'Eerste islamitische ziekenhuis in Rotterdam'

Icoon BinnenlandsRotterdam krijgt naast de grootste moskee van Nederland, een nieuwe primeur. Over twee jaar moet hier het eerste islamitische ziekenhuis in de Westerse wereld staan. Op de zakenbeurs in Rotterdam, wordt dit plan vandaag gepresenteerd. De mannen in dit ziekenhuis worden behandeld door mannelijke artsen en de vrouwen door vrouwelijke. Hoe dit met de verpleging gaat, is onbekend.

Er komt ook een verpleegafdeling voor mensen die geen acute zorg nodig hebben, de voeding is 'halal' en patiŽnten krijgen islamitische geneesmiddelen en kruiden. Ook is er plek voor een gebedsruimte met een ziekenhuisimam en wordt het gebouwd volgens islamitische maatstaven.

"Het wordt een efficiŽnt en compact ziekenhuis van 15.000 vierkante meter, waarbij het accent ligt op de polikliniek en de dagbehandeling. De islamitische achtergrond en waarden worden in acht genomen", zegt ondernemer Paul Sturkenboom in het Financieele Dagblad. Omdat dit het eerste islamitische ziekenhuis buiten de Arabische wereld is, verwacht hij ook veel patiŽnten uit het buitenland.

De initiatiefnemer wil binnenkort met de verzekeraars gaan praten over de realisering van het plan. "Als zij nee zeggen, gaat het niet door"

Met dank aan diverse FOK!-ers, waaronder Voytek87, pberends, Mr.Spock voor de submit.