Albers tevreden met dertiende plaats

Christijan Albers is tevreden met de dertiende plaats tijdens de Grand Prix van Bahrein. Dat liet hij na afloop van de race weten.

Albers moest al vroeg in de race de pits in, na een aanvaring met David Coulthard. "Ik zat achter Barrichello en ik probeerde bij hem te komen, toen kwamen we achter Coulthard te zitten. Coulthard werd door Barrichello aan de binnenkant ingehaald. Ik probeerde David ook voorbij te gaan, maar helaas raakten we elkaar tijdens het aanremmen. Ik vind het gewoon een raceincident, maar ik verloor de neus van de auto en moest aan het einde van de ronde de pits in om de neus te laten vervangen." aldus de Nederlander over het incident.

Volgens Albers heeft het incident en het verdere verloop van de race wel duidelijk gemaakt dat Minardi aan snelheid heeft gewonnen. "Patrick maakte twee stops en ik drie. Toch slaagde ik erin om het gat tussen ons van 40 seconden, nadat ik mijn niet geplande pitstop had gemaakt, naar 17 seconden terug te brengen aan het einde van de race. Het was jammmer dat Alonso me in de laatste bocht opnieuw op een ronde zette. Als ik naar het hele weekend kijk dan denk ik dat dit een goed resultaat is."