Duizenden verwelkomen olympisch team in Den Bosch

Redactie

Het Nederlands olympisch team is maandag in Den Bosch verwelkomd door duizenden vooral in oranje geklede juichende mensen. De sporters kwamen maandagmiddag per trein aan in de Brabantse hoofdstad.

De Nederlandse sporters wisten samen zes gouden, zes zilveren en acht bronzen medailles binnen te slepen en eindigden daarmee op de dertiende plek in de medaillespiegel. Zondagavond werden de Olympische Spelen in Londen afgesloten.

Maandag om 12.00 uur Nederlandse tijd stapte het Nederlandse team in Londen op de trein. Na een overstap in Brussel kwamen ze iets over 16.00 uur aan in Den Bosch. Op het Stationsplein waren duizenden mensen samengekomen om de Nederlandse sporters te huldigen. Op het Stationsplein stonden behalve de huldiging ook verschillende optredens op het programma.

Burgemeester van Den Bosch Ton Rombouts zei maandag dat zo'n twaalfduizend mensen naar de Brabantse hoofdstad waren gekomen. Op het Stationsplein is het zo druk, dat het plein niet meer toegankelijk is, melden de gemeente en de politie. De gemeente raadt mensen af nog naar Den Bosch te komen.

De officiële huldiging van de medaillewinnaars door premier Mark Rutte vindt overigens dinsdag plaats in de Ridderzaal in Den Haag. Dit keer zal koningin Beatrix de medaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Spelen niet direct erna, maar pas op dinsdag 18 december ontvangen. Die bijeenkomst moet het honderdjarige bestaan van de sportkoepel luister bijzetten.

De NS is een van de hoofdsponsors van sportkoepel NOCNSF. Vandaar dat de sporters per trein zijn vervoerd.


Duizenden verwelkomen olympisch team in Den Bosch (Foto: Novum)