FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 juli 2009

McLaren: "Fantastisch resultaat behaald"

Het Formule 1-team van McLaren behaalde zaterdag in de kwalificatie op de Nürburgring haar beste resultaat sinds lange tijd. Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen wisten goed van de veranderende weersomstandigheden te profiteren en starten morgen als vijfde en zesde.

"Ik ben erg blij om in Q3 te zijn," zei Hamilton. "Het is een groot verschil voor ons dit jaar en het team heeft goed werk verricht. De condities veranderden vaak en ze hebben fantastisch werk verricht door ons op het juiste moment met de juiste banden op het circuit te hebben. Jammer genoeg werd de baan nog wat beter nadat ik mijn beste tijd had neergezet, maar voor Heikki en mij om als zesde en vijfde te eindigen is een geweldig resultaat. We zijn in de positie om voor het podium te vechten, maar het verslaan van de Red Bulls en de Brawn GP's zal lastig worden. Ik heb er geen problemen mee als het morgen regent, maar was ik zou willen is een strakke race."

Zijn teamgenoot Kovalainen was ook erg blij met het resultaat. "Het was vandaag veel beter dan verwacht. Ik had de juiste bandenkeuze in Q2 toen de condities het lastigst waren. Dit resultaat is bemoedigend voor iedereen in het team en mijn auto werkte veel beter dan in vorige races. Het team werkt erg hard om de auto te verbeteren en we boeken vooruitgang. Tenslotte is het fantastisch om bij de thuisrace van Mercedes Benz het beste kwalificatieresultaat van het jaar te boeken. Ik denk dat zij de beste motor in de Formule 1 gebouwd hebben en erg trots zijn op het resultaat van vandaag."

[GP2] Uitslag Duitsland race 1

Nico Hülkenberg heeft in Duitsland de eerste race van de GP2 Series op zijn naam geschreven. Op de Nürburgring bleef de Duitser Roldán Rodríguez en Andi Zuber voor. Giedo van der Garde werd twaalfde.

Hülkenberg mocht van poleposition starten en behield na de start de leiding. Lucas di Grassi schoof door naar plaats twee voor Rodríguez en Zuber. Voor Luca Filippi was de race al snel voorbij, want hij spinde en knalde achterop de auto van Luiz Razia die ook uitviel.

Tot de pitstops gebeurde er weinig. In de pits ging Alvaro Parente Pastor Maldonado voorbij, maar direct in de eerste bocht spinde hij, waardoor hij zijn plaats in moest leveren aan Maldonado en Romain Grosjean. Maldonado zat daarna achter Diego Nunes vast en een inhaalpoging zorgde er voor dat beiden uitvielen.

Hülkenberg behield bij de pitstops de leiding, terwijl Rodríguez doorschoof naar plaats twee voor Zuber. Di Grassi kwam slechts als zesde de baan op, maar verloor nog twee plaatsen. Tegen het einde van de race vielen Romain Grosjean en Valerio nog uit, waardoor Hülkenberg wist te winnen voor Rodríquez, Zuber, Petrov, Villa, Parente, Di Grassi en Pérez.

Na afloop van de race werden Romain Grosjean en Pastor Maldonado vijf plaatsen op de grid van morgen teruggezet, omdat ze gevaarlijk rijgedrag hadden vertoond. Alberto Valerio start drie plaatsen naar achteren, omdat het team hem bij de pitstop te vroeg had weggestuurd.

Uitslag Duitsland race 1:

Pos. Rijder Team Tijd
1 N. Hulkenberg ART Grand Prix 1:00:10.875
2 R. Rodriguez Piquet GP + 13.931
3 A. Zuber FMS International + 21.765
4 V. Petrov Campos + 29.116
5 J. Villa Super Nova International + 31.534
6 A. Parente Ocean Racing Technology + 48.000
7 L. Di Grassi Racing Engineering + 50.366
8 S. Perez Arden International + 51.117
9 K. Kobayashi DAMS + 1:04.414
10 J. d`Ambrosio DAMS + 1:05.226
11 K. Chandhok Ocean Racing Technology + 1:09.066
12 G. van der Garde iSport International + 1:09.909
13 D. Valsecchi Durango + 1:15.106
14 M. Herck DPR + 1:15.721
15 R. Gonzalez Trident Racing + 1:22.721
16 D. Clos Racing Engineering + 1 ronde
17 E. Mortara Arden International + 1 ronde
18 R. Grosjean Campos + 2 ronden
19 N. Panciatici Durango + 2 ronden
20 A. Valerio Piquet GP + 11 ronden
21 F. Perera DPR + 14 ronden
22 D. Nunes iSport International + 25 ronden
23 P. Maldonado ART Grand Prix + 25 ronden
24 R. Teixeira Trident Racing + 29 ronden
25 L. Filippi Super Nova International + 35 ronden
26 L. Razia FMS International + 35 ronden

Ooijer: "Schifting komt eraan"

Routinier André Ooijer werd door PSV onlangs transfervrij teruggehaald naar Eindhoven. De centrumverdediger zal aankomend seizoen waarschijnlijk een belangrijke rol vervullen bij de Eindhovenaren en sprak tegenover PSV TV over de voorbereiding op komend seizoen.

De Brabanders werkten zaterdag een oefenwedstrijd af tegen Bröndby IF uit Denemarken (1-2 winst). Ooijer klonk tevreden. "Dit zijn betere wedstrijden om te spelen dan tegen de amateurs, maar ook die horen erbij. Dit is een goede afsluiting, het eerste gedeelte van de voorbereiding zit er nu op denk ik."

Ooijer merkte op dat het elftal bijna staat: "Als je kijkt hoe we de eerste helft speelden, dan stond de organisatie redelijk goed en de bal ging redelijk rond. Dus wat dat betreft begint het een beetje vorm te krijgen."

"Je merkt wel dat de schifting nu een beetje gaat komen natuurlijk. Jonge jongens reizen nu bijvoorbeeld niet meer mee en volgende week gaan we op trainingskamp en dan wordt het nog een weekje bikkelen", aldus de geboren Amsterdammer.

Cissé: "Over twee weken moet ik er staan"

Sekou Cissé verruilde recentelijk Roda JC voor een avontuur bij Feyenoord en de aanvaller maakte zaterdag zijn debuut in het elftal van de Stadionclub.

De Ivoriaan was overwegend tevreden. "De samenwerking met de andere jongens ging wel aardig, maar kan natuurlijk nog veel beter. Over twee weken móet en wil ik er staan tegen NEC", vertelde Cissé op het digitale thuis van de club.

Ook zijn teamgenoot Leroy Fer was redelijk content. "Het is aardig gegaan", bleef de middenvelder op de vlakte na afloop van het duel. "Ik denk dat ik wel iets heb laten zien."

Vorig seizoen was Fer vaak een vaste waarde in het basiselftal van Feyenoord, maar dit seizoen wordt het erg lastig. Fer spreekt van een moordende concurrentie. "We hebben een aardige selectie met ervaren spelers en jonge talenten. Iedereen wil laten zien dat hij in de basis hoort. Ik ook. Vervolgens is het aan de trainer om een keuze te maken."

Webber: "Dit is eindelijk mijn moment"

Het heeft even moeten duren, maar eindelijk is het dan zover: Mark Webber heeft zijn eerste pole te pakken. Op de Nürburgring was de kwalificatie erg hectisch en was er sprake van chaos, zo liet de Australiër weten.

"We zijn écht getest in deze sessie. De teams, de coureurs, iedereen. Eindelijk beleef ik dan mijn moment", zo liet de Red Bull-coureur optekenen. "Het was één grote chaos, maar ik heb op het juiste moment een zeer goede tijd gereden. Dat is zeer belangrijk voor me. Geweldig om hier pole te trainen. Dat de auto het goed doet, zegt in deze niet zo veel. Het was een strijd tegen de elementen", aldus Webber.

Webber is de eerste op pole position sinds zijn landgenoot Alan Jones in 1980 (Williams). Hij wil dan ook heel graag zijn pole omzetten in zijn eerste overwinning. "Ik hoop het echt. Ik bevond me in een geweldige uitgangspositie; het loopt dit seizoen geweldig. Nu ga ik proberen mijn eerste race te winnen. Ik hoop stiekem op een saaie, snel besliste race. Dat zou mij niet verkeerd uitkomen. Het voelt fantastisch om te kunnen strijden om ereplaatsen. Ik hoop dat het morgen opnieuw mijn dag is. Ik ben een paar keer in de buurt geweest, maar die ene speciale dag moet nog komen."

Schoppende bondscoach Aguirre wilde bal aannemen

De Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre heeft tijdens de wedstrijd tegen Panama een schop uitgedeeld aan een speler van de tegenstander, Ricardo Phillips. Naar aanleiding daarvan riep de Mexicaanse voetbalbond de keuzeheer op het matje.

Tijdens het duel probeerde Aguirre naar eigen zeggen een bal tegen te houden die over de zijlijn rolde. Hij plantte zijn voet echter niet tegen de bal, maar trapte Phillips op het bovenbeen. De speler van Panama schreeuwde het eerst uit. Na enkele seconden besloot Phillips echter om de strijd aan te gaan en hij gaf Aguirre een duw. De 'kemphanen' moesten beiden het speelveld verlaten.

Aguirre ging niet op de tribune zitten, maar besloot in plaats daarvan minutenlang aan de zijlijn te blijven staan. Toen de oefenmeester uiteindelijk alsnog langs de kant van het veld verdween, kon de wedstrijd worden hervat. Het werd uiteindelijk 1-1.

De FIFA zal zich nu buigen over de zaak. De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond kan Aguirre een schorsing opleggen. Wellicht mist de keuzeheer het WK-kwalificatieduel tegen de Verenigde Staten, dat plaats heeft op 12 augustus.

Klik hier voor een filmpje, het voorval is te zien vanaf 0:53.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Toronto

Dario Franchitti heeft in de straten van Toronto de poleposition voor zich opgeëist. De Schot stuurde zijn auto sneller over het Canadese circuit dan Will Power en Graham Rahal. Robert Doornbos kwam ook goed voor de dag en start als zevende.

Het eerste deel van de kwalificatie verliep voor alle favorieten volgens verwachting. Alleen Marco Andretti bleek niet snel genoeg te zijn om door te gaan naar het tweede deel. Daarna was het in de tweede groep Tony Kanaan die spinde, waarna Hideki Mutoh in de bandenstapels belandde. Hiermee waren de kansen voor beide Andretti Green-rijders verkeken.

In het tweede deel van de kwalificatie zag het er lang naar uit dat Doornbos door kon dringen naar de top zes, maar uiteindelijk was hij net niet snel genoeg. Hij was niet de enige die buiten de boot viel, want ook Scott Dixon, Helio Castroneves en Ryan Briscoe konden uitstappen.

In de Fast Six was het eerst Justin Wilson die een snelle tijd klokte. Franchitti ging onder die tijd door, waarna de aanvallen van de andere vijf coureurs niet genoeg bleken om de tijd van de Schot nog te verbeteren.

Pos.Coureur Team Tijd
1. D. Franchitti Ganassi Racing 1:01.025
2. W. Power Penske 1:01.285
3. G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 1:01.330
4. J. Wilson Dale Coyne 1:01.516
5. A. Tagliani Conquest Racing 1:01.698
6. M. Conway Dreyer & Reinbold 1:02.009
7. R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan 1:01.442
8. S. Dixon Ganassi Racing 1:01.472
9. R. Matos Luczo Dragon Racing 1:01.535
10. H. Castroneves Penske 1:01.795
11. R. Briscoe Penske 1:01.858
12. R. Hunter-Reay AJ Foyt Racing 1:01.968
13. M. Moraes KV Racing 1:01.970
14. T. Scheckter Dreyer & Reinbold 1:01.868
15. P. Tracy KV Racing 1:01.973
16. E. Viso HVM Racing 1:02.158
17. Mo. Andretti Andretti-Green 1:02.214
18. D. Patrick Andretti-Green 1:02.584
19. E. Carpenter Vision 1:02.591
20. T. Kanaan Andretti-Green 1:02.656
21. D. Wheldon Panther 1:02.841
22. H. Mutoh Andretti-Green 1:03.041
23. R. Antinucci 3G Racing 1:04.513

Israël voor het eerst in halve finales Davis Cup

Israël heeft voor het eerst de halve finales van de Davis Cup bereikt. De Israëliërs lieten er geen gras over groeien: drie partijen en driemaal winst tegen Rusland. Jonathan Erlich en Andy Ram versloegen zaterdag Igor Koenitsin en Marat Safin in vijf sets: 6-3, 6-4, 6-7 (3), 4-6 en 6-4.

De tegenstander van Israël is nog niet bekend, Spanje en Duitsland vechten dat nog uit. Het was voor het eerst sinds 2003 dat Rusland niet de halve finale haalde. In dat jaar was Argentinië met 5-0 te sterk.

Geletruidrager Nocentini vreest Tourmalet

Rinaldo Nocentini was na de etappe van vrijdag de verrassende nieuwe leider in het algemeen klassement. De renner van AG2R mag de maillot jaune nog een dag langer aan, nadat hij zaterdag geen tijd inleverde op zijn directe concurrenten Contador en Armstrong.

"Ik was nog moe van de vlucht van vrijdag. Zo’n aanval van tweehonderd kilometer, met tegenwind, gaat niet in je koude kleren zitten", zo liet de Italiaan optekenen door La Gazzetta dello Sport. "Ik ben Stéphane Goubert (ploeggenoot van Nocentini, red.) veel dank verschuldigd. Hij week geen moment van mijn zijde."

Of hij de gele trui nog een derde dag om de schouders mag dragen, weet Nocentini niet. "Het wordt lastig. Hopelijk houden de favorieten zich rustig op de Tourmalet."

Been: "Aangereden door een Honda"

Feyenoord speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen promovendus VVV-Venlo. Tot kort voor tijd was er niks aan de hand, maar opeens kwam Keisuke Honda op volle snelheid langs.

"Het schortte aan de inzet, er was te weinig beweging voor de bal en het tempo was te laag. Over de eerste helft ben ik ongelofelijk teleurgesteld", klonk een verontruste Feyenoord-trainer Mario Been op de clubsite.

Ondanks de kritiekpunten zag Been ook lichtpuntjes. "De tweede helft heb ik een half uur lang het Feyenoord gezien dat ik wil zien. We maakten twee geweldige goals en hadden in het eerste half uur na rust de wedstrijd moeten winnen."

De Japanse VVV'er Honda kwam echter langs. "We liepen te ver achteruit en werden vervolgens aangereden door een Honda", aldus Been, die altijd in is voor een grapje. De oefenmeester sprak tot slot nog van een 'waardevol duel', omdat hem 'één en ander duidelijk is geworden'.

Inter vangt bot bij Nedved

Om het middenveld te voorzien van extra ervaring kwam Internazionale uit bij Pavel Nedved. De Tsjech liet echter weten dat hij zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen heeft gehangen.

Inter-voorzitter Massimo Moratti vindt het erg jammer dat Nedved niet doorgaat. "Hopelijk krijgt hij er geen spijt van", zo liet de preses weten tegenover Reuters. "Met zijn professionele instelling en zijn karakter had hij het nog zeker een jaar op topniveau kunnen uitzingen."

Twee maanden geleden gaf Nedved er na twaalf jaar Serie A de brui aan. Zijn club Juventus heeft zich inmiddels al versterkt op die positie. De Braziliaan Diego kwam over van Werder Bremen.

CT: vrouwen pas in slotseconde naast Engeland

Het Nederlands hockeyelftal heeft in Sydney de openingswedstrijd van de Champions Trophy met 2-2 gelijkgespeeld tegen Engeland. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte Maartje 'Push Push' Paumen uit een strafcorner de gelijkmaker.

Oranje begon goed en fel tegen Engeland en kreeg in de eerste minuten al enkele kansen. Deze bleven echter onbenut en dat gaf Engeland de gelegenheid om een beetje in de wedstrijd te komen. Na een kwartier leek er zelfs iets van een Engels offensief te ontstaan en dat leverde direct een doelpunt op van Katie Long: 0-1.

Nederland nam daarna weer het heft in handen en zocht de aanval, maar het leek voor de olympisch kampioenen een typische 'net-niet'-wedstrijd te worden. Veel kansen gingen net naast, de strafcorners van Maartje Paumen waren net niet zuiver genoeg en veel passes kwamen net niet helemaal lekker in de stick van een medespeler.

Na rust bleef Oranje druk zetten, maar in plaats van dat de verdiende gelijkmaker viel, profiteerde Engeland van een fout in de Nederlandse verdediging en zorgde Alex Danson voor de verrassende 0-2. Een nederlaag leek in de maak, zeker toen Eva de Goede achttien minuten voor tijd met geel naar de kant moest.

Maar de vrouwen van bondscoach Herman Kruis gaven niet op en met nog tien minuten op de klok tikte Marilyn Agliotti de belangrijke aansluitingstreffer binnen: 1-2. Daarna moest de uitblinkende Engelse goalie Beth Storry nog een aantal keer in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen. Maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd - het eindsignaal had zelfs al geklonken - had ze geen antwoord op een strafcorner van Maartje Paumen: 2-2.

Karakteristieken

Nederland-Engeland 2-2 (0-1)
16' Long 0-1
47' Danson 0-2
59' Agliotti 1-2
70' Paumen (sc) 2-2

Gele kaart: De Goede.

Opstelling

Nederland: Engels; Mattheussens, Dijkstra, Schopman, Paumen; Goderie, Smeets-Smabers, Van As; Hoog, Agliotti, Dirkse van den Heuvel.
Wissels: Verhage, Welten, Polkamp, Lammers, De Goede.

Dance Valley viert 15-jarig jubileum

In recreatiegebied Spaarnwoude is vanmiddag de vijftiende editie van het dance-evenement Dance Valley losgebarsten. Op zeventien grote en kleinere podia nemen meer dan 150 dj's plaats achter de draaitafels. De organisatie rekent op bijna 55.000 bezoekers.

In de 'dansvallei' tussen Haarlem en Amsterdam staan onder anderen Ferry Corsten, Erick E, Sidney Samson, Kraak& Smaak, Armin van Buuren, Markus Schulz, Ida Engberg, Paul Kalkbrenner, David Caretta en dj Jean op het programma.

Ter gelegenheid van de vijftiende editie van Dance Valley wordt IJmuiden aan Zee (gemeente Velsen) in miniatuur op het festivalterrein nagebouwd. De organisatie dankt daarmee de gemeente voor de jarenlange samenwerking. De plaats verrijst inclusief water, strandhuisjes, cocktails en andere zaken die volgens de organisatie typerend zijn voor IJmuiden.

Wassen in finale dubbelspel Newport

Rogier Wassen heeft zich samen met zijn Duitse collega Michael Kohlmann verzekerd van de finale dubbelspel van het ATP-toernooi in Newport.

Het duo was in twee sets te sterk voor het Duits/Oostenrijkse koppel Philipp Petzschner en Alexander Peya. De setstanden waren 6-2 en 7-6(5). Wie het duo in de finale treft, is nog niet bekend. De 33-jarige tennisser staat op dit moment vijftigste op de ATP-ranking voor dubbelspelers.

Sutil erg blij met prestatie in eigen land

Adrian Sutil heeft vandaag voor Force India voor veel gejuich gezorgd door in de kwalificatie tot een zevende startplaats te komen. Giancarlo Fisichella kwam door de regen en het verkeer niet verder dan plaats achttien.

"Ik ben erg blij, zelfs een van de meest blije personen in de F1 nu," zei Sutil. "Het is mijn thuisrace en mijn beste kwalificatie positie tot nu toe in de Formule 1, dus het was een geweldige kwalificatie voor ons. Het was wat lastig, maar onze beslissingen waren goed en op tijd, zeker in Q2 in de regen. We namen een risico met de droogweerbanden en we deden het een ronde eerder dan alle anderen. Daardoor kon ik de derde snelste ronde rijden. In Q3 ging het met veel brandstof aan boord erg goed en ik werd zevende. Ik ben erg blij voor iedereen in het team, want we hebben in de laatste maanden erg hard gewerkt. Nu moeten we punten scoren."

Ook teambaas Vijay Mallya was erg te spreken over het resultaat van Sutil. "Overbodig om te zeggen dat ik erg tevreden ben over het resultaat van het team vandaag. We kwamen naar Duitsland met de hoop om in Q2 te geraken en we haalden Q3 dankzij de prestaties van het team en een erg goede prestatie van Adrian. Om dit te doen in zijn thuisland is zonder twijfel extra speciaal voor hem. We zijn nu in een goede positie voor de race van morgen en ik hoop dat we eindelijk die langverwachte punten kunnen behalen."

Man vermist na val in de Waal

Een man van ongeveer 50 jaar oud is vanmiddag verdwenen nadat hij in de Waal te water was geraakt. Tot in de avond hebben duikers van de brandweer naar de drenkeling gezocht, maar ze hebben hem niet gevonden. Een sonarboot van Rijkswaterstaat en de politie blijven tot het donker is de rivier afzoeken.

Een visser sloeg alarm omdat hij een man met wie hij even daarvoor had gepraat, in het water zag. Tientallen hulpverleners begonnen een zoekactie, met boten en een helikopter.

Bij de dijk in het plaatsje Gendt (gemeente Lingewaard) vond de politie een lege auto. Mogelijk is die van het slachtoffer.

'Vitesse test Koukal af'

Vitesse gaat volgens het dagblad De Gelderlander niet in zee met proefspeler Zdenek Koukal. De linksback van Tsjechische komaf wist niet te overtuigen.

De 25-jarige Koukal werkte de afgelopen week een proefperiode af bij de Arnhemse eredivisionist. De speler van Viktoria Zizkov kan echter geen aanbieding van Vitesse verwachten, zo wist de eerder genoemde krant te melden.

Volgens het medium rezen er de afgelopen week te veel twijfels bij de technische staf, die alleen spelers die een directe versterking vormen, een contract wil aanbieden.

FC Hollywood aan de Rijn speelde zaterdag doelpuntloos gelijk in een oefenduel tegen NAC Breda. Koukal kreeg nog een helft om zich te bewijzen. Aanwinst Sinan Kaloglu miste het duel omdat zijn tewerkstellingsvergunning nog niet in orde is.

Webber op pole in GP Duitsland

Formule 1-coureur Mark Webber vertrekt morgen vanaf poleposition in de Grote Prijs van Duitsland. De Australiër van Red Bull zette vandaag op de beroemde Nürburgring de beste tijd neer in de kwalficatierace. De pole is een primeur voor Webber; hij stond niet eerder in zijn carrière op de eerste startplaats.

De Braziliaan Rubens Barrichello veroverde de tweede startplek. De coureur van Brawn GP was in de slotfase van de kwalificatiesessie net iets sneller dan zijn Britse teamgenoot Jenson Button. De leider in het wereldkampioenschap troefde wel publiekslieveling Sebastian Vettel af. De Duitser van Red Bull reed de vierde tijd.

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (McLaren), die in de training nog de snelste was, klokte de vijfde tijd.

Hinault: "Skil heeft potentie voor ritzege"

Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault volgt de verrichtingen van debutant Skil-Shimano met interesse.

"Ik heb respect voor de manier waarop de ploeg zich deze Tour de France tot nu toe heeft laten zien", vertelde Hinault die vrijdag kennismaakte met teammanager Iwan Spekenbrink van Skil-Shimano.

"Ik was verrast door het feit dat ze met zoveel mensen in de kopgroep zaten in de derde etappe. Als de ploeg de bergen goed verteert, zijn er - na de rustdag in Limoges en voor de Alpen - goede kansen op een ritzege. De ploeg heeft er de potentie voor", aldus de Fransman.

Zaki blijft in het Midden-Oosten

Amr Zaki zal zijn club Al-Zamalek trouw blijven, zo meldt een bestuurslid van de Egyptische club zaterdag.

Ibrahim Yosef, bestuurslid, over de aanvaller, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam bij Wigan Athletic en in de Premier League een aardige indruk achterliet: "Amr Zaki zal dit seizoen bij ons blijven."

Yosef vervolgde zijn betoog tegenover Nile Sports. "Amr is zeer gedisciplineerd en weet dat hij aan de club is gebonden. Hij kent zijn rechten en weet ook wat zijn taken zijn."

Deze uitspraken botsen echter met de feiten. In april 2009 moest Zaki terugkeren bij Wigan, nadat hij WK-kwalificatieduels met Egypte had afgewerkt. Hij was spoorloos en naar aanleiding daarvan liet Wigan-manager Steve Bruce enkele rake woorden los. "Hij is zeer onprofessioneel. Voor dit laatste incident had Zaki al veel boetes gekregen. Hij moest voor meer geld aan boetes betalen, dan een modaal persoon in Engeland verdient in een jaar."

Van Dijk: "Alleen maar bidden dat Honda blijft"

VVV-Venlo promoveerde afgelopen seizoen weer naar de Eredivisie. De kampioen van de Jupiler League is begonnen aan de voorbereiding en hield Feyenoord zaterdag op een 2-2 gelijkspel. De hoop in bange dagen heet Keisuke Honda.

Succestrainer Jan van Dijk stond na afloop van het oefenduel de opgekomen media te woord. Hij vertelt dat zijn ploeg uit 'een ander vaatje moet tappen' nu het in de Eredivisie speelt. Ook verwacht de trainer dat de speelstijl veranderd. Van aanvallend in de Jupiler League naar controlerend in de Eredivisie.

Onlangs haalde de club Patrick Paauwe binnen. Ook Dennis Gentenaar versterkte de promovendus. "We kunnen nog groeien, vooral door de ervaring van nieuwelingen als Patrick Paauwe en Dennis Gentenaar. En we mogen misschien wat meer kansen creëren, maar ik ben hartstikke blij met wat we nu kunnen opbrengen. We zitten immers in de derde week", sprak Van Dijk tevreden.

De hoop in bange dagen is Honda. De middenvelder wil vertrekken, maar er is nog geen club concreet voor de spelmaker. "Het doemscenario is natuurlijk om hem een paar dagen voor het verstrijken van de transferdeadline verliezen. Dan heb ik liever dat-ie nu vertrekt. Maar nog liever heb ik dat Honda blijft. Daarvoor kan ik alleen maar bidden."

Evans: "Ik zag geen Astana's"

Cadel Evans had er zaterdag in de etappe naar Saint-Girons duidelijk zin in. De renner van Silence-Lotto liet zich voorin zien en ging er zelfs even ervandoor -de Astana's achterlatend- met een aantal renners in zijn kielzog.

"Ik zag even geen Astana's vooraan rijden, dus ik besloot het te proberen", zo liet de Australiër aan Sporza weten. "Als zo'n kans zich aandient, kan ik die niet laten liggen", aldus Evans. Hij zag echter in dat de ontsnappingspoging niet veel zou opbrengen. "Er was vooraan geen gemeenschappelijk belang en Astana herstelde de orde."

Vanwege zijn achterstand van drie minuten in het algemeen klassement gaf Evans toe dat hij geen andere optie had dan aanvallen: "De marge is erg groot, zeker tegen het sterke blok van Astana. Maar, als de rivaliteit tussen Contador en Armstrong uit de hand loopt, wil ik er wel van profiteren."

Uitslagen oefenduels 11 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Haarlem AZ
Pellè, Ari, Lens,
Wernbloom
0-4
ADO Den Haag
Powel (2)
Telstar 2-0
FC Dordrecht
Kalisse (2), Plat
RKC Waalwijk
Boerrigter, De Ceulaer
3-2
Vitesse NAC Breda 0-0
AGOVV Apeldoorn
Bokila
FC Utrecht 1-0
FC Den Bosch Sparta Rotterdam 0-0
Brøndby IF (Den)
A. Farnerud
PSV
Dzsudzsák, Lazovic
1-2
SV Huizen Ajax
Cvitanich (2), Bakircioglu,
De Jong, Sno, Bodul
0-6
VVV-Venlo
Honda (2)
Feyenoord
Fer, Bruins
2-2 (VVV wint
na penalty's)
Flakkees Elftal Excelsior
Koolwijk, Alisic,
Bovenberg, Wattamaleo
0-4
BSV Limburgia Fortuna Sittard
Traore (2), Geenen (2),
Grabovac, Voss
1-6
SC Heerenveen Olympiakos (Gri) 0-1
Den Dungen FC Oss
Jacobs
0-1
FC Twente
Douglas, Hersi
FC Zwolle 2-0
Merefeldia Roda JC
Hadouir (6), Meulens (2),
Djoum (2), De Fauw,
Bodor, Junker, Vormer
0-14
JVC Cuijk NEC
El Kabir (2), Vleminckx,
Goossens, Worm
1-5
Go Ahead Eagles Willem II 0-0
RBC Roosendaal
Ars, De Leeuw
FC Omniworld
Haklander
2-1
SC Berlikum SC Cambuur
Van der Wal (3), Huymans (3),
Schepers, Diaz, Türk,
Van der Ree, Maachi, Ter Heide
1-12
Rapid MVV
Boateng, Ciza,
Aafjes, Zevne
1-4
FC Eindhoven
Bloemendaal
FC Vaslui (Roe) 1-2

Adoptieouders op brute wijze vermoord

Een echtpaar dat met veel liefde een groot gezin samenstelde is op brute wijze vermoord. De politie trof gisteren in een huis de ontzielde lichamen aan van Byrd en Melanie Billings, samen met nog acht kinderen. Het misdrijf vond plaats in Beulah, ongeveer 30 km ten noord-westen van Pensacola, Florida.

Het echtpaar was ouders van 16 kinderen, waarvan er 12 waren geadopteerd. Veel van de kinderen waren gehandicapt of hadden speciale hulp nodig. Nancy Markham, een familielid van de slachtoffers, zei tegen CNN dat haar zoon ook in het huis aanwezig was.

Op beelden van beveiligingscamera's is te zien dat rond 7 uur 's avonds drie gemaskerde en in zwart geklede mannen uitstapten uit een bestelauto die gemaakt werd ergens in de late jaren 70 of begin jaren 80. De politie werd een klein een uur later ingeschakeld, een getuige had rond die tijd namelijk schoten gehoord. Een werknemer van het echtpaar vond de lichamen. Toen de politie arriveerde bleken er nog acht kinderen in huis te zijn. De kinderen in de leeftijd van zuigeling tot 11 jaar waren ongedeerd.

Met dank aan Nood-Kloon voor het herschrijven van de submit.

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 8

Vandaag werd in de Tour de France de achtste etappe verreden. Deze werd gewonnen door de Spanjaard Luis Leon Sanchez. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

Dagwinnaar werd vandaag Thijs85 met 40 punten. Een tweede plaats was met één puntje minder voor YorImp en Northernlight81 werd derde met 36 punten.

In het klassement blijft BassieD de leider, hij heeft nu 357 punten. Gitanki staat nog steeds tweede met 300 punten. Een gedeelde derde plaats is er voor Inspire en lookbehind met 286 punten. De top vijf wordt volgemaakt door el_salvador met 283 punten.

Morgen staat de negende etappe op het programma. Dit is wederom een bergetappe en gaat van Saint-Gaudens naar Tarbes over 160,5 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

'Huntelaar wijst aanbieding Stuttgart af'

Real Madrid-speler Klaas Jan Huntelaar heeft de eerste aanbieding van VfB Stuttgart naar verluidt afgeslagen. De aanvaller staat volgens geruchten echter wel open voor een overgang.

Miguel Pardeza, technisch directeur van Real, heeft verklaard dat Jorge Valdano, de algemeen directeur van de Madrilenen, met Huntelaar heeft gesproken. Valdano zou de spits op de hoogte hebben gebracht van het aanbod en hebben aangegeven dat Huntelaar het best kan kiezen voor Stuttgart.

De Duitse club zou een bod hebben uitgebracht van achttien miljoen euro, dat kan oplopen naar twintig miljoen euro als Stuttgart zich weet te plaatsen voor de Champions League.

Volgens het Spaanse medium AS heeft Huntelaar oren naar een overgang, maar wil hij geen salaris inleveren. Stuttgart zou de Achterhoeker twee miljoen euro per jaar hebben geboden, daar waar Huntelaar bij Real een bedrag van vier miljoen euro ontvangt op jaarbasis.

Moerenhout wint tijdrit in Ronde van Oostenrijk

Terwijl de Rabobankploeg in de Tour de France de eerste week niet lekker draaide, gaat het een andere Raborenner wel voor de wind. Koos Moerenhout won namelijk zaterdag de tijdrit in de Ronde van Oostenrijk.

In de straten van Podersdorf won de Nederlands kampioen de tijdrit over 26 kilometer. De 35-jarige routinier had daarvoor 31 minuten en 36 seconden nodig. Hij bleef de Canadees Svein Tuft (Garmin) net voor. Leider in het algemeen klassement bleef de Zwitser Michael Albasini (Columbia).

Rabobank had al eerder succes in de Ronde van Oostenrijk. Pieter Weening won de derde etappe naar Prägraten begin deze week.

Maresca verbindt zich aan Olympiakos

FC Sevilla heeft de transfer van Enzo Maresca naar Olympiakos Piraeus bevestigd op het digitale thuis. Daarmee komt er een eind aan een vierjarig dienstverband van Maresca bij de Spaanse club.

Het is vooralsnog niet bekend hoeveel geld de Griekse grootmacht overmaakt naar Sevilla. De middenvelder, wiens contract in medio 2010 afliep, zal in ieder geval zondag op een persconferentie voor het eerst spreken over zijn overgang.

De 29-jarige Italiaanse speler belandde vier jaar terug via Fiorentina bij Sevilla. In de jaren daarvoor wisselde hij graag van club, daar hij achtereenvolgens bij West Bromwich Albion, Juventus, Bologna, Piacenza, nogmaals Juventus en Fiorentina zijn kunsten vertoonde.

Sevilla betaalde in 2005 een transfersom van 2,5 miljoen euro voor Maresca, die van dichtbij meemaakte hoe de Spanjaarden tweemaal de UEFA Cup wonnen. Verder legde de middenvelder met de club nog één keer beslag op de Copa del Rey, eenmaal op de Spaanse Super Cup en per slot van rekening op een Europese Super Cup.

Atalanta contracteert oud-NEC'er Barreto

Ondanks het feit dat Edgar Barreto afgelopen seizoen met Reggina degradeerde uit de Serie A, blijft de oud-middenvelder van NEC op het hoogste niveau van Italië acteren. Atalanta Bergamo kocht Barreto namelijk.

De club uit de Serie A telde een flinke som geld neer voor de 24-jarige speler, die een uitstekend schot in de benen heeft. Atalanta betaalde ongeveer vijf miljoen euro voor Barreto. De Paraguayaan arriveerde in 2007 bij Reggina, dat hem bij NEC weg wist te plukken. Sindsdien kwam Barreto 68 keer in actie voor de Amaranto. Hij scoorde vijf keer.

Reggina degradeerde afgelopen seizoen en de begeerde middenvelder verklaarde dat hij wilde vertrekken. Fiorentina leek geruime tijd de beste papieren te hebben. Atalanta won echter de strijd om zijn handtekening.

Casar vergiste zich in afstand tot de meet

Sandy Casar staat er na afloop van de achtste etappe verslagen bij. Hij werd op de laatste meters afgetroefd door de Spanjaard Luis León Sánchez. De Fransman gaf eerlijk toe dat hij zich vergist had in het parcours.

"Ik heb een grote fout gemaakt, ik ging veel te vroeg aan," zo liet Casar optekenen door L'Équipe. "Toen ik de sprint inzette, dacht ik dat we nog tweehonderd meter moesten, maar het bleken er driehonderd te zijn. Daardoor viel ik stil."

Casar wilde vandaag juist winnen. "Dat maakt het extra moeilijk om te accepteren. Ik verkondigde al de hele week tegen mijn ploeggenoten dat ik vandaag zou aanvallen."

Koldo Fernandez te laat binnen in Saint-Girons

De Spanjaard Koldo Fernandez is in de achtste etappe van de Tour de France gesneuveld. De renner van Euskaltel kwam ruim 46 minuten na Sanchez binnen, dat betekent dat hij morgen niet mag starten in de rit naar Tarbes.

Inmiddels staat de teller van uitvallers in La Grande Boucle op acht. Vandaag gaf het drietal Oscar Pereiro (Caisse d’Epargne), Eduardo Gonzalo Ramirez en David Le Lay (beiden Agritubel) er de brui aan.

Ten Dam was even rotslecht

Laurens ten Dam probeerde vandaag in de achtste etappe verschillende keren mee te springen in een ontsnapping. Helaas ging het voor de Rabobank-renner niet van een leien dakje.

Van Dam probeerde steeds om bij de ontspannende renners aan te klampen, maar miste uiteindelijk de ontsnapping waar onder andere de later winnaar Sánchez in zou zitten. "Ik dacht: (Cadel, red.) Evans laten ze nooit rijden. En ik zat zo stuk dat ik toch niet mee kon."

Evans mocht echter wel wegfietsen, Ten Dam kon het daarna even niet meer behappen. Tijdens de tweede klim liet hij het lopen. "Ik had mijn motortje opgeblazen, zo diep was ik gegaan om te ontsnappen. Ik was echt rotslecht."

Toch was er licht in de tunnel, zo liet Ten Dam na afloop weten. "Ik kwam er doorheen. Op de derde berg kwam ik zelfs terug bij de elitegroep. Vervolgens werd er niet meer zo hard gereden."

"In Barcelona viel ik op mijn stuitje, maar daar heb ik nu geen last meer van. Ik kom steeds goed boven, dat zegt genoeg. Nu herstellen en het morgen opnieuw proberen. Het is niet anders. Hopelijk zit ik dan wel mee", aldus de Raborenner.

SP: inschrijfgeld basisschool ontoelaatbaar

De SP vindt het ontoelaatbaar dat sommige basisscholen inschrijfgeld vragen aan mensen die hun kinderen komen inschrijven. SP-Kamerlid Jasper van Dijk heeft de Kamer daarom gevraagd hier een einde aan te maken.

Een kind inschrijven kost gemiddeld tussen de vijftig en honderd euro. Volgens Van Dijk leidt dit tot de ongewenste praktijk dat "ouders met een laag inkomen worden gedwongen een andere school te kiezen."

"Het is ontoelaatbaar dat basisscholen geld vragen voor het inschrijven van nieuwe leerlingen. Basisonderwijs is een basisvoorziening en dient gratis toegankelijk te zijn. Staatssecretaris Dijksma moet een eind maken aan deze praktijk. Als scholen financieel niet rondkomen, moeten ze de rekening bij de regering leggen en niet bij de ouders. Dan zal ik de scholen van harte ondersteunen", zo licht Van Dijk toe.

Koeman sluit vertrek De Zeeuw niet uit

AZ-trainer Ronald Koeman sluit een vertrek van Demy de Zeeuw niet uit. De Alkmaarders praten volgende week met De Zeeuw, maar lijken niet mee te willen werken aan een transfer naar Ajax.

De 26-jarige middenvelder praat begin volgende week met de clubleiding van AZ om de ontstane situatie onder het licht te brengen. De Noord-Hollandse club wil niet meewerken aan een overgang van De Zeeuw naar Ajax.

Hoofdtrainer Koeman heeft het met de international al over de situatie gehad, maar besluit wijselijk zijn mond te houden. Desondanks liet hij wel doorschemeren dat hij De Zeeuw graag wil behouden.

Een transfer wordt door de kersverse oefenmeester van AZ echter niet uitgesloten. "Zo'n type trainer ben ik niet", zegt hij in het Noordhollands Dagblad. Vooralsnog hebben de geruchten geen negatieve invloed op de voorbereiding. "Als ik dat merk grijp ik onmiddellijk in."

Mexicaanse griep teistert AS Monaco

AS Monaco heeft zaterdag wereldkundig gemaakt dat een viertal spelers van de selectie is geveld door de Mexicaanse griep.

Vermoedelijk hebben de spelers de griep opgelopen in Vichy, waar de Franse Ligue 1-club een trainingskamp heeft belegd. Welke spelers zijn geveld, liet de Franse club niet weten.

Een arts van Les Rouge et Blanc ventileerde dat de toestand van de getroffen voetballer zorgwekkend is. Het kwartet spelers wordt behandeld met het middel Tamiflu.

Het overige deel van de selectie verblijft nog steeds op het trainingskamp in Vichy. De trainingen die worden afgewerkt kunnen niet worden bijgewoond door supporters dan wel media. Monaco heeft een oefenduel, dat woensdag zou plaatsvinden, afgezegd.

Anti-homoboek populair in Werkendam

Een ex-bajesklant die 240 pagina’s lang raaskalt over wat er allemaal mis is met homo’s, wie zit daar nu op te wachten? De inwoners van Werkendam, zo blijkt. Van het omstreden anti-homoboek Hol(anders)land van Piet Versluis gaan er in het dorp zo’n vijftig exemplaren per dag over de toonbank.

De Werkendamse ondernemer Versluis richtte het succesvolle scheepvaartbedrijf VeKa op. Maar zijn verleden is een aaneenschakeling van bankovervallen en oplichtingszaken. Zelf is hij dus ook bepaald geen lieverdje, maar dat weerhoudt de man er niet van om homo’s stevig de maat te nemen.

Versluis noemt homoseksualiteit onder meer vulgair en tegen de natuur, en noemt hij het vreemd dat homo’s door de grondwet worden beschermd, terwijl ‘gehandicapten worden vergeten’.

Eerder had Versluis laten weten het boek toch maar niet te publiceren, maar op dat moment waren er al exemplaren onderweg naar de boekhandel. Sinds afgelopen woensdag is zijn Hol(anders)land dus toch in Werkendam te koop. Op zijn website schrijft Versluis daarover: "Dit boek ophouden is net zo onnatuurlijk als tegen een bevallende vrouw zeggen: nu even niet."

In een recensie van het scheepvaartblad Schuttevaer wordt het boek met de grond gelijk gemaakt. Niet eens alleen vanwege  de boodschap - Versluis blijkt ook al geen getalenteerd schrijver. "De tekst leest moeizaam, door de vele kromme zinnen, maar ook door de vele herhalingen. Steeds opnieuw predikt hij hel en verdoemenis over het homohuwelijk."

[Upd] Uitslag kwalificatie Duitsland

Mark Webber heeft voor het eerst in zijn carrière de poleposition gepakt. Achter de Australiër staan Rubens Barrichello en Jenson Button op de tweede en derde plaats.

In Q1 was het nog droog en verliep dan ook redelijk normaal. Het bleek wederom niet goed te zitten bij BMW want Robert Kubica kwam niet verder dan de zestiende plaats. Ook Timo Glock viel tegen, hij eindigde op een teleurstellende negentiende plaats.

Vlak na het begin van Q2 begon het een beetje te regenen, waardoor iedereen die meteen naar buiten was gereden meteen weer na binnen moest voor intermediates. De regen leek echter niet door te zetten en toen het met nog vijf minuten te gaan weer droog werd moest er weer massaal banden gewisseld worden. In de slotfase begon echter toch weer te druppelen waardoor slechts een paar rijders hun tijd nog wisten te verbeteren. Adrian Sutil profiteerde van de omstandigheden en bereikte voor het eerst de top tien. Fernando Alonso deed dat niet, hij spinde en bleef steken op de dertiende plaats. Voor het eerst dit seizoen werd Alonso geklopt door Nelson Piquet jr.

Ook in Q3 maakte Sutil indruk. Hij kwam uiteindelijk tot de zevende plaats, de beste prestatie tot nu toe voor Force India. Ook de strijd om pole was spannend. Barrichello had lange tijd de snelste tijd in handen, maar in de laatste seconden wist Webber eindelijk zijn langverwachte pole op te eisen.

Update:
Timo Glock is van plaats negentien naar twintig gezet op de startgrid in verband met het ophouden van Fernando Alonso.

Uitslag kwalificatie GP Duitsland

Pos.RijderTeamTijd
1M. WebberRed Bull1:32.230
2R. BarrichelloBrawn GP1:32.357
3J. ButtonBrawn GP1:32.473
4S. VettelRed Bull1:32.480
5L. HamiltonMcLaren1:32.616
6H. KovalainenMcLaren1:33.859
7A. SutilForce India F11:34.316
8F. MassaFerrari1:34.574
9K. RäikkönenFerrari1:34.710
10N. Piquet jr.Renault1:34.803

11N. HeidfeldBMW1:42.310
12F. AlonsoRenault1:42.318
13K. NakajimaWilliams1:42.500
14J. TrulliToyota1:42.771
15N. RosbergWilliams1:42.859

16R. KubicaBMW1:32.190
17S. BuemiScuderia Toro Rosso1:32.251
18G. FisichellaForce India F11:32.402
19S. BourdaisScuderia Toro Rosso1:33.559
20T. GlockToyotapenalty

Eurocommissaris: illegaal downloaden is sexy

De Luxemburgse eurocommissaris voor de media Viviane Reding heeft in een speech in Brussel een oproep gedaan aan illegale downloaders en de beschermheren van het auteursrecht: treed toch eens in gesprek. Volgens Reding ontbreekt het de muziek- en filmindustrie aan inlevingsvermogen in jonge internetgebruikers. "Ondertussen wordt piraterij en illegaal downloaden steeds sexier gevonden, vooral voor de jonge generatie van zware internetgebruikers tussen de 16 en 24 jaar".

Ze vervolgt: "Natuurlijk is het nodig om diegenen die de wet overtreden te straffen. Maar wees eerlijk: zijn er echt genoeg aantrekkelijke en klantvriendelijke alternatieven voor illegaal downloaden op de markt?"

Volgens Reding wordt het probleem van illegaal downloaden te veel bekeken vanuit de stoffige theorie van professors die lichtjaren achterlopen, in plaats van het perspectief van een 16-jarige internetter. "De groeiende internetpiraterij geeft een stem aan het gebrek aan vertrouwen in bestaande businessmodellen en legale oplossingen. Laat het een wake-up call zijn voor beleidsmakers."

Een panklare oplossing had Reding zelf overigens nog niet.

Startgewichten Duitsland

De FIA maakt in het seizoen 2009 voor de start van de race de gewichten van de Formule 1-wagens openbaar. Hieronder vind je de uitkomsten voor Duitsland op een rijtje. De tabellen zijn gesorteerd op gridpositie en op gewicht.

Opvallend aan de startgewichten zijn dat beide Brawn GP-coureurs veruit de lichtste van het veld zijn. Willen zij hiervan profiteren, dan moeten zij snel Mark Webber inhalen. De zwaarste man in de top tien is Adrian Sutil met 678,5 kilogram. De zwaarste man is Nico Rosberg die als vijftiende zal vertrekken. Timo Glock werd nog teruggezet naar plaats twintig wegens het blokkeren van Fernando Alonso in de kwalificatie.

De eerste tien wagens zijn na de kwalificatie op het circuit van Istanbul door de wedstrijdleiding gewogen in het parc fermé; van de overige wagens hebben de teams zelf het gewicht doorgegeven (zie * ).

Gesorteerd op startgrid

GridRijderTeamStartgewicht (kg)
1M. WebberRed Bull Racing661.0
2R. BarrichelloBrawn GP647.0
3J. ButtonBrawn GP644.0
4S. VettelRed Bull Racing661.0
5L. HamiltonMcLaren-Mercedes654.5
6H. KovalainenMcLaren-Mercedes664.0
7A. SutilForce India678.5
8F. MassaFerrari673.5
9K. RäikkönenFerrari674.0
10N. Piquet jr.Renault676.0
11N. HeidfeldBMW Sauber681.0*
12F. AlonsoRenault668.2*
13K. NakajimaWilliams683.6*
14J. TrulliToyota683.7*
15N. RosbergWilliams689.6*
16R. KubicaBMW Sauber673.5*
17S. BuemiToro Rosso674.5*
18G. FisichellaForce India662.5*
19S. BourdaisToro Rosso689.5*
20T. GlockToyota662.3*

Gesorteerd op gewicht

GridRijderTeamStartgewicht (kg)
3J. ButtonBrawn GP644.0
2R. BarrichelloBrawn GP647.0
5L. HamiltonMcLaren-Mercedes654.5
1M. WebberRed Bull Racing661.0
4S. VettelRed Bull Racing661.0
20T. GlockToyota662.3*
18G. FisichellaForce India662.5*
6H. KovalainenMcLaren-Mercedes664.0
12F. AlonsoRenault668.2*
8F. MassaFerrari673.5
16R. KubicaBMW Sauber673.5*
9K. RäikkönenFerrari674.0
17S. BuemiToro Rosso674.5*
10N. Piquet jr.Renault676.0
7A. SutilForce India678.5
11N. HeidfeldBMW Sauber681.0*
13K. NakajimaWilliams683.6*
14J. TrulliToyota683.7*
19S. BourdaisToro Rosso689.5*
15N. RosbergWilliams689.6*

Grote brand op industrieterrein Nijmegen

Sinds vanmiddag woedt in een chemisch bedrijf op een industrieterrein in Nijmegen een zeer grote brand. Dikke rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.

Hulpdiensten uit de hele regio zijn uitgerukt vanwege de brand die onstond na een ontploffing in een hal waar cellulose wordt geproduceerd. Ten tijde van de ontploffing waren twee mensen werkzaam in het bedrijf. Een van hen raakte gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis.

Alle bewoners binnen een straal van twee kilometer van het industrieterrein worden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer bestrijdt de brand voornamelijk met blusboten vanaf het water.

Vorig jaar woedde op hetzelfde industrieterrein ook een grote brand, waar toen vele 'ramptoeristen' op afkwamen. 

FOK!user Oom_Agent maakte onderstaande foto.

Nijmegen

Met dank aan Pheno en Bibelot voor de submit.

Nog drie Feyenoord-talenten naar Excelsior

Feyenoord heeft opnieuw drie spelers bij Excelsior gestald, die in het kader van het samenwerkingsverband tussen de Rotterdamse clubs ervaring op mogen gaan doen in de Jupiler League. Norichio Nieveld, Jordao Pattinama en Michal Janota voegen zich bij de vijf spelers die al in Kralingen waren gestald.

Trainer Mario Been licht de keuze om het drietal naar Excelsior te sturen als volgt toe: "Onze selectie is dermate groot dat zij bij Feyenoord waarschijnlijk niet veel aan spelen toe zouden komen. Bij Excelsior is die mogelijkheid er wel."

De bijna negentienjarige Poolse linkerflankspeler Janota kwam vorig seizoen tot zes competitieduels voor Feyenoord, de twintigjarige centrumverdediger Nieveld speelde drie keer mee in de Eredivisie en de net zo oude, veelzijdige aanvaller Jordao Pattinama, zoon van ex-prof Ton, kwam tot twee duels. Het drietal scoorde nog nooit.

Eerder stalde Feyenoord Vojtech Machek, Tobias Waisapij, Kevin Wattamaleo, Kermit Erasmus en Mitchell Schet bij Excelsior. De jonge aanvaller Luis Pedro blijft wel bij Feyenoord, waar hij in het beloftenteam gaat spelen.

Interview: Dez Fafara (DevilDriver)

Het is een warme, zwoele dag in de Nederlandse hoofdstad. De terrassen op het Leidscheplein zitten volgeladen met zweterige toeristen en Nederlanders, snakkend naar een verfrissend drankje of een andere (ijs)koude versnapering. Voor zanger Dez Fafara van de Amerikaanse deathmetalband DevilDriver is dit jammer genoeg niet het geval. De contactpersoon van de Nederlandse tak van Roadrunner Records vertelt dat Fafara liever met zijn vrienden en bandgenoten op het terras wil hangen dan interviews wil verzorgen. Eigenlijk kan ik hem ook niet meer dan gelijk geven.

Allach nieuwe technisch manager bij RKC

RKC Waalwijk heeft Mohammed Allach aangesteld als manager technische zaken. Hij zal een deel van de taken van de naar Willem II vertrokken Henry van der Vegt over gaan nemen.

Allach werd een jaar geleden aangesteld bij FC Twente als assistent technisch management. Omdat hij de reistijd van zijn woonplaats Den Haag naar Enschede te groot vond, stopte Allach onlangs bij die club. Cees Lok neemt een groot deel van zijn taken over bij Twente.

Op de website van RKC toont Allach zich verheugd over zijn nieuwe functie in Waalwijk: "Ik ken RKC als een warme, gezellige club die in het verleden uit beperkte mogelijkheden een maximaal rendement wist te halen. Daarbij ben ik mij bewust van de mogelijkheden, maar ook zeker van de onmogelijkheden van deze club."

Zenden sluit terugkeer bij Marseille niet uit

Boudewijn Zenden gaf eerder aan dat het voor hem nog te vroeg was om terug te keren naar Nederland en weigerde een aanbieding van FC Twente.

Er is belangstelling uit onder andere Engeland. Maar het kan zo maar gebeuren dat Boudewijn Zenden, een maand nadat hij vertrok bij Olympique Marseille alweer terugkeert in Zuid-Frankrijk.

Trainer Didier Deschamps heeft de Nederlander al opgebeld om te vragen een terugkeer te overwegen. "Olympique is een zeer serieuze kandidaat," aldus de voormalig PSV'er tegenover de Franse nieuwszender Europe 1.

De 33-jarige Zenden vervolgde: "Het is de meest populaire club van Frankrijk, ik heb er mooie en slechte momenten beleefd, maar we moeten zien. L'OM is een mogelijkheid als alle anderen. Ik ga het bekijken."

Tour: Sanchez wint achtste etappe

Luis Leon Sánchez heeft de achtste etappe in de Tour de France gewonnen. De Spanjaard won de sprint van een kopgroep van vier. Rinaldo Nocentini behield de gele trui.

Vanuit de start moest meteen 24 kilometer worden geklommen naar de top van de Port d'Envalira, met 2408 meter hoogte het dak van de Tour. Er waren meteen vele demarrages van renners die probeerden te ontsnappen. Zelfs Andy Schleck en Cadel Evans waagden hun poging, Op een gegeven moment kwam de voorsprong zelfs boven de minuut.

Aan de top passeerde Sandy Casar als eerste, gevolgd door het groepje Evans. In de afdaling zwol de groep aan tot tien man, met onder meer Thor Hushovd. Hij kon punten sprokkelen bij de tussensprints en zo de groene trui overnemen van Mark Cavendish. Nog voor de beklimming van de volgende klim lieten onder meer Hushovd en Evans zich terugzakken.

Na 90 kilometer wedstrijd verloor de Tour zijn winnaar van 2006, want Oscar Perreiro Sio gaf op. Tijdens de beklimming van de Col d'Agnes bleven er van de kopgroep nog vier man over: Vladimir Jefimkin, Luis-Leon Sanchez, Mikel Astarloza en Sandy Casar. Bij de favorieten waagde Andy Schleck een poging, de groep werd uitgedund maar Schleck slaagde er niet te ontsnappen.

In de afdaling konden een hoop renners terugkeren in de groep met favorieten, onder hen ook geletruidrager Nocentini. Het peloton maakte nog wel even jacht op de koplopers, maar met nog tien kilometer te gaan werd dat opgegeven. In de kopgroep deed Jefimkin haast geen kopwerk, waarschijnlijk vanwege zijn ploeggenoot Nocentini. In de slotkilometers plaatste hij echter wel een serieuze aanval en werd pas in de laatste 200 meter gegrepen. In de sprint bleek uiteindelijk Sanchez de beste.

Uitslag achtste etappe:

PlekNaamLandPloegTijd
1Luis Leon SANCHEZSPAGCE4:31.50
2Sandy CASARFRAFDJz.t
3Mikel ASTARLOZASPAEUSz.t
4Vladimir JEFIMKINRUSALMz.t
5José Joaquin ROJASSPAGCE+1.54
6Christophe RIBLONFRAALMz.t
7Peter VELITSSVKMRMz.t
8Sébastien MINARDFRACOFz.t
9Jérémy ROYFRAFDJz.t
10Thomas VOECKLERFRABBOz.t
54Lauren TEN DAMNEDRABz.t

 

Algemeen klassement:

PlekNaamLandPloegTijd
1Rinaldo NOCENTINIITAALM30.18:16
2Alberto CONTADORSPAAST+0.06
3Lance ARMSTRONGVSAST+0.08
4Levi LEIPHEIMERVSAST+o.39
5Bradley WIGGINSGBRGRM+0.46
6Andreas KLÖDENDUIAST+0.54
7Tony MARTINDUITHR+1.00
8Christian VANDE VELDEVSGRM+1.24
9Andy SCHLECKLUXSAX+1.49
10Vincenzo NIBALIITALIQ+1.54
45Laurens TEN DAMNEDRAB+11.44

Sanchez wint achtste Touretappe

Luis Leon Sánchez heeft de achtste etappe in de Tour de France gewonnen. De Spanjaard won in de sprint van een kopgroep van vier. Rinaldo Nocentini behield de gele trui.

Vanuit de start moest meteen 24 kilometer geklommen naar de top van de Port d'Envalira, met 2408 meter hoogte het dak van de Tour. Er waren meteen vele demarrages van renners die probeerden te ontsnappen. Zelfs Andy Schleck en Cadel Evans waagden hun poging. Op een gegeven moment kwam de voorsprong zelfs boven de minuut. Aan de top passeerde Sandy Casar als eerste, gevolgd door het groepje Evans. In de afdaling zwol de groep aan tot tien man, met onder meer Thor Hushovd. Hij kon punten sprokkelen bij de tussensprints en zo de groene trui overnemen van Mark Cavendish. Nog voor de beklimming van de volgende klim lieten onder meer Hushovd en Evans zich terugzakken.

Na 90 kilometer wedstrijd verloor de Tour zijn winnaar van 2006, want Oscar Perreiro Sio gaf op. Tijdens de beklimming van de Col d'Agnes bleven er van de kopgroep nog vier man over: Vladimir Jefimkin, Luis-Leon Sanchez, Mikel Astarloza en Sandy Casar. Bij de favorieten waagde Andy Schleck een poging, de groep werd uitgedund maar Schleck slaagde er niet te ontsnappen.

In de afdaling konden een hoop renners terugkeren in de groep met favorieten, onder hen ook geletruidrager Nocentini. Het peloton maakte nog wel even jacht op de koplopers, maar met nog tien kilometer te gaan werd dat opgegeven. In de kopgroep deed Jefimkin haast geen kopwerk, waarschijnlijk vanwege zijn ploeggenoot Nocentini. In de slotkilometers plaatste hij echter wel een serieuze aanval en werd pas in de laatste 200 meter gegrepen. In de sprint bleek uiteindelijk Sanchez de beste.

Uitslag achtste etappe:

PlekNaamLandPloegTijd
1Luis Leon SANCHEZSPAGCE4:31.50
2Sandy CASARFRAFDJz.t
3Mikel ASTARLOZASPAEUSz.t
4Vladimir JEFIMKINRUSALMz.t
5José Joaquin ROJASSPAGCE+1.54
6Christophe RIBLONFRAALMz.t
7Peter VELITSSVKMRMz.t
8Sébastien MINARDFRACOFz.t
9Jérémy ROYFRAFDJz.t
10Thomas VOECKLERFRABBOz.t
54Laurens TEN DAMNEDRABz.t

Algemeen klassement:

PlekNaamLandPloegTijd
1Rinaldo NOCENTINIITAALM30:18.16
2Alberto CONTADORSPAAST+0.06
3Lance ARMSTRONGVSAST+0.08
4Levi LEIPHEIMERVSAST+o.39
5Bradley WIGGINSGBRGRM+0.46
6Andreas KLÖDENDUIAST+0.54
7Tony MARTINDUITHR+1.00
8Christian VANDE VELDEVSGRM+1.24
9Andy SCHLECKLUXSAX+1.49
10Vincenzo NIBALIITALIQ+1.54
45Laurens TEN DAMNEDRAB+11.44

Prestige Edition voor Call of duty Modern Warfare 2

Robert Bowling Community Manager bij Infinity Ward heeft via zijn twitter bekend gemaakt dat de opvolger van de game Cod: Modern Warfare een Prestige Edition zal krijgen.

''In final design meeting for the Modern Warfare 2 Prestige Edition (CE). Filming unboxing video of what it contains this weekend!''

Wat deze Prestige Edition zal inhouden is nog niet bekend maar het zal zeker de moeite waard zijn voor de fans.

UWV-advies: verhoog WW-premie in 2010

Voor het eerst in jaren adviseert uitkeringsinstantie UWV minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) de WW-premie te verhogen. Het UWV beheert de fondsen en ziet in deze crisistijd het vermogen slinken, nu minder mensen werken en steeds meer mensen werkloos raken.

Het UWV adviseert op basis van goed fondsbeheer en vindt derhalve dat de kas ook op lange termijn goed gevuld moet zijn. Daarom zou de WW-premie in 2010 stevig omhoog moeten, zo bevestigt een UWV-zegsman vandaag berichtgeving in Trouw.

De verwachting is dat het vermogen van de fondsen dit jaar met 3 miljard euro afneemt. In 2010 zal het saldo niet makkelijk worden aangevuld, aangezien minder mensen aan het werk blijven en er ongeveer 2 miljard euro extra nodig is voor uitkeringen aan mensen die werkloos worden.

Een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken geeft aan dat het gezien de slechte perspectieven niet voor de hand ligt om in 2010 de werkgeverspremie voor WW te verhogen. Het kabinet beslist dit najaar definitief.

Met dank aan zwelgje77 voor de submit.

De hoogte van de WW-premie was al eerder punt van discussie.

Vaticaan haalt uit naar Real Madrid

De extravagante uitgaven van Real Madrid duwen voetbalclubs richting een faillissement of in de handen van de georganiseerde misdaad. Die waarschuwing staat vandaag in de officiële krant van het Vaticaan, Osservatore Romano.

De Spaanse voetbalclub gaf de afgelopen weken, op initiatief van de nieuwe voorzitter Florentino Perez, zo’n 215 miljoen euro uit aan aankopen als Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema en Raul Albiol.

"Het risico van deze opwaartse spiraal in de transfermarkt is dat clubs zeker in deze financiële crisistijd te maken gaan krijgen met gaten in hun begroting, waardoor ze uiteindelijk bankroet eindigen of in de handen van criminelen die hun zwarte geld willen investeren in voetbal", schrijft Gaetano Vallini in een redactioneel artikel.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Belgisch meisje (15) laat moeder vermoorden

De 35-jarige Gwen Vangestel uit het Belgische Heppen is vermoord door het vriendje van haar 15-jarige dochter, werd vandaag bekend. Het meisje en haar 17-jarige vriend zijn overgebracht naar een gesloten instelling, meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. De moord vond donderdagochtend rond drie uur plaats in het appartement van de moeder. Een tweeling van 7 jaar lag daar te slapen.

De 15-jarige dochter vertelde de politie aanvankelijk dat zij er door haar moeder 's nachts op uit was gestuurd om sigaretten te halen. Bij terugkeer zou ze haar moeder hevig gewond hebben aangetroffen. Ze belde zelf de politie, waarna de vrouw naar de spoedafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder werd overgebracht.  Daar bezweek ze kort na aankomst.

Gisterenmiddag kwam het meisje toch nog met de echte versie van het verhaal: ze had haar vriend opdracht gegeven haar moeder te vermoorden. Haar motief is nog onbekend. De 17-jarige jongen aanvaardde de opdracht en bracht de vrouw met harde slagen tegen haar schedel om het leven.

Generaal Van Uhm op inspectie in Chora

De Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm heeft de afgelopen dagen Afghanistan bezocht. Hij is onder andere op inspectie geweest in het dorpje Chora in Uruzgan.

Van Uhm is vol lof over Chora: "Vroeger moest de Afghaanse politie hier onherkenbaar over straat. Alleen aan de wapens zag je dat het agenten waren. Nu kunnen ze in uniform patrouilleren", zei hij tijdens een bezoek aan Afghanistan, dat om veiligheidsredenen geheim was gehouden.

De situatie in Chora, waar een kleine Nederlandse basis is ingericht, is volgens de generaal dezelfde als in grote delen van de provincie: "We komen nu op plaatsen waar we een jaar geleden niet van durfden te dromen." In Uruzgan heeft de internationale troepenmacht ISAF nu een gebied onder controle waar 75 procent van de bevolking van de provincie woont, aldus de hoogste Nederlandse militair.

Toch is niet alles hosanna. De Taliban heeft het nog voor het zeggen in Mirabad, een vallei in het zuidoosten van Uruzgan. Volgens Van Uhm zijn ze echter niet in staat om de westerse troepen te bedreigen: "De Australiërs hebben de afgelopen maanden veel wapendepots hier ontmanteld en Talibanleiders gedood. Niemand bleek daarna de leiding over te willen nemen."

Voorzitter Atlético: "Agüero niet te koop"

Manchester United belooft volgens het Spaanse medium AS zakken met geld en spelers toe voor Atlético-speler Sergio Agüero.

Bij Atlético heeft men de geluiden rondom de eigen sterspeler blijkbaar ook opgevangen. Atlético antwoordt in vorm van preses Enrique Cerezo tegenover Marca.

Na het vertrek van Cristiano Ronaldo en Carlos Tévez doet Sir Alex Ferguson er een schepje bovenop om zijn selectie voor komend seizoen rond te krijgen. Naar verluidt biedt hij Dimitar Berbatov en meer dan 20 miljoen voor de Argentijn Kun Agüero.

Over de toekomst van het Argentijnse wonderkind is men in Madrid echter duidelijk. "Manchester United heeft geen bod uitgebracht en we zullen er geen accepteren ook," aldus voorzitter Enrique Cerezo van Atlético Madrid.

Cerezo wil zijn team intact houden en weigert ook andere spelers te verkopen. "We willen al onze spelers houden, omdat we nu een geweldig team hebben."

Sulejmani mag weer meespelen van Jol

Zaterdag zal Miralem Sulejmani, de duurste speler van de Eredivisie, voor het eerst dit seizoen meespelen met Ajax 1, dat vertelde trainer Martin Jol tegenover de Amsterdamse zender AT5.

Sulejmani kampte niet met een blessure en was op tijd op de training. Toch mocht de jonge Serviër nog niet aan de bak van trainer Martin Jol.

De 20-jarige aanvaller werd niet fit bevonden. Dit ondanks zijn deelname aan het het EK onder 21 met Servië. Jol was ontevreden en Sulejmani mocht op de bank plaats nemen tijdens de eerste oefenwedstrijden van het seizoen. Hij mocht pas spelen als zijn basisconditie op peil was.

Sulejmani kwam vorig jaar voor 16,5 miljoen euro over van Heerenveen. In de oefenwedstrijd van zaterdag tegen Huizen mag hij voor het eerst laten zien wat hij waard is tegenover zijn nieuwe trainer.

Ook Pereiro stapt af

Oscar Pereiro is zaterdag in de achtste rit van de Tour van zijn fiets gestapt. De Spanjaard kon na het vertrek uit Andorra niet optimaal meer presteren en moest lossen uit het peloton. Drie uur later werd bekend dat hij niet meer verder gaat.

Pereiro won in 2006 de Tour, nadat Floyd Landis uit de uitslag werd geschrapt wegens het gebruik van testosteron. Eerder op de dag kneep Eduardo Gonzalo ook al in de remmen.

Nederlandse man doodgestoken in Indonesië

Een Nederlandse man is gisterenavond vermoord in Nunukan in de provincie Kalimantan. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gemeld. Het slachtoffer is doodgestoken.

De ouders van de man zijn ingelicht. Een staflid van de Nederlandse ambassade is ter plaatse om bijstand te verlenen. Volgens lokale media was er sprake van een ruzie om een sigaret. De dader is volgens de Jakarta Post gearresteerd. Dit kon het ministerie echter nog niet bevestigen.

Wilde auto-achtervolging in Zeeland

Een curieus misverstand heeft gisterenavond tot een wilde achtervolging geleid op de A58 van Vlissingen naar Goes, zo meldt de politie vandaag.

Een 18-jarige jongen uit Veere reed met twee vrienden op de weg toen hij ter hoogte van Arnemuiden meende een bekende te signaleren in een auto voor hem. Omdat de knul een foto van de bekende wilde maken, vroeg hij de bestuurder naast de andere auto te gaan rijden. Toen dit gebeurde, kwam de jongen er achter dat hij zich had vergist.

De 38-jarige automobilist van de andere auto ergerde zich echter en gebaarde het drietal te stoppen om tekst en uitleg te geven. Toen zij dit niet deden en doorreden, zette de man de achtervolging in. Hierbij probeerde hij de jongens meerdere malen van de weg te drukken om ze tot stoppen te dwingen. Tijdens deze bizarre achtervolging, waarbij diverse andere weggebruikers flink werden gehinderd, bereikten de twee auto’s snelheden van meer dan 170 kilometer per uur.

De jongens belden ondertussen vanuit hun auto de politie over hun belager. Agenten adviseerden het drietal naar het politiebureau in Goes te rijden, wat zij ook deden. Toen zij echter in Goes voor een stoplicht moesten wachten, reed de Middelburger hen klem, stapte uit en begon op de auto in te slaan. Ook bespuugde hij de auto meerdere malen.

Uiteindelijk wisten de jongens toch het politiebureau te bereiken, waar agenten hen en hun belager opwachtten. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hardware & Software verkopen Japan

De wekelijkse hardware verkopen in Japan blijven op wat kleine schommelingen na vrij stabiel. In het algemeen is er een lichte stijging te bespeuren. Het overzicht van de week eindigend op 5 juli is, met tussen de haakjes de verkopen van de week ervoor:

* DSi - 46.855 (39.885)
* PSP - 32.849 (26.789)
* Wii - 24.971 (21.790)
* PS3 - 11.196 (11.310)
* DS Lite - 7.507 (5.595)
* Xbox 360 - 5.876 (5.766)
* PS2 - 3.734 (3.578)

Het hardware verkoopoverzicht van volgende week zou nog wel eens een verrassende wending kunnen nemen. Er zijn meer dan 2 miljoen pre-orders van Dragon Quest IX geplaatst in het land van de rijzende zon. Dus het is zeer waarschijnlijk dat de NDS Lite en de DSi volgende week een enorme stijging laten zien.



De top 10 van software verkopen is helaas wel enigzins spectaculair te noemen. De verkochte aantallen zijn voor vrijwel alle softwaretitels drastisch gedaald. Toch wist Wii Sports resort de koppositie vast te houden. Het overzicht van de week eindigend op 5 juli is, met tussen de haakjes de verkopen van de week ervoor:

01. [WII] Wii Sports Resort (Nintendo) - 153.000 (507.000)
02. [PSP] Hatsune Miku: Project Diva (Sega) - 101.000 (nieuw)
03. [PSP] Boku no Natsuyasumi 4: Seitouchi Shounen Tanteidan, Boku to Himitsu no Chizu (SCE) - 57.000 (nieuw)
04. [NDS] Tomodachi Collection (Nintendo) - 51.000 (221.000)
05. [NDS] Kingdom Hearts: 358/2 Days (Square Enix) - 14.000 (477.000)
06. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd G, PSP the Best (Capcom) - 12.000 (807.000)
07. [PSP] Ken to Mahou to Gakuen Mono 2 (Acquire) - 12.000 (58.000)
08. [PS3] Atelier Rorona: Arland no Renkinjutsushi (Gust) - 11.000 (59.000)
09. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 11.000 (3.444.000)
10. [NDS] Sloane to MacHale no Nazo no Monogatari (Level 5) - 9.900 (149.000)

Richards loopt Mexicaanse griep op

Manchester City-verdediger Micah Richards heeft de Mexicaanse griep opgelopen.

Vrijdagavond werd bekend gemaakt dat Richards in aanraking is gekomen met de de Mexicaanse griep. De speler van Manchester City werd vorige week ziek in Ayia Napa, dat gelegen is op het eiland Cyprus.

"Eerst dacht ik dat het alcoholvergiftiging was", aldus Richards tegenover The Daily Mirror. Het bleek dus om de Mexicaanse griep te gaan, die de afgelopen maanden wereldwijd veel media-aandacht heeft gekregen. Het is nog niet bekend in hoeverre de Engelse international hiervan is hersteld.

De 21-jarige Richards speelt sinds 2005 bij Manchester City. Voorheen speelde hij van 2001 tot 2005 bij de jeugd van de inmiddels steenrijke club. De verdediger heeft elf interlands in het shirt van Engeland op zijn naam staan, voor Engeland onder 21 kwam hij negen keer in actie.

Filmreviewers en interviewers gezocht

Ben jij een echte filmfreak en zou je graag als een van de eersten in Nederland een film op het witte doek willen zien? Dat komt dan goed uit, want de filmsectie van FOK!reviews is op zoek naar enthousiaste reviewers die premières willen bezoeken en deze vervolgens willen beoordelen.

Persvoorstellingen vinden doorgaans in Amsterdam plaats, waarbij de accreditatie wordt verzorgd door FOK!, maar de reis naar Amsterdam op eigen gelegenheid moet worden gemaakt. Naast de gevraagde voorwaarden (zelfstandig de plaats van voorstelling kunnen bereiken, doorgaans overdag beschikbaar zijn en uiteraard gek zijn van films), dien je ook een goede taalbeheersing te hebben.

Interviewer
Ook zijn we op zoek naar interviewers. FOK! krijgt regelmatig aanbiedingen om bekende mensen te interviewen, dit loopt uiteen van schrijvers tot acteurs en van muzikanten tot journaallezers.

De meeste interviews vinden, net als de filmpremières, doorgaans overdag in Amsterdam plaats. Een enkele keer gaat het om een telefonisch interview, of kunnen de vragen per e-mail worden verstuurd. In de buurt van Amsterdam wonen en/of journalistieke ervaring hebben verdient de voorkeur.

Spreekt een van bovenstaande vacatures je aan of wil je eerst meer informatie hebben, stuur dan een e-mail naar frontpage@fok.nl.

Boonen: "Ik heb hier al serieuze kosten gemaakt"

Het is nog niet de Tour van Tom Boonen. Nadat de Belg al een aantal keer deze Tour was gevallen was het vrijdag in de zevende rit opnieuw raak. De Belgisch kampioen wordt er zelf ook een beetje moedeloos van.

"Iemand voor mij viel, maar ik stond gewoon stil. Ik werd van achteren geraakt en zat plotseling op mijn gat," beweerde hij tegenover de camera's van Sporza. "Ik heb geen pijn, maar mijn fiets is alweer kapot. Ik heb hier al serieuze kosten gemaakt."

Ondanks dat hij niet topfit aan de Tour begon merkt hij wel dat het steeds beter gaat. Hij keek tevreden terug op de eerste bergrit. "Ik was goed. Ik had het ergste verwacht, maar eigenlijk was het mijn beste dag tot nu toe."

Dodental ramp in Viareggio loopt verder op

Het dodental als gevolg van de ramp met een gastrein in het Toscaanse Viareggio is opgelopen tot 24. Een man van 45 jaar is vanmorgen in een ziekenhuis in Genua overleden. Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA gemeld.

De man behoorde tot een van de ernstigste gewonden. Hij was verbrand over 90 procent van zijn lichaamsoppervlak. Op het station van de Italiaans kustplaats Viareggio ontspoorde 29 juni een trein die lpg vervoerde. Een tank ontplofte en richtte een enorme ravage aan.

Kapot matrixbord leidt tot file op A2

Een kapot matrixbord van Rijkswaterstaat heeft vandaag geleid tot een lange file op de A2 van Utrecht naar Den Bosch. Dat heeft de ANWB gemeld. Op het bord boven de linker rijstrook ter hoogte van Beesd staat een groot kruis, dat aangeeft dat automobilisten niet op de baan mogen rijden. Hierdoor stond er rond het middaguur al een rij van 14 kilometer langzaam rijdende auto's op de snelweg.

Het kruis wil op geen enkele mogelijke manier uit. Rijkswaterstaat doet zijn uiterste best om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. De ANWB beklemtoont dat automobilisten de aanwijzingen op de borden wel moeten blijven volgen, ondanks het mankement.

Verder is het vandaag rustig op de Nederlandse wegen. In het buitenland staan echter veel landgenoten die gisteren op vakantie gingen in lange files. Vooral in Oostenrijk en Frankrijk deden zich vanochtend al problemen voor.

Op de A10 in Oostenrijk moesten automobilisten voor de Tauerntunnel al rekening houden met een wachttijd van twee uur. Voor de Gotthardtunnel in Zwitserland staan vakantiegangers zeker vier uur in de file.

In Frankrijk doen zich vooral problemen voor bij Orléans en Givors. Op de A10, van Parijs naar Bordeaux, staat bij Orléans zeker 25 kilometer file. Op de A7 van Lyon naar Orange moeten automobilisten voor het tolstation Reventin rekening houden met zeker 40 kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

In Duitsland staan tientallen kilometers file op de A8 van München naar Salzburg en op de A9 van Neurenberg richting München.

Oranje boekt zwaarbevochten zege op China

De Nederlandse volleybalmannen hebben zaterdag goede zaken gedaan in de World League. In een zwaarbevochten wedstrijd werd China aan de kant gezet.

De formatie van Peter Blangé overleefde in Nanjing maarliefst vier matchpoints: 3-2 (25-18, 19-25, 29-27, 11-25, 24-22). Rob Bontje zorgde na meer dan twee uur spelen met een blok voor de uiteindelijke beslissing op het zesde Nederlandse matchpoint.

Kay van Dijk had met zijn keiharde smashes een groot aandeel in de zege van Oranje. De international werkte met zijn wapen een aantal wedstrijdpunten van China weg. Vrijdag was Italië al met 3-1 te sterk voor de VS, dat nog altijd de lijstaanvoerder is in Groep A.

Eduardo Gonzalo knijpt in de remmen

Eduardo Gonzalo heeft besloten om uit de Tour de France te stappen. De Spanjaard is zaterdag kort na het begin van de achtste etappe van zijn fiets gestapt. De Agritubel-renner was al een aantal keer gevallen deze Tour.

Gonzalo gaf zaterdag nog niet op, maar kort na het vertrek uit Andorra werd al snel duidelijk dat zijn poging zinloos was. Op dit moment zijn er nog 175 renners actief in de Tour, deze renners rijden zaterdag 176,5 kilometer richting Saint-Girons.

Clement: "Voel me momenteel niet sterk"

Stef Clement verloor gisteren erg veel tijd. De renner, die in dienst van Rabobank rijdt, gaf meer dan 23 minuten toe op dagwinnaar Brice Feillu. Het lijkt er dan ook op dat de Nederlander zijn vorm kwijt is.

"Ik voel me momenteel gewoon niet sterk," was het antwoord van Clement. "Daar heb ik al dagen last van. Een bergetappe als vandaag is er dan teveel aan. Het is wachten op beterschap. Naar de oorzaak is het gissen. Ik ben niet ziek en niet geblesseerd. Het is zuur dat dit in de Tour moet gebeuren."

Er wordt inmiddels steeds meer kritiek op het selectiebeleid bij Rabobank geuit. Veel renners pieken al voor aanvang van de Tour de France, maar als het dan zo ver is, gebeurt er niets. Zo kende Clement een erg goede Dauphiné Libéré. "Het hele seizoen heb ik nog geen zwak moment gehad. Het is het onpeilbare van vorm, Ik voel me de hele Tour al niet sterk. Ja, ook in de etappe waarin ik in een ontsnapping mee was, had ik geen sterke benen. Maar toen liet ik me meeslepen in de flow van de ontsnapping. Maar ik moet nu niet bij de pakken gaan neerzitten en een ommekeer afdwingen met hard werk."

Toch ging het gisteren wel beter met Rabobank, die in de eerste week vooral passief reed. "Mooi hè? We winnen niet, maar we zijn wel weer onder de mensen met drie man vooraan op de slotklim. Dit hadden we wel nodig. Vandaag laten we ook weer zien dat we er nog zijn. Dat zijn belangrijke momenten voor de ploeg om moraal uit te putten. Ik moet nu proberen mee te glijden in die opwaartse spiraal."

Clement gaf in elk geval toe geen gekke dingen te hebben gedaan, nadat de Dauphiné Libéré achter de rug was. Toch lijkt de Nederlander op dit moment geen kracht meer in zijn benen te hebben. "Tsja, de bergen gaan nu even niet lekker. Vandaag 23 minuten. Dat had ik me ook anders voorgesteld. Maar als je voelt dat het niet gaat, moet je de club laten gaan. Het heeft geen enkele zin om hier te blijven spartelen, terwijl de ploeg mijn energie de komende dagen misschien nog hard nodig heeft. Of ik dan op elf minuten of op 23 minuten binnen kom, maakt ook niet zoveel meer uit."

Loeb lonkt naar Formule 1

Sebastien Loeb zou wel oren hebben naar een mogelijke overstap naar de Formule 1. Dit heeft de 35-jarige Fransman laten weten. Mocht Sebastien Bourdais bij Scuderia Toro Rosso worden ontslagen, dan zou de rallyrijder het plekje graag op willen vullen.

"Als Toro Rosso een coureur nodig heeft, wil ik ze best wel uit de brand helpen," liet Loeb in de Franse sportkrant L'Equipe weten. De Fransman deed deze uitspraak naar aanleiding van de geruchten dat Bourdais de bons zou krijgen. "Maar er is nog niets gebeurd. Je moet ook niet denken dat ik er bij de GP van Hongarije (26 juli) al bij ben. Ik race alleen in plaats van Bourdais."

Mocht Loeb daadwerkelijk zijn debuut in de Formule 1 maken, dan zal hij ook actief blijven in het rallyrijden. "Zolang de kalenders van de Formule 1 en het rallycircuit elkaar niet overlappen, is alles mogelijk. Maar alleen als er een plaats vrijkomt bij Toro Rosso."

Pauwels ontkent contract met Team Sky

Het had er alle schijn van dat Serge Pauwels volgend seizoen voor Team Sky zou gaan rijden, maar de Belg heeft de transfer inmiddels ontkend. De renner wil extra bedenktijd, omdat het onderhoud met Cervélo Test Team nog niet is afgerond.

"Ik heb bedenktijd gevraagd, omdat de gesprekken met mijn huidige ploeg Cervélo nog niet zijn afgerond," liet Pauwels weten. "Ik weet nu zeker dat ik nog enkele jaren bij een buitenlandse ploeg wil rijden. Naar een Belgisch team ga ik dus niet. Ik voel me goed bij Cervélo. Team Sky zou weer een nieuw avontuur worden."

Het is nog onduidelijk wanneer Pauwels zijn keuze zal maken. "Als ik bij Sky teken, zal het pas in september door die ploeg bekendgemaakt worden. Verleng ik bij Cervélo, zal iedereen het vroeger weten."

Gesink maakt rentree in Eneco Tour

Robert Gesink zal in de Eneco Tour zijn rentree maken. De wielerkoers, die door Nederland en België gaat, begint op 18 augustus. De finish van deze etappekoers is op 25 augustus.

Het is de bedoeling dat Gesink na de Eneco Tour ook aan de Vuelta a España gaat deelnemen. De Spaanse etappekoers begint op 29 augustus 2009 op het TT-Circuit in de Assen.

Gesink kwam tijdens de vijfde etappe van de Tour de France ten val en brak daarbij zijn pols. De renner voltooide de rit naar Perpignan nog wel, maar ging na de finish direct door naar het ziekenhuis. Daar werd de breuk uiteindelijk geconstateerd.

Iran werkt aan nieuw pakket voor westen

Iran werkt aan "een nieuw pakket voorstellen inzake politieke, internationale en veiligheidsvraagstukken" voor westerse mogendheden. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Manouchehr Mottaki, heeft dit vandaag gezegd. Dit pakket kan als basis dienen voor gesprekken met het Westen, aldus Mottaki.

De Franse president Nicolas Sarkozy waarschuwde woensdag dat de groep van acht vooraanstaande geïndustrialiseerde mogendheden (G8), die net in Italië een topconferentie hebben gehouden, Iran tot september de tijd zou geven om gesprekken te beginnen over de nucleaire ambities van het land. De Amerikaanse president Barack Obama zei op de G8-top ook dat Iran de consequenties moet dragen, wanneer het niet wil onderhandelen voor september.

Mottaki zei dat hij geen nieuwe boodschap heeft ontvangen van de G8-top die vrijdag werd afgerond in Italië. "Zij (de G8) hadden verschillende meningen ten aanzien van verscheidene onderwerpen en werden het niet unaniem eens," aldus Mottaki. "Wanneer er wel iets nieuws komt reageren we daar op", zei hij.

Iran wil kernenergie om aan de sterk stijgende energiebehoefte van de groeiende bevolking te kunnen voldoen. Westerse mogendheden, vooral de VS, verdenken de Iraanse regering ervan op kernwapens uit te zijn.

Benaglio wil geen keeper worden van Bayern

Diego Benaglio wil niet naar Bayern München. De sluitpost van kampioen VFL Wolfsburg zegt dat tegen Die Welt.

Bayern-trainer Louis van Gaal is al sinds zijn aanstelling in Duitsland op zoek naar een nieuwe doelman. De oud-oefenmeester van onder meer FC Barcelona, Ajax en AZ slaagde vooralsnog niet in die missie.

"De geruchten zijn er al vanaf het einde van de competitie", aldus Benaglio. "Ik heb me daar nooit druk over gemaakt. Ik weet overigens ook niet of de interesse concreet is geworden."

"Ik heb er nooit aan gedacht om Wolfsburg te verlaten. Ook niet voor Bayern", was het duidelijke commentaar van de keeper. Benaglio kwam eerder uit voor FC Zürich, VfB Stuttgart en het Portugese Nacional.

Uitslag 3e vrije training Duitsland

Lewis Hamilton lijkt de smaak te pakken te hebben. De Brit, die gisteren tijdens de tweede sessie ook al de snelste was, was vanochtend opnieuw de rapste. Fernando Alonso en Felipe Massa volgden de coureur van McLaren Mercedes op de voet.

Uitslag derde vrije training:

# Rijder Team TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:31.12116
2 F. Alonso Renault 1:31.34018
3 F. Massa Ferrari 1:31.35120
4 S. Vettel Red Bull 1:31.54217
5 M. Webber Red Bull 1:31.61016
6 K. Räikkönen Ferrari 1:31.61519
7 J. Trulli Toyota 1:31.62023
8 N. Rosberg Williams 1:31.69020
9 K. Nakajima Williams 1:31.73120
10 N. Heidfeld BMW 1:31.92821
11 J. Button Brawn GP 1:32.00922
12 T. Glock Toyota 1:32.02220
13 A. Sutil Force India F1 1:32.10420
14 R. Barrichello Brawn GP 1:32.12413
15 G. Fisichella Force India F1 1:32.13521
16 N. Piquet jr. Renault 1:32.22315
17 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:32.23923
18 R. Kubica BMW 1:32.26920
19 H. Kovalainen McLaren 1:32.74218
20 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:32.88321

Potter-acteurs gaan kleding verbranden

Harry Potter-acteurs Daniel Radcliffe en Emma Watson gaan hun uniform verbranden zodra Harry Potter 7 is opgenomen. De afgelopen 10 jaar spelen de twee Harry Potter en Hermione in de verflmde boeken.

Beiden zijn inmiddels volwassen en hebben er genoeg van om kinderkleding aan te doen. Radcliffe zegt dat zijn uniform ook lekker uitziende vrouwelijke fans die de set bezochten afschrok. Rupert Grint die Ron Weasley speelt heeft echter andere plannen met zijn werkkleding: hij gaat het stelen voor zijn eigen verzameling.

Overigens deed Watson al haar best minder kinderlijk over te komen. Tijdens de première in Londen liet ze haar slipje zien. Een foutje van de jurk, aldus Watson bij Letterman. "Maar ik droeg tenminste ondergoed", aldus de Hermione-actrice.

Zomervakantie DS-spellen in de Nederlandse gamehitlijsten

Deze week zijn er geen nieuwe spellen in de top 10 te vinden. The Sims en Wii Fit staan nog steeds bovenaan. Pokemon Platinum en Mario Kart voor de Wii hebben van plaats geruild.

Wel zijn er deze week een drietal spellen voor de DS die vorige week niet in de top stonden, maar er wel ooit al in stonden. Mario Kart, Brain Training en New Super Mario Bros zijn terug van weg geweest. Het lijkt erop alsof deze spellen meegaan in de handbagage op vakantie, daar vorig jaar aan het begin van de zomervakantie deze spellen ook opnieuw de top in kwamen.

1 THE SIMS 3 (PC)
2 WII FIT (Wii)
3 POKEMON PLATINUM (DS)
4 MARIO KART (Wii)
5 MARIO KART (DS)
6 ANNO 1404 (PC)
7 BRAIN TRAINING (DS)
8 NEW SUPER MARIO BROS (DS)
9 PROTOTYPE (PS3)
10 PRO CYCLING MANAGER 2009 (PC)

Morgan Freeman: 'complete bagger'

De geruchten dat Morgan Freeman zou trouwen met zijn stief-kleindochter zijn compleet uit de lucht gegrepen. Dat vertelt een woordvoerder namens de acteur.

Roddelblad the National Enquirer beweert dat Freeman (72) gaat trouwen met zijn stiefkleindochter (27). De twee zouden zelfs al 10 jaar een relatie hebben. "Het artikel is gewoon complete bagger", laat de acteur weten. Overigens wordt vermoed dat de geruchten uit het kamp van zijn vrouw komen. Freeman is verwikkeld in een lastige en dure echtscheidingsprocedue.

Er wordt omwille van de centen vaker met modder gegooid als het om bekende sterren in scheiding gaat. De foto's van de premieres (klik hier) moeten onder meer het bewijs zijn dat de twee een innige relatie hebben.

Praat ook mee over de geruchten in SHO.

Turkse premier spreekt van 'genocide' in Xinjiang

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft de etnische spanningen tussen islamitische Oeigoeren en Han-Chinezen in het westen van China genocide genoemd. Hij zei dat vrijdagavond bij zijn terugkeer van de G8-top in Italië.

De woordkeuze van de islamitische premier is opvallend. De Turkse regering vindt namelijk niet dat het bloedige Turkse optreden tegen Armeniërs bijna honderd jaar geleden als volkenmoord mag worden bestempeld.

Erdogan stelde dat hij de gebeurtenissen in de West-Chinese provincie Xinjiang niet anders kon omschrijven. De premier reageerde op het geweld tussen de Oeigoerse minderheid en de meerderheid van Han-Chinezen. Volgens Chinese staatsmedia kwamen 184 personen om het leven sinds Oeigoeren zondag Han-Chinezen aanvielen in de hoofdstad Urumqi. De Oeigoeren stellen dat zij worden onderdrukt.

Erdogan riep de Chinese autoriteiten op in te grijpen om meer doden te voorkomen. „We kunnen het maar moeilijk begrijpen als de Chinese regering aan de zijlijn blijft toekijken”, aldus de premier. Volgens de Oeigoeren vielen er veel meer doden, met name aan hun kant.

De Turkse minister van Industrie had de Turken donderdag nog opgeroepen Chinese producten te boycotten uit protest tegen het geweld. Maar een woordvoerder benadrukte dat dit een persoonlijke visie van de bewindsman was geweest, niet een opvatting van de regering.

Tussen de Turken en Oeigoeren bestaan taalkundige en religieuze banden. Turkse nationalisten beschouwen Xinjiang als de oostelijke grens van het Turkse volk. In Turkije leven duizenden Oeigoerse immigranten.

"Turkije hecht eraan dat alle etnische en nationale groepen in vrede en welvaart leven", zei het ministerie van buitenlandse zaken in een verklaring. "We verwachten dat China een omgeving van vrede en veiligheid biedt aan Oeigoeren, die een brug van vriendschap vormen tussen China en Turkije."

Met dank aan submit van Zwelgje77

Naamsverandering Aap Obama wegens klachten racisme

In de oost-Duitse stad Dresden werd eind vorig jaar een aap geboren in de dierentuin die Obama werd gedoopt. Een mooi eerbetoon aan de Amerikaanse president, maar nu heeft de mandril toch een andere naam gekregen. Voortaan luistert de aap naar de naam Okeke.

De dierentuin kreeg namelijk veel klachten van de Organisatie van Zwarte Mensen in Duitsland (ISD). Tahir Della, die de scepter zwaait over die organisatie, vond de naam Obama 'een ramp'. "Zwarte mensen worden altijd weer geconfronteerd met vergelijkingen uit het dierenrijk."

Karl-Heinz Ukena, de directeur van de bewuste dierentuin, wil niets weten van de aantijgingen. Volgens hem was de naam louter positief bedoeld. Met een excuus voor de veroorzaakte 'irritatie' is besloten de aap toch maar een andere naam te geven.

Justitie gaat sekstoeristen volgen

Minister Hirsch Ballin van Justitie (CDA) gaat sekstoeristen aanpakken die in het buitenland minderjarigen misbruiken. Door bestanden te koppelen kunnen gedragspatronen van reizigers in kaart worden gebracht. Met dit systeem van profiling kan bijvoorbeeld een veroordeelde pedoseksueel die vier maal per jaar naar Thailand reist, naar een bestemming die bekend staat als locatie voor jeugdprostitutie, worden getraceerd.

Kindersekstoerisme

Het gaat volgens de minister niet om sporadische gevallen. 'De omvang van kindersekstoerisme naar Thailand en Indochina loopt in de tienduizenden', verklaart Hirsch Ballin. Hij schat het Nederlandse aandeel op 'enkele honderden'.

Door boekingsgegevens van bijvoorbeeld hotels en reisbureaus te combineren met een eventueel strafblad hoopt Hirsch Ballin een deel van de delinquenten bij de grens te kunnen aanhouden. 'Het zijn vaak gewoontedaders, zoals dat heet. We moeten alles op alles zetten om herhaling te voorkomen.'

'Kloppen' de gegevens, dan kunnen de autoriteiten in het betreffende land een oogje in het zeil houden, volgens het ministerie, en kunnen de Nederlandse autoriteiten er bij terugkeer extra aandacht aan schenken.

Drugssmokkelaars

De CDA-minister zag onlangs in Londen hoe een combinatie van reis- en gedragsgegevens kan leiden tot het opsporen van drugssmokkelaars. Nederland is volgens Hirsch Ballin al vergevorderd in het profileren van verdenkingen van mensenhandel. 'Maar ik denk ook aan meisjesbesnijdenis via vaste routes naar een land van herkomst. Met het onderkennen van patronen kun je veel criminaliteit voorkomen.'

De privacy is volgens Hirsch Ballin niet in het geding. 'Dit vergt gegevensverwerking onder waarborg, zeker. Maar het is erger om misbruikt te worden of genitaal verminkt.'

 


Justitie gaat sekstoeristen volgen  (foto: DAG)

Hofland wilde voorgoed stoppen met voetbal

Feyenoordspeler Kevin Hofland heeft vorig seizoen overwogen om te stoppen met profvoetbal. In een interview met het AD vertelt hij openhartig over wat hem de afgelopen twaalf maanden allemaal is overkomen. "Ik heb overwogen te stoppen, voorgoed", zegt de Limburger. Hofland werd vorig seizoen door fans en media als een van de hoofdschuldigen bestempeld voor het ontslag van trainer Gertjan Verbeek.

Reden daarvoor waren de bedreigingen aan zijn adres. Hofland was immers één van de 'klokkenluiders' die het vertrek van coach Gertjan Verbeek initieerden. Dat viel bijzonder slecht bij de fans. "Iemand moest zijn verantwoordelijkheid nemen. Op dat moment was ik dat, omdat ik vond dat het niet anders meer kon. Ik heb gehandeld in het belang van de club en in het belang van de spelers. Ik ben iemand die zich dingen aantrekt, die betrokken is", legt hij uit.

"De reactie van de supporters kon en kan ik heel goed begrijpen", gaat hij verder. "Zelf zou ik ook zo hebben gereageerd, denk ik. Wij presteerden niet, klaar. Dan hebben supporters recht op hun woede." De bedreigingen die hij daarna ontving kon de voormalig international echter niet verkroppen. "Ja, ik ben wel bang geweest", zegt hij. "Niet om mezelf, maar wel om mijn gezin. Er zijn dagen geweest dat ik mijn kinderen liever niet naar school had laten gaan. Het voelde onveilig om hen alleen te laten. Die bedreigingen kwamen thuis binnen op ons privé-nummer. Dan komen ze dichterbij dan je lief is."

"Ik heb overwogen te stoppen, voorgoed. Dat was een serieuze gedachte, geen korte oprisping. Ik heb mezelf meerdere keren afgevraagd of dit het allemaal wel waard was. Het gaat wel om je kinderen, hè. Voor kritiek of frustratie ben ik nog nooit weggelopen, maar dit ging vele malen verder." Tot twee keer toe werden Hofland en zijn gezin thuis bedreigd, telefonisch en anoniem. Het betekende de zwaarste periode uit zijn nu twaalf jaar durende carrière in het profvoetbal. "Ook omdat er veel onwaarheden zijn verteld en geschreven. In de media ben ik doelbewust beschadigd, terwijl ik me altijd netjes en open heb opgesteld naar de pers. Maar van medespelers en familie om me heen heb ik steeds alle steun gehad. Zij wisten hoe het echt zat. Als ik het nu allemaal opnieuw zou moeten doen, zou ik het precies hetzelfde doen."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Colombianen schieten nijlpaard van drugsbaas neer

De autoriteiten in Colombia hebben keihard afgerekend met een Afrikaans nijlpaard dat ooit naar Zuid-Amerika werd gehaald door de beruchte drugsbaas Pablo Escobar. Het dier werd doodgeschoten na een zoektocht van meer dan twee jaar.

De Colombiaanse televisie toonde vrijdag beelden van het karkas van de viervoeter. Het dier was ontsnapt van het landgoed in het noorden van Colombia dat ooit eigendom was van de in 1993 doodgeschoten Escobar.

Escobar was leider van het cocaïnekartel van Medellin en zo fabelachtig rijk dat hij honderden exotische dieren kon laten overvliegen naar Colombia. De crimineel beschikte onder meer over kangoeroes, flamingo's, olifanten, neushoorns en nijlpaarden.

Na de dood van Escobar en de ineenstorting van zijn kartel werden de meeste dieren naar dierentuinen gebracht. Circa 25 nijlpaarden bleven achter op het landgoed. Twee van deze dieren ontsnapten in 2006, waarna ze nog zelden werden waargenomen. Vorige maand ontdekten twee journalisten de nijlpaarden en een nijlpaardkalf. De autoriteiten besloten vervolgens dat de dieren moesten worden gedood, omdat ze een gevaar zouden vormen voor de volksgezondheid.

 

City hoeft Eto'o niet meer

Manchester City zal geen pogingen meer gaan ondernemen om spits Samuel Eto'o aan te trekken. De Engelsen waagden onlangs een poging de Kameroener van FC Barcelona binnen te halen met een bod van 25 miljoen euro plus een astronomisch jaarsalaris.

The Citizens willen niet langer wachten op Eto'o en hebben besloten van de doelpuntenmaker af te zien. "Factoren in de omgeving van Eto'o duiden erop dat het niet tot een akkoord gaat komen. Wij gaan nu andere wegen bewandelen om de gewenste versterkingen binnen te halen," verklaart algemeen directeur Garry Cook op de website van City.

Eto'o heeft bij Barcelona een contract tot medio 2010 en kreeg onlangs een nieuw voorstel voorgelegd door de club. Ook Manchester United en AC Milan zouden geïnteresseerd zijn in de diensten van de spits, die in de Champions League-finale van het voorbije seizoen de openingstreffer maakte.

Het puissant rijke Manchester City legde tot nu toe Gareth Barry en Roque Santa Cruz vast en zou graag nog meer grote spelers willen aantrekken om de strijd te kunnen aangaan met de top-vier van de Premier League.

Snoyl richt zich op avontuur bij NAC

Ferne Snoyl wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van de naar Málaga vertrokken Patrick Mtiliga. Nu heeft ook de verdediger/middenvelder ook zelf aangegeven richting Breda te willen vertrekken.

"Het mag duidelijk zijn dat we heel dicht bij elkaar zitten", aldus zaakwaarnemer Karel van Burik tegenover BN/De Stem. Snoyl is deze zomer transfervrij en dus zonder kosten op te pikken uit Waalwijk.

Eerder deze week trachtte RKC Snoyl nog vast te leggen. Dat lukte echter niet. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar. "We oriënteren ons nu op alternatieven voor de posities waarvoor Snoyl in aanmerking zou komen. Desondanks staat de deur nog altijd op een kier", zegt Ed Passier op het digitale thuis van de promovendus.

Ondertussen heeft technisch directeur van de Bredase club, Earnest Stewart, laten weten dat er nog geen sprake is van een akkoord. "Het is nu een kwestie van aftasten."

Rusland presenteert nieuwe Wereldmunt

De Russische president Dmitry Medvedev presenteerde vrijdag op de G8-top een specimen van een nieuwe wereldreservemunt. "Hier is het", zo vertelde Medvedev de journalisten op de G8-top. "Je kan het zien en voelen."

De munt, geslagen in België, bevat de woorden 'Verenigd door Verschillen'. Medvedev: "Het verhaal van een wereldsupervaluta gaat iedereen aan. Het laat zien hoe afhankelijk wij van elkaar zijn."

Al eerder opperde de Russische president voor een internationale munt om de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt te vervangen.

Klik hier voor een foto van de munt en hier voor een foto met Medvedev die de munt presenteert .

Przyrowski gevolgd door Twente

FC Twente houdt de Poolse doelman Sebastian Przyrowski in het oog. De 27-jaar keeper wil vertrekken bij Polonia Warschau.

Bij de nationale Poolse ploeg is Przyrowski de derde doelman, achter Artur Boruc van Celtic en Lukasz Fabianski van Arsenal. Przyrowski wordt gevolgd door Twente, dat zich oriënteert op de keepersmarkt, aldus De Telegraaf.

Sander Bosckher begint met 38 jaar op leeftijd te komen en Nikolai Michailov zou twijfels hebben opgeroepen. De profmentaliteit van de Bulgaarse doelverdediger zou te wensen overlaten.

Ook Feyenoord zou interesse tonen in Przyrowski, maar de transfersom zou een obstakel zijn voor de Rotterdamse club. Technisch directeur Leo Beenhakker kent Przyrowski van de nationale ploeg van Polen.

CD: Placebo - Battle For The Sun

Afgelopen Pinksteren mocht Placebo afsluiten op de zondag van Pinkpop en gaf daar een solide en strakke show weg. Alsof het lot ermee speelde werd Placebo in plaats van Depeche Mode afsluiter en mocht de goedgezinde zon dat weekend zien wegzakken achter de horizon, van zonnig naar donker. Op hun nieuwe album, Battle for the Sun is het andersom. Waar Placebo voorheen een abonnement op melancholieke, duistere en droevige teksten had, komt de band hier met een licht veranderde insteek. "We've made a record about choosing life, about choosing to live, about stepping out of the darkness and into the light. Not necessarily turning your back on the darkness because it's there, it's essential; it's a part of who you are, but more about the choice of standing in the sunlight instead."

CD: Placebo - The Hut Recordings (Boxset)

EMI Catalogue brengt met grote regelmaat prachtige boxsets uit die een muzikaal overzicht van bepaalde bands geven. Zo waren er eerder bijvoorbeeld de Genesis-boxen die alles van de groep bij elkaar brachten. Nu Placebo niet langer meer bij de platenmaatschappij EMI zit, en het laatste album onder beheer van PIAS uitbracht, was de tijd rijp voor een overzicht van de jaren ervoor. The Hut Recordings is een boxset met daarin tien schijfjes Placebo, acht cd's en 2 dvd's. Ongeveer 12,5 jaar Placebo, een jubileum.

Deel verhaal achter Divinity II: Ego Draconis onthuld

Later dit jaar kunnen we terugkeren naar de magische wereld Rivellon voor een nieuw avontuur. Je kruipt in de huid van een dragon slayer die de krachten krijgt van een stervende dragon knight. Met deze krachten ben je waarschijnlijk de enige die Damian en de Black Ring kan tegenhouden voor ze de wereld veroveren. Van dit verhaal heeft DTP Entertainment alvast een kort filmpje vrijgegeven.

Divinity II: Ego Draconis komt naar de PC en Xbox 360.

DVD: The Librarian III - Curse of the Judas Chalice

Hoe omschrijf je Flynn Carsen, the Librarian, eigenlijk. Hij is een kruising tussen Indiana Jones, Mac Gyver, Inspecteur Clouseou met een miniem vleugje James Bond. Flynn is namelijk de bibliothecaris, oftewel The Librarian. In het eerste deel van de reeks werd hij voor deze job gekozen omdat in zijn hoofd allerlei kennis verborgen zit. Met die kennis, paraat op het juiste moment, heeft hij de wereld en verschillende hoofdelementen uit de geschiedenis gered. In het derde deel gaat hij dan ook op zoek naar de Judas-kelk, ooit gesmeden van de dertig zilverlingen die Judas van Iskariot had gekregen voor zijn verraad aan Jezus. Het bijgeloof zegt dat de 'kwade' doden hiermee tot leven gewekt kunnen worden. Terwijl Flynn zich vol antipathie in het avontuur stort, hij wilde eigenlijk alleen maar vakantie, heeft een andere groep de resten van Dracula gevonden en zijn zij nu ook op zoek naar de kelk. Gelukkig heeft Flynn de mooie Simone aan zijn zijde. Maar ook zij heeft een duister verleden.

Superman en Batman opgepakt

De politie in New York heeft gisteren Superman en Batman opgepakt na een handgemeen met een van de twee superhelden. De reden voor de arrestatie was het ontbreken van een vergunning omdat zij aan het 'optreden' zouden zijn op Times Square.

De politie besloot uiteindelijk tot de aanhouding omdat de mannen in de pakken, Maksim Katsnelson en Frank Frisoli, geen identiteitspapieren wilden laten zien. Hierop ging Superman helemaal door het lint en sloeg hij een agente in het gezicht.

Zeven agenten werden uiteindelijk ingezet om Superman tegen de grond te werken en hem in de boeien te slaan. Batman daarentegen heeft zich niet verzet tegen de arrestatie.

Foto's van de bizarre arrestatie en vechtpartij zijn hier te vinden.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Distribution Partners en Bethesda sluiten overeenkomst

Ontwikkel- en publishingstudio Bethesda Softworks en het Franse Distribution Partners, in Nederland vertegenwoordigd door Atari, hebben een overeenkomst gesloten voor de distributie van een lading opkomende games van de ontwikkelaar. Het Franse bedrijf zal de add-onpacks voor Fallout 3, de Fallout 3 Game of the Year Edition, WET en Rogue Warrior gaan distribueren. Menno Eijck van Atari Benelux was erg blij met de deal:

"We are very excited to be partnering with ZeniMax and bringing Bethesda Softworks titles to the Benelux market.”

Bijna helft van huishoudens heeft digitale tv

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft digitale televisie. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. In de eerste helft van dit jaar had 47 procent van de Nederlandse huishoudens digitale tv. Dat is een stijging van 41,3 procent ten opzichte van vorig jaar.

We kijken ook steeds meer via een groot scherm naar de televisie. Het aantal LCD/plasma-beeldschermen steeg van 31,2 procent in 2008 naar 41,2 procent. Het aantal mensen dat de beschikking heeft over traditionele analoge kabelaansluitingen is verder gedaald van 72,7 procent in 2008 naar 64,1 procent in 2009.

Het aantal mensen dat gebruik maakt van Digitenne is gestegen van 7,5 naar 9,4 procent. De digitale ontvangst via de schotel daalt van 7,8 in 2008 naar 5,8 procent (1e helft 2009) van de huishoudens.

Levenslang voor racistische moord Frankrijk

Een bende racisten stond gisteren in Parijs bij de rechtbank. Hun leider, Youssouf Fofana, werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens de afschuwelijke, racistische moord op Ilan Halimi, een 23-jarige Franse jood.

Op 20 januari 2006 werd Halimi gekidnapt in de Parijse voorstad Sceaux. Een meisje lokte de man een kelder in, waar hij door meerdere ontvoerders drie weken lang vastgehouden en gemarteld werd. Na die drie weken besloten ze de man naakt en geboeid aan een boom bij een treinstation achter te laten.

Toen de man gevonden werd, vertoonde zijn lichaam blauwe plekken, brandwonden en verwondingen door messteken. De man was op dat moment nog in leven, maar overleed onderweg naar het ziekenhuis.

De Franse bevolking was geschokt na de moord op Halimi en er werd gedemonstreerd en een debat op gang gebracht over het antisemitisme onder multi-etnische bewoners van de buitenwijken van grote Franse steden. De rechtbank veroordeelde naast de leider van de bende nog 25 andere personen. Ook het meisje dat Halimi de kelder in lokte werd veroordeeld.

Met dank aan Zwelgje77 voor de submit.

Vrouw ligt acht weken dood in huis

Een Chileense vrouw die sinds de jaren tachtig in Nederland woonde, heeft acht weken dood in haar huis in Roodeschool (Groningen) gelegen voor ze door de politie werd gevonden. De 50-jarige vrouw had psychische problemen en heeft zichzelf om het leven gebracht.

Hulpverleningsinstanties waren op de hoogte van de problemen van de vrouw, maar hebben geen aanleiding gezien om de vrouw gedwongen op te nemen. Medewerkers van Lentis (voorheen GGz Groningen) hebben de vrouw wel een aantal keren bezocht. Na het eerste gesprek troffen ze echter telkens een dichte deur. De hulpverleners namen aan dat de vrouw weg was, tot buurtbewoners aan de bel trokken.

De buurtbewoners klaagden over stankoverlast. Toen de politie een kijkje in de woning ging nemen, bleek dat de vrouw zichzelf om het leven had gebracht. Voor de geschrokken buren werd een bijeenkomst gehouden. De buren hebben in de aanloop naar het incident naar eigen zeggen regelmatig melding gemaakt van het feit dat het niet zo goed ging met hun buurvrouw. Hier is echter niets mee gedaan. Volgens sommige autoriteiten is dit dus een 'leermoment'.

De overleden vrouw was veel gezien in de omgeving. Ze werkte voor onder meer een kringloopwinkel in Uithuizen en reisde veel met de trein.

Met dank aan mistermaniac voor de submit.

Grote groep zwemmers in de problemen

De politie Haaglanden heeft gisterenavond acht zwemmers uit zee moeten redden die door het slechte weer, de sterke wind en het springtij in de problemen waren geraakt.

Twee medewerkers van de strandpolitie zagen dat de groep zwemmers waar de drenkelingen deel van uitmaakten ter hoogte van de badplaats Kijkduin in de problemen raakte. Het ging om 28 mannen tussen de 30 en 50 die wilden trainen voor de Beach Challenge, een sportspektakel dat komend weekeinde in Kijkduin plaatsvindt.

De agenten voerden een reddingsactie uit waarbij acht zwemmers met reddingsboten uit het water werden gehaald. Van het achttal bleken er vijf geen zwemervaring in zee te hebben. Geen van de drenkelingen raakte gewond, maakte de politie vandaag bekend.

Jongen ziet vrouw voor beer aan en schiet

De 15-jarige Tyler J. Kales uit het Amerikaanse Mount Vernon moet 30 dagen brommen omdat hij een vrouw heeft doodgeschoten. Dat gebeurde in augustus vorig jaar. De toen 14-jarige Tyler zag de 54-jarige Pamela Almli aan voor een beer.

Hij was met zijn broer aan het jagen ten noorden van Seattle in een populair wandelgebied. Hij dacht een beer te zien en haalde de trekker over, maar het bleek de vrouw te zijn. Volgens de rechter heeft de jongen zich niet aan de jachtrichtlijnen gehouden. Daarin staat dat je altijd zeker moet zijn van je doelwit.

De jongen kreeg behalve dertig dagen jeugddetentie ook een werkstraf van 120 uur. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de familieleden van het slachtoffer. De zus van de vrouw, Gail Blacker, zei tegen de jongen: "in een seconde heb je alles vernietigd."

Komt Microsoft met een ultieme Halo 3-consolebundel?

Een Europese retailer heeft, waarschijnlijk per abuis, details onthuld van een op handen zijnde consolebundel release: "Ultimate Halo Pack". De details zijn inmiddels van de site verwijderd, waarschijnlijk onder druk van Microsoft aangezien deze nog geen officiele aankondiging heeft gedaan.



De bundel bevat waarschijnlijk het volgende:

* Xbox360 pro console
* Halo3 classic
* Halo Wars
* Halo3: ODST
* MasterChief Bobblehead
* 2 Wireless Controllers
* 60GB HDD
* 1 maand Xbox Live gold subscription
* Scart/AV/HDMI kabels
* verkoopprijs van 399.99 Euro

Microsoft heeft zelf geen aankondigingen gedaan omtrent deze consolebundel, maar het zou geen verrassing zijn als dit onderdeel van de kerstaanval van Microsoft wordt. En wie wil er nu geen Master Chief-Bobblehead...

Huntelaar wordt vertrek aangeraden

Het bestuur van Real Madrid heeft Klaas-Jan Huntelaar uitdrukkelijk aangegeven om het aanbod van VfB Stuttgart te accepteren. Jorge Valdano, technisch directeur van de club, liet nogmaals de spits weten dat hij niet op een basisplaats moet rekenen.

Trainer Manuel Pellegrini heeft zelf nog niks over zijn strategie bekend gemaakt maar het lijkt erop dat Real Madrid in een 4-4-2 systeem wil gaan spelen. Door de verschillende aankopen van de club zal Huntelaar niet veel speelminuten krijgen van de trainer.

Miguel Pardeza, directeur sportzaken van de Koninklijke, liet weten dat de clubs het eens zijn geworden over een transferbedrag van twintig miljoen euro. Er wordt nu van de Oranje-international verwacht dat hij de onderhandelingen met de Duitse club ingaat en snel een beslissing neemt.

Verder liet de directeur sportzaken weten dat er ook serieuze belangstelling is voor alle andere Nederlandse spelers. Behalve Huntelaar mogen ook Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooij en Royston Drenthe weg.

Nederlandse wegen rustig, files in buitenland

De ANWB verwacht dit weekeinde geen problemen op de Nederlandse wegen. Dat heeft een zegsman vanochtend gemeld. "De grote drukte was gistermiddag" , stelt hij. Toen stond er mede door de vakantie-uittocht van het midden van het land 250 kilometer file op de weg.

Alleen het verkeer naar het evenement DanceValley in Spaarnwoude of de Marinedagen in Den Helder zouden mogelijk voor vertraging kunnen gaan zorgen. Ook waarschuwt de ANWB voor wachttijden op de A1 bij Muiderberg, waar de brug regelmatig open moet voor passerende boten.

In het buitenland staan echter veel landgenoten die gisteren op vakantie gingen in lange files. Vooral in Oostenrijk en Frankrijk deden zich vanochtend al problemen voor.

Obama toch geen billenman

Een hoop Amerikaanse en internationale media hadden er gisteren schik om. Een foto waarop te zien is dat Barack Obama geflankeerd door Nicolas Sarkozy geniepig naar een paar vrouwenbillen staart. Maar foto’s kunnen bedrieglijk zijn, blijkt als je de beelden van de gebeurtenis bekijkt.

De Amerikaanse nieuwszender ABC toonde ons gisteren het bewegende beeld dat gepaard gaat met de ‘omstreden’ foto. En wat blijkt? Obama staart helemaal niet naar de voluptueuze bips van de 16-jarige Mayora Tavares. Integendeel! Hij helpt gewoon een dame de trap af en kijkt waakzaam naar de grond op zoek naar obstakels.

Nicolas Sarkozy daarentegen komt wat minder heldhaftig uit de video-analyse. De Franse premier houdt zijn blik wel erg lang gericht op de rondingen van de Braziliaanse schone. Extra pijnlijk is het voor Sarkozy dat er op dezelfde G8-top nog een foto werd gemaakt waarop de Fransman zijn blik over wat vrouwelijk schoon laat glijden. Ditmaal samen met de Italiaanse rokkenjager Silvio Berlusconi. Of zou deze foto ook bedrieglijk zijn.

Elia scoort, Van Gaal speelt gelijk

De fans van Hamburger SV mochten meteen genieten van de nieuwe aankoop Eljero Elia. De vleugelspeler die van FC Twente overkwam wist tweemaal te scoren tegen Raika Längenfeld, een club die uitkomt op het vierde niveau van Oostenrijk.

Elia was goed voor de 2-0 en de 3-0 in een vrij gemakkelijke wedstrijd voor HSV. Het werd dan ook uiteindelijk 13-0 voor de ploeg van Bruno Labbadia. Verder maakte ook 35-jarige Zé Roberto zijn debuut voor de ploeg. De Braziliaan kwam over van Bayern München.

Voor Louis van Gaal begon de oefenreeks minder goed. Zijn ploeg moest het doen met een 0-0 gelijkspel tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg van Huub Stevens. Edson Braafheid, Danijel Pranjic, Mario Goméz en Anatoliy Tymoschuk maakten allen hun debuut bij Bayern.

Bom ontploft in Athene

Voor het huis van een Griekse ex-staatssecretaris van Binnenlandse Zaken is vanmorgen in Athene een bom ontploft. Elders in de stad schoten onbekenden met vuurwapens op drie buitenlanders.

Niemand raakte bij de gewelddaden gewond. De Griekse hoofdstad is sinds december relatief vaak het toneel van duistere aanslagen en schietpartijen. De politie vermoedt dat de daders moeten worden gezocht in extreem rechtse of extreem linkse kringen. Vrijdag schoot een man met een vuurwapen op een politiebusje in Athene. Hij ontkwam in de drukke straatjes van de oude binnenstad. In juni werd een agent in Athene vermoord.

In december braken in Griekenland hevige onlusten uit nadat een 15-jarige jongen door politiekogels was gedood.

Naam geheime spits van Fortuna bekend

Fortuna Sittard zou een geheimzinnige aanvaller op proef hebben. De club doet al meer dan een week mysterieus over de naam van de speler maar het is dan nu eindelijk bekend.

Het is niet Soulymane, die eerder deze week genoemd werd, maar Demba Traoré. De 27-jarige speler kan zowel op het middenveld als aanval spelen. Traoré staat momenteel onder contract bij het Griekse Apollon Kalmarias.

Doordat hij al maanden geen salaris heeft ontvangen zal hij FIFA toestemming vragen om zijn contract te laten ontbinden. Zo zou hij bij Fortuna een nieuwe start willen maken. De Zwitser lijkt een serieuze optie te zijn voor de Limburgers.

Feyenoord heeft weer een doelman op proef

Feyenoord is al een bepaalde tijd op zoek naar een doelman. Ditmaal gaat trainer Mario Been de Tsjechische sluitpost Martin Lejsal op proef krijgen in de havenstad. Dit wordt althans door verschillende media gemeld in het vaderland van de keeper.

De 26-jarige keeper was afgelopen weken in Engeland actief op een speciale keeperstrainingskamp om een transfer in de Engelse Premier League af te dwingen. Dit is niet gelukt. Verder heeft Lejsal een aanbod van Slavia Praag geweigerd.

De één meter 96 centimeter lange keeper is sinds 2006 actief voor 1. FC Brno. Op de website van de club staat ook dat hij op proef is bij Feyenoord en dit weekend zal ontbreken.

'Zendmachtiging SBS was illegaal'

SBS heeft in 1995 zijn eerste zendmachtiging illegaal verkregen. Dat stelt Fons van Westerloo, voormalig algemeen directeur van SBS, vandaag in een interview in de Volkskrant. Voor een commerciële zendmachtiging waren 1,7 miljoen aansluitingen op de kabel vereist. Dat is nooit gecontroleerd, aldus Van Westerloo.

Toen SBS een zendmachtiging aanvroeg, waren er 134 kabelbedrijven in Nederland. Van Westerloo "rende ze allemaal af" om contracten getekend te krijgen. "Een bevriende ambtenaar belde me en zei: Fons, je moet oppassen, staatssecretaris Nuis gaat het uitgeven van zendmachtigingen overdragen aan het Commissariaat voor de Media, en dat telt écht. Daarop heb ik alle contracten, ook de niet getekende, naar Den Haag gestuurd", aldus de voormalige SBS-directeur in de Volkskrant. "De minister ging de contracten natuurlijk niet natellen."

Nuis droeg drie dagen nadat SBS de zendmachtiging had gekregen de bevoegdheid over aan het Commissariaat voor de Media.

Rouvoet: Kabinet maakt beloften niet waar

Het kabinet presteert beneden de maat. Dat zegt vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) vandaag in De Telegraaf.

"We hebben het te weinig waargemaakt tot dusverre," aldus de minister voor Jeugd en Gezin. "Ik ben ervan overtuigd dat ons verhaal uit 2007, met aandacht voor sociale samenhang, het aanpakken van overlast, misstanden en hufterigheid, nog steeds kan rekenen op grote steun van de bevolking."

Volgens Rouvoet is de regeringscoalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie "op een aantal punten niet stevig genoeg geweest". De politicus meent dat het kabinet zich extra zal moeten inspannen om toch nog iets op de kaart te zetten.

"Het is cruciaal dat de wijkenaanpak nu van de grond gekomen is. De veiligheid verbetert, het gevoel van onbehagen wordt weggenomen en de integratieproblemen worden opgelost. Zelf zal ik keihard trekken aan de jeugdproblematiek."

Als reden waarom het kabinet in de ogen van de bewindsman faalde geeft hij de complexiteit van de problematiek. "Het is ook een kwestie van de lange adem. We zijn geen afhaalchinees: er wordt een signaal afgegeven en wij leveren meteen. Dan kom je jezelf na een tijdje tegen."

Rouvoet: 'kabinet presteert onder de maat'  (foto: ANP)

De Lollycultuur

Daar sta je dan, onwetend over wat er komen gaat, protagonist in wat niet anders omschreven kan worden dan een onvoorstelbaar avontuur dat zich ieder moment gaat voltrekken. Het moment van de waarheid is aangebroken en dat besef je je maar al te goed. Je voelt je vastberaden, gebrand om het lot wat nog je nog altijd in eigen hand hebt te beslechten. Gezegend met een arsenaal aan vaardigheden en tal van andere middelen om je te handhaven tijdens de beproeving die je te wachten staat, kun je niet langer ontkennen dat een zekere mate van arrogantie je ten dele is gevallen. Alles wat je vanaf dit moment doet heeft vergaande consequenties voor de wereld om je heen en jij bent vanzelfsprekend de enige die deze taak op zich durft te nemen. Een gevoel van superioriteit overvalt je en nog voordat je goed en wel begonnen bent voel je je al heerser over iedereen en alles. Daar ga je dan.

Brits koningshuis ook op Twitter

Fans van het Britse koningshuis kunnen vanaf nu nieuwtjes vanuit Buckingham Palace lezen op Twitter. Een woordvoerster van de koninklijke familie heeft laten weten dat het online netwerk wordt gebruikt om nieuws over de familie te verspreiden.

Op de pagina, waarvoor iedereen met een Twitter-account zich kan aanmelden, staat te lezen wat leden van het koningshuis aan het doen zijn en welke koninklijke verplichtingen ze hebben. Koningin Elizabeth en de rest van de familie gaan niet persoonlijk twitteren. De koningin is wel ingelicht over de nieuwe informatiedienst. Meer dan tweeduizend mensen volgen het nieuws over de 'Royal Family' al.

Obama arriveert in Ghana

Barack Obama is gisteravond in Ghana aangekomen voor zijn eerste officiële bezoek als Amerikaans president aan een Afrikaans land onder de Sahara.

Hij was eerder al in Egypte. Op het door talrijke conflicten geteisterde continent wil Obama vandaag onder meer een toespraak houden over zijn visie over goed leiderschap. Door zijn vader, een Keniaan, heeft de zwarte Obama wortels in Afrika.

Actie tegen verbod op staand drinken

Met een groot 'staand terras' op de Noordermarkt in Amsterdam heeft een groep van circa 8000 hoofdstedelingen, onder wie kroegeigenaren, gisteravond geprotesteerd tegen het verbod om op terrassen in de stad staand te drinken.

De deelnemers aan het protest verzamelden zich rond 21 uur op de markt in de Jordaan. Ze dronken staand een biertje en rookten een sigaret, terwijl enkele diskjockeys en muzikanten de sfeer erin brachten. Rond 23 uur was het protest afgelopen. Het merendeel van de cafés in de Jordaan had zich solidair verklaard en sloot gedurende twee uur de deuren.

In de huidige algemene plaatselijke verordening (apv) van Amsterdam staat dat het verboden is om drank te verstrekken aan mensen die geen gebruik maken van de zitplaatsen op een terras. De organisatoren van het protest ervaren dit als betutteling.

Het protest vormde een onderdeel van de actie 'AiAmsterdam', waarin een groep Amsterdammers zich verenigd heeft om haar ongenoegen te uiten over "alle belachelijke regeltjes" van de gemeente.

Ook de lokale VVD protesteert al enige tijd tegen het verbod om staand een biertje te nuttigen. Vorig najaar stelde de partij in de gemeenteraad voor de apv aan te passen, maar aan die oproep is tot nu toe geen gehoor gegeven.

Kritiek van columnist Driek Oplopers lees je hier.

Force India heeft conflict over motorhome

Het Formule 1-team Force India kende een bewogen vrijdag in Duitsland. Op de baan waren er gemengde prestaties, maar ook buiten het circuit gebeurde er genoeg. Zo kwam de politie langs wegens een betalingsachterstand van het Indiase team.

Het team van Vijay Mallya is niet tevreden over de kwaliteit van het motorhome en weigert dit nog langer af te betalen. "Force India kreeg vandaag een bezoek van afgevaardigden en personeel in uniform. Deze eisten dat het motorhome werd leeggehaald omdat ze het bezit van het team wilden claimen. De onenigheid met de andere partij is al sinds vorig jaar bezig en gaat over de kwaliteit en het functioneren van het motorhome. De andere partij heeft zonder waarschuwing vooraf de Duitse justitie benaderd."

"Force India zal de problemen gedurende het weekend oplossen, maar als dat niet op een vriendelijke manier kan gebeuren, dan zal Force India de strijd voor de Duitse rechter aangaan om de onjuiste verklaringen te weerleggen." Die andere partij is Futurecom van voormalig teambaas Kolin Kolles.

Hamilton: "Punten op zondag mogelijk"

Het Formule 1-team van McLaren heeft vele nieuwe delen meegenomen naar de Grand Prix van Duitsland. Het Britse team zag Heikki Kovalainen de dag in de achterhoede eindigen, terwijl Lewis Hamilton na de tweede vrije training de snelste was.

"De auto komt nog steeds downforce tekort, maar de nieuwe delen zorgen zeker voor verbetering," zei Lewis Hamilton. "We hebben nog een lange weg te gaan, maar deze nieuwe delen zijn een stap in de goede richting. De jongens in de fabriek hebben ongelofelijk goed werk verricht en ik hoorde dat er een iemand was die 36 uur non stop heeft gewerkt om een onderdeel op tijd af te hebben. Hopelijk kunnen we morgen in Q3 raken en op zondag punten scoren."

Zijn teamgenoot Heikki Kovalainen begrijpt dat zijn auto nog niet voorzien is van de nieuwe delen. "Zonder de nieuwe delen hadden we geen goed pakket en problemen om hitte in de banden te krijgen. Het gebrek aan onderdelen toont hoe hard we werken en dat begrijp ik. Het is jammer dat het team niet twee complete sets voor de auto's heeft. Ik ga er dit weekend samen met mijn engineers weer voor en elke verbetering die wij vinden komt het team ten goede."

Williams verandert benadering F1-weekend

Het Formule 1-team van Williams meldde zich vrijdag op de Nürburgring voor het eerst sinds lange tijd niet bovenin de tijdentabel. Het Britse team heeft de benadering van het weekend aangepast, wat uiteindelijk tot betere resultaten moet gaan leiden.

"We hadden vandaag niet veel problemen, behalve dan met het opwarmen van de banden," zei Nico Rosberg. "De voorspellingen zijn dat het warmer wordt. De wind zorgde ervoor dat we niet echt een goede richting konden vinden, maar met de positieve vooruitzichten weten we dat er nog veel verbetering mogelijk is. We hebben de benadering van het weekend veranderd en we verwachten op de vrijdag niet meer bovenaan te staan. We hebben daardoor wel veel progressie voor de race geboekt."

BMW nog niet echt tevreden na vrijdag

Het BMW Sauber-team kan nog niet echt tevreden terugkijken naar de eerste dag op de Nürburgring. Het Duits/Zwitserse team heeft naar de thuisrace een nieuwe vloer, een aangepaste achterwielophanging, een nieuwe dubbele diffuser en een nieuwe voorvleugel meegenomen.

Nick Heidfeld kwam tweemaal tot een elfde tijd, maar was daar niet echt over te spreken. "De uitkomst van de tweede sessie is wat lastig te begrijpen. Nadat de baan opgedroogd was, was ik redelijk blij met mijn prestatie. Ik had verkeer in mijn snelste run en heb vier tienden verloren achter een Ferrari. Ik heb voor de laatste run nieuwe banden laten monteren, maar toen bleek ik niet sneller dan eerder in de sessie te zijn. We moeten uitvinden hoe dat komt."

"Met alle nieuwe delen op de auto was het belangrijk dat we vandaag ons programma zoals gepland uitvoerden," zei hoofd engineering Willy Rampf. "Nu moeten we de data analyseren en vergelijken. De eerste analyse laat zien dat we wat progressie hebben geboekt op het gebied van de downforce. We moeten de balans van de auto verbeteren en de set-up zo effctief mogelijk maken."

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.