[update] Peter R. de Vries opgepakt

Peter R. de VriesDe politie heeft misdaadverslaggever Peter R. de Vries vanochtend opgepakt in Oisterwijk in Noord-Brabant. Dat gebeurde na een confrontatie met een politieman. Ook een collega van De Vries werd gearresteerd. De twee zitten nog steeds vast. Het is niet duidelijk wanneer ze weer worden vrijgelaten.

Volgens Omroep Brabant beschuldigde de misdaadverslaggever een agent van oplichtingspraktijken. De redactie van het televisieprogramma van De Vries zegt dat De Vries de agent en diens korpsleiding wilde aanspreken op discutabele contacten met hoogbejaarde vrouwen.

Op het moment van de confrontatie was de politieman met collega's aan het sporten.

Update 14.53
Rond 14.00 uur zijn Peter R. de Vries en zijn collega weer op vrije voeten gesteld. Na zijn aanhouding wist De Vries zijn redactie per sms op de hoogte te stellen van de arrestatie. Wat de precieze reden van de aanhouding is geweest, is nog steeds niet duidelijk. De politie wil nog geen mededelingen doen.

In de uitzending van 30 mei werd in het programma van De Vries al uitgebreid aandacht besteed aan de betrokken politieman. Hij zou tot tweemaal toe via de erfenissen van rijke, oude en eenzame dames een kapitale woning in zijn bezit gekregen hebben. Na de uitzending kwamen tips binnen, die het beeld dat in de reportage was geschetst bevestigden, aldus de redactie van het programma. De Vries wilde de politieman daarom nader aan de tand voelen.