PCM neemt Arrow-radiozenders over

Icoon RadioDe radiozenders van Arrow zijn overgenomen door het uitgeversconcern PCM. 'Arrow Classic Rock' en 'Arrow Jazz FM' waren eigendom van Ad Ossendrijver en Willem van Kooten. Ossendrijver is blij met de overname. "We kunnen hiermee onze multimediale aspiraties waarmaken en de kwaliteit van de nieuwsvoorziening verhogen en uitbreiden. Vooral in de spitstijden denken we zo meer luisteraars te trekken. We verwachten dat door een gezamenlijke promotie en een multimediale aanpak het marktaandeel van beide zenders de komende tijd verder zal stijgen."

PCM is eigenaar van onder andere de Volkskrant, het Algemeen Dagblad en Trouw. Volgens voorzitter Theo Bouwman, van de Raad van Bestuur van PCM Uitgevers vullen de radiozenders PCM goed aan. "Arrow Classic Rock en Jazz FM zijn weliswaar doelgroepzenders, maar zitten midden in de lezersgroep van onze dagbladen. Het biedt een unieke kans om onze nieuwsvoorziening ook via andere kanalen bij consumenten te brengen."

Door de overname zal er in de toekomst meer samengewerkt worden met de Volkskrant. De krant zou nieuwsbulletins kunnen verzorgen op de zender. Onlangs nam de Telegraaf ook al een radiozender over. Sky Radio, Classic FM en Radio Veronica werden aangekocht.