'Snackbar kiss-in' gaat definitief door

Erwin Olaf gaat woensdagavond definitief een 'kiss-in', een publieke zoenpartij, organiseren bij de snackbar in Amsterdam West waar hij zaterdag zou zijn weggestuurd nadat hij stond te zoenen met zijn vriend.

Dit laat de fotograaf weten aan AT5. De kiss-in dient als protest tegen het feit dat Olaf afgelopen zaterdag zou zijn weggestuurd door een snackbarhouder op het Hugo de Grootplein in West, nadat hij op straat stond te zoenen met zijn vriend.

Olaf wil de eigenaar van de snackbar een bloemetje aanbieden, omdat zijn tone of voice naar eigen zeggen 'misschien wat fel' was. Wel staat de fotograaf nog steeds 'duizend procent achter de inhoud van zijn protest'. Om zijn actie helemaal goed te verklaren zal Olaf, naast de bloemen, ook 'een schriftelijke verklaring van zijn argumentatie' aan de snackbarhouder overhandigen.

Erwin Olaf had niet verwacht dat zijn Facebookpost van afgelopen zaterdag zo'n commotie zou veroorzaken. 'Ik reageerde op de snackbarhouder omdat ik al mijn hele leven te horen krijg wat ik wel en niet mag doen als homoseksueel. Ik wil leven zoals ik wil leven. Hopelijk komt er nu in ieder geval nog iets positiefs uit deze hele toestand'. De snackbarhouder, die Olaf zou hebben weggestuurd, deelt de mening van de fotograaf en laat weten dat iedereen woensdag welkom is. 

Maandag liet de eigenaar van de snackbar al weten dat Olaf zelf nogal fel reageerde, toen hij hem 'netjes vroeg om ergens anders te gaan staan zoenen'. De man baalt flink van het incident en de commotie die er omheen is ontstaan. 'Ik vind het jammer ja. Ik heb absoluut niks tegen homo's. Ik heb veel homoseksuele klanten en dat vind ik echt geen enkel probleem'.

Hoeveel mensen er gehoor geven aan de oproep van Olaf weet de fotograaf nog niet. 'Misschien komen er maar drie, dat is ook goed. Maar ik hoop op ongeveer vijftig'.