Sluiter kansloos ten onder

Raemon Sluiter heeft de eerste ronde van Wimbledon niet overleefd. De Rotterdammer had geen schijn van kans tegen David Nalbandian: 2-6 2-6 5-7.

De partij tussen Sluiter en Nalbandian begon niet op de baan zoals deze gepland was, omdat de partijen op baan 14 te lang duurden. De partij werd nu gespeeld op baan 7. In de eerste twee sets had Sluiter niks in te brengen tegen de als achttiende geplaatste Argentijn. Deze twee sets gingen dan ook naar de finalist van Wimbledon van 2002, allebei met 6-2.

In de derde set kwam Sluiter iets beter in zijn spel en kwam zelfs een break voor. Het leek er even op dat de partij afgebroken moest worden wegens de invallende duisternis, maar beide spelers wilden doorspelen. Nalbandian brak Sluiter weer terug, hield zijn service en brak Sluiter nog een keer. Toen kon de Argentijn de partijen uitserveren, dit lukte zonder problemen. Hierdoor zijn er geen Nederlanders meer actief in het enkelspel op het gras in Londen, Wessels verloor eerder op de dag van Novak.