Online dating in opkomst

aphx had ons via de nieuws-submit te melden:

Steeds meer Internetgebruikers maken gebruik van online dating sites. Dat meldt onderzoeksbureau Multiscope. Met haar bereiksmetingsysteem Viviscan constateert het bureau een toegenomen interesse in sites die zich toeleggen op online dating. De opkomst maakt deel uit van een bredere 'social networking' trend. De meeste dating sites zijn in de periode tussen eind 2003 en maart 2004 voor het eerst verschenen in de maandelijkse Multiscope Visiscan top 250. In deze ranking staan Nederlandse sites die meer dan 400.000 unieke bezoekers per maand trekken.

Volgens Multiscope is Relatieplanet binnen het datingsegment met afstand marktleider. Deze site trekt ruim 1 miljoen unieke bezoekers per maand. Lexa en MSN Dating completeren de top 3. Nieuwkomer in maart is Meetic, een van origine Frans bedrijf.

De opkomst van online dating maakt deel uit van een bredere 'social networking' trend. Als voorbeelden hiervan noemt Multiscope onder meer Schoolbank.nl, CU2, het FOK!forum en Gathering of Tweakers. Het forum van FOK! staat 153e in de Multiscope ranking.

Internationaal krijgt Orkut van Google veel media-aandacht. Tot op heden surft echter minder dan drie procent van de Nederlandse internetgebruikers naar deze site. Het onderzoek van Multiscope wordt uitgevoerd onder een representatief panel van ruim 1.500 Internetgebruikers.