al heel lang is, maar volgens de schijf nog maar net, dan is het mis en wordt er geschreven", licht Hartenberg verder toe.

Met de blauwe parkeerschijf kan je voor een beperkte tijd gratis parkeren in de blauwe zones van bijvoorbeeld winkelgebieden. Op de schijf moet de tijd van aankomst worden ingesteld. Parkeerwachters kunnen zo zien hoe lang een auto er al staat. De omgebouwde schijven zijn echter voorzien van een uurwerkje waardoor ze gewoon met de klok meedraaien. Daardoor lijkt het alsof de auto er net staat.

De zogenaamde 'klokschijven' zijn al in verschillende hoeken van het land gesignaleerd. Het bewerken of bezitten van een dergelijke schijf valt onder de zogeheten wet Mulder-overtreding, omdat de eigenaar van de wagen bijvoorbeeld geen begintijd heeft ingesteld. Verder valt er echter weinig te doen tegen de slimme schijven.

De parkeerschijf
De slimme parkeerschijf

Met dank aan Deore voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 44 - Ronde 4

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Colleges op mp3 bij Wageningen Universiteit

OnderwijsStudenten in Wageningen kunnen colleges volgen op hun mp3-speler of computer. Wageningen Universiteit zegt de eerste universiteit in Nederland te zijn die deze mogelijkheid standaard aan studenten aanbiedt.

Docenten kunnen op eenvoudige wijze zelf hun colleges opnemen, studenten kunnen die vervolgens downloaden. De afdeling ICT van de universiteit heeft voor de service een eigen systeem ontwikkeld.

Docenten die inmiddels ervaring hebben met het systeem, verwachten niet dat minder studenten de colleges gaan bezoeken. Ervaringen in de Verenigde Staten met zogeheten pod- en vodcasting laten eerder het tegenovergestelde zien, meldt de universiteit.

Wedstrijden Rode Duivels mogelijk op NOS

De wedstrijden van het Belgische nationale elftal zullen mogelijk worden uitgezonden op de NOS. Francois de Keersmaeker, de voorzitter van de Belgische voetbalbond, heeft gezegd dat de 50.000 euro, die VTM voor de rechten betaalde, te weinig is.

De Belgische zender betaalde dit bedrag om het EK-kwalificatieduel van de Belgen tegen Kazachstan uit te mogen zenden. "Voor een bedrag van 50.000 euro komen er geen Rode Duivels meer op het scherm. Wil niemand meer betalen dan dat bedrag, dan geen rechtstreekse uitzending", aldus De Keersmaeker.

Volgens De Keersmaeker zou de NOS een goed alternatief zijn. "We hebben al contact opgenomen met de NOS. Als daar belangstelling is, kunnen de Vlaamse supporters van de Rode Duivels de wedstrijd op de Nederlandse zender zien."

Te hard gereden door 'slome Belgen'

OpmerkelijkEen 20-jarige landgenoot die gisteren terechtstond voor de politierechter in Terneuzen wegens een snelheidsovertreding, gaf de schuld van zijn gedrag aan onze zuiderburen. ''Het is allemaal de schuld van die slome Belgen, ik erger me elke dag aan hun rijgedrag.''

Volgens de 20-jarige chauffeur, die vlakbij de Belgische grens woont, haalde hij twee Belgische auto's in die de hele tijd 70 km/u reden waar 80 is toegestaan. ''Misschien konden ze niet goed rijden. En trouwens: toen ik in Vlaanderen mijn rijbewijs haalde, is mij geleerd dat je tijdens een inhaalmanoeuvre de maximumsnelheid mag overschrijden.''

De politierechter hoorde het excuusverhaal van de verdachte over de 'slome' Belgen aan, maar zag er geen reden in de boete te verminderen.

Diba teruggezet naar beloften

Anouar Diba zal voorlopig geen deel uitmaken van de A-selectie van NAC Breda. De 23-jarige aanvaller is teruggezet naar de beloften nadat hij twee keer kwaad van de training is gelopen.

"Hoe lang de verbanning zal zijn, kan ik niet zeggen. Anouar heeft de mededeling voor kennisgeving aangenomen. (...) Ik begrijp dat mensen bepaalde emoties hebben. En die worden op een voor hun kenmerkende wijze naar buiten gebracht. Alleen corresponderen de getoonde emoties niet met onze manier van doen en laten," aldus technisch directeur Earnest Stewart in het Algemeen Dagblad.

Diba botste al verschillende keren met coach Ernie Brandts. Eerder lag Brandts ook al overhoop met Leonardo. Stewart wil echter niet spreken van een groot conflict. "Je maakt mij niet wijs dat zoiets niet bij andere clubs voorkomt. Zolang er mensen langs ons veld staan te kijken, zullen er ruzies in de pers komen."

Radicale imam bezoekt Amsterdam

BinnenlandsDe Pakistaanse radicale moslimleider Mohammad Anas Noorani Siddiqui komt zondag 10 september naar Amsterdam om leiding te geven aan een internationale conferentie in de Taibah-moskee in Amsterdam Zuidoost, zo meldt De Telegraaf vandaag. De imam, die dreigt met de doodstraf tegen iedereen die de profeet Mohammed beledigt, is voorman van een radicaalislamitische partij Jamiat Ulema Pakistan (JUP), die eerder een fatwa uit 1998 van terreurleider Osama bin Laden onderschreef. Die fatwa lag ten grondslag aan de aanslagen van 11 september 2001 in de VS.

Anas Noorani organiseerde eerder dit jaar tijdens de rel rond de Deense Mohammed-cartoons, felle antiwesterse protesten in Pakistan. In maart ondersteunde hij op emotionele wijze een doodvonnis voor alle lasteraars van de profeet. Zijn politieke partij hekelt de ongelovigen en wil wegens de spotprenten alle banden met het Westen verbreken.

Het bestuur van de Surinaams/Pakistaanse Taibah-moskee, de grootste moskee van Amsterdam gevestigd in de Bijlmermeer, weigert ieder commentaar. De inlichtingendienst AIVD is al enige tijd beducht voor mogelijk radicaliserende invloeden vanuit Pakistan.

Cocu officieel international-af

Phillip Cocu heeft gisteravond officieel afscheid genomen als international van het Nederlands elftal. De 35-jarige aanvoerder van PSV stopte eind juni na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland.

Voor het begin van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Wit-Rusland stond de KNVB stil bij het afscheid van Cocu. Oud-collega Frank de Boer sprak hem toe en overhandigde hem namens de Nederlandse voetbalbond een gouden schaal. "Ik ben trots dat ik jou voor tien jaar interlandvoetbal mag bedanken. Je ging altijd voorop in de strijd en daarnaast beschikte je over een geweldige mentaliteit," aldus De Boer.

Cocu, die 101 interlands speelde voor Oranje, bedankte in Eindhoven het publiek. " Waar we ook speelden, jullie steun hadden we. Het was een enorme eer voor Oranje te spelen."

Vijf hoofden in Mexicaanse bar gegooid

MisdaadGisteren heeft een groep gemaskerde mannen in een bar in een stadje in Mexico vijf afgehakte mensenhoofden op de vloer gegooid. Ze kwamen 's nachts schietend de bar binnen en leegden plasticzakken waarin de vers afgehakte hoofden zaten.

Bij de hoofden lieten ze een pamflet achter waarop stond: ''De familie doodt niet omwille van het geld, ze doodt geen vrouwen, ze doodt geen onschuldigen, ze doodt enkel degenen die moeten sterven. Dat iedereen dat maar beseft, het is de goddelijke rechtvaardigheid.''

Naar alle waarschijnlijkheid betreft het een afrekening in het drugsmilieu. Drugsgerelateerd geweld is in Mexico het afgelopen jaar behoorlijk toegenomen. Bendes gebruiken steeds gruwelijker en gewelddadiger middelen om smokkelroutes in handen te krijgen. In Acapulco werden eerder dit jaar al zes hoofden van politieagenten en leden van drugsbendes gevonden.

Een foto die verspreid is door internationale persbureau's kun je hier zien.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Chatadviseur zelf seks-misbruiker

BuitenlandsEen Deense man die officieel was aangesteld om ouders te waarschuwen voor de gevaren die hun kinderen op internet lopen, blijkt zelf een kindermisbruiker te zijn. Voor ouders hield hij onder meer talrijke voordrachten, waarin hij erop wees dat pedofielen jongeren in chatboxen vlug kunnen bereiken en tot seksuele handelingen kunnen verleiden.

De Deense tv-zender TV2 die achter de activiteiten van de chatadviseur kwam, ontlokte de man in een undercoveractie voor een verborgen camera verklaringen over zijn werkwijze. Hij vertrouwde de undercoverjournalist, zogenaamd fotograaf net als de internetadviseur, pochend toe: ''Een totale paradox. U hebt de wolf naar de schaapstal gestuurd. Ik gebruik die snotneuzen zelf, ook via chat''.

Hij stelde zelfs filmmateriaal ter beschikking waarop hij te zien was tijdens seksuele handelingen met meisjes vanaf 15 jaar. Hij hield hen voor dat ze een loopbaan als fotomodel konden krijgen. ''Ik wil heel eenvoudig seks met zoveel mogelijk van hen hebben'', aldus de adviseur voor de verborgen camera.

De man werd gisteren gearresteerd. Hij kan tot 6 jaar cel veroordeeld worden.

Met dank aan Clourhide voor de submit.

Super Paper Mario naar Wii?

In de Wii-mailbag op IGN is het gerucht verschenen dat Super Paper Mario van de Cube naar de Wii verhuist:

Hey Matt. It doesn't seem like Super Paper Mario for the GCN is coming out on October 9th (given that it hasn't been released in Japan yet, and everyone but Nintendo has the game listed as Q4 '06 or Q1 '07). I know you vaguely hinted at games for another console being moved onto Wii instead. So is there any chance Nintendo is going to move Super Paper Mario onto Wii? Or was that just a one-time deal with Zelda?

Matt responds: Hmm. How should I write this? Have to be vague, you know? Let me just say that yes, Paper Mario will be headed to Wii and not GameCube. Now read between the lines, damn you! Wait. That was a terrible hint! All right, that's it for today. Time to beat Bozon.

Zoals altijd moeten we dit met een flinke korrel zout nemen, Matt heeft het net zo vaak goed als dat hij complete onzin verteld. Nintendo is de enige die dit kan bevestigen of ontkennen.

Michael Jackson moet ex-vrouw geld betalen

Michael Jackson moet zijn ex-vrouw Deborah Rowe 60.000 dollar betalen. Het geld is voor de juridische kosten die de voormalige verpleegster heeft gemaakt in de strijd met Jackson over de voogdij over hun twee kinderen. Dat oordeelde een Amerikaanse rechter woensdag.

Het conflict over de voogdij gaat jaren terug. In 2001 voldeed een rechter aan Rowe's eigen verzoek om haar ouderlijke rechten helemaal te beëindigen. Nadat Jackson in 2003 werd beschuldigd van het misbruik van een 13-jarige jongen, wilde ze weer voor haar kinderen zorgen. In februari van dit jaar maakte het Hof van Beroep de beslissing uit 2001 ongedaan.

Rowe had tijdens de jongste zaak eigenlijk gevraagd om 195.000 dollar, maar dat vond de rechter wat veel. Hij wees haar erop dat ze al acht miljoen had ontvangen na haar scheiding met de 'King of Pop'.

Jackson en Rowe waren met elkaar getrouwd van 1996 tot 2000. Ze hebben twee kinderen: zoon Prince Michael Jr. en dochter Paris.

 Het gezin Jackson
Michael Jackson en Deborah Rowe

Bush erkent bestaan geheime gevangenissen

Icoon TerrorismePresident Bush van de Verenigde Staten heeft gisteravond in een televisietoespraak toegegeven dat er geheime CIA-gevangenissen bestaan. Hierin zouden in totaal veertien gevangen vastgehouden worden. Bush maakte meteen bekend dat deze gevangenen naar een erkende gevangenis zullen worden overgebracht: Guantánamo Bay op Cuba. Hiermee worden de gevangenen dus nog steeds niet vastgehouden op Amerikaans grondgebied en zijn volgens Bush de Amerikaanse wetten dus niet op hen van toepassing.

Vorig jaar was er in Europa en Amerika commotie over geheime CIA-vluchten waarmee gevangenen overgebracht zouden worden naar geheime gevangenissen in Oost-Europa, waar de Amerikanen met ze konden doen wat ze wilden. Toen werd het bestaan van deze geheime gevangenissen niet erkend door het Witte Huis.

Het Pentagon gaf gisteren nieuwe richtlijnen over de behandeling van gevangen in militaire gevangenissen. Fysiek geweld en vernederende ondervragingstechnieken zijn hierin verboden. Ook mag gevangenen geen voedsel, water en medische zorg onthouden worden. Daarnaast is het niet meer toegestaan om gevangenen bang te maken met schijnexecuties en honden.

De veertien gevangenen zullen volgens Bush binnenkort voor een militair tribunaal verschijnen, samen met de andere 'illegale strijders' die al vastzitten. Hiervoor heeft hij een wetsontwerp ingediend bij het Congres. De president zegt dat het erg nuttig is geweest "om deze individuen naar een omgeving te verplaatsen waar ze in het geheim kunnen worden vastgehouden, ondervraagd door deskundigen en zo nodig vervolgd voor terreurdaden."

Vooruitblik GP Italië

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Italië. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Autodromo Nazionale Monza

meer circuitinformatie

Tijdschema

dagtijdsessie
vrijdag11:00 - 12:00vrije training 1
vrijdag14:00 - 15:00vrije training 2
zaterdag11:00 - 12:00vrije training 3
zaterdag14:00kwalificatie
zondag14:00race

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1Fernando Alonso *108
2Michael Schumacher *96
3Felipe Massa 62
4Giancarlo Fisichella 52
5Kimi Räikkönen 49
6Jenson Button 36
7Juan Pablo Montoya 26
8Rubens Barrichello 22
9Nick Heidfeld 19
10Ralf Schumacher 18
11Pedro de la Rosa 14
--David Coulthard 14
13Jarno Trulli 10
14Jacques Villeneuve 7
15Mark Webber 6
16Nico Rosberg 4
17Christian Klien 2
18Vitantonio Liuzzi 1
* maakt theoretisch nog kans op wereldtitel

Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1 Renault *160
2 Ferrari *158
3 McLaren *89
4 Honda 58
5 Toyota 28
6 BMW Sauber26
7 Red Bull Racing16
8 Williams10
9 Scuderia Toro Rosso1
* maakt theoretisch nog kans op wereldtitel

Motoren

wagencoureurteammotor
1Fernando AlonsoRenaultnieuw
2Giancarlo FisichellaRenaultoud
3Kimi RäikkönenMcLarenoud
4Pedro de la RosaMcLarenoud
5Michael SchumacherFerrarioud
6Felipe MassaFerrarinieuw
7Ralf SchumacherToyotaoud
8Jarno TrulliToyotaoud
9Mark WebberWilliamsnieuw
10Nico RosbergWilliamsnieuw
11Rubens BarrichelloHondanieuw
12Jenson ButtonHondanieuw
14David CoulthardRed Bull Racingnieuw
15Christian KlienRed Bull Racingnieuw
16Nick HeidfeldBMW Saubernieuw
17Robert KubicaBMW Saubernieuw
18Tiago MonteiroMidlandnieuw
19Christijan AlbersMidlandnieuw
20Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossonieuw
21Scott SpeedScuderia Toro Rossonieuw
22Takuma SatoSuper Agurinieuw
23Sakon YamamotoSuper Agurinieuw

Prestaties afgelopen jaren

wagencoureur2005200420032002
1Fernando Alonso2 (2)DNF (4)8 (20)
2Giancarlo Fisichella3 (8)8 (15)10 (13)8 (12)
3Kimi Räikkönen4 (11)DNF (7)4 (4)DNF (6)
4Pedro de la Rosa DNF (8)
5Michael Schumacher10 (6)2 (3)1 (1)2 (2)
6Felipe Massa9 (15)12 (16) DNF (14)
7Ralf Schumacher6 (9) DNF (3)
8Jarno Trulli5 (5)10 (9)DNF (6)4 (11)
9Mark Webber14 (14)9 (12)7 (11)DNF (19)
10Nico Rosberg
11Rubens Barrichello12 (7)1 (1)3 (3)1 (4)
12Jenson Button8 (3)3 (6)DNF (7)5 (17)
14David Coulthard15 (10)6 (10)DNF (8)7 (7)
15Christian Klien13 (13)13 (14)
16Nick Heidfeld 14 (20)9 (16)10 (15)
17Robert Kubica
18Tiago Monteiro17 (17)
19Christijan Albers19 (20)
20Vitantonio Liuzzi
21Scott Speed
22Takuma Sato16 (4)4 (5) 12 (18)
23Sakon Yamamoto
gridpositie tussen haakjes; DNF = niet gefinished

Eén jaar geleden
Nick Heidfeld haakt af na de eerste trainingen op Monza. De Duitser klaagt over zware hoofdpijn na een week eerder een harde crash te hebben doorstaan tijdens een test. Hij wordt vervangen door Antonio Pizzonia. De kwalificatie wordt in eerste instantie gedomineerd door Räikkönen, maar door een motorwissel van de Fin schuift Montoya naar de eerste startplaats op.

De inmiddels bijna gebruikelijke pech van Räikkönen houdt aan op de zondag. Na de start weet hij zich op hoog tempo naar de leiders Montoya en Alonso toe te werken, maar moet met een beschadigde band uit voorzorg de pits bezoeken, een euvel dat ook de overwinning van Montoya bedreigt. Montoya neemt het risico en rijdt door. Terwijl zijn teamgenoot nog eens spint, heeft Montoya alleen nog maar druk van Fernando Alonso en wint de race, die opvallend genoeg geen uitvallers kent. Alonso is door zijn tweede plaats bijna verzekerd van de wereldtitel.

Illegale giflozing NL's bedrijf: drie doden

Icoon BuitenlandsAls gevolg van een grote illegale giflozing zijn in Ivoorkust drie mensen, onder wie twee meisjes van 4 en 9 jaar oud, gestorven. Ook zijn 1680 mensen in het ziekenhuis geweest met uiteenlopende klachten. Het gif kwam uit een schip dat gehuurd was door het Nederlandse bedrijf Trafigura Beheer BV uit Amstelveen, en was in juli nog in Amsterdam. Als gevolg van de giflozingen is de Ivoriaanse regering afgetreden. Honderden mensen protesteren al dagen uit woede over de giflozingen.

De giflozingen vonden plaats rond 19 augustus. Toen arriveerde het schip de Proba Koala in de voormalige Ivoriaanse hoofdstad Abidjan. Een nacht later zou het afval op minimaal zeven plaatsen geloosd zijn. Het afval bestaat uit olierestanten, een mengsel van gasolie en natronloog. Snel daarna kregen omwonenden last van de misselijkmakende dampen. In het afval zit onder andere veel zwavel, waardoor het overal naar rotte eieren stinkt.

Dat het mogelijk was om de lozingen te doen, komt mede doordat er aan Ivoriaanse zijde veel fouten gemaakt zijn. Het wordt waarschijnlijk geacht dat veel mensen omgekocht zijn om de lozingen toe te staan. Zo hadden de havenpolitie en de douane het nooit mogen toestaan dat het afval overgeladen werd in vrachtwagens. De politie heeft inmiddels een onderzoek lopen.

Volgens de BBC meldde Trafigura in een verklaring dat de Ivoriaanse autoriteiten op de hoogte waren van de aard van het afval. Het bedrijf zou hen verzocht hebben om op veilige wijze met het afval om te gaan. Overigens kwam Trafigura in 2003 al in het nieuws, omdat ze smeergeld betaald zouden hebben om VN-opdrachten in Irak binnen te halen.

Uitslagen WDT dag 5

De laatste tweede ronde partijen van de World Darts Trophy zijn gisteravond gespeeld er kwamen twee Nederlanders in actie en die moesten het tegen elkaar opnemen. Niels de Ruiter wist met 4-2 van Vincent van der Voort te winnen.

Martin Adams heeft in een zinderende wedstrijd weten af te rekenen met Tony O' Shea. Tony O' Shea won de eerste set met 3-0 de tweede set ging ook naar 'Silverback' en dus moest Adams alle zeilen bij zetten. Langzaam maar zeker kwam 'Wolffie' beter in zijn spel en toen Adams eenmaal op stoom was was er ook geen houden meer aan. In de achtste leg van de beslissende zevende set wist Adams zijn zesde dart voor de wedstrijd eindelijk het gewenste doel te laten bereiken.

Het jonge dartstalent in Nederland staat op doorbreken, nadat eerder Jelle Klaasen de Embassy wist te winnen, Michael van Gerwen goed presteerde op de IDL en ook nu weer in de kwarfinale staat heeft Niels de Ruiter diezelfde kwartfinale bereikt door Vincent van de Voort uit te schakelen. De Ruiter liet zien dat hij in een uitstekende vorm verkeerde. Dit bleek ook wel uit zijn finishes ruim vijftig procent van de kansen die hij kreeg op de dubbels werd benut. Ook wist de Ruiter de hoogste uitgooi van 170 te noteren.

Mervyn King heeft zich met gemak weten te plaatsen voor de kwartfinale van de World Darts Trophy. King versloeg in vijf sets (4-1) Darryl Fitton. In de vijfde leg kon Fitton terug komen in de wedstrijd door 138 uit te gooien voor een 2-1 tussenstand in sets. Dit wist Fitton ook te gooien via twee maal een triple 20 en dubbel 9. King kon nog een tandje bij zetten en wist te wedstrijd vrij eenvoudig af te ronden.

Laatste wedstrijd in de tweede ronde ging tussen Ronnie Baxter en Martin Atkins. In een wedstrijd waar totaal geen spanning inzat wist Ronnie Baxter Martin Atkins behoorlijk te deklasseren het werd 4-0.

Programma kwartfinale donderdag

20:00 Michael van Gerwen (Ned) (6) - Mervyn King (Eng) (3)
22:00 Colin Lloyd (Eng) - Phil Taylor (Eng)

Programma kwarfinale vrijdag

20:30 Martin Adams (Eng) (2) - Niels de Ruiter (Ned) (7)
22:00 Ronnie Baxter (Eng) - Mike Veitch (Sch)

Het kruis van Donner

Via de submit van onze gastcolumnist SCH:

Piet-Hein en ik spraken af op Station Amsterdam Bijlmer. "Kunnen we zwaaien naar de bajes", zei ik. Was als grapje bedoeld. Of het dan nog ver was en of hij zijn fiets in de trein mee moest nemen, was zijn afgemeten reactie. Bij de toegangscontrole ging het direct al bijna mis. Hij ging bijna op de vuist met een van de veiligheidsmensen toen hij zijn rolletje King-pepermunt in moest leveren. Of hij het in de container wilde gooien. Hij was aangeslagen: weggooien? Hij propte zeven pepermuntjes in een keer in zijn mond en liet de rest van de snoepjes los in zijn jaszak glijden.

US Open: Nadal onderuit

Rafael Nadal is uitgeschakeld in de kwartfinales van de US Open. De als tweede geplaatste Spanjaard verloor in vier sets van zijn Russische tegenstander Mikhail Youzhny: 3-6 7-5 6-7 en 1-6.

Nadal, die last had van zijn enkel, werd vooral geplaagd door een zwakke tweede service en verloor daardoor veel punten. Bovendien kreeg Youzhny negen breakpoints waarvan hij er vier benutte, terwijl Nadal van zijn elf breekkansen er slechts twee wist te verzilveren.

DVD: Matchpoint

Woody Allen is toch een klasse apart binnen de filmwereld. Ook buiten dat wereldje overigens, dankzij zijn liefdesleven. Of je houdt van hem, of niet. Ook Matchpoint behoort gelukkig net weer tot de categorie die buiten het standaard Allen-hokje valt. Het speelt zich af in Londen. Niet in New York dus. Enkele lezers haken nu ongetwijfeld af. Maar vooral is het er weer eentje die kan boeien zonder te drijven op oude glorie van beroepsneuroot Allen. Hij speelt potverdorie zelf niet eens mee!

B-staal sprintster Marion Jones negatief

Sprintster Marion Jones is vrijgesproken van het gebruik van doping. De B-staal van de Amerikaanse sprintster heeft geen abnormale waarden laten zien.

In juni van dit jaar werd er tijdens een dopingcontrole sporen van epo gevonden bij de 30-jarige Jones. Een schorsing van twee jaar hing boven het hoofd van de oud-olympisch kampioene, maar die is nu van de baan.

Nadat de uitslag van de contra-expertise bekend werd, reageerde Jones euforisch. "Ik heb altijd volgehouden dat ik nooit en te nimmer doping heb gebruikt en nu is dat ook wetenschappelijk bewezen. Ik kan niet wachten om weer op de baan te verschijnen."

Extreme rolstoeling

Soms zit er iets bijzonders in de submit, bijvoorbeeld van mensen die iets doen wat erg bijzonder is en waar wij waarschijnlijk nog nooit bij hebben stil gestaan.

Neem nu Aaron Fotheringham, wij hebben de neiging om te zeggen, wat een pech voor die jongen, hij zit in de rolstoel, Aaron denkt daar echter anders over en gaat flink tekeer in en met z'n rolstoel, hij springt van trappen af, maakt grind's met z'n rolstoel en om het aftemaken, en om het af te maken een backflip.

Met dank aan Cyaa voor de submit

Van Basten tevreden

Na de wedstrijd van gisteravond voert het Nederlands elftal met zes punten uit twee duels groep G van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap aan. Bondscoach Marco van Basten toonde zich daarmee tevreden.

"Uiteindelijk is 3-0 een goede overwinning", aldus de bondscoach gisteravond na afloop van de wedstrijd tegen de Wit-Russen. Van Basten zei dat hij Oranje vooral in de eerste helft redelijk vond spelen. Dat de Wit-Russen aanvankelijk in de tweede helft het spel bepaalden, had volgens Van Basten te maken met de spanning, die in de ploeg sloop. "Het begin was wat angstig. Het zelfvertrouwen was een beetje weg. Pas na de tweede treffer waren we daarvan verlost. De ploeg heeft zich door die fase geknokt. Ik ben tevreden."

Robin van Persie vond dat Oranje iets heeft rechtgezet na de teleurstellende wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Luxemburg. "Het was weliswaar geen goede wedstrijd, maar we hadden wel goede perioden." De aanvaller had met twee treffers een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning.

Zapatero binnenkort met ETA rond tafel

Icoon BuitenlandsDe Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero gaat binnen enkele weken voor het eerst met leden van de Baskische afscheidingsbeweging ETA rond de tafel zitten. Zapatero zei dat in een interview met de Duitse krant Die Zeit, dat donderdag wordt gepubliceerd.

Zapatero liet weten dat die eerste gesprekken een ,,verkennend en een inleidend'' karakter zullen hebben. De premier stelde dat het geen zin heeft om in het vredesoverleg direct hard van stapel te lopen. Hij voorspelde dat het vredesproces lang zal duren en moeilijk zal zijn.

Eind juni liet Zapatero al in een officiële verklaring weten dat hij vredesoverleg met de ETA zou beginnen. Hij liet toen in het midden wanneer de eerste gesprekken zouden plaatshebben.

De onafhankelijkheidsstrijd van de ETA heeft de afgelopen 38 jaar meer dan achthonderd mensen het leven gekost. Dit voorjaar kondigde de beweging een bestand af.

Nu een einde is gekomen aan de gewapende strijd, zijn in Baskenland de meningen over de toekomst verdeeld. Gematigde Baskische nationalisten zijn tevreden met meer autonomie, maar aanhangers van Batasuna, de politieke tak van de ETA, blijven op vreedzame wijze volledig zelfbestuur nastreven.

Blair komt met verklaring over ontslag

Icoon BuitenlandsDe Britse premier Tony Blair maakt donderdag vermoedelijk bekend dat hij in de herfst van 2007 als regeringsleider zal terugtreden ten gunste van minister van Financiën Gordon Brown. Dat meldt de BBC op gezag van vrienden van Blair.

De voormalige minister van Binnenlandse Zaken David Blunkett zou aanhangers van Brown hebben verzocht er niet langer bij Blair op aan te dringen nu al te vertrekken. Acht medewerkers van Blair, onder wie staatssecretaris Tom Watson van Defensie, stapten woensdag op. Dat deden ze nadat ze zich achter een brief hadden geschaard waarin Labourpolitici aandrongen op het vertrek van de premier.

Blair, die in 1997 premier werd, zou tot de komende parlemenstverkiezingen in 2010 kunnen aanblijven. Hij heeft al laten weten dat hij er voor die tijd mee ophoudt.

Filmpje Team Fortress 2

Na jullie gisteren op nieuwe video's van Half Life 2 te hebben gewezen is er nu ook een nieuw filmpje met in-game beelden van Team Fortress 2 verschenen.

Deze multiplayer game draait op de Half Life 2 engine en zal in het voorjaar tegelijk in een bundel met Half Life 2: Episode 2 en Portal verschijnen.


Met dank aan ChOas voor het melden van dit bericht en het er ons nog eens op subtiele wijze aan herinneren toen het plaatsen niet snel genoeg ging.

Hockey: NL verliest eerste WK-wedstrijd

Icoon HockeyDe Nederlandse hockeyers zijn het wereldkampioenschap slecht begonnen. Tegen Zuid-Korea werd er met 2-3 verloren.

Het Nederlandse team startte goed en dicteerde het spel in de beginfase. In de zesde minuut leverde dat de eerste strafcorner op maar specialist Taekema miste. Daarna zakte het spel langzaam in en dit leverde Zuid-Korea binnen een paar minuten twee doelpunten op. Hyo Sik You maakte beide treffers. In de rest van de eerste helft lukte het Nederland nauwelijks zich te herstellen en ook de tweede strafcorner leverde niks op.

In de tweede helft kreeg Nederland dan wel een aantal kansen en dit leverde zelfs twee doelpunten op, Taekema scoorde uit een strafcorner en ook Ronald Brouwer wist te scoren. In de slotfase ging het echter alsnog mis toen Jong Ho Seo na een tip-in de 2-3 scoorde. Donderdagavond speelt Nederland tegen Zuid-Afrika, een overwinning is noodzakelijk om een goed uitzicht te blijven houden op de halve finales.

Meer hockeynieuws vind je natuurlijk op FOK!sport!

Voetbal: Duitsland slacht San Marino

Icoon SportHet Duitse voetbalteam heeft vanavond een recordoverwinning geboekt op San Marino. De EK-kwalificatiewedstrijd werd door die Mannschaft met 13-0 gewonnen. Het oude record stond op naam van Spanje, dat in 1983 Malta verpletterde met 12-1.

Lukas Podolski wist vier doelpunten te maken en was daarmee topscoorder voor de Duitse equipe. Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose en Thomas Hitzlsperger scoorden allen tweemaal. Thomas Schneider scoorde in de laatste minuut het laatste doelpunt uit een strafschop. Na twee wedstrijden hebben de Duitsers nu zes punten en zijn ze koploper in poule D.

Voor meer voetbal en sportieve slachtpartijen kijk je natuurlijk op FOK!sport!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.