Britney Spears maakt christenen boos

Britney SpearsEr gaat geen dag voorbij, of Britney Spears staat weer in de spotlights. Dit keer wordt op haar gastrol in de paasaflevering van de Amerikaanse comedyserie Will & Grace gefulmineerd, omdat haar personage christenen zou denigreren. NBC, de producent van de serie, had in zijn opwinding al verklapt wat voor karakter de zangeres zou gaan spelen, een karakter waar bepaalde christelijke organisaties niet zo blij mee waren.

Britney moet een krankzinnige christen spelen, die een kookprogramma op tv heeft genaamd "Cruci-Fixin's". Christelijke groeperingen zijn woedend, omdat ze hiermee de kruisiging - crucifixion - van Christus tijdens Pasen zou bespotten. Ook is het uitzendtijdstip ongelukkig, aangezien de aflevering op de dag voor goede vrijdag te bewonderen zal zijn.

NBC koos eieren voor zijn geld en zei dat Britneys karakter nooit onthuld had moeten worden. Het script zou überhaupt nog niet geschreven zijn, haar karakter was geen christen en er zou al helemaal geen verwijzing naar de kruisiging van Christus zijn.