'Koranfilm' op YouTube niet van Wilders

Icoon InternetEen clip die op de internetsite YouTube wordt gepresenteerd als de Koranfilm van PVV-leider Geert Wilders, is ''fake''. Wilders heeft dat vanochtend gezegd naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

Hij heeft dat ook aan justitie laten weten, dat contact met hem opnam naar aanleiding van het filmpje op YouTube. Justitie is uiterst bezorgd over de reacties die de film mogelijk kan ontketenen.

Deze clip heet 'Forbidden' en toont onder anderen voormalig Brits premier Tony Blair en de Amerikaanse president George Bush, die verklaren dat de islam een vreedzame godsdienst is, die door terroristen wordt misbruikt. Dat is niet het standpunt van Wilders, die de islam als gewelddadig beschouwt en die wil dat de Koran wordt verboden.

Volgens Wilders is zijn film nog niet af en zal er nergens een preview van te zien zijn. De PVV-leider hoopt de film, die ongeveer tien minuten gaat duren, eind deze maand te voltooien. Wilders is in gesprek met het tv-programma NOVA over uitzending. Als voorwaarde stelt hij dat NOVA de hele film uitzendt. Is het programma daartoe niet bereid, dan zoekt hij een ander medium.



Niet gemaakt door Wilders