FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 januari 2008

[Lakeside] Adams en Whitlock verder

Simon Whitlock en Martin Adams hebben de halve finale bereikt van het het Lakeside BDO WK in Frimley Green.

Whitlock had in zijn kwartfinale geen enkel probleem met Ted Hankey, het werd 5-0. De Australiër komt in de halve finale uit tegen de winnaar van het duel tussen Brian Woods en Scott Waites.

Martin Adams had vandaag een stuk meer moeite met Robert Thornton. Na een 4-2 voorsprong voor Adams kwam Thornton nog sterk terug tot 4-4. In de beslissende negende set mocht Adams bij 2-1 de vierde leg beginnen om de wedstrijd uit te gooien. Terwijl de titelverdediger op dubbel acht stond had Thornton een finish over van 158. Die begon met tweemaal triple twintig, maar miste vervolgens de dubbel negentien. Daarna kon Adams de wedstrijd uitgooien.

Net als bij de heren zijn er na vandaag ook bij de dames geen Nederlanders meer over. Karin Krappen ging met 2-0 onderuit tegen zevenvoudig kampioene Trina Gulliver.

Kelly wil naar bed met Terror Jaap (DGK)

Icoon TelevisieJaap uit de Gouden Kooi mag dan dik en lelijk zijn, droog staan is er voor hem niet bij. Big Brother Kelly wil namelijk erg graag neuken met Terror Jaap. De twee hebben elkaar onlangs ontmoet op een feestje in de villa.

Het klikte meteen tussen Jaap en Kelly, die overigens in een eerder leven Ferry heette en man was. Slim als Jaap was ontfutselde hij het telefoonnummer van 'Kel' en op aandringen van Huub hebben de twee tortelduifjes nu een date. Wel vond Kelly de beelden van de uitzending, waarbij Jaap en Kelly al halfnaakt de douche inspecteerden, confronterend. "Het was heel leuk! Ik baalde alleen van de beelden, want het leek net alsof ik heel graag seks met Jaap wilde. Maar dat is stiekem ook zo." Wanneer de twee van bil gaan is nog niet bekend, maar zeker is dat Kelly en Jaap de kijkcijfers flink gaan opkrikken. Beelden van het feestje (NSFW) staan hier.

Jaap op zijn best.

Nog steeds dopingcontroles voor Michael Boogerd

Michael Boogerd is al meer dan twee maanden gestopt met wielrennen. Toch stonden er op kerstavond (!) nog dopingcontroleurs aan zijn deur in Kapellen.

"Ik heb niet moeilijk gedaan", zei Boogerd in De Telegraaf. "Maar nu komen die dopingjagers er echt niet meer in."

Boogerd zit intussen niet stil. Hij is zich samen met Leontien van Moorsel aan het voorbereiden op de marathon van Rotterdam (13 april). "Ik probeer elke dag een uur te lopen. Het gaat me goed af. Later dit jaar wil ik ook nog uitkomen in de marathon van New York."

Een opmerkelijke nieuwe hobby voor een voormalige wielrenner. Van de 'slaven van de weg' is immers bekend dat zijn meestal niet de beste hardlopers zijn.

Chili wil Dakar rally wel toelaten

De Dakar rally kan wellicht tóch doorgaan. Maar in plaats van de Afrikaanse steppen zullen de Chileense bergen dan bedwongen moeten worden.

Het nationale bureau van toerisme en het Ministerie van Sport van Chili doen binnenkort een officieel voorstel aan het de organisatie van de Dakar rally, het Franse ASO.

Chili heeft naar eigen zeggen de ideale omstandigheden voor een monsterrally. Het land is veilig, heeft de juiste infrastructuur en voldoende woeste gebieden. "Maar het is aan de ASO om een besluit te nemen", aldus directeur Oscar Santelices van het toerismebureau.

De rallyrijders zijn niet alleen welkom in Chili. Ook in het oosten van de wereld ziet men de rallyrijders graag deelnemen aan een wedstrijd.

De Fransman René Metge komt een dezer dagen langs bij Nederlandse teams om de Trans Oriëntale aan te prijzen. Die rally begint op 12 juni in Sint Petersburg en eindigt via de toendra's van Rusland, Kazachstan en China na 10.000 kilometer op 28 juni in Peking.

Ook het MAN-team met kopman Hans Stacey is benaderd door Metge. "We hebben deelname in overweging", bevestigt teammanager Fred van Putten. "Eerst wil ik van de organisatie weten wat we kunnen verwachten. De Trans Oriëntale is gewend aan een kleiner deelnemersveld dan Dakar, dus ben ik benieuwd of zij een grote toeloop van deelnemers logistiek ook aankunnen."

De organisatie van de Dakar rally heeft inmiddels ook beloofd het inschrijfgeld van de geschrapte wedstrijd terug te storten. De verliespost voor de Dakar rally bedraagt naar schatting minstens 40 miljoen euro.

'Organisator (51) chanteert tiener-missen'

Icoon ShowbizzHoe kom je als man van middelbare leeftijd in contact met tienermeisjes? Juist, door miss-verkiezingen te organiseren. Op zich niks mis mee, maar de inmiddels 51-jarige Ignace Crombé maakte het wel heel bont: hij werd verliefd op de deelneemsters en chanteerde ze.

De inmiddels 20-jarige Céline Du Caju kan er over meepraten. Ze won in 2006 de Miss Belgian Beauty competitie en Crombé werd verliefd op haar. Ze mocht niks meer van hem, zo vertelt ze: "Hij werd jaloers en boos wanneer ik uitging zonder dat hij het wist en dreigde mijn carrière te saboteren."

De getrouwde miss-organisator ontkent chantage maar heeft in 'Het Laatste Nieuws' toegegeven dat hij verliefd was. Dat hij het zwaar te pakken van het meisje bleek al uit verschillende e-mails. Hij schreef haar onder meer: "Dat je zonder mijn weten uit bent geweest houdt mij ook in bed wakker. Ik voel mij echt bedrogen. Mocht ik je nu toch heel even mogen vastnemen Céline... nu heb ik dit meer dan nodig."

Ook een tweede winnares heeft inmiddels haar beklag gedaan in de media. Overigens houdt Crombé komende week gewoon weer een Miss Belgian Beauty wedstrijd.

Het Laatste Nieuws
Belg bekent: ik was verliefd.


Adje doet raadslid opstappen

VVD-raadslid Marc Verstraeten kan het verval van zijn stad Tilburg niet meer aanzien. Nu de gemeente zelfs een flinke subsidie heeft beloofd aan Arijan van Bavel, alias Adje, voor het openen van een nieuw theater, is de maat wat hem betreft vol. Verstraeten legt zijn functie als gemeenteraadslid neer.

De mededeling werd gedaan op de website van de Tilburgse VVD-fractie. In zijn brief aan de burgemeester verklaarde Verstraeten echter dat hij de beslissing heeft genomen in verband met privézaken en de heersende bedrijfscultuur. De spreekwoordelijke druppel blijkt echter de megasubsidie van 7,5 miljoen euro voor Adjes schouwburg te zijn.

[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 19

Morgenavond wordt de Nederlandse competitie weer hervat in Nijmegen. Hieronder kun je een vooruitblik zien op komend weekend. Voor een vooruitblik van het superweekend kun je hier vinden.

NEC zal het vrijdagavond om half negen opnemen tegen FC Twente. Eerder dit seizoen werden de Nijmegenaren met 3-0 verslagen door doelpunten van Wielaert, N'Kufo en Wilkshire. Bij de Twentenaren ontbreken Patrick Gerritsen en Andrej Rendla. Bij de Nijmeegse formatie zullen Dominique Scholten, Jonas Olsson, Lorenzo Davids, Mark Otten en Mark van den Boogaart ontbreken. De wedstrijd zal onder leiding staan van Ben Haverkort.

Zaterdagavond om half acht zal er afgetrapt worden in Kerkrade voor het duel tussen Roda JC en Willem II. In het begin van het seizoen wist Willem II net te winnen van Roda door een doelpunt van Ibrahim Kargbo. Bij Roda JC zullen Jamaique Vandamme en Vincent Lachambre afwezig zijn. De ziekenboeg bij Willem II zit overvol. Bij de Tilburgers zullen Angelo Martha, Cristiano, Darl Douglas, Delano Hill en Jose Valencia Murillo ontbreken, ook Frank Demouge is niet van de partij, hij zit een schorsing uit.

Naast het superweekeinde is er ook nog een leuke streekderby in de Eredivise. Eerste seizoenshelft verrassing De Graafschap moet het opnemen tegen Vitesse. De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in een 2-0 overwinning voor de Superboeren. Bij de Doetinchemse club zijn er geen afwezigen. Bij Vitesse zijn Cees Keizer, Michael Jansen afwezig. Ook Yu Hai is er niet, hij heeft olympische verplichtingen. Sebastien Sansoni is geschorst voor dit duel.

Zondagmiddag zal er om half drie worden afgetrapt in Utrecht worden afgetrapt voor het duel tussen FC Utrecht en sc Heerenveen. De ploeg van Willem van Hanegem won in Heerenveen met 3-2 van de Friezen. De Utrechters zullen het moeten doen zonder Cedric van der Gun, Etienne Shew-Atjon en Peter Kopteff. Bij de ploeg van Gertjan Verbeek mist door een blessure Andre Hanssen en Michiel Breuer is geschorst. Twijfelgevallen zijn Brian Vandenbussche, Kristian Bak-Nielsen. Afonso Alves heeft een week verlof gekregen van de club

Alle wedstrijden zullen vooraf gegaan worden door een minuut stilte in verband met het overlijden van Karel Jansen.

België wordt misschien een stukje kleiner

Icoon BelgieVeel mensen weten niet dat België in het bezit is van een stuk spoorlijn dat over Duits grondgebied loopt. Nu de Vennbahn wordt gesloopt, kunnen er enkele vierkante kilometers aan Duitsland worden teruggegeven. Het arrondissement Eupen-Malmédy-Sankt-Vith is van mening dat een Duits/Belgisch comité zich over een teruggave aan Duitsland moet buigen. “We zijn geen vragende partij, maar je kunt een terugkeer ook niet uitsluiten”, zei de gouverneur van Landkreis Aachen tegen een Belgische krant.

Het verhaal is begonnen in 1889, toen Pruisen besloot om een spoorlijn aan te leggen door de Hoge Venen die vooral kolen en staal moest vervoeren. Na de Eerste Wereldoorlog kreeg België de Oostkantons toegewezen, waardoor de lijn plots grotendeels op Belgisch grondgebied lag. Het spoor, dat door het grillige veenreliëf slingert, steekt een aantal keren de Duitse grens over om dan weer België binnen te lopen. Niet erg praktisch voor de grenscontroles en een belemmering van het vrije verkeer voor Belgische inwoners, vindt de Belgische staat, die de annexatie van de spoorlijn- en installaties eist.

In de afgelopen decennia werd de Vennbahn steeds minder gebruikt. In 2001 reed de laatste trein over de speciale lijn. Nu worden er delen van de rails weggehaald om een fietspad aan te kunnen leggen. Maar nu rijst de vraag of het gebied, toch ongeveer 36 kilometer spoorterrein met een breedte van 50 tot 100 meter, aan Duitsland teruggegeven moet worden. Marcel Lejoly, adjunct-arrondissementscommissaris van Eupen-Malmédy-Sankt Vith, is van mening dat er alvast een comité zich van twee kanten over de kwestie moet buigen. "De kwestie is des te dringender nu de rails worden weggehaald", zei Lejoly in de regionale krant Le Jour.

Het is echter nog niet zeker of er überhaupt een overleg komt tussen België en Duitsland. Vooral bij de Duitse gemeenschapsregering wordt het idee naar de prullenbak verwezen. "Het klopt dat nergens staat wat er gebeurt als de spoorlijn verdwijnt", zegt Leo Kreins, kabinetshoofd van minister van Toerisme Bernd Gentges.

Het volledige verhaal over dit onderwerp kan je hier lezen.

Met dank aan zagevent voor de submit.

Leraar op non-actief gesteld na seks-chat

Icoon OnderwijsEen leraar van het Martinuscollege in Grootebroek is door de schoolleiding op non-actief gesteld. De man is kort voor de kerstvakantie betrapt op 'zeer ongewenste activiteiten via internet' tijdens de les.

De man liep tegen de lamp toen hij seksuele toenadering zocht via een chatsite tot een 12-jarig meisje. De leraar Engels had echter niet door dat de computer waarop hij bezig was, ook was aangesloten op een beamer. Die projector was weer aangesloten op een klaslokaal en zette de seksuele teksten voor alle leerlingen van een havo 5-klas leesbaar op het scherm in de klas.

Met dank aan The-Ghost voor de submit.

Man hakt hand af en stopt hem in magnetron

Een Amerikaanse twintiger uit de staat Idaho heeft zijn eigen hand afgehakt en deze in de magnetron gestopt. Hij was er van overtuigd dat het 'teken van het beest', oftewel Satan, op zijn hand stond.

Omdat hij de duivel een gevoelige slag wilde toebrengen, greep de Amerikaan naar een cirkelzaag. Hiermee was het een fluitje van een cent zijn hand te verwijderen. De bloederige hand stopte hij in de magnetron waarna hij het apparaat aanzette.

Gelukkig had de jongeman zich goed voorbereid op zijn daad. Hierdoor kwam er niet veel bloed vrij bij de amputatie. Met zijn andere hand belde hij koelbloedig het alarmnummer waarna de ambulance hem snel kwam oppikken.

Waarschijnlijk had de jongeman net het bijbelboek Openbaringen gelezen. Hierin worden de christenen gewaarschuwd voor het teken van het beest. Het is overigens niet bekend of de jongeman kierewiet was geworden.

Zabel stopt misschien eind 2008.

Erik Zabel denkt er over aan het eind van dit seizoen te stoppen met koersen. Het sprintkanon zei dat tijdens de teampresentatie van Milram waarvoor hij dit jaar rijdt.

"Ik denk dat ik er na dit seizoen mee stop. Petacchi heeft me gevraagd er nog een seizoen aan vast te plakken. Dat bemoeilijkt mijn keuze". Op 24 mei 2007 werd bekend dat de 37 jarige kort voor de Tour van 1996 een week Epo gebruikte.

In zijn carrieré won hij tot op heden 12 ritten in de Tour en 5 groene truien in diezelfde ronde, 8 ritten in de Vuelta, driemaal het puntenklassement in Spanje en was tevens tweevoudig Duits kampioen (1998 en 2003).

Bruidegom gaat als vrouw naar bruiloft

Het was een niet alledaagse huwelijksceremonie voor de ambtenaar van de burgerlijke stand die de 35-jarige Dean Dudley in de echt verbond. Bezoekers van de plechtigheid werden verrast toen de fabrieksarbeider gekleed in bruidsjurk naar het altaar schreed.

Menigeen was diep geschokt, want bijna niemand wist dat Dean in zijn vrije tijd een travestiet is. "Twee familieleden hadden ooit eens een gerucht gehoord dat ik travestiet was, maar het was de eerste keer dat ik het bekende", vertelt de kersverse 'bruid'. "Hun reactie viel gelukkig mee, ze aanvaarden het, al heeft mijn moeder er moeite mee om erover te praten."

"Een travestiet zijn is even natuurlijk voor mij als ademen en wandelen. Het is een groot deel van wie ik ben." Zijn vorige relatie strandde na twaalf jaar plotseling. Zijn toenmalige vriendin had hem toentertijd betrapt in vrouwenkleding. "Haar familie dacht dat ik homo was", aldus Dean.

Zijn echtgenote leerde hij vijf jaar geleden kennen in een dames-wc. "Ik zag een grote aantrekkelijke vrouw die uiteindelijk een man bleek te zijn", vertelt mevrouw Dudley. "Ik accepteerde wie hij is en het is niet aan mij om hem te veranderen."

Hier is de schitterende trouwfoto te bekijken. Dean zelf is uiteraard in het wit gekleed, want hij heeft zijn vliesje nog.

Kingdom Hearts: Birth by Sleep en Coded op scan

Het is de laatste tijd erg druk rondom Kingdom Hearts: Birth by Sleep op de PSP, de versie van Kingdom Hearts: 358/2 Days op de Nintendo DS en Kingdom Hearts: Coded op de GSM. Overal duiken wel screenshots of scans op. Zo hebben we vandaag ook weer een scan van het PSP-spel Kingdom Hearts: Birth by Sleep en tevens staan er ook wat plaatjes van Kingdom Hearts: Coded op.



Hoofdrol voor Marco Borsato in film Wit Licht

Icoon FilmMarco Borsato gaat de hoofdrol vertolken in de speelfilm Wit Licht van regisseur Jean van de Velde. Dat heeft de filmmaker gemeld. De 41-jarige zanger vertolkt de rol van een vader die in een Afrikaans land op zoek gaat het vriendje van zijn zoon, dat door rebellen is meegevoerd.

Het is de eerste echte filmrol voor Borsato. Eerder speelde de zanger wel al zichzelf in Zoop in India. Andere grote rollen in Wit Licht zijn weggelegd voor de Nederlandse actrices Thekla Reuten en Ricky Koole.

Marco weer op het witte doek.

Sega presenteert officiele spel Beijing 2008

Voor de komende Olympische Spelen in Beijing zal Sega het officiele spel uitbrengen. Deze zomer presenteren ze Beijing 2008 uit op de Xbox 360, de PlayStation 3 en en de PC. Ze zullen samenwerken met International Sports Multimedia, het bedrijf dat de exclusieve licenties voor de Spelen heeft.

Het spel zal 35 verschillende disciplines bieden en ook online gameplay en een innovatieve besturing. Je zult sporten op de officiele locaties als het nationale station "het vogelnest" en het nationale zwembad.



The Comeback K**

Column door MarkVerver

Waar gebeurd, naar het schijnt. Bill en Hillary zitten in de auto en besluiten te tanken bij een pompstation. De pompbediende herkent Hillary. Hij heeft vroeger bij haar op school gezeten en begint een praatje. Als de twee hun reis vervolgen, zegt Bill tegen zijn vrouw dat ze van geluk mag spreken dat ze met hem is getrouwd: ze had ook de vrouw van een pompbediende kunnen zijn. ‘Nee,’ zegt Hillary, ‘als ik met hem getrouwd was, zou hij nu president zijn.’

Het FOK! voetbalforum bestaat 5 jaar!

Er wordt dezer dagen een klein feestje gevierd op het FOK!forum. Het voetbal forum viert namelijk dat het 5 jaar bestaat. In die 5 jaar is het uitgegroeid van een experiment tot één van de grootste voetbalfora van Nederland. Ter gelegenheid van dit jubileum hebben de users een speciaal topic gemaakt; dat vind je hier

Op 1 januari 2003 ging het voetbalforum open. In eerste instantie is Voetbal een tijdelijk forum. Tot dan toe werd het voetbal besproken in Sport . Het forum gaat van start onder de begeleiding van Doc & Golfer en groeit in de maanden daarna uit tot een volwaardig subforum. Daarom wordt na enige tijd besloten VBL een vaste plek te geven in de forumindex. In de jaren daarop groeit VBL zelfs door tot één van de grootste subfora van het forum met meer dan 2,6 miljoen posts.

Buiten de te verwachten topicreeksen van bijvoorbeeld de grote clubs zijn er ook veel bijzondere topics in VBL ontstaan. Zo is er bijvoorbeeld het Voetbalfoto onderschriftcompetitie, een topic waarin users grappige en originele onderschriften verzinnen bij voetbalfoto's. In de afgelopen 107 delen heeft dit vele leuke inzendingen opgeleverd, de leukste staan verzameld in het jubileumtopic. Een andere bijzondere topicreeks was het topic waarin SCH de users vroeg zichzelf op de foto te zetten met een vergiet en een voetbalsjaal. Dit leverde een bijzonder overzicht van de users van VBL op.

Dat voetbal spannend kan zijn bleek wel op 29 april van 2007. Op die dag vond de bijzondere ontknoping van de Eredivisie plaats, AZ, Ajax en PSV streden in 2 spannende uren om de titel en dat bleef ook op het forum niet onopgemerkt. De livetopics vlogen vol en emoties rezen de pan uit wat resulteerde een rij records voor VBL en veruit de drukst bezochte plek van het forum voor die dag.

Al met al is het voetbalforum een vaste plek voor vele users geworden. Methodmich wist het treffend te verwoorden: "VBL is kortom een grote kantine op internet. (...) Dat is nu al vijf jaar zo. Zo zal het vast nog jaren blijven. Want voetbal blijft voor veel mensen nu eenmaal de belangrijkste Bijzaak in het leven. Posten zullen we dus, tot we erbij neervallen!"

'Burgers moeten weer meer 112 bellen'

Icoon PolitieDe politie wil graag dat burgers weer vaker alarmnummer 112 bellen. Ze voert de campagne 'Geen spoed, wel politie' om burgers juist meer richting telefoonnummer 0900-8844 te dirigeren.

Plaatsvervangend korpschef Martin Sitalsing van de politie Friesland zei vandaag in Heerenveen dat die campagne burgers op het verkeerde been heeft gezet. Te veel bellers van 112 worden nu naar 0900-8844 doorgestuurd. Volgens Sitalsing moet een burger die bijvoorbeeld ziet dat een fiets wordt gestolen, vooral wel weer 112 bellen.

De politie hoopt door meer telefoontjes via 112 meer verdachten op heterdaad te kunnen oppakken. Opsporingsdirecteur Wim van Essen stelt dat de politie de interne procedures aanpast, zodat mensen die 112 bellen minder vaak naar 0900-8844 worden doorgestuurd.

In vijf politieregio's in Nederland (Friesland, Haaglanden, Hollands-Midden, Utrecht en Gelderland-Midden) wordt vanaf het voorjaar een proef gehouden. Daaruit moet blijken of meer telefoontjes naar 112 inderdaad leiden tot meer aanhoudingen op heterdaad.

[OKT] Volleyballers naar halve finale

De Nederlandse volleybalheren hebben bij het Olympisch kwalificatietoernooi in het Turkse Izmir de halve finales bereikt. Oranje versloeg Europees kampioen Spanje met 3-1 (26-24, 22-25, 25-19, 25-17).

Oranje eindigt in groep A als tweede achter Spanje, dat voor de wedstrijd al zeker was van de volgende ronde. Tegen Nederland stelden ze dan ook niet hun beste spelers op.

In de halve finales speelt Nederland tegen Finland of Servië. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen.

Rottweiler bijt peuter dood in Frankrijk

Een rottweiler heeft in Frankrijk een tweejarig jongetje doodgebeten. De hond van de familie viel de peuter aan en beet hem meerdere keren.

Dit gebeurde allemaal in het bijzijn van zijn hulpeloze moeder in hun woning in Charnay, ten noorden van Lyon. Ze heeft nog geprobeerd het dier weg te trekken, maar tevergeefs. De hond droeg geen muilkorf. Dit is op privé-domein ook niet verplicht.

De hond is nog nooit eerder zo gewelddadig geweest; de rottweiler leefde zonder problemen samen met de familie. De peuter is met zware verwondingen na een hartstilstand overleden.

Dit is niet de eerste aanval van een rottweiler. Twee weken geleden beet een rottweiler al een Brits jochie dood.

Microsoft maakt Xbox Live statistieken bekend

Microsoft heeft een top tien uitgebracht met de meest gespeelde spellen van het afgelopen jaar op Xbox Live, welke al meer dan 10 miljoen geregistreerde leden heeft.

Ondanks dat Halo 3 pas eind september in de schappen lag zal het voor vele geen verrassing zijn dat Halo 3 bovenaan staat en Gear of War van de eerste plek heeft verstoten. Volgens Microsoft is Halo 3 wereldwijd al meer dan 8.1 miljoen keer verkocht.

Ook brachten ze een lijst uit met de meest gekochte spellen via Xbox Live arcade. Daar staat Konami’s Teenage Muntant Ninja Turtles (uit 1989) bovenaan gevolgd door Worms en Castlevania: Symphony of the Night.

De top tien Xbox Live games van 2007:

Xbox 360 titles (unique users):

1. Halo 3

2. Gears of War

3. Call of Duty 4

4. Tom Clancy's Rainbow Six Vegas

5. Call of Duty 3

6. Crackdown

7. Oblivion

8. Guitar Hero II

9. Forza Motorsport 2

10. Lost Planet

Top Xbox Live arcade titels (sales):

1. TMNT 1989 Arcade

2. Worms

3. Castlevania: SOTN

4. Uno

5. Bomberman Live

6. 3D Ultra Minigolf Adventures

7. Sonic the Hedgehog

8. Pinball FX

9. Geometry Wars FX

10. Texas Hold 'Em

Originele Xbox titels (unique users):

1. Halo 2

2. Star Wars Battlefront 2

3. Counter-Strike

4. Battlefield 2: Modern Combat

5. Doom 3

6. Forza Motorsport

7. Madden NFL 07

8. Conker: Live and Reloaded

9. Call of Duty 3

10. Rainbow Six 3

Tv-kijkend Nederland kijkt het nieuws

Icoon Televisie Het favoriete programma van de Nederlandse televisiekijker is het nieuws. Uit onderzoek onder 20.000 Nederlanders blijkt dat het Journaal bij iedereen in de top drie staat, zo liet KPN vandaag weten.

Zowel bij mannen als vrouwen staat het nieuws op nummer één. Dit programma wordt gevolgd door actualiteiten. Vrouwen kijken daarnaast graag naar detectives en krimi's. De top drie bij de mannen wordt afgesloten met documentaires.

Jongeren tot 25 jaar stemmen het liefst af op komedies. Ook vrouwen tussen de 26 en zestig jaar kruipen voor dit soort programma's voor de buis. Sport is vooral een mannenzaak, dit komt in iedere top drie van mannen in alle leeftijden voor.

Erotische fotoshoot Anni Friesinger

Icoon SchaatsenGeen hoax maar gewoon hartstikke waar. Topschaatster Anni Friesinger heeft voor de Duitse versie van het mannenblad Maxim een erotisch aandoende fotoshoot gedaan.

De tweevoudig olympisch kampioene, 31 lentes jong, is in de shoot te bewonderen in doorschijnende lingerie en erotische poses. ''Ik heb genoten van de fotosessie'', verklaarde Friesinger in de Duitse media.

Sportweek.nl heeft alvast een kleine preview van de beelden gemaakt en op YouTube gezet. En de Maxim heeft een paar foto's en een heuse wallpaper online staan, om te laten zien waar Ids Postma 's nachts naast ligt.



Met dank aan Longmen voor de submit.

[upd] Gelekte sekstape Britney blijkt hoax

Icoon ShowbizzIn jouw dagelijkse portie Britney-update een keer goed nieuws. De in oktober gestolen sekstape circuleert eindelijk op het internet. En waar Paris en Pamela het nog braaf met één man deden, pakt onze Brit meteen goed uit: ze rollebolt met twee vrouwen en een man.

In de halfuur durende tape leeft de zangeres zich helemaal uit. Verder is te zien hoe ze zich tegoed doet aan cocaïne en marihuana. Behalve een collectie home-porno werden er vorig jaar ook pikante foto's ontvreemd. Verder zou de dief ook enkele kinky outfits van het gevallen popprinsesje hebben meegenomen en foto's van haar zoontjes. Er gaan overigens ook geruchten dat de sekstapes van Brit gebaseerd zijn op een hoax.

Update 16.11 uur
Waarschijnlijk wil de wereld te graag een blote Britney zien want het lijkt erop dat deze sekstape een hoax is. Dus vooralsnog geen Britney die seks heeft met twee vrouwen en een man. Mocht er toch een tape zijn dan laten wij jou dat uiteraard weten.

De Telegraaf meldde dat Foxnews het bericht openbaar had gemaakt, maar het blijkt niet Foxnews, maar deze fake site te zijn.

'Student moet weer in internaat'

Icoon OnderwijsDe Onderwijsraad wil terug in de tijd gaan: Kleinschaliger scholen en wonen naast je collegezaal. Het adviesorgaan van de overheid wil hiermee de sociale binding van de studenten met hun opleiding vergroten. Zelfs internaten zouden in deze plannen een plaats kunnen herwinnen.

Doordat studenten meer betrokken zijn bij hun studie zouden ze betere resultaten kunnen behalen. Dat studenten nu verspreid door een plaats wonen ziet de Onderwijsraad als iets wat niet goed is voor het leerklimaat. Scholen zouden hun opleiding kleinschaliger moeten opzetten. In het advies aan onderwijsminister Plasterk wordt ook gesproken over een premie na het afronden van het eerste jaar. Nu vallen in het eerste studiejaar nog veel studenten uit: 25 procent van de universitaire studenten en 30 procent van de HBO-studenten.

Met dank aan GS500 voor de submit.

[upd] Oud-minister Herfkens kreeg tonnen steun

Icoon PolitiekVoormalig PvdA-minister Eveline Herfkens, de laatste jaren werkzaam bij Verenigde Naties in Amerika met als taak uitbanning van armoede in de wereld, heeft de afgelopen tijd tonnen dollars aan 'steun' uit Nederland gekregen. Dat onthult weekblad Vrij Nederland.

Zo kreeg de voormalige minister van Ontwikkelingssamenwerking drie jaar lang 7.000 dollar per maand van het ministerie van Buitenlandse Zaken als vergoeding voor haar woonlasten. Dit kwam bovenop haar toch niet misselijke VN-salaris van 18.000 dollar bruto per maand. Ze woonde in een chique appartement in Manhattan op loopafstand van haar werk. Ook werden tot twee keer toe haar verhuiskosten door de Nederlandse staat betaald.

Volgens Vrij Nederland is dat in strijd met de regels van de VN waarin staat dat werknemers geen giften mogen aannemen. Ook niet van regeringen. De baas van Herfkens bij de VN was overigens haar partijgenoot Ad Melkert.

Herfkens wilde op een gegeven moment ook een Amerikaanse verblijfsvergunning, maar daarvoor moet haar arbeidscontract worden aangepast. Ze kwam met een lijstje eisen: behoud van haar gold pass (een kaartje om de nek dat je interne plaats in de interne hiërarchie weerspiegelt) en ze wilde business class blijven vliegen, ook op vluchten korter dan negen uur. Tot slot wilde ze haar officiële titel behouden: 'Secretary General’s Executive Coordinator'.

Uiteindelijk is er over haar eisen zo een hoge ruzie ontstaan dat Herfkens nu thuis zit in haar nieuwe woonplaats bij Washington. Zonder salaris en zonder verblijfsvergunning.

Een anonieme ambtenaar op het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking laat in Vrij Nederland weten geen goed woord over te hebben voor de handelwijze van Herfkens: ''Als Rwanda zoiets doet, schreeuwen we corruptie. Ook bij iemand als Wolfowitz vinden we iedere misstap schandalig en hypocriet, omdat juist hij corruptie boven aan de agenda van de Wereldbank zette.''

-
Link: artikel in Vrij Nederland

Update 15.45 uur
De VVD, de SP en het CDA willen opheldering over de huurvergoeding die Herfkens heeft gekregen tijdens haar dienstverband bij de VN.

Herfkens kreeg tussen oktober 2002 en januari 2006 in totaal 280.000 dollar vergoeding voor haar huisvestingskosten. Volgens Herfkens is dit gebruikelijk beleid van Buitenlandse Zaken. Het CDA wil weten wat de afspraken zijn van het ministerie met uitgezonden Nederlanders. Ook wil de partij weten of dit meer uitgezonden Nederlanders betreft.

Doodvonnis Marinus v/d Lubbe ingetrokken

Icoon MisdaadMarinus van der Lubbe is niet langer schuldig voor het in brand steken van de Rijksdag in Berlijn. Het doodvonnis tegen Marinus van der Lubbe is dan ook per direct opgeheven. Dit heeft de Berlijnse advocaat Reinhard Hillebrand vandaag laten weten. Er is één terzijde: Van der Lubbe werd in 1934 al geëxecuteerd.

Marinus van der Lubbe werd aangewezen als een terrorist die volledig verantwoordelijk was voor de brandstichting in de Rijksdag in Berlijn. Hij was toen 24 jaar en Adolf Hitler was net een maand  rijkskanselier van Duitsland. Er bestond al decennia het vermoeden dat de nazi's zelf de Rijksdag in brand hadden gestoken en dat Van der Lubbe slechts een zondebok was om de communisten aan te pakken. De opheffing van het doodvonnis door het federaal parket gebeurde op basis van een wet uit 1998 die het mogelijk maakt bepaalde vormen van nazi-onrecht nietig te verklaren.

Aantal Nederlanders in België verdubbeld

Icoon BelgieMeer en meer Nederlanders verhuizen naar België; de laatste vijftien jaar is het aantal Nederlanders in België zelfs verdubbeld. Zo woonden er in 2006 ruim 111.000 Nederlanders in België, waarvan het merendeel in de grensstreek. Omgekeerd woonden er slechts 36.000 Belgen in Nederland.

De emigrerende Nederlanders zoeken een goedkope woning of verhuizen voor de rust van de Ardennen en Oost-Vlaanderen. Daarnaast spelen relaties een rol. Belgen komen voornamelijk voor werk, studie of een partner naar Nederland.

Belgen verhuizen al met al vaker dan Nederlanders voor de liefde, en dat geldt bovendien vaker voor vrouwen dan voor mannen. In 2006 was bij twee derde van de Belgisch-Nederlandse echtparen de vrouw Belgisch. De gemiddelde leeftijd van Belgen in Nederland is 43,5 jaar. Nederlanders in België zijn daarentegen gemiddeld 45,7 jaar. Slechts een vijfde van de Nederlanders in België is 65 jaar of ouder.

Met dank aan Maraatje voor de submit.

'Pas op voor gebroken spaarlampen'

Icoon AlgemeenZoals de meeste van ons wel zullen weten besparen spaarlampen veel energie. De Telegraaf deelt nu echter mee, dat wanneer spaarlampen breken ze de gezondheid kunnen aantasten door de kleine hoeveelheid kwik die daarbij vrijkomt. Hoofdpijn en duizeligheid kunnen het gevolg zijn wanneer deze stof wordt ingeademd.

Het instituut Milieu Centraal adviseert mensen dan ook om, wanneer een spaarlamp breekt, de scherven niet meteen op te ruimen. Beter zou het zijn om de kamer uit te gaan en eerst minstens een kwartier lang de ramen open te zetten. De resten van de lamp moeten dus ook niet bij het gewone afval, maar in een plastic zak worden aangeboden, aangezien dit onder chemisch afval valt.

Volgens De Telegraaf is het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) niet van plan consumenten specifiek te waarschuwen. De hoeveelheid kwik in de lampen valt namelijk binnen de wettelijke eisen.

Met dank aan Tankiej voor de submit.

DVD: Ripley Under Ground

Tom Ripley is bij de meeste FOK!kers wel bekend uit de film The Talented Mister Ripley (1999), waarin de psychopathische moordenaar door de toen nog onervaren Matt Damon werd gespeeld. Een betere vertolking was die van John Malkovich in Ripley's Game uit 2002. Enfin, de manier waarop de auteur Patricia Highsmith in haar boeken Ripley heeft omschreven, biedt meer dan genoeg aanknopingspunten om het karakter van deze intelligente maar uiterst emotieloze egocentrische moordenaar neer te zetten. In de verfilming van Ripley Under Ground doet acteur Barry Pepper een dappere poging.

Grootste tumor ter wereld verwijderd in China

Icoon OpmerkelijkTwee teams van chirurgen hebben in China de grootste tumor ter wereld verwijderd bij een 36-jarige vrouw. De 45 kilo wegende tumor, die inmiddels zwaarder was dan zijn eigenaresse, werd succesvol verwijderd van het achterwerk van de vrouw. Dit werd gemeld door een lokale Chinese krant.

De twee teams zijn samen meer dan acht uur lang bezig geweest om de tumor weg te halen. Hoofd chirurgie Huang Guangxiang verklaarde: "We moesten de groep wel in tweeën splitsen. Het ene team begon bovenaan met snijden en het andere team onderaan om zo langzaam naar elkaar toe te werken." De arts zei verder nog: "Dit is werkelijk de grootste tumor die we ooit hebben gezien. En medische rapporten wijzen uit dat het zelfs de grootste ter wereld is."

De patiënte zelf vertelde dat de tumor op haar rechterbil al begon te groeien toen zij nog maar twaalf jaar was. "In die tijd was het maar zo groot als een ei en mijn familie liet het eraf snijden in het ziekenhuis." De vrouw vertelt verder: "Maar tien jaar later begon op diezelfde plek een nieuwe tumor te groeien. Hierdoor heb ik al twee jaar geen bad kunnen nemen en moest ik al die tijd in bed blijven. Mijn zus is met haar baan gestopt om voor mij te kunnen zorgen."

De vrouw erfde de ziekte multiple neurofibromatosis van haar moeder. Deze had dezelfde ziekteverschijnselen en stierf in 1990.

Liveshop in hoger beroep om Tel Sell

Tel SellDe failliet verklaarde televisiezender Liveshop gaat in hoger beroep tegen de rechterlijke beslissing. Dat liet het bedrijf donderdag weten. Liveshop werd gisteren net als thuiswinkelorganisatie Tel Sell failliet verklaard. Liveshop verzorgt reclameuitzendingen voor Tel Sell.

"Liveshop heeft, met steun van haar meerderheidsaandeelhouder Chellomedia, besloten het uitgesproken faillisement bij de rechter aan te vechten met het oog op continuering van haar business", aldus een woordvoerder. De zender heeft naar eigen zeggen altijd voldaan aan financiële verplichtingen, maar er is een betalingsachterstand ontstaan door een meningsverschil tussen de zender en Tel Sell. Liveshop werd in oktober 2006 opgezet door Tel Sell en Chellomedia, een zusterbedrijf van kabelbedrijf UPC. Tel Sell bezit 20 procent van de zender, Chellomedia de resterende 80 procent.

Devil May Cry 4 screenshots

Binnenkort kan iedereen met een PlayStation 3 of Xbox 360 genieten van de avonturen van Nero en Dante. Devil May Cry 4 zal volgend maand in de winkels liggen en ondertussen zijn er al heel wat filmpjes en screenshots verschenen. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor meer nieuwe screenshots en die zijn er nu dan ook. Dus voor iedereen die met smart zit te wachten op deze game hebben we nog een lading verse screens.










'Bruno Silva op weg naar Ajax'

Bruno Silva forceert een vertrek naar Ajax. De rechtsback is donderdag niet komen opdagen bij de training van FC Groningen. Silva wil naar Ajax, maar de Groningers proberen deze transfer tegen te houden.

Zaakwaarnemer Henk van Ginkel bevestigt dit: “Hij is teleurgesteld dat Groningen niet met Ajax wil praten.” De rechtsback, ook in de belangstelling van Fiorentina en Feyenoord, hoop net als zijn oud-ploeggenoot en landgenoot Luis Suarez alsnog een transfer te kunnen maken naar Ajax. Bij de transfer van Suarez was er ook een hoop onenigheid. Uiteindelijk ging de overgang toch door.

Derde veerboot over Westerschelde na protest

Icoon VervoerZeeland wil een derde veerboot als reserve voor het vervoer van fietsers en voetgangers tussen Vlissingen en Breskens. Er varen nu twee boten over de Westerschelde, de Máxima en de Willem-Alexander. Maar die zijn allebei al sinds de kerst uit de vaart. De Willem-Alexander heeft een kapotte motor en de Máxima is een paar weken geleden op een zandbank gelopen. Abonnementhouders krijgen een deel van hun geld terug.

Inwoners van Breskens zijn nu minstens een uur langer onderweg voor ze op hun werk of school in Vlissingen zijn. De boten varen sinds auto's door de tunnel onder de Westerschelde kunnen rijden. De veren zijn eigendom van de provincie en er zijn vaker problemen. Gedeputeerde Van Heukelom wil nu een reserveboot.

Overigens komt veerboot de Máxima morgen terug in de vaart. Dat heeft de scheepvaartinspectie aan vervoerder Veolia laten weten.

Blijdorp verslaat Burgers' Zoo door Bokito

Icoon EconomieVoor het eerst in jaren is diergaarde Blijdorp in Rotterdam Burgers' Zoo in Arnhem voorbij gestreefd in het aantal bezoekers. Volgens een woordvoerder van de Arnhemse dierentuin heeft dat alles te maken met de gorilla Bokito, die heel veel mensen naar Rotterdam heeft gelokt.

In 2007 bezochten ruim anderhalf miljoen bezoekers Burgers'. Blijdorp ontving 50.000 mensen meer. Burgers' Zoo is na de Efteling al jaren de best bezochte dagattractie van Nederland. Over 2007 staat Blijdorp op de tweede plaats. Beide dierentuinen kregen vorig jaar meer bezoekers binnen de poorten dan in de jaren daarvoor.

Britse lerares (28) weg na seks met leerling

OpmerkelijkDe 28-jarige Britse lerares Jo Gorman kan op zoek naar een nieuwe baan. De getrouwde vrouw heeft toegegeven seks te hebben gehad met een 16-jarige leerling. Haar naam komt nu op de lijst van seksuele delinquenten terecht, waardoor ze nooit meer les mag geven.

De zaak kwam aan het rollen toen foto's van de twee de ronde deden op gsm's van medeleerlingen van de jongen. Die werden driftig rondgestuurd. De man van de lerares werkt overigens op dezelfde school.

Ze hoeft vermoedelijk niet voor een strafrechter te verschijnen of er moet nog aangetoond worden dat ze misbruik heeft gemaakt van vertrouwen.


Ex-lerares

Katja brak hart Joop van den Ende

MediaHet is alweer een tijdje geleden maar Joop van den Ende is er nog steeds verbolgen over. Toen Katja Schuurman voor het televisieprogramma 'Kwestie van kiezen' een keuze moest maken tussen Jan Pronk en de tv-producent koos ze voor... Jan Pronk.

Van den Ende doet de onthulling dat Schuurman zijn hart brak in het programma 'Nova College tour'. "Dat is je eigen nest bevuilen. Ik was woedend! Ze wist waarschijnlijk niet eens wie Jan Pronk was. Het was een soort politieke correctheid. Ik was er echt ziek van." De verstoorde relatie is nog steeds niet goedgemaakt. De uitzending is vanavond te zien om 20.25 op Nederland 3.

Gouden Gids
Joop moet misschien op zoek naar een goede psychiater.

Toyota presenteert de TF108

Toyota heeft vanmorgen de TF108 gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens een presentatie in het Duitse Keulen. De TF108 heeft een langere wielbasis dan zijn voorganger, een lager zwaartepunt en volgens Senior General Manager Chassis Pascal Vasselon is de aerodynamische efficiëntie flink verbeterd.

Komend seizoen rijden Jarno Trulli en Timo Glock voor Toyota. Kamui Kobayashi is testcoureur.

Meer foto's vind je hier.

Man bezorgt granaten bij politiebureau

Icoon OpmerkelijkEen onbekende man heeft woensdagmiddag bij een politiebureau in Amsterdam twee mortiergranaten bezorgd. De granaten zaten in een plastic tasje. De man overhandigde het tasje met de mededeling dat hij 'iets' gevonden had in het Oosterpark. Hij vertrok daarna direct.

De agenten keken vervolgens in het tasje en sloegen meteen groot alarm. Het bureau aan de Linnaeusstraat is rond 14.35 uur een kwartier lang ontruimd geweest.

Na onderzoek door een bomexpert bleek dat er geen sprake was van ontploffingsgevaar. Vermoedelijk gaat het om explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.

'Alves bijna van Middlesbrough'

Geen AZ, Manchester City of Fenerbahce, maar Middlesbrough heeft bijna de felbegeerde handtekening van Afonso Alves binnen. De Engelsen waren woensdag in Nederland om over de transfer te onderhandelen.

De club uit de Premier League zal ongeveer zestien miljoen neerleggen voor de Braziliaanse spits. Daarmee zou hij de duurste aankoop worden in de geschiedenis van de club. Doordat Stuart Downing zo goed als zeker naar Tottenham Hotspur verkast, komt er een hoop geld vrij om Alves aan te trekken. Boro hoop donderdag de overgang van Alves te kunnen bevestigen.

Automobiliste rijdt blinde met hond omver

Icoon OngelukEen automobiliste uit Beugen die schijnbaar zelf wel een blindegeleidehond kan gebruiken, heeft gisteravond rond 19.30 uur op de Brabantweg in Gennep een blinde vrouw met haar geleidehond op een zebrapad omver gereden. De 30-jarige bestuurster verklaarde tegenover de politie de blinde vrouw ''niet te hebben gezien''.

De blindegeleidehond, die door de auto een stuk werd meegesleurd, overleefde de aanrijding niet. De 48-jarige bazin van het beest ligt met een zware hersenschudding in het Radboudziekenhuis te Nijmegen.

Agent verdacht van verkrachting 20-jarige

Icoon PolitieEen wijkagent van de Utrechtse politie is op nonactief gezet wegens een drietal zaken. Zo wordt hij verdacht van het verkrachten een 20-jarig meisje. De 39-jarige M.K. geeft toe dat hij seks met haar wilde, maar dat dit er nooit van is gekomen en dat hij haar zeker niet zou hebben gedwongen.

Verder wordt K. verdacht van het lekken van informatie rond de moord op Abdel Edoujaji uit Terwijde. Tegen vrienden zou hij hebben verteld hoe Edoujaji was vermoord en waar ze het moordwapen aan het zoeken waren. Bovendien zou K. tegen betaling kentekengegevens verstrekken. Naar aanleiding van het laatste was de Criminele Inlichtingen Eenheid een onderzoek gestart naar de handel en wandel van de dienstklopper. Overigens tilt K. zelf niet zo zwaar aan het lekken van de informatie. Zo werd volgens hem openlijk over de zaak op het bureau gesproken en was voor iedereen duidelijk te zien dat ze aan het zoeken waren. De zaak gaat in maart verder. Eerst wordt K. psychologisch onderzocht.

Social networksites sloom en slecht bereikbaar

Icoon InternetDe helft van alle populaire social networksites werkt zeer traag en is slecht bereikbaar. Van de 104 onderzochte websites laden 51 pagina's erg langzaam. Dat blijkt  uit onderzoek van het bedrijf WatchMouse, dat het functioneren van internetpagina's controleert.

Het wereldwijd veel gebruikte Facebook scoort van alle netwerksites het slechtst op het gebied van bereikbaarheid. Andere bekende sites die slecht presteren zijn Twitter, last.fm, Windows Live Spaces, Friendster en del.icio.us.

Faceparty presteert het best. Neerlands trots Hyves doet het goed en eindigt in de bovenste regionen, ver boven bekende netwerken als Flickr, MySpace en Windows Live Spaces.

''Veel van deze zeer populaire sociale netwerksites leveren geen goede service aan hun gebruikers'', aldus WatchMouse. Van de 104 onderzochte sites hebben er 51 een Site Performance Index (SPI) van 1000 of hoger, wat betekent dat ze erg langzaam laden. Winnaar Faceparty haalde een gemiddelde SPI van 303.

-
Link: De hele lijst.

Chaos, anarchie en destructie in Prototype screens en art

Bij Radical Entertainment, bekend van onder meer Hulk: Ultimate Destruction, wordt momenteel gewerkt aan Prototype, hun eerste game die niet op een licentie gebaseerd is. In Prototype zul je je vijanden kunnen absorberen en hun vorm aannemen. De game zal later dit jaar uitkomen op PC, X360 en PS3. Hieronder kun je alvast een aantal screenshots en concept-art bekijken.





Film: National Treasure: Book of Secrets

Bijna iedere film die veel geld opbrengt lijkt tegenwoordig automatisch kandidaat te zijn voor een vervolg. Helaas zorgt dat ervoor dat veel van deze vervolgen van een bedroevende kwaliteit zijn en met maar één doel worden gemaakt; zoveel mogelijk geld opbrengen. National Treasure deed het in 2004 goed in de bioscopen en nu is het aan deel twee om de stoelen weer vol te krijgen. Maar is de film goed genoeg om je zuurverdiende geld aan uit te geven?

[Update] Mitsurugi, gepwnt door Darth Vader wordt hij

Update 10.42
IGN heeft gemeld dat de twee gezworen vijanden elkaar niet tegen zullen komen in Soul Calibur IV. Darth Vader zal exclusief op de PS3 verschijnen, terwijl Yoda alleen met de X360-versie van de game te spelen zal zijn.

Gamevideos heeft inmiddels de trailer waarin de meesters van de Force te zien zijn online geplaatst.

Oorspronkelijke bericht
In navolging van Soul Calibur 2 zullen in het vierde deel ook weer gastrollen opduiken in de line-up. Ditmaal geen creatieve uitspattingen van Todd McFarlane die voor Soul Calibur 2 Necrid en Spawn leverde, maar de resultaten van George Lucas z'n hersenspinsels. De twee aartsrivalen Yoda en Darth Vader (voor Star Wars-geeks ook bekend als Anakin Skywalker) zullen elkaar en de andere fighters in Soul Calibur IV treffen.





Vrouw sleept Lindsay Lohan voor rechter

Icoon ShowbizzDe vrouw die vorig jaar in een auto zat die werd achtervolgd door Lindsay Lohan, kort voordat de actrice werd aangehouden voor rijden onder invloed, wil een rechtszaak. Dat blijkt uit documenten die eind december bij de hogere rechtbank in Los Angeles zijn ingediend.

Tracie Rice zat in juli 2007 in de auto bij Michele Peck, de moeder van Lohans kort daarvoor opgestapte assistente. Lohan zat hen met hoge snelheid achterna met haar eigen voertuig. Rice eist nu een schadevergoeding wegens de medische kosten die ze heeft gemaakt. De vrouw bezocht na de achtervolging verscheidene therapeuten, aldus het Amerikaanse showbizztijdschrift People. Ook zou zij door de gebeurtenis haar baan zijn kwijtgeraakt.

Stem: de meest sexy mannelijke vleeseter

Icoon Enqu괥Echte mannen eten vlees. En vlees is sexy. Maar wie vinden FOK!kers de meest sexy mannelijke vleeseter? Komende week kun jij je stem uitbrengen. Welke woest aantrekkelijke man wil jij achter een sappige medium gebakken biefstuk zien?

Vlees is behalve sexy ook nog eens gezond. Vlees is rijk aan essentiële voedingsstoffen en minimaal 100 gram per dag is dan ook aan te bevelen. Zo kunnen de echte mannen er weer tegen als ze de wereld ingaan om de kost te verdienen voor het gezin. En belangrijk: vleeseters laten zich niet beïnvloeden in hun aankoopgedrag van levensmiddelen. Aarzel niet en stem meteen op de meest sexy mannelijke vleeseter! Stem nu! Voor vegetariërs zonder humor is er overigens deze column.

Gezellig, een wereldkampioenschap BBQ, mannen onder elkaar.

Ho-Pin Tung gaat 31 GP2-races rijden

De Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung heeft een contract getekend met het Trident GP2-team. De jonge coureur gaat met Trident alle races van zowel de GP2 Asia Series als de Europese GP2 Series, in het voorprogramma van de Formule 1, rijden.

31 wedstrijden staan er in zijn agenda, waarvan de eerste al over twee weken in Dubai plaats heeft. "Na mijn eerste leerjaar in de GP2, was ik toe aan een topteam en Trident is dat. Ik heb nu serieuze kansen om regelmatig punten te scoren en om op het podium te komen. Dit jaar zijn overwinningen het doel," aldus Ho-Pin Tung.

Het is geen geheim dat hij hard op weg is om zijn ultieme doel te realiseren: Formule 1 coureur worden. Met een succesvol tweede seizoen in de GP2-klasse komt dat doel heel dichtbij. Het is veelzeggend dat het (Formule 1) Circuit van Shanghai zich als nieuwe partner aan Tung heeft verbonden; de coureur zal de Chinese Formule 1 Grand Prix gaan promoten. "Het is een eer om deze taak op mij te nemen en de Chinese Formule 1 race overal ter wereld, maar vooral in China als onderdeel van de Chinese promotietour van het F1 circuit extra onder de aandacht te brengen."

Gisteren tekenden Trident-teambaas Alessandro Alunni Bravi en Ho-Pin Tung in Milaan de overeenkomst die de jonge Chinees voor zowel het Aziatische- als het Europese GP2-kampioenschap aan het Italiaanse team verbindt. Tung wordt de teamgenoot van Mike Conway en met hen beschikt het team over een ijzersterke rijdersbezetting voor 2008. Beide coureurs debuteerden vorig jaar in deze opstapklasse naar de Formule 1. Ho-Pin Tung haalde met een vierde plaats zijn beste resultaat (België, Spa Francorchamps) en Mike Conway met een tweede plek (Groot-Britannië, Silverstone).

Het Trident team is in 2006 in de GP2-klasse begonnen en is al snel uitgegroeid tot een topteam dat regelmatig in hoogste regionen van de uitslagen was te vinden. Een klinkende overwinning op het circuit van Monaco was de kroon op het vorige seizoen. "Het is een jong en dynamisch team dat zich met stijl presenteert. Maar nog belangrijker is dat het team uiterst professioneel te werk gaat en geen concessies doet aan de kwaliteit als het gaat om het niveau van de staf, de technologische keuzes en de efficiency. Ik ben nu een paar keer in Milaan geweest en ik ben erg onder de indruk van de toewijding en het niveau van het team."

Ho-Pin Tung kijkt met veel vertrouwen uit naar het 'dubbele' raceseizoen 2008. "Ik heb vorig jaar ervaring kunnen opdoen en dat is in deze ultra competitieve klasse hard nodig. Dit jaar kan ik die ervaring in dienst stellen van een topteam en kan ik een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de auto en het team. Voor de ontwikkeling van mijn carrière is de overstap naar Trident opnieuw een belangrijke stap richting de Formule 1."

'Koranfilm' op YouTube niet van Wilders

Icoon InternetEen clip die op de internetsite YouTube wordt gepresenteerd als de Koranfilm van PVV-leider Geert Wilders, is ''fake''. Wilders heeft dat vanochtend gezegd naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

Hij heeft dat ook aan justitie laten weten, dat contact met hem opnam naar aanleiding van het filmpje op YouTube. Justitie is uiterst bezorgd over de reacties die de film mogelijk kan ontketenen.

Deze clip heet 'Forbidden' en toont onder anderen voormalig Brits premier Tony Blair en de Amerikaanse president George Bush, die verklaren dat de islam een vreedzame godsdienst is, die door terroristen wordt misbruikt. Dat is niet het standpunt van Wilders, die de islam als gewelddadig beschouwt en die wil dat de Koran wordt verboden.

Volgens Wilders is zijn film nog niet af en zal er nergens een preview van te zien zijn. De PVV-leider hoopt de film, die ongeveer tien minuten gaat duren, eind deze maand te voltooien. Wilders is in gesprek met het tv-programma NOVA over uitzending. Als voorwaarde stelt hij dat NOVA de hele film uitzendt. Is het programma daartoe niet bereid, dan zoekt hij een ander medium.



Niet gemaakt door Wilders

Gezocht: Schrijvende vrouwen

Voor de FOK!blog zoeken we een aantal vrouwen die willen schrijven over wat hen bezig houdt. We missen namelijk sinds een paar maanden een vrouw die dat doet. Voorheen hadden we
Twinky en Keroppi die de weblog vulden met dit soort verhalen en wellicht kan jij hun opvolger zijn! Wie zoeken we precies? We zoeken als versterking van ons team een vrouw die niet op haar bekkie is gevallen. Iemand die 'leuke dingen' (of minder 'leuke dingen') meemaakt en die daar over wil schrijven.

Mocht dit je aanspreken, mail dan naar weblog@fok.nl en zet in deze mail je naam en wat informatie over jezelf en stuur een voorbeeld mee van je schrijfkunsten.

'Bestuurders regelmatig bedreigd'

Burgemeesters en andere bestuurders worden regelmatig bedreigd en krijgen in reactie soms beveiliging. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) zei dat vanochtend voor Radio 1. Ze noemde het ''te gek voor woorden'' dat bestuurders aan dit soort dingen blootstaan.

Ze reageerde daarmee op de beveiliging die een wethouder van Venray heeft gekregen na bedreigingen door dierenactivisten. Ter Horst liet gisteren weten te helpen bij de beveiliging van wethouder Lei Heldens (CDA) van Venray. Die is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een groot bedrijvenpark langs de A73, waarvoor ook laboratoria voor dierproeven worden geworven.

Een grote investeerder in het park trok zich terug nadat huizen van managers waren beklad. Het kan volgens Ter Horst niet door de beugel als bestuurders door acties zo onder druk worden gezet dat ze een plan niet uitvoeren.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

CDA: bij drugsgebruik rijbewijs kwijt

Icoon FileHet CDA wil dat automobilisten die twee maal zijn betrapt op het gebruik van drugs hun rijbewijs kwijtraken. Ook asociaal rijgedrag, zoals het veel te hard rijden langs wegwerkers of door woonwijken, moet worden bestraft met intrekking van het rijbewijs.

Tweede Kamerlid Sander de Rouwe zal deze aanscherpingen op het puntenrijbewijs voorstellen tijdens overleg met minister Camiel Eurlings (Verkeer). Hij heeft vanochtend een bericht in De Telegraaf hierover bevestigd.

In de plannen van Eurlings leidt alleen alcoholgebruik achter het stuur tot intrekking van het rijbewijs. Wie twee keer binnen vijf jaar met een te hoog promillage blijkt te rijden, moet dat document inleveren.

Als het aan De Rouwe ligt, raken alle automoblisten die bij herhaling ''grote risico's nemen op gevoelige plaatsen'' hun rijbewijs kwijt. Wat drugsgebruik betreft wil hij ''zero tolerance''. Hij maakt geen onderscheid tussen harddrugs en softdrugs.

Rodriguez: "Keuze valt op Fisichella"

Roldan Rodriguez heeft onthuld wie de tweede rijder van Force India zal worden. Op zijn website schreef de testrijder van het team dat hij baalt van de keuze voor Giancarlo Fisichella.

Tot nu toe was alleen bekend dat Adrian Sutil een stoeltje had bij het team. Vandaag zou de tweede coureur bekend gemaakt worden door Force India, maar gisteren al reageerde Rodriquez via zijn website op de bekendmaking.

"Mijn toekomst is nu heel duidelijk", zei Rodriguez. "Sinds Fisichella plaats moest maken voor Nelson Piquet, wist ik dat het moeilijk zou worden om het tegen hem op te nemen. Ik kan niet op tegen iemand met meer dan tweehonderd races ervaring. Het team heeft ervoor gekozen om met een ervaren coureur in zee te gaan, in plaats van een jongeling."

De Spanjaard gaat nu naar eigen zeggen rijden in de GP2.

DJ Tiësto gaat trouwen met 19-jarige Stacey

Icoon ShowbizzDe Bredanaar Tijs Michiel Verwest, beter bekend onder zijn artiestennaam dj Tiësto, gaat trouwen. De wereldberoemde 38-jarige dj is tot over zijn oren verliefd op het 19-jarige blonde huppelkutje Stacey Blokzijl, en die liefde is wederzijds.

De twee leerden elkaar kennen in het uitgaansleven. Op het eiland Mauritius ging Tiësto vorige maand op zijn knieën voor Stacey. Zij antwoordde met een volmondig ''ja'' op zijn huwelijksaanzoek, aldus De Telegraaf. Momenteel viert het het stel vakantie ergens in de Europese sneeuw.

Waar het huwelijk zal worden voltrokken, is nog niet duidelijk. Een datum is er al wel: 10 oktober.

Foto's van het koppel.

Henin en Koeznetsova in finale Sydney

De finale van het tennistoernooi in Sydney gaat tussen de nummers een en twee van de plaatsingslijst, Justine Henin en Svetlana Koeznetsova.

Henin was in de halve finales met 6-2, 2-6 en 6-4 te sterk voor de Servische Ana Ivanovic. Het was voor de Belgische haar 27e zege op rij. De Russische Koeznetsova was in de andere halve eindstrijd met 7-5 en 7-6 te sterk voor de Tsjechische Nicole Vaidisova.

Bromtoon in Rotterdamse wijk mysterie

Een irritante bromtoon houdt een aantal bewoners van de Rotterdamse wijk Nesselande al tijden uit hun slaap. Overdag is het geluid niet te horen, maar 's nachts des te meer.

Niet iedereen hoort de brom, waardoor klagers veel scepsis ondervinden. Maar nu heeft Milieudienst Rijnmond de bromtoon ook vastgesteld.

De vraag is alleen, waar komt de brom vandaan? Niemand die het tot nog toe weet.

De Haan wil De Guzman meenemen naar Peking

Jonathan de Guzman maakt een goede kans om in augustus met Jong Oranje mee te doen aan de Olympische Spelen in Peking.

De in Canada geboren middenvelder beschikt over enkele maanden over een Nederlands paspoort en Foppe de Haan, de coach van het olympisch elftal, vindt de Feyenoorder een goede kandidaat om te worden opgenomen voor de selectie die naar de Spelen gaat.

"Als hij een goede tweede seizoenshelft draait, is hij zeker een kandidaat om mee te gaan naar Peking. Hij is nog jong zat en uitermate getalenteerd. Ik ben benieuwd naar hem," aldus de Fries.

De Guzman zelf is er nog niet uit of hij in de toekomst voor Nederland of Canada uit wil komen. Als hij voor Nederland meedoet aan de Olympische Spelen, kan hij daarna echter altijd nog overstappen naar Canada.

Dader steekpartij H-I-A werd gepest

MisdaadDe 16-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht die vastzit wegens het doodsteken van zijn 18-jarige plaatsgenoot Nick Loeve, handelde uit wanhoop na vele pestpraktijken. Dat schrijft de directeur van het Walburgcollege in Zwijndrecht, waar beide jongens op school zaten, in een brief aan de ouders van alle leerlingen.

Volgens directeur Frans Coers werd de jongen zo heftig gepest door een groep vrienden, onder wie het dodelijke slachtoffer, dat hij daarom tot zijn daad is gekomen. De 16-jarige jongen stond op school bekend als een 'sociale en rustige leerling'.

De twee jongens van 17 en 18 die indertijd ook zijn aangehouden, waren vrienden van Loeve. Zij zijn inmiddels op vrije voeten gesteld maar blijven verdacht van een eerdere poging tot doodslag op de nu 16-jarige verdachte.

Goede bekenden van de dader zeggen dat Loeve en zijn vrienden spullen van de jongen hebben vernield en zijn kleren hebben uitgetrokken. Daardoor flipte hij uit zijn dak en ging over tot de steekpartij.

Zwemster Kovacs doet niet mee aan Spelen

Voormalig olympisch zwemkampioene Agnes Kovacs doet niet mee aan de Olympische Spelen, die in augustus in Peking worden gehouden. De Hongaarse, in 2000 in Sydney de sterkste op de 200 meter schoolslag, vindt dat haar naam door een dopingaffaire is bezoedeld. Dit zei ze tijdens een persconferentie.

Kovacs werd in 2007 van doping beschuldigd omdat ze bij een controle te weinig urine kon inleveren. Omdat ze daarna een afspraak had met vertegenwoordigers van UNICEF, kon ze ook later niet de juiste hoeveelheid overhandigen. Inmiddels is ze vrijgesproken, maar ze vindt desalniettemin dat ze door de affaire niet in Peking moet verschijnen.

Due mag per direct weg bij Vitesse

Anders Due mag vertrekken bij Vitesse. De Arnhemse club heeft gezegd dat ze mee zullen werken aan een transfer, als de Deen er in een slaagt een nieuwe club te vinden. Eerder deze week werd al duidelijk dat het Deense Aalborg aB de middenvelder binnen wil halen.

"Anders heeft toestemming gevraagd om te vertrekken, omdat hij in de huidige hiërarchie vooral op de tribune zit. Wij gaan daarmee akkoord. Als wij eruit komen met een club die zich voor Anders meldt, dan gaat hij per direct weg", aldus Vitesse's algemeen directeur Paul van der Kraan.

Filippo Inzaghi wil naar Spelen

Filippo Inzaghi heeft gezegd dat hij met Italie wil deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking. De 34-jarige spits van AC Milan denkt kans te maken als een van de drie dispensatiespelers.

"Het belangrijkste dat ik fysiek in orde ben. Als het toernooi nu gehouden zou worden, zou ik mezelf direct voordragen als kandidaat," aldus de Italiaan. "Ik ga graag mee naar China. De Spelen hebben me altijd geïnteresseerd en het zou een eer zijn als ik daar mag spelen."

Of Inzaghi naar de Spelen gaat, heeft ook te maken met het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Mocht hij daarvoor geselecteerd worden dan gaat hij niet naar Peking.

Man in bomauto moet vinger missen

Icoon MisdaadDe 43-jarige Jerry R. uit Den Haag die dinsdag in de Peugeot 206 zat die ontplofte op de oprit van de A13 bij Delft, is al drie keer doelwit geweest van een aanslag. Dit keer zal R. een middelvinger moeten missen door de mislukte aanslag.

De vorige moordpogingen op R. staan uitvoerig beschreven in het door oud-recherchechef Frans Vollebregt geschreven boek 'Het Tulpenteam en de aanslag op de Lepe,' dat handelt over het onderzoek naar de aanslagen op Jerry R. in 1999.

Dat jaar ontkwam hij in eerste instantie aan een kogelregen omdat hij niet aanwezig was in zijn café The untouchables. Twee mensen werden toen wel neergeschoten waarvan er één overleed. Een paar maanden later overleefde R. ternauwernood een schietpartij bij datzelfde café. Met vijf kogels in zijn lijf werd hij zwaargewond naar de intensive-care afgevoerd.

Toen hij vechtend voor zijn leven in het ziekenhuis lag, werd er een nieuwe aanslag op hem voorbereid. Dat mislukte omdat een huurmoordenaar met machinegeweer naar het verkeerde hospitaal toog. Ook bij een derde aanslag, waarbij een handgranaat naar binnen werd gegooid, ontsprong R. weer de dans omdat hij niet aanwezig was.

De Haagse politie beschouwt sportschooltype R. als een aparte klasse van uiterst gewelddadige criminelen. De Hagenaar van Surinaamse afkomst, die zich bezig hield met allerhande zware misdrijven, schuwde niet om collega-criminelen op te lichten. Zo zou de reden voor de drie eerdere aanslagen zijn dat hij heroïne heeft gestolen van een Turkse drugsbende uit Amsterdam.

De advocaat van Jerry R. laat desgevraagd weten dat Jerry vijanden heeft gemaakt met het incasseren van woekerrentes. R. werd half 2002 nog veroordeeld voor het opzetten en financieren van drugslijnen, voor afpersing en fraude en voor een poging om zijn broer en zus dood te schieten. Een paar maanden geleden werd hij vrijgelaten.

Roda JC wacht met beslissing over Troisi

Binnen anderhalve week zal Roda JC een beslissing nemen over testspeler James Troisi. De middenvelder van Newcastle United wordt mogelijk voor volgend seizoen vastgelegd.

De trainer van de club uit Kerkrade, Raymond Atteveld, was niet ontevreden over de twee oefenduels die Troisi speelde, tegen SV Roeselaere en Cercle Brugge.

In Engeland komt Troisi nauwelijks aan voetballen toe. Zijn minuten maakt hij vooral bij de reserves.

VS overwegen troepenversterking Afghanistan

Icoon OorlogDe Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates overweegt 3000 extra militairen naar het zuiden van Afghanistan te sturen om het hoofd te bieden aan het verwachte lenteoffensief van de radicaalislamitische Taliban.

Dat heeft het Pentagon, het ministerie van Defensie, gisteravond laten weten. Het voorstel voor de troepenversterking is gedaan door Amerikaanse commandanten in Afghanistan. Gates zal zich er vrijdag over buigen, maar een definitief besluit volgt waarschijnlijk later. Volgens een defensiewoordvoerder is het de bedoeling dat de extra troepen tegen april in Afghanistan zijn als het plan wordt goedgekeurd.

De VS hebben op dit moment 27.000 militairen in Afghanistan gestationeerd. Ongeveer de helft valt onder NAVO-bevel. De andere helft maakt onder Amerikaanse vlag jacht op terroristische strijders.

Slangenplaag in Australië door hitte

Door de verzengende hitte in grote delen van Australië nemen slangen steeds vaker hun toevlucht tot stedelijke gebieden op zoek naar vocht. De autoriteiten hebben burgers gewaarschuwd op te passen voor de vaak giftige reptielen, meldden Australische media vandaag.

De oproep komt na een incident bij een woning in een buitenwijk van Melbourne. De bewoonster en haar hond werden in de tuin gebeten door een gifslang. De vrouw is buiten levensgevaar, maar het huisdier overleefde de beet niet.

''Er is sprake van een toevloed van slangen en het is erg belangrijk dat mensen uit hun buurt blijven'', meldde waarnemend premier Rob Hulls van de deelstaat Victoria. ''Door de hitte komen de slangen op plekken waar ze zich anders niet zouden vertonen''.

Alleen al in Victoria werden afgelopen jaar bijna tweehonderd mensen gebeten door een slang. In Australië leeft een aantal van de gevaarlijkste slangensoorten ter wereld.

[Lakeside] Nederlanders uitgeschakeld

Fabian Roosenbrand is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van de Lakeside. De 19-jarige darter uit Enschede, die in de openingsronde nog stuntte tegen de als tweede geplaatste Gary Anderson, was volstrekt kansloos tegen de ervaren Australiër Simon Whitlock. Whitlock, die een bijna foutloze partij gooide, won binnen een mum van tijd met 4-1.

Co Stompé bereikte evenmin de laatste acht. De als zesde geplaatste Amsterdammer verloor van Brian Woods: 4-2. Remco van Eijden ging met dezelfde cijfers tegen Scott Waites tenonder.

Uitslagen:

SpelerSpelerUitslag
Simon WhitlockFabian Roosenbrand4-1
Ted Hankey (7)Andy Boulton4-1
Brian WoodsCo Stompé (6)4-2
Scott Waites (3)Remco van Eijden4-2

Eurosonic barst los in Groningen

Icoon MuziekTweehonderd acts, dertig podia en er is geen enkel kaartje meer te krijgen voor het muziekevenement Eurosonic dat vandaag en morgen in Groningen is losgebarsten. Voor Noorderslag op aanstaande zaterdag geldt hetzelfde; veel optredens, al ruim een maand uitverkocht.

Tijdens het muziekfestival Eurosonic, traditiegetrouw de twee dagen voor Noorderslag, staat dit jaar Zweden centraal. Dat wil zeggen dat er veel artiesten uit het Scandinavische land komen optreden, bekende (zoals Robyn) en nog onbekende namen. Tijdens Noorderslag op zaterdag komen de Nederlandse bands aan bod, zo zijn er optredens van onder anderen Moke, C-Mon& Kypski, Voicst en Hospital Bombers.

Overdag zijn er seminars, 's avonds zijn er optredens overal in de stad. Ruim 2400 mensen uit de muziekbranche nemen deel aan het Noorderslag Seminar, 15 procent meer dan vorig jaar.

Niet alleen gaat radiozender 3FM vandaag-, morgen- en zaterdagavond een deel van het programma van EuroSonic en Noorderslag live uitzenden; ook de NOS besteedt live aandacht op Nederland 3 aan het Noorderslag Weekend. In deze uitzending spelen de bekendmaking en uitreiking van de popprijs op zaterdagavond een prominente rol. Vorig jaar won Within Temptation.

Ferrari investeert in eigen gegevens

Ferrari teambaas Stefano Domenicali heeft tijdens een persconferentie laten weten dat het team de afgelopen periode veel geïnvesteerd heeft in het beschermen van vertrouwelijke gegevens. Dit vanwege het spionage schandaal van vorig jaar.

"Ferrari heeft flink geïnvesteerd in de bescherming van de eigen kennis en zal dat in de toekomst blijven doen", zei Domenicali, de opvolger van Jean Todt als teambaas van Ferrari.

Domenicali vervolgde: "Het probleem van vorig jaar was van een andere aard. Het ging hier om personen en loyaliteit. Hier kun je, gezien de positie van sommige personen in de organisatie en de verantwoordelijkheden die zij hebben, waarschijnlijk geen procedures voor verzinnen", aldus Stefano Domenicali.

Ferrari is momenteel in het Italiaanse Madonna di Campiglio voor het jaarlijke ski-evenement dat het team houdt.

Bill Richardson stapt uit verkiezingsrace

Icoon VerkiezingenDe gouverneur van de Amerikaanse staat New Mexico, Bill Richardson, staakt zijn poging de kandidatuur van de Democratische partij voor de presidentsverkiezingen van 2008 in de wacht te slepen. Dat meldde nieuwszender CNN.

Zijn besluit volgt op de eerste twee Democratische voorverkiezingen in Iowa en New Hampshire , waarbij de 60-jarige slechts enkele procenten van het electoraat achter zich kreeg. Richardson zal zijn beslissing vandaag officieel bekendmaken.

De avonturen van Freek Torso 1

Freek Torso kroop van zijn vrouw af en sloeg zijn benen buiten het bed.
"Dat was weer eens als vanouds, Freek," hijgde zijn vrouw. "Vier keer maar liefst. En jij?"
Freek Torso vond zichzelf te bescheiden om er eerlijk antwoord op te geven. Hij stond op. Zijn bezwete lichaam koelde nu snel af. Zijn erectie was veranderd in een slappe zooi. "Zo heet als ik net was, zo koud heb ik het nu."
In de badkamer nam hij een uitgebreide douche. Toen liep hij terug naar de slaapkamer, pakte zijn kleren van zijn stoel en kleedde zich aan.

Rare komt met XBLA game: Fast and the Furriest

Rare (Donkey Kong Country, Kameo, Perfect Dark) is bezig met een nieuwe Xbox 360 titel. Deze game wordt ontwikkeld voor Xbox Live Arcade en zal The Fast and the Furriest gaan heten.

De game zal draaien om een aantal op sport gebaseerd minigames als 100m sprint en horde lopen. Nu is dit op zich niet zo bijzonder, maar de meeste minigames zullen gespeeld kunnen worden met de Vision webcam van de Xbox 360. De personages die gebruikt gaan worden zullen bekenden van Rare zijn. Zo maken bijvoorbeeld Banjo en Conker hun opwachting in de game.

Wanneer de game moet gaan verschijnen is nog niet bekend.

Anti Sarkozy-plaat komt van zoonlief

Icoon BuitenlandsDat de Parijse rap-artiest Poison een anti-Sarkozy plaat heeft gemaakt is niet opmerkelijk. Wel dat de zoon van de Franse president de plaat heeft geproduceerd. De 22-jarige Pierre Sarkozy opereerde onder de naam Mosey.

Rapper Poison wist aanvankelijk niet dat zoonlief de genius achter het nummer was. Pierre Sarkozy, die voor Poison onder meer het nummer 'La Rue' schreef, had expres niet verteld wie hij echt was omdat hij bang was dat Poison hem zou dumpen. In het anti-Sarkozy nummer werd onder meer opgeroepen niet op hem te stemmen. Poison hekelt de politicus al sinds de rellen in Parijs, toen Sarkozy nog minister was. De huidige Franse president noemde de opstandige jongeren 'tuig'. Pierre viel door de mand toen hij met Poison de MTV Awards bezocht.

De president treft het niet deze week, want ook zijn ex laat hem in de steek. Zo heeft ex Cécilia maar liefst aan drie boekjes meegewerkt over haar leven met de politicus. Hierin staan onthullingen als 'Nicolas is een vrek” en 'hij is een man die van niemand houdt, niet eens van zijn eigen kinderen'. Sarkozy heeft overigens laten weten dat zijn relatie met exmodel Bruni serieus is en dat ze in de toekomst gaan trouwen.

BioShock prequel in de maak?

Mogelijk verrassend nieuws over Bioshock 2, want de geruchten gaan dat de game geen sequel maar een prequel gaat worden van het vorig jaar verschenen Bioshock. De game zou dezelfde sfeer als het originele Bioshock meekrijgen en zou zich onder andere weer in de onderwaterstad Rapture afspelen. In de game zou dan duidelijk worden hoe Rapture ten prooi kon vallen aan hebzucht en verdorvenheid.

Een ander gerucht over Bioshock is dat de game gemaakt gaat worden door de recent gevormde gamestudio 2K Marin. Wat dus zou betekenen dat de productie niet meer bij Irrational Games in handen zou liggen. En dat zou weer betekenen dat de geruchten dat Ken Levine aan dit nieuwe deel niet mee werkt wel eens zouden kunnen kloppen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.