Alex Adventures Part 9

Jullie lezen het goed, schoolwerk moet er ook nog gedaan worden. Nu hoor ik jullie al denken, 'ja mooi verhaal, geloof er geen ene fok van', maar helaas, tussen al deze mooie vrouwen, stranden en bloedhete zon, moet er ook nog gewerkt worden. En dat begon ook weer eruuug lekker deze week.

Goed, ik ga dus gewoon relax naar de les, en ben denk ik 1 minuut te vroeg. Ik kom dus binnen, kijk om heen en zie dat mensen bezig zijn met een of ander gek stencil. Het blijkt dus een zogenaamde 'pop quiz' te zijn (zo, lekkere basisschool-mentaliteit), maar het werd nog erger. Omdat ik volgens de professoren te laat binnen kwam (gek, mij horloge gaf toch echt aan dat ik op tijd was), mocht ik deze test dus niet maken. Dus ik natuurlijk over de rooie (helaas, geen duizend piek) en zeg dat ik op tijd was. Nou, als ik een bevel van de Supreme Court had meegekregen, dan had ik nog niet mjin test mogen maken, zo strict waren ze dus. Echt zo belachelijk, ik kan me er nu nog steeds druk over maken. Niet dat ik die test geweldig zou hebben gedaan (we moesten blijkbaar iets lezen, maarja ik zat op het strand), maar het gaat om het principe.
Nog iets hier wat ook weird is met een grote W. 'Academic Dissonanty' om gewoon in normaal Nederlands, spieken. Wij als internationale studenten weten volgens mij niet beter dan dat (standaard middelbare school opvoeding). Maar als er eenmaal een test is, dan zie je alle Amerikaanse studenten vooraan zitten, braaf hun ogen op hun eigen werk houden, terwijl je achterin alle internationale studenten gretig met elkaar zien overleggen en ogen overal behalve bij jezelf antwoorden bekijken. Toch wel grappig om te zien hoe dat kan verschillen per continent.

Ik moet ook zeggen dat het einde in zicht komt, nog 8 weken en dan zit het erop. Ik probeer nog zoveel mogelijk te schrijven, maarja, op een gegeven moment houdt het op. Jullie hebben over 2 weken een mooie column over Spring Break van me tegoed, dus kijk daar naar uit. Verder zal ik deze column graag willen vullen over hoe brak en ziek ik was deze week, maar ik weet dat jullie daar niet op zitten te wachten. Dus dan hou ik het hierbij. Suggesties of opmerking, laat het me weten. Take Care

Alex