Sky Radio gooit het muziekbeleid om

Sky Radio'Saai Radio'. Zo wordt Sky Radio ook wel eens genoemd. De non-stop muziekzender draait veel rustige muziek. Daarnaast is de frequentie waarop verschillende platen langskomen erg hoog. Daar gaat de zender nu wat aan doen. Vanaf nu is er een 'relaxtere muziekmix' te horen met meer variatie in de muziekkeuze.

Sky Radio houdt continu luisteronderzoeken naar wat mensen willen horen. Uit deze onderzoeken onder tienduizenden luisteraars is nu gebleken dat luisteraars meer variatie willen en dat de muziekmix relaxter moet zijn. "Dit hebben we inmiddels doorgevoerd en de reacties van onze luisteraars zijn zeer positief. Het programma klinkt lekkerder en we herhalen de muziek minder", zo zegt Algemeen Directeur Carlo de Boer van Sky Radio.

Dat Sky Radio ging ingrijpen, was ook wel nodig. De zender scoorde steeds slechter in de luistercijfers. In 2003 haalde de zender nog bijna veertien procent marktaandeel en was het veruit marktleider. Bij de meest recente meting van de marktaandelen haalde Sky Radio nog 8,6 procent.