Wilde auto-achtervolging in Zeeland

Een curieus misverstand heeft gisterenavond tot een wilde achtervolging geleid op de A58 van Vlissingen naar Goes, zo meldt de politie vandaag.

Een 18-jarige jongen uit Veere reed met twee vrienden op de weg toen hij ter hoogte van Arnemuiden meende een bekende te signaleren in een auto voor hem. Omdat de knul een foto van de bekende wilde maken, vroeg hij de bestuurder naast de andere auto te gaan rijden. Toen dit gebeurde, kwam de jongen er achter dat hij zich had vergist.

De 38-jarige automobilist van de andere auto ergerde zich echter en gebaarde het drietal te stoppen om tekst en uitleg te geven. Toen zij dit niet deden en doorreden, zette de man de achtervolging in. Hierbij probeerde hij de jongens meerdere malen van de weg te drukken om ze tot stoppen te dwingen. Tijdens deze bizarre achtervolging, waarbij diverse andere weggebruikers flink werden gehinderd, bereikten de twee auto’s snelheden van meer dan 170 kilometer per uur.

De jongens belden ondertussen vanuit hun auto de politie over hun belager. Agenten adviseerden het drietal naar het politiebureau in Goes te rijden, wat zij ook deden. Toen zij echter in Goes voor een stoplicht moesten wachten, reed de Middelburger hen klem, stapte uit en begon op de auto in te slaan. Ook bespuugde hij de auto meerdere malen.

Uiteindelijk wisten de jongens toch het politiebureau te bereiken, waar agenten hen en hun belager opwachtten. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.