FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 maart 2000

Apen overvallen water transport

illco had ons via de newssubmit het volgende te melden: Apen overvallen watertransport

In het noorden van Kenia heeft een troep apen acht mensen verwondt toen het een watertransport overviel.
De apen besprongen het konvooi van drie tankwagens voor het dorp Tabaka in het noorden van het land. Zij gooiden stenen en beten en krabden de bewoners, en toen die eindelijk op de vlucht waren geslagen deden de apen zich aan de watervoorraad tegoed.

Maar de dorpsbewoners lieten het er niet bij zitten. Met machetes en bijlen keerden ze even later terug en wisten ze 8 apen te doden en het kostbare water te heroveren.

In Noord-Kenia, tegen de grens met Ethiopië heerst al maanden een voor mens en dier dramatische droogte. Mensen worden met tankwagens bevoorraad. De laatste weken zoekt een toenemend aantal dieren, waaronder apen, gazellen en hazen, de dorpen op om daar aan water te komen.

DVD-rewriter op komst

TDK introduceert binnenkort de DVD-ReWritable, een schijfje dat vele malen overschreven kan worden. De DVD begint nu pas ècht volwassen te worden. TDK heeft het schijfje in samenwerking met Pioneer ontworpen en ontwikkeld. Daarmee produceert TDK de digitale opvolger van de analoge VHS videoband. Als je over een DVD-speler beschikt die in zowel hogere als lagere kwaliteit kan opnemen, varieert de speelduur van een DVD-RW van standaard 120 minuten tot maximaal zes uur. De verwachte levensduur van een DVD-RW-schijfje is meer dan zeventig jaar. De gewone DVD-R van TDK kun je slechts één keer beschrijven.

Nu is het alleen nog even wachten tot het allemaal betaalbaar is in Nederland, zal een kwestie van een paar jaar zijn.

Ruimtestation bij grof vuil

Bananeman meldde ons via de newssubmit het volgende:

Het International Space Station, het Amerikaans/Europees/Japans/Russische project om een permanent bemand ruimtestation in een baan om de aarde te brengen, rolt van het ene probleem in het andere. Vaak zijn de problemen het gevolg van het feit dat de Russen niet in staat zijn hun beloofde bijdrage op tijd te leveren, maar ook de Amerikanen kunnen er wat van!

De firma Boeing heeft vorige maand namelijk twee hogedruktanks voor het ruimtestation zoekgemaakt. Volgens Boeing zijn ze 'per ongeluk' bij het grof vuil gezet bij een verhuizing van de vestiging in Alabama. Medewerkers van het bedrijf hebben de plaatselijke stortplaats afgespeurd, maar konden de tanks niet meer vinden. De dingen kostten slechts 375.000 dollartjes per stuk. Een woordvoerder van Boeing verklaarde tegenover de plaatselijke krant dat Nasa wèl gewoon voor twee nieuwe exemplaren moet betalen als het de tanks alsnog wil hebben.

Een beetje vreemde mentaliteit daar bij Boeing!

Alex Adventures Part 9

Jawel, na een paar weekjes van afwezigheid is eindelijk de nieuwe column er weer. De reden van de afwezigheid is de vele feestjes, parties en ander uitgaansgeweld (dit in de niet aggresieve uitdrukking). Gelukkig kon ik nog tijd vinden om iets in mekaar te gooien en viola, een nieuwe editie, vers van de pers uit hartje St. Pete, Florida in uiteraard de US of A. So sit back and enjoy the ride....

De winnende paraplu bestond al 6 jaar

Harley had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De paraplu die heeft gewonnen in de categorie : Idee van de Nationale Wedstrijd voor Jonge Onderzoekers, bestond al 6 jaar en was zelfs officieel geregistreerd door Ros Pavlik uit Wassenaar.

Een blundertje van de jury? "De grootste fout die ze kan maken", zegt directeur W. Pijzel van de Nederlandse orde van uitvinders onomwonden. "Dit had natuurlijk makkelijk vermeden kunnen worden als in de jury iemand had gezeten die op de hoogte is van de octrooi-literatuur."

Kruit: "Het is niet zo belangrijk dat de paraplu al bestaat. Het gaat erom dat jongeren zelf nadenken en iets verzinnen dat nieuw is voor hen. Ze zijn in het hele proces geen mensen tegengekomen die hun uitvinding al kenden, dus is het in orde."

De jongens mogen hun prijs (een multimediacomputer) houden.
Misschien volgend jaar eerst weten wat er al wel en niet ooit uitgevonden is meneer Kruit ?

Lees hier het hele bericht.

Ajax ontslaat Jan Wouters

Dat de twee nederlagen tegen Fortuna Sittard en Twente de directe aanleiding zijn, is nog onduidelijk, maar RTL-sport meldt vandaag dat Ajax trainer Jan Wouters heeft ontslagen. De club zelf wilde via perswoordvoerder Erik van Leeuwen het bericht ontkennen noch bevestigen. "We geven om 14 uur een persconferentie in de ArenA."

Nu blijkt dus dat de clubleiding van Ajax, na overleg met Wouters zelf, hem op non-actief heeft gesteld. Hans Westerhof neemt tot het einde van het seizoen de trainingen over.

De pers vanochtend al lucht gekregen van het gebeuren, want rond een uur of elf hadden cameraploegen van SBS6 en AT5 zich rond het trainingsveld verzameld. Maandagavond waren de eerste voortekenen al daar, omdat Wouters en zijn assistent Jan Olde Riekerink ontbraken bij de wedstrijd van de reserves tegen Vitesse 2. De ochtendtraining van vanochtend begon een half uur later. Op het veld werden de spelers over de beslissing ingelicht door Jan Olde Riekerink. De oefeningen bleven beperkt tot een klein partijtje zes tegen zes.

De positie van Wouters was onhoudbaar geworden. Na het 1-0 verlies zondag thuis tegen FC Twente eisten de supporters opnieuw het hoofd van de trainer. Tot lang na de wedstrijd galmden de spreekkoren door de Amsterdamse metro. Westerhof blijft aan tot het eind van dit seizoen. De directeur opleidingen van Ajax tekende voor volgend seizoen een contract als hoofdtrainer bij Willem II. In de komende negen wedstrijden krijgt hij de taak om Champions League-voetbal voor Ajax veilig te stellen. Ajax staat momenteel vijfde op de ranglijst, vijf punten verwijderd van de nummer twee positie die recht geeft op een ticket voor de kampioenenliga. Wel speelde Ajax een wedstrijd minder.

Wouters werd op 12 december 1998 door het bestuur en directie aangesteld als vervanger van Morten Olsen. Voorzitter Michael van Praag kondigde de toenmalige trainer van het tweede elftal aan als de man die de wederopstanding van Ajax zou inluidden. Met het tweede elftal werd de oud-Ajacied in het seizoen 1996-1997 landskampioen. Het contract van Wouters liep nog door tot medio 2002. De wederopstanding bleef uit. Dit seizoen kwam er weinig verbetering in. De bekerduels en Euopese wedstrijden meegerekend speelde Ajax onder leiding van Wouters 54 duels, daarvan werden er 29 gewonnen, 15 verloren en 10 gelijkgespeeld. In de 25 duels dit seizoen verloor Ajax 5 wedstrijden en speelde 6 keer gelijk.


[Updated by Joost. Er volgt wellicht nog meer, dank alvast aan pocahontas die ons attendeerde via de newssubmit.]

Iridium failliet: 10 miljard weggegooid !

harley had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iridium het telefoon netwerk op satelieten is sinds vandaag failliet.
Dit dure netwerk zou het beste telefoonnetwerk moeten zijn waarmee je overal op de hele wereld bereikbaar zou moeten zijn. Nu ben je dus niet meer bereikbaar aangezien de satellieten worden vernietigd (waarom kunnen ze niet ergens anders voor gebruiken ?)
Het totale geintje om de satellieten in de lucht te krijgen heeft bijna 10 miljard gulden gekost (fl 10.000.000.000,00 - heleboel nullen dus )
Jammer voor de eigenaars voor de superdure iridium telefoons. Tsja jongens dat wordt stoer doen met een telefoon waar je niks aan hebt en veel geld voor hebt neergelegd

Dikke agenten in de Filippijnen

Dikke agenten in de Filippijnen krijgen het zwaar. Agenten met een middel van meer dan 86 centimeter moeten voortaan in het regenseizoen, wat loopt van april tot juni elke maand de 1445 meter hoge vulkaan Pinatubo beklimmen. Daarnaast moeten ze een half jaar lang verplicht joggen en opdrukoefeningen doen, anders volgt er ontslag. Dit alles staat in het nieuwe politie-fitnessplan.

De agenten hebben nog geluk, na een uitbarsting in 1991 werd een deel weggeslagen en kwam de top van de vulkaan zo'n 300 meter lager te liggen

[Gemeld door Ali Salami via de newssubmit]

Stress door computerproblemen

De FNV heeft een onderzoek gedaan naar computeraggressie binnen bedrijven. Daar is uitgekomen dat PC-storingen meer negatieve effecten op de werknemers hebben als eerder werd gedacht. Gemiddeld zo'n één tot anderhalf uur is een werknemer niet bezig met werken, maar het weer aan de gang helpen van zijn PC. Dit levert veel stress op, verhoogt de werkdruk en verziekt de werksfeer. De woede over de storingen loopt soms zo hard op dat de toetsenborden door de werkruimte vliegen.

Hmm, als ik een PC was, dan wilde ik niet op een bedrijf staan
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.