FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 13 september 2006

Voetbal: Uitslagen Champions League (13/09/06)

Icoon Champions LeagueIn de Champions League werden vanavond de eerste wedstrijden in poule E, F, G, en H afgewerkt. Nederlandse ploegen waren niet vertegenwoordigd, maar leuke wedstrijden stonden er ondanks dat wel op het programma. Hieronder de uitslagen van vanavond:

Uitslagen Champions League (13/09/06)
Poule E: Dinamo Kiev - Steaua Boekarest (1-4)
Poule E: Olympique Lyon - Real Madrid (2-0)
Poule F: Manchester United - Celtic (3-2)
Poule F: FC Kopenhagen - Benfica (0-0)
Poule G: FC Porto - CSKA Moskou (0-0)
Poule G: Hamburger SV - Arsenal (1-2)
Poule H: AC Milan - AEK Athene (3-0)
Poule H: Anderlecht - Lille (1-1)

Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

TU vermorzelt complottheorie 9/11

Studenten van de TU Delft, die voor Studium Generale onderzoek doen naar de complottheorieën over de aanslagen op het WTC en het Pentagon, laten weinig heel van de complottheorieën. Dat bleek gisteren tijdens de presentatie van hun onderzoek.

Een van de bekendste complottheorieën is dat de torens van het WTC niet ingestort zijn door de vliegtuigen die binnenvlogen, maar door explosieven die door de regering-Bush geplaatst zouden zijn. Hierdoor zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn dat de torens zo netjes recht in elkaar stortten. Volgens de studenten is het echter "zeer waarschijnlijk" dat de klap van het binnenvliegen van de vliegtuigen alsmede de daarna ontstane brand tot de instorting van de torens leidden. Dat de stofwolken die tijdens het instorten te zien zijn, van explosieven komen, is volgens hen juist weer bijzonder onwaarschijnlijk.

Ook het idee dat de route van het vliegtuig op weg naar het Pentagon onmogelijk is, klopt niet. De bocht was een heel normale bocht. Ook de grootte van het gat klopt precies. De theorie dat het Pentagon door een raket getroffen zou zijn, lijkt totaal absurd. Die zou volgens de studenten een wel heel "interessante vliegroute" genomen moeten hebben, gelet op de lantaarnpalen die omgegaan zijn tijdens de crash.

Coen Vermeeren, docent luchtvaarttechniek en initiatiefnemer van het project zegt verrast te zijn over de uitkomst. Van tevoren had hij gezegd dat veel complotdenkers "heel zinvolle vragen hadden gesteld." Hij zegt dat hij niet verwacht had dat de beweringen die op internet gedaan worden over de aanslagen zo gemakkelijk weerlegd konden worden. De studenten hebben vooral navraag gedaan bij experts en wat eenvoudige berekeningen gedaan. Dat was voldoende.

Vermeeren blijft wel zeggen dat je nooit zeker kunt zijn van wie de aanslagen nou gepleegd hebben: "Wij kunnen alleen onderzoeken hoe de gebouwen zijn ingestort, niet wie het heeft gedaan. Dat Bush het heeft gedaan is misschien wel net zo onwaarschijnlijk als dat Al-Qaeda schuldig is."

De studenten zijn ook te zien geweest in Zembla.

AZ mist alleen De Cler tegen Kayserispor

AZ-trainer Louis van Gaal kan morgen, voor de UEFA Cupwedstrijd tegen het Turkse Kayserispor, beschikken over een fitte selectie. Alleen Tim de Cler is niet inzetbaar, de linksback van de Alkmaarders zit een schorsing van één duel uit.

Van Gaal wilde nog niet zeggen wie De Cler zal vervangen, al ligt het niet erg voor de hand dat hij tegen de waarschijnlijk defensieve Turken met een verdediger minder speelt. "Ik houd van automatismen. Dat hebben we nog niet met het 3-4-3-systeem. Daarom is het niet zeer waarschijnlijk dat ik zo begin," aldus Van Gaal.

Doden door schietpartij in Canadese school

MisdaadEen schietpartij heeft woensdag in een middelbare school in de Canadese stad Montreal aan een nog onbekend aantal mensen het leven gekost. Amerikaanse en Canadese media maakten melding van één tot mogelijk vier doden.

Tussen de tien en twintig mensen zijn gewond geraakt, van wie een aantal zeer ernstig. De precieze toedracht is onduidelijk. Minstens een gewapende jongeman opende in de kantine lukraak het vuur, meldden ooggetuigen. De politie heeft hem naar eigen zeggen ''uitgeschakeld''. Sommigen repten van een tweede schutter, maar dat wilden de autoriteiten niet bevestigen.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN en de Canadese omroep CBC is de politie in het schoolgebouw op zoek naar meer verdachten.

Planbureau: China brengt ons welvaart

EconomieNederland profiteert van de opkomst van China als economische wereldmacht. De handel met dat land is goed voor 23.000 banen hier. De import van goedkope spullen uit China drukt de inflatie en dat leidt ertoe dat de Nederlandse huishoudens per jaar zo'n 300 euro meer kunnen besteden.

Dit staat in een rapport van het Centraal Planbureau (CPB), dat woensdag werd aangeboden aan staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken. De concurrentie van Chinese bedrijven voor Nederlandse bedrijven is ''beperkt'', aldus het CPB.

Goederen die in China worden gemaakt met veel laaggeschoolde arbeid, zoals textiel, speelgoed en schoenen, zijn geen bedreiging voor het Nederlandse bedrijfsleven. Hetzelfde geldt voor de elektronische consumentenprodukten, die in China worden geassembleerd.

Ondersteuning
Van Gennip ziet het rapport als een ondersteuning van haar beleid. Zij wees erop dat vestigingen van Chinese bedrijven in ons land 3000 mensen aan het werk houden. Internationaal maakt Nederland zich sterk voor vrijhandel en keert het zich tegen landen die hun markt willen beschermen voor Chinese producten.

De CDA-bewindsvrouw brengt volgende maand haar jaarlijkse bezoek aan China en neemt dan zo'n vijftig bedrijven mee. In de eerste helft van dit jaar bedroeg de export naar China ruim 1,5 miljard euro, een derde meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Distributie
Van wat Nederland uit China invoert, gaat twee derde weer direct ons land uit. Dagelijks verlaten zo'n duizend vrachtwagens de Rotterdamse haven om Chinese producten te distribueren in Europa. Een vergelijkbare hoeveelheid wordt met containers verder vervoerd per schip.

Inmiddels hebben tal van Nederlandse bedrijven zich al gevestigd in China. Volgens het CPB deden ze dat niet om productie te verplaatsen naar een land met lage lonen, maar om nieuwe markten aan te boren.

'Truitjesincident' levert schorsing op

Bergen zal het binnenkort twee weken moeten doen zonder trainer José Riga. De coach van de Belgische voetbalclub is geschorst van 29 september tot 11 oktober naar aanleiding van het 'truitjes'-incident.

Riga kreeg het tijdens de wedstrijd tegen Germinal-Beerschot aan de stok met scheidsrechter Michiels. Uiteindelijk stuurde Michiels Riga zelfs naar de tribune. De aanleiding voor de ruzie was het verkeerde shirt dat voetballer Wilfried Dalmat in de rust had aangetrokken.

De middenvelder van Bergen begon met een shirt met het rugnummer zes erop, maar droeg in de tweede helft het shirt met nummer zeven. Dat leverde bij een wissel de nodige commotie op, en nu dus ook een schorsing voor Riga.

'Te magere modellen van catwalk weren'

BuitenlandsIn de modewereld in Milaan is ongerustheid ontstaan over uitspraken van de burgemeester van deze modestad, die vindt dat te dunne mannequins niet op de catwalk thuishoren.

Burgemeester Letizia Moratti zei deze week dat ze veel voelt voor een verbod op modellen die te mager zijn, zoals Spanje eerder deed. In de strijd tegen anorexia verbiedt Madrid modellen die lichter zijn dan een bepaald minimumgewicht mee te doen aan de grote modeshow volgende week.

''Met dat soort regels kunnen we 80 procent van de modellen wegsturen. Naomi Campbell zou niet eens op de catwalk kunnen lopen, omdat ze te dun is'', aldus een woordvoerder van een modellenbureau in Milaan. Over tien dagen begint in Milaan de modeweek, waarin gerenommeerde ontwerpers hun creaties tonen.Naomi Campbell in 2004

Voigt en Kessler niet naar WK

Een dag nadat David Kopp zich gedwongen moest terugtrekken voor het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Salzburg, hebben ook Jens Voigt en Mathias Kessler afgezegd.

Voigt en Kessler hebben een zwaar seizoen achter de rug en zijn toe aan een rustperiode, aldus een verklaring van de Duitse wielerbond. Daarnaast heeft Andreas Klöden besloten dat hij de wegrace laat schieten en alleen zal uitkomen op de tijdrit.

Inmiddels zijn Christian Knees, Marcel Sieberg en Stephan Schreck als vervangers aangewezen. Stefan Schumacher en Erik Zabel zijn de kopmannen van de Duitse nationale ploeg.

Nieuwe info Lost Odyssey

Hironobu Sakaguchi heeft in het Japanse blad Famitsu wat nieuwe informatie over Mistwalkers Lost Odyssey naar buiten gebracht, en over de demo die speelbaar zal zijn op de Tokyo Game Show. Het eerste nieuws zal bij veel gamers niet goed aankomen, de game zal namelijk op 30 fps gaan draaien.

Maar gelukkig is er ook wat leukere informatie bekend gemaakt, het schijnt dat de real time modellen uit de game er bijna hetzelfde als de modellen uit gerenderde filmpjes uit zullen zien. Ook is er wat interessante informatie over het battlesystem boven tafel gekomen, zo zullen vijanden de krachten van hun gevallen teamgenoten kunnen absorberen om extra sterk te worden. Sakaguchi heeft duidelijk gemaakt dat het spel een onsterfelijke hoofdpersoon heeft, een Game Over scherm zal je dus niet snel zien.

Sakaguchi is natuurlijk niet de enige man achter deze game, character designer Takahiro Inoue is momenteel druk bezig met het nalopen van alle modellen en Kiyoshi Shigematsu is hard bezig met het afronden van de tekst in de game. De tekst in de demo is door Shigematsu zelf geschreven. Aan de screens in het blad te zien wordt het een traditionele RPG, met Final Fantasy achtige menu's met commando's als Attack, Magic, Item en Run. Alleen dit simpele menu zal in de demo zitten.

De game moet ergens in 2007 uitkomen. Ten slotte wilde Sakaguchi nog kwijt dat de andere grote 360 titel van Mistwalker, Blue Dragon, zeker dit jaar nog uit moet komen. Archaic Sealed Heat (ASH) zal ergens in de eerste helft van het volgende jaar verschijnen. Van Cry On is nog helemaal geen datum bekend.

Houd tijdens de Tokyo Game Show FOK!games goed in de gaten voor meer informatie.

Weber eist excuses van Alonso

Willi Weber, manager van Michael Schumacher, heeft vandaag gereageerd op de uitspraken die Fernando Alonso gisteren deed. De Spanjaard noemde Schumacher de onsportiefste coureur allertijden.

Weber eist nu excuses van de Renault-coureur. "Het is een ongelofelijke belediging die geheel onder de gordel gaat", zegt Weber tegen Bild. "Ik ben van mening dat Alonso een briljant coureur is, maar zijn gedrag is erbarmelijk! Renault heeft gemerkt, dat ze de titel aan het verliezen zijn en nu gedragen ze zich onbeschaamd. Na deze beledigingen eis ik dat Alonso zich bij Schumacher verontschuldigt!"

De spreekwoordelijke oorlog tussen Ferrari en Renault lijkt voorlopig niet beslecht.

Tiësto wil niet meer nummer één DJ zijn

MuziekDJ Tiësto wil niet langer de nummer één dj van de wereld zijn. Op zijn website roept hij fans op om vooral níet op hem te stemmen bij de jaarlijkse verkiezing van het Engelse tijdschrift DJ Magazine.

''Stem niet op mij, stem op nieuw talent'', schrijft Tijs Verwest, zoals de DJ in het dagelijks leven heet. De afgelopen jaren - in 2004, in 2003 en in 2002 - won de DJ drie keer de verkiezing. Vorig jaar was hij nummer twee. ''Er zijn zoveel goede, jonge dj's aan het werk. Ik heb het gevoel dat het tijd is om hun een kans te geven.''

Verwest is erg blij met alle steun die hij de afgelopen jaren heeft gekregen. ''Ik waardeer alle liefde en steun die ik vanuit de hele wereld heb mogen ontvangen. Maar ik heb deze prijs al drie keer gewonnen. Als ik weer zou winnen, maakt dat geen verschil voor mijn carrière. Voor beginnende dj's zou het wel een enorm verschil maken.''

Tot 25 september kan er gestemd worden voor de lijst van het Britse blad.Tiësto lang genoeg nummer één


Bericht aangepast/verbeterd om 20.08 uur

Oranje blijft zesde op FIFA-wereldranglijst

Op de wereldranglijst van de FIFA is Frankrijk van de vierde naar de tweede plaats gestegen. Wereldkampioen Italië zakte uit de top 3 weg, en staat nu vijfde. Nederland blijft op de zesde plaats staan.

Tsjechië boekte drie plaatsen winst en staat momenteel op de zevende plek. Na het verlies van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland is Spanje van de zevende naar de tiende plaats gezakt.

Top tien FIFA ranglijst

#landpuntenaantal
1Brazilië1574
2Frankrijk1534
3Argentinië1492
4Engeland1477
5Italië1474
6Nederland1327
7Tsjechië1312
8Duitsland1291
9Portugal1272
10Spanje1255

Spoeddebat over Donners sharia-uitspraken

Vrijwel de gehele Tweede Kamer is ongelukkig met de sharia-uitspraken van CDA-minister Piet Hein Donner. Donner stelde in een vandaag verschenen interview dat als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, die mogelijkheid moet bestaan. De Kamer komt morgenochtend bijeen voor een spoeddebat over de kwestie. Mogelijk wacht hem daar een motie van wantrouwen van Kamerlid Geert Wilders.

Uitten eerder al de PvdA en Wilders kritiek op zijn uitlatingen, later vandaag sloten zich daar meer fracties bij aan. Onder meer Donners eigen CDA-fractie staat lijnrecht tegenover hem. Die willen juist dat partijen die de sharia willen invoeren, uit het democratisch bestel geweerd kunnen worden.

De VVD was vandaag opvallend mild in de kritiek op Donner. Het liberale Kamerlid Anouchka van Miltenburg zegt dat ze ''professor Donner'' begrijpt, maar dat de uitspraak van de politicus ''dom'' is en geen aanvullende waarde levert op het debat.

Theoretisch
Donner zegt met zijn uitspraak alleen te hebben willen aangeven dat hij de grondrechten van groepen die zich keren tegen de rechtsstaat niet wil beperken, zoals zijn eigen CDA wél wil. Hij betreurt dat de indruk is ontstaan dat hij voor invoering van de sharia zou zijn. Hij benadrukte vanmiddag dat zijn uitspraken ''puur theoretisch'' zijn bedoeld.

VVD-minister Rita Verdonk kreeg vandaag het eerste exemplaar van het boek 'Het land van haat en nijd' uitgereikt, waarin het gewraakte interview met haar collega staat. Ze noemde de uitspraken van Donner een 'theoretische discussie'. Formeel, inderdaad, kan tweederde van het parlement de sharia invoeren, stelt Verdonk. Maar volgens haar is democratie 'meer dan de macht van het getal'.

''De sharia druist in tegen de fundamentele waarden van de democratie, waarvoor eeuwenlang is gestreden. Ik vertrouw op het gezonde verstand van Nederlanders, dat die willen vasthouden aan de democratie, de scheiding tussen kerk en staat en de gelijkheid van man en vrouw'', aldus de VVD-minister voor Integratie.

'Pedagogische tik' voortaan taboe

Icoon BinnenlandsDe Tweede Kamer steunt in meerderheid een plan van minister Piet Hein Donner om het fysiek straffen van kinderen te verbieden. Een tik op de vingers om te voorkomen dat de koekjestrommel wordt geplunderd mag nog wel, maar een kind achteraf opzettelijk fysiek of geestelijk pijn doen niet.

Deze vormen van straffen zullen, ondanks dat zij vaak worden gebruikt uit opvoedkundig oogpunt, worden verboden in het Burgerlijk Wetboek. Ook enige andere vernederende behandeling van kinderen door ouders of opvoeders zal worden verboden.

Veel klachten over 'keihard' housefestival

MuziekHet hardcore housefestival A Nightmare Outdoor dat afgelopen week in recreatieoord Binnenmaas werd gehouden, is mogelijk een éénmalig festijn op die lokatie geweest. Geluidsoverlast en brandende kruizen op het festival leiden momenteel tot veel politieke weerzin tegen een eventueel vervolg.

Afgelopen zaterdagavond werd er van 19.00 uur tot 7.00 uur in de vroege zondagochtend op vijf podia snoeiharde house gedraaid. Van Happy Hardcore tot Old School. Het terrein had twee grote decoraties: lichtgevende kruizen, die bij het christelijke deel van de bevolking van de Hoeksche Waard kwaad bloed hadden gezet. Het lokale CDA beschouwt de kruizen als 'godslastering'.

De gemeente Binnenmaas zet de ervaringen van het afgelopen weekeinde nu op een rijtje. De lokale CDA-fractie wacht de conclusies niet af en zal bij de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering een initiatiefvoorstel indienen om nachtelijke festivals op het Recreatieoord niet meer toe te staan. Volgens de fractie waren er te veel klachten over geluidsoverlast en waren er ook nog eens 'godslasterlijke kruizen' op het terrein.In totaal kwamen er zo'n 150 klachten over geluidsoverlast binnen. Behalve uit de Hoeksche Waard zelf kwamen er klachten uit Barendrecht, Ridderkerk en zelfs het zuiden van Rotterdam.

De organisatoren van A Nightmare Outdoor gaan trouwens zelf ook eerst nog bekijken of zij volgend jaar weer naar het Recreatieoord willen.

WK hockey: Nederland uitgeschakeld

Icoon Hockey Nederland is zoals al werd gevreesd uitgeschakeld op het wereldkampioenschap hockey. Duitsland en Zuid-Korea hadden beide aan een gelijkspel genoeg met als gevolg een bloedeloze 0-0.

Hierdoor hebben Duitsland en Zuid-Korea beide elf punten, terwijl Nederland op tien blijft steken. Als één van beide had gewonnen was Nederland als nummer twee doorgegaan naar de halve finale. Het is voor het eerst in twintig jaar dat Nederland zal ontbreken op de halve finale van het WK. Nu rest er voor Oranje niks anders dan de strijd om plaats vijf.

GTR2 gaat gold

Atari en 10tacle hebben vandaag aangekondigd dat het ontwikkelproces is afgerond. De racing game "GTR2 - FIA GT Racing Game" zal binnenkort in de winkel liggen.De game zal meer dan 140 automodellen van twee seizoenen FIA GT bevatten. Ook is er extra aandacht besteed aan het weergeven van schade op de auto's. Zelfs kleine krassen en deukjes zullen zichtbaar zijn, en meegenomen worden in de handling van de auto. Je remschijven zullen van kleur veranderen naarmate ze heter worden, en er is een virtuele rijschool ingebouwd zodat de beginnende spelers op weg worden geholpen met bochten nemen, remmen en alle "stuurtruukjes" om zo snel mogelijk over de streep te gaan.De release voor Europa staat op de 29ste van deze maand gepland.

Frans meisje verkracht en gemarteld door medeleerlingen

MisdaadEen 14-jarig meisje is op een internaat door drie Franse tienermeiden van 15 tot 18 jaar gemarteld en verkracht. De vier meisjes deelden één kamer. Het slachtoffer werd geslagen, getrapt en kreeg brandende sigaretten op haar handen en benen uitgedrukt en werd tenslotte verkracht met een kleerhanger. Dat gebeurde ruim een week geleden.

Over de motieven van de verdachten is nog niets bekend. Ze zouden tegenover de politie wel hebben toegegeven dat zij hun kamergenote ernstig hebben mishandeld. De twee jongsten zitten sinds vrijdag in hechtenis en de oudste is voorlopig op vrije voeten gesteld. De krant Le Parisien citeerde een rechter die zei dat hij nog nooit zo iets gruwelijks heeft meegemaakt, ''en zeker niet bij kinderen van deze leeftijd''.

Het internaat waar de incidenten plaatsvonden, is gespecialiseerd in de opvang van tieners die uit huis geplaatst zijn omdat zij zijn mishandeld of omdat hun ouders de opvoeding niet aankunnen.

Met dank aan Rianne84 en DJMO voor de submit.

WK hockey: Nederland uitgeschakeld

Nederland is zoals al werd gevreesd uitgeschakeld op het wereldkampioenschap. Duitsland en Zuid-Korea hadden beide aan een gelijkspel genoeg met als gevolg een bloedeloze 0-0.

Hierdoor hebben Duitsland en Zuid-Korea beide elf punten, terwijl Nederland op tien blijft steken. Als één van beide had gewonnen was Nederland als nummer twee doorgegaan naar de halve finale. Het is voor het eerst in twintig jaar dat Nederland zal ontbreken op de halve finale van het WK. Nu rest er voor Oranje niks anders dan de strijd om plaats vijf.

Vuelta: Danielson wint, Vino pakt de leiding

De zeventiende etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Amerikaan Tom Danielson. Alexandr Vinokourov is de nieuwe drager van de gouden leiderstrui.

Danielson ging na vijftig kilometer koersen alleen op avontuur, en bleef lange tijd alleen aan de leiding rijden. Het leek er lange tijd op dat Alejandro Valverde ook na vandaag de leiding bleef behouden in het algemeen klassement. Op de top van de laatste beklimming had hij slechts zeven seconden achterstand op naaste belagers Vinokoerov, Kasjetsjkin en Gómez Marchante. Net voordat hij weer kon aansluiten bij het drietal, reed de Kazach weg, en kon zich op tien kilometer van de streep bij Danielson voegen.

De twee werkten goed samen, waardoor de voorsprong op Valverde alsmaar groter werd. Op de meet was het verschil uiteindelijk 1 minuut en 39 seconden, en met de twaalf bonificatieseconden die Vino kreeg, had hij net genoeg over om de nieuwe leider in het algemeen klassement te worden.

Uitslag zeventiende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Tom Danielson (Usa)4.09,55
2Aleksandr Vinokoerov (Kaz)z.t
3Samuel Sánchez (Spa)+ 01,10
4Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+1,39
5Carlos Sastre (Spa)z.t
6Stéphane Goubert (Fra)z.t
7Luis Pér. Rodriguez (Spa)z.t
8Alejandro valverde (Spa)z.t
9J.A. Gómez Marchante (Spa)z.t
10Leonardo Piepoli (Ita)z.t

Stand na de zeventiende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Aleksandr Vinokourov (Kaz)67.29,41
2Alejandro Valverde (Spa)+ 0,09
3Carlos Sastre (Spa)+ 1,51
4Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 2,14
5Gómez Marchante (Spa)+ 4,32
6Tom Danielson (Usa)+ 6,09
7Manuel Beltrán (Spa)+ 6,33
8Samuel Sánchez (Spa)+ 7,25
9Vladimir Karpets (Rus)+ 7,39
10Luis Pér. Rodriguez (Spa)+ 9,04

Weisglas: geen splinterpartijen meer

Frans Weisglas Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas vindt dat Tweede Kamerleden die hun fractie verlaten uit de Kamer zouden moeten stappen. Weisglas wil dat de wet veranderd wordt, zodat afsplitsingen niet meer mogelijk worden.

Hij reageert hiermee op het vertrek van VVD-parlementariër Anton van Schijndel uit de VVD-fractie vorige week. Het werd de vijfde eenmansfractie na de verkiezingen van 2003. "Dat is wel erg veel van het slechte", aldus Weisglas in zijn weblog. "Ze zijn toch binnengekomen op de vleugels van hun lijsttrekker en in alle gevallen op basis van het verkiezingsprogramma van hun partij". Nu hebben Kamerleden het recht om in de Kamer te blijven als ze uit hun partij stappen. Sterker nog: ze krijgen financiële voordelen als ze dit doen. Als fractievoorzitter krijgen ze namelijk een extra toelage.

Bijna was de zesde splinterpartij een feit: ook Kamerlid Gerard van As wilde als eenmansfractie doorgaan na een conflict met de Groep Nawijn. Uiteindelijk besloot hij uit de Tweede Kamer te stappen en kwam zijn zetel weer beschikbaar voor de LPF. Eerdere afsplitsingen waren Hilbrand Nawijn van de LPF, Geert Wilders van de VVD, Gonny van Oudenallen van de LPF en Ali Lazrak van de SP.

Met dank aan pberends voor de submit.

WTF? RSSWP

WTF? Soms kom je internetsites tegen die je met verbazing bekijkt. Dit is zo’n site, waarvan ik om heel eerlijk te zijn geen flauw idee van heb of het serieus is of niet:

Royal Society For Showering With Parents. De RSSWP is een non-profit organisatie die het plezier van familie-douchen wil verspreiden over de wereld.

Blijkbaar wordt je door samen te douchen een gelukkiger en een beter mens?!? Ik weet zeker dat die ene papa die lid is van de PNVD dit initiatief wel zal weten te waarderen.

Jongen (7) misbruikt klasgenotes op school

Icoon BinnenlandsEen 7-jarig jongetje heeft zeker een half jaar lang twee klasgenotes seksueel misbruikt. Het misbruik vond binnen en buiten de school in Zwolle plaats, meldde Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio woensdag.

Het misbruik op basisschool De Werkschuit in Zwolle werd in juni ontdekt. De school heeft de ouders van de slachtoffers aangeraden aangifte doen, maar die zagen daar vanaf. Meer dan dat het om seksueel overschrijdend gedrag ging, wil de school niet zeggen.

"Het waren handelingen die verder gingen dan ontdekkingsgedrag dat gewoon is op die leeftijd", aldus Chris te Riele, preventiemedewerker RIAGGz Over de IJssel. Ook zou de jongen de meisjes bedreigd hebben. Het misbruik vond mogelijk al sinds oktober 2005 plaats.

De jongen zit nog op dezelfde school. "We hebben te maken met een leerplicht. Bovendien hebben we maatregelen getroffen om het toezicht en gevoel van veiligheid op de school te vergroten", zei Henk Norder van de centrale directieraad Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Zo krijgen de ouders en betrokken kinderen professionele hulp en wordt de situatie dagelijks besproken.

Mini-games in Super Monkey Ball: Banana Blitz

Net zoals in elk ander Super Monkey Ball spel, zal ook Banana Blitz voor de Wii een aantal mini-games bevatten om het ballenrollen wat af te wisselen. Desondanks zullen de kleine spelletjes aardig vernieuwend zijn dankzij de besturing met de Wii-mote. Van een aantal mini-games zijn er screenshots en filmpjes verschenen.

Mini-game 1
Mini-game 2
Mini-game 3
Mini-game 4
Mini-game 5
Mini-game 6

Screens Medieval II: Total War

Medieval II: Total War bevindt zich in de laatste fase van ontwikkeling. Volgens de laatste berichten laat de demo niet lang meer op zich wachten. Ook beginnen hier en daar previews op te duiken. Zo heeft IGN de eerste faction feature op het net gezet (Russen) en kan je bij Gamespot nog een officiële trailer bekijken. Creative Assembly laat zelf ook nog wel eens wat horen. Daardoor kan je hier beneden de laatse screenies bewonderen. Je ziet onder andere kanon-olifanten, Berdiche Axemen en de special ability van Engelse Longbowmen: de staken. Voor meer informatie over Medieval II (dat halverwege november klaat moet zijn) kan je kijken op de officiële website.


Hollywood gaat Chinese filmpiraterij aanpakken

Icoon FilmDe Hollywood-studio's Universal Studios, Twentieth Century Fox, Walt Disney, Paramount, Warner Brothers en Columbia Pictures gaan gezamenlijk de filmpiraterij in China aanpakken. Dat heeft de Motion Picture Association, de lobbygroep van de Amerikaanse filmindustrie, bekendgemaakt.

Door gezamenlijk rechtszaken tegen 33 Chinese bedrijven te beginnen, hopen de studio's de verkoop van illegale kopieën enigszins een halt toe te roepen. Ongeveer 90 procent van de verkochte dvd's in China zou illegaal zijn.

Pluto heet vanaf nu 134340

Was het eens de kleinste en meest verafgelegen planeet van het zonnestelsel, vanaf heden is het officieel gedegradeerd tot de status van een bankrekeningnummer. Het Kleine Planetencentrum van de Internationale Astronomische Unie (IAU) heeft de voormalige planeet Pluto de officiële naam 134340 Pluto gegeven.

Het staat nu in de catalogus van 136.562 asteroïden en andere ruimteobjecten. Pluto's manen Charon, Nix en Hydra hebben in de catalogus van asteroïden en andere ruimteobjecten hetzelfde nummer, maar met de respectievelijke achtervoegsels, I, II en III.

Het wereldwijde congres van de IAU besloot de ijswereld vorige maand te degraderen tot een dwergplaneet, een nieuwe categorie. Daardoor viel het weg uit het bekende rijtje Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. Deskundigen werken nu aan een nieuwe lijst van dwergplaneten, waarop behalve Pluto ook de grote asteroïde Ceres en het verafgelegen object 2003 UB313, Xena genoemd, een plekje zullen krijgen.

Pluto

'Neonazi's wilden Dewinter en Jahjah doden'

Icoon Aanslag Neonazi's die vorige week in België gearresteerd waren, wilden de leider van het Vlaams Belang Filip Dewinter en de leider van de Arabische Europese Liga Dyab Abou Jahjah vermoorden. De neonazi's wilden links en rechts tegen elkaar opzetten en de chaos gebruiken om de macht in het land over te nemen. De neonazi's wilden nadat ze de macht hadden een onafhankelijke Vlaamse staat uitroepen, "zonder vreemdelingen en homo's".

In totaal werden zeventien verdachten gearresteerd in de zaak. Van de zeventien personen zitten er nog twaalf vast. Het voorarrest van deze twaalf verdachten zal door de rechtbank van Dendermonde worden verlengd. Dat meldde de Vlaamse zender VTM. De hoofdverdachte is de 25-jarige Thomas B. Hij wordt ervan verdacht terreuraanslagen te hebben voorbereid. De verdachten ontkennen dat er plannen waren om de politici te vermoorden. Ze zeggen dat er alleen sprake was van "cafépraat".

Wel werden er bij huiszoekingen bij de verdachten grote hoeveelheden wapens gevonden. De advocaten van de verdachten stellen dat zij slechts wapenverzamelaars waren. Justitie zegt echter over bewijs te beschikken dat de wapens werden gebruikt voor schiettrainingen. De Vlaamse krant De Standaard schrijft dat de verdachten onder bruggen met geweren gevuurd zouden hebben en molotovcocktails gegooid zouden hebben.

'Orale seks kan kanker veroorzaken'

Icoon GezondheidHetzelfde virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, blijkt via orale seks ook tot kanker aan de amandelen te kunnen leiden. Die waarschuwing uiten onderzoekers van het Karolinska Instituut in de Zweedse hoofdstad Stockholm, gealarmeerd door de sterke stijging van het aantal gevallen van amandelkanker in hun land en elders in de westerse wereld.

In de afgelopen dertig jaar is het aantal gevallen van kanker aan de tonsillen in de regio Stockholm verdrievoudigd, terwijl andere vormen van kanker een stuk minder snel toenamen. De onderzoekers stellen dat de toename van de amandelkanker wordt veroorzaakt door verandering van de seksuele gewoonten en de daling van de leeftijd waarop mensen voor het eerst seks hebben.

Kanker aan de amandelen kan ook door roken komen. Maar het aantal rokers daalt. De stijging moet dus voor rekening van iets anders komen, zeggen de onderzoekers, wier rapport in het vakblad International Journal of Cancer wordt gepubliceerd.

Gothic 3 is af

De jongste telg uit de Gothic-serie is klaar, afgerond en de mastercopy is naar de pers. Met andere woorden: Gothic 3 is gold. De makers beloven de volgende features in deze nieuwe RPG:

* A totally new graphics engine creates the most realistic and fascinating in-game world possible: Myrtana awakens!
* Huge living and breathing environment reacting to the actions of the player and creating endless choices of interacting with the world and its population
* New fluid action-packed combat system with spectacular fighting styles, including 2-swords-fighting
* No linear levels – The Player defines the pace in which he advances through the game. Every action has ramifications for the world at large
* Countless side quests to choose from
* One of the best AI’s ever provides hundreds of characters with realistic behavior reacting to your words and actions
* More than 50 different kinds of monsters and animals, together with countless humanoid friends & foes, contribute to a living world
* A totally class-free character development system gives you the chance to create the char of your dreams with the abilities of your choice!

De game zal volgens ontwikkelaar Piranha Bytes deze maand nog in de winkels liggen.

[update] Peter R. de Vries opgepakt

Peter R. de VriesDe politie heeft misdaadverslaggever Peter R. de Vries vanochtend opgepakt in Oisterwijk in Noord-Brabant. Dat gebeurde na een confrontatie met een politieman. Ook een collega van De Vries werd gearresteerd. De twee zitten nog steeds vast. Het is niet duidelijk wanneer ze weer worden vrijgelaten.

Volgens Omroep Brabant beschuldigde de misdaadverslaggever een agent van oplichtingspraktijken. De redactie van het televisieprogramma van De Vries zegt dat De Vries de agent en diens korpsleiding wilde aanspreken op discutabele contacten met hoogbejaarde vrouwen.

Op het moment van de confrontatie was de politieman met collega's aan het sporten.

Update 14.53
Rond 14.00 uur zijn Peter R. de Vries en zijn collega weer op vrije voeten gesteld. Na zijn aanhouding wist De Vries zijn redactie per sms op de hoogte te stellen van de arrestatie. Wat de precieze reden van de aanhouding is geweest, is nog steeds niet duidelijk. De politie wil nog geen mededelingen doen.

In de uitzending van 30 mei werd in het programma van De Vries al uitgebreid aandacht besteed aan de betrokken politieman. Hij zou tot tweemaal toe via de erfenissen van rijke, oude en eenzame dames een kapitale woning in zijn bezit gekregen hebben. Na de uitzending kwamen tips binnen, die het beeld dat in de reportage was geschetst bevestigden, aldus de redactie van het programma. De Vries wilde de politieman daarom nader aan de tand voelen.

The Chasers war on everything

Onze tegenvoeters in Australie hebben een erg grappig tv programma genaamd: The Chasers war on everything, en ze maken filmpjes waarin ze de meest absurde situaties opzoeken, teveel om uit te leggen, maar op hun site staat genoeg film materiaal om je helemaal te bescheuren.

Ze gaan onder andere op zoek naar niet toepasselijke babynamen, wat er gebeurt als je alles bij de Mac Donalds besteld en sturen ze een Osama Bin Laden look-a-like een woonwijk in.

Noordwijk niet blij met Google-vlek

Icoon OpmerkelijkSinds heel Nederland op hoge resolutie beschikbaar is bij Google Earth heeft waarschijnlijk al een groot deel van de bevolking zijn eigen huis vanuit de lucht bekeken. Een aantal inwoners van Noordwijk kwamen daarbij voor een onaangename verrassing te staan: hun huis was bedekt onder een grote vlek.

Normaliter worden in Google Earth alleen objecten met een vlek bedekt, als het om staatsgevaarlijke informatie gaat. Om die reden zijn bijvoorbeeld militaire vliegvelden en verschillende koninklijke paleizen niet goed te zien. De inwoners van Noordwijk vroegen zich daarom ook af wat er in 's hemelsnaam voor belangrijks bij hun in de buurt was.

Navraag bij de gemeente leerde dat het niet om een geheime CIA-gevangenis of een vakantievilla van de Oranjes ging, maar om de Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO), die al een tijd niet meer in Noordwijk zit, maar naar Den Haag verhuisd is. De DPO zou de brandstofvoorziening veilig moeten stellen in tijden van oorlog. De inwoners van Noordwijk hopen nu dat de vlek binnenkort meeverhuist.

vlek
De vlek zit er nog steeds.

Europese boogschutters in staking

De deelnemers aan het Europees kampioenschap boogschieten in Griekenland zijn hun toernooi begonnen met een staking. Zij weigeren namelijk om 's ochtends om acht uur te beginnen met de wedstrijden.

Door de afstand tussen het hotel in het centrum van Athene en de locatie waar de wedstrijden worden afgewerkt, dat 20 kilometer buiten de Griekse hoofdstad ligt, zouden de deelnemers al om 05.00 uur op moeten staan en dat vinden zij te vroeg.

Steeds meer kinderen niet op vakantie

AlgemeenIn een rijk land als Nederland ging vorig jaar bijna een kwart van de bevolking niet op vakantie. Reden hiervoor is het geldgebrek waar steeds meer gezinnen mee kampen. Gewoon sociaal verkeer wordt steeds moeilijker, want geld om bijvoorbeeld lid te worden van een club of vereniging is er niet. De kans dat kinderen in een sociaal isolement raken, neemt daardoor toe.

Ciske de Rat Foundation, een Nederlands fonds met het CBF-keurmerk voor goede doelen, zet zich in voor een grote groep kinderen in Nederland die buiten de boot vallen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het grootste gemis voor kinderen uit armoedegezinnen het ontbreken van een zomervakantie is: ''Na de zomervakantie vertellen we op school over de vakantie. Ik hoor wat anderen gedaan hebben en dan vind ik het wel moeilijk als ik niks kan vertellen.''

Met ingezameld geld ondersteunt Ciske vakanties en weekenden voor deze kinderen. Plezier, positieve aandacht en ontspanning, essentieel voor de ontwikkeling van een kind, staan centaal. Maar liefstéén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede, en dat aantal groeit elke dag. Zij zitten deze zomer zes weken thuis en vervelen zich terwijl hun klasgenootjes naar Frankrijk, Italië of zelfs Thailand vertrekken.

Juist deze kinderen, die dagelijks al kampen met armoedeproblemen, hebben het zo hard nodig om lekker onbezorgd plezier te maken en te ontspannen. De noodzaak om het armoedeprobleem doelgericht aan te pakken wordt steeds groter, want kinderen zijn de dupe van de maatschappelijke malaise.

Te veel vrijwilligers bij jongerenproject

Icoon BinnenlandsGoal!, een Amsterdams project om jongeren te helpen, kampt met een wel heel opmerkelijk probleem: er zijn te veel vrijwilligers. De wachtlijst is inmiddels opgelopen tot vierhonderd wachtenden. De organisatie is nu naarstig op zoek naar jongeren die geholpen willen worden. Het overschot gaat tegen de landelijke trend in, waar er juist een tekort is aan vrijwilligers.

Het project Goal! Is in 2004 begonnen. Het doel is om jongeren te helpen die moeite hebben met school of met het vinden van een baan. Het is gericht op zowel autochtone als allochtone 'risicojongeren' tussen de 13 en 23 jaar. Ze krijgen een persoonlijke mentor, met wie ze minstens een uur per week optrekken. Op deze manier is het de bedoeling dat ze beter in staat zijn hun diploma te halen of werk te vinden. Oorspronkelijk was het plan om jaarlijks vierhonderd jongeren te helpen. Tot nu toe is dat aantal ieder jaar gehaald. In maart werd de subsidie verhoogd, waardoor nu zevenhonderd jongeren per jaar geholpen kunnen worden.

Laurens Knoops (33), een van de wachtenden, vertelt dat hij wel snapt waarom het project zo populair is. Volgens hem werken veel vrijwilligers bij grote bedrijven of de overheid. Daar is het resultaat van wat je doet niet zo zichtbaar. Bij een project als dit is dat wel zo.

Inmiddels wil de organisatie van Goal! jongeren die geholpen zijn inzetten om zelf jongeren te werven voor het project. Jongeren die jongeren werven, werkt volgens hen het beste. Wie zelf graag hulp heeft van Goal! kan terecht op hun website.

Pop a question!

Voor de zeldzame bezoeker met politieke interesse die hier rondneust staat er op de Frontpage een aardig item met het oog op de Tweede Kamer-verkiezingen die in december weer op ons afkomen.

Mensen die een boeiende / interessante vraag hebben voor één van de lijsttrekkers, kunnen die hier namelijk dumpen en als het een beetje meezit dan komt je vraag in de FOK!-lijsttrekkersenquête terecht.

Let op! De vragen moeten door álle lijsttrekkers te beantwoorden zijn, dus niet "heb je een baal, of ben je kaal" vragen aan Femke Halsema, want dat is voor een aantal andere lijsttrekkers misschien moeilijk te beantwoorden.

Je kunt je vragen tot en met zondag 24 september om 23.59 uur achterlaten als reactie op deze nieuwspost. Wie toch zo slim is om zijn vragen hier op de weblog te pleuren, wordt ritueel geslacht, waarna het filmpje hier een bezoekerstrekker wordt krijgt uiteraard gelijk een ban en de hoon van een ieder.

Opnieuw bedorven Duits vlees gevonden

Icoon BinnenlandsEen partij van meer dan 140.000 kilo bedorven vlees is door de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) onderschept. Het varkensvlees was afkomstig uit Duitsland. De VWA was getipt door collega's uit dat land, waardoor het vlees tegengehouden kon worden voordat het in Nederland in de handel was gekomen.

Het vlees werd aangetroffen in twee Nederlandse vrieshuizen. Van nog eens 50.000 kilo vlees wordt momenteel nog onderzocht of het is bedorven. Ongeveer 100.000 kilo waarschijnlijk bedorven vlees is mogelijk onderweg naar Congo. Duitsland heeft dat land inmiddels gewaarschuwd.

Het is niet zeker of het vlees gevaarlijk was voor de volksgezondheid. Als het al die tijd ingevroren is geweest, dan is dat waarschijnlijk niet het geval. Omdat het vlees echter over de datum was, mocht het niet meer verkocht worden.

Eerder deze maand werd al 90.000 kilo bedorven vlees aangetroffen bij een bedrijf in Beieren. De vondst werd destijds gedaan door Duitse controleurs. De handelaar die het vlees verkocht pleegde na het schandaal zelfmoord.

Met dank aan Kjogradoro voor de submit.

FOK!sport zoekt nieuwe crewleden

Icoon Sitenews - SportFOK!sport is aan het groeien. Er staan leuke dingen op stapel, en daarom zijn we op zoek naar nieuwe sportcrew.

Als FOK!sportcrew zorg je op regelmatige basis voor de nieuwsberichten op FOK!sport. Daarnaast ben je onderdeel van de sportcrew. Je werkt in een gezellig team en kan achter de schermen meedenken over het reilen en zeilen van FOK!sport. Het maakt daarbij niet uit welke sport je volgt: voetbal, Formule 1, wielrennen, schaatsen of basketbal. Mocht je een sport die hier niet bij staat intensief volgen, laat dan zeker wat van je horen want ook die bijdrage wordt gewaardeerd.

Lijkt je het wel wat om mee te werken aan FOK!sport en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor dinsdag 26 september een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie FOK!sport met de volgende dingen:

Je nickname op FOK!
Je leeftijd
Een herschreven versie van een recent sportbericht met vermelding van de bron.

De FOK!sportcrew.

Iraanse krant: Holocaust geen historisch feit

BuitenlandsEen grote Iraanse conservatieve krant heeft felle kritiek geuit op voormalig president Mohammed Khatami. Volgens het dagblad Kayhan ''heult Khatami met de VS en andere vijanden van moslims''.

De krant, wiens hoofdredacteur wordt benoemd door Iraans geestelijk leider ayatollah Ali Khamenei, stoorde zich aan de opmerkingen die Khatami vorige week maakte bij zijn bezoek aan de Verenigde Staten. De als vooruitstrevend bekendstaande ex-president zei vrijdag in een interview met het weekblad Time dat hij de holocaust beschouwt als een ''historisch feit''. Ook leek hij achter een twee-statenoplossing voor Israël en de Palstijnen te staan.

Kayhan vroeg zich dinsdag af waarom Khatami ''zich uitsprak tegen de duidelijke opvatting van Khomeini dat Israël een tumor is en moet worden verwijderd uit de regio''. In het commentaar stelde de krant dat Khatami's opmerking over de holocaust ''ongegrond en onwetenschappelijk'' is, omdat ''verscheidene Europese en Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond dat het om een mythe gaat''.

'Vrijwilligers minder snel dwingen te solliciteren'

Icoon BinnenlandsWerklozen die actief zijn als vrijwilliger, moeten een jaar tot maximaal twee jaar vrijstelling kunnen krijgen van de sollicitatieplicht. Dat stelde woensdag een meerderheid in de Tweede Kamer van CDA en PvdA.

De twee partijen zijn teleurgesteld dat minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken vasthoudt aan een ontheffing van een halfjaar.

De Geus, CDA en PvdA steggelen inmiddels al ruim twee jaar over hoe WW'ers die vrijwilligerswerk of mantelzorg doen, in de Werkloosheidswet ontzien kunnen worden. Eerder strandden voorstellen in de Kamer, omdat ze alleen voor oudere werklozen golden en daardoor discriminerend waren ten opzichte van andere uitkeringsgerechtigden.

Opnieuw zeilgoud voor Nederlandse boot

In de wateren rond Rizhao hebben Lobke Berkhout en Marcelien de Koning voor Nederlands zeilgoud gezorgd. In de finalerace had de Nederlandse boot een kleine voorsprong op de Japanse boot. De Nederlandse zeilers zouden de voorsprong niet meer weggeven.

Het was niet voor het eerst dat Berkhout en De Koning wereldkampioen werden in de 470-klasse. Ook vorig jaar, in San Francisco, was hun boot de snelste. ”Waanzinnig dat het opnieuw is gelukt. Vorig jaar in San Francisco bleek het Wilhelmus tijdens de prijsuitreiking niet voorhanden. Nu kan het hier alsnog voor ons klinken. Dat was één van de redenen dat we weer wereldkampioen wilden worden! Geweldig, het is een gekkenhuis hier.”, aldus een uitbundige Berkhout.

Ook bondscoach Jaap Zielhuis was uitermate tevreden met de prolongatie van de titel. Er zijn volgens hem twee oorzaken voor het nieuwe succes van de Nederlandse zeilsters. ”Ze zijn in het afgelopen jaar gezamenlijk elf kilo afgevallen. Daardoor gaan ze in lichte omstandigheden meteen een stuk sneller. Ook hebben ze heel veel getraind op plekken met weinig wind. Zo sterk als ze al waren in pittige omstandigheden zijn ze nu ook in licht weer. Dat is een heel prettige constatering, want bij de Olympische Spelen van Peking over twee jaar zal er waarschijnlijk weinig wind staan., zo verklaarde de bondscoach.


Berkhout en De Koning prolongeerden de wereldtitel in de 470-klasse


Man eist dat zijn vrouw Big Brother verlaat

De echtgenoot van Big Brother-deelneemster Monique, ene Rob de Roo, heeft gisteren boos voor de poort van het Big Brotherhuis in Aalsmeer gestaan. Hij wilde dat zijn vrouw, een 35-jarige Haagse fitness-instructrice, onmiddellijk het huis verliet.

Rob was boos over het gedrag van zijn eega. De blondine, die een zoon van 14 en een dochter van 12 heeft, had het de afgelopen dagen wel erg gezellig met de 24-jarige vrijgezelle bewoner Tijn. Volgens De Telegraaf heeft Monique van Big Brother 24 uur bedenktijd gekregen of ze het huis wil verlaten.

Zie voor meer nieuws over Big Brother de FOK! Big Brother-blog!

DVD: Atlantic City

Atlantic City uit 1980 was één van de eerste films die de Franse regisseur Louis Malle maakte in Hollywood. Het vertrek naar Amerika was een opvallende keuze voor een Franse cineast uit het nouvelle vague tijdperk. Hij maakte echter geen onderdeel van de stroming met onder meer Godard en Truffaut. Elementen ervan gebruikte hij wel, maar aan de andere kant liet hij ook grote sterren als Brigitte Bardot en Jeanne Moreau in zijn films opdraven.


Wat is Dit: opgave 46 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

De 360? Welke 360?

Een tijd terug was er een heel lieve trend aan de gang op FOK!games. Werkelijk ieder berichtje waarin nieuwe screenshots werden getoond, werd vergezeld met zure smoeltjes van mensen die ‘het er helemaal niet zo next-gen uit vonden zien’.
Screens waarbij je iedere porie op het gezicht kon tellen? “Bwoah, de xbox kan dat ook. Makkelijk!” Beelden waarbij zelfs de ventieldopjes voorzien waren van real-time texture shader effects? “Mja, valt nogal tegen he.”
Was het niet meer dan een gezond stukje oer-Hollandsche nuchterheid, die opeens de kop opstak? Of speelde er toch iets anders?

Enorme (criminele) wapenvondst in Londen

MisdaadBritse agenten hebben woensdag een van de grootste wapenvondsten uit de geschiedenis van de Londense politie gedaan. Tijdens invallen in drie huizen troffen zij honderden vuurwapens aan, waaronder automatische pistolen.

De operatie werd uitgevoerd door een politieonderdeel dat onderzoek doet naar gewapend geweld in de zwarte gemeenschap van Londen. Het onderzoek begon anderhalf jaar geleden na een golf van schietpartijen tussen rivaliserende gangs in het noorden van de Britse hoofdstad.

''Het is onmogelijk om de ellende en angst te overschatten die deze wapens teweeg zouden kunnen brengen als criminelen ze in handen hadden gekregen'', aldus de politie in een verklaring. Agenten hielden een 55-jarige man aan. In verband met dezelfde zaak heeft ook de Amerikaanse politie invallen gedaan in New Jersey.

PvdA verbaasd over sharia-uitspraak Donner

PolitiekHet interview met CDA-minister van Justitie Piet Hein Donner waarin hij over de mogelijkheid van het invoeren van de sharia rept, heeft tot grote verbazing geleid in de Tweede Kamer bij de PvdA. Kamerlid Geert Wilders is er zelfs heel erg boos over. Donner stelde in het interview dat als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, die mogelijkheid moet bestaan.

De sociaaldemocraten verzetten zich tegen de ''berusting'' die in de uitspraken van Donner zou doorklinken. PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem: ''Donner lijkt te vergeten dat de sharia op meerdere punten in strijd is met de Nederlandse grondwet. De minister van Justitie moet zijn energie steken in het bestrijden van dit soort opvattingen in plaats van het signaal te geven dat dergelijke ideeën onderdeel zouden kunnen uitmaken van onze democratie.''

Lijnrecht
Kamerlid Wilders heeft inmiddels al schriftelijke Kamervragen gesteld. Daarin vraagt hij zich af of Donner ''deze uitspraak bij volledig bewustzijn heeft gedaan''. Hij wil weten of de bewindsman zijn positie nog wel houdbaar acht. Wilders wil een debat en overweegt een motie van afkeuring tegen de Justitie-minister.

De uitlatingen van Donner gaan overigens lijnrecht in tegen die van CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen. Die stelde vorig jaar zelfs voor dat partijen die de sharia willen invoeren, uit het democratisch bestel geweerd moeten kunnen worden. Verhagen zei te vrezen dat er in Nederland in de toekomst sharia-tribunalen ontstaan en dat radicaal-extremistische moslimpartijen via het politieke systeem aan de macht proberen te komen.

Donner
Donner toonde zich vandaag in een reactie weer verbaasd over de afkeurende reacties op zijn uitlatingen: ''Mensen proberen me nu in de mond te leggen dat ik voor invoering van de sharia ben. Dat is niet het geval. De sharia is in strijd met de Nederlandse grondwet.''

Hij zegt alleen gezegd te hebben dat als tweederde van de Nederlanders de islamitische wetgeving zou willen invoeren, dat mogelijk moet zijn. Zo werkt de democratie nou eenmaal.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Geslaagde rentree Ancic

Na bijna twee maanden afwezigheid heeft Mario Ancic bij het ATP-toernooi in Peking een geslaagde rentree gemaakt. In de eerste ronde was de Kroaat met 6-3, 3-6 en 6-3 te sterk voor de Spanjaard Feliciano Lopez.

Ancic won de eerste set van Lopez na een break in de vierde game. De Spanjaard wist in de tweede set echter sterk terug te komen, en dankzij een break in de negende game, bracht hij de wedstrijd weer in evenwicht. De vermoeide Spanjaard was in de derde set echter geen partij meer voor Ancic, die de winst simpel naar zich toetrok.

Na afloop van het grastoernooi op Wimbledon, hield de Kroaat een enkelblessure over aan een zeiltrip. "Ik ben blij met de winst, maar vooral gelukkig dat ik weer in staat ben om te spelen".

Vrouw hakt 'souvenir' af van overleden man

Icoon ShockingEen Duitse weduwe dreigt na haar man nu ook haar vrijheid te verliezen, omdat zij de penis van haar overleden echtgenoot heeft afgesneden. De vrouw wilde het geslachtsdeel graag als souvenir houden. Zij was van plan de penis op sterk water op haar nachtkastje te zetten als herinnering aan de vele gelukkig nachten die zij met haar man doorbracht.

De 66-jarige Heinrich S. overleed in een ziekenhuis in Vogtsburg-Bischoffingen. Vlak na zijn dood sloop zijn weduwe Annerose (68) met een vlijmscherp mes de kamer binnen en hakte de mannelijkheid van haar man eraf. Ziekenhuispersoneel ontdekte de lijkschennis, waarna Annerose werd opgepakt. Tegen haar is drie jaar celstraf geëist.

Met dank aan Pelgrim voor de submit.

CD: MIR - Files from London

MIR, oftewel Mirjam Timmer, de voormalige zangeres van Twarres, is terug met een eigen Solo CD, Files from London. Het was even wachten op het album, vooral omdat er al twee singles zijn verschenen in 2006. Files from London bevat twaalf songs, die duidelijk maken dat ze het schrijven en zingen nog steeds heel goed kan. De 1e track "The deep Blue Sea" is een van de twee recent uitgebrachte singles. Het is een duet tussen Mirjam en Jim Kerr, de zanger van The Simple Minds. Deze song is omarmd door GreenPeace, en heeft Mirjam de titel Ocean Defender opgeleverd. Maar er is veel meer moois te vinden op deze CD.

Subheader

Nieuwe PSP bundel

Om in te spelen op de feestdagen die nog slechts een paar maanden op zich zullen laten wachten, komt Sony met een nieuwe PSP bundel. De bundel zal naast de handheld zelf een 1GB memory stick bevatten, de game ATV Offroad Fury: Blazin' Trails en de film Lords of Dogtown in UMD formaat. De bundel zal in Amerika voor $249.99 verkocht worden.


Wat opmerkelijk is, is de opmerking van Peter Dille, de vice-president van Sony Computer Entertainment of America. Die zei namelijk het volgende:

"While the PSP system has out-sold all other next-generation gaming handhelds in the period since its launch, we expect this new offering to drive additional consumer interest and sales, particularly as the holiday shopping season approaches,"

Of dit betekent dat Peter Dille de Nintendo DS niet ziet als een next-generation gaming handheld is de vraag, aangezien die handheld tot nu toe vele malen meer verkocht is dan de PSP.

Partij vd Dieren wil varkenshouderij flink saneren

Marianne Thieme van Wakker Dier en lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren wil dat de huidige varkenshouderij terug gaat naar enkele tientallen dieren per varkensbedrijf. De overheid moet dat regelen middels een warme sanering. Thieme weet niet hoeveel dit plan gaat kosten, maar dat maakt volgens haar ook niet uit. ''Of het nu 11 miljard, 6 miljard of 100 miljard euro is, het gaat erom dat de maatschappelijke kosten uiteindelijk lager zullen zijn als we veranderen van veehouderij'', aldus Thieme deze week in een interview met het blad Boerderij.

Het Landbouw-Economisch Instituut (LEI) heeft de plannen van Thieme wel doorgerekend en zegt dat een dergelijke sanering van de varkenssector 15 miljard euro per jaar gaat kosten. Thieme is daar niet van onder de indruk. Bovendien zegt ze dat duurzame veehouderij een economische impuls zal betekenen. Daarvoor heeft ze overigens ook geen cijfermatige onderbouwing.

Thieme: ''We willen dat de consument zich bewust wordt van wat er voor verschrikkelijks gebeurt in de intensieve veehouderij. Ons hoofddoel is dieren een dierwaardig bestaan te geven. Ze moeten meer ruimte krijgen dan nu, ook in de biologische houderij, om naar hun aard te kunnen leven.''

In het interview zegt Thieme verder dat de bevolking gemiddeld nu 11% uitgeeft aan voeding. Dat moet omhoog naar 16% om zo milieu- en diervriendelijke voeding (die duurder is om te produceren) mogelijk te maken. ''De consument betaalt nu 11% van zijn inkomen voor voeding, in 1970 was dat 30%. Dat kan dus gerust omhoog naar de 16% die volgens het LEI nodig is om de Nederlandse landbouw- én vleesconsumptie biologisch te maken.''

Het hele interview met Thieme staat op de site van Boerderij.nl.

Acht wedstrijden schorsing voor Thatcher

Ben Thatcher van Manchester City heeft door de Engelse voetbalbond FA een schorsing opgelegd gekregen van vijftien duels, waarvan zeven voorwaardelijk.

De verdediger krijgt de straf omdat hij op 23 augustus een elleboogstoot uitdeelde aan tegenstander Pedro Mendes in de competitiewedstrijd tegen Portsmouth. Mendes raakte vervolgens tijdelijk buiten bewustzijn.

Manchester City had Thatcher eerder al uit eigen beweging een schorsing van zes duels opgelegd. De schorsing die nu door de Engelse voetbalbond is opgelegd, gaat met terugwerkende kracht per 26 augustus in.

RTL stopt met radio maken

Icoon RadioRTL Nederland stopt met het maken van radio. Het bedrijf was al een tijdje niet meer in de ether te horen door de verkoop van Yorin FM en het kwijtraken van de frequenties van RTL FM aan 100%NL. Nu is ook besloten RTL FM van de kabel en internet te halen. De kabelfrequenties van het radiostation zullen worden verkocht.

"We zijn marktleider voor adverteerders op het gebied van televisie. En in onze strategische presentatie hebben we laten weten een grote speler op de digitale markt te willen worden en blijven. Door het verlies van de etherfrequentie van RTL FM is onze radiotak nu te kleinschalig voor onze strategie", zo zegt een woordvoerder.

Wanneer de uitzendingen precies gaan stoppen is niet bekend. Er zijn wel geruchten dat dit zal zijn op 1 oktober. "We kunnen niets bevestigen, omdat de gesprekken over de verkoop van de kabelfrequenties nog lopen." Voor het personeel is er nog onduidelijkheid. "We hebben gisteren pas met de medewerkers gesproken, maar onze prioriteit ligt, net als bij de verkoop van RTL FM en het inkrimpen na het verlies van onze etherfrequenties, bij het vinden van een goede oplossing voor ons personeel", zo licht RTL toe.

Drie jaar eis voor doodrijden baby

JustitieTegen twee mannen die in juni in het plaatsje Creil in de Noordoostpolder een baby doodreden, is gisteren 3 jaar celstraf geëist. Volgens de officier van justitie waren de twee bezig met een wegrace. De heren waren zo druk met racen bezig dat ze bewust de kans hebben aanvaard dat er doden of gewonden zouden vallen. De kick van het racen was belangrijker dan een moeder die met een kinderwagen even verderop langs de weg stond, zo concludeerde hij. Daarom is er sprake van doodslag.

De verdachten, Anko J. (25) uit Creil en Roelof W. (24) uit Emmeloord, hoorden beiden dezelfde straf eisen omdat ze volgens de officier van justitie alle twee verantwoordelijk zijn. Wie de baby daadwerkelijk heeft geraakt doet er wat betreft de straf die ze moeten krijgen daarom niet toe, zo meende hij. Het was overigens Creilenaar J. die tijdens het wedstrijdje boven op de kinderwagen knalde, waardoor baby Sophie er uit werd geslingerd, ernstig hersenletsel opliep en later in het ziekenhuis overleed. Moeder Mariska raakte zwaargewond. Haar tweejarige zoontje kwam met de schrik vrij.

De advocaten van de twee vonden dat er sprake was van een tragisch ongeval. Volgens hen was er ook geen straatrace aan de gang. Eén van de verdachten had wel tegen de politie toegegeven dat er geracet was, maar dat zou onder druk gebeurd zijn. De politie had tijdens het verhoor met de vuist op tafel geslagen en geëist dat de waarheid werd verteld. Daardoor voelde de verdachte zich geïntimideerd.

De uitspraak is over 14 dagen. Overigens is er tegen beide verdachten ook 8 jaar rijontzegging geëist.

Binnenkort expansion van Oblivion?

Op de site van internet-retailer GameStop stond gedurende een korte tijd een game getiteld Knights of the White Stallion voor de pc. De game zou een expansion zijn voor de game Elder Scrolls IV: Oblivion en zou 21 november in de winkels moeten verschijnen. Schijnbaar was de game snel offline nadat de Amerikaanse site Gamespot hier vragen over had gesteld aan Bethesda.

Het zou kunnen dat Bethesda niet blij was met de vroege aankondiging en daarom aan GameStop heeft gevraagd om de expansion offline te halen, maar het zou ook gewoon een server test of foutje van de site kunnen gaan. Hoe dan ook klinkt een release in november wel heel vroeg, de game is namelijk flink vaak uitgesteld en Bethesda doet geen half werk. Het is voorlopig wachten op woord van Bethesda of Knights of the White Stallion ooit in de winkels zal verschijnen.

[Update] Sony's antwoord op Xbox Live: Xfire

De website 1UP bericht dat Sony's antwoord op Xbox Live uit de hoek zal komen van de bekende PC-applicatie Xfire, dat een speciale versie zal ontwikkelen voor Sony's PlayStation Network Platform (PNP). Deze applicatie werkt in de basis als een instant messenger maar laat je ook de status van anderen in games zien en geeft je de mogelijkheid om je direct bij je vrienden in een gesprek te voegen. Ook heeft Xfire een eigen serverbrowser die van pas zal komen bij games als Resistance: Fall of Man bij het zoeken van een game met vreemden.

Natuurlijk zal dankzij de basis als instant messenger communicatie ook een groot deel vertegenwoordigen van de functionaliteit van Xfire op de PlayStation 3. Dit zou in de vorm van chat via een toetsenbord kunnen zijn in MMO's of gewoon voice chat zoals Microsofts Xbox Live dit standaard ondersteunt. En net zoals Xbox Live ondersteunt Xfire ook stat-tracking in games om dat vervolgens door te geven aan een persoonlijke pagina. Als laatste mag ook de mogelijkheid tot het automatisch patchen/updaten van games niet ontbreken.

Natuurlijk is het bovenstaande niet definitief, maar het lijkt verre van onwaarschijnlijk dat het merendeel van de functionaliteiten van de PC-versie van de applicatie overgedragen zullen worden naar de versie op Sony's nieuwe spelcomputer.Xfire op de PC

Update 13-09 09:45

Xfire heeft verklaard dat Xfire voorlopig alleen gebruikt zal worden door maar 1 game; namelijk de game Untold Legends: Dark Kingdom van Sony Online Entertainment. Deze deal staat geheel los van het PlayStation Network dat in de planning staat voor de PS3.

"Xfire is not part of the PlayStation Network Platform. We are in discussions with Sony Online Entertainment, but I cannot comment any further." Aldus de woordvoerder van Xfire, Mike Cassidy.

Echter Sony zelf doet nog geen officiele uitspraken over de samenwerking tussen Xfire en de PS3. "We can confirm that Sony Online Entertainment is in talks with Viacom and Xfire for a single, specific PS3 game. However, there are no announcements at this time regarding any discussions between SCEA, Viacom and Xfire."

Met dank aan devv05 voor het melden van dit nieuws in het PS3-topic

Verschil tussen HD en Blu-Ray beperkt tot 5GB

Naast de console wars vechten Microsoft en Sony ook mee in de strijd om de volgende generatie disc-format. Waar de Xbox 360 gebruik zal maken van een HD-DVD extension zal de PlayStation 3 gaan werken met Blu-Ray. Grootste verschil tussen de twee is op dit moment ruimte. Er kan veel meer op een Blu-Ray disc dan op HD-DVD. Door een nieuwe triple-layer disc kan een HD-DVD schijfje nu 45GB aan, slechts 5GB minder dan een Blu-Ray disc.

Beide bedrijven hebben nog plannen liggen om dit flink uit te breiden. Zo moet er in de toekomst een quadruple-layer HD-DVD komen met maar liefst 100GB aan ruimte. Blu-Ray doet daar nog een schepje bovenop met een eight-layer disc met zo'n 200GB aan ruimte. De vraag is natuurlijk wat dan wel gamedevelopers, dan wel film-bedrijven moeten met zo extreem veel ruimte.

Computer berekent celstraf in China

OpmerkelijkEen rechtbank in de Oost-Chinese stad Zibo heeft twee jaar lang een computerprogramma getest dat kan uitrekenen hoeveel gevangenisstraf iemand moet krijgen. In totaal zijn in die periode 1500 vonnissen met een muisklik uitgerekend.

Dat gebeurde in zaken die in totaal honderd verschillende strafbare feiten omvatten, zoals roof, moord, verkrachting en schending van de nationale veiligheid. Dat meldde de Hongkongse krant South China Morning Post woensdag.

De ontwikkelaar van de software, Qin Ye, zei dat zijn programma ervoor zorgt dat gelijke zaken gelijk afgehandeld worden. Het kan rekening houden met verschillen in de omstandigheden van dader, misdrijf en dergelijke. De rechter voert de bijzonderheden van de zaak in en dan berekent het computerprogramma de strafmaat.

Marokkanen in cel voor verspreiding internetvirus

InternetEen rechtbank in de Marokkaanse stad Sale heeft twee studenten van 19 en 22 jaar veroordeeld tot twee jaar cel, omdat ze vorig jaar computernetwerken in de Verenigde Staten hebben geïnfecteerd met het virus Zotob.

Volgens de Marokkaanse autoriteiten werkten de twee verdachten samen een medeplichtige in Turkije. De rechtbank veroordeelde de twee onder meer voor samenzwering, diefstal, het illegaal gebruik van creditcards en het inbreken in computersystemen.Zotob was vorig jaar zelfs 'breaking news' op CNN

Turkse kinderen gedood door bomaanslag

Icoon AanslagHet dodental door een explosie - vrijwel zeker een bomaanslag - in de Oost-Turkse stad Diyarbakir is opgelopen tot elf. Onder de doden zijn zeven kinderen. Er zijn veertien gewonden, deelden medische functionarissen in de hoofdzakelijk door Koerden bewoonde stad woensdagochtend mee.

De explosie deed zich dinsdagavond voor bij een bushalte in een stadspark waar zich veel theehuizen bevinden. Op het moment van de ontploffing was het er erg druk.

Volgens de Turkse nieuwszender CNN Turk is de bom op afstand tot ontploffing gebracht, vermoedelijk met een mobiele telefoon. De Turkse media beschuldigden woensdag 'terroristen' van het bloedbad.

De afgelopen weken zijn door aanslagen in Turkije al twaalf mensen omgekomen. De Koerdistan Vrijheid Haviken (TAC) heeft gezegd achter deze aanslagen te zitten. De beweging waarschuwde vorige week op haar website dat het ''Turkije zou veranderen in een hel''.

Het zuidoosten van Turkije is al 22 jaar het toneel van een Koerdische opstand die al 37.000 levens heeft geëist. De separatistische Koerdistan Arbeidersbeweging (PKK), waarmee de TAC banden heeft, heeft de strijd dit jaar na een langdurig bestand weer opgepakt.

Kuyt tevreden

Dirk Kuyt wist in zijn debuut in de Champions League voor Liverpool in de wedstrijd tegen PSV niet te scoren, maar de spits was niet ontevreden over zijn eerste wedstrijd op het allerhoogste Europese clubniveau.

"We waren hier naar toe gekomen om geen goals tegen te krijgen en dat is gelukt. In dat opzicht hebben we onze doelstelling gehaald," aldus Kuyt. "We hadden zelfs stiekem de overwinning kunnen behalen als we wat meer geluk hadden gehad. We hebben niet gedomineerd, maar wel de beste kansen gekregen."

Kuyt, die in de basis startte, was over zijn eigen spel tevreden. "Met een beetje geluk had ik nog gescoord. Maar mijn medespelers en de coach waren tevreden over mijn inbreng. Dus ook daar ben ik wel blij mee."

Microsofts McLean betwijfelt maart launch PS3

David McLean, baas van Microsoft Australië, was al niet verbaasd over het schrappen van een wereldwijde launch van de PS3 en sterker nog, hij zet nog twijfels bij de maart launch.

"The PS3 delay doesn't surprise me--and it further wouldn't surprise me if this product wasn't seen in March next year either," zei McLean. "We have always been comfortable with our strategy for Christmas irrespective of Sony. We are completely unsurprised by this situation. We have actually been a little surprised at how surprised other people have been."

Microsoft lijkt kennelijk klaar om in te springen op deze situatie, want het bedrijf heeft een marktstrategie achter de hand die mensen die spaarden voor een PS3 moet doen omslaan.

Ook McLean zag nog wel een minpuntje aan de late launch. Mensen moeten nu langer wachten om de twee rivaliserende consoles te vergelijken namelijk. "It would have been nice for people to really contrast what the Xbox 360 had to offer versus Sony this Christmas, so the vapourware aspect could go away,"

En die andere next-generation console dan? Over de Wii was ook McLean onder de indruk, al ziet hij de console niet als een echt gevaar voor de Xbox 360. De Wii is in termen van brute kracht gewoon zwaar ondergeschikt."I actually think the Wii is very innovative. I think it will have an interesting niche market for that controller. I do think that it will lend itself to some new experiences around gameplay--but I also do think that in terms of true power, next-generation content and true digital lifestyle scenarios, the game is still with Xbox 360,"Weinig verrassingen Franse WK-ploeg

De Franse bondscoach heeft zijn selectie voor het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in het Oostenrijkse Salzburg vandaag bekend gemaakt. De ploeg kent weinig verrassingen.

Selectie Frankrijk

Sylvain Calzati, Cyril Dessel, Samuel Dumoulin (Allen AG2R) Sylvain Chavanel (Cofidis) Anthony Geslin, Thomas Voeckler (Bouygues Telecom) Sébastien Hinault, Christophe Le Mevel (Crédit Agricole) en Sébastien Joly (FDJeux.com).

Voor de tijdrit zijn de Fransen Christophe Kern en Benoît Vaugrenard geselecteerd.

Hofs en Tiendalli mee naar Bulgarije

Nicky Hofs en Dwight Tiendalli reizen vandaag toch met Feyenoord naar Bulgarije voor de heenwedstrijd morgenavond tegen Lokomotiv Sofia in de eerste ronde van de UEFA Cup.

De kans dat het duo daadwerkelijk in actie komt, is echter klein. Afgelopen zondag raakte de middenvelder en de verdediger in de competitiewedstrijd tegen Sparta (1-4 winst) geblesseerd aan hun hamstrings. Voor de zekerheid heeft trainer Erwin Koeman twintig spelers geselecteerd. Middenvelder Lorenzo Davids en verdediger Jeffrey Altheer komen de selectie in Bulgarije versterken.

100 meest invloedrijke vrouwen in de gamesindustrie

Als voorbode op de Women in Games Conferentie die deze week in Seattle plaatsvindt heeft website Next Generation een lijst samengesteld van de 100 meest invloedrijke vrouwen werkzaam in de gamesindustrie.

Enkele interessante namen op de lijst zijn Rhianna Pratchett die momenteel werkt aan het verhaal en de dialoog van Heavenly Sword (PS3) en Overlord (PC, Xbox 360), Jade Raymond van Ubisoft en Kiki Wolfkill (Forza 2).

De complete lijst vind je hier.Kiki Wolfkill, Art Director Forza 2

Riep daar iemand kuthoer?

Het is Donner nu echt volledig in de bol geslagen. Wat een toppertje is die Donner toch. Echt een democraat in hart en nieren. Prima hoor, als een meerderheid wil dat vrouwen hier gestenigd moeten kunnen worden, dan moet dat kunnen.

Zo werkt dat natuurlijk gewoon in een democratie, dus lekker invoeren die sharia als een kamermeerderheid er voor te porren is. Dat één en ander in strijd is met grondwet en mensenrechten doet niet ter zake, uiteindelijk zijn dat nu éénmaal ook slechts producten van democratie.

Dus oprotten met die Donner niets aftreden, Donner for president met Dyab Abou Jahjah in zijn kielzog.

Toch levert de hersenverweking van Donner nog wat leuks op, namelijk een uitspraak van Geert Wilders, in wie plotseling een komiek blijkt te schuilen. Geert heeft in schriftelijke vragen gevraagd of Donner 'deze uitspraak bij volledig bewustzijn heeft gedaan'. Kijk dat is nou eens geinig bedacht...

Uitgebreidere gamemogelijkheden iPod

In een toespraak in San Fransisco heeft Apple mede-oprichter Steve Jobs de vijfde generatie iPods onthuld. Naast zaken als meer geheugen, en helderder scherm en een goedkopere prijs zullen de nieuwe iPods ook over uitgebreidere gaming mogelijkheden beschikken. Verwacht geen DS of PSP-achtige games, het betreft vooral casual games als Pac-Man, Zuma, Texas Hold’em en Tetris.

Deze titels zijn nu van de iTunes store te downloaden voor $4,99 per stuk. Apple heeft toegezegd in de toekomst meer titels aan te gaan bieden.

Simpele spellen als Patience en Bricks waren al eerder verkrijgbaar voor de iPod, het lijkt er nu echter op dat Apple serieus de gamemogelijkheden van de iPod gaat ontwikkelen. Sony en Nintendo hoeven voorlopig nog niet bang te zijn voor concurrentie, aangezien het vooral om simpele spellen gaat. Uitgevers die geld verdienen met het aanbieden van dit soort games op mobiele telefoon moeten zich misschien wat meer zorgen maken.Who needs Bono als je Zuma hebt!

Koeman tevreden na gelijkspel

Ronald Koeman was na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool min of meer tevreden over het behaalde resultaat. De match eindigde in een 0-0 gelijkspel.

"Gezien de wedstrijd ben ik daar tevreden mee. Zeker omdat we in de slotfase nog hadden kunnen verliezen toen Gerrard op de paal schoot", aldus de PSV-coach.

Koeman had tijdens de wedstrijd wel gezien dat zijn team niet echt veel kansen kreeg: "We hadden moeite om aanvallend wat te creëren. Misschien hadden we daarin iets meer moeten brengen. Aan de andere kant wilden we ook niet teveel risico's lopen om op die manier in het mes te lopen. We hebben met verstand gespeeld en uiteindelijk een resultaat gehaald."

Omdat de andere wedstrijd in poule C, tussen Galatasaray en Bordeaux, ook in 0-0 eindigde, zijn de komende twee uitwedstrijden cruciaal voor PSV en dat beseft Koeman zich terdege: "We moeten proberen om er daar één van te winnen. We wisten van te voren dat de groep pittig zou zijn en alle teams aan elkaar gewaagd. Dat is nu ook in het resultaat gebleken. Als we één van de komende wedstrijden weten te winnen kan dat erg belangrijk zijn."

'Britney Spears bevallen van tweede kind'

Zwangere Britney SpearsBritney Spears is moeder geworden van haar tweede kindje. Dat meldt muziekzender MTV op basis van "een bron dichtbij de familie". De baby zou in de nacht van maandag op dinsdag met een keizersnede zijn gehaald in een ziekenhuis in Los Angeles. Volgens geruchten is het een jongetje, maar daarover is nog niets officieel bekend.

Het eerste kind van Britney en man Kevin Federline, zoontje Sean Preston, kwam een jaar geleden ter wereld. Begin dit jaar ging het gerucht dat Britney weer zwanger was, maar pas in mei bevestigde ze dat.

Britney en Kevin Federline trouwden in september 2004 en hebben nu dus samen twee kinderen. Federline heeft ook al twee kinderen uit een vorig huwelijk.

Verslaggever Metro op marinebasis

Een verslaggever van de gratis krant Metro is in de nacht van maandag op dinsdag binnengedrongen op het marinecomplex Kattenburg in Amsterdam. De journalist werd pas na een tijd aangehouden. De Tweede Kamer roept minister Kamp van Defensie op het matje.

De verslaggever drong het terrein binnen door in een bootje aan te meren aan de kade. "Pas na geruime tijd opzichtig voor meerdere beveiligingscamera's te posteren werd onze verslaggever aangehouden en overgeleverd aan de Koninklijke Marechaussee", zo staat vandaag te lezen op de voorpagina van Metro. Daarvoor was het hem al gelukt om in een militair voertuig, waarvan het portier van de bijrijder niet op slot zat, te gaan zitten.

Verschillende Kamerleden reageren boos op het bericht en roepen minister Kamp ter verantwoording naar de Tweede Kamer. Kamp had eerder gezegd dat er geen problemen zijn met de beveiliging van militaire objecten in Nederland.

"Het is echt schandalig dat dit kan", aldus PvdA-kamerlid Blom. "Er liggen ook wapens en je moet er niet aan denken dat anderen met criminele intenties daar binnendringen."

Het terrein deed een tijdje geleden ook dienst als beveiligd onderkomen voor Ayaan Hirsi Ali. Geert Wilders, die zelf in Kamp Zeist ondergebracht werd: "Wanneer je zomaar in een militair voertuig kunt gaan zitten op een marinebasis, betekent het dat de beveiliging zo lek als een mandje is. Ik maak me grote zorgen hoe het met de beveiliging van andere militaire objecten in dit land gesteld is. Hier mag de minister morgen verantwoording over afleggen."

Kattenburg op Google Earth
Marinecomplex Kattenburg is op Google Earth 'weggeblokt'

Miskraam voor Leontien van Moorsel

Icoon ShowbizzLeontien van Moorsel heeft afgelopen week een miskraam gehad. Dat meldden de showbizzprogramma's RTL Boulevard en SBS Shownieuws dinsdag. In dat laatste programma geeft de ex-wielrenster maandag een interview.

Van Moorsel (36) maakte eind augustus in een vroeg stadium van haar zwangerschap het nieuws bekend in De Telegraaf. Zij en haar man Michael Zijlaard verwachtten het kindje in april. Zijlaard-Van Moorsel deed op dat moment mee aan de ijsdansshow van SBS. Ze verwachtte dat haar 'voorzichtige' schaatsen tot speculaties zou leiden en kwam er daarom mee naar buiten.

'Geen bewijs voor Golfoorlogsyndroom'

Icoon MedischEr is geen bewijs voor het bestaan van een Golfoorlogsyndroom. Dit beweert een panel van het invloedrijke Amerikaanse federale adviesorgaan The Institute of Medicine (IOM) in een vandaag verschenen rapport. Volgens het panel worden soldaten die in de Golfoorlog (1990-1991) actief waren vaker ziek dan andere veteranen, maar zouden de oorzaken én symptomen te veel uiteenlopen om ze onder één noemer te brengen.

Langdurige blootstelling aan oorlogsstress in een omgeving waarin men veelvuldig in aanraking kon komen met een enorme diversiteit aan mogelijk schadelijke chemicaliën, zou verklaren waarom bijna dertig procent van de Golfoorlog-veteranen een ziekte met meerdere symptomen heeft gehad. Voor veteranen die niet aan de Golfoorlog deelnamen ligt dit cijfer op 16 procent.

"Golfoorlog-veteranen maken geregeld melding van de meest uiteenlopende symptomen, en dit geldt voor veteranen uit Amerika, Canada, Australië en andere landen die in de Perzische Golf hebben gediend", zo vertelt professor Lynn Goldman, deskundige op het gebied van gezondheid en omgeving en voorzitter van het panel. "Doordat de symptomen per individu erg verschillend zijn, duidt niets op een specifiek syndroom."

Het panel acht het wel bewezen, het zij in geringe mate, dat de verlammende aandoening amyotrofe laterale sclerose (ALS) vaker voorkomt bij Golfoorlog-veteranen, ongeacht hun land van herkomst. Het panel baseert zich hierbij op de gegevens uit oudere onderzoeken. Tevens is er bewijs dat Golfoorlog-veteranen vaker te kampen hebben met angststoornissen, depressiviteit en drugsmisbruik.

Hoewel het panel geen bewijs heeft kunnen vinden voor het bestaan van een Golfoorlogsyndroom, staat in het rapport wel een uitgebreid overzicht van schadelijke stoffen waar de veteranen mee in aanraking konden komen. Zo worden genoemd: brandstoffen, vaccinaties en andere geneesmiddelen, bij een Amerikaans bombardement op een Irakees gifgasdepot vrijgekomen gaswolken, virussen en pesticiden.

Het panel heeft onder andere geadviseerd om, met het oog op toekomstige onderzoeken, soldaten voortaan zowel vóór als na uitzending naar een oorlogsgebied medisch te screenen. Volgens het panel maakte het ontbreken van dergelijke gegevens over de Golfoorlog-veteranen het moeilijker om een specifiek syndroom vast te stellen.

Voetbal: Nederland in WK-finale

Icoon WK 2006Het Nederlandse voetbalelftal maakt komende zaterdag kans om wereldkampioen voetbal te worden. We hebben het hier dan niet over het team van bondscoach Marco van Basten, maar over het ID-team: sporters met leerproblemen en een IQ-waarde van minder dan 75. Het Nederlandse team is op dit moment regerend Europees kampioen. Tijdens het vorige WK werd het team tweede.

Nederland wist de finale te bereiken door dinsdag met 5-0 van die Mannschaft te winnen. 10.000 toeschouwers zagen Danny Schreurs topscoorder worden; hij tekende voor maarliefst vier doelpunten. Dennis Amankwah tekende voor het andere doelpunt. Aanvoerder Guido Skorna wist voor de Duitsers nog op de lat te koppen. De doelpoging die terechtkwam op de dwarsligger was het grootste Duitse dreigement van de wedstrijd. Getuigende het enorme klasseverschil werd Nederland de terechte winnaar.

Nederland treft zaterdag tegenstander Saoedi-Arabië in de finale. De wedstrijd wordt gespeeld in de BayArena te Leverkusen en is live te zien op televisie. Duitsland treft vrijdag in de troostfinale Zuid-Afrika.

Nederland - Duitsland 5-0
04'- Schreurs 1-0
30'- Schreurs 2-0
47'- Amankwah 3-0
53'- Schreurs 4-0
90'- Schreurs 5-0

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Doornbos beschikbaar in manager

Vanaf dit moment is Robert Doornbos beschikbaar in de F1manager. Hij zal de laatste drie races van het seizoen rijden voor Red Bull Racing.

Doornbos kost 34 miljoen euro in de manager. Christian Klien, die niet meer zal rijden, zal niet automatisch worden vervangen in de teams van de manager, je zal hem dus zelf moeten verkopen en vervangen door een andere coureur. Teams met Klien blijven echter wel volledige teams en zullen dus gewoon punten blijven scoren voor de andere elementen.

CL: Uitslagen overige duels

Vanavond werden de eerste Champions League duels van het seizoen 2006/2007 afgewerkt. De eerste vier poules openden het bal. Hieronder de uitslagen en programma met de bijbehorende stand.

Poule A
Barcelona – Levski Sofia 5-0
7’- Iniesta 1-0
39'- Giuly 2-0
49'- Puyol 3-0
58'- Eto'o 4-0
90'- Ronaldinho 5-0

Chelsea - Werder Bremen 2-0
24’- Essien 1-0
68’- Ballack 2-0 penalty

Woensdag 27 september
Levski Sofia – Chelsea
Werder Bremen– Barcelona

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo
1Barcelona11005-0
2Chelsea11002-0
3Werder Bremen10010-2
4Levski Sofia10010-5


Poule B
Sporting Portugal – Internazionale 1-0
64’- Caneira 1-0
Rood: 70’ – Vieira (Internazionale)

Bayern München - Spartak Moskou 4-0
48’- Pizarro 1-0
51’- Santa Cruz 2-0
71’- Schweinsteiger 3-0
84’- Salihamidzic 4-0

Woensdag 27 september
Spartak Moskou – Sporting Portugal
Internazionale – Bayern München

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo
1Bayern München11004-0
2Sporting Portugal11001-0
3Internazionale10010-1
4Spartak Moskou10010-4


Poule C
Galatasaray – Girondins Bordeaux 0-0

PSV - Liverpool 0-0

Woensdag 27 september
Liverpool – Galatasaray
Girondins Bordeaux – PSV

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo
1Girond. Bordeaux10100-0
2Galatasaray10100-0
3Liverpool10100-0
4PSV10100-0

Poule D
Olympiakos Piraeus – Valencia 2-4
28’- Konstantinou 1-0
34’- Morientes 1-1
39’- Morientes 1-2
66’- Castillo 2-2
86’- Albiol 2-3
89’- Morientes 2-4

AS Roma - Sjachtar Donetsk 4-0
67’- Taddei 1-0
76’- Totti 2-0
79’- De Rossi 3-0
89’- Pizarro 4-0

Woensdag 27 september
Sjachtar Donetsk - Olympiakos Piraeus
Valencia – AS Roma

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo
1AS Roma11004-0
2Valencia11004-2
3Olympiakos Piraeus10012-4
4Sjachtar Donetsk10010-4

Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.