J. John: "Record in Nederland stond op twee goals"

donroyco

De van FC Twente gehuurde Joshua John baarde afgelopen weekeinde opzien bij zijn nieuwe club FC Nordsjælland door in de wedstrijd tegen Silkeborg IF (6-1 overwinning) vier keer het net te vinden. John zit twee dagen na zijn grote aandeel in de zege nog steeds op een roze wolk.

"Eigenlijk kan ik het nog steeds niet geloven", aldus John. "Vier goals in één helft plus een assist… Het kan niet beter, ieder schot was raak. En dan te bedenken dat mijn record in Nederland op twee doelpunten in één wedstrijd lag."

In zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club (vorige week, 1-1 tegen Aalborg BK) scoorde de rappe vleugelspits ook al. Daardoor voert hij na vijf wedstrijden de topscorerslijst in de Deense competitie aan met slechts twee wedstrijden in de benen. "In Nederland is de taak van een buitenspeler vooral voor het geven van de voorzet. Maar bij FC Nordsjælland wordt van de vleugelspelers gevraagd de diepte op te zoeken. Daardoor kan ik vaak vóór het doel komen."

"Maar het belangrijkste is dat ik hier wekelijks aan spelen kom. Bij FC Twente had ik Nacer Chadli en Dusan Tadic voor me. De trainer, Kasper Hjulmand, noemde mij de schakel die nog bij FC Nordsjælland ontbrak. Door iedere wedstrijd te spelen, straks óók in de Champions League, verwacht ik een betere voetballer te worden", zo besluit John.