BNN: Albert-tapes komen toch op tv

BNN zendt vanavond een gedeelte van de geluidsopnamen uit die stiekem zijn gemaakt bij Albert Verlinde thuis. De omroep heeft laten weten alleen het materiaal te gebruiken waarvoor de showbizzdeskundige van RTL Boulevard toestemming heeft gegeven. De opnamen van Onno Hoes, echtgenoot van Verlinde en gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, worden volgens BNN niet uitgezonden.

Sophie Hilbrand overhandigde vorige week vrijdag in RTL Boulevard een prijs aan Verlinde, waarin naar later bleek een zender zat verstopt. Hilbrand deed dat namens het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten), waaraan zij zelf meewerkt.

Hilbrand en medepresentator Filemon Wesselink biechtten eergisteren aan Verlinde op dat het Gouden Oor een ‘afluisteroor’ was. Op hiervan gemaakte beelden, die BNN op zijn website heeft gezet, is te zien hoe Verlinde toestemming geeft voor uitzending.

Hij deed een dag later echter aangifte tegen Hilbrand, Wesselink en BNN. Los daarvan spanden Verlinde en Hoes een kort geding aan tegen de omroep om uitzending van de audio te voorkomen. Dat dient vanmiddag in Amsterdam.

Columnist Driek Oplopers vindt Albert Verlinde hypocriet en schijnheilig.