FOK! wat een weer...

Goedemorgen! Vandaag zit er een kleine verandering aan te komen. Voor een groot deel van de dag zal de zon schijnen, en blijft het op de meeste plaatsen droog. In Zeeland zal de bewolking wel langzaam gaan toenemen, en die bewolking breidt zich geleidelijk verder over het land uit. Ook zou daar in de avond een bui met eventueel wat onweer kunnen vallen. Verder is het een graadje of 22 a 23 in het noorden tot maximaal 27 in het zuiden. Perfect weer om de BBQ aan te fikken!

Update 14.30 uur

Het liep vandaag iets anders dan de bedoeling was. Er ontstond een buienlijn op de grens tussen de drogere lucht van afgelopen weekend en de vochtigere lucht waar we de komende dagen inzitten. Deze grens schoof echter een stuk verder naar het noorden toe dan voorzien was door de computermodellen. Ook viel op dat er géén of nauwelijks neerslag op berekend was. Ook het feit dat de buien 's morgens al ontstonden was vrij bijzonder, omdat dat in de zomer eigenlijk zelden tot nooit voor komt. 

In het noorden en oosten is er weinig aan de hand. De zone ligt nu precies over midden van het land. Deze trekt echter heel langzaam naar het noorden toe. Ten noorden van deze lijn blijft het overwegend droog. Op de grens en ten zuiden ervan zou er vanmiddag nog een regen of onweersbui kunnen ontstaan.

Soms zijn situaties makkelijker in te schatten, soms ineens heel lastig. Met name als de overgrote meerderheid van alle weermodellen eensgezind is. Bij veel spreiding weet je dat het heel anders kan lopen, maar deze situatie was vrij bijzonder.
In de winter gebeurt dat overigens niet. In de zomer kun je dus soms voor lelijke verrassingen komen te staan.

Weersverwachting
Nederland
Meer weer op FOK!

Voor de eerstejaarsstudenten die in Utrecht gaan studeren is er vandaag de Utrechtse Introductie Tijd. Dit is een gratis festival dat je tot en met donderdag kunt bezoeken om kennis te maken met je medestudenten, de verschillende instellingen, de studentenverenigingen en de stad Utrecht zelf. De toekomstige studenten hebben daar niets te vrezen van het weer. Veel zon, en dat bij een middag-temperatuur aldaar van ongeveer 25 graden. Ook de wind stelt weinig voor. Klik hier voor meer informatie over de UIT.

Weersverwachting
Utrechtse Introductie Tijd
Meer weer op FOK!

Dinsdag neemt de kans op onweer wat toe, maar ook dan zullen veel plaatsen het nog droog houden. De temperatuur loopt zelfs iets verder op naar 25 tot 29 graden.

Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je een linkje naar jouw leukste kiekje submitten aan de redactie, onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen. Geniet ervan vandaag!

meeuwOok de meeuwen genieten van het weer. (Foto: Pien85)