Dakota Fanning (12) speelt verkrachtingsscène

Icoon FilmEen film waarin de 12-jarige actrice Dakota Fanning een verkrachtingsscène speelt, heeft deze week behoorlijk wat stof doen opwaaien in de Amerikaanse media. In de film Hounddog zal volgens Lloyd Grove, columnist voor de krant New York Daily News, expliciet te zien zijn hoe het door Fanning gespeelde personage het slachtoffer wordt van incest. Tevens zou de jonge ster meermaals in weinig meer dan haar ondergoed te zien zijn.

De film vertelt het verhaal van Lewellen, een meisje dat onder moeilijke omstandigheden opgroeit op het platteland in het zuiden van de Verenigde Staten. "Het is een verhaal over menselijk begrip, over een kleine meid die het niet getroffen heeft in het leven, maar die troost vindt in de muziek van Elvis en daardoor weet te overleven", aldus producent Lawrence Robins.

Veel investeerders durfden hun naam niet aan het project te verbinden, waardoor de set tijdelijk gesloten moest worden wegens geldtekort. "Er zijn twee taboes in Hollywood: kindermisbruik en het vermoorden van dieren. In deze film krijg je beide te zien", vertelt een insider. Uiteindelijk werden toch nog enkele geldschieters gevonden, waardoor de film deze week de afrondende draaidag mocht beleven.

Zowel de moeder van Dakota als haar agent, Cindy Osbrink, zijn ervan overtuigd dat de film hun kleine ster een Oscarnominatie op kan leveren. "Voor haar als actrice is het hele verhaal een uitdaging, niet alleen de verkrachtingsscène. Ik ben nog nooit zo trots op haar geweest, ze wordt elke scène beter!", aldus Osbrink. Het is nog niet bekend of en wanneer de film in Nederland te zien zal zijn.