FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 31 mei 2006

Uitslagen Dag 4 Roland Garros

Op de vierde dag van het Roland Garros-toernooi is er weer volop getennist. Hieronder vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Roger Federer is deze ronde goed op stoom gekomen. De Zwitser versloeg de Colombiaan Falla in drie sets. Een andere favoriet, David Nalbandian, had één extra set nodig om zijn tegenstander Richard Gasquet te verslaan.

Opvallend is de partij tussen Nicolas Kiefer en Marc Gicquel. In de eerste twee sets stond de Duitser maar één game af. Daarna kwam Marc Gicquel sterk terug en was een beslissende vijfde set nodig. Met de typische Duitse veerkracht won Kiefer deze met 11-9, waardoor hij zich ternauwernood plaatste voor de derde ronde.

Bij de vrouwen was er maar één (kleine) verrassing te vinden. Voor thuispubliek versloeg de Française Aravana Rezai de als 22-ste geplaatste Ai Sugiyama in drie sets. Ander Frans succes was er voor Amelie Mauresmo, die in de eerste set Dushevina met 6-1 van de baan veegde. In de tweede set kreeg ze het een stuk lastiger, maar Mauresmo wist in de tweede set alsnog de partij naar zich toe te trekken.

Maria Sharapova leek nog een beetje last te hebben van een langslepende enkelblessure. Met veel krachtig spel wist ze toch de Tsjechische Benesova te verslaan met 6-4 en 6-1. Een andere krachtpatster, Venus Williams had ook aan twee sets genoeg om zich ten koste van Emma Laine te kwalificeren voor de derde ronde.

Uitslagen tweede ronde

Mannen

Carlos Moya (Spa/30) - Mikhail Youzhny (Rus) 6-3, 6-4, 6-2
David Nalbandian (Arg/3) - Richard Gasquet (Fra) 6-2, 3-6, 7-5, 6-0
Roger Federer (Zwi/1) - Alejandro Falla (Col) 6-1, 6-4, 6-3
Flavio Saretta (Bra) - Nikolay Davydenko (Rus/6) 2-6, 1-4, opgave
Philipp Kohlschreiber (Dui) - Juan Carlos Ferrero (Spa/24) 2-6, 4-6, 2-6
Marc Gicquel (Fra) - Nicolas Kiefer (Dui/13) 0-6, 1-6, 7-5, 6-3, 9-11
Max Mirnyi (Wru) - Nicolas Massu (Chl/32) 4-6, 5-7, 4-6
Mario Ancic (Kro/12) - Paul Capdeville (Chi) 7-5, 6-3, 7-6
Nicolas Lapentti (Ecu) - Raemon Sluiter (Ned) 1-6, 4-6, 1-6
Tomas Berdych (Tsj/20) - Filippo Volandri (Ita) 6-3, 6-1, 6-1
Gaston Gaudio (Arg/10) - Evgeny Korolev (Rus) 6-3, 6-7, 6-4, 3-6, 6-4
Jose Acasuso (Arg/26) - Lukas Dlouhy (Tsj) 6-4, 6-7, 6-3, 6-1
Stefano Galvani (Ita) - Albert Montanes (Spa) 5-7, 1-6, 6-3, 6-2, 4-6

Vrouwen

Maria Sharapova (Rus/4) - Iveta Benesova (Tsj) 6-4, 6-1
Venus Williams (Usa/11) - Emma Laine (Fin) 7-6, 6-2
Ai Sugiyama (Jpn/22) - Aravane Rezai (Fra) 6-4, 4-6, 3-6
Amelie Mauresmo (Fra/1) - Vera Dushevina (Rus) 6-1, 7-6
Jelena Jankovic (Scg) - Marion Bartoli (Fra/25) 2-6, 6-4, 6-1
Mara Santangelo (Ita) - Svetlana Kuznetsova (Rus/8) 5-7, 2-6
Francesca Schiavone (Ita/9) - Martina Muller (Dui) 6-2, 6-2
Hana Sromova (Tsj) - Dinara Safina (Rus/14) 0-6 2-6
Alize Cornet (Fra) - Virginia Ruano Pascual (Spa) 6-4, 4-6, 6-1
Alicia Molik (Aus) - Anda Perianu (Roe) 3-6, 7-6, 6-3
Katarina Srebotnik (Slo/24) - Ashley Harkleroad (Usa) 6-3, 6-2
Anna Chakvetadze (Rus/27) - Na Li (Chn) 5-7, 3-6
Tiantian Sun (Chn) - Nicole Vaidisova (Tsj/16) 1-6, 3-6
Jarmila Gajdosova (Svk) - Patty Schnyder (Zwi/7) 4-6, 2-6
Shuai Peng (Chn) - Karolina Sprem (Kro) 4-6, 4-3, opgave
Kirsten Flipkens (Bel) - Flavia Pennetta (Ita/17) 1-6, 0-6
Sofia Arvidsson (Zwe/29) - Julia Vakulenko (Oek) 1-6, 5-7

Gameplay filmpje Panzer Command

Koios Works, bekend van de Tin Soldiers spellen, heeft een nieuw spel gemaakt. Panzer Command: Operation Winsterstorm neemt je mee naar Stalingrad, alwaar je met de Russen de Duitsers te lijf gaat en vice versa. Koios heeft het concept van de vorige games, die echt tabletop wargaming nabootsten met digitale plastic poppetjes en al, achter zich gelaten. Men heeft voor een wat realistischere engine gekozen, die individuele units weergeeft. Op basis van de screens kan de vergelijking met de succesvolle Combat Mission reeks al worden gemaakt.

Ook op het gebied van de gameplay neigt Panzer Command wat meer naar Combat Mission. Koios heeft gekozen voor een simultaan turn-based systeem. Niet alleen simultaan, maar ook met een zekere tijdsdruk; elke turn bestaat uit twee fasen van 40 seconden. In de eerste fase geef je orders en in de tweede fase reageer je op de bewegingen van de tegenstander en bepaal je je firing targets. Hoe dit in de praktijk precies werkt is nog niet helemaal duidelijk, ook door het filmpje niet. Het lijkt op het Combat Mission systeem, waarbij je je moves plant voor de volgende minuut of iets dergelijks en tijdens de uitvoer alleen nog wat kleine aanpassingen kan maken.

Koios zet met Panzer Command in op zowel op de wat "lichtere" wargamers als de zogenaamde grognards, de echte die-hards. De game beschikt dan ook over een gigantische hoeveelheid historisch correcte units en een hoop statistieken. Misschien dat Koios zo zijn hand overspeelt, omdat de doorsnee gamer zich niet graag door alle informatie en regeltjes heen worstelt, en omdat de grognards zich niet kunnen vinden in de semi real-time gameplay. Of Panzer Command een succes gaat worden, blijkt in juni. Matrix Games geeft de game uit, dus degenen met credit card kunnen er altijd aankomen. Of de game ook anderszins in Nederland beschikbaar wordt is niet bekend.

Het beloofde filmpje (directe link). Voor een minder directe link en wat meer info: link.

Nieuwe screenshots Street Fighter II: Hyper Fighting

Er zijn enkele screens van Street Fighter II: Hyper Fighting voor de Xbox360 verschenen. Dit spel zal te zijner tijd te downloaden zijn via de marketplace, en stelt je in staat om die geweldige SF:II momenten van de oude SNES weer te herbeleven. Daarnaast lijkt het er op dat er een ranking system is geïmplementeerd, zodat je goed bij kan houden hoeveel fatale dragon-kicks en vuurballen je hebt uitgedeeld! Qua uiterlijk is er verder niets veranderd, zo lijkt het. Alle screenshots zijn hier en hier te vinden.



Kirchen wint proloog in Luxemburg

Kim Kirchen heeft de proloog in de Ronde van Luxemburg naar zijn hand gezet. Voor eigen volk klokte de renner van T-Mobile veruit de snelste tijd.

Kirchen raffelde het 2,6 kilometer parcours in de straten van Luxemburg als enige af onder de vier minuten: 3’55”. Nummer twee Laszlo Bodrogi gaf liefst vijf seconden toe op Kirchen, die zijn eerste seizoenszege begroette. Harald Starzengruber was met zijn derde notering de verrassing van de dag en stak onder andere Rabo-Spanjaard Juan Antonio Flecha (4e) en Karsten Kroon (9e) de loef af.


Uitslag Proloog Ronde van Luxemburg:

PlaatsRennerPloegTijd
1K. KirchenT-Mobile3’55”
2L. BodrogiCrédit Agricole0’05”
3H. StarzengruberElk Haus-Simplon0’07”
4J. FlechaRabobank0’09”
5J. HuntUnibet.com0’10”

Iran maakt indruk tegen Bosnië

Iran en Paraguay boekten vandaag oefenzeges in de aanloop naar het WK. Paraguay versloeg Georgië (1-0), terwijl Iran na een stroeve start liet zien te beschikken over scorend vermogen: 5-2 tegen Bosnië-Herzegovina.

Iran beleefde een dramatische start: al na vier minuten keek de ploeg van Branko Ivankovic tegen een 0-1 achterstand aan, via Zvjezdan Misimovic. Een klein kwartiertje later werd de marge verdubbeld dankzij Sergej Barbarez. Deze tegenslag deerde de Iraniërs niet. Integendeel, de equipe nam het heft in handen en via fris voetbal werd de opponent naar achteren gedrongen. Nog voor rust scoorde Iran driemaal. Madanchi (na een steekpass van Hashemian), Rezaei en Hashemian waren de boemannen voor Bosnië.

In de periode na rust ging Iran verder op dit elan. Ondanks vele mogelijkheden en een twijfelachtig afgekeurd doelpunt, hield Bosnië aanvankelijk de schade beperkt. Enkele wissels sorteerden het gewenste effect en Enayati (na een mooie solo) en Khatibi legden de eindstand vast. Paraguay deed het een stuk rustiger aan, maar won wel van Georgië: 1-0. Nelson Valdez, de nieuwe aanwinst van Borussia Dortmund, maakte bij het scheiden van de markt voor rust de winnende treffer.

Bölöni nieuwe oefenmeester Monaco

Laszlo Bölöni is de nieuwe trainer van AS Monaco. De 53-jarige Roemeen moet de Monegasken weer naar boven loodsen.

AS Monaco greep afgelopen seizoen naast Europees voetbal met een beroerde tiende positie. Trainer Francesco Guidolin moest daardoor het veld ruimen. De Italiaan tekende dinsdag een contract bij zijn oude liefde Palermo. Guidolins opvolger Bölöni beschikt over ruime ervaring in de Ligue 1. Mede dankzij hem finishte Stade Rennes op een knappe zevende plaats. Eerder was Bölöni werkzaam voor onder meer Nancy, Steaua Boekarest en Sporting Lissabon.

Roland Garros: Sluiter door naar derde ronde

Icoon Roland GarrosRaemon Sluiter heeft zich verrassend weten te plaatsen voor de derde ronde op Roland Garros. De Nederlander was in drie sets te sterk voor Nicolás Lapentti uit Ecuador. De setstanden waren 6-1, 6-4 en 6-1.

Alleen in de tweede set bood Lapentti nog enige tegenstand. In de derde game van die set forceerde Sluiter een break, maar Lapentti herstelde zich en brak gelijk terug. Sluiter kreeg vervolgens nog op 5-4 een breakpoint tegen, maar wist toch de setwinst te pakken.

Sluiter wist in de derde set uit te lopen naar een 5-0 voorsprong. De Ecuadoraan probeerde de wedstrijd nog te keren en wist de Nederlander te breaken maar daarna leverde hij zijn service weer in, en was de wedstrijd gelopen.

Meer sportnieuws op FOK!sport!

Submit verdriet

Drie webloggers van FoK! doen niets anders dan de submits te bekijken en te plaatsen. Stinkend uit hun bek door het goedkope huismerk shag en het schrale huismerk bier zitten ze naar de meest ranzige zooi te kijken. En we genieten er van.

Dit keer hebben we een echte kneus gevonden, een anonieme. Hij heeft een videokaart gekocht.

Zijn relaas.

Na duizenden uren te hebben gekeken naar de meest ranzige animal porno sites had de videokaart het wel gezien. De laatste adem werd uitgeblazen op het moment dat Gay Harry zich anaal liet nemen door een pony. Poef, beeld zwart. Daar zit je dan, met je broek op je enkels voor je pc. Klote zooi.
Vloekend staat hij op, struikelend door zijn broek "Godverdomme, dat ding heeft me 400 euro gekost". Ja, het was dan ook wel een hele goeie. "Ik heb hem nog maar anderhalf jaar, hij heeft nog maar 13000 uur gedraaid".

Dus dan maar een de kaart opsturen naar de winkel waar hij hem gekocht heeft. Naar buiten lopen was geen optie, de buurman is namelijk nog steeds boos over zijn nest met verkrachte kittens.
De winkel stuurt de videokaart direct naar de leverancier, een videokaart met zulke rare witte vlekken hadden ze nog nooit gezien.
De leverancier heeft de videokaart ontvangen en weet zich een raad. Meteen flikkeren ze het ding in de bak voor chemisch afval.

Na elf weken gaat onze submitter met gevaar voor eigen leven naar de winkel, nog net kon hij de buurman ontwijken.
Eenmaal aangekomen bij de winkel, roept de beste man: “Ik mot mijn videokaart terug hebben! Ik heb de hele kinderboerderij al afgewerkt en er is geen cavia of hert meer als maagd zal sterven. Ik moet nieuw rukvoer hebben, dus kom op met die kaart”.
De winkel bediende voelde bijna met het zielige puisterige mannetje mee. Dus de leverancier werd gebeld, helaas geen gehoor.
Even wachten had geen zin, want het mannetje werd bozer en bozer. "Nou meneertje, dan geven wij u de dagwaarde van de kaart wel terug"
De verkoper deed de kassa open en gaf het knulletje 180 euro. De dagwaarde van de kaart, 180 euro!
De verkoper wist het goed te brengen, het was meer een afkoopsom om deze jongen nooit meer in de winkel te hoeven zien. Wegwezen, viespeuk!

De submitter, zoals ik al eerder schreef, heeft zijn zielige verhaal anoniem gesubmit. Echter was hij wel zo discreet om het adres van de leverancier te melden. Erg jammer. Dus richt ik mij even persoonlijk aan dat mannetje.
Blijf met je poten van de submitknop af en laat de bouvier van de buurman met rust.

Zijn submit:

Aan de XXXXX 10 te XXXX wonen: XXXXXXX. Dit is 1 bedrijf overigens! Zij leveren onder de naam XXX o.a. videokaarten voor PC's. Een videokaart gekocht in december 2004 voor 400 Euro gaat in februari 2006 kapot. Kaart direct opgestuurt naar winkel waar de kaart gekocht is en deze heeft hem op zijn beurt doorgestuurd naar bovenstaand bedrijf... We zijn nu 11 weken verder en er wordt taal nog teken van bedrijf vernomen. Er is door de winkel aangeboden om de dagwaarde uit te keren (180 euro). Lekker stelletje dus uwes is gewaarschouwd!

Met dank aan deze paardelul voor de submit

RG: Sluiter naar derde ronde

Raemon Sluiter heeft zich verrassend weten te plaatsen voor de derde ronde op Roland Garros. De Nederlander was in drie sets te sterk voor Nicolás Lapentti uit Ecuador met de setstanden 6-1, 6-4 en 6-1.

Alleen in de tweede set bood Lapentti nog enige tegenstand. In de derde game van die set forceerde Sluiter een break, maar Lapentti herstelde zich en brak gelijk terug. Sluiter kreeg vervolgens nog op 5-4 een breakpoint tegen, maar wist toch de setwinst te pakken.

Sluiter wist in de derde set uit te lopen naar een 5-0 voorsprong. De Ecuadoraan probeerde de wedstrijd nog te keren en wist de Nederlander te breaken maar daarna leverde hij zijn service weer in, en was de wedstrijd gelopen.

Aaaaanvalluh!

Dacier submitte de volgende column, ik vind m leuk

Aaaaanvalluh! Met een Leeuwenhose van Bavaria
Nog acht dagen. Dan gaat de wereldwijde voetbalgekte pas echt los. De voortekenen beloven veel goeds. In Duitsland zijn inmiddels voodoopoppen, Nederlandse voetbalspelers voorstellend, in omloop die bedoeld zijn om de Oranjespelers op vitale plekken pijn te doen: de benen, de armen en het hoofd. Duitse telefoonaanbieders geven tien gratis belminuten weg voor elk doelpunt dat tegen Nederland gescoord wordt. Voetbal is oorlog. Dat is duidelijk. De laatste Nederlandse generaal die dit adagio onderschreef, is er helaas niet meer bij. De nieuwe lichting voetballegerleiders heeft uitsluitend nog voetbaloorlogservaringen opgedaan aan vergadertafels, voorgezeten door duurbetaalde huurlingen van managementbureaus. Of human ressource bedrijven.

De vijand schuilt dus in eigen gelederen. Zoals bleek uit de ophef die vorige week uitbrak over de inbeslagname van 15.000 Leeuwenhosen door de KNVB-Gestapo, vlak voor aanvang van de oefenwedstrijd Nederland-Kameroen. Daar trok een uit 15.000 mannen bestaande divisie, gehuld in oranje Leeuwenhosen met een forse leeuwenstaart, het stadion binnen. Tot de tanden toe bewapend met vaderlandsliefde. En gesponsord door bierkoning Bavaria; inderdaad: Beieren!. Wat bedoeld was als een van de allerlaatste trainingen voor het grote gevecht in Duitsland ontaardde zo in een grote deceptie. Van je eigen legerleiding moet je het maar hebben. Voor- en naoorlogse reminiscenties drongen zich bij mij op. Het gebroken geweertje. IKV-demonstraties. Srebreniça. Militairen naar Afghanistan. Met oorlogvoeren wordt het nooit wat in Nederland. Dus ook niet met voetballen.

Ik verbeeld me dat de gecastreerde 15.000 manschappen nu ontleeuwd en in hun blote kont thuis zitten. En dat het voelt of ze ontmand zijn. Ontdaan van hun voetballibido. Tandenknarsend dat generaal Heineken zijn eigen manschappen bij voorbaat al het erekruis van verdienste opspelt. Of van die domme oranje hoeden opzet. Daar kun je bij de Duitsers niet mee aankomen. Die zien je al aankomen op het voetbalslagveld. Nee, die hebben meer ontzag voor martiale blonde kaaskoppen met een schaamstreek waarvan de achterzijde begroeid wordt door een zwiepende leeuwenstaart. Nadat de oranje staalhelmen al in een eerder stadium ingeleverd moesten worden bij de KNVN-Gestapo, is nu ook het symbool van mannelijke voetbaldrift rücksichtslos geamputeerd. Als voetbalscalpen hangen nu 15.000 leeuwenstaarten in de KNVB-vergaderkamers zielloos tegen de wand gespijkerd.
Boze tongen beweren dat de Duitse voetballegerleiding onmiddellijk na de inbeslagname van de Leeuwenhosen door de KNVB-Gestapo een ongelooflijk bierfeest heeft laten organiseren voor de Duitse voetbalfans. In de grote Bierhallen in München (waar anders) hebben de Duitse supporterdivisies tot diep in de nacht de hun in de schoot geworpen overwinning gevierd. Voor elke aanwezige was er na afloop een mini Stalindrankorgel beschikbaar gesteld door bierbrouwer Löwenbräu. Die zullen straks massaal te horen zijn als de Duitse Mannschaft het slagveld, ook wel voetbalveld geheten, betreedt. Kortom, het gaat zoals in 1940. Zonder slag of stoot wordt het Nederlandse voetballeger overrompeld. Door de eigen voetballegerleiding.

Mark Rutte wordt leider van de VVD

Mark RutteMark Rutte is door de leden van de VVD gekozen als nieuwe lijsttrekker. Dat is zojuist in het Amsterdamse Okura Hotel bekend gemaakt door de partijvoorzitter van de VVD, Jan van Zanen. Rutte haalde een percentage van 51 procent, tegenover 46 procent voor zijn voornaamste tegenstrever Rita Verdonk. De derde kandidaat, Jelleke Veenendaal, haalde drie procent van de stemmen.

De VVD-leden konden tussen 10 en 25 mei per telefoon, internet of post hun stem uitbrengen. Bijna driekwart maakte van die gelegenheid gebruik. Verdonk was na voorzitter Van Zanen de eerste die Rutte in een speech feliciteerde. "De VVD mag trots zijn met zo'n lijsttrekker. En ik zal in ieder geval pal achter je staan, om samen met jou de VVD de grootste te maken. Op mij kan je rekenen!", sprak Verdonk. "We moeten met zijn allen achter Mark Rutte gaan staan, om samen de VVD de grootste te maken", zei Veenendaal vervolgens. Overigens zou Verdonk kort na haar speech de zaal teleurgesteld verlaten hebben, zo meldde de NOS.

De uitslag is enigszins verrassend, aangezien vorige week naar aanleiding van een peiling onder VVD-leden nog werd voorspeld dat Verdonk een grote overwinning zou boeken. Het ligt in de lijn der verwachting dat Rutte op korte termijn terugtreedt als staatssecretaris van Onderwijs, om nog voor de verkiezingen van volgend jaar mei voor de VVD in de Tweede Kamer fractievoorzitter te worden.

Edmilson niet actief op WK

Edmilson moet het WK voetbal aan zich voorbij laten gaan. De Braziliaanse middenvelder liep een knieblessure op in Zwitserland.

De speler van FC Barcelona liep zijn blessure op op de training. Al snel werd duidelijk dat de meniscus zodanig was beschadigd, dat Edmilson het WK niet zal halen. Het is nog onduidelijk hoe lang de Braziliaan precies uit de roulatie is.

De bondscoach van Brazilië, Carlos Alberto Parreira, heeft al een vervanger opgeroepen. Het gaat om Mineiro van São Paolo.

'Woord 'grondwet' werkte averechts'

Atzo Nicolaï Atzo Nicolaï, staatssecretaris van Europese Zaken, denkt dat de term Europese 'grondwet' averechts heeft gewerkt bij de kiezer. Het heeft een negatieve invloed gehad bij het stemmen over het verdrag. "Ik denk ook dat in het Europees Parlement het besef wel door begint te dringen dat die enigszins pretentieuze aanpak in Nederland averechts heeft gewerkt", zo zegt Nicolaï na een bezoek aan het Europees Parlement. "Het c-woord zal hier ook wel minder gebruikt worden", daarmee duidend naar 'constitution', het Engelse woord voor grondwet.

De staatssecretaris wees een motie van de Duitse socialistische Europarlementariër Jo Leinen af. Leinen wil dat Nederland en Frankrijk meer doen om de Europese grondwet nieuw leven in te blazen. Nicolaï vindt dat Nederland de nadenkperiode van een jaar "goed heeft gebruikt, onder meer met onderzoeken en een internetraadpleging". Hij wil vanaf 2007 gaan kijken welke veranderingen aan de huidige Europese verdragen noodzakelijk zijn om de Europese Unie in de toekomst bestuurbaar te houden.

Aan het begin van de week stelde Ben Bot, minister van Buitenlandse Zaken, dat het nieuwe verdrag geen 'grondwet' moet gaan heten. Balkenende heeft gezegd dat het uitgesloten is dat er een nieuw referendum komt over de Europese grondwet. Wel komt er een nieuw Europees verdrag in 2009. Of daar een referendum over komt is nog niet bekend.

Nieuwe screens van Call of Juarez

Call of Juarez speelt zich af in de 19de eeuw en dan wel de setting van de Amerikaanse Wild West. Het spel zal een combinatie laten zien van stealth en genadeloos in het rond schieten. De welbekende historische revolver-duels en het rondcrossen op een paard als een heuse cowboy zullen veelvuldig terugkomen in het spel.

In het spel speel je de hoofdrolspeler Billy Candle. Deze Billy is net 19 geworden en is op zoek naar een legendarische verloren schat. Het enige probleem is dat Billy veroordeeld is voor moord. Billy wordt vervolgens achterna gezeten door Ray McCall, deze man is ervan overtuigd dat God hem uitgekozen heeft om Billy op te sporen en te berechten... op zijn eigen manier.

De nieuwe screens:



Call of Juarez

Twee screenshots Belief & Betrayal

Uitgever dtp heeft twee screenshots vrijgegeven van de adventure Belief & Betrayal het laatste kwartaal van dit jaar wereldwijd onder het Anaconda-label uitgegeven zal worden. Het spel wordt ontwikkeld door het Italiaanse Team Artematica.

Belief & Betrayal speelt zich af in het heden, het verhaal gaat echter terug naar de tijd van Jezus Christus. Journalist Jonathan Danter komt na de moord op zijn oom ineens midden in een samenzwering terecht. Hij volgt het spoor terug tot aan de dag dat Judas 30 zilverstukken aannam voor het verraad van Jezus. Zijn zoektocht leidt hem onder andere van New York via Londen en Oxford naar Venetië en Rome.




Rare jongens, die Russen

In het overgrote gedeelte van Rusland is het vaak moeilijker om een legale versie van software te vinden dan illegale versies. Met de verkrijgbaarheid van software is dus niets mis, alleen aan enig taalgevoel wil het nog wel eens ontbreken. Onderstaande foto is genomen in een winkel in Rusland en ze hebben Max Payne op vier verschillende manieren weten te schrijven:




Van boven naar beneden:
- Max Payne 2
- Max Pain 2
- Max Payene 2
- Max Paine 2

Gamewereld raakt betrokken bij conflict Amerika en Iran

Dat er veel games zijn waarin je in de huid van een stoere Amerikaanse marinier kruipt om allerlei terroristentuig af te schieten moge duidelijk zijn. Een van de laatste toevoegingen in dat rijtje is de game met de klinkende naam "U.S. attacks Iran ", waarin het doel het bombarderen van nucleaire basissen in Iran is. Dit keer kwam Iran echter met een antwoord.

Er werd een petitie gestart als klacht tegen de game, maar een groep studenten van de Union of Islamic Student Societies lieten het daar niet bij zitten. Zij brengen een game uit waarin je de rol van veteraan Commander Bahman aanneemt. Je doel is het bevrijden van atoomgeleerden die gevangen zijn genomen door de Amerikanen. Eén van die geleerden is "Doctor Kousha", die gearresteerd werd tijdens een pelgrimtocht naar de heilige sta Kerbala. De game zal in maart 2007 verschijnen. Tenminste, als de universiteit dan nog recht staat.

Leerlingen Copernicus mogen examen overdoen

Icoon ExamenDe vijf leerlingen van scholengemeenschap Copernicus, die tijdens hun examen hun mobiele telefoon bij zich hadden, mogen het examen overdoen. Dit geldt niet als herkansing, die mogen ze dus ook nog doen als ze willen. Rector van de school, Frans van Overmeeren, maakte dit vandaag bekend.

Gisteren ontstond er commotie toen tijdens het examen aardrijkskunde van de havo een mobiele telefoon afging. De eigenaar werd gevraagd zich te melden, maar deed dit niet. Hierop is besloten na afloop iedereen te fouilleren. Bij de leerlingen bij wie een mobiele telefoon aan werd getroffen, werd het examen ongeldig verklaard. Dit leidde tot een één.

Met dank aan Xuavis voor de submit.

ABN Amro II zeilt door

Zeiljacht ABN Amro II zal deelnemen aan de overige twee etappes van de Volvo Ocean Race. Dit werd door schipper Sebastien Josse vandaag bekend gemaakt.

Door het dodelijke ongeluk van Hans Horrevoets was er lange tijd onzekerheid of de ABN Amro II deel zou blijven nemen aan deze zeilrace om de wereld. "We gaan door voor Hans", zei Josse. "Dat moeten we van hem en voor hem doen. Iedereen van mijn team was het daarover eens, al hadden we wel allemaal even bedenktijd nodig."

Tijdens de inport-race, die gewonnen werd door de ABN Amro I, eindigde de ABN Amro II maandag in Portsmouth op de vierde plaats en bezet het team tevens de vierde positie in het klassement. Met 3,5 punt achterstand op de Brasil zit een podiumpositie er nog steeds in. "We gaan er alles aan doen om op het podium te belanden. Ook dat doen we in de geest van Hans", liet Josse weten.

Crysis gaat next-gen?

Werd er eerst nog beweerd dat Crysis niet voor de Next-Gen consoles zou verschijnen, ondertussen lijkt het erop alsof Crytek op deze uitspraken terug komt. Op de website van het bedrijf is namelijk een vacature terug te vinden voor een PS3-programmeur. Of Crysis ook op de PS3 zal gaan verschijnen of dat de programmeur wordt gezocht voor een andere opdracht is nog onduidelijk.

Crysis zal een van de eerste games zijn die gebruik maakt van Microsofts DirectX 10 en zal in eerste instantie enkel verschijnen op de PC. Geruchten van een port naar de PlayStation 3 en Xbox 360 zijn er wel. Een exacte release datum is nog niet bekend voor de game, maar aangenomen wordt dat de game rond dezelfde tijd zal verschijnen als Windows Vista welke momenteel voor begin 2007 gepland staat.


Tenorio op tijd fit voor WK

Carlos Tenorio is vrijwel zeker op tijd fit voor de start van het WK voetbal. De sterspeler van Ecuador had last van een kuitblessure.

Tenorio raakte afgelopen weekend geblesseerd in het met 2-1 verloren oefenduel tegen Macedonië. ”Hij heeft nu twee dagen rust gehad en het ziet er goed uit. Carlos kan aan zijn revalidatie beginnen”, sprak Rubén Santamaria, de dokter van Ecuador.

Ecuador kan haar sterspeler goed gebruiken. Het land staat voor de zware taak om de groep met Duitsland, Polen en Costa Rica door te komen.

McLaren en Toyota niet in nieuwe commissie

De FIA heeft woensdag de leden van de nieuwe F1-commissie bekendgemaakt. De commissie zal uit zes teams bestaan, vijf Grand Prix-promotors, een afgevaardigde van de houder van de commerciële rechten en een afgevaardigde van de FIA. De belangrijkste afwezigen in de commissie die zich zal buigen over de nieuwe regels voor het seizoen 2008 zijn de teams van Toyota F1 en McLaren Mercedes.

De teams die door de FIA World Motor Sport Council geselecteerd zijn, zijn Red Bull Racing (Oostenrijk), Renault F1 (Frankrijk), BMW Sauber F1 (Duitsland), Scuderia Ferrari (Italië), Honda Racing F1 (Japan) en Williams F1 (Verenigd Koninkrijk)

De teams zijn naar nationaliteit gekozen, per land is er maximaal één team vertegenwoordigd. Midland F1 (Rusland) valt buiten de boot, dit omdat er maar zes teams in de commissie mogen plaatsnemen en de World Motor Sport Council de voorkeur geeft aan Red Bull. Toyota en McLaren zijn de grootste teams die achter het net vissen. Deze twee teams krijgen geen inspraak in de totstandkoming van het reglement voor 2008. De F1-commissie krijgt de nieuwe regels ter goedkeuring voorgelegd.

De vijf promotors die de FIA World Motor Sport Council heeft gekozen, zijn de Grand Prix van Australië, de Grand Prix van Brazilië, de Grand Prix van Hongarije, de Grand Prix van Monaco en de Grand Prix van Spanje.

Rummenigge: "Na WK is Klinsmann zeker weg"

Volgens Karl-Heinz Rummenigge is Jürgen Klinsmann na het wereldkampioenschap voetbal niet langer bondscoach van die Mannschaft.

"Wie is zo naïef en gelooft dat Klinsmann er na de Weltmeisterschaft nog steeds is? Jürgen gaat ermee stoppen, dat is voor mij net zo zeker als het Onze Vader in de kerk", aldus Rummenigge.

Der Kalle denkt dat als Klinsmann succesvol is op het WK hij een fantastische aftocht zal hebben. " En als hij geen succes heeft, dan zal hij ook een Wunderbare aftocht hebben", aldus een cynische algemeen directeur van Bayern München.

Het contract van Klinsmann bij de Duitse voetbalbond loopt na het WK af. In oktober 2005 had hij al gezegd dat hij interesse had in een contractverlenging, waarna bondsvoorzitter Theo Zwanziger verklaarde dat een nieuwe verbintenis voornamelijk zou afhangen van het verloop van het WK.

Vibrators te koop bij Free Record Shop

Voor een vibrator hoef je binnenkort niet meer naar een seksshop of een duistere website op internet. De staafvormige toestellen die in trilling gebracht kunnen worden voor sensuele prikkeling gaan namelijk ook in de verkoop bij muziekwinkel Free Record Shop en drogisterij Etos.

Free Record Shop is van mening dat de verkoop van vibrators en toebehoren zeker succesvol kan zijn in de muziekwinkel. "De gêne rond deze producten is er nu wel af. We verkopen tenslotte ook erotische dvd's", zo meldt de keten in een reactie. Na een aantal maanden zal bekeken worden of de verkoop van vibrators zal worden doorgezet.

Eerder al begonnen de Bijenkorf en drogisterijen van Dirx met de verkoop van vibrators en aanverwanten.


Binnenkort naast Shakira

Met dank aan goober en Subzer0 voor de submit.

Mogelijk duizenden WK-kaarten ongeldig

Icoon Nederlands ElftalDuizenden Oranje-fans hebben hoogstwaarschijnlijk onrechtmatige kaartjes in handen gekregen. Het gaat hierbij om kaarten voor het WK-duel Nederland-Ivoorkust. De kaarten, die bestemd waren voor fans en sponsors uit het Afrikaanse land, zouden onrechtmatig door de voetbalbond van Ivoorkust doorverkocht zijn aan Nederlandse handelaren. De organisatie van het WK voetbal in Duitsland is bezig met een onderzoek naar de herkomst van deze kaarten en overweegt om de tickets te blokkeren. De kaarten via ticketbureaus kosten nu tussen de 500 en 800 euro.

"De KNVB heeft ons laten weten dat hier duidelijk sprake is van zwarthandel. We onderzoeken dat nu. De Ivoriaanse voetbalbond ontkent. Een definitief besluit over het blokkeren is nog niet genomen, maar in vergelijkbare gevallen hebben we dat al wel gedaan", aldus Jens Grittner van het Duitse organisatiecomité.

Alle landen krijgen ruim achtduizend kaarten per groepswedstrijd. Wanneer er gebrek aan belangstelling is, moeten de kaarten aan de organisatie teruggegeven worden. Deze kaarten worden dan in de vrije verkoop voor de officiële prijzen verkocht. De officiële verkoop van deze kaarten ligt tussen de 60 en 100 euro.

Ook de KNVB is op de hoogte van het nog lopend onderzoek. "Wij hebben begrepen dat de organisatie de kaarten wil blokkeren, omdat de Ivoriaanse voetbalbond ze niet had mogen doorspelen aan tickethandelaars. We raden fans af om kaarten te kopen voor meer dan de officiële prijzen. Het risico dat je niet binnenkomt, is aanwezig", aldus de woordvoerder van de KNVB Frans Huizinga.

Met dank aan gerwinvaatstra voor de submit.

Armstrong vrijgepleit van dopinggebruik

De Nederlandse jurist Emile Vrijman heeft Lance Armstrong vrijgepleit van dopinggebruik. In opdracht van de UCI voerde hij deze opdracht uit.

Vrijman verklaart dat hij de beschuldingen van de WADA, het wereldwijde anti-dopingbureau, ongegrond vindt. In een 132 pagina's tellend rapport staat eveneens kritiek op het laboratorium van Chatenay-Malabry. Zij hadden oude urinestalen van 1999 opnieuw getest in 2005. Via de Franse l'Equipe lekte uit dat deze positief zouden zijn.

Vrijman uit kritiek op de manier waarop deze informatie is uitgelekt en vraagt zich af of er niet bepaalde regels en/of wetten zijn overtreden. "WADA leverde brandstof voor de media-aanval op Armstrong, maar weigerde stukken over de zaak aan me over te dragen." Tot op de dag van vandaag heeft zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong altijd ontkend doping te hebben gebruikt.

Boete voor fiets niet op slot zetten

Icoon OpmerkelijkEen meisje van vijftien heeft onlangs in Dordrecht een boete van dertien euro gehad omdat ze haar fiets niet op slot gezet had op het Vogelplein aldaar. Toen ze in een shoarmatent een broodje zat te eten, vond ze het niet nodig om haar fiets op slot te zetten, omdat ze de fiets gewoon kon zien. De politie gaf haar vervolgens een bekeuring wegens het onbeheerd achterlaten van een voertuig op de openbare weg.

Haar pleegvader is woedend. Volgens hem is de politie hard bezig jongeren te criminaliseren. Hij noemt een boete voor het niet op slot zetten van je fiets "belachelijk".

De politie verdedigt zich en zegt dat er, op het moment dat het meisje zat te eten, een groep jongeren overlast veroorzaakte op het plein. Toen de politie arriveerde, gingen die jongeren snel weg, maar lieten ze een fiets achter, die niet op slot stond. De agenten hebben toen even staan wachten, maar toen niemand kwam opdagen om de fiets te halen, hebben ze hem maar op slot gezet. Ze denken dat het meisje iets te maken had met de groep en dáárom hebben ze haar een bekeuring gegeven.

De pleegvader denkt erover om de boete aan te vechten bij de rechtbank. Hij denkt een goede kans te maken. "Toevallig moest mijn pleegdochter vandaag voor de kantonrechter komen voor een bekeuring wegens rondhangen. De rechter heeft haar vrijgesproken."

PSP-controller voor X360?

Een paar PSP homebrew hobbyisten claimen dat ze de PSP als controller van de Xbox 360 kunnen gebruiken. Ze willen geen beta uitgeven totdat de software volledig functioneel is.

Overigens moet er bij dit bericht vermeld worden dat er enkele redenen zijn tot speculatie over de authenticiteit.

Ten eerste is er een hardnekkig gerucht dat de PSP alleen als slave kan opereren van de X360, en 2-wegs-communicatie zoals in dit filmpje dus onmogelijk is.

Ten tweede valt op dat het indrukken van de knoppen niet altijd even synchroon met de animaties verloopt.

Het is dus aannemelijk dat het hier om een opname van het dashboard gaat, dat op een memorystick is gezet. Desalniettemin, de PSP als controller van de X360 gebruiken is een leuk idee, waar we in de toekomst wellicht meer over horen.

RG: Krajicek ook in dubbel uitgeschakeld

Michaëlla Krajicek is woensdag ook in het dubbelspel uitgeschakeld. De 17-jarige Nederlandse verloor met haar Hongaarse dubbelpartner Agnes Szavay van het Duits/Amerkaanse koppel Anna-Lena Groenefeld/Meghan Shaughnessy met 6-3 1-6 4-6.

Het was een zeer incidentrijke wedstrijd. Bij 3-1 in de derde set sloeg Krajicek een winnende return voor 3-2. De Duitse Anna-Lena Groenefeld probeerde de bal tevergeefs te bereiken. Groenefeld verloor bij die actie haar evenwicht en botste hard tegen de omheining van de gravelbaan. Zij onderging daarna twee keer een langdurige blessurebehandeling. De partij was eerder al door een regenbui onderbroken.

'Gooische vrouwen' voor behoud Naardermeer

Icoon ShowbizzDe hoofdrolspelers uit de televisieserie Gooische Vrouwen kunnen meer dan roddelen en roseetjes drinken. De vier actrices willen actie gaan voeren tegen de mogelijke aanleg van een snelweg pal langs het natuurgebied Naardermeer. Het kabinet sprak zich onlangs uit voor de verbinding tussen de bestaande snelwegen A6 en A9, die gedeeltelijk ondertunneld bij het Naardermeer moet worden aangelegd.

Overigens wordt er later dit jaar pas een definitief besluit genomen. Gooische vrouwen Susan Visser, Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Annet Malherbe willen dat echter niet afwachten, en zullen vannacht hun warme bedje thuis verruilen voor een bootje op het Naardermeer. Visser kwam met het idee, nadat haar eega Roef Ragas al een nacht op de boot doorbracht. "We zijn al jaren lid van Natuurmonumenten, die deze actie is gestart. Er is al zo weinig natuur in Nederland, dus moeten we er zuinig op zijn", stelt de actrice.

Visser: "Zo'n prachtig natuurgebied aantasten, voor die paar minuten tijdwinst voor de automobilist. Ze kunnen beter andere opties onderzoeken!" Haar collega Linda de Mol sluit zich daar volledig bij aan. "Ik word zelf ook gek van de files, en ben echt vóór het oplossen van het probleem. Maar er zijn alternatieven. Een andere weg verbreden, of meer geld in het openbaar vervoer stoppen."

RG: Moyá vrij eenvoudig door

De Spanjaard Carlos Moyá heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de derde ronde op Roland Garros. Moyá was met 6-3, 6-4 en 6-2 te sterk voor de Rus Michail Joezjny.

De Rus speelde niet slecht: zijn service liep naar behoren en zijn backhand en spel aan het net waren zelfs prima te noemen. Alleen in de rally's was de 23-jarige Joezjny duidelijk de mindere.

Twee sets lang had de Rus nog de hoop op een ommekeer, maar nadat hij zijn opslag verloor in de eerste game van de derde set, was de vechtlust van Joezjny weg.

Aangifte tegen Hirsi Magan

Icoon JustitieNa de 'ontneming' van haar Nederlanderschap, moet Ayaan Hirsi Magan nu misschien ook de gevangenis in of een geldboete betalen. Het Amersfoortse PvdA-raadslid Fethi Killi heeft namelijk aangifte gedaan tegen het ex-Kamerlid, omdat ze zich als deelnemer van een verkiezing voor een ander persoon heeft uitgegeven.

De PvdA'er beroept zich op artikel 128 van het Wetboek van Strafrecht: 'Hij die opzettelijk zich voor een ander uitgevende, aan een krachtens wettelijk voorschrift uitgeschreven verkiezing deelneemt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie'. Hirsi Magan heeft toegegeven dat ze onder de naam Hirsi Ali heeft meegedaan aan de Tweede-Kamerverkiezingen. Daarnaast klopte de geboortedatum die ze tijdens de verkiezingen opgaf ook niet.

Naast Hirsi Magan is de aanklacht ook gericht tegen minister Zalm, eurocommissaris Kroes en ex-partijvoorzitter Eenhoorn, omdat ze wisten van Ayaans situatie, de valse opgaaf van gegevens niet hebben gemeld bij de kiescommissie, de kamervoorzitter en/of de officier van justitie en haar zelfs hebben ondersteund bij haar kandidaatstelling voor de VVD.

Killi, die overigens op eigen titel spreekt, zegt in een toelichting van zijn aangifte dat de VVD met twee maten meet. "De VVD voert een streng beleid als het om buitenlanders gaat, maar als het om iemand uit de eigen partij gaat, gelden blijkbaar andere regels", aldus de PvdA'er.


Fethi Killi

Top 10 vreemdste kantoor gadgets

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. De afgelopen dagen zijn er weer een aantal langs gekomen, namelijk:

Top 10 strangest gadgets.
Top 25 tech flops.
Top 10 slechtste films.
Top 10 best bewaarde auto geheimen.
Top 10 vreemdste robots.

En hoe kan het ook anders, hier komt weer een lijstje. Deze keer is het de top 10 van vreemdste kantoor gadgets. Maar natuurlijk staan er ook een aantal dingen tussen die je thuis wel kunt gebruiken. Vooral de nummer 2 op de lijst...

La Volpe valt uit tegen pers

De bondscoach van Mexico, de Argentijn Ricardo la Volpe, ligt weer eens overhoop met de nationale pers van zijn land. In Noordwijk, waar de Mexicaanse selectie zich voorbereidt op de oefenwedstrijd tegen Oranje, viel hij vloekend en tierend uit naar verslaggevers, die volgens hem "de ballen verstand hebben van voetbal."

Reden voor de boosheid van La Volpe was een artikel in een Mexicaanse sportdagblad, waarin Francisco Fonseca uitgebreid aan het woord werd gelaten. Fonseca deed in de krant zijn beklag omdat hij afgelpen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk op de bank bleef. "Jullie weten niks van voetbal, helemaal niks. Ga dus niet lopen rotzooien met mij tussen nu en het WK," aldus een woedende bondscoach tegen de journalisten.

Hotel niet aangesloten op riolering

Icoon BizarOpen je een nieuw hotel met 88 kamers, blijkt het niet op de riolering aangesloten. Dat overkwam directeur Ben Wohrman van het nieuwe Princeville Van der Valk Hotel in Breda. Vorige week woensdag, vlak voor de eerste gasten hun intrek in het nieuwe hotel zouden nemen, liep tijdens schoonmaakwerkzaamheden het water niet weg. Al gauw bleek dat de afvoer van het hotel niet was aangesloten op de gemeentelijke riolering.

"De twee leidingen liggen vlak tegen elkaar maar een aansluiting was er niet gemaakt", zegt directeur Wohrman. "Daar had natuurlijk nooit zand overheen gestort mogen worden." Om te voorkomen dat het nu een zooi wordt, is een gierwagen ingezet. Twee keer per dag wordt de greppel waarop het hotel voorlopig loost, leeggepompt.

De gemeente hoopt het hotel morgen alsnog aangesloten te hebben.

Met dank aan Melch voor de submit.

'Veel mythes over groepsverkrachting'

Icoon MisdaadHet beeld dat mensen hebben van groepsverkrachtingen, onder andere dat het een nieuw verschijnsel is, dat vooral in Rotterdam plaatsvindt en in vrijwel alle gevallen door allochtonen, klopt niet. Ook is het onzin om te stellen dat groepsverkrachtingen het gevolg zijn van seksueel geladen videoclips. Dat zegt Jan Hendriks, onderzoeker en psycholoog, vandaag in Trouw. Volgens hem bestaan er veel mythes over groepsverkrachtingen en worden die onder meer veroorzaakt door de buitensporige hoeveelheid publiciteit die de laatste tijd gegeven is aan een aantal zaken.

Van overal en van alle tijden
Uit historisch materiaal blijkt volgens Hendriks dat groepsverkrachting een probleem van alle tijden is. In bijvoorbeeld oorlogen kwam het altijd veel voor, maar zeker ook daarbuiten. Uit verschillende bronnen blijkt dat in onder meer het Florence van de Renaissance en het Nederland van de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw dertig procent van de aanrandingen en/of verkrachtingen door groepen plaatsvond. Dat zijn cijfers die min of meer gelijk zijn met de cijfers van tegenwoordig.

Ook het beeld dat vooral Rotterdamse allochtonen zich er schuldig aan maken is fout. Weliswaar is Rotterdam de gemeente waar de meeste groepsverkrachters wonen, maar het komt net zo goed voor in andere steden, ook kleinere en ook ver buiten de Randstad, zoals in Zwolle en Leeuwarden. De verkrachtingen zijn daarnaast zeker niet het geplande werk van hechte, georganiseerde bendes, maar meestal gewoon jongens die toevallig bij elkaar zijn en door toevallige omstandigheden ertoe besluiten een meisje met z'n allen te verkrachten.

Videoclips
Hendriks noemt het "veel te simplistisch" om videoclips de schuld te geven van de verkrachtingen. Dat verband is, zegt hij, nooit hard te maken. Het vrouwbeeld, het onderscheid tussen 'nette meisjes' en 'hoeren', dat vaak in dat soort clips naar voren komt en dat wellicht meer leeft bij bijvoorbeeld Antilliaanse daders dan bij autochtone daders, is volgens hem ook zeker niet de enige reden dat mensen overgaan tot groepsverkrachtingen. Veertig procent van de daders in Nederland is autochtoon; daaruit concludeert Hendriks dat dit vrouwbeeld weliswaar een rol zou kunnen spelen, maar hooguit een onderdeel zou kunnen zijn van het geheel van oorzaken die een rol spelen. Goede analyses zijn er overigens nauwelijks; er is nog te weinig onderzoek gedaan.

Algemeen crimineel
De daders blijken uit Hendriks' onderzoek vaak algemeen crimineel gedrag te vertonen. Maar liefst 41 procent van de groepsverkrachters pleegt ook geweldsdelicten, zoals beroving. Daarom vindt Hendriks dat je ze niet zomaar als zedendelinquent moet zien, maar meer als crimineel in het algemeen. De behandeling moet daarom ook niet alleen op het zedenmisdrijf gericht zijn. "Daar doe je hen én de samenleving mee tekort."

Theissen tevreden over prestaties

BMW-teambaas Mario Theissen is tevreden over de prestaties van BMW tot nu toe. Volgens de Duitser waren de verwachtingen minder hoog gespannen, en het is hem dan ook volgens eigen zeggen volkomen meegevallen.

Dit seizoen lijkt het team van BMW nog een beetje op het team van Sauber. Het Zwitserse team eindigde vorig jaar nog als achtste in de strijd om het constructeurskampioenschap. Op dit moment staat BMW al vijfde, met veertien punten. "In de standen staan we er erg goed voor, maar we moeten niet al te snel juichen. Het middenveld zit erg dicht bij elkaar en enkele slechte finishes kunnen direct fataal wezen. Toch ben ik erg tevreden over de prestaties van onze coureurs. Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve leveren goede prestaties tijdens de races, terwijl we met Robert Kubica talent en bovendien een goede testcoureur hebben," aldus Theissen.

"De leiding van BMW is ook erg tevreden met de prestaties en ik denk dat we met het team in een stijgende lijn zitten. We zitten dus in de lift en ik hoop dat we gedurende het jaar nog wat meer naar boven kunnen sluipen. Volgend jaar zal het jaar van de waarheid worden. Dan hebben we ook het hele préseizoen in eigen handen."

Riep daar iemand kuthoer?

Nee, nee, nee stelletje roddelnichten, die chauffeur van het Geert Groote College heette helemaal geen Rita. Het is gewoon heel goed wat vernieuwing in het onderwijs en als er één school daar dit jaar een prijs voor zou verdienen dan is het wel het Geert Groote College. Wat nou niet betalen voor je schoolreis, dan pletteren we je gewoon ergens bij Kutopveen uit de bus. Dit biedt toch allerlei aanknopingspunten voor andere inventieve scholen. Gewoon volgend jaar ff vergeten om de spijbelaars, treiteraars en andere etterbakken een acceptgiro te sturen en je kan er van op aan dat je ze uit de bus kunt kwakken. Voor zwaardere gevallen als groepsverkrachters en overig gespuis is een vliegreisje misschien een idee.

Petje af voor het Geert Grote College dus en zoals al op de site stond te lezen: "Ook dit jaar zullen weer allerlei ontwikkelingen en vernieuwingen plaatsvinden en worden opgestart". Goed, inmiddels weten we een beetje wat daarmee bedoeld werd.

[Upd]Hansson naar Panathinaikos

Petter Hansson vertrekt naar Griekenland. De Zweed tekende een contract voor drie seizoenen bij Panathinaikos. De verdediger kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor SC Heerenveen, maar liet weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Hansson was al een tijdje op de hoogte van de belangstelling van de Griekse club, maar hij wilde eerst de play-offs afwachten met SC Heerenveen. Daarmee stelde de Frieze club kwalificatie voor de UEFA Cup veilig.

Update 13.22

Heerenveen zelf ontkent de berichten dat Hansson naar Griekenland verhuist. Er is wel contact geweest tussen beide clubs, maar het aanbod dat de Grieken deden, vonden de Friezen te laag.

Supermarkt Konmar nu ook verkocht

Icoon EconomieNa de overname van winkelketen Edah van vorige week, zijn nu ook 41 Konmar Superstore filialen voor 133 miljoen verkocht. 29 van de filialen zijn verkocht aan Ahold, waarvan er 23 tot Albert Heijn zullen worden omgebouwd en zes tot C1000.

De resterende twaalf filialen zijn verkocht aan het supermarkt concern Jumbo, die nu landelijk 90 filialen heeft. Eigenaar Laurus van Konmar was gedwongen tot de verkoop wegens grote schulden bij banken. Die dwongen Laurus de supermarkten te verkopen om die schuld terug te brengen.

Voor drie Konmar-winkels moet Laurus nog een koper vinden. Uiteindelijk gaat het concern alleen nog door met de Super de Boer-winkels. Al het personeel van de verkochte winkels gaat mee naar de nieuwe eigenaars.

Met dank aan UncleSam voor de submit.

Partij voor de vegetarische pedofielen

Gisteren werd het nieuws al breed uitgemeten, er komt een nieuwe partij in Nederland, opgericht door pedofielen, nou ja eigenlijk veganistische pedofielen die tegen het kabinet zijn. De partij heet NVD en staat voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit. Nu denkt misschien iedereen al "Mag dat eigenlijk wel?" en "Wat walgelijk!". De vraag of deze mensen een partij mogen oprichten kan ik met een simpele "ja" beantwoorden. Zolang zij niets ongrondwettelijks doen (pedofilie is iets anders dan pedosexualiteit wat het misbruiken van kinderen inhoudt) zijn zij simpelweg toegestaan een politieke partij op te richten.

De gedachte "Wat walgelijk!" is misschien een begrijpelijke reactie, maar laat ik u wat vertellen over de geweldige standpunten van deze partij. Buiten het feit dat ze kinderen al vanaf zestien jaar in pornofilms willen laten spelen en kinderen vanaf twaalf jaar al alcohol en rookwaren willen laten nuttigen, hebben ze namelijk nog meer... uhm... bijzondere standpunten op het programma staan.

Het kabinet wordt afgeschaft en ministers worden uitvoerenden, kinderen mogen stemmen vanaf twaalf jaar, een maximum aan wetsvoorstellen per kamerlid, staatshoofd wordt ceremonieël, college van b&w wordt afgeschaft, minder macht naar Brussel, een Europees leger opzetten, Nederland moet uit de NAVO, dienstplicht moet worden afgeschaft, gokken wordt legaal vanaf twaalf jaar, reclame voor drugs, alcohol en rookwaren wordt toegestaan, hard- en softdrugs worden gelegaliseerd, opvoedkundige tik wordt afgeschaft, vanaf zestien jaar is een kind volwassen, discriminatie is toegestaan behalve door de overheid, elke wijk krijgt twee inwonende Bromsnorren, elke gedetineerde krijgt een eigen cel, seksuele voorlichting vanaf de kleuterschool, gevaarlijke seks met minderjarigen is strafbaar, het huwelijk wordt geschrapt uit de wetgeving, basisscholen mogen geen religieuze achtergrond hebben, je mag maximaal zes jaar gratis studeren, scholen krijgen volledige vrijheid om de leerstof en leermethode te kiezen, geen integratiebeleid, euhtenasie toegestaan bij geestelijk lijden, gratis basiszorg via de overheid, geen begrotingstekort, huursubsidie en hypotheekrente aftrek worden afgeschaft, verbod op kernenergie, verbod op het eten van vlees of vis.

Nu ziet u misschien al wat problematische doelstelling, niet bestaande regels die moeten worden afgeschaft en andere fouten, desalniettemin hebben ze een zeer uitgebreid programma. Of deze haalbaar is en of u hierin bent geïntresseerd is een tweede.

Ik persoonlijk zou nog liever Rita Verdonk als Minister-president hebben, dan dat deze partij ook maar één enkele zetel behaalt in de verkiezingen en dat zegt een heleboel voor deze doorgewinterde SP'er.

Next-gen gameprijzen van Atari

Atari Benelux heeft de prijzen voor PS3- en Wii-games in de Benelux aangekondigd. Sonic the Hedgehog voor de PS3 zal 67,99 euro kosten. World Snooker Championship 2007 op Sony's nieuwe console krijgt een prijs van 73,99 euro. Voor de Wii zullen Sonic Wild Fire en Super Monkey Ball: Banana Blitz de gebruikelijke prijs van 59,99 krijgen. Atari is de eerste die met prijzen naar buiten komt voor de PS3 en Wii. Of andere publishers in dezelfde richting zullen gaan met gamesprijzen moet dus nog bekend worden.

[upd] Leerling door school op A1 gedumpt

Jeaneau LuckertEen 15-jarige jongen die met zijn klas op schoolreisje dacht te gaan naar het Duitse Weimar is op de A1 richting Hengelo door zijn docenten uit de bus gezet. Aanleiding was de betaling van het schoolreisje. Vanwege een miscommunicatie over de kosten werd Jeaneau Luckert (foto) onderweg zonder pardon gedwongen uit te stappen.

"Hij werd echt in de middle-of-nowhere uit de bus gezet. Niet bij een benzinestation, niet bij een parkeerplaats. Gewoon op de vluchtstrook", vertelt zijn woedende moeder vandaag aan De Telegraaf. De leerling van het Geert Groote College uit Amsterdam moest maar zien hoe hij thuis zou komen. Een woordvoerster van het schoolbestuur heeft inmiddels erkend dat er een grove fout is gemaakt. "Dit had nooit mogen gebeuren, wat de aanleiding ook geweest moge zijn. We hebben inmiddels contact gehad met de ouders en de verantwoordelijke docenten zullen bij terugkomst uit Duitsland tekst en uitleg moeten geven", aldus Mieke van Leusden namens het Geert Groote College.

Update 12.28 uur
Volgens de school was vooraf gemeld aan de ouders van Luckert dat hun zoon niet welkom was bij het uitstapje. Hij mocht niet mee omdat er nog een rekening van 40 euro van de schoolreis van vorig jaar openstond. Ook de 140 euro van dit jaar was niet betaald. "We hebben een hele serie brieven gestuurd met het verzoek het geld alsnog over te maken, maar daar hebben we geen reactie op gehad", meldt de schoolleiding.

Bij het vertrek uit Amsterdam wist de jongen echter ongezien de bus in te komen. Toen dat ontdekt is, werd Luckert op een kleine parkeerplaats uit de bus gehaald. Hij is vervolgens via de berm van de snelweg naar het plaatsje Holten gelopen, waar hij de trein terug naar huis heeft genomen.

Gamespot-redacteur gestompt na voorspelling

Een tijd geleden schreef GameSpot-redacteur Alex Navarro het volgende:
"[...]
Pricing for consoles has steadily climbed over the years, and it will certainly climb higher for this generation as well. I will say that I think selling any game console for $450 to $500 is downright suicidal, so it probably won't happen. And when I turn out to be wrong and you're dropping five Ben Franklins on a PS3, feel free to punch me in the stomach. Please. I'll welcome it.
[...]"


Nu de prijs van de PS3 dus daadwerkelijk boven de 500 dollar is uitgekomen, was het tijd voor de stomp in de maag. De andere redacteurs zijn zo aardig geweest om er een mooie video van te schieten. Zo blijkt maar weer: van wedden komt stompen.



A'damse PvdA en GL oneens over controle bijstand

Icoon PolitiekHet linkse college van GroenLinks en de PvdA in Amsterdam vertoont na ruim een maand al de eerste barsten. GroenLinks-wethouder Marijke Vos neemt openlijk afstand van de plannen van haar PvdA-collega Ahmed Aboutaleb. De PvdA'er zei begin deze maand in Den Haag te pleiten voor een wettelijk verbod op het weigeren van bijstandsambtenaren op huisbezoek.

Volgens Aboutaleb moeten uitkeringstrekkers niet alleen bij de aanvraag maar vervolgens ook via een periodieke controle onder de loupe worden genomen. Wie de bijstandsambtenaren op huisbezoek niet binnenlaat, verliest onmiddellijk de uitkering. Vos liet gisteravond op de lokale zender RTV Noord-Holland weten niet tegen die huisbezoeken te zijn, maar is van mening dat men het recht op weigering heeft. "Aboutaleb heeft daar duidelijk andere opvattingen over. Daarom wil ik erover praten", verklaarde het voormalige Kamerlid.

De GroenLinkser stelt dat de huisbezoeken zoals ze nu zijn geregeld al voldoende resultaat opleveren. Vorig jaar wist Amsterdam 45 miljoen euro te besparen door onrechtmatig verkregen uitkeringen stop te zetten en terug te vorderen. Vanmiddag debateert de gemeenteraad over de huisbezoeken. De SP wil die opschorten totdat duidelijk is of ze op de juiste manier worden uitgevoerd. Volgens raadslid Sadet Karabulut worden 'de rechten van uitkeringsgerechtigden systematisch geschonden'.

Britten gaan scholieren testen op drugs

In het Engelse graafschap Kent worden vanaf september alle scholieren geregeld getest op het gebruik van drugs. Dat gebeurt door middel van een speekseltest. Zo kan onder meer worden gezien of iemand cocaïne, wiet of heroïne heeft gebruikt.

Meedoen aan de test is niet verplicht. Bij weigering worden wel de ouders op de hoogte gesteld. In het zuiden van Groot-Brittannië is al een school waar reeds een jaar leerlingen worden getest op drugsgebruik. Volgens die school zijn de controles een groot succes. De cijfers van de leerlingen verbeterden en in de klassen heerste meer orde en rust. Daarnaast zouden leerlingen nu ook makkelijker nee durven te zeggen als hen drugs worden aangeboden.

Het is de bedoeling dat de controles op den duur in heel Groot-Brittannië worden ingevoerd.

Met dank aan Melch voor de submit.

Iran wil praten met EU over atoomprogramma

Vlaggen van Iran en EU Iran wil weer verder onderhandelen over zijn omstreden atoomprogramma met de Europese Unie. Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zullen het standpunt van de EU vertegenwoordigen. Dit zei de minister van Buitenlandse Zaken van Iran, Manouchehr Mottaki.

De EU wil dat Iran zijn atoomprogramma stopt. De EU zal Iran daarna helpen met het bouwen van waterreactors die geen plutoniumafval produceren. De EU zal ook brandstof hiervoor garanderen en enkele veiligheidsgaranties leveren. Vorige maand zei de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad over dit voorstel nog dat "ze ons goud stelen en we daar wat noten en chocolade voor terugkrijgen". Iran lijkt nu van mening veranderd te zijn.

Javier Solana, Eurocommissaris van Buitenlandse Zaken voor de EU, zegt dat de Europese maatregelen Iran meer energie leveren dan Iran's atoomprogramma. "Als ze dit pakket weigeren is dat een duidelijk signaal dat ze meer willen dan alleen het produceren van energie. Het kan dan gaan om het ontwikkelen van een nucleair wapen, wat erg gevaarlijk voor ons kan zijn", zo verklaart hij tegenover het Europees Parlement. Mottaki heeft opnieuw laten weten dat Iran alleen uranium wil verrijken voor binnenlandse energieproductie.

Mottaki heeft aangegeven nog niet te willen praten met de Verenigde Staten. Eerst moeten zij "hun houding veranderen", al is het niet duidelijk wat hij daar precies mee bedoelt. De VS en Iran hebben al 26 jaar geen onderhandelingen meer gevoerd. Een woordvoerder van Washington vond het allemaal niet spectaculair. "We hebben dat al eerder van hen gehoord. Niets nieuws".

Mottaki gaf aan niet bang te zijn voor een Amerikaanse militaire aanval in Iran. Hij vertrouwt erop dat zo'n aanval uitblijft. "De VS zijn niet in de positie de belastingbetalers een nieuwe crisis op te leggen. Ze hebben veel problemen in Irak en Afghanistan".

Wat is Dit: Opgave 26 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

DVD: I shot JFK (The Real Murderer Reveals His Secret)

De moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy, op 22 november 1963, was het '11 september' van de vorige generatie. Iedereen uit die tijd herinnert zich nog wel waar hij of zij was toen het schokkende nieuws bekend werd gemaakt.
Minder makkelijk was de vraag: "Wie heeft het gedaan?" Lee Harvey Oswald werd als vermeend communist snel als dader aangewezen, doch zijn motieven voor de moord op JFK waren net zo vaag als die van Jack Ruby, de nachtclubeigenaar die op zijn beurt Oswald enkele dagen later om zeep hielp. Sindsdien doen de meest uiteenlopende complottheorieën de ronde, tot en met de dag van vandaag. En dat terwijl het antwoord nu toch echt keihard wordt bewezen door de moordenaar zelf, op de dvd: I shot JFK'!

Noordelijke IJszee was ooit subtropisch

Icoon WetenschapDe Noordelijke IJszee was ooit subtropisch. Dat stellen onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Zo'n 25 miljoen jaar geleden heersten er temperaturen van rond de 24 graden. Vijf miljoen jaar later was de 'Arctic Ocean' een warm zoetwatermeer, gevuld met dikke matten van zoetwatervarens. Onderzoek van resten van planten brachten de Nederlandse onderzoekers tot de slotsom dat het op de Noordpool ooit zo warm was.

"De wetenschappelijke wereld verkeert in een shock", stelt paleo-oceanograaf Henk Brinkhuis van de Universiteit Utrecht. "Met dergelijke temperaturen was nooit rekening gehouden." Samen met collega's Appy Sluijs en Jaap Sinnighe Damsté van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) deed hij onderzoek op basis van materiaal dat tijdens een expeditie in 2004 verzameld werd. Met met behulp van een bij het NIOZ ontwikkelde paleothermometer kon de exacte temperatuur van het oppervlaktewater van 24 graden, ideaal zwemwater, worden vastgesteld.

Volgens Brinkhuis is het met de huidige klimaatmodellen niet goed mogelijk een juist beeld te geven van de hoge temperaturen van destijds. Dit zou ook betekenen dat deze modellen onbruikbaar zijn om iets te zeggen over de komende honderd jaar. "Alle voorspellingen van het IPCC (het klimaatpanel van de Verenigde Naties) zijn gebaseerd op de huidige topografie en de huidige vegetatie. Als het straks op Groenland warmer wordt, gaan daar gewoon planten groeien", zo meent de paleo-oceanograaf, die zichzelf omschrijft als bestudeerder van oceaanbodemmodder.

Noordelijke IJszee

Van Bommel wil trainer worden

Na zijna actieve voetbalcarriére wil Mark van Bommel trainer worden. De 29-jarige international is al in het bezit van de diploma's oefenmeester 2 en 3, en hoopt dat hij op basis van zijn carrière op de cursus coach betaald voetbal wordt toegelaten.

"Ik heb al de Champions League gewonnen. Nu moet ik geloof ik nog veertig interlands spelen. Dat moet me toch lukken. Het trainersvak boeit me. Misschien komt dat ook omdat Bert van Marwijk mijn schoonvader is," aldus Van Bommel.

"Ik heb met veel toptrainers gewerkt. Hiddink, Rijkaard en Van Basten laten heel veel aan hun assistenten over. Van Gaal, voor mij ook een hele goede trainer, weer niet. Ik heb van al mijn trainers heel veel opgestoken en hoop die kennis ooit als coach van een mooie club in praktijk te brengen."

Zimbabwe komt met 100.000 dollar biljet

FinancieelIn Zimbabwe wordt een bankbiljet geïntroduceerd van 100.000 Zimbabwaanse dollar. Het biljet is bedoeld om betalingen, in het door een gierende inflatie geteisterde land, nog enigszins mogelijk te maken. De waarde van het biljet komt overeen met ongeveer één Amerikaanse dollar.

De inflatie in het Afrikaanse land brak onlangs door de 1000% grens heen. Zimbabwe had al een biljet van 50.000 dollar, maar dat was niet genoeg om een krant of een stuk brood van te kopen. Onafhankelijke economen stellen dat Zimbabwe kosten en papier had kunnen uitsparen door meteen maar nog grotere waardes te drukken, zoals biljetten van één miljoen dollar.

GSM-gebruikers lijden aan 'ringxiety'

Icoon TelecomEr is bij mobiele bellers een nieuw verschijnsel vastgesteld door wetenschappers. Steeds meer mobiele bellers blijken last van het fenomeen ringxiety te hebben. Personen met ringxiety beelden zich in dat ze gebeld worden en reageren ongerust en bedroefd wanneer blijkt dat ze zich vergist hebben.

Volgens Britse onderzoekers zouden al tienduizenden mobiele bellers in Groot-Brittannië aan het syndroom lijden. Volgens een theorie zou ringxiety een gevolg zijn van onvervulde verlangens naar menselijk contact.

Met dank aan SolidArt, h4nz0, Melch en SpiceP voor de submit.

Blessures voor Park en Nam-Il Kim

Het is onzeker of Ji-Sung Park komende vrijdag fit genoeg is om mee te spelen in het oefenduel van Zuid-Korea met Noorwegen. De aanvallende middenvelder kampt met een blessure aan zijn enkel.

Tijdens een training van het nationale team raakte Park geblesseerd. Bij een partijtje vijf-tegen-vijf botste hij tegen Young-Pyo Lee, waarbij hij zijn linkerenkel verstuikte.

Dick Advocaat moet zich niet alleen om Park zorgen maken, maar ook om Nam-Il Kim. De voormalig middenvelder van Excelsior blesseerde maandag zijn linkerenkel. Kim en Park nemen naar verwachting tijdens het wereldkampioenschap twee van de drie posities op het middenveld van de Zuid-Koreanen in.

Mario Andretti wil kleinzoon Marco in de F1

Mario Andretti, wereldkampioen Formule 1 in 1978, zou graag zien dat zijn kleinzoon Marco ooit de overstap naar de Formule 1 zal maken. Afgelopen weekend eindigde IRL-debutant Marco Andretti als tweede in de Indy 500, net voor zijn vader Michael die als derde finishde.

"Ik zou graag zien dat Marco in de Formule 1 bij Ferrari gaat rijden," aldus Mario tegenover Gazzetta dello Sport. Mario Andretti reed in 1971, 1972 en 1982 zelf races voor het Italiaanse team. Ook de vader van Marco, Michael, reed in het verleden in de F1.

Het beste papieren vliegtuigje vouwen

We hebben allemaal wel vliegtuigjes van papier gevouwen. Maar de meeste van die vliegtuigjes maakten salto's en vreemde duikvluchten, maar echt ver kwamen ze daarmee niet. Maar daar komt verandering in.

Neem gewoon even een 'vliegtuigvouwcursus' en je maakt de beste vliegtuigjes die er zijn. In de cursus krijg je aan de hand van foto's en tekst (en eventueel video) uitgelegd hoe je het vliegtuigje moet maken. In totaal zijn er 35(!) stappen nodig. Daarna krijg je ook nog geleerd hoe je met het vliegtuig om moet gaan.

'Bush en co bende rechtse extremisten'

De huidige Republikeinse Amerikaanse regering onder leiding van president George W. Bush is ''een bende rechtse extremisten''. Deze uitspraak is niet afkomstig van een of andere staatshoofd uit de 'as van het kwaad', maar van voormalig Democratisch vice-president Al Gore.

In het Britse dagblad The Guardian laat Gore vandaag weten dat Bush en zijn regering steeds verder naar rechts opschuiven: ''Ik ben niet linkser geworden, maar degenen die aan de macht zijn, worden rechtser.'' Gore zei niet te verwachten dat hij zichzelf nog eens kandidaat zal stellen voor het presidentschap van de VS voor de Democraten.

Al Gore werd in 1992 vice-president onder Bill Clinton. In 2000 was hij de Democratische kandidaat voor het presidentschap. Hij verloor de verkiezingen toen zeer nipt aan Bush.


Gore en Bush in 2004

Aguero voor recordbedrag naar Atletico Madrid

Atletico Madrid heeft de Argentijnse jeugdinternational Sergio Agüero aangetrokken. De Spaanse club betaalde ongeveer 22 miljoen euro voor de jonge aanvaller van Independiente, een recordbedrag in Argentinië.

Begin volgende week zal de spits, die vrijdag 18 wordt, als hij medisch is goedgekeurd een contract ondertekenen voor zes jaar. Agüero maakte met onder anderen Lionel Messi van Barcelona deel uit van het team dat vorig jaar in Nederland wereldkampioen werd.

Feyenoord nu op zoek naar vervanger Kalou

Nu het definitief is dat Salomon Kalou vertrekt bij Feyenoord, zal men in Rotterdam op zoek moeten gaan naar een vervanger voor de Ivoriaanse aanvaller.

"Het vertrek van Kalou heeft de dominostenen aan het vallen gebracht," aldus Feyenoord-directeur Chris Woerts. "We weten exact op welke posities we welke spelers willen. Maar het is niet zo dat er nu gelijk al meer spelers zullen tekenen. Het is ook pas eind mei, het WK moet zelfs nog beginnen. Wij overhaasten niets. En daarbij: je hebt ook altijd te maken met de wensen van de speler. Die moet wel voor Nederland en voor Feyenoord willen kiezen."

Onder andere het tweede elftal van Chelsea heeft de interesse gewekt van de Rotterdammers, daar komen verschillende spelers amper aan spelen toe, die wel interessant zouden kunnen zijn voor Feyenoord. Er is echter een probleem: de grote salarissen die de Engelse club aan haar spelers betaald. Maar Feyenoord heeft echter al aangegeven geen overhaaste beslissingen te maken en de komende maanden te gebruiken om de selectie te versterken.

Breng ook verlichting naar je PS2 met The Bible Game

Nadat we al eerder berichtte over The Bible Game op de GBA zijn nu ook de eerste details bekend gemaakt over de PlayStation2 versie van dit spel gebaseerd op het meest verkochte boek ooit.

The Bible Game op de PS2 is opgezet als een multiplayer quiz en bevat meer dan 1500 godsdienstige vragen. Daarnaast bevat het spel mini-games geïnspireerd door verhalen uit het het Oude Testament, waaronder David en Goliath, het splitsen van de Rode Zee en de toren van Babel.

The Bible game is ontwikkeld door Crave Entertainment en zal 30 juni in Engeland verschijnen. Over een Nederlandse release is niks bekend.



Stenig Goliath met je vriendjes!

Bejaarde vrouw trapt in babbeltruc

Icoon PolitieEen 84-jarige vrouw uit Rijswijk is gistermiddag in een ordinaire babbeltruc getrapt. De bejaarde vrouw kreeg bezoek van een man, die zich voordeed als onderzoeker in dienst van de gemeente. Hij voerde een controle uit naar koolmonoxide, zo verklaarde hij tegen de bejaarde, die hem vervolgens binnenliet.

Na de controle in het huis diende de vrouw een euro af te rekenen. Hiervoor moest ze haar pincode intoetsen op een mobiel apparaat dat de zogenaamde koolmonoxide-onderzoeker bij zich had. Na deze 'betaling' vertrok de man samen met een tweede persoon. Toen de 84-jarige even later alarm sloeg toen bleek dat haar pinpas ontvreemd was, was er al een groot geldbedrag van haar rekening gehaald. Volgens de vrouw ging het om twee nette blanke mannen van ongeveer 30 jaar oud.

Met dank aan Melch voor de submit.

Nawijn roept op tot staking agenten

Hilbrand NawijnHet onafhankelijke Kamerlid Hilbrand Nawijn heeft de agenten van het korps Friesland opgeroepen om het werk om half twee een half uur neer te leggen. De politicus is boos over een actie van hoofdofficier van justitie Den Hollander, die in reactie op een onderzoek van Nawijn naar de moord op Marianne Vaatstra nagaat of agenten buiten hun boekje zijn gegaan door informatie te verstrekken aan Nawijn.

Vorige maand presenteerden de voormalige LPF-minister voor Vreemdelingenzaken en onderzoeker Kees Akerboom een eigen onderzoek naar de geruchtmakende moord uit 1999. Uit het onderzoek zou blijken dat enkele agenten die bij de zaak betrokken waren geweigerd hebben DNA af te staan. Ook zouden sommige aanwijzingen onvoldoende zijn onderzocht. Nawijn riep vervolgens minister van Justitie Piet Hein Donner op de moordzaak te heropenen. Deze weigert dat echter, mede omdat Nawijn en Akerboom weigeren hun resultaten te overhandigen. Televisiejournalist Peter R. de Vries heeft inmiddels wel toegezegd te willen helpen bij de speurtocht naar de dader.

Via een petitie roept Nawijn vandaag op om een grootschalig DNA-onderzoek te houden. Een protestmanifestatie rondom het aanbieden van de petitie is echter afgeblazen. Organisator Robert van der Wal schermde de afgelopen dagen met optredens van artiesten Gerard Joling en Jan Smit. Deze lieten echter weten nooit toezeggingen te hebben gedaan. "Ik heb een te grote bek gehad", heeft Van der Wal inmiddels erkend.

Fortes Rodriguez definitief weg bij RBC

Jose Fortes Rodriquez en RBC Roosendaal gaan definitief uit elkaar. Beide partijen hebben overeenstemming bereikt over de ontbinding van het contract van de verdediger, die nog tot medio 2007 doorliep.

Qua salaris was Fortes Rodriguez één van de duurste spelers van de Roosendaalers. Bovendien kwam de voormalig speler van AZ regelmatig negatief in de publiciteit door grove overtredingen. Zo vergeleek hij vorig jaar scheidsrechter Rene Temmink met iemand die de uiterlijke kenmerken heeft van iemand met het Down-syndroom en werd hij eind van afgelopen seizoen op non-actief gesteld nadat hij tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Feyenoord tegenstander Pierre van Hooijdonk met een elleboog en een rechtse hoek te lijf ging.

Baby met drie armen mogelijk onder het mes

Icoon OpmerkelijkEen Chinese baby van bijna twee maanden oud wordt mogelijk geopereerd omdat hij geboren is met drie armen. Het probleem voor de artsen is dat niet goed kan worden uitgemaakt welke van de twee linkerarmen het best ontwikkeld is. Het komt wel vaker voor dat een baby een derde arm heeft, maar vrijwel altijd is één van de ledematen dan duidelijk minder dan de andere twee.

"Dit geval is zeer bijzonder. We hebben geen voorbeelden van een kind met zo'n complete derde arm", verklaarde behandelend arts dr. Chen Bochang. Het kind, 'Jie-jie' genoemd, heeft behalve drie armen slechts één nier en medische problemen die kunnen leiden tot een ruggegraatsverkromming. Jie-jie huilt wanneer iemand aan een van zijn linkerarmen zit, maar voor het overige reageert hij normaal en is het een vrolijk kind. Hij wordt behandeld in een ziekenhuis in Shanghai dat gespecialiseerd is in ongebruikelijke afwijkingen bij baby's.

Jie-jie


Met dank aan SCH en Invictus_ voor de submit.

Stand NHL-playoffs per 31 mei

De conference-finale in het oosten gaat tot het bittere einde. Met een powerplay-goal in de verlenging verlengde Daniel Briere het seizoen van de Sabres tot in ieder geval morgen. Dan staan de ploegen in Raleigh in North Carolina voor de laatste keer dit seizoen tegenover elkaar voor een plaats in de finale om de Stanley Cup.

Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres3-3
CarolinaBuffalo2-3
CarolinaBuffalo4-3
BuffaloCarolina4-3
BuffaloCarolina0-4
CarolinaBuffalo4-3, OT
BuffaloCarolina2-1, OT
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers1-4
AnaheimEdmonton1-3
AnaheimEdmonton1-3
EdmontonAnaheim5-4
EdmontonAnaheim3-6
AnaheimEdmonton1-2

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Williams:"Niet meer dan 12 teams in de F1"

Sir Frank Williams heeft de Formule 1 gewaarschuwd voor het toestaan van meer dan twaalf deelnemende teams in de koningsklasse van de autosport. De Engelsman, mede-eigenaar en teambaas van Williams Cosworth, verwelkomt het twaalfde Formule 1-team van Prodrive met open armen, maar zegt ook dat de Formule 1 het bij twaalf teams moet houden.

Williams vindt dat teams die de Formule 1 moeten verlaten, zoals Arrows en Prost, terwijl Jordan, Jaguar en Minardi op tijd over werden genomen, alleen maar slecht voor de reputatie van de Formule 1. Tevens zijn er volgens hem te weinig sponsoren om de privé-teams van genoeg geld te voorzien. "Sinds 1970 hebben we precies 61 Formule 1=teams gehad die zijn gekomen en vertrokken om maar één enkele reden – geld. Er zijn niet genoeg sponsoren met geld voor meer dan twaalf teams op dit moment."

Ook Max Mosley houdt zich bezig met de hoge kosten in de Formule 1. Eerder liet Mosley al weten dat het in theorie mogelijk is om het maximum van twaalf deelnemende teams te overschrijden. Dan zou er echter wel wat moeten gebeuren bij de circuits. "Als alle organisatoren en promotors een investering willen maken om de faciliteiten van het circuit te verbeteren, dan zie ik geen fundamentele reden waarom het niet kan gebeuren."

Meerderheid wil verbod pedopartij

VerkiezingenDe nieuwe politieke partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD), die vandaag wordt opgericht, moet verboden worden zo stelt een meerderheid van de Nederlandse bevolking. Maar liefst 80% wil dat er tegen de partij wordt opgetreden, door bijvoorbeeld de overheid, zo blijkt uit een enquête van Newcom Research and Consultancy. De rest vindt dat de partij, ondanks haar omstreden standpunten, toch mag bestaan in een democratie.

In een niet representatieve poll op FOK! gaf tot nog toe 65% aan voor een verbod te zijn. Ruim 25% vindt pedofilie walgelijk, maar vrijheid van meningsuiting een grondrecht. Zo'n 5% van de FOK!kers zegt het eens te zijn met de standpunten van 'pedopartij', of drukte gewoon in een olijke bui op die keuze.

De NVD komt voort uit de pedofielenbeweging Martijn. Ze willen onder meer dat iedereen vanaf 16 jaar mag meespelen in pornofilms. Jongeren zouden vanaf 12 jaar seksuele contacten mogen aangaan (is nu 16 jaar). Maar dan wel op vrijwillige basis ''want wij zijn net zo tegen misbruik als ieder ander mens'', aldus mede-oprichter Ad van den Berg.


De Telegraaf schrijft dat een verbod op de 'pedopartij' zeer moeilijk zal zijn. Volgens staatsrechtdeskundige professor T. Kortmann van de Radboud Universiteit Nijmegen is het bijna onmogelijk om zo'n partij te verbieden. ''Iedereen kan een partij oprichten. Het enige criterium is dat je je moet houden aan de bestaande regels.'' Kortman legt uit dat een partij bijvoorbeeld niet mag oproepen tot rassendiscriminatie of seks met kinderen, maar wél mag pleiten voor verlaging van de minimumleeftijd voor seks of voor legalisatie van kinderporno. ''Of het wenselijk is, is wat anders, maar de vrijheid gaat heel ver.''

In de Tweede Kamer zijn inmiddels al vragen gesteld over de NVD. SGP-Kamerlid Kees van der Staaij en onafhankelijke Kamerlid Wilders willen van de ministers Donner (Justitie) en Remkes (Binnenlandse Zaken) weten of het allemaal wel door de beugel kan. De VVD en de PvdA laten weten dat ze er op vertrouwen dat kiezers verstandig genoeg zijn om hun stem niet aan de pedopartij te geven.

Ook niet blij met de NVD is beveiligingsbedrijf NVD Beveiligingen. Op www.nvd.nl heeft het bedrijf een verklaring gezet waarin het stelt op geen enkele wijze te willen worden geassocieerd met de partij. Ze bekijken of er maatregelen omtrent de naam van de pedopartij kunnen worden genomen.

Bisschop: boeddhisme belangrijker dan islam

Tiny MuskensDe dialoog met boeddhisten is belangrijker dan het gesprek met moslims. Dat is de overtuiging van bisschop Tiny Muskens van Breda. In Utrecht, waar hij gisteren de eerste bisschoppelijke missiebrief sinds 1974 presenteerde, haalde hij de woorden van filosoof en theoloog Romano Guardini aan, die verwacht dat op de langere duur twee godsdiensten over blijven: het christendom en het boeddhisme.

In de gepresenteerde missiebrief onderstrepen de Nederlandse bisschoppen het belang van 'de interreligieuze dialoog' met de moslims. "Persoonlijk acht ik de dialoog met Aziatische godsdiensten als het boeddhisme van groter belang", verklaarde Muskens. "Het boeddhistische gedachtegoed komt voort uit hoogstaande culturen en bevat veel authentieke wijsheid. Bovendien zijn er wereldwijd meer boeddhisten dan islamieten."

In zijn voordracht had Muskens aandacht voor de overeenkomsten tussen godsdiensten, maar ook voor de verschillen. "De islam wordt vaak geassocieerd met geweld. Islamitische landen kennen veelal geen godsdienstvrijheid", stelde de 70-jarige bisschop, die vindt dat over dit soort zaken christenen en moslims met elkaar moeten durven spreken. In de nieuwe missiebrief stellen de Nederlandse bisschoppen overigens dat het dringend nodig is dat de kerk in eigen land gevitaliseerd wordt.Men wil zich daarbij actiever gaan bewegen in het publieke debat. 32 jaar geleden lag de nadruk voor de rooms-katholieken nog op het verspreiden van het evangelie over de hele wereld.

Met dank aan Freed voor de submit.

Seks voor spelers Oekraïne bij halve finale

Oleg Blochin, de bondscoach van Oekraïne, heeft zijn spelers meer dan alleen de sportieve eer in het vooruitzicht gesteld als zijn team de halve finale van het WK weet te bereiken.

Als de ploeg, die in Groep H is ingedeeld met Spanje, Tunesie en Saoedi-Arabie, weet door te dringen tot de laatste vier dan mogen de spelers seks hebben met hun partners. "Ik zal ze persoonlijk naar hun vrouw sturen als we ons kwalificeren voor de halve finale. Daar geef ik mijn woord voor," aldus Blochin.

Drugscocktail zorgt voor tientallen doden

Icoon BuitenlandsEen bijzonder giftige drugscocktail heeft in de Amerikaanse stad Detroit in de afgelopen anderhalve week aan zeker 48 drugsverslaafden het leven gekost. Het zou gaan om een dodelijk mengsel van heroïne of cocaïne en fentanyl. Fentanyl is vele malen krachtiger dan morfine en versterkt de werking van andere drugs.

De autoriteiten in Detroit proberen via een grootscheepse campagne inmiddels de drugsgebruikers in de stad te wijzen op de gevaren van het mengsel. In een flyer, die in een oplage van 20.000 is verspreid, worden de junks opgeroepen om hulp te zoeken in plaats van illegale, ongecontroleerde straatdrugs in te nemen.

Met dank aan SpiceP voor de submit.

DTM: Tielemans aan de kant gezet

DTM-coureur Olivier Tielemans is door zijn team aan de kant gezet. Dit seizoen maakte de 21-jarige coureur zijn debuut in de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. Dat bleek een te grote stap voor de coureur, hij wist eerder in geen enkele van de series waarin hij reed uit te blinken.

En ook in de DTM kwam daar geen verandering in. In de openingsrace presteerde de coureur van Futurecom TME met zijn Audi A4 uit 2004 nog redelijk (dertiende), maar daarna ging het bergafwaarts. Een zeventiende en een negentiende klassering gingen gepaard met een fors aantal incidenten, inclusief een botsing met zijn teamgenote Vanina Ickx.

CDA vreest Verdonk als lijsttrekker

PolitiekHet CDA houdt ernstig rekening met een kabinetscrisis als minister Rita Verdonk later vandaag gekozen zou worden tot lijsttrekker van de VVD. Volgens De Telegraaf vrezen de christen-democraten dat Verdonk onder druk van haar campagneteam haar huidige populariteit direct wil verzilveren met vervroegde verkiezingen. ''Als cadeautje voor het behaalde lijsttrekkerschap'', aldus CDA-bronnen.

Het CDA hoopt dat Mark Rutte de nieuwe VVD-leider wordt omdat ze niet zien dat Verdonk de eenheid binnen de regeringspartij weet te behouden. ''De VVD is helemaal verscheurd door de verkiezingen en de affaire-Hirsi Ali. Dat komt niet zo maar weer goed. We houden met alles rekening en zijn overal klaar voor. De VVD verwart voortdurend liberalisme met anarchie. Het is en blijft in die partij een zootje. Wat er vandaag ook gaat gebeuren'', aldus een CDA'er in De Telegraaf. De CDA-bronnen verwachten dat Verdonk als minister ''nog even als een vogeltje zal rondfladderen'' voor ze door de Tweede Kamer middels een motie van wantrouwen wordt weggestuurd.

Wie er lijsttrekker wordt van de liberalen - Rita Verdonk, Mark Rutte of Jelleke Veenendaal - wordt vanavond rond 19:30 uur bekend gemaakt op een bijeenkomst van de VVD in Den Haag. Uiteraard zijn daar camerateams bij aanwezig. De Telegraaf vroeg aan de VVD-Tweede Kamerfractieleden op wie ze gestemd hebben. Van de 27 Kamerleden zeiden 11 op Rutte te hebben gestemd en 7 op Verdonk. Veendendaal kreeg één stem, van haar zelf. De overige acht wilde niet zeggen op wie ze gestemd hebben.

Boek: Filmjaarboek 2005

Als je vroeger iets wilde weten over jeneverbessen of de Papoea's, dan trok je een deel van een encyclopedie uit je boekenkast. Maar sinds de opkomst van internet zijn de naslagwerken een stuk minder deel uit gaan maken van ons leven. Google is je vriend en voor filmliefhebbers hoef je alleen maar even naar de Internet Movie DataBase (IMDB) te surfen. Niet iedereen vindt dat prettig werken en daarom brengt Uitgeverij International Theatre & Film Books ook dit jaar Het Filmjaarboek uit, een overzicht van alle films die dit jaar te zien waren in de Nederlandse bioscopen.


Spanje wil Del Horno vervangen

Spanje heeft aan de FIFA gevraagd of het een vervanger voor Asier Del Horno mag oproepen. De linksback liep afgelopen week tijdens de training een enkelblessure op.

De FIFA staat alleen wijzigingen toe als de blessure ernstig genoeg is. Volgens onderzoek van de Spaanse medische staf is Del Horno minimaal drie weken niet inzetbaar. ”De FIFA zal moeten oordelen of hij tijdens het hele WK niet in staat is om te spelen, of dat hij nog wel in actie kan komen”, aldus de Spaanse teamarts Genaro Borras. Waarschijnlijk heeft bondscoach Luis Aragonés over drie dagen duidelijkheid en zal hij (bij de gebleken ernst van de blessure) een keuze maken tussen Joan Capdevila of Mariano Pernia als vervanger.

DVD: The Last Trapper

De lente staat op het punt te beginnen hier in het kikkerlandje, het perfecte moment om eens een zondagochtend te vullen met een film vol sneeuw en ijs. Dat komt mooi uit, in The Last Trapper komt meer dan genoeg wit poeder voorbij om de rillingen over je rug te doen lopen. Al komen ook alle overige seizoenen in Yukan (Canada) ruimschoots in beeld, het winterseizoen maakt veruit het meeste indruk. Terwijl we Norman Winther - what's in a name - volgen in zijn dagelijks bestaan als pelsjager.

Uitslagen oefenduels 30/05/2006

Dinsdag vonden er diverse oefenduels plaats in de aanloop naar het WK. Engeland en Argentinië kwamen tot overwinningen, terwijl Duitsland en Ivoorkust bleven steken op een gelijkspel.

Argentinië ondervond geen enkele hinder van Angola. Al in de eerste helft werd de eindstand van 2-0 bereikt. De Albiceleste scoorden via Maxi Rodriguez (compleet vrijgelaten) en Juan Pablo Sorin (via een Angolees been). In het tweede bedrijf deed Argentinië het rustig aan, hetgeen de wedstrijd niet ten goede kwam. Pas met de entree van Lionel Messi hervond Argentinië de lust van het aanvallen en raakten Hernan Crespo en Maxi Rodriguez nog de lat.

Waar Argentinië in de eerste helft gas gaf, wachtte Engeland tot na de rust. Hongarije hield de eerste 45 minuten eenvoudig stand op Old Trafford, om in de tweede helft op een nederlaag af te koersen: 3-1. Engeland ontbeerde de creativiteit om openingen te forceren. Frank Lampard miste bovendien een strafschop. In de periode na rust vielen de doelpunten als appelen van de boom. Steven Gerrard en John Terry lieten zich fêteren voor Engeland; Pal Dardai bracht de spanning terug. Na goed werk van Joe Cole besliste Peter Crouch vlak voor tijd de wedstrijd.

Duitsland ontsnapte in Leverkusen aan een blamage tegen Japan. De mede-organisator van het WK 2002 leidde een kwartier voor tijd met 0-2, maar via twee dode spelmomenten kwam Duitsland langszij. Eerst werkte Miroslav Klose een vrije trap van Bastian Schweinsteiger in het doel, waarna diezelfde Schweinsteiger knap binnenkopte uit een vrije trap van Bernd Schneider. Japan had de voorsprong te danken aan twee individuele acties van Naohiro Takahara.

Ivoorkust wist net als afgelopen weekeinde tegen Zwitserland niet te winnen. Nu hield ook Chili de tegenstander van Oranje op het WK op 1-1. Een benutte strafschop van Arouna Dindane achttien minuten voor tijd leek het duel in de plooi te leggen, totdat Suazo tekende voor de gelijkmaker. Didier Zokora zag nog de rode kaart. Bij Ivoorkust startte Arouna Koné in de basis en verscheen Bonaventure Kalou als invaller op het toneel.


Uitslagen Oefenduels:

Chili – Ivoorkust 1-1
72. Dindane (pen) 0-1
77. Suazo 1-1

Argentinië – Angola 2-0
28. Maxi Rodriguez 1-0
36. Sorin 2-0

Engeland – Hongarije 3-1
47. Gerrard 1-0
51. Terry 2-0
55. Dardai 2-1
84. Crouch 3-1

Duitsland – Japan 2-2
57. Takahara 0-1
65. Takahara 0-2
76. Klose 1-2
80. Schweinsteiger 2-2

Tunesië – Wit-Rusland 3-0
35. Namouchi (pen) 1-0
48. Santos 2-0
90. Jomaa 3-0

Tsjechië – Costa Rica 1-0
82. Lokvenc

Polen – Colombia 1-2
19. Murillo 0-1
63. Martinez 0-2
90. Jelen 1-2


Programma woensdag:
Slovenië – Trinidad en Tobago
Paraguay – Georgië
Zwitserland – Italië
Saoedi-Arabië – Turkije
Iran – Bosnië
Frankrijk – Denemarken

Waterpokken bij Togolese ploeg

Het Togolese kamp krijgt opnieuw tegenslag te verwerken. Was men in het weekend vergeten de broekjes en sokken mee te nemen voor een oefenwedstrijd, vandaag is bekend geworden dat men vreest voor een uitbraak van de waterpokken.

Spits Richard Forson heeft al te kampen met deze ziekte. Hij moet nu met koorts in bed blijven liggen. Het gevaar is nu dat hij andere medespelers besmet met de waterpokken. "We weten nog niet precies of de andere spelers deze ziekte al eens hebben gehad en of ze er in de jeugd tegen zijn ingeënt", aldus teamarts Joachim Schubert.

Nintendo komt met nieuw Touch Generations label

Nintendo komt vanaf juni met een nieuw label, speciaal voor de zogenaamde 'pick up & play' games. In eerste instantie zullen zeven spellen onder het nieuwe 'Touch Generations label vallen, waaronder 3 nog niet uitgebrachte titels.

Het doel van de Touch Generations label is om deze non-games nóg aantrekkelijker te maken voor de nieuwe doelgroepen die Nintendo probeert te bereiken. Al deze games zullen vergezeld gaan met een groot opvallend logo, zodat ook non-gamers eerder geneigd zijn om te kiezen voor deze vorm van tijdverdrijf.

De drie nog niet uitgekomen titels onder het Touch Generations label zijn:

Big Brain Academy: het vervolg op Brain Age, wat ook nu weer zal draaien om het trainen van de hersenen in diverse categorieën.

Magnetica: Simpel puzzelspel waarbij spelers zo snel mogelijk knikkers van dezelfde kleur met elkaar moeten verbinden, voordat ze hun doel bereiken.

Sudoku Gridmaster: DS versie van het razendpopulaire spel met meer dan 400 sudokupuzzels, die allemaal geselecteerd zijn door de bedenkers van het wereldberoemde spel.

Naast deze spellen zullen ook vier al eerder uitgebrachte titels het Touch Generations label meekrijgen. Het gaat hier om Brain Age: Train Your Brain, Nintendogs, Tetris DS en True Swing Golf.



Niks kan je voorbereiden op de E3

Zo, de E3 is achter de rug. En met een aantal andere FOK!crewleden maken we aansluitend een korte roadtrip door Californië. Op het moment van schrijven van deze column zitten we op de helft van deze reis. Ik schrijf deze column op het balkon van een hotel in Jamestown, middle of fuckin’ nowhere USA. Onder het genot van een biertje lijkt me dit een goed moment om terug te blikken op de E3 en welk gevoel deze beurs bij mij heeft achtergelaten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.