Oprah en Letterman zijn weer vrindjes

Icoon TelevisieDe Amerikaanse talkshowhosts Oprah Winfrey en David Letterman hebben een langslepende ruzie bijgelegd. Zestien jaar lang wilden de twee niet in elkaars show verschijnen, maar met het verschijnen van Oprah in Lettermans 'The Late Show' kwam er een einde aan die vete.

"Wat we ook tegen elkaar hadden, dat is vanaf nu verleden tijd", liet Oprah aan Letterman weten. Die laatste prees de zwarte presentatrice voor haar grote betrokkenheid bij verschillende liefdadigheidsacties. "Jij hebt veel betekend voor een hoop mensen", stelde Letterman. De problemen zouden zijn ontstaan na diverse grappen die Letterman maakte over zijn collega en rivale. In 2003 had Winfrey nog in een interview gesteld nooit te zullen verschijnen in The Late Show. "Ik zou me niet op mijn gemak voelen als ik het mikpunt ben van zijn grappen."

Na afloop van het programma begeleidde Letterman Oprah naar de première van haar Broadwayshow 'The Color Purple'. De uitzending was overigens de bestbekeken Late Show in elf jaar tijd. 13,5 miljoen Amerikanen stemden af op het programma, drie keer meer dan een gemiddelde uitzending.

Oprah Winfrey en David Letterman