Nadal wint simpel van Gasquet

De als vierde geplaatste Spanjaard Rafael Nadal heeft de vierde ronde bereikt op Roland Garros. In de derde ronde was hij te sterk voor Richard Gasquet.

Het beloofde een interessante partij te worden tussen Nadal en Gasquet. De twee jonge talenten lieten dit jaar zien uitstekend op gravel uit de voeten te kunnen. Nadal won al vijf toernooien en Gasquet stond in de finale van Hamburg. De Fransman won dit jaar zelfs op gravel van Roger Federer, de nummer één van de wereld.

Nadal begon goed aan de wedstrijd en brak Gasquet al gelijk in de eerste set. Deze breek gaf de 18-jarige Spanjaard niet meer uit handen en hij won de set met 6-4. Ook in de tweede set brak Nadal de Franse publiekslieveling snel, maar Gasquet brak snel terug. Toch moest hij de zet aan Nadal laten want deze brak nog twee keer de opslag van Gasquet.

In de derde set was duidelijk te zien dat Gasquet niet meer zijn beste spel speelde. Vermoeid door de hitte en spelend met maagkrampen kwam Gasquet geen enkel moment meer in de buurt van Nadal. De Spanjaard pakte de derde set en de wedstrijd met: 6-4 6-3 en 6-2.