Schietpartij bij universiteit Texas

In de buurt van de A&M universiteit in Texas is een man aangehouden die 'meerdere mensen' heeft neergeschoten. Dat meldt CNN.

Volgens een woordvoerster van de politie bevinden zich meerdere agenten onder de slachtoffers. Over het aantal slachtoffers en hoe zij eraan toe zijn, is nog niets bekend.

De schietpartij vond plaats op een steenworp afstand van de campus. De universiteit heeft mensen gewaarschuwd het gebied waar de schietpartij plaatsvond te mijden.

Update 21.07 uur
De informatie druppelt inmiddels binnen. Twitter meldt dat er honderd schoten zijn afgevuurd met een automatisch geweer. Volgens Mail Online is de schutter inmiddels opgepakt, en proberen de autoriteiten te achterhalen of er sprake is van een eenmansdaad of dat er meerdere schutters zijn. Er zouden twee politieagenten zijn neergeschoten, over verdere doden of gewonden is nog niets bekend.

Update 21.41 uur
Een politiewoordvoerder zei in een persconferentie dat de schutter schoot vanuit zijn huis. Hij heeft bevestigd dat de dader is aangehouden. De politie werd door omstanders gealarmeerd en een van de agenten die op de melding af kwam is overleden. De andere agent werd in zijn been geschoten en ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. Ook werden twee burgers neergeschoten, waarvan er een momenteel geopereerd wordt in het ziekenhuis. De ander is omgekomen. Het dodental staat op twee, over de motieven van de dader tast de politie nog in het duister.

Update 22.33 uur
Diverse Amerikaanse media melden dat de schutter ook is omgekomen. Hij is tijdens het vuurgevecht met de politie ook gewond geraakt en is aan zijn verwondingen overleden.