Gesnapt dankzij YouTube en Facebook

Heel veel mensen zijn te vinden op vriendensites. Ook wordt er massaal gesurft naar de videosite van YouTube. Dit is een jongeman duur komen te staan.

De jonge Brit had namelijk een videofilm van zichzelf gemaakt terwijl hij een revolver aan het laden was. Het resultaat postte hij vervolgens op de site van YouTube. Maar juist dankzij ditzelfde medium, is de man in de kraag gevat. De actie is hem duur komen te staan. Hij mag namelijk voor de duur van vijf jaar achter de tralies in een jeugdgevangenis.

De 20-jarige Anthony H. dacht nog wel de politie te slim af te zijn door ervoor te zorgen dat op het filmpje zijn gezicht was afgeschermd. Toch kostte het de agenten weinig intellectuele inzet om de jongeman op te sporen. Ze gebruikten hiervoor gewoon zijn YouTube-account. Vervolgens kreeg H. een bezoekje van de agenten die in zijn slaapkamer in Bolton ook nog eens zo'n tweehonderd kogels in beslag namen.

Eerder deze week waren ook resto-runners (mensen die een restaurant uitvluchten zonder te betalen) de pineut. De gedupeerde restauranthouder in de Australische stad Melbourne zocht namelijk via de vriendensite Facebook de groep wanbetalers op. Hij vond ze daar. Enkele daders bleken voor dezelfde restaurantketen te werken. Twee van hen zijn inmiddels ontslagen.

YouTube in top 3 Nederlandse web 


Youtube logo (foto: DAG)