FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 7 februari 2006

Meisje gewond bij spelen met wapen

Icoon PolitieIn Rotterdam is een vijfjarig meisje vanavond gewond geraakt nadat het door een ander kind werd beschoten in een woning aan de Mathenesserdijk. De twee kinderen speelden met een vuurwapen, zo meldde de politie. Het meisje is overgebracht naar een ziekenhuis.

Hoe zwaar de verwondingen van het meisje zijn, kon een woordvoerster van de politie vooralsnog niet zeggen. Ook is nog niet bekend hoe de kinderen aan het wapen kwamen.

Update 23:59
Het getroffen meisje heeft een schotwond in haar buik opgelopen en is in het ziekenhuis meteen geopereerd. Hoe ze er nu aan toe is, is niet bekend. Ook over de toedracht van het gebeuren is nog veel onduidelijk, maar de politie zegt er nu niet meer zeker van te zijn dat een ander kind het meisje heeft beschoten. Een woordvoerster van de politie meldde dat op het moment van het incident het zevenjarige broertje van het meisje aanwezig was in het huis, maar dat er mogelijk nog meer kinderen in de woning waren.

Update: Toch een verplichte harde schijf voor 360 games?

Microsoft beweerde voor de release van de Xbox 360 nog hoog en laag dat je voor geen enkel spel verplicht de harde schijf zou nodig hebben (behalve dan voor MMO's). Je zou dus met de core pack alle games moeten kunnen spelen.

Helaas blijkt dit fabeltje nu aardig aan flarden geschoten door de release van de boxart van Football Manager 2006. Er staat duidelijk op dat de harde schijf verplicht is.



Boxart met verplicht HDD logo

Het verhaal wordt nog een beetje vreemder, want op gamespress.com troffen wij een boxart aan van zestien januari die nog zonder het logo is. Wat het nu precies moet zijn is nog niet duidelijk, maar er zal binnenkort wel een verklaring gegeven worden.



Boxart zonder het HDD logo

Zodra er meer duidelijkheid over deze kwestie is zullen we het natuurlijk direct melden!

Update 23:46

Op de officiële website van SEGA is te lezen dat een hard-disk vereist is om de game te spelen. De box-art blijkt dus wel echt te zijn, alhoewel op de officiële website nog wel de oude box-art staat. Er staat ook echter de volgende tekst: Please note: This is a hard-drive-only game.

Tiener redt leven vrouw die zijn leven redde

Icoon BizarEen Amerikaanse tiener heeft onlangs het leven van een vrouw gered door in een restaurant de Heimlich-manoeuvre op haar toe te passen toen ze dreigde te stikken. Even later bleek dit wel een heel speciaal gebeuren te zijn, aangezien de vrouw jaren geleden het leven van de jongen redde.

De 17-jarige Kevin Stephan was aan het werk in het restaurant toen hij zag dat een gast, Penny Brown, dreigde te stikken. Vervolgens paste hij de beroemde manoeuvre, waarbij de longen van het slachtoffer worden samengedrukt en de lucht eruit wordt geperst, toe en zodoende redde hij het leven van de vrouw. Zijn moeder herkende de vrouw even later als de verpleegster die in 1999 het leven van haar zoon redde door kunstmatige ademhaling op hem toe te passen toen hij met een honkbalknuppel op zijn borst was geslagen.

Stephan en Brown kunnen het gebeuren beiden nog steeds niet helemaal bevatten. "Het was voorbestemd om te gebeuren", zo zegt Stephan. "Ik ben katholiek en ik denk dat God het zo bedoeld heeft." Brown had ook een verklaring. "De ene goede daad verdient de andere", aldus de verpleegster. Inmiddels wil heel Amerika het verhaal van de twee horen; de beide levensredders zijn te gast geweest in meerdere shows van grote Amerikaanse televisiezenders.


Penny Brown en Kevin Stephan

Nieuwe developer Kaos Studios opgericht

Gisteren kondigde publisher THQ de oprichting van Kaos Studios aan. Kaos Studios bestaat voornamelijk uit ex-DICE werknemers van Trauma Studios.

Trauma Studios begon als kleine groep fans die de populaire Battlefield 1942 mod Desert Combat hebben gecreeërd. Door het succes van de modificatie heeft DICE in 2004 de studio overgekocht en ging Trauma Studios verder als het New York filiaal van DICE. Daarna heeft Trauma Studios nog gewerkt aan Battlefield 2.

Maar in juni 2005 sloot DICE alweer de deuren van Trauma Studios. Hoewel iedereen een aanbod kreeg om in Stockholm te komen werken, bleek dit toch veelal niet mogelijk te zijn.

THQ heeft nu alle werknemers van Trauma in dienst genomen. THQ zegt in een reactie "alle vertrouwen te hebben in Kaos studios." "Samen met THQ kan Kaos Studios uitgroeien tot een sterke developer".

Kaos Studios en THQ hebben aangegeven bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe game. Meer informatie volgt later dit jaar.

Met dank aan Keasis voor het volledig herschrijven van dit bericht.

Eagerness!

Het gaat niet goed met de Nederlandse musea. De bezoekers aantallen lopen terug. Sommige musea moeten (belangrijke) delen van hun collectie teruggeven aan de familie Goudstikker. En alsof dat alles nog niet genoeg is moet ze tegenwoordig van Medy van der Laan ook nog eens "eagerness" ontwikkelen.
Dit verkondigde zij tijdens een debat over het museum van de toekomst in het Centraal Museum in Utrecht afgelopen weekend.
En "eagerness" is niet het enige wat van de musea wordt verwacht. Ook "transparantie", "targets" en "indicators" horen bij de invulling van het museum van de toekomst. Voorst stelde zij: "Een leeg museum is geen verbinding met de samenleving, maar een indicatie dat een museum het niet goed doet".
Om kort te gaan: de musea moeten leuker worden. Rudi Fuchs (oud-directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam) dient haar van repliek: "Nederland is het enige land met een destructieve obsessie voor bezoekersaantallen. Een kunstwerk heeft per definitie een onrustige rol in de maatschappij, dat is haar kracht".

Medy van der Laan heeft natuurlijk wel een punt. Gemiddeld bezoekt zo'n 40% van de Nederlandse bevolking één maal per jaar een museum. Dat lijkt heel wat maar slechts 6% bezoekt vaker dan één maal per jaar een museum. En dat zijn alle musea bij elkaar. De cijfers van kunstmusea zullen ongetwijfeld nog een stuk lager liggen. Musea zijn dan ook niet goedkoop. Je betaalt al snel ¤10 voor een bezoek aan een plek waarvan je maar een deel leuk gaat vinden.
Dus in plaats van musea lastig te vallen met gevleugelde woorden als "targets" en "eagerness" zou Medy van der Laan eens kunnen overwegen de musea gratis te maken. Of op zijn minst "pay what you wish".
Afgelopen herfst heb ik de effecten hiervan mogen aanschouwen in London. Voor een aantal musea was de wachttijd om binnen te komen meer dan een uur. En bij binnenkomst geen stress om waar voor je geld te krijgen. Gewoon lekker kuieren door het museum en kijken wat je mooi vindt. Ideaal.
Zo breng je kunst aan de man!

Testdag 07-02-06

Vandaag werd op drie circuits getest. Midland testte voor het eerst haar nieuwe wagen op Jerez. Red Bull Racing kwam met slechts één coureur in actie op Silverstone, terwijl op Fiorano Michael Schumacher eenzaam testronden reed.

Op Jerez waren vooral Honda en Williams goed op dreef. Toyota bleef wat achter, omdat dat team voornamelijk bezig was met bandentests. Alexander Wurz zette de snelste tijd neer, gevolgd door Jenson Button.

Jerez

poscoureurteamsnelste tijdaantal ronden
1Alexander WurzWilliams1:18.14448
2Jenson ButtonHonda1:18.250141
3Rubens BarrichelloHonda1:18.626112
4Nico RosbergWilliams1:18.73584
5Ricardo ZontaToyota1:20.16285
6Olivier PanisToyota1:20.33979
7Christijan AlbersMidland1:21.55174
8Tiago MonteiroMidland1:22.31871

Silverstone

poscoureurteamsnelste tijdaantal ronden
1Robert DoornbosRed Bull1:25.60085

Fiorano

poscoureurteamsnelste tijdaantal ronden
1Michael SchumacherFerrari0:57.652121

Maastricht, Den Bosch willen op erfgoedlijst

Icoon AlgemeenMaastricht en Den Bosch hebben zich aangesloten bij een Franse aanvraag om negentien vestingsteden in het noordwesten van Europa op de werelderfgoedlijst van Unesco te krijgen. Unesco is een organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur.

Aankomende donderdag bespreken de burgemeesters van de Nederlandse steden de aanvraag met een vertegenwoordiger van de Conseil Général du Nord uit het Noord-Franse Lille. Den Bosch en Maastricht vormden eeuwenlang de noordelijke fronten van een aaneengeschakelde linie van vestingsteden aan de zuidelijke grens van de Nederlanden. Daardoor werden culturele en economische belangen verdedigd tegen de aanspraken van het Franse koninkrijk.

Kangoeroe ondergaat plastische chirurgie

Icoon OpmerkelijkKangoeroe Feznick wil zo graag acteren dat hij er zelfs plastische chirurgie voor over heeft. Het dier onderging afgelopen zondag een lipoperatie nadat hij vorig jaar door een wolf was gebeten. Zijn tanden stonden hierdoor niet meer zo goed in zijn mond. Volgens de artsen die hem opereerden, kan Feznick zijn acteercarrière snel hervatten.

Het was voor chirurg Theodore Corwin de eerste keer dat hij plastische chirurgie toepaste op een dier. Alles verliep echter goed, en na een operatie van twee uur kon de poging geslaagd genoemd worden. Hierdoor zijn Feznick en zijn snuit weer geschikt om zich in het openbaar te vertonen. De kangoeroe maakte in het verleden al regelmatig zijn opwachting tijdens bedrijfsfeestjes en als figurant in films. Vorig jaar verscheen hij nog op de rode loper tijdens de première van de film Kangaroo Jack. Hij werd gebeten toen hij op een boerderij voor Hollywood-dieren zijn snuit onder een hek stak.

"De operatie lijkt op die van een mens, alleen de patiënt is wat hariger", aldus Corwin. De plastisch chirurg hoefde geen geld te hebben voor de operatie.


Feznick op de operatietafel

Britney Spears maakt christenen boos

Britney SpearsEr gaat geen dag voorbij, of Britney Spears staat weer in de spotlights. Dit keer wordt op haar gastrol in de paasaflevering van de Amerikaanse comedyserie Will & Grace gefulmineerd, omdat haar personage christenen zou denigreren. NBC, de producent van de serie, had in zijn opwinding al verklapt wat voor karakter de zangeres zou gaan spelen, een karakter waar bepaalde christelijke organisaties niet zo blij mee waren.

Britney moet een krankzinnige christen spelen, die een kookprogramma op tv heeft genaamd "Cruci-Fixin's". Christelijke groeperingen zijn woedend, omdat ze hiermee de kruisiging - crucifixion - van Christus tijdens Pasen zou bespotten. Ook is het uitzendtijdstip ongelukkig, aangezien de aflevering op de dag voor goede vrijdag te bewonderen zal zijn.

NBC koos eieren voor zijn geld en zei dat Britneys karakter nooit onthuld had moeten worden. Het script zou überhaupt nog niet geschreven zijn, haar karakter was geen christen en er zou al helemaal geen verwijzing naar de kruisiging van Christus zijn.

Safina makkelijk naar tweede ronde Parijs

Dinara Safina heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Parijs. De als zevende geplaatste Russische versloeg haar landgenote Anna Tsjakvetadze met 6-2 6-1.

De als achtste geplaatste Duitse Anna Lena Gronefeld kon wel al vertrekken. In drie sets verloor zij van de Française Stephanie Foretz met een bizar score verloop van 6-1 1-6 6-0.

Ook de Française Tatiana Golovin wist zich te plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in de hoofdstad van haar thuisland. Zij zette de Poolse Marta Domachowska met 6-0 7-5 opzij.

Onze landgenote Michaella Krajicek kwam niet in actie. Zij meldde zich af voor dit toernooi vanwege een schouderblessure.

Voetbal: Turkije bestraft voor wangedrag

VoetbalDe FIFA heeft zware straffen uitgedeeld naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Zwitserland. Turkije zal zijn eerstkomende zes officiële wedstrijden zonder eigen publiek en op 500 kilometer van de landsgrenzen moeten afwerken. Voorts moet het land een boete van 150.000 euro betalen.

Er waren ook straffen voor enkele betrokkenen. Zo zijn de Turkse voetballers Alpay Özalan en Emre Belözoğlu zes officiële interlands geschorst. Serkan moet twee duels missen, net als de Zwitser Stephan Meyer. Benjamin Huggel van Zwitserland, die de Turkse assistent-bondscoach van achteren neerschopte, kreeg zes wedstrijden aan zijn broek en zal daardoor het WK in Duitsland deze zomer moeten missen. De bewuste coach, Mehmet Özdilek, mag zich voor zijn aandeel een jaar lang op geen enkele manier bemoeien met de nationale ploeg.

De vechtpartij ontstond na afloop van het WK-kwalificatieduel. Turkije won de playoffwedstrijd met 4-2, maar de Zwitsers mochten op basis van de 2-0 in de heenwedstrijd naar het WK. Meteen na het laatste fluitsignaal moesten de Zwitserse spelers naar de kleedkamers vluchten omdat op het veld schermutselingen uitbraken. Volgens de Turken was de trap van de Zwitser Huggel naar assistent-coach Özdilek de aanleiding voor de knokpartij. Op beelden is echter te zien dat Özdilek zelf kort daarvoor een Zwitserse speler liet struikelen.

Daags na de wedstrijd zei FIFA-baas Joseph Blatter nog dat hij een langdurige schorsing van Turkije niet uitsloot.

Turkije-Zwitserland

Uitslagen Eredivisie 07/02/2005

Er werden vanavond twee wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

RBC Roosendaal - AZ 0-5
12' v. Galen 0-1
37' Meerdink 0-2
56' Arveladze 0-3
65' Arveladze 0-4
83' Arveladze 0-5

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 4.500
Geel: De Zeeuw, Jaliens (AZ).

Opstellingen:

RBC: Volders, Paap, Molenaar, Lammens, Fleur, Daelemans, Wau, Smolders, Kpaka (Marcelino/84), Sillah, Vos (Makhout/90).

AZ: Timmer, Jaliens, J. Mathijsen, De Zeeuw, Steinsson, Landzaat, v. Galen (Medunjanin/64), Molhoek (Buskermolen/73), Meerdink (Ikedia/73), Arveladze, Huysegems.

----------------------------------------------------------

Sparta - FC Groningen 1-0
84' De Fauw 1-0

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 8.000.
Geel: Rose (Sparta), Lindgren, Florén, Seedorf (Groningen).

Opstellingen:

Sparta: Ponk, De Fauw, Schenkel, Gudde, Gudelj, v. Bueren, Rose, Polak, Oost, v. Tornhout (Cvetkov/61), Emnes (Olfers/88).

Groningen: Roorda, Sedoc (Seedorf/84), Sankoh, v.d. Linden, Florén, Buijs, Lindgren, v.d. Laak, Levchenko, Nevland (Kieft/88), Cornelisse.

Hier kan je de stand vinden.

Enige veroordeelde 9/11 vrijgelaten

Icoon TerrorismeTerreurverdachte Mounir el-Motassadeq is vandaag vrijgelaten uit de gevangenis van de Duitse stad Hamburg. De Marokkaan is de enige persoon die is veroordeeld in verband met de terroristische aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Hij zou drie kapers hebben geholpen tijdens hun voorbereidingen in Hamburg.

De 31-jarige el-Motassadeq werd in augustus vorig jaar in Duitsland veroordeeld tot zeven jaar cel. Het federaal constitutioneel hof gaf hem echter gelijk nadat hij had geklaagd over zijn proces. Het hoogste federaal gerechtshof moet zijn zaak nu opnieuw bekijken. Tot het besluit van dat hof blijft el-Motassadeq in ieder geval op vrije voeten.

De Marokkaan was bevriend met drie van de plegers van de aanslagen van 11 september 2001. In november 2001 werd hij aangehouden in Hamburg. Hij werd veroordeeld wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie. Het hof ziet echter geen bewijs voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen en besloot dat de zaak opnieuw bekeken moet worden.

El-Motassadeq kreeg twee jaar geleden ook al een nieuw proces, toen het Duitse hooggerechtshof in Karlsruhe een vonnis van de rechtbank van Hamburg vernietigde. Die rechtbank had hem toen tot vijftien jaar cel veroordeeld wegens medeplichtigheid aan de moord op 3.066 mensen. Ook toen kwam el-Motassadeq op vrije voeten. Inmiddels heeft hij echter al zo'n drie jaar in de gevangenis doorgebracht.

Uit de laatste rechtszaak bleek dat el-Motassadeq slechts een 'laaggeplaatst lid' was van de groep radicale Arabische studenten die werd geleid door Mohamed Atta. Deze laatste ramde viereneenhalf jaar geleden het eerste vliegtuig in het World Trade Center in New York. De aanklagers in de zaak meenden dat leiders van terreurorganisatie al-Qaeda el-Motassadeq niet geschikt achten voor een leidende rol bij de aanslagen. Zij zouden tot deze conclusie zijn gekomen toen de man aanwezig was in een trainingskamp voor terroristen in spe in Afghanistan.


Mounir el-Motassadeq

Peter Pan! Echt waar!

Het is Peter Pan, maar dan echt. I'll just let him do the talking;
quote:
So first of all I should say that I live in Tampa Bay, Florida. I'm 52, but I'm making considerable effort and (hopefully as you can see from my photo!) having some success at staying young... maybe even childlike. But "why Peter Pan" you ask? Although Peter pan is definitely a boy, to me this character is perfectly androgynous, and in his eternal childhood rejects the idea of growing up and leaving this behind.
De homepage, maar vergeet vooral niet zijn Fashion Page te checken. Bunny Wabbit!

Riep daar iemand kuthoer?

Heel goed, Kamerlid Marijke Vos van GroenLinks heeft minister Verdonk een fikse veeg uit de pan gegeven omdat ze het afgelopen weekend nodig vond om haar gelijk via De Telegraaf te halen. De microfoon van Marijke werd zelfs uitgezet, maar dat was slechts omdat ze te lang aan het woord was. Ze zou Rita geen kuthoer of iets anders leuks hebben genoemd...

We hebben het uiteraard over de zaak van Taida Pasic, het 18-jarige meisje dat haar VWO-opleiding niet in Nederland mag afmaken, maar van Verdonk lekker kan opzouten naar Kosovo om het daar verder uit te zoeken. Lekker eervol ook, een minister die in De Telegraaf met stront gaat gooien. De aantijgingen van Verdonk waren echter niet bedoeld om Taida aan de schandpaal te nagelen, ze wilde slechts orde op zaken stellen, aldus Verdonk.

En verder is Verdonk naar eigen zeggen geen harteloos monster, maar voert ze slechts het beleid van het kabinet uit. Ja, Befehl ist Befehl, hè Rita...

'Verplichte cursus anti-pesten voor docenten'

Icoon OnderwijsDe oppositiepartijen PvdA, SP en Groenlinks willen een landelijk beleid tegen het pesten invoeren. Alle docenten zouden eens in hun loopbaan een verplichte cursus anti-pesten moeten volgen. De partijen vinden ook dat er op elke basis- en middelbare school een schoolpsycholoog, waar gepeste leerlingen terecht kunnen, moet komen.

Woensdag wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over pesterijen in het onderwijs. Hierbij dienen de drie linkse partijen gezamenlijk vier voostellen in. Ruim één op de tien leerlingen wordt regelmatig en structureel gepest. Dit kan variëren van verbaal geweld tot fysieke pesterijen. Het digitale pesten wordt ook steeds populairder, en dankt zijn populariteit voornamelijk aan het anoniem blijven van de pestkop.

Minister Brinkhorst krijgt lesje MSN

Icoon InternetLeerlingen van het Haagse Montessori Lyceum hebben minister Brinkhorst van Economische Zaken vandaag uitleg gegeven over het gebruik van internet. Ze legden Brinkhorst onder meer uit hoe MSN Messenger werkt. De minister bracht het bezoek aan de school in het kader van de voorlichtingscampagne Digibewust.

Deze campagne betreft een initiatief van het Ministerie, in samenwerking met KPN, Microsoft en TPG Post, en is vandaag van start gegaan. Consumenten moeten zich door de campagne bewuster worden van de mogelijke risico's van het internet, zoals hacking, spam en virussen.

De leerlingen in Den Haag legden Brinkhorst onder meer uit hoe je webcams en luidsprekers kunt gebruiken op internet en wat bepaalde chat-afkortingen en emoticons inhouden. De minister hoorde dit allemaal met stijgende verwondering aan. "Die achterstand haal ik nooit meer in", zo luidde zijn commentaar.

Toen een leerlinge Brinkhorst vertelde dat sommige mensen de webcam voor "vieze spelletjes" gebruiken, wenste de minister toch vooral de positieve kanten van internet te benadrukken. "Het is belangrijk dat scholen onderling kunnen communiceren. Wij leren van jullie", aldus de D66-politicus. Brinkhorst installeerde tijdens zijn bezoek meteen de 15-jarige Raymond Roodbol als eerste lid van een op te richten jeugdraad die advies moet gaan geven over het gebruik van internet op scholen.

Morgen is het de voor de derde keer de Europese dag voor Veilig Internet. In Nederland en België is het thema 'Ik zal je leren'. Er zal speciale aandacht voor kinderen zijn. Omdat zij vaak meer van internet weten dan hun ouders, krijgen ze regelmatig niet de begeleiding die ze nodig hebben op het wereldwijde web. Op de Veilig Internet Dag zullen kinderen daarom hun opvoeders bepaalde zaken over het internet gaan uitleggen.

Gewonde bij treinongeluk Friesland

Icoon VervoerIn het Friese Buitenpost is vanochtend een man gewond geraakt bij een ongeluk met een trekker en een trein. De tractor was rond half acht bezig een auto los te trekken op een spoorwegovergang en werd geramd door de trein. De gewonde is een 31-jarige inzittende van de auto, die aan de kant stond toe te kijken. Hij werd geraakt door de tractor.

De auto waar de man inzat was op de spoorwegovergang vast komen te zitten toen deze de ventweg op wilde draaien. De trekker werd erbij gehaald om de wagen los te trekken, maar toen de tractorbestuurder hiermee bezig was, kwam de trein naar Leeuwarden eraan. De machinist kon niet meer tijdig remmen en raakte de tractor. De tractorbestuurder kwam met de schrik vrij.

De treinpasagiers moesten zeker een uur lang in de trein blijven voor het technisch onderzoek. Naar eigen zeggen werden zij goed geïnformeerd.

Zware straf voor Turkije

De FIFA heeft zware straffen uitgedeeld naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Zwitserland.

Turkije zal zijn eerstkomende zes officiële wedstrijden zonder eigen publiek en op 500 kilometer van de landsgrenzen moeten afwerken. Voor de kwalificatie van het EK 2008 is Turkije onder meer ingedeeld in een groep met Griekenland en Noorwegen. Voorts moet Turkije een boete van 150.000 euro betalen.

Er waren ook straffen voor enkele betrokkenen. Zo zijn de Turkse sterkhouders Alpay en Emre zes officiële interlands geschorst. Serkan moet twee duels missen. De Zwitser Benjamin Huggel kreeg zes wedstrijden aan zijn broek en mist daardoor zeer waarschijnlijk het WK.

De vechtpartij ontstond na afloop van het WK-kwalificatieduel. Turkije won de playoffwedstrijd met 4-2, maar de Zwitsers mochten op basis van de 2-0 in de heenwedstrijd naar het WK. Meteen na het laatste fluitsignaal vluchtten de Zwitserse spelers naar de kleedkamers en braken de schermutselingen los.

Kamerlid voerde onterecht een titel

Drs. Fadime ÖrgüTweede-Kamerlid Fadime Örgü van de VVD voert al zeven jaar een doctorandus voor haar naam (drs.), maar blijkt dat pas drie weken te zijn. Al die zeven jaar heeft de titel voor haar naam gestaan op de site van de VVD en op de politieke website Parlement.com. Hiertegen heeft ze niks ondernomen. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma Twee Vandaag. Sinds haar kandidaatstelling voor de Tweede Kamer in 1998 staat zij als doctorandus ingeschreven bij het Parlementair Documentatie Centrum (PDC).

In het halletje naast de VVD-fractie in de Tweede Kamer hangt een foto van Örgü waarop al heel lang drs. staat. Het Kamerlid moet er dagelijks een aantal keren langslopen. Örgü heeft voor 13 januari dit jaar nooit een doctoraal gehaald. Ze studeerde af aan de lerarenopleiding van het HBO. Een doctoraal kun je alleen maar op de universiteit halen.

Volgens de beheerders van de website van het parlement wordt de Kamerleden ieder jaar opnieuw gevraagd of de gegevens nog actueel zijn. Op Parlement.com heeft heel lang gestaan dat het VVD-Kamerlid een studie Duits en Engels Erasmus Universiteit te Rotterdam heeft afgerond. (check deze Google-cache). Inmiddels is de site aangepast en staat er dat ze naar de Hogeschool ging.


Een belletje naar Örgü leverde niet veel op. Achteraf reageerde ze wel: "Inderdaad heeft op de website van de VVD, buiten mijn medeweten, ten onrechte de drs-titel vermeld gestaan. Dit is een omissie van de afdeling voorlichting van de VVD-fractie. Eventuele andere informatiebronnen waarbij titulatuur, voor 13 januari jl., aan mij wordt toegekend zijn incorrect."
_________
Kijk hier naar het hele item in Twee Vandaag.

Firma maakt diesel uit plastic

Icoon OnderzoekDe Nederlandse onderneming Envosmart wil diesel produceren uit afvalplastic. Binnenkort zal het bedrijf vergunningen aanvragen voor de bouw van een fabriek in Amsterdam en in Eindhoven, zo liet directeur John Bouterse dinsdag weten. Envosmart heeft plannen voor de bouw van in totaal vijftien dieselfabrieken, in veertien lidstaten van de EU.

In de twee Nederlandse fabrieken kan zo'n 21.000 ton afvalplastic worden omgezet in 19 miljoen liter reguliere diesel. De eerste fabriek in Duitsland, die dit jaar nog gebouwd zal worden, zal zo'n 42.000 ton plastic kunnen verwerken. Het bedrijf maakt gebruik van een door het Australische Ozmotech speciaal ontwikkelde techniek.

Egypte klopt Senegal en staat in finale

Egypte heeft zich geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. Het gastland won met 2-1 van Senegal.

Senegal moest het aanvankelijk doen zonder El Hadji Diouf, die nog altijd niet volledig fit was. Aanvoerder Ferdinand Coly kon eveneens geen acte de presence geven. Bij Egypte keerde Mido terug in de basis. Dat ging ten koste van de 39-jarige Hossam Hassan. Mohammed Aboutrika maakte zijn rentree na een schorsing.

In een volgepakt Cairo International Stadium (70.000 toeschouwers) kwam het duel moeizaam op gang, zoals veel wedstrijden in deze Afrika Cup. Veel mooie aanvallen waren er niet te bewonderen. Het was Egypte dat de meeste drang naar voren uitoefende. Mohammed Barakat en Emad Motaeb bezorgden de sterke defensie van Senegal af en toe problemen, maar over het algemeen werd spits Mido te weinig bereikt.

Na ruim een half uur nam het gastland de leiding. Frederic Mendy maakte hands en de bal ging op de stip. Ahmed Hassan klaarde het klusje, al moest hij de strafschop overnemen wegens vroeg inlopen van zijn teamgenoten. Senegal was offensief ondermaats. Slechts Diomansy Kamara fungeerde zo nu en dan als handenbinder. Henri Camara liet daarentegen nauwelijks iets zien.

De eerste schermutselingen van het tweede bedrijf boden vertier. Aboutrika trof namens Egypte de lat, waarna Mamadou Niang Senegal koppend langszij bracht. De verdediging van Egypte zag er matig uit. De schok van de 1-1 kwam hard aan: Senegal nam het initiatief. Mohammed Abdelwahab haalde een kopbal van de lijn en de entree van Diouf bracht leven in de brouwerij.

Vanaf de 75e minuut kreeg Egypte weer de overhand. Mido moest het veld ruimen en hij was niet content met zijn wissel. Sterker nog: hij ging zijn coach Hassan Shehata bijna te lijf. De oefenmeester kreeg echter snel het gelijk aan zijn zijde. Amr Zaki (Mido’s vervanger) scoorde met zijn eerste balcontact, koppend op aangeven van Aboutrika. Vlak voor tijd had Senegal nog een penalty verdiend, want Kamara werd onderuit gehaald door Ibrahim Said. De scheidsrechter wilde er echter niet aan.

Egypte stuit in de finale op WK-deelnemer Ivoorkust, dat vanmiddag Nigeria met 1-0 de baas was. De Farao’s wonnen de cup in 1998 voor het laatst, terwijl Ivoorkust al veertien jaar wacht op een nieuwe triomf. In de poulefase won Egypte al met 3-1 van De Olifanten.


Egypte – Senegal 2-1
37. Hassan (pen) 1-0
51. Niang 1-1
81. Zaki 2-1

2. Ben de Leider belt

Uit enkele verloren gewaande geschriften van de ziener Nostradamus blijkt dat er zich in Nederland een Johan Vlemmix antichrist bevindt: Ben de Leider.
Korte samenvatting van het voorgaande (eerste) deel en proloog:
Ben de Leider dronk koffie, en krabde wat aan zijn zak..

Nu, in deel 2: het bloedstollende vervolg!!

Ben de Leider krabde weer aan zijn zak.
Vervolgens nam hij weer plaats achter zijn bureau. Niemand kon hem verwijten dat ie niet druk bezig was met het plannen van een staatsgreep (hoogstens zijn biograaf, die niet tevreden was met de verkoop van zijn encyclopedie 'Jeuk: van Ben tot Zak'.) Zo had Ben die dag al eerder gezeten, was ie opgestaan, en nu dus weer gaan zitten. "Over bezig zijn gesproken", dacht Ben de Leider hardop: "Hoe zou het met de verkiezingsposters staan? Ik zal die prutsers eens bellen".
Met die prutsers bedoelde Ben het door hem ingehuurde reclame- en conceptbureau 'Anticoncepti'. Zijn oog was op uitgerekend dit bureau gevallen, niet alleen omdat de slogan waarmee de heren adverteerden zijn interesse wekte: 'Anticoncepti - voor een vruchtbare samenwerking' maar vooral door de alfabetisch gunstige letter 'A', waardoor 'Anticoncepti' concurrerende reclame- en conceptbureaus als die van 'Zlatan van der Aa' en 'Zet, A.&A. v/d' ruimschoots achter liet.

"En, hoe staat het met de verkiezingsposters?", sprak Ben, toen hij gehoor kreeg op het door hem ingetoetste nummer.
"We zijn bezig!"
"Ja, ja bezig, dus", reageerde Ben fel als altijd, zijn minder felle reacties daargelaten. "Dat zegt men van mieren ook, dat ze bezig zijn. Bezig met mijn tuinpad te doen verzakken zeker! Hoe denk je anders dat Francois Boulanger in 1535 met zijn huifkar klem kwam te zitten tussen de straatklinkers? Door straatverzakking! Door het bezige gegraaf van de mieren!"
Aan de andere kant van de lijn was het even stil. "Sorry, meneer De Leider, maar ik begrijp niet helemaal waar u het over heeft!"
Ben de Leider vervolgde: "Nee, natuurlijk snap je me niet. De kloof tussen jouw IQ en die van mij is vermoedelijk nog groter dan die van de Grand Canyon en de tanden van Rob de Nijs bij elkaar!".

Nu snapte Ben de Leider zichzelf ook niet meer, doch hij vervolgde: "Bijen idem dito! De bezige bij, laat me niet lachen! Da's de naam van de grootste kutuitgeverij van ons land! Een beetje mijn manuscripten weigeren! Wegens mijn onvermogen om kernachtig te schrijven! Ik zou teveel van mijn verhaallijn afwijken, dat zit bij ons in de familie. Zo herinner ik me ome Teun, die een winkel in tweedehands witgoed dreef. Een winkel die hij plotsklaps van een Rotterdamse neef had gekocht in de zomer van 1976, een bloedhete zomer was dat, die zomer in het jaar van de Draak. Ome Teun kocht de zaak van zijn neef na een uit de hand gelopen gesprek over het weer. Het was die dag overigens zonnig, net als nu, ..kortom: ik weet waar ik over praat, namelijk over bezige bijen. Bijen die een beetje van stamper naar meeldraad vliegen, de smeerlappen! Dat je van honing AIDS krijgt, daar hoorde je de paus Abdullah d'n Eerste nooit over, vanwege zijn meerderheidsbelang in Langnese Honing Inc. Deze snode paus die de bijbelindustrie had verplicht om overal waar 'het land van melk en hagelslag' gedrukt stond, het woord 'hagelslag' te laten vervangen door 'honing'.

Dit tot teleurstelling van de homoseksuele kardinaal Venszoon de Bruine Ruiter, maar dat terzijde. Ik ben toch zeker ome Teuns neef niet, die lulde maar wat raak! Mijn vraag was dus: hoe bezig zijn jullie?
Ik wil verdomme een verkiezingsposter hebben. Maak daar jullie eerste en enige agendapunt van..Versta je me? ..Wat zeg je?"
Ben de Leider was uit woede opgestaan, en smeet na het antwoord aan de andere kant van de lijn de hoorn op het toestel, ware het niet dat hij een Nokia 4420 bezat, een toestel zonder hoorn.

Maar zoals altijd verdween zijn woede snel, als sneeuw voor de zon.
De zon die hem sinds vandaag zo toe leek te schijnen.

En zijn jeuk was ook over..

(wordt vervolgd)

Verdonk: 'Ik wilde Taida niet zwart maken'

Taida PasicDe aantijgingen van minister Rita Verdonk afgelopen zondag waren niet bedoeld om Taida Pasic aan de schandpaal te nagelen. Ze wilde slechts orde op zaken stellen, toen ze de achttienjarige vwo-scholiere twee dagen geleden publiekelijk beschuldigde van strafbare feiten. Tevens wilde ze de zaak van een andere kant belicht laten zien, omdat er volgens haar vooral eenzijdige en gekleurde informatie de afgelopen tijd in de media is geweest.

Verdonk beweert dat haar opmerkingen in Taida's eigen belang zouden zijn, om haar helderheid over haar toekomst te geven. Dit is een curieuze uitspraak, omdat de Integratie- en Naturalisatiedienst de aanvraag voor een tijdelijke verblijfsvergunning nog aan het behandelen is. Vanochtend verschenen al verontwaardigde reacties op de beschuldigingen van Verdonk van het College Bescherming Persoonsgegevens.

Kamerlid Marijke Vos van GroenLinks bekritiseerde Verdonk op het feit dat die alleen de media zou hebben opgezocht om Taida zwart te maken. Femke Halsema, fractieleider van GroenLinks, vond dat Verdonk handelde alsof ze strijdt tegen een vreemde mogendheid. "Taida is maar een meisje, ze kan zich niet verweren", aldus Halsema. Ook maakte ze duidelijk dat de vermeende fraude geen feit is, maar een onbewezen kwalificatie.

Trailers schmailers

Wanneer je je aangetrokken voelt tot een goede film is dat waarschijnlijk doordat je de trailer hebt gezien en deze erg goed is bevallen.

Nou heb ik gisteren Birth gezien en, Mijn God, wat was dat een slechte film. De trailer ervan was echter niet slecht en zodoende zijn weer vele mensen misleid.

Hoe misleidend een trailer kan zijn door een beetje met de plot te knoeien zie je bijvoorbeeld 'Brokeback tot the Future' en 'Sleepless in Seattle.

Met dank aan Googolplexian voor de submit.

'Gros daklozen binnen vier jaar van straat'

Icoon AlgemeenOver vier jaar moet het merendeel van de daklozen in de vier grote steden een onderkomen hebben. Dat staat in de plannen die staatssecretaris Ross van Volksgezondheid, minister Zalm van Financiën en de vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag dinsdag gepresenteerd hebben.

Om de overlast op straat te verminderen moeten de gemeenten ook een plan van aanpak klaar hebben liggen voor mensen die uit hun huis dreigen te worden gezet. Over zeven jaar moet de overlast op straat nog verder zijn teruggebracht. In de plannen staat ook dat de verloedering van daklozen, psychiatrische patiënten en verslaafden dan drastisch moet zijn verminderd.

Tweede Kamer stemt voor burgerinitiatief

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer heeft het 'burgerinitiatief' vanmiddag aangenomen. Hierdoor kunnen Burgers voortaan zelf onderwerpen op de Kameragenda zetten. De regeringspartijen CDA en VVD stemden tegen, maar VVD-Kamervoorzitter Weisglas stemde voor. Hij diende het voorstel namelijk zelf in.

Om een onderwerp op de agenda van het parlement te krijgen zijn 40.000 handtekeningen nodig. Daarnaast moeten indieners ten minste achttien jaar oud zijn. In het oorspronkelijke voorstel waren er 15.000 handtekeningen nodig. Daarbij hoefde je maar zestien jaar oud te zijn om een agendapunt in te dienen.

De aanpassingen aan het oorspronkelijke voorstel waren nodig om een Kamermeerderheid te krijgen. ChristenUnie en SGP stemden namelijk nu ook voor het burgerinitiatief.

Grandel terug in het doel bij Utrecht

Franck Grandel maakt zijn rentree in het doel van FC Utrecht. Tijdens de komende competitiewedstrijd tegen PSV zal hij de geblesseerde Joost Terol vervangen.

Joost Terol ondervindt nog teveel last van een kneuzing boven zijn knie. De keeper liep deze blessure op tijdens het competitieduel tegen FC Twente.

Aan het begin van de competitie was Franck Grandel nog eerste keus voor trainer Foeke Booy, maar na een aantal blunders moest hij zijn plek afstaan aan Joost Terol.

Aangifte tegen Wilders om spotprenten

Kertas, paddy en PIM4EVER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenHet bestuur van de omstreden Amsterdamse El Tawheed-moskee heeft aangifte gedaan tegen Tweede Kamerlid Geert Wilders. Volgens het moskeebestuur heeft Wilders zich schuldig gemaakt aan godslastering door de Deense cartoons over de islamitische profeet Mohammed op zijn website te zetten.

In een verklaring zegt het bestuur ''bijzonder gekwetst, gegriefd en hoogst beledigd'' te zijn. Volgens huisadvocaat Westendorp van de El Tawheed-moskee wist Wilders door gebeurtenissen in het Midden-Oosten als reactie op de publicatie van de spotprenten, vooraf wat dit onder moslims zou losmaken. De moskee verdenkt Wilders ervan olie op het vuur te willen gooien. Het Meldpunt Discriminatie Internet meldde deze week nog dat de cartoons volgens haar niet strafbaar zijn. Het MDI voegde daar aan toe dat het een ieder uiteraard vrij staat, om toch een gang naar de rechter te maken voor een oordeel.

Wilders laat in een reactie weten ''geen millimeter spijt'' te hebben van zijn actie. De aanklacht en de bijbehorende argumenten noemde hij ''kolder''. Volgens hem is er eeuwenlang gestreden voor vrijheden, waaronder de vrijheid van meningsuiting: ''Daar kom ik voor op en ik wilde de makers van de Deense cartoons een hart onder de riem steken.'' Het Kamerlid is overigens niet de enige die de cartoons on-line zette. Ook de Volkskrant en Elsevier deden dat vorige week reeds.

'Géén gedragscode'
In de Tweede Kamer zei premier Jan Peter Balkenende vandaag niets te zien in een door de overheid opgelegde gedragscode over de omgang van media met religies. Vorige week nog liet de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, weten zo'n code op te willen stellen met de Europese organisatie van televisiezenders EBU en de internationale journalistenfederatie IFJ.

GroenLinks stelde naar aanleiding van de berichten over de voorgestelde code Kamervragen aan de premier, omdat de partij grote vraagtekens zette bij zo'n gedragsregeling. Ook vanuit het kabinet werd er de laatste dagen al kritisch gereageerd op het EU-voorstel.

Balkenende zei vanmiddag meer te zien in zelfregulering binnen de media, zoals dat in Nederland al gangbaar is met de Raad voor de Journalistiek.

Galvanize!

De CD Push the Button van de Chemical Brothers is een flinke hit geworden en het nummer Galvanize doet zeker niet onder aan populariteit. Om de grenzen van het heelal nog verder te leggen hebben ze op de website een grandioos spel geplaatst, Galvanize!
Met de spatie lanceer je jezelf en voer je de moves uit bij het verslaan van de 'eindbazen'. Probeer tussendoor zoveel mogelijk punten te pakken, eigenlijk wijst alles zich wel vanzelf.

This planets is saves now, let dancings begin!!!
Ik kwam tot een score van 39600, beat that!

'Cartoon' was foto wedstrijd varkens imiteren

ArchEnemy had ons via de nieuws-submit te melden:

Eén van de drie cartoons die aan een dossier met de oorspronkelijke cartoons uit de krant Jyllands-Posten werd toegevoegd had weinig te maken met Mohammed. De 'spotprent' blijkt een bewerkte foto van een Fransman die deelnam aan een wedstrijd varkens imiteren. Dat schrijft het weblog NeanderNews.

De persoon op de foto zou ene Jacques Barrot zijn, en zijn foto haalde in augustus 2005 de internationale media. De bewerkte zwart-wit afdruk kwam vervolgens in het dossier waarmee de Deense moslimvoorman Laban in het Midden-Oosten de boer op ging en wilde aantonen dat moslims in Denemarken ernstig werden gediscrimineerd. Er stond onder andere in beschreven hoe Denemarken de bouw van moskeeën verbiedt en gebed onmogelijk maakt.

Volgens woordvoerder Akkari is de herkomst van de drie toegevoegde 'cartoons' onduidelijk, en werden deze anoniem gezonden naar Deense moslims. Akkari weigerde om de identiteit van de betreffende moslims aan het Deense dagblad Ekstrabladet te onthullen. Behalve 'Mohammed met een varkenssnuit' was aan het dossier een spotprent over de 'pedofiel' Mohammed toegevoegd, en een vage afbeelding waarop te zien is hoe een hond een knielende persoon bereed ('Daarom bidden moslims').

'Mohammed' met varkenssnuit
Jacques Barrot met varkenssnuit

Britse haatimam 7 jaar de cel in

Icoon JustitieIn Groot-Brittannië is de Britse imam Abu Hamza al-Masri vandaag tot 7 jaar cel veroordeeld. De uiterst radicale imam met één oog en een haakhand kreeg de straf voor het aanzetten tot rassenhaat en moord. Hij zit al sinds 2004 vast.

De 47-jarige Hamza werd op elf van de vijftien punten waarop hij was aangeklaagd schuldig bevonden. Indertijd werden bij de moslimgeestelijke van de Finsbury Park-moskee videobanden gevonden waarop wordt opgeroepen tot rassenhaat. Ook had hij documenten in zijn bezit die nuttig kunnen zijn voor terroristische acties. In zijn moskee predikte hij onder meer dat het onder alle omstandigheden gerechtvaardigd was om niet-moslims te doden, ''zelfs zonder enige reden''.


Imam Abu Hamza al-Masri

Cars: nieuwe game gebaseerd op Pixar film

Komende zomer presenteert Disney weer een nieuwe Pixar-film genaamd Cars. Natuurlijk is daar een bijbehorende game aan vast gekoppeld en deze is dan ook vandaag aangekondigd. In Cars moet je Lightening McQueen helpen de Piston Cup Championship te winnen door te racen. Er zullen meer dan 10 characters uit de film speelbaar zijn in meer dan 50 races. De voice-actors uit de film zullen ook in de game gebruikt worden. Er zijn alvast zes screenshots verschenen. In de zomer komt de game, ongeveer tegelijk met de film, uit voor PS2, Xbox en GameCube. Cars wordt ontwikkeld door Rainbow Studios en uitgegeven door THQ.





1.000.000.000

Een weddenschap, een kleine simpele maar toch eventueel grensverleggende weddenschap. Een of andere webdesigner heeft besloten om een weddenschap aan te gaan. Een miljardunieke visitors op zijn website zien te krijgen. Voor dit geintje krijgt hij 1000 pond (1500+ euro) als het hem lukt. Op zich is het natuurlijk gewoon wachten tot het een hype wordt op het internet en je bent al een heel eind. En een hype werken wij graag aan mee.

Op het moment van schrijven staan er 124,175 unieke bezoeken op de site geregistreerd. Wil je op de hoogte blijven van de weddenschap en de verhalen erachter. Er is een blog over

Luc Nilis keert terug bij PSV

Luc Nilis keert, zoals vorige week al werd gemeld in de media, terug bij PSV. De Belg, die tussen 1994 en 2000 als speler actief was bij de Eindhovenaren, zal gaan assisteren in de jeugdopleiding.

Maandag sprak Guus Hiddink nog met de Belg. "Hij gaat meelopen met de jeugd, onder meer bij de A- en B-teams. Het is een prima zaak dat een vedette als hij zijn steentje wil bijdragen. Dat tekent hem ook als persoon. Een dezer dagen zal hij beginnen."

In 1997 en 2000 werd Nilis kampioen met PSV. Ook won hij in 1996 met de club de KNVB-beker. In 164 competitiewedstrijden wist hij 110 doelpunten te scoren. Na zijn periode bij PSV verkaste Nilis naar het Engelse Aston Villa, maar daar speelde hij slechts drie wedstrijden, doordat hij een dubbele beenbreuk opliep. Hij beëindigde daarna zijn loopbaan.

Henin-Hardenne heeft maagzweer

De Belgische tennisster Justine Henin-Hardenne heeft last van een maagzweer. Die maagzweer heeft ook haar buikpijn veroorzaakt tijdens de finale van de Australian Open eind januari. De nummer vijf van de wereld moest toen opgeven en schonk zo de zege aan de Française Amélie Mauresmo.

De Belgische zegt verder dat ze tijdens het grandslamtoernooi in Melbourne met een ontsteking aan de schouder speelde. "De onstekingsremmers hebben een kleine maagzweer veroorzaakt. Ik heb nog steeds maagpijn."

De Belgische hervatte vandaag de training weer en is van plan over een kleine twee weken mee te doen aan het tennistoernooi in Dubai.

Screenshots Loco Mania

Vandaag verschenen er weer wat screenshots van Loco Mania. In Loco Mania speel je de baas van een spoorwegnetwerk. Om dit goed te managen zul je goed op de treinen moeten letten en op de zaken daar omheen zoals wissels. In elk level is het de taak van de speler om te zorgen dat de treinen op tijd op hun bestemming aankomen.

Loco Mania bevat twaalf verschillende maps die gebaseerd zijn op verschillende Europese landschappen. Loco Mania verschijnt 24 februari voor de PC.





NBA uitslagen 6 februari

Er werden gisteravond negen wedstrijden in de NBA gespeeld. De Phoenix Suns, koploper in de Pacific Division, wisten thuis niet te winnen van Minnesota. Miami Heat en de New Jersey Nets, eerste in respectievelijk de Southeast en de Atlantic Division wonnen wel hun thuiswedstrijd, evenals Cleveland, dat Milwaukee versloeg.

De Milwaukee Bucks speelden tegen de Cleveland Caveliers zonder onze landgenoot Dan Gadzuric. De Hagenaar, die vorig jaar nog een zesjarig contract tekende ter waarde van 36 miljoen dollar, krijgt de laatste wedstrijden weinig speeltijd. Vorig seizoen speelde Gadzuric in 81 van de 82 wedstrijden als starter. Dit seizoen krijgt de 2,11 meter lange center gemiddeld slechts 11,6 minuten speeltijd als reserve.

LeBron James, ook wel King James genoemd, deed zijn naam eer aan. De slechts 21-jarige superster verzamelde 22 punten, 12 assists en 9 rebounds voor Cleveland, dat met een tweede plaats achter Detroit in de Central Division voor het eerst in jaren weer eens kans maakt op de playoffs.

Volledige uitslagen:

Rockets - Sixers 87-81
Magic - Wizards 82-94
Bucks - Caveliers 86-89
Hornets - Nets 91-99
Sonics - Bobcats 106-119
Celtics - Heat 98-114
Bulls - Jazz 107-109
Timberwolves - Suns 103-101
Nuggets - Warriors 114-122

'Trekkie' maakt Voyager van eigen huis

Netsplitter had ons via de nieuws-submit te melden:

Tony Alleyne in z'n huisWie wil nou niet een huis dat eruit ziet als de Starship Voyager uit de serie Star Trek? De Britse Tony Alleyne in ieder geval wel. Meer dan 17.000 euro gaf hij uit om zijn huis om te laten bouwen. De flat van Alleyne heeft speciaal gevormde muren, blauw schemerlicht en een levensecht model van de teleportatiekamer uit de serie.

Het was de bedoeling om een trend te zetten. "Ik was ervan overtuigd dat ik 'Trekkies' over de hele wereld ervan kon overtuigen dat hun huis ook zo moest worden, en dat ze mij dan inhuurden om dat te doen", zo zegt de 52-jarige Tony nu. Want het is iets anders gelopen. Alleyne kwam diep in de schulden te zitten. Bovendien scheidde zijn vrouw van hem, nadat hij de koelkast had vervangen door een onhandig exemplaar uit Star Trek.

Tony geeft nu toe dat het een financieel debacle is geworden, maar hij is nog wel trots op zijn werk.

Sneijder krijgt rust van Blind

Ajax-trainer Danny Blind doet de komende duels geen beroep op Wesley Sneijder. De middenvelder zal eerst volledig moeten herstellen van zijn hamstringblessure.

Sneijder heeft al enkele weken last van zijn hamstring. Zo moest hij zich afgelopen zondag laten vervangen tijdens de Klassieker tegen Feyenoord. Blind wil Sneijder in alle rust laten herstellen: ”Wesley moet beter de tijd nemen om te herstellen. Hij moet het normale traject volgen om die hele spiergroep op niveau te brengen. Het heeft geen zin om er steeds in en vervolgens weer uit te gaan.”

Naar alle waarschijnlijkheid start Jeffrey Sarpong morgen in de basis tegen Willem II. ”Jeffrey kan goed voetballen, is tweebenig en technisch vaardig. Hij krijgt rustig de tijd om in zijn rol te groeien”, spreekt Blind zijn vertrouwen uit in de eerstejaars A-junior. Ajax kan naast Sneijder tevens geen beroep doen op Steven Pienaar, Nicolae Mitea, Edgar Manucharyan en Hatem Trabelsi.

Ivoorkust eerste finalist Africa Cup

Ivoorkust heeft als eerste de finale van de Africa Cup bereikt. Ivoorkust was door een doelpunt van Drogba met 1-0 te sterk voor Nigeria.

In de eerste helft was er weinig spectaculairs aan te tekenen over de eerste halve finale in de Africa Cup tussen Ivoorkust en Nigeria. Ivoorkust begon deze keer met de oud-Feyenoordspeler Bonaventure Kalou. Hij werd in de tweede helft vervangen door de PSV-er Arouna Koné. Geen van beide ploegen kon echt voor gevaar zorgen, waardoor de eerste helft in een doelpuntloze 0-0 eindigde.

Kort na het begin van de tweede helft was het Chelsea-spits Didier Drogba die makkelijk kon scoren na een fout in de Nigeriaanse verdediging. Verder waren er in het tweede bedrijf ook nauwelijks kansen. De typische 0-0 wedstrijd eindigde toch in 1-0, door de fout van Nigeria. Ivoorkust speelt daardoor vrijdag in de finale van de Africa Cup tegen de winnaar van de andere halve finale tussen gastland Egypte en Senegal. Deze wedstrijd wordt vanavond om 18.00 gespeeld. De verliezer van die wedstrijd komt donderdag uit tegen Nigeria in de strijd om het brons.

Ivoorkust - Nigeria 1-0
47' Drogba 1-0

Nederlander gewond bij rellen om cartoons

Icoon AlgemeenTijdens een demonstratie voor de poort van een Nederlands kamp in Afghanistan is een Nederlandse militair lichtgewond geraakt, zo meldt het ministerie van Defensie. De demonstratie was gericht tegen de publicatie van spotprenten van de profeet Mohammed in Europese media. De militair kreeg een steen tegen zijn hoofd.

Eerder vandaag verzamelden zich ongeveer driehonderd demonstranten. De demonstratie begon vredig, 'maar door emoties raakte de sfeer gespannen', zo meldt het ministerie. Toen de demonstranten met stenen begonnen te gooien werd de groep uit elkaar gehaald. Volgens het ministerie van Defensie is het op dit moment 'rustig' in de Noord-Afghaanse provincie Baghlan, waar het incident plaatsvond. Als gevolg van de situatie is de beveiliging rond het kamp aangescherpt.

De taak van de Nederlandse militairen in Baghlan is het handhaven van de orde en de wederopbouw van het land.

Donadoni weg als trainer Livorno

Roberto Donadoni is dinsdag opgestapt als trainer van Livorno. Vanaf 2004 was de voormalig speler van AC Milan trainer van het Toscaanse team, dat momenteel zesde staat in de Italiaanse Serie A. Donadoni stapt op wegens een verstoorde verhouding met het clubbestuur.

Maandagavond bekritiseerde voorzitter Aldo Spinelli op tv Donadoni's manier van leidinggeven en zijn omgang met de spelers. "Als de voorzitter mij tot ontslag wilde dwingen, dan is hem dat gelukt", aldus Donadoni.

Donadoni was al speler twaalf seizoenen actief voor AC Milan en was daar jarenlang teamgenoot van Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard. Met Milan wist hij onder meer drie maal de Champions League te winnen.

Twee Vandaag behandelt MMO's

Het actualiteitenprogramma Twee Vandaag zal vanavond het onderwerp MMO's behandelen. Het lijkt erop dat de publieke omroep games heeft ontdekt. Eerder zond de VPRO al een docu over games uit. Twee Vandaag begint om zes uur vanavond.
"[...]
MMOG is de nieuwe vorm van massa entertainment via het internet. In deze spelomgeving kunnen honderden of zelfs duizenden spelers tegelijk terecht in een virtuele wereld waar je een personage bestuurt dat door middel van het uitvoeren van opdrachten, gevechten en verwerven van geld en kennis kan opklimmen in de hiërarchie van spelpersonages.

Je kan dus voor je zelf een personage verzinnen, vrienden maken, verbonden sluiten en oorlog voeren in een soort eeuwigdurend computerspel. Dit is al een miljoenenbussiness en zal nog groeien. Ook een groepje Nederlandse durfkapitalisten zijn nu bezig met het in Nederland opzetten van zo'n digitale speelwereld.
[...]"


De "Nederlandse durfkapitalisten" die het hier betreft zijn de mannen achter The Chronicles of SpellBorn. Je kan je hier al aanmelden voor de beta van TCoS. De game moet uiteindelijk in Q2 2006 uitkomen.



Met dank aan kipknots voor het melden op het forum

Expeditie vindt nieuwe dier- en plantsoorten

Esposa en Jayhawk hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkIn de bergachtige regenwouden van Nieuw-Guinea zijn door onderzoekers honderden nieuwe planten- en diersoorten ontdekt. Tijdens een tocht door het zeer moeilijk begaanbare gebied zijn planten, kikkers, vogels en vlinders gevonden die nog niet bekend waren. De vondst van de nieuwe organismen werd vandaag bekendgemaakt in de Britse krant The Indepentent.

De onderzoekers, die eind vorig jaar hun kamp in de jungle opsloegen, zagen vogels baltsen, een zeldzame goudgevlekte prieelvogel vliegen, enorme bloemen in 'prachtige' kleuren, boomkangoeroes en stekelige miereneters.

Stekelige miereneter
De stekelige miereneter

Ook vonden de onderzoekers waarschijnlijk 's werelds grootste rhododendron. De euforie sloeg pas echt toe, toen de onderzoekers een koppeltje paradijsvogels met zes lijnen op de kop zagen; een vreemd gegeven aangezien het diertje zou zijn uitgestorven. Tot nu toe was het identificeren van het diertje alleen mogelijk geweest door veren van dode vogels te onderzoeken.

Paradijsvogel
Een uitgestorven gewaande paradijsvogel

De dieren leken niet bang van de onderzoekers, dat zou betekenen dat ze niet eerder met een mens in aanraking waren geweest. "We vonden tientallen, misschien wel honderden nieuwe soorten in wat waarschijnlijk het meest ongerepte ecosysteem is in het gehele Aziatisch-Pacifische gebied. Er waren zoveel nieuwe dingen dat we ervan duizelden. En dat was nog maar het topje van de ijsberg", aldus Bruce Beehler, de expeditieleider.

De onderzoekers staan nu al te popelen om naar het gebied terug te keren. De jungle is ongeveer 300.000 hectare groot en ligt in het Foja-gebergte, op zo'n 2200 meter hoogte, in het nauwelijks ontgonnen westen van Nieuw-Guinea. De inheemse bevolking komt er nooit, deze leeft aan zee. Daarbij heeft de Nieuwguinese regering jagers verboden in het gebied te komen. De onderzoekers gaan de komende maanden proberen hun vondsten te classificeren.

Feyenoord probeert K2 te behouden

Feyenoord doet er alles aan om Dirk Kuijt en Salamon Kalou in de Kuip te houden. Nu de kans groot is dat de Rotterdammers volgend jaar in de Champions League uitkomen hopen ze dat het duo wil blijven.

Als K2 behouden blijft zou dat een mooie opsteker voor de fans zijn. Afgelopen zomer leek vooral Kalou te vertrekken. Hijzelf was al akkoord met PSV maar de staf in Rotterdam voorkwam een transfer. Kuijt werd vooral gelinkt aan Tottenham en Liverpool maar die clubs hebben zich nooit bij de technische staf in Rotterdam gemeld. Afgelopen dagen liet Dirk Kuijt in meerdere interviews weten graag door te gaan in de Kuip nu de club de weg naar boven heeft ingeslagen. Er zullen snel gesprekken met beide publiekslievelingen over de toekomst beginnen.

'Stem op een vrouw'

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenMinister de Geus van Sociale Zaken roept alle mannen op, om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart op een vrouw te stemmen. Volgens de minister, die onder andere de portefeuille 'emancipatie' heeft, zitten er nu nog relatief te weinig vrouwen in de lokale politiek.

"Als mannen een prachtig gebaar willen maken voor Internationale Vrouwendag dan op 8 maart, dan kunnen ze dat al doen tijdens de verkiezingen op 7 maart door op een vrouw te stemmen", aldus De Geus. Hij zei dit vandaag tijdens een bijeenkomst van de Visitatiecommissie Emancipatie, die in 2004 werd opgericht om te onderzoek of de overheid voldoende moeite doet om de positie van vrouwen te verbeteren.

Vorig jaar oktober zei minister de Geus al dat vrouwen op gemeentelijk niveau "nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken". Uit onderzoek bleek destijds dat 16% van de wethouders, 20% van de burgemeesters en 25% van de gemeenteraadsleden vrouw is. Het landelijk niveau ligt veel hoger. Van het kabinet is 40% vrouw, in het parlement is ongeveer een derde van het vrouwelijk geslacht.

Recordpoging: samen mp3-luisteren

Bar-Le-Duc had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDoor Packard Bell wordt op Valentijnsdag (14 februari) een wereldrecordpoging georganiseerd. 250 Mp3-luisteraars op de Dam in Amsterdam die allemaal naar hetzelfde liedje luisteren, dat is het doel van Packard Bell.

Dat Valentijnsdag gekozen is, is niet toevallig. De deelnemers worden geacht naar een liefdesliedje te luisteren, waarbij ze met elkaar zijn verbonden via een mp3-speler met twee uitgangen voor een hoofdtelefoon, de AudioTwin Valentine. Als de poging slaagt, wordt deze ingezonden voor het Guinness Book of Records. Het Emma Kinderziekenhuis krijgt de gebruikte mp3-spelers.

Deelnemers aan de recordpoging kunnen voor de helft van de prijs, 69 euro wordt dus 34,50 euro, aan de AudioTwin Valentine komen.

Japanse prinses Kiko zwanger

Icoon AlgemeenPrinses Kiko, de vrouw van de tweede zoon van de Japanse keizer, is zwanger. Dit is vandaag bekend gemaakt door de Japanse publieke omroep NHK. De zwangerschap is natuurlijk al een heuglijk feit, maar wat de gemoederen echt bezighoudt is het geslacht van het toekomstige kindje. De afgelopen veertig jaar zijn er namelijk geen jongetjes geboren aan het Japanse hof. De Japanse regering is daarom voornemens de wet aan te passen zodat ook vrouwen de troon kunnen bestijgen.

Premier Junichiro Koizumi is van mening dat de wetswijziging er hoe dan ook moet komen. "Met het oog op de stabiliteit van de Japanse keizerlijke familie kunnen we dit niet langer uitstellen", zei hij. De conservatieve oppositie is tegen de wetswijziging, omdat een vrouw op de troon 'een millennia oude traditie zou corrumperen'.

Kroonprins Naruhito en zijn vrouw Masako hebben een dochter, de 4-jarige Aiko. Zij zou de eerste keizerin van Japan kunnen worden als de wetswijziging er komt. Prins Akishino en Prinses Kiko hebben twee dochters. Het derde kindje zou in de herfst geboren worden, aldus Japanse media.

Medewerkers hotelschool geschorst voor drugsgebruik

Icoon GezondheidTwee medewerkers van de Hoge Hotelschool Maastricht zijn geschorst omdat ze cocaïne hebben gebruikt. Dit ondanks het feit dat ze de harddrugs niet op school gebruikten, maar thuis. Toch accepteert de schoolleiding dit niet. "We voeren een zero tolerance-beleid. We leiden op voor de gastvrijheidsindustrie. Die staat bol van verleidingen. Studenten moeten die verleidingen, van onder andere alcohol en drugs, kunnen weerstaan", zegt de directeur.

Volgens de directeur hebben de betrokken werknemers het slechte voorbeeld gegeven. Studenten en collega's vertelden de leiding over het drugsgebruik. Inmiddels is ook de politie over het voorval geïnformeerd.

De Kat & De Heks

Daar de tong van de kat zijn belangrijkste instrument is zijn onderzoekers erin geslaagd een kat met een reservetong op de wereld te zetten.

Animatie filmpjes zijn altijd leuk om te kijken, omdat je weet dat er meestal iemand veel tijd in heeft gestoken om het te maken. 'Kumita' is ook weer zo een mooi filmpje. Helaas is dit alleen het pilot-filmpje, en zul je moeten wachten op de volgende delen.

Met dank aan MMaverick voor de submit die ook even bij voorkeur nog weblog@fok.nl mag mailen voor een interessant aanbod.

Nieuwe X-Men game aangekondigd

Activision heeft een nieuwe X-Men game aangekondigd die gebaseerd is op de bioscoophit X-Men: The Last Stand. De game zal op alle current-gen systemen uitkomen, behalve op de PSP. Te weten: PC, PS2, DS, GBA, Xbox en Gamecube. Ook is er een Xbox 360 versie in ontwikkeling.
De game wordt nu nog onder de werktitel X-Men: The Official Movie Game gepresenteerd. De speler zal drie van de 4 X-Men kunnen besturen; Nightcrawler ontbreekt. In het spel zelf zal duidelijk worden waarom dit het geval is. De gamer kiest een van de drie "Men", om daar vervolgens de 28 single-player levels mee te doorkruisen.
De game komt in mei uit in de VS.

Dak Beierse supermarkt stort in

Icoon RampHet dak van de 'Netto'-supermarkt in het Zuid-Duitse Töging am Inn, nabij München, is rond 11:00 uur ingestort. Meerdere mensen zouden onder het puin liggen. Het is echter nog niet duidelijk of er doden of gewonden zijn.

Vermoedelijk is het dak bezweken onder het gewicht van een dikke laag sneeuw. In het zuiden van Duitsland sneeuwt het sinds vannacht hevig. Vorige maand kwamen er in Bad Reichenhall vijftien mensen om toen een dak van een ijshal instortte. Ook op dat dak lag een dikke laag sneeuw.

Het dak zou niet plotseling zijn ingestort, maar langzaam zijn gaan schuiven. Daardoor zouden de medewerkers van de supermarkt zichzelf in veiligheid hebben kunnen brengen.

Update 13.06 uur
Verschillende bronnen spreken elkaar tegen wat betreft het aantal gewonden dat zijn gevallen door de instorting. Novum meldt dat er geen gewonden zouden zijn gevallen, NOS Teletekst meldt dat er minstens tien lichtgewonden onder het puin vandaan zijn gehaald.

CD: Simon Webbe - Sanctuary

Ook al gaf hij een soulful tintje aan de nummers van Blue, ik blijf op mijn hoede als een artiest met boyband-geschiedenis solo gaat. Zo ook bij Simon Webbe. Met zijn solo debuut gaat hij mijn verwachtingen echter behoorlijk te boven. Sanctuary is niet een verlengstuk van wat hij bij Blue deed, en lijkt totaal niet op wat we al kennen van andere artiesten. Simon is duidelijk een nieuwe, eigen weg ingeslagen.

Turkse priestermoordenaar opgepakt

Vince_Taylor en PIM4EVER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Algemeen In Turkije is de moordenaar opgepakt van de 60-jarige priester Andrea Santaro. Het gaat om een 16-jarige student. Hij werd door veiligheidsdiensten in de kraag gevat in de stad Trabzon aan de Zwarte Zee; de plaats waar zondag ook de misdaad plaatsvond.

De jongen heeft verklaard tot zijn daad te zijn gekomen na de commotie over de omstreden Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed. De moord in het grotendeels islamitische Turkije heeft tot geschokte reacties geleid. De Turkse regering veroordeelde de misdaad meteen al. In de Italiaanse media werd vlak na de moord op de rooms-katholieke priester al een link gelegd met de spotprenten. Ook al omdat de dader 'Allah akhbar' (God is groot) had geschreeuwd tijdens zijn daad.


Priester Andrea Santaro (60) gedood 'om spotprentenrel'

Schumacher ziet Honda en Renault als concurrenten

Michael Schumacher heeft vertrouwen in het komende seizoen. Volgens de Duitser lijken Renault en Honda de grootste rivalen te worden.

De zevenvoudig wereldkampioen zegt op zijn website: “Renault lijkt het sterkste team op dit moment, maar Honda en wij liggen daar niet ver op achter. Ik zie geen redenen voor ons om niet optimistisch te zijn.

Schumacher heeft goede tijden neergezet in de nieuwe Ferrari 248 F1, maar aan de tijden van Fernando Alonso kon de Duitser niet komen. De teams hebben nog ruim een maand om zich voor te bereiden op de eerste Grand Prix in Bahrein. Dan zal duidelijk worden welk team zijn zaakjes het beste voor elkaar heeft.

Vertrek Landzaat bespreekbaar

Na de komst van Joey Gudjonsson is het vertrek van Denny Landzaat niet langer onbespreekbaar, zoals vorig seizoen. Dit zegt de trainer van AZ, Louis van Gaal.

"Maar er staat wel een prijs tegenover. Voor de geboden bedragen van vorig jaar gaat hij echt niet weg", aldus de trainer. Omdat Landzaat korter dan Perez in Alkmaar speelt en tevens jonger is, vindt van Gaal dat een vergelijking met de situatie van de Deen niet relevant. Landzaat zou in de belangstelling staan van Ajax, Feyenoord en PSV. Ook zou er interesse zijn van Fiorentina en Real Madrid.

Maandag maakte de club uit de Alkmaarder Hout de transfer van Gudjonsson pas wereldkundig, de oud-speler van RKC Waalwijk tekende eind vorig jaar al een contract in Alkmaar. "Ik ben blij dat ik er nu over mag praten. Ik ben er trots op bij zo'n mooie club te mogen spelen. AZ is qua voetbal een betere optie dan Engeland en in Nederland voel ik me lekker thuis," aldus de IJslander.

KPN en Endemol samen in digitale tv

Icoon TelevisieKPN gaat samen met Endemol digitale televisie aanbieden via breedbandverbindingen en mobiele telefoons. Voor de zomer gaat KPN abonnementen op de markt brengen met zestig televisiezenders in het pakket, aldus de telecomaanbieder.

KPN lichtte vandaag, voor de bekendmaking van de jaarcijfers, haar idee over de nieuwe IP-televisie-dienst toe. Het bedrijf is van plan om in het tweede kwartaal van 2006 televisie via snelle ADSL-verbindingen te gaan verhandelen. Wat de consument voor de nieuwe dienst moet gaan betalen is nog niet bekend.

Om wat vernieuwends te brengen gaat KPN samen met Endemol nieuwe televisieformules uitproberen. Vandaag is daartoe een niet-bindende intentieverklaring getekend tussen de twee. Het is de bedoeling dat KPN en Endemol een joint venture oprichten, die beelden van Endemol gaat exploiteren over de KPN netwerken. De vooralsnog naamloze onderneming gaat de binnen- en buitenlandse Endemol-archieven exploiteren en krijgt dus de beschikking over bijvoorbeeld beelden van Medisch Centrum West, De Mounties, De Mini Playback Show, Tien voor Taal en De Fabriek. Endemol wil ook nieuw materiaal gaan opnemen, speciaal voor de mobiele telefoongebruikers. Met zestig partijen uit de radio- en televisiewereld sloot KPN een deal om beeld en geluid door te mogen geven naar Nederlandse radio's en tv's. Dat is een toename van 23 televisiezenders en zeventien radiozenders die het bedrijf op dit moment doorgeeft aan haar klanten die gebruik maken van de digitale dienst.

Klanten die van de nieuwe dienst gebruik gaan maken, krijgen een modem waarop tot 100 uur video kan worden opgeslagen. Zo wordt het mogelijk om live-beelden te kunnen pauzeren en later verder te kijken. Ook zullen er extra zenders beschikbaar komen met diverse thema's, waaronder muziek, erotiek, sport, nieuws en jeugd. Of die zenders extra gaan kosten is nog niet bekend. Tevens wordt het voor klanten mogelijk om nieuwe films te kunnen kijken middels een digitale videotheek.

Wat is Dit opgave 1 ronde 2

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier
krijg je maar 3 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De opgave

Vaporware 2005

Website Wired heeft zijn jaarlijkse Vaporware wedstrijd gehouden. Vaporware zijn producten die (allang) zijn aangekondigd, maar nog nooit (volledig) op de markt zijn gekomen. Van tien naar één:

10 High-definition TiVo/TiVoToGo voor de Mac
9 Alphagrip Ergonimic Keyboard/Trackball
8 Blu-Ray / HD-DVD discs
7 Team Fortress 2 (Valve)
6 The Legend of Zelda: Twilight Princess (Nintendo)
5 StarCraft Ghost (Blizzard)
4 Microsoft Vista (en Internet Explorer 7)
3 Google's beta-producten
2 Phantom Game Service

en op 1, je raadt het nooit!

Duke Nukem Forever

'Radicale moslims zetten aan tot haatacties'

GalaxyMan en Opnosforatou hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Cartoon MohammedEen illegale club moslimextremisten heeft bewust de Deense cartoonrel gebruikt om een haatcampagne te provoceren. Dat zegt Calude Moniquet van het in Brussel gevestigde dreigingsanalysebureau ESISC. Onder leiding van de Deense moslim Ahmed Abdel Rahman Abu Laban werd een 40 pagina's tellend dossier gefabriceerd, waarmee een moslimdelegatie de islamitische wereld afreisde.

In het dossier stond beschreven hoe Denemarken moslims discrimineert, de bouw van moskeeën verbiedt en gebed onmogelijk maakt. Om hun netwerken te mobiliseren en een wereldwijde actie te ontketenen, werden niet alleen de twaalf gewraakte cartoons toe uit Jyllands-Posten toegevoegd, maar tevens drie 'ergere'. Op één staat Mohammed met een varkenskop, op de tweede verkracht hij een 9-jarig meisje, op een derde wordt een moslim tijdens het bidden door een hond genomen. Bij zijn rondgang zou Laban hebben geclaimd door 29 officiële organisaties te worden gesteund, goed voor 'tussen de 150.000 en 200.000 moslims'. Een deel van deze moslimorganisaties blijkt echter niet te bestaan, zo achterhaalde de Deense krant Ekstra Bladet. Anderen zouden geen medewerking hebben verleend. De achterban van de Deense moslimvoorman zou slechts zo'n 5000 moslims bedragen.

Volgens Moniquet is een groot deel van de acties voorbereid tijdens de pelgrimstocht naar Mekka vorige maand, waar twee miljoen moslims bijeen waren. Met de provocatie wil de moslimbroederschap heel West-Europa aan de sharia onderwerpen. Moniquet zegt zijn analyse te hebben gecheckt bij gematigde moslimorganisaties en inlichtingendiensten. Die bevestigden hem dat West-Europa in het algemeen en Denemarken in het bijzonder rekening moeten houden met een verhoogd risico op aanslagen.

Mohammed met varkenssnuit
Mohammed met varkenssnuit, één van de drie 'extra' cartoons uit het dossier

Nederlander maakt speelfilm met mobieltjes

BdR had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon FilmDe Nederlandse regisseur Aryan Kaganof heeft een speelfilm gemaakt met behulp van acht mobiele telefoons. In elf dagen tijd maakte hij de film 'SMS Sugar Man' in Zuid-Afrika, waar de regisseur ook woont. De beelden zijn opgeblazen naar 35 millimeter en het resultaat hiervan is volgens producent Dv8 Films boven verwachting. Volgens de organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot is het de eerste keer dat een film op deze manier is opgenomen.

De liefdesfilm speelt zich af rond kerstavond. In de productie spelen drie acteurs en het budget was ongeveer 136.000 euro. Vanaf mei zal het te zien zijn via onder meer mobiele telefonie, internet, bioscoop, televisie en dvd. Of 'SMS Sugar Man' ook in Nederland te zien zal zijn is onbekend.

AOL en Yahoo willen 'postzegel' op mailtjes

Icoon InternetDe maildiensten van Yahoo en AOL zijn van plan een nieuwe dienst op te zetten, waarmee verzenders van commerciële e-mail tegen een vergoeding de verzekering krijgen dat verzonden mails daadwerkelijk aankomen en niet ergens in een spamfilter blijven hangen. De berichten met een 'digitale postzegel' zullen direct in de postbussen bezorgd worden, zo garanderen de concerns.

Organisaties als het Amerikaanse Rode Kruis, uitgever The New York Times en kredietrapporatagebedrijf Experian zouden al toegezegd hebben gebruik te willen maken van de 'e-mailzekerheid', die tussen de 0,25 en 1 cent per bericht zal gaan kosten. Het gebruik van de postzegel is optioneel. Voor gebruikers van Yahoo en AOL die er geen behoefte aan hebben verandert er in de praktijk niets.

Sjoera Nas van de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom heeft bedenkingen tegen het onderscheid in mailverkeer. Zij stelt dat AOL en Yahoo zich moeten inspannen om alle mail goed af te leveren, bijvoorbeeld door betere spamfilters te installeren.

'I love verkeersregels'-campagne mislukt

I love verkeersregelsDe 'I love verkeersregels'-campagne van minister Peijs is mislukt. Dat blijkt uit het Nationale Automobilisten Onderzoek van Your Personal Call Assistant (YPCA) en De Vos & Jansen Marktonderzoek onder 1145 mensen. Daaruit komt naar voren dat de Nederlandse automobilist het rijgedrag amper aanpast door de campagne. Nog geen zeven procent van de ondervraagden geeft aan dat wel te doen.

60-plussers lijken iets vatbaarder voor de boodschap. Bijna elf procent van hen zegt 'aardiger' te zijn gaan rijden. Maar meer dan de helft van de automobilisten is het erover eens dat de campagne geen effectief middel is om agressie in het verkeer aan te pakken.

Opmerkelijk is dat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in november vorig jaar met een onderzoek kwam waaruit bleek dat zestig procent van de Nederlanders zegt dat de nieuwe campagne heeft geholpen om meer bewust te worden over het eigen verkeersgedrag. Toen gaf minister Peijs dan ook aan tevreden te zijn met de campagne.

Delfts raadslid: bekladden hoort erbij

De WitGemeenteraadslid Jan Peter de Wit van Leefbaar Delft heeft geen spijt van het bekladden van een verkiezingsposter van de SP. Vorige week zette De Wit in de vroege ochtend zijn fiets tegen een verkiezingsbord, klom op zijn zadel en bekladde een SP-affiche. Van de tekst 'een beter Nederland begint hier' maakte hij: 'een beter Nederland begint met gratis bier'.'

Helaas voor De Wit liep er iemand voorbij met een hond die het raadslid herkende. De hondenbezitter maakte van het tafereeltje een foto met zijn gsm en speelde die door aan de lokale krant.

Volgens De Wit hoort het bekladden van andermans posters er ''gewoon bij.'' Het moet ook gezien worden als een ludieke actie meent hij: ''Gewoon omdat ik vind dat de SP de poster niet op had mogen hangen, omdat gemeenteambtenaren dat pas half februari gaan doen. Ik vind het asociaal dat de SP zelf al aan de slag was gegaan. Bovendien vind ik de poster van de SP te groot, er is bijna geen plek meer voor andere partijen.''

De Wit zegt in het verleden, voor zijn raadslidmaatschap, nog wel eens een affiche te hebben volgekalkt. Deze verkiezingsronde vindt hij het wel mooi geweest, maar bij een volgende ronde denkt hij gewoon weer een stift ter hand te nemen.

De gemeente Delft heeft overigens laten weten alle posters die er nu hangen te verwijderen. Dit omdat het in Delft gebruikelijk is dat ambtenaren de affiches ophangen. Dat zal gebeuren op 15 februari. Wie daarna een poster overplakt, kan rekenen op een boete.

Slaapplaatsen militairen wel gepantserd

AlgemeenDe militairen die worden uitgezonden naar de Afghaanse provincie Uruzgan, zullen niet in gepantserde containers slapen, zo meldt het ministerie van Defensie.

Afgelopen zaterdag meldde Generaal Berlijn dat hij alles op alles zou zetten om het risico voor de Nederlanders zo klein mogelijk te houden. Hij noemde als voorbeeld dat de militairen zouden kunnen slapen in gepantserde containers. Volgens een woordvoerder van het ministerie is dat echter nooit de bedoeling geweest.

De bouw van het kamp begint half maart. Een aantal onderdelen van het hoofdkamp wordt zeker gepantserd. Hieronder zijn de eetzaal en de commandoruimte.


Update 10.47 uur
Een woordvoerder van het ministerie van Defensie heeft laten weten dat de Nederlandse vredestroepen wel degelijk de beschikking krijgen over gepantserde slaapvertrekken. De militaire vakbond AFMP noemde het "buitengewoon merkwaardig en ernstig" als de top van Defensie eerdere toezeggingen over de beveiligde slaapvertrekken niet na zou komen. De verwarring is waarschijnlijk ontstaan door het verschil in 'gewone' (met pantser beveiligde slaapvertrekken) en 'extra' gepantserde ruimtes.

"Iedereen slaapt straks in een gepantserd vertrek. De prefab-containers krijgen een pantserplaat op het dak, dat bescherming biedt tegen mortieren, raketten of kogels. Dat is nog nooit eerder gebeurd, ook niet in Irak". De wanden van de containers worden beschermd via beschermingswallen, die uit gestapelde zakken grind zijn opgebouwd. "Daarnaast hebben we nog extra gepantserde vertrekken, aldus de woordvoerder van het ministerie. "Het gaat dan om het commandocentrum, de operatiezaal en de eetzaal, die tevens dient als bunker tijdens grootscheepse aanvallen.

Ghana wil Owusu-Abeyie


Ghana wil dat Quincy Owusu-Abeyie voor hen gaat spelen op het aankomende WK in Duitsland. Ghana heeft net een teleurstellend Afrika Cup-toernooi achter de rug.

Owusu-Abeyie heeft al enkele wedstrijden gespeeld voor Jong Oranje. Volgens de FIFA-reglementen kan hij echter nog altijd van land veranderen. Omdat zijn roots in Ghana liggen, overweegt de Ghanese Voetbalbond hem over te halen.

De 19-jarige speler van Spartak Moskou is zojuist vertrokken uit Londen. Hij speelde daar twee seizoenen bij Arsenal, maar kwam tot slechts vijf wedstrijden. De snelle aanvaller speelde in zijn jeugd bij Ajax.

Kwasi Nyantakyi, voorzitter van de Voetbalbond, denkt dat de selectie moet veranderen, na de dramatisch verlopen Afrika Cup. "Hoewel ik denk dat een trainer zoiets moet beslissen, vind ik persoonlijk wel dat er iets moet veranderen."

Giel Beelen langer bij Radio 3FM

Giel Beelen blijft in elk geval tot 2008 te horen op Radio 3FM. De dj heeft gisteren zijn contract met de VARA en de radiozender verlengd tot augustus 2008. "Ik ben blij dat ik tot 2008 de dag met een dansje kan beginnen", aldus Giel Beelen na de ondertekening van het contract. Hij maakt iedere ochtend het programma 'Giel' op Radio 3FM.

"Giels humor en zijn drive om grenzen te verkennen passen bij de VARA. Ik ben heel blij dat hij er voor gekozen heeft om bij ons te blijven werken", zo zegt VARA-voorzitter Vera Keur. Ook zendercoördinator Florent Luyckx van 3FM is blij dat zijn ochtend-dj blijft. "In het grote aanbod op de Nederlandse radio is de ochtendshow van Giel volstrekt uniek. Zijn keuze van onderwerpen, gasten en muziek is vaak onnavolgbaar, maar levert altijd leuke radio op. Ik ben er trots op dat Giel, die uit onze eigen opleiding komt, kiest voor de zender waar hij het beste tot zijn recht komt. Giel ís Serious Radio."

Giel Beelen
Giel Beelen aan het werk

Affiches Smolders nazistisch beklad

PolitiekHans Smolders, de voormalige chauffeur van Pim Fortuyn, die zich verkiesbaar heeft gesteld voor de gemeenteraad in Tilburg voelt zich bedreigd door bekladdingen van zijn verkiezingsposters. Zijn foto is op enkele tientallen posters besmeurd met hakenkruizen en leuzen als 'je vrouw is een hoer'. Ook werden er Hitler-snorretjes op zijn gezicht getekend.

Volgens Smolders heeft de politie zich zeer passief opgesteld toen hij aangifte deed. Het was volgens een dienstdoende agent onmogelijk om alle besmeurde posters en borden weg te halen. De lijsttrekker van Lijst Smolders Tilburg heeft geen idee wie er achter de actie zit. Wel werd hij in 2004 bedreigd voor zijn woning. Een man belde bij het huis van Smolders aan en richtte een pistool op hem. De zaak is nooit opgelost.


Een bekladde poster van Lijst Smolders

'Sneer van Verdonk naar Taida is dubieus'

Taida PasicDe aanval van minister Rita Verdonk op de Winterswijkse scholiere Taida Pasic is dubieus. Dat vindt Jacob Kohnstamm van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Via De Telegraaf meldde Verdonk zondag er schoon genoeg van te hebben dat de 18-jarige 'klinkklare onzin zit te verkopen en IND-medewerkers zwartmaakt'.

Het CBP, dat toezicht houdt op de bescherming van de privacy, bracht vorig jaar een advies uit over het voornemen van Verdonk voortaan publicitair tegengas te geven aan asielzoekers die onwaarheden verkondigen in de media. Volgens Kohnstamm heeft Verdonk niet conform dat advies gehandeld, en zou informatie alleen openbaar mogen worden gemaakt indien een goede taakvervulling daadwerkelijk in gevaar wordt gebracht. De CBP-voorzitter zegt extra verbaasd te zijn over de opmerkingen omdat Pasic nog in een procedure zit.

Taida was 18 januari door de vreemdelingenpolitie van school gehaald en in een Rotterdams uitzettingscentrum achter slot en grendel geplaatst, nadat een aanvraag voor een voorlopige verblijfsvergunning was afgewezen. Een rechter bepaalde vrijdag dat het besluit niet zorgvuldig is genomen, en gelastte de onmiddellijke vrijlating van het meisje. Annelies Hoftijzer, de advocate van Taida, zegt verbaasd te zijn over de publieke aanval. Volgens haar was de zogenaamde fraude geen reden tot weigering van de verblijfsvergunning en is deze ook in de rechtszaak niet aan de orde geweest.

In het Algemeen Dagblad zegt de Kosovaarse scholiere opgebrand te zijn door de kwestie. "Ik heb altijd de waarheid verteld, volgens de regels gehandeld en niemand zwart gemaakt. Twee rechters, die over alle informatie beschikken, hebben beslist dat ik voorlopig mag blijven. Zij hebben toch het laatste woord? Of staat er straks weer een agent voor mijn neus?", vertelt Taida. De IND bekijkt momenteel opnieuw of ze in aanmerking komt voor een tijdelijke verblijfsvergunning. "Als het moet, ga ik wel weg. Maar die vier maandjes kunnen het probleem toch niet zijn?"

Culina twijfelgeval tegen Utrecht

De kans is aanwezig dat PSV het woensdagavond in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht zal moeten stellen zonder Jason Culina. De Australiër raakte maandag tijdens de training geblesseerd.

Tijdens de oefensessie ging de 25-jarige aanvaller, die in de winter overkwam van FC Twente, door zijn enkel. Daardoor moest hij direct vertrekken naar de kleedkamer. Dinsdag zal de ernst van de kwetsuur worden vastgesteld.

Theo Lucius is woensdag zeker niet beschikbaar, in de wedstrijd tegen Roda JC kreeg de verdediger zijn vierde gele kaart. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij worden vervangen door Michael Reiziger. André Ooijer is woensdag weer speelgerechtigd, afgelopen zaterdag ontbrak hij wegens een schorsing.

Basisscholieren aan de slag met Citotoets

Icoon OnderwijsZo'n 162.000 scholieren uit de hoogste groep van het basisonderwijs zijn vanochtend begonnen met de Citotoets. De eindtoets wordt gezien als belangrijke indicatie van wat een leerling op de basisschool heeft geleerd, en wordt gebruikt bij de keuze voor de meest geschikte vorm van voortgezet onderwijs.

Ongeveer 85 procent van alle groep-8-scholieren doet mee aan de test. Ze krijgen vandaag, morgen en donderdag tweehonderd meerkeuzevragen te verstouwen over taal, rekenen en studievaardigheden. Bijna 90 procent van de deelnemende scholen laat zijn leerlingen ook het vrijwillige onderdeel wereldoriëntatie doen, dat uit nog eens negentig opgaven bestaat.

De Cito leidt bij zowel de leerlingen als hun ouders vaak tot de nodige stress. Verschillende particuliere huiswerkinstituten bieden inmiddels Citotrainingen aan, waar kinderen worden voorbereid op de test. "Onnodig", meent Annemieke de Jonge van het Cito. "Kinderen kunnen zich niet voorbereiden op de Citotoets." Vincent van Dijk van de site Huiswerkbegeleiding.nl noemt de training een 'schrikbarende ontwikkeling'. "Leerlingen worden bang gemaakt door ouders die niet eens weten wat de Citotoets inhoudt. (..) Ouders overschatten de invloed van de toets. Het is een opname van het niveau dat het kind op dat moment heeft."

Alternatieve eindtoets
Een beperkt aantal scholen toetst de kinderen op een alternatieve wijze. Zo is het Schoolkeuze Advies van adviesbureau Aob Compaz in opkomst. De test zegt met name de intelligentie en de prestatie-motivatie van de kinderen te willen meten. "Je hebt al een beeld van de schoolprestaties", verklaart een docent van een school die voor de alternatieve toets koos. "Maar dat zegt nog niks over het vermogen of inzicht." Een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen wees uit dat de Compaz-toets beter in staat is een goed schooladvies te geven. "De Citotoets is een koud, zakelijk getal. Deze toets is menselijker en geeft een completer beeld van een leerling."

Aantal nieuwe screenshots City Life

Op Worthplaying vinden we een aantal nieuwe screenshots van City Life, een simulatiegame momenteel in ontwikkeling bij het Franse Monte Cristo. In City Life neem je het bestuur van een stad op je en ontwikkel je deze a la SimCity. Je moet bij de uitbreiding van je stad rekening houden met 6 verschillende bevolkingsgroepen die allemaal verschillende eisen hebben.

City Life zal op 12 mei van dit jaar verschijnen voor het PC-platform.







KNVB haalt Rijswijkse club uit competitie

VoetbalDe KNVB heeft alle elftallen van voetbalvereniging Marathon Azzuri uit Rijswijk uit de competitie gehaald. Dat is de straf voor herhaaldelijk wangedrag tijdens wedstrijden. Dit seizoen heeft de voetbalbond de club al vijf keer wegens ernstig wangedrag van spelers moeten bestraffen. In de twee seizoenen hiervoor werd Marathon Azzuri ook al zes keer veroordeeld wegens geweld op het veld.

Volgens de KNVB gaat het om zeer ernstige overtredingen: ''Mishandeling van de scheidsrechter of tegenstanders waarbij meerdere spelers betrokken zijn.'' De goede moeten onder de kwade lijden want alle spelers - zelfs de 6-jarige voetballertjes uit de F-jeugd - mogen dit seizoen niet meer voor hun in 1932 opgerichte club in actie komen.

-
Meer sportnieuws op FOK!sport.

Ajax praat met Winter

Voormalig voetballer Aron Winter is de belangrijkste kandidaat om John van den Brom op te volgen als coach van Jong Ajax.

Momenteel voeren de 38-jarige Winter en de Amsterdamse club daar gesprekken over. Winter slaagde onlangs voor de cursus coach betaald voetbal en loopt nu stage bij Ajax A1. Kort geleden trad Winter al toe tot de ledenraad van Ajax en hij is tevens assistent van Foppe de Haan, bondscoach van Jong-Oranje.

Het Binnenhofklasje naar Afghanistan

Enigszins beteuterd keek de meute ouders toe hoe hun kroost opgetogen de bus in stapte. Dit jaar geen dagje Efteling, Safaripark Beekse Bergen, Dolfinarium Harderwijk of een dag ravotten op Kamp Zeist. De bestemming van het schoolreisje van dit jaar is Uruzgan. Kofi Annan had voor deze verre bestemming korting kunnen regelen. Maar ondanks deze meevaller was het schoolreisbugdet volgens penningmeester Gerrit net niet toereikend genoeg voor een reis van twee weken naar dit spannende Afghaanse themapark. Gelukkig kon Rita's Reisbureau nog korting geven op de transportkosten. Dus al zwaaiend lieten de kinderen hun dierbare ouders en een huilende Boris achter.

Stam boos op Hiddink

Jaap Stam is teleurgesteld in PSV. De toekomstige speler van Ajax baalt ervan dat de club uit Eindhoven hem als geldwolf afschildert. Voor Stam speelt geld juist geen rol van betekenis in zijn keuze voor de Amsterdammers.

In eerste instantie was Hiddink de eerste die hem voor een terugkeer komend seizoen polste. Hiddink wilde met de verdediger nog 'praten over de technische invulling van zijn rol', Stam wilde juist dat PSV eerst zaken deed met AC Milan.

Ook Ajax meldde zich voor de verdediger, zij bewandelden wel de juiste route, waarna Stam toehapte. Het verwijt dat Stam enkel voor het geld heeft gekozen weerspreekt de voormalige international. Bij de club uit de ArenA verdient hij zelfs twee ton per jaar minder dan dat hij zou gaan verdienen bij PSV.

Sjeng Schalken wint bij rentree

Sjeng Schalken heeft een succesvolle rentree gemaakt. De Limburger won in Bergamo van de Duitser Tobias Summerer: 6-2, 6-3.

Schalken speelde zijn eerste partij sinds juli 2005. Onze landgenoot kampte met allerlei fysieke ongemakken, zoals de ziekte van Pfeiffer en een lage hernia. Schalken staat inmiddels 268e op de ATP-ranking, maar had gisteren geen kind aan Summerer: “We spelen in Bergamo op een redelijk snelle indoorbaan. Het ging hard, maar ik voelde me vrij en ik wist mijn slagen weer te vinden.” De Nederlander beseft dat hij nog een lange weg heeft af te leggen: ” Het is een prachtige dag, maar het zal even duren voor ik het vertrouwen in mijn lichaam heb hervonden.”

CD: Prefuse 73 - Security Screenings

Mix hiphop met jazz, electro en noise rock elementen, flikker er een aantal weirde samples bij, en je hebt de essentie van het nieuwe album van Prefuse 73 te pakken.
Prefuse 73 is één van de vele aliassen van Hiphop/Electro producer Scott Herren. Het vorige album Surrounded By Silence werd vooral gekenmerkt door de vele gastoptredens van met name rappers, waaronder een aantal leden van de Wu-Tang Clan. Ook op Security Screenings wordt Herren bijgestaan door bekende namen als Keiran Hebdan (akaFour Tet) en Babatunde Adebimpe (TV On The Radio), maar de muziek is ditmaal toch vooral afkomstig uit het brein van Herren.

prefuse73

Beeld Saddam te controversieel voor expositie

Icoon KunstEen kunstwerk van een vastgebonden Saddam Hussein in een watertank is te controversieel om te worden tentoongesteld in de Belgische plaats Middelkerke. Dit heeft burgemeester Michel Landuyt van de kustplaats gezegd. Landuyt vreest voor de reacties die het beeld zou kunnen oproepen.

Het beeld, dat de naam 'Shark' draagt, is een creatie van de Tsjechische kunstenaar David Cerny. Het kunstwerk toont de oud-president van Irak in zijn ondergoed en met de handen op de rug gebonden in een watertank. De creatie vertoont een sterke gelijkenis met een beroemd beeld van de Britse kunstenaar Damien Hirst. Diens tijgerhaai in een glazen tank met formaldehyde werd in 1991 genomineerd voor de Turner Prize, een prestigieuze onderscheiding voor beeldend kunstenaars.

Volgens Landuyt is het beeld echter te controversieel. Hij denkt dat "bepaalde bevolkingsgroepen" als moslims en toeristen uit sommige landen tegen het kunstwerk zouden kunnen gaan ageren. Shark werd vorig jaar nog zonder problemen tentoongesteld in de Tsjechische hoofdstad Praag. Over twee maanden zal het kunstwerk waarschijnlijk te zien zijn in het Museum voor Moderne Kunst in Oostende, eveneens in België.


Het bewuste kunstwerk

Zeker 10 doden bij ongeluk toeristenbus Rome

Icoon AlgemeenBij een ongeluk met een toeristenbus in Rome zijn maandag zeker tien doden gevallen. Enkele andere passagiers raakten zwaargewond. De bus stortte van twintig meter hoogte in een ravijn en kwam in de tuin van een huis terecht, zo meldt het persbureau Ansa.

Het ongeluk gebeurde in het noordwesten van de Italiaanse hoofdstad. In de bus zaten 31 Turkse toeristen die terugkeerden van een feest in het centrum van de stad. Reddingswerkers waren snel ter plaatse en zijn bezig met het bevrijden van passagiers die nog vastzitten in de bus. Het voertuig is totaal verwoest.

[TTT] De invasie van Denemarken!

De hele wereld is in rep en roer over de Deense cartoons met afbeeldingen van Mohammed. Negatieve reisadviesen en brandende ambassades domineren het nieuws. Hier op Fok hebben tal van users hun door de crash verdwenen usericon vervangen door een pro- of anti-Denemarken icon en zit het centrale topic in NWS inmiddels op deeltje 17.

Maar gelukkig is Onzin voor je leven het lichtpuntje in deze crisis, want met een beetje hulp van The Brick Testament wordt de op hande zijnde invasie van Denemarken hilarisch uitgebeeld in Denemarken aangevallen!!

Een geweldig topic van ChillyWilly.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.