Valverde naar Illes Baleares-Air Europa

Alejandro Valverde rijdt de komende 3 seizoenen voor Illes Balears - Banesto en ontvangt daarvoor ruim 4,2 miljoen euro.


Alejandro Valverde rijdt de komende drie seizoenen voor het Spaanse Illes Balears - Banesto nadat deze ploeg, de renner en zijn oude ploeg Kelme - Costa Blanca tot een overeenstemming zijn gekomen. De renner afkomstig uit Murcia gaat meer als het dubbele verdienen als wat hij bij Kelme kreeg. Zo zal hij het eerste jaar 1,2 miljoen euro verdienen, het tweede jaar 1,4 miljoen en in 2007 zelfs 1,6 miljoen. Dit maakt dus over de periode van drie jaar een totaal van 4,2 miljoen euro.

Valverde is 24 jaar en bezig aan een uitstekend seizoen. Hij eindigde als 4e op de UCI ranglijst en won maar liefst 15 maal in 2004 en werd vierde in de Vuelta D'Espana.

Valverde is niet de enige die naar deze ploeg komt. In de clausule was namelijk opgenomen dat ook José Julia Cayetano van Kelme - Costa Blanca de overstap zou maken.
Uiteraard wordt Valverde binnen deze ploeg een van de kopmannen samen met Mancebo, Karpets en José Ivan Gutierrez.

Morgen om 11.30 zal er een persconferentie plaatsvinden waarin Valverde officieel wordt voorgesteld als nieuwe aanwinst voor deze ploeg in 2005.