'Gooische vrouwen' voor behoud Naardermeer

Icoon ShowbizzDe hoofdrolspelers uit de televisieserie Gooische Vrouwen kunnen meer dan roddelen en roseetjes drinken. De vier actrices willen actie gaan voeren tegen de mogelijke aanleg van een snelweg pal langs het natuurgebied Naardermeer. Het kabinet sprak zich onlangs uit voor de verbinding tussen de bestaande snelwegen A6 en A9, die gedeeltelijk ondertunneld bij het Naardermeer moet worden aangelegd.

Overigens wordt er later dit jaar pas een definitief besluit genomen. Gooische vrouwen Susan Visser, Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Annet Malherbe willen dat echter niet afwachten, en zullen vannacht hun warme bedje thuis verruilen voor een bootje op het Naardermeer. Visser kwam met het idee, nadat haar eega Roef Ragas al een nacht op de boot doorbracht. "We zijn al jaren lid van Natuurmonumenten, die deze actie is gestart. Er is al zo weinig natuur in Nederland, dus moeten we er zuinig op zijn", stelt de actrice.

Visser: "Zo'n prachtig natuurgebied aantasten, voor die paar minuten tijdwinst voor de automobilist. Ze kunnen beter andere opties onderzoeken!" Haar collega Linda de Mol sluit zich daar volledig bij aan. "Ik word zelf ook gek van de files, en ben echt vˇˇr het oplossen van het probleem. Maar er zijn alternatieven. Een andere weg verbreden, of meer geld in het openbaar vervoer stoppen."