Sneijder: "Het is ons gelukt"

Vol opluchting reageerde Wesley Sneijder na de 2-1 overwinning van Ajax op Sparta Praag en de plaatsing voor de tweede ronde van de Champions League.

"Het is ons gelukt, een heerlijk gevoel. Ik kijk uit naar de loting", aldus de middenvelder. Sneijder keek tevreden terug op de vrij matige wedstrijd. "Fysiek kost dit soort wedstrijden enorm veel kracht. Zij hebben veel loopvermogen. Ik denk dat wij prima hebben verdedigd, we hebben weinig weggegeven. Misschien hadden we het eerder moeten afmaken."

Wellicht doorslaggevend was het inbrengen van Nigel de Jong na ruim een uur spelen. Hij scoorde beide Amsterdamse treffers, daarbij was hij mogelijk getergd door zijn aanvankelijke positie op de bank. "Misschien heeft hem dat gefrustreerd. zo heeft Sneijder ons tegen Brøndby ook al eens aan de winst geholpen. We wilden vandaag met Sneijder wat dieper spelen, dat ging ten koste van De Jong. Maar we speelden te onrustig en hebben dat met het inbrengen van De Jong gecorrigeerd," aldus Blind.

De Jong zelf wilde niet spreken van revanche. "Het is belangrijk dat we door zijn, niet dat ik de doelpunten heb gemaakt".