FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 december 2009

MotoGP vanaf 2012 met 1000cc motoren

De MotoGP-machines zullen vanaf 2012 een motorblok van 1000cc gaan krijgen. De verandering werd gisteren tijdens een motorsportcongres van de FIM goedgekeurd. De eisen waar de motor aan moet voldoen zullen spoedig bekend worden gemaakt.

Hierdoor gaat de MotoGP dezelfde kant op als de Superbikes die al jaren met een 1000cc-blok rijden. Volgens FIM-president Vito Ippolito is er geen vergelijking tussen de beide klasses te maken omdat de MotoGP-motoren racemachines zijn en de Superbikes gebaseerd zijn op straatmotoren.

Kind gewond door ongeval met Ferrari

Een 3-jarig jongetje is vandaag gewond geraakt toen de Ferrari waarin hij meereed op de A20 bij Rotterdam een ongeval kreeg. Volgens een woordvoerder van de politie is het kind in een ziekenhuis opgenomen. De peuter brak beide benen. De vader, een 56-jarige Rotterdammer, raakte lichtgewond. Hij was de macht over het stuur verloren.

De rode Ferrari F50 crashte bij de A20-oprit bij Zevenkamp richting Rotterdam en kwam tegen bomen tot stilstand. De brandweer zaagde het dak van de sportwagen om de inzittenden eruit te halen.

  (foto: ANP)

Nick & Simon winnen Sterren.nl Award 2009

Het Volendamse duo Nick & Simon is door de kijkers van het TROS-themakanaal Sterren.nl uitgeroepen tot beste artiest van 2009. Damaru en Jan Smit kregen voor Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart) de Sterren.nl Award voor beste lied. De prijzen werden vanavond uitgereikt tijdens het Mega Piraten Festijn in het Gelredome in Arnhem.

De genomineerden in de categorie beste artiest, naast Nick & Simon onder anderen Frans Bauer, Gerard Joling, Guus Meeuwis en Marco Borsato, kozen de beste nieuwkomer van dit jaar. De eer ging naar Frans Duijts.

Met de Sterren.nl Awards wil de TROS het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur waarborgen en de muzikanten in dit genre stimuleren.

Das Weisse Band beste Europese film

De internationale productie Das Weisse Band van Michel Haneke is de beste Europese film van 2009. Dat is vanavond bekendgemaakt in het West-Duitse Bochum, waar de Europese tegenhangers van de Amerikaanse Oscars werden uitgereikt.

Haneke werd voor zijn film ook tot beste regisseur uitgeroepen. Kate Winslet bleek de beste actrice voor haar rol in The Reader, Tahar Rahim (Un Prophete) was de beste acteur.

De uitreiking van de Europese filmprijzen vormde de afsluiting van de Europese filmweek in het Ruhrgebied.

Nederlandse delegatie op weg naar Kopenhagen

Een Nederlandse delegatie is vanavond op weg gegaan naar de klimaattop in Kopenhagen. Een speciale trein, de Kopenhagen Express, vertrok onder luid gejoel vanuit Utrecht naar de Deense hoofdstad. Aan boord waren ongeveer tweehonderd reizigers onder wie minister Jacqueline Cramer (Milieu).

Vandaag is uitgeroepen tot wereldwijde actiedag. In de Deense hoofdstad liepen naar schatting honderdduizend actievoerders mee in een demonstratie voor een goed klimaatverdrag. In de Jaarbeurs Utrecht kwamen volgens de organisatie ongeveer 10.000 mensen af op het evenement Beat the Heat Now. "Nederland wil dat het roer om gaat", zei een van de woordvoerders.

De speciale trein deed voor Utrecht zes steden (Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Breda, Den Bosch en Nijmegen) aan. Op elk perron woonden minimaal tweehonderd belangstellenden de lokale klimaatfestivalletjes bij.

Uitslag PSV - AZ

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen PSV en AZ. Hieronder vind je de uitslag.

PSV – AZ 1-0
86' Toivonen 1-0

Toeschouwers: 34.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Phillips Stadion
Gele kaart: Engelaar, Pieters (PSV), Moisander, Moreno (AZ)
Rode kaart: El Hamdaoui (AZ) (2x geel)

Opstellingen

PSV: Isaksson, Manolev, Rodríguez (Ooijer/80), Salcido, Pieters, Afellay, Bakkal (Toivonen/80), Engelaar, Lazovic, Reis (Koevermans/64), Dzsudzsák

AZ: Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Pocognoli (Klavan/46), Elm, Mendes da Silva, Schaars, El Hamdaoui, Pellè (Ari/77), Lens

Australië maakt jacht op kamelen

Scherpschutters hebben in een woestijn in de Australische staat Northern Territory honderden wilde kamelen afgeschoten. De dieren waren op zoek naar water een afgelegen dorp binnengedrongen.

Het is de bedoeling dat de jagers in totaal ongeveer drieduizend kamelen doodschieten. De autoriteiten spreken over een noodslachting. Zij verboden het filmen van het afmaken van de kamelen.

Dierenactivisten laakten de maatregel en riepen toeristen op Australië te boycotten. Vleesproducenten spraken over verkwisting omdat de autoriteiten de kadavers laten wegrotten.

Kamelen zijn ooit in Australië ingevoerd om pioniers te helpen bij hun tochten door de woestijnen. Toen de dieren werden afgedankt, konden zij zich in het wild voortplanten. De ruim een miljoen Australische kamelen gelden inmiddels als de grootste kudde ter wereld.

[WB] Nesbitt wint 1.500 meter in Salt Lake

Christine Nesbitt heeft in Salt Lake City de 1.500 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Canadese bleef met 1:52,76 haar landgenote Kristina Groves en de verrassende Jennifer Rodriguez voor. Beste Nederlandse was Ireen Wüst op plaats negen.

De Duitse Monique Andermüller zorgde in de tweede rit voor een verrassing voor met een tijd in de 1:54 haar persoonlijk record te verbeteren. Maki Tabata ging onder de tijd door en verbeterde haar eigen Japanse record. Ditzelfde deed Rodriguez die een nieuwe Amerikaanse klokte.

Haar tegenstandster in die race Elma de Vries kon niet haar race van Calgary herhalen en werd slechts vijftiende. In de voorlaatste rit kwamen Wüst en Martina Sábliková in actie. Beiden kwamen er niet aan te pas en werden negende en achtste. De laatste rit was een Canadees onderonsje tussen Groves en Nesbitt. Laatstgenoemde kende een goede start en wist het tegen Groves vol te houden, waarna ze met een tijd in de 1:52 een toptijd neerzette.

Uitslag 1.500 meter

#SchaatssterLandTijd
1Christine NesbittCAN1:52,76
2Kristina GrovesCAN1:53,32
3Jennifer RodriguezUSA1:54,19
4Maki TabataJPN1:54,28
5Monique AngermüllerDUI1:54,51
6Yekatrina ShikhovaRUS1:54,78
7Brittany SchusslerCAN1:54,86
8Martina SáblikováTSJ1:55,20
9Ireen WüstNED1:55,38
10Katarzyna WojcickaPOL1:55,56

Stand in wereldbeker

#SchaatssterLandPunten
1 Kristina GrovesCAN410
2 Christine NesbittCAN360
3 Ireen WüstNED257
4 Martina SáblikováTSJ228
5 Brittany SchusslerCAN191
6 Daniela AnschützDUI184
7 Jennifer RodriguezUSA172
8 Katarzyna WojcickaPOL172
9 Diane ValkenburgNED142
10 Yekaterina ShikhovaRUS139

tong80 weer mijlpaal behaald

FOK!user tong80 heeft weer voor een mijlpaal gezorgd en wat voor ééntje! Onze bekende FOK!ker wist het postaantal van yvonne te verdubbelen. Iets waar vele anderen alleen maar van kunnen dromen. Onze tong-uit-de-mond-hangende user is sinds 3 december alweer 9 jaar geregistreerd op FOK! en heeft in die tijd al bijna 375.000 posts weten neer te zetten.

Eerder berichtten we al over de 200.000 posts barrière, maar ook dit weetje konden we natuurlijk niet aan jullie neus voorbij laten gaan.

Het officieele persbericht

Hofland op weg naar Duitsland

Alemannia Aachen wil Kevin Hofland overnemen van Feyenoord. De verdediger van de Rotterdammers ziet een overgang wel zitten naar de club uit de Tweede Bundesliga, meldt Sport1.

Hofland speelt sinds 2007 voor Feyenoord, maar staat al enige tijd op een zijspoor. Bovendien drukt de reservespeler met zijn salaris flink op de begroting van de havenclub. Gisteren werd bekend dat de Rotterdamse club vorig seizoen 16,9 miljoen euro verlies leden.

Een vertrek van Hofland en mogelijk nog meer spelers in de winterstop zou dan Feyenoord wat meer ademruimte geven in financieel opzicht. De Limburger is overigens geen onbekende in Duitsland. Tussen 2004 en 2007 kwam Hofland uit voor VfL Wolfsburg.

Protest Zwitserland tegen minarettenverbod

In Bern, de hoofdstad van Zwitserland, heeft de centrale raad van moslims vandaag een demonstratie tegen het minarettenverbod gehouden. Er kwamen enkele honderden demonstranten opdagen, hoewel er in totaal duizend werden verwacht.

Het protest werd georganiseerd omdat de centrale raad voor moslims het niet eens is met het bindend referendum dat eind vorige maand gehouden werd. Daardoor mogen er nu geen minaretten meer gebouwd worden bij moskeeën. De vier minaretten die Zwitserland nu telt hoeven niet afgebroken te worden.

Eén persoon mocht de demonstratie niet bijwonen, namelijk Pierre Vogel. Vogel is een radicale Duitse Islamitische prediker. Er werd gevreesd dat zijn aanwezigheid een bedreiging zou zijn voor de publieke orde en veiligheid.

Uitslagen Eredivisie (12/12/2009)

Om kwart voor acht begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

sc Heerenveen - Feyenoord 0-2
68' Hofland 0-1
82' Tomasson 0-2

Toeschouwers: 26.100
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Abe Lenstra Stadion

Opstellingen

sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Losada (Sibon/75), Grindheim, Elm, Beerens, Papadopulos, Assaidi

Feyenoord: v.Dijk, Leerdam, Vlaar, Hofland, v.Bronckhorst, Babovic (Biseswar/56), Fer, Tomasson, Landzaat, Wijnaldum, Cissé (Makaay/67)



FC Twente - NAC Breda 3-1
43’ De Graaf 0-1
58’ Stoch 1-1 (strafschop)
67' Stoch 2-1
82' Ruiz 3-1

Toeschouwers: 23.500
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: De Grolsch Veste
Gele kaart: (FC Twente), Penders, Fehér, Leonardo (NAC Breda)
Bijzonderheden: N'Kufo mist in de veertiende minuut voor FC Twente een strafschop.

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Tioté (Akram/78), Ruiz (Carney/84), Brama, Parker (Vujicevic/46), N'Kufo, Stoch

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér (Elshot/ 46), Penders (Gorter/73), Zwaanswijk, Schilder, De Graaf (Kolkka/79), Gilissen, Kwakman, Leonardo, Amoah, Lurling

[WB] Zuid-Koreanen domineren 500 meter

Kyou-Hyuk Lee heeft in Salt Lake City de tweede 500 meter bij de mannen gewonnen. De Zuid-Koreaan bleef zijn landgenoot Kang-Seok Lee en Tucker Fredreicks voor. Ronald Mulder pakte plaats tien met een tijd van 34,60 seconden.

De wedstrijd bij de mannen begon rommelig. Zo kende Jeremy Wotherspoon bij zijn terugkeer in de A-groep materiaalpech, ging Dmitry Lobkov onderuit en waren er problemen met de tijdwaarneming. Tussendoor klokte Mulder, die zich gister wegens ziekte nog af moest melden, nog een zeer snelle tijd. Toen alle problemen achter de rug waren verbeterde de Canadees Jamie Gregg zijn persoonlijk record tot 34,36 seconden.

In de negende rit was het Fredericks die net onder zijn tijd doorging. Een rit later maakte Mika Poutala tegen Kang-Seok Lee na 100 meter een misslag waarna hij de race aan de Koreaan moest laten. In de laatste rit was de andere Lee nog sneller, terwijl de winnaar van gister Yuya Oikawa het liet liggen.

Uitslag 500 meter:

#SchaatserLandTijd
1Kyou-Hyuk LeeZKO34,26
2Kang-Seok LeeZKO34,28
3Tucker FredericksUSA34,35
4Jamie GreggCAN34,36
5Keiichiro NagashimaJPN34,48
6Yuya OikawaJPN34,48
7Fengtong YuCHN34,50
8Mika PoutalaFIN34,52
9Tae-Bum MoZKO34,56
10Ronald MulderNED34,60

Stand in de wereldbeker

#SchaatserLandPunten
1 Kang-Seok LeeZKO523
2 Kyou-Hyuk LeeZKO521
3 Mika PoutalaFIN501
4 Tucker FredericksUSA468
5 Keiichiro NagashimaJPN407
6 Joji KatoJPN373
7 Yuya OikawaJPN328
8 Ronald MulderNED266
9 Jan SmeekensNED242
10 Jamie GreggCAN214

Italië: geen borstvergroting voor minderjarigen

Voor minderjarige meiden in Italië wordt het binnenkort niet meer toegestaan om zich een cup groter aan te meten. De regering is bezig met een wet die het verbiedt om vrouwen onder de achttien jaar een borstvergroting te laten ondergaan. "De ingreep brengt een hoop risico met zich mee wanneer een lichaam nog niet volgroeid is", meent de Ondersecretaris voor Gezondheidsvraagstukken, Francesca Martini.

Als de wet er is zal er ook een patiëntenregister komen van iedereen die een borstoperatie ondergaan heeft. Daarin worden ook de namen van de chirurgen, de klinische resultaten en eventuele complicaties in opgenomen. Met deze lijst wil men de eventuele toename van borsttumoren kunnen volgen.

Er zijn veel jonge vrouwen in Italië die zich graag zouden willen laten 'opknappen'. Uit een enquête van het onderzoeksbureau SWG blijkt dat maar liefst veertien procent van de meiden van zestien en zeventien jaar graag hun borsten zouden willen laten vergroten.

[WB] Wang verslaat Wolf in rechtstreeks duel

De tweede 500 meter voor vrouwen tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Salt Lake City is gewonnen door Beixing Wang. In een rechstreeks duel versloeg de Chinese voor de tweede maal dit seizoen Jenny Wolf, die gisteren de eerste 500 meter won. Wang kwam tot 37,02, een nieuw Chinees record.

Wolf moest met een tijd van 37,17 genoegen nemen met het zilver, Sang-Hwa Lee werd in 37,24 derde. Laurine van Riessen was met haar tijd van 37,88 een stuk sneller dan gisteren en die tijd bleef vandaag lang als snelste staan. Bovendien was het een nieuw persoonlijk record. Omdat ze in de top acht eindigde, plaatst Van Riessen zich voor het olympisch kwalifcatietoernooi eind deze maand.



Uitslag 500 meter
#SchaatssterLandTijd
1Beixing WangCHI37,02
2Jenny WolfDUI37,17
3Sang-Hwa LeeZKO37,24
4Sayuri YoshiiJPN37,86
5Laurine van RiessenNED37,88
6Shihomi ShinyaJPN38,00
7Joelija NemajaRUS38,04
8Shuang ZhangCHI38,05
11Thijsje OenemaNED38,12

Stand in wereldbeker

#SchaatssterLandPunten
1 Jenny Wolf DUI760
2 Beixing WangCHI680
3 Sang-Hwa LeeZKO505
4 Nao KodairaJPN361
5 Annette GerritsenNED355
6 Margot BoerNED315

Uitslag VVV-Venlo - RKC Waalwijk

Om kwart voor zeven begon de wedstrijd tussen VVV-Venlo en RKC Waalwijk. Hieronder vind je de uitslag.

VVV-Venlo - RKC Waalwijk 3-0
17’ Auassar 1-0
22’ Timisela 2-0
79' Leemans 3-0

Toeschouwers: 7.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Saecon Stadion - De Koel
Gele kaart: Schaken, Timisela (VVV-Venlo), H. Mulder, v. Mosselveld, Metaj, Agustien, D. Mulder (RKC Waalwijk)

Opstellingen

VVV-Venlo: Begois, Timisela, v.Kouwen, Paauwe, Fleuren, Leemans, Honda (Boymans/84), Auassar (v. Dessel/78), Schaken, Calabro, Ahahaoui (Viana/58)

RKC Waalwijk: Levita, Colin, Gudde, v.Mosselveld, D.Mulder, Agustien (Obodai/55), H.Mulder, Metaj, Benson, Benschop (Idabdelhay/46), Boerrigter (Berger/80).

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de dertiende speeldag in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
ARC RVVH 3-0
Barendrecht Ter Leede 2-0
DOTO TOGR 2-1
Katwijk Scheveningen 1-2
FC Lisse ASWH 5-0
Noordwijk Capelle 0-1
Rijnsburgse Boys Quick Boys 2-3

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Capelle113036-13
2. Barendrecht102330-11
3. Rijnsburgse Boys102024-10
4. Quick Boys121927-25
5. ARC111815-17
6. FC Lisse121826-19
7. ASWH111719-21
8. Ter Leede101621-16
9. Katwijk101617-18
10. Noordwijk121517-18
11. Scheveningen121316-24
12. RVVH11915-28
13. DOTO12510-34
14. TOGR1239-28

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
Bennekom Jodan Boys 3-2
DOVO GVVV 1-3
Hoek Sparta Nijkerk 1-1
SDC Putten ODIN '59 1-1
Volendam LRC Leerdam 2-1
IJsselmeervogels Kozakken Boys 2-2
Zwaluwen '30 Spakenburg 0-2

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Sparta Nijkerk122831-13
2. Spakenburg132728-14
3. IJsselmeervogels132426-9
4. Hoek122218-12
5. Kozakken Boys132225-21
6. GVVV132126-21
7. Zwaluwen '30121719-21
8. LRC Leerdam111517-17
9. SDC Putten121318-25
10. Jodan Boys131318-23
11. ODIN '59131318-24
12. DOVO131318-32
13. Bennekom13916-33
14. Volendam13816-29

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
CSV Apeldoorn Flevo Boys 2-0
Excelsior '31 Nunspeet 2-0
HHC Hardenberg Go-Ahead Kampen 3-1
SC Genemuiden PKC '83 2-0
WHC ACV 0-0
Harkemase Boys Staphorst 1-3
Berkum Be Quick '28 4-1

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Excelsior '31133125-9
2. CSV Apeldoorn122121-16
3. ACV122121-17
4. Harkemase Boys112023-13
5. Flevo Boys111920-14
6. Berkum121924-18
7. Staphorst121916-14
8. SC Genemuiden131726-22
9. HHC Hardenberg111314-14
10. Be Quick '28121213-23
11. WHC111120-22
12. Nunspeet121115-28
13. PKC '8312915-25
14. Go-Ahead Kampen12617-35

Gibraltar wint Miss World verkiezingen

Gibraltar heeft vanavond de Miss World-verkiezingen in Zuid-Afrika gewonnen. Kaiane Aldorino wist 111 andere schonen te verslaan tijdens de 59ste versie van het evenement. "Bedankt Zuid-Afrika. Dit is het mooiste moment in mijn leven", sprak een geëmotioneerde Aldorino.

Miss Mexico pakte de tweede plaats, gastland Zuid-Afrika eindigde als derde. Namens Nederland deed de Zwolse Avalon-Chanel Weyzig mee.

Bekijk hier de fotoreportage.

Halal kerstdiner op katholieke school

Struisvogelbiefstuk, Pekingeend en gevulde kalkoen zijn enkele menutips die het kerstdiner kunnen sieren. Opmerkelijk genoeg staat bij een katholieke basisschool in Weert voor alle leerlingen halalvlees op het menu.

Directeur Margo Janssen van de Odaschool verklaart dat dit puur uit praktische overwegingen gebeurt, omdat tien van de vierhonderd leerlingen op de school moslim zijn. "De voorgaande jaren hielden we rekening met moslims en daarom moesten we het vlees voor hen scheiden. Nu iedereen halalvlees krijgt, hoeft dat niet meer. Bovendien past de actie juist in het christelijke gedachtegoed, want het is goed om met anderen rekening te houden."

Bij de oudervereniging van de school zijn ondertussen al acht klachten binnengekomen van boze ouders. De voorzitter van de oudervereniging, Jean Paul van der Donk, vindt het belangrijk dat ouders snappen dat er uit praktische overwegingen is gekozen voor het vlees, en dat geloofsovertuigingen niets met deze keuze te maken hebben. "Daarnaast is het voor katholieken niet verboden om halalvlees te eten, terwijl dat wel andersom voor moslims het geval is."

Nog meer tips om je kerstdiner op te leuken (NFWS)

'Trulli voor drie jaar naar Lotus'

Jarno Trulli heeft volgens The Associated Press een contract voor drie jaar getekend bij Lotus F1. Eerder maakte teambaas Tony Fernandes al bekend dat komende maandag de coureurs gepresenteerd zullen worden.

De naam van Trulli is geen verrassing bij Lotus F1, want de Italiaan kan goed overweg met technisch directeur Mike Gascoyne. Beiden werkten in het verleden meerdere malen samen. De tweede coureur van het team is nog niet bekend. Dat lijkt of Heikki Kovalainen of Takuma Sato te worden. Fairuz Fauzy zal waarschijnlijk de test- en derde coureur worden bij de Maleisische renstal.

Hogenkamp naar finale Tennis Masters

Richel Hogenkamp is er in geslaagd om de finale van de REAAL Tennis Masters in Rotterdam te bereiken. Ze klopte in de halve finale Daniëlle Harmsen.

Het toernooi moet het stellen zonder favorietes Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek. Bij hun afwezigheid was Olga Kalyuzhnaya de eerst geplaatste, maar zij werd al snel geklopt door Harmsen. Deze verloor op haar beurt in de halve finale met 6-2 en 6-1 van Hogenkamp. In de finale zal Kiki Bertens haar tegenstandster worden.

Wouter Bos neemt oppositie onder vuur

PvdA-leider Wouter Bos nam vandaag op het congres van zijn partij in Apeldoorn de oppositie onder vuur. Hij uitte harde kritiek op Geert Wilders van de PVV, op D66-leider Alexander Pechtold en op Mark Rutte van de VVD. Eerder op de dag deden ook fractievoorzitter Mariëtte Hamer en partijvoorzitter Lilianne Ploumen van de PvdA dat.

De PvdA moet hard campagne voeren in de twee maanden die nog resten voor de gemeenteraadsverkiezingen begin maart. De sociaal-democraten staan dramatisch slecht in de peilingen.

Bos riep daarnaast de vakcentrale FNV op weer samen met de PvdA te gaan strijden voor een solidair Nederland. Eerder dit jaar was er grote onenigheid tussen PvdA en FNV over de door het kabinet voorgestelde verhoging van de AOW-leeftijd. Nu noemde Bos de vakbeweging de bondgenoot die hij het liefst weer aan zijn zijde ziet. Hij riep de FNV-bestuurders op de strijd samen aan te gaan.

Honderden arrestaties in Kopenhagen

De politie in de Deense hoofdstad Kopenhagen heeft vandaag vierhonderd mensen opgepakt die deelnamen aan een massademonstratie voor het klimaat. Tienduizenden betogers gingen de straat op om maatregelen te eisen tegen de opwarming van de aarde.

Volgens Deense media zijn er bij botsingen tussen demonstranten en de politie minstens twee mensen gewond geraakt, een agent en een betoger. De politieman werd geraakt door een straatsteen en is in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij verkeert niet in levensgevaar, aldus de Deense televisie. De betoger raakte gewond doordat een door hem gefabriceerde bom afging.

In Kopenhagen vindt van 7 tot en met 18 december een klimaattop plaats van de Verenigde Naties.

Honderden arrestaties in Kopenhagen  (foto: ANP)

Mega Man 10 brengt feiten en een nieuwe Robot Master

Eergisteren werd bekendgemaakt dat Mega Man 10 naar Nintendos WiiWare service zal gaan. In dit tiende deeltje zal Mega Man op zoek gaan naar de vaccinatie voor de 'Robotenza', een ziekte die robots gek maakt. Elke Robot Master bewaart een stukje van deze vaccinatie. Eergisteren was al bekend dat we Sheep Man als Robot Master zouden krijgen. Vandaag leren we ook dat Commando Man één van de acht Robot Masters zal zijn. Hieronder volgt nog een heleboel informatie over de game.



Ijs-eindbaas zal een gletsjer stage hebben
Deze stage zal sneeuwmannen met exploderende hoofden en brekende ijsblokken bevatten
Er zal een riool-stage zijn
Stadion stage zal honkbal-gooien robots en een keeper mid-boss bevatten
Daarnaast zijn er voetbal-platforms die stijgen wanneer erin geschoten wordt
Er zal een woestijn level komen
Zandstormen belemmeren je zicht
De Yashichi, een item uit verschillende Capcom-games, keert terug en zal je Life en Weapon Bars vullen
De winkel uit Mega Man 9 keert terug
Verschillende modi
Geen vrouwelijke Robot Masters
In-game achievements
De game zal DLC krijgen
Online ranking
Geen sliding of charge shots
Uit in maart

Wii HD zou saai zijn volgens Square-Enix

Er gaan al jaren geruchten over een HD variant van de populairste console van deze generatie. Hiermee zou de Wii HD in plaats van SD HD ondersteunen. Square-Enix' Akitoshi Kawazu, bekend van een boel Square-Enix series waaronder de SaGa- en de 'Final Fantasy'-serie, vertelt dat hij de Wii 2 saai zou vinden als de console alleen van SD naar HD upgradet.


"If the only difference really in the Wii 2 is only SD to HD would, that would be really quite boring." - Square Enix developer Akitoshi Kawazu

[EK] Goud en WR voor estafettevrouwen

De Nederlandse zwemsters hebben zojuist, tijdens het EK kortebaan in Istanbul, op de 4x50 meter wisselslag met overmacht de gouden medaille in de wacht gesleept. Het kwartet bestond uit Hinkelien Schreuder, Moniek Nijhuis, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo.

De Nederlandse estafetteploeg liet een tijd van 1:42,69 noteren, wat tevens een nieuw wereldrecord betekende. De Zweedse formatie werd uiteindelijk tweede en tikte aan in een tijd van 1:45,13. Het brons was voor de Russische dames en zij klokten 1:46,10.

Voor Dekker en Schreuder was het al de vierde gouden plak. Nijhuis en Kromowidjojo pakten tijdens dit EK beide al één keer het goud.

Worley verrast op reuzenslalom Åre

In het Zweedse Åre heeft Tessa Worley verrassend de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom op haar naam geschreven. Worley had na de eerste run een voorsprong van 0,81 en die wist zij in de tweede manche met succes te verdedigen.

De strijd om het zilver ging tussen Tina Maze en Kathrin Zettel die na de eerste manche gedeeld tweede stonden. In de tweede run was Maze 0,12 sneller dan haar Oostenrijkse tegenstandster. Lindsey Vonn en Maria Riesch, de nummers 1 en 2 in de wereldbeker algemeen, kwamen allebei ten val.



Uitslag reuzenslalom
PosNaamTijd
1Tessa Worley (Fra)2.23,22
2Tina Maze (Slo) +0,57
3Kathrin Zettel (Oos) +0,69
4Federica Brignone (Ita)+1,11
5Kathrin Hölzl (Dui) +1,48
6Michaela Kirchgasser (Oos)+1,65
7Maria Pietilä-Holmner (Zwe)+1,71
8Sarah Schleper (VS) +1,72

Tweemansbob in de achterhoede in Winterberg

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Winterberg is Edwin van Calker in de tweemansbob 24e geworden. Dit was voor Van Calker en invaller-remmer Arno Klaassen niet genoeg om aan de tweede run te mogen meedoen.

Van Calker, die zich met de viermansbob al heeft geplaatst voor de Olympische Spelen in Vancouver, heeft ook een nominatie op zak bij de tweemansbob. Die heeft hij echter nog niet kunnen omzetten in kwalificatie.

De wedstrijd werd overigens gewonnen door de Zwitsers Beat Hefti en Thomas Lamparter. Zij bleven de Duitsers Karl Angerer en Gregor Bermbach voor.

Keiharde porno op station Geldermalsen

Zoals goed nakroost betaamt, vereer ook ik zo nu en dan ‘Hotel Mamma’ met een bezoek.  Niet om een zak met was af te geven of, ondanks dat de Binsbanki nog steeds op omvallen staat, om met een glimlach wat geld los te puiteren, maar gewoon om mijn gezicht te laten zien. Dat was mijn plan toen ik met de trein vertrok richting het pittoreske Leerdam. Een reis van een klein uurtje. Omdat ik het meest depressieve station van de wereld, Geldermalsen, wilde vermijden, koos ik ervoor om via Breda en Dordrecht te reizen. Vrouwe Fortuna bleek mij echter niet bepaald gunstig gezind.

Walchhofer zegeviert op Super G

De Oostenrijker Michael Walchhofer heeft vandaag in Val d'Isere de wereldbekerwedstrijd op de Super G gewonnen. Bij slecht zicht en lichte sneeuwval was Walchhofer 0,28 sneller dan de Amerikaan Ted Ligety.

De Zwitser Carlo Janka, die vorig weekend drie zeges in drie dagen boekte, kwam ten val en haalde de meet niet. In de stand om de wereldbeker gaat Walchhofer met 160 punten aan de leiding. Benjamin Raich, vandaag vijfde, bezet met 125 punten de tweede plaats.



Uitslag Super G
PosNaamTijd
1Michael Walchhofer (Oos)1.20,78
2Ted Ligety (Vs) +0,28
3Werner Heel (Ita) +0,75
4Patrick Staudacher (Ita)+1,14
5Benjamin Raich (Oos) +1,17
6Mario Scheiber (Oos) +1,19
7Aksel Lund Svindal (Noo) +1,43
8Ales Gorza (Slo) +1,65

Albert zegeviert in Essen

Wereldkampioen Niels Albert heeft vanmiddag in het Belgische Essen de vierde veldrit die meetelt voor de Gazet van Antwerpen Trofee gewonnen. Bij de meet had hij tien seconden voorsprong op zijn landgenoot Sven Nys.

Albert ging bijna gelijk vanaf de start in de aanval en alleen Stybar, Nys en Pauwels konden volgen. Na een tempoversnelling van Albert in de derde ronde haakte het trio echter af. Nys probeerde in de slotfase nog wel bij Albert te komen. De wereldkampioen leek wat te verzwakken maar hij wist toch net Nys voor te blijven. Zdenek Stybar kwam als de nummer drie over de meet. Beste Nederlander was Gerben de Knegt die tiende werd.

[EK] Schreuder pakt ook goud op wisselslag

Hinkelien Schreuder heeft bij het Europees kampioenschap kortebaan in Istanbul goud gepakt op de 100 meter wisselslag.

Schreuder, met 57,74 houdster van het wereldrecord, won in een tijd van 57,85, Gisteren won ze nog samen met Inge Dekker goud op de 50 meter vlinderslag en met de Nederlandse estafettevrouwen op de 4x50 meter vrije slag.

Joeri Verlinden werd vijfde in de finale van de 200 meter vlinderslag. Met 1.51,36 verbeterde hij zijn eigen Nederlandse record. Het goud ging naar de Rus Nikolai Skvortsov die met 1.49,46 een nieuw Europees record zwom.

Toppers geven extra show weg

Nog voor de officiële verkoop begint, is het eerste concert van De Toppers op zaterdag 22 mei al uitverkocht. Daarom kondigen de zangers een extra show aan op vrijdag 21 mei. De voorverkoop begint overmorgen. "De belangstelling is extreem. Binnen no-time was het eerste concert uitverkocht", liet een woordvoerster vandaag weten.

Behalve de comeback van Gerard 'Geer' Joling en Gordon trakteren de zangers het publiek ook op een gastoptreden van Frans Bauer. Geer en Goor keerden begin deze maand terug, nadat zij eerder uit de succesformule waren gestapt. De beide oud-Toppers is gevraagd terug te komen, omdat het publiek en de overgebleven Toppers Jeroen van der Boom en René Froger volgens het management geen nieuwe zanger wilden.

Joling vertrok in 2008, na onenigheid rond de realiteitsoap De Toppers op weg naar Moskou en wegens ruzie met collega Gordon. 'Goor' stapte in september op, naar eigen zeggen wegens aanhoudende negatieve publiciteit.

[EK] Nijhuis als snelste naar finale 100m school

Bij het Europees kampioenschap kortebaan in Istanbul heeft Moniek Nijhuis zich als snelste geplaatst voor de finale van de 100 meter schoolslag,

Nijhuis, die eerder goud greep op de 50 meter schoolslag, was in de halve finale met 1.05,15 de snelste. Ook Lia Dekker plaatste zich voor de halve eindstrijd. Zij zwom met 1.06,08 de tiende tijd.

Robin van Aggele bereikte de finale van de 100 meter wisselslag. Met een tijd van 52,80 ging hij als zesde naar de eindstrijd. De Sloveen Peter Mankoc zwom met 50,76 een nieuw wereldrecord. Op de 50 meter rugslag plaatste Ranomi Kromowidjojo zich voor de finale. Met 27,11 ging ze als zesde door.

Bij de mannen kwalificeerde Nick Driebergen zich niet voor de finale op de 100 meter rugslag. Driebergen zwom met 51,39 wel een nieuw Nederlands record, maar dat was slechts goed voor de elfde tijd.

'Vliegtickets worden weer duurder'

De vakantieganger moet binnenkort dieper in de buidel tasten voor vliegreizen. Hotelkamers blijven echter nog een tijdlang voordelig. Dat zei de baas van 's werelds grootste reisbeurs ITB, Martin Buck, vandaag tegen het Duitse persbureau DPA.

Volgens Buck hebben luchtvaartmaatschappijen sinds het midden van vorig jaar wereldwijd 9 procent van de vloot stilgelegd. Daardoor neemt het aanbod van vluchten af, terwijl de vraag weer begint te stijgen. "Op de korte tot middellange termijn zullen de prijzen voor tickets daardoor weer stijgen", voorspelde hij.

Voor hotels ziet het plaatje er volgens Buck heel anders uit. "Zij hebben hun prijzen sinds de zomer sterk moeten verlagen. Zolang de vraag zwak blijft, zullen de prijzen laag blijven. Luchtvaartbedrijven kunnen bij twijfel een toestel aan de grond houden, maar hotels kunnen moeilijk hele vleugels sluiten om de kosten te drukken."

Nederland gaat opwarming van de aarde te lijf

Op een aantal plekken in Nederland maken mensen zich vandaag hard voor het klimaat. Een speciale trein rijdt door het land en op de plekken waar die stopt, vinden klimaatfestivals plaats.

Vandaag is uitgeroepen tot wereldwijde actiedag. In meer dan 180 landen komen mensen bij elkaar om bij de regeringsleiders aan te dringen op een goed klimaatakkoord. In Kopenhagen staat een grote demonstratie gepland. Eerder deze week begon in de Deense hoofdstad een klimaattop, die vrijdag afloopt.

De trein doet zeven steden (Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Breda, Den Bosch, Nijmegen en Utrecht) aan. Onderweg stappen steeds meer mensen in. Aan boord zitten onder anderen weermannen, deskundigen, de Amsterdamse en Rotterdamse milieuwethouders die met elkaar in debat gaan en er is muziek. Vanaf Utrecht gaat minister Jacqueline Cramer (Milieu) mee.

Om vijf uur begint in de Jaarbeurs Utrecht een muzikaal en politiek evenement Beat the Heat Now. Om negen uur vertrekt de 'Kopenhagen Express' naar de top in Denemarken. Op de zijkant staan diverse boodschappen van mensen; zo is de trein een rijdende petitie. "Beat the heat? Yes, we can..!!!", riep iemand op. Meer dan 150 politici, journalisten, ondernemers, afgevaardigden van natuur- en milieuorganisaties en artiesten reizen mee.

PvdA-congres wil actieve donorregistratie

Het PvdA-congres vindt dat er een actief donor registratiesysteem moet komen. Elke Nederlander krijgt daarin tot maximaal drie keer een brief thuis met de uitnodiging zich als donor te registreren. Wie na de derde brief nog niet heeft geantwoord, wordt dan automatisch opgenomen als donor in het landelijke donorregister.

De PvdA-leden stemden vandaag op het PvdA-congres in Apeldoorn voor een motie voor het Actief Donor Registratiesysteem (ADR). Het partijbestuur had het congres geadviseerd de motie af te wijzen omdat het ADR-systeem nog nergens ter wereld is ingevoerd en omdat het kabinet nu in overleg met patiënten- en artsenorganisaties juist bezig is met nieuw beleid dat moet leiden tot meer donoren.

Toch kozen de leden voor de actieve registratie. Het congres hoopt dat het aantal donoren erdoor zal toenemen en roept de Tweede Kamerfractie van de PvdA op zich in te zetten voor een zo snel mogelijke invoering.

Milieuactivisten betogen bij klimaattop

Tienduizenden milieuactivisten voeren vandaag actie in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Zij roepen onderhandelaars van de klimaattop van de Verenigde Naties op maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde.

"Bla bla bla. Treed nu op!" en "Er is geen planeet B" hadden enkele betogers op spandoeken geschreven. Sommigen van hen hadden zich verkleed als ijsberen en panda's, diersoorten die worden bedreigd door klimaatveranderingen.

Enkele sprekers riepen de betogers in het begin van de demonstratie op tot kalmte, maar niet iedereen gaf daar gehoor aan. Zo'n driehonderd in zwart geklede activisten gooiden ramen in met bakstenen. De oproerpolitie trad hard op tegen de relschoppers en voerde ze in busjes af.

Demonstraties bij klimaattop  (foto: ANP)

CD: 50 Cent - Before I Self Destruct

Sinds zijn megasuccesvolle debuutplaat Get Rich Or Die Tryin' lijkt rapper 50 Cent vooral gedreven te worden door de drang naar succes in plaats van die naar creativiteit. Dat dit ten koste ging van de kwaliteit van volgende albums The Massacre en Curtis is daardoor niet al te verwonderlijk. Voorafgaand aan het verschijnen van zijn vierde album, Before I Self Destruct, beloofde 50 dat de plaat grimmiger en agressiever zou worden dan ouder werk.

'Comeback Schumacher lijkt nabij'

Het lijkt een kwestie van tijd te zijn, voordat Michael Schumacher een contract bij Mercedes zal tekenen. Dat schrijft het blad Bild vandaag. Volgens de Duitse boulevardkrant wordt de komst van de 40-jarige Duitser volgende week afgerond.

De laatste weken verschijnen er met regelmaat berichten omtrent de rentree van Schumi in de koningsklasse van de autosport. Een aantal dagen geleden liet de manager van Mercedes, Nick Fry, nog weten dat een eventuele terugkeer van Schumacher goed zou zijn voor de autosport.

Mercedes is in elk geval nog op zoek naar een coureur, die in 2010 naast Nico Rosberg gaat rijden. De voorkeur van de renstal zou naar een Duitser uitgaan, waardoor de naam van Schumacher uiteindelijk opdook.

Van der Duim ook te sterk voor Sluiter

Antal van der Duim blijft voor verrassingen zorgen op het Masters-toernooi in Rotterdam. In de kwartfinales was hij al te sterk voor Thiemo de Bakker, die als eerste plaatst was. In de halve eindstrijd was de Nederlander ook sterker dan Raemon Sluiter (6-3, 6-7(2), 6-4).

Lange tijd leek het er op dat Sluiter zich voor de eindstrijd van het toernooi in Rotterdam zou plaatsen. In de derde set wist hij Van der Duim te breken, waardoor het 4-3 in zijn voordeel was. In de daaropvolgende game leverde hij zijn opslag echter in. In het resterende deel van de partij liet de Fries, die met een wildcard aan het toernooi begon, zijn opponent kansloos.

In de finale moet Van der Duim het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Robin Haas en Jesse Huta Galung. Deze partij wordt later vandaag nog gespeeld.

'AZ in leven door lopende lening'

AZ leeft nog dankzij een lening van bijna dertien miljoen bij DSB Sport. Deze is op 21 oktober versterkt toen DSB al failliet was. Dit blijkt uit een rapport van curator, dat in handen is van het Algemeen Dagblad. Volgens het rapport heeft AZ aan het einde van dit seizoen een schuld van vijf miljoen euro.
 
Het AD is in het bezit van het rapport, dat in opdracht van de curatoren van DSB is gemaakt. AZ heeft aan het einde van dit seizoen een tekort van minimaal vijf miljoen euro. Door mogelijke tegenslagen kan dit bedrag oplopen tot negen miljoen euro.

De regerend landskampioen blijkt sterk verweven te zijn met andere onderdelen van DSB. De club heeft daardoor met verschillende negatieve invloeden te maken. Er lopen onder meer nog fiscale geschillen met oud-spelers waaronder Abelkarim El Hadrioui en Oscar Moens. Deze kunnen AZ in totaal 4,9 miljoen euro kosten.

De Alkmaarders moeten daarnaast nog wachten of een transferbedrag van Demy de Zeeuw uitbetaald. AZ kan in mei een bedrag van 250.000 euro op de rekening verwachten, maar dan moet de huidige Ajacied een nog onbekend aantal wedstrijden gespeeld hebben in Amsterdam.

Uit het rapport blijkt opmerkelijk genoeg dat de kwaliteit van de zitplaatsen op het terras in het stadion te wensen over laat. Om dit probleem aan te pakken zou er een half miljoen euro geïnvesteerd moeten worden. Door de huidige situatie in he stadion zou AZ omzet mislopen.
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.  

Mourinho haalt Arnautovic bij selectie

Marko Arnautovic is door Internazionale-trainer José Mourinho geselecteerd voor de competitiewedstrijd tegen Atalanta Bergamo. De huurling van FC Twente speelde dit seizoen nog geen officiële duels voor de Nerazzuri.

De Oostenrijkse aanvaller werd eerder dit seizoen al een aantal keer bij de wedstrijdselectie gehaald, maar hij mocht nog niet binnen de lijnen verschijnen van Mourinho.

Dejan Stankovic lijkt op tijd fit voor het duel tegen Atalanta. De Servische middenvelder keert terug van een blessure. Sulley Muntari is ook hersteld van een kwetsuur, maar ontbreekt vanwege een schorsing.

De ziekenboeg waar Mourinho ook geen beroep op kan doen bestaat uit: Ricardo Quaresma, Walter Samuel, Davide Santon and Rene Khrin.


Discussieer ook op het forum over de Serie A!

Lindgren bevestigt interesse Brøndby

Rasmus Lindgren bevestigt dat het Deense Brøndby interesse heeft in zijn diensten. De Zweed is bij Ajax op een zijspoor belandt. Een vertrek uit Amsterdam in de winterstop komt daarmee dichterbij voor de middenvelder.

Lindgren was onder voormalige Ajax-trainer Marco van Basten een gewaardeerde kracht bij de Amsterdammers. Sinds de komst van trainer Martin Jol komt de Zweed niet meer voor in de plannen. Een vertrek lijkt een kwestie van tijd. In het Zweedse Aftonbladet bevestigt Lindgren dat Brøndby interesse heeft getoond. "Ze waren een week geleden in Nederland om me van dichtbij te zien."

De middenvelder zegt open te staan voor een vertrek naar de huidige nummer vijf in Denemarken. "Het is duidelijk dat deze situatie niet prettig is. Ik moet dan ook mijn ogen openhouden als de transfermarkt in januari weer opengaat." De Zweedse clubs IFK Göteborg, AIK Stockholm en IF Elfsborg zouden ook geïnteresseerd zijn.

De 25-jarige Zweed kwam in 2002 bij Ajax, maar wist niet door te breken. Daarom vertrok hij naar FC Groningen, waar hij uitgroeide tot sterkhouder. De Amsterdammers besloten hem vervolgens weer terug te halen, maar zijn terugkeer bracht hem weinig succes.

'AZ in leven door lopende lening'

AZ leeft nog dankzij een lening van bijna dertien miljoen bij DSB Sport. Deze is op 21 oktober versterkt toen DSB al failliet was. Dit blijkt uit een rapport van curator, dat in handen is van het Algemeen Dagblad. Volgens het rapport heeft AZ aan het einde van dit seizoen een schuld van vijf miljoen euro.

Het AD is in het bezit van het rapport, dat in opdracht van de curatoren van DSB is gemaakt. AZ heeft aan het einde van dit seizoen een tekort van minimaal vijf miljoen euro. Door mogelijke tegenslagen kan dit bedrag oplopen tot negen miljoen euro.

De regerend landskampioen blijkt sterk verweven te zijn met andere onderdelen van DSB. De club heeft daardoor met verschillende negatieve invloeden te maken. Er lopen onder meer nog fiscale geschillen met oud-spelers waaronder Abelkarim El Hadrioui en Oscar Moens. Deze kunnen AZ in totaal 4,9 miljoen euro kosten.

De Alkmaarders moeten daarnaast nog wachten of een transferbedrag van Demy de Zeeuw uitbetaald. AZ kan in mei een bedrag van 250.000 euro op de rekening verwachten, maar dan moet de huidige Ajacied een nog onbekend aantal wedstrijden gespeeld hebben in Amsterdam.

Uit het rapport blijkt opmerkelijk genoeg dat de kwaliteit van de zitplaatsen op het terras in het stadion te wensen over laat. Om dit probleem aan te pakken zou er een half miljoen euro geïnvesteerd moeten worden. Door de huidige situatie in he stadion zou AZ omzet mislopen.

Wegpiraten uit café gehaald

Twee wegpiraten uit Roermond zijn gisteravond door de politie uit een café gehaald. De mannen, 22 en 25 jaar oud, reden eerder op de avond met hoge snelheid van Baexem naar Roermond. Hun auto slingerde over de weg en een rood verkeerslicht werd genegeerd.

Nadat een getuige de politie alarmeerde, troffen agenten de mannen aan in het café aan het Stationsplein in Roermond. De bestuurder van de auto, de 22-jarige man, bleek te veel te hebben gedronken. De politie heeft het rijbewijs van deze man ingevorderd. Beide personen zijn vervolgens aangehouden.

Ruime meerderheid voor Theo Maassen

Heel Nederland heeft wel een mening over de ruzie tussen Patrica Paay en Theo Maassen: inzet, de zestigjarige blote tieten en doos van Paay in de playboy. Eergisteren zei Maassen in De Wereld Draait Door dat zijn necrofiele vriend de foto's wel kon waarderen.

Een poll op de FP wijst uit dat 64 procent van de 5000 stemmers het opneemt voor Maassen. De rest is voor de seniore MILF. Enkele reacties: Fixxa zegt "Patricia is oud, ziet er niet uit. Alleen jonge mannen lezen die playboy. Ook vond ik Theo niet grof maar terecht wat hij zei." En L3ster: "Theo maakt gewoon grappige opmerkingen, wie wil er nou wel op nationale tv zeggen dat die een 60 jarig wijf lekker vind niemand toch?"

Maar er zijn ook tegengeluiden: "Ik vond het optreden van beide erg zwak. Elke mongool met de mening die Theo verdedigde zou met dergelijke opmerkingen komen, Paaij daarentegen vond het nodig om op eenzelfde niveau terug te katten. Welnu, ik vond wat te zeggen voor het standpunt van Theo, maar hij heeft zijn talent op geen enkele manier gebruikt om zijn mening met flair over te brengen." En Scanman voelt zich bijna persoonlijk aangevallen door Maassen: "Maassen was de mongool en de idiootjes van FOK zullen hem wel weer laten winnen in deze poll. De man is een zielig ventje na die opmerkingen van gisteren."

Meestemmen kan nog altijd. Je kunt ook de column van Driek lezen die beweert dat de tieten van mevrouw Oplopers véél mooier zijn dan die van Patries.

 



Geen celstraf voor seks met paard

Hoe de partner van de 71-jarige Brit David Chamberlin eruitziet, is niet bekend, maar deze knar besloot over te gaan tot seks met een paard. Helaas voor hem werd hij hierbij betrapt en moest zich onlangs voor zijn daad verantwoorden. David hoeft echter niet de bak in; de rechter besliste dat hij 24 maanden gemeenschapsdienst moet verrichten en dat hij niet meer in de buurt van dieren en minderjarigen mag komen.

De eigenaar van het paard betrapte Chamberlain op heterdaad terwijl de man zijn lid in de bek van het dier had gestopt. "De getuige was geschokt door het tafereel", reageerde de openbare aanklager tijdens de rechtszaak. "Met een stok ging hij de beschuldigde te lijf. Hierdoor schrok het paard en ging het op de loop, de beschuldigde in zijn vaart meesleurend". Hoe de bejaarde het eraf heeft gebracht na dit dollemansritje, is onbekend.

Chamberlin weet niet hoe hij tot zijn actie kwam, maar bekende zijn escapade wel. De rechter wist nog mede te delen dat zowel paard als eigenaar een onuitwisbaar trauma hebben opgelopen.

Meijboom stuurt brief naar politiemensen

Korpschef Aad Meijboom van Rotterdam-Rijnmond stuurt vandaag een brief naar alle medewerkers waarin hij duidelijk maakt dat het beeld niet klopt dat de strandrellen in Hoek van Holland kennelijk geen gevolgen hebben voor de politietop.

De agenten hebben dat gevoel gekregen na de presentatie van het COT-rapport woensdag. Daardoor is veel onrust ontstaan.

Meijboom hoopt met de brief weer wat kalmte te brengen in het korps, bevestigde Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP vandaag. Hij verwijt de korpschef dat hij woensdag verzuimd heeft te benadrukken dat het alleen om het verloop van de gebeurtenissen ging en niet om de consequenties, maar is wel blij dat Meijboom het nu alsnog doet.

De korpschef moet in januari een rapport inleveren waarin staat wat er moet gebeuren om te voorkomen dat er in de toekomst nog iets dergelijks plaats heeft als wat er op 22 augustus in Hoek van Holland gebeurde. Daarbij gaat het om de organisatie zelf, de werkvloer en de top.

Meijboom stuurt brief naar politiemensen  (foto: ANP)

Cyprus herdenkt ex-president bij leeg graf

Honderden Cyprioten hebben vandaag oud-president Tassos Papadopoulos, die een jaar geleden overleed, herdacht. De ceremonie nabij de hoofdstad Nicosia was ontsierd door de diefstal van het stoffelijk overschot van Papadopoulos in de nacht van eergisteren op gisteren.

De nationalist Papadopoulos was van 2003 tot 2008 staatshoofd van het Griekse deel van Cyprus. Hij voelde niets voor hereniging met het Turkse deel van het eiland. Daarom suggereren sommigen dat Turks-Cypriotische of Grieks-Cypriotische nationalisten achter de lijkroof zitten. Ze zouden het vredesproces, dat na het vertrek van Papadopoulos werd herstart, willen ontsporen. De politie houdt ook rekening met de mogelijkheid dat criminelen het lichaam hebben gestolen om losgeld van de familie te krijgen.

De lijkdieven hadden gebruik gemaakt van de donkere nacht, een zware regenbui en een stroomstoring om ongestoord de 250 kilo zware grafsteen te lichten en het lichaam van Papadopoulos mee te nemen.

Wapentransport uit Noord-Korea onderschept

Op een vliegveld bij de Thaise hoofdstad Bangkok is vandaag een vliegtuig tegengehouden met 35 ton aan oorlogswapens uit Noord-Korea. Dat heeft een woordvoerder van de Thaise regering gezegd.

De piloot had vanwege brandstofgebrek een voorzorgslanding gemaakt op de luchthaven. Bij een controle kwam de verboden lading, waaronder granaatwerpers en raketten, aan het licht. De vijf bemanningsleden van het toestel, dat eigendom is van een Oost-Europese maatschappij, zijn gearresteerd. De bestemming van het vrachtvliegtuig is niet bekend.

Vanwege een VN-embargo mag Noord-Korea geen wapens exporteren, maar het stalinistische regime probeert dit verbod op tal van manieren te omzeilen.

Ronaldinho: "Mijn vorm is uitstekend"

Ronaldinho had bij AC Milan een moeizaam eerste jaar. Toch heeft hij nu naar eigen zeggen weer zijn oude vorm gevonden.

"Ik ben weer de speler die ik was. Waarschijnlijk ben ik zelfs beter", aldus de Braziliaan tegenover de Corriere dello Sport. Coach Leonardo zou daar een belangrijke rol in hebben gespeeld. "Hij is een vriend. We praten over alles. Hij spreekt bovendien mijn taal en ik heb nog nooit zo'n goede band met een trainer gehad." Ronaldinho hoopt dat hij door zijn huidige vorm weer in aanmerking komt voor een plaats in de selectie van Brazilië. "Waarom zou Carlos Dunga me niet oproepen als ik op dit niveau blijf spelen? Ik heb in mijn loopbaan nog geen exceptioneel WK gespeeld."

Dodental Perm blijft oplopen

Een brand in een nachtclub in de Russische stad Perm vorige week heeft inmiddels aan 145 mensen het leven gekost. Dat meldde het Russische persbureau Interfax vandaag. Tientallen mensen liggen nog in het ziekenhuis.

In de nachtclub 't Kreupele Paard in Perm was vorige week vrijdag brand uitgebroken door het afsteken of ontploffen van vuurwerk. Op dat moment waren ongeveer 250 jongeren in het gebouw. Delen van het interieur vatten ogenblikkelijk vlam.

Twee eigenaren van de nachtclub zijn gearresteerd. Volgens premier Vladimir Poetin zijn brandinspecteurs nalatig geweest bij het uitvoeren van controles. Vanwege de ramp is de regering van de regio Perm woensdag afgetreden.

Collega's beveiligen collega's

Bij herhaling rijden buschauffeurs van Veolia in hun vrije tijd achter de bussen aan met een knuppel in hun auto voor het geval de bus voor hen overvallen wordt. Veolia Limburg directeur René de Beer bevestigde vandaag berichtgeving hierover in de Telegraaf.

Dit is niet de methode, zegt De Beer, maar hij begrijpt het wel. "Het mag natuurlijk niet, maar de frustratie is heel groot. Chauffeurs zijn met name tijdens de saaie avonddiensten bang als er weinig of geen mensen in de bus zitten", aldus De Beer. Hij benadrukt dat het de chauffeurs er niet om te doen is te laten zien wie de grootste spierballen heeft. "Dit is puur angst", zei hij. "Bang dat iemand instapt met een pistool."

"Als bij een overval een burgerarrestatie binnen de grenzen van de wet kan plaatsvinden, heb ik daarmee geen moeite". Chauffeurs vinden dat de politie niets mag doen. "Met name waar de chauffeurs de dader kennen en zelfs weten waar hij woont, is de politie beperkt in de mogelijkheden. De politie kan niets doen zonder bewijs".

Judoka Bosch wint brons in Tokio

Edith Bosch heeft bij wereldbekerwedstrijden in Tokio brons gewonnen in de klasse tot 70 kg.

Bosch klopte achtereenvolgens de Britse Gemma Gibbons, de Kazachstaanse Marian Oerdabajeva en de Koreaanse Hwang Ye-Sul. In de halve finale was echter de Japanse Mina Watanabe te sterk.

Guillaume Elmont verloor in de kwartfinales van de klasse tot 81 kilogram van De Braziliaan Leandro Guilhero.

Volgende week meer duidelijk over ruiming

Begin volgende week moet duidelijk worden of de niet-drachtige geiten en schapen die wel zijn besmet met de Q-koorts toch moeten worden geruimd. De ministers Gerda Verburg van Landbouw en Ab Klink van Volksgezondheid hebben daar overmorgen opnieuw overleg over.

Een woordvoerder van Landbouw kan niet zeggen of dan ook direct duidelijk wordt of er een groep dieren aan de bestaande ruimingsoperatie wordt toegevoegd. "Ondertussen gaat het testen van de dieren op Q-koorts wel gewoon door", zegt de woordvoerder.

Vrouwenbob plaatst zich voor Spelen

De Nederlandse vrouwenbob met Esme Kamphuis en Tine Veenstra heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Vancouver. De vrouwen toonden tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Winterberg vormbehoud.

De eis voor vormbehoud was een plek bij de eerste tien. In de eerste omloop eindigde het in 59,21 seconden als tiende. De tweede omloop ging nog een stukje beter, 58,73 betekende de negende tijd.

De winst ging naar de Duitsland 2 van Cathleen Martini en Romy Logsch.

Dode bij caravanbrand terwijl dochtertje toekeek

Bij een brand in een permanent bewoonde caravan op een camping in het Drentse Vries is een 34-jarige man overleden. De brand, die vanmorgen vroeg ontstond, werd veroorzaakt door een oververhitte houtkachel.

De 7-jarige dochter van de man is ongedeerd. Ze werd door de brandweer naast de caravan aangetroffen en heeft de caravan zien uitbranden. Ze is ondergebracht bij familie en haar is slachtofferhulp aangeboden. De auto die naast de caravan geparkeerd stond brandde gedeeltelijk uit.

Verboden Koerdische partij uit parlement

De 21 parlementsleden van de Turks-Koerdische Partij van de Democratische Samenleving (DTP), die gisteren werd verboden, zullen uit protest alle debatten boycotten. Dat heeft de ondervoorzitter van de DTP vandaag bekendgemaakt na een partijbijeenkomst.

Het verbod leidde in Koerdistan, in het zuidoosten van Turkije, tot felle protesten. Zo probeerden demonstranten in de stad Hakkari een politiecommissaris te lynchen, meldde het Turkse staatspersbureau Anatolië.

Het Constitutionele Hof verbood de DTP, de belangrijkste Koerdische partij van het land, wegens banden met de terreurbeweging PKK. 37 partijleden van de DTP mogen vijf jaar niet politiek actief zijn. Het vermogen van de partij wordt in beslag genomen en de voorzitter en een andere afgevaardigde raken hun parlementaire onschendbaarheid kwijt. Het hof lijkt met de uitspraak de verzoeningskoers van de regering te dwarsbomen.

Trials HD BIG PACK! brengt tracks, objecten en achievements

Het was al bekend wanneer de eerste DLC voor Trials HD uit zou komen (23 december), maar de inhoud was nog even onbekend. Die is inmiddels ook onthuld en het ziet eruit alsof we weer flink zullen racen en stunten.

De Trials HD BIG PACK! zal komen met 23 tracks, waarvan er twaalf voor de medium-moeilijkheidsgraad zijn, negen voor hard en twee voor extreme. Al deze levels zijn gemaakt om de 50 nieuwe objecten te laten zien en te gebruiken, al deze nieuwe objecten (waaronder raket turbines, roterende platformen en nieuwe auto's om op te rijden) zijn echter ook zelf te gebruiken bij het maken van een eigen level.

Naast de normale tracks zijn er ook twaalf nieuwe challenges welke vooral variaties zijn op al bekende challenges. Er zijn ook 50 versie gamerpoints te verdienen met de BIG PACK!, zijn er vijf nieuwe toernooien om te winnen en is de opslagruimte voor tracks twee keer zo groot geworden.

De BIG PACK! zal 23 december op Xbox Live Arcade verschijnen voor 400 Microsoft punten (ongeveer 5 euro) samen met een update voor de game die onder andere glitches verwijdert en de leaderboards aanpakt. Lees meer over Trials HD in onze lovende recensie.

Politie onderzoekt verwonding kind

De politie in Rotterdam onderzoekt een incident waarbij een 8-jarig jongetje gistermiddag gewond is geraakt in zijn hoofd. Het kind was met een aantal andere kinderen aan het spelen op het terrein van een buitenschoolse opvang in Crooswijk toen het zich bij de leiding meldde met pijn in zijn hoofd. Het bleek dat hij een wond had die ook bloedde.

Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat er iets in zijn hoofd zit. Een woordvoerder van de politie zei vandaag dat uit de scan niet is op te maken om wat voor voorwerp het gaat. Het zou om een kogel(tje) kunnen gaan, maar het kan ook een stuk vuurwerk zijn. De jongen ligt in het Sophia Kinderziekenhuis. Het voorwerp zit nog in zijn hoofd, maar hij maakt het goed.

De politie is een grootschalig onderzoek begonnen en ondervraagt buurtbewoners.

Verkiezing: 1e ronde Sporter van het Jaar 2009

Het jaar 2009 loopt alweer bijna op zijn eind, wat dus betekent dat de sporters weer de vele verkiezingen kunnen aflopen. Ook wij doen hieraan mee, want in een speciaal toernooi kunnen jullie kiezen wie volgens FOK! de beste Nederlandse sporter van het afgelopen jaar was.

Er zijn 64 sporters genomineerd. Zij zullen via een knock-outsysteem uitmaken wie er met de titel FOK!sporter van het Jaar 2009 vandoor gaat. In dit topic en dit bericht zijn de betreffende sporters genomineerd.

Onder dit bericht en in het topic op het Sport-forum kun je stemmen. Dit kan door met gebruik te maken van de [ b] en [ /b] tags (gebruik deze zonder de spaties rond de naam van je keuze).

voorbeeld:
Martin Verkerk – Roger Federer

Bij een gelijkspel zal er een tiebreak volgen van 24 uur. De 1e ronde sluit op zaterdag 12 december om 20.00 uur.

De loting:
Richel Hogenkamp - Sem Schilt
Annita van Doorn - Epke Zonderland
Ton Sijbrands - Marhinde Verkerk
Inge Dekker - Stijn Schaars
Georginio Wijnaldum - Lars Boom
Robin van Persie - Paulien van Deutekom
Edward Gal - Marleen Veldhuis
Sybren Jansma - Femke Heemskerk
Ryan ten Doeschate - Tycho Muda
Nicolien Sauerbreij - Chantal Blaak
Robert Gesink - Marianne Timmer
Yurendell DeCaster - Bob de Jong
Koen Verweij - Max Verstappen
Margot Boer - Hinkelien Schreuder
Jeffrey Herlings - Dirk Kuijt
Anouk Hoogendijk - Esther Vergeer
Elma de Vries - Sjoerd Huisman
Ankie van Grunsven - Henk Grol
Ranomi Kromowidjodjo - Theo Janssen
Jeffrey Bruma - Robin Haase
Demy de Zeeuw - Marianne Vos
Edwin van Calker - Ronald Mulder
Sven Kramer - Jeffrey Wammes
Annette Gerritsen - Thiemo de Bakker
Kenny van Hummel - Sjinkie Knegt
Raymond van Barneveld - Edwin van der Sar
Rob van Dijk - Manon Flier
Johnny Hoogerland - Vincent Muda
Aranxta Rus - Raemon Sluiter
Peter Aerts - Ireen Wüst
Jelle van Tongerlo - Renate Groenewold
Naomi van As - Stefan Groothuis

Toch nieuwe film Roman Polanski

Een Amerikaanse filmstudio heeft de rechten gekocht van de film die Roman Polanski vlak voor zijn arrestatie afmaakte. 'The Ghost Writer' is in de eerste helft van volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen te zien, de film komt mogelijk daarna ook naar Europa.

De film gaat over een Britse premier, gespeeld door ex-Bond Pierce Brosnan, die zijn memoires aan het schrijven is. Hij krijgt in de film hulp van de zogeheten 'ghost writer'. De film is gebaseerd op het boek 'The Ghost' van Robert Harris. 

Polanski kwam de laatste tijd in het nieuws omdat hij in Zwitserland is gearresteerd, dit omdat de VS om zijn uitlevering vroeg in verband met een verkrachtingszaak. Op dit moment is de filmmaker op borgtocht vrij, maar hij is wel gebonden aan zijn eigen chalet in Zwitserland. Hij heeft huisarrest en binnenkort wordt bekend of de filmmaker wordt uitgeleverd aan de VS. 

Jongen schreeuwt het uit vanwege nuke uit Modern Warfare 2

Een van de populairste spellen van dit najaar was Modern Warfare 2. FOK!Games vond de multiplayer erg sterk en de game zou erg goed verkopen. De game heeft een 18+ rating gekregen, wat betekent dat het niet geadviseerd is voor mensen jonger dan 18 jaar om dit spel te spelen. Een van die redenen is dat jonge mensen nogal eens wild kunnen worden als ze iets bereiken in het spel. De jongen in dit filmpje heeft in de multiplayer genoeg kills behaald om een nuke te gebruiken. Hij is hier erg blij mee en laat de hele lobby meegenieten. In ieder geval wisten zijn teammaten van te voren dat er iets spannends op hun aan het wachten was.

Brussel loost riool naar Schelde

Het rioolwater van 1,1 miljoen Brusselaars blijkt al sinds twee weken ongezuiverd te belanden in de rivieren de Zenne, Rupel en uiteindelijk in de Schelde. De zuiveringsinstallatie in de stad is stilgelegd wegens technische problemen.

De waterkwaliteit van de Schelde en andere rivieren is inmiddels dramatisch verslechterd, zo blijkt uit metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij. Milieuorganisatie BBL vreest grote problemen met de visstand nu vooral de rivier de Zenne een bruin open riool is geworden.

De overheid heeft een onderzoek ingesteld. Naar verluidt is er te veel zand in het afvalwater. De Vlaamse minister van Milieu Joke Schauvliege is boos dat de beheerder van de installatie de problemen bijna twee weken lang stil heeft gehouden. Het was uiteindelijk de milieubeweging die alarm sloeg. Ze hoopt op een oplossing in de loop van volgende week, meldde ze vandaag.

Welke samenleving?

'De maatschappij, dat ben jij!'
Steeds vaker merk ik dat steeds meer mensen dit principe in hun hart gesloten hebben. De maatschappij, dat ben IK. De maatschappelijke betrokkenheid van deze mensen is nu dan ook groter dan ooit tevoren. Kosten noch moeite worden gespaard om ervoor te zorgen dat deze maatschappij erop vooruit gaat, zonder hierbij rekening te houden met die andere miljoenen maatschappijen in dit land.

VS en Japan sluiten luchtvaartverdrag

De Verenigde Staten en Japan schrappen de beperkingen voor de luchtvaart tussen beide landen. Het zogeheten 'open skies'-verdrag dat gisteravond (plaatselijke tijd) werd gesloten moet leiden tot lagere tarieven en nieuwe samenwerkingsverbanden.

Na langdurige onderhandelingen besloten beide landen het al ruim vijftig jaar oude akkoord waarin het aantal vluchten tussen Japan en de VS werd vastgesteld te schrappen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen hun vluchtschema's tussen de twee grootste economieën ter wereld daardoor beter afstemmen op de vraag.

Het verdrag kan een impuls geven aan de belangstelling van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen in het noodlijdende Japan Airlines. De grootste luchtvaartmaatschappij van Azië heeft geld nodig, nadat het diep in de rode cijfers kwam door de wereldwijde economische crisis en de eigen hoge kosten.

Hamer wil zwartboek over werkvloer

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer wil een zwartboek gaan maken van de arbeidsomstandigheden op de werkvloer in heel Nederland. Dat zei ze vandaag in haar speech op het PvdA-congres in Apeldoorn.

Niemand mag nog voor zijn pensioen opbranden, zei Hamer. De resultaten van de inventarisatie moeten indien nodig leiden tot aanpassingen van de wet. Dat moet gebeuren voordat in 2020 begonnen wordt met de verhoging van de AOW-leeftijd.

Hamer haalde in haar speech uit naar de oppositiepartijen D66, VVD, PVV en SP.

Beckham hoopt op WK in Brazilië

David Beckham hoopt in 2014 ook nog aan het WK voetbal deel te nemen. Dit heeft de international van Engeland laten weten.

"We zullen zien. Ik hoop dat ik nog in staat ben te spelen als ik 40 jaar ben en kan meedoen aan een ander WK," waarmee Beckham naar het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië refereerde. "Als je net zo oud bent als ik, gaat het allemaal wat langzamer. Ik heb steeds gezegd dat ik altijd beschikbaar blijf voor de Engelse nationale ploeg. Als ik niet meer word geselecteerd, zal ik er alles aan doen om in conditie te blijven om zo toch te kunnen worden opgeroepen."

De voormalig speler van Real Madrid en Manchester United voegde daar nog aan toe: "Het moment zal komen dat ik zeg: Het is genoeg geweest, maar zoals het er nu naar uitziet, zie ik dat niet als mogelijkheid."

Beckham liet overigens ook weten dat het nog niet duidelijk is of hij komende zomer op het WK actief zal zijn.

Zware crash snowboarder Van der Wal

Het heeft er alle schijn van dat Dolf van der Wal de Olympische Spelen niet gaat halen. De snowboarder kwam afgelopen vrijdag, tijdens een wedstrijd om de America's Cup, hard ten val en liep een gebroken rib en een gescheurde milt op.

Van der Wal kwam tijdens een sprong op de rand van de zogenaamde ijsbak terecht. Direct na het incident werd de snowboarder, die al een olympische nominatie op zak heeft, naar het ziekenhuis gebracht.

Het is nog niet duidelijk wanneer Van der Wal naar Nederland wordt gebracht. Ook bestaat er nog onduidelijk omtrent de duur van zijn herstel. Het lijkt er in elk geval op dat de sporter zich niet meer voor de Spelen in Vancouver kan kwalificeren.

Alvin en de Chipmunks 2 in première

De animatiefilm Alvin en de Chipmunks 2 ging vanochtend alvast in première in De Haag. De Haagse bioscoop Pathé Spuimarkt rolde de rode loper uit voor onder anderen Thomas Berge, Johnny de Mol en de meidengroep Djumbo.

De rollen in de Nederlands gesproken versie worden net als in het eerste deel vertolkt door ONM-acteur Levi van Kempen (Alvin), zanger Thomas Berge (Dave) en AVRO-presentator Sipke Jan Bousema (platenbaas Ian).

Nieuw in het vervolg zijn The Chipettes, met stemmen van Djumbo-zangeressen Lindsy, Lotte en Svenja. Johnny de Mol leende zijn stem aan het nieuwe karakter Toby, de neef van Dave en de beste vriend van het poptrio.

In Alvin en de Chipmunks 2 zeggen Alvin en zijn eekhoornvriendjes hun leven als popsterren tijdelijk vaarwel en gaan ze terug naar school, waar ze het financieel noodlijdende muziekprogramma willen redden. Ze hopen een grote geldprijs te winnen bij een talentenjacht. Daar lopen ze The Chipettes, drie vrouwelijke zingende Chipmunks, tegen het lijf.

Alvin en de Chipmunks 2 draait vanaf maandag 21 december in de Nederlandse bioscopen.

Groot Iraaks olieveld voor Lukoil

De Iraakse regering heeft een contract gesloten met de Russische oliemaatschappij Lukoil over de ontwikkeling van een van de grootste ongebruikte olievelden ter wereld. Dat maakte de Iraakse minister van Olie Hussein al-Shahristani vandaag bekend.

Lukoil krijgt samen met het Noorse oliebedrijf StatoilHydro de beschikking over het West Qurna-2 olieveld. Daar ligt voor zeker 12,9 miljard vaten olie in de grond. Beide bedrijven vroegen de Iraakse regering om 1,15 dollar per vat bij een verwachte productie van 1,8 miljoen vaten per dag. Lukoil ontvangt 85 procent van de opbrengsten, de Noren krijgen 15 procent.

Het gebied ligt ten westen van het ongeveer even grote Majnoon veld, dat een dag eerder aan een consortium van Shell en het Maleisische Petronas werd geveild.

Zware crash snowboarder Van der Wal

Voor snowboarder Dolf van der Wal lijken de Olympische Spelen in Vancouver onhaalbaar. De Nederlander is gisteren bij een wedstrijd om de America's Cup bij Copper Mountain flink gewond geraakt door een crash.

Van der Wal, in bezit van een olympische nominatie op het onderdeel halfpipe, belandde bij een sprong op de rand van de zogenoemde ijsbak.

Van der Wal is overgebracht naar een plaatselijk ziekenhuis. Daar constateerden de artsen een scheur in de milt en een gebroken rib. Het is nog onduidelijk wanneer Van der Wal naar Nederland kan worden vervoerd en hoelang zijn herstel in beslag gaat nemen. De kans om zich nog te kwalificeren voor Vancouver is uitermate klein.

Zware crash snowboarder Van der Wal  (foto: ANP)

Blessure Aissati lijkt mee te vallen

Ismaïl Aissati lijkt voor Ajax gewoon inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht, komende donderdag. De middenvelder raakte vrijdagavond geblesseerd in het competitieduel met NEC (3-0).

Aissati moest het veld van de Amsterdam ArenA al na een kwartier verlaten, nadat hij een knietje tegen zijn dijbeen kreeg. Het lijkt er echter op dat de blessure niet ernstig is.

Dit seizoen kan de 21-jarige speler tot nu toe vaak rekenen op een basisplaats. Aissati stond de vorige jaargang lang geblesseerd aan de kant. "Vorig jaar was ik er zes maanden uit geweest. Dat was heel zwaar. Nu ben ik hoogstens twee weken aan de kant geweest. Dat is goed voor mezelf", zegt hij tegenover Voetbal International.

Ajax heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Tegen Anderlecht, dat nog niet is gekwalificeerd, is de eerste plek in de poule de inzet. Die is nu in handen van Ajax, maar als de Belgen in Amsterdam winnen, zijn zij groepswinnaar.

Lotus maakt coureurs maandag bekend

Het nieuwe Formule 1-team Lotus zal maandag haar coureurs bekendmaken. Teambaas Tony Fernandes zei op Twitter dat de stoeltjes bezet zijn en dat daarom de bekendmaking kon volgen.

Volgens Autosport zal het eerste stoeltje voor Jarno Trulli zijn. De Italiaan werd al lange tijd aan het team gelinkt en lijkt nu toegehapt te hebben. Het tweede zitje zal gaan naar of Heikki Kovalainen of Takuma Sato. De test- en reserverol lijkt te gaan naar de Maleisiër Fairuz Fauzy.

Di Grassi: "Ik rijd in 2010 in de F1"

Lucas di Grassi zal in 2010 zijn racedebuut in de Formule 1 maken. De Braziliaan bevestigde dat hij een contract heeft getekend met een renstal. Hij zei tegen het Brazilaanse Globo echter niet bij welk team het is. Andere media menen te weten dat het Virgin Racing is.

"De afgelopen twee jaar was ik testcoureur van Renault en ik heb ook 3,5 jaar doorgebracht in de GP2. Ik denk dat ik nu klaar ben voor een plek in de Formule 1. Volgend jaar rijden er vier Brazilianen in de Formule 1," zei Di Grassi.

Dinsdag houdt Virgin Racing een teampresentatie in Londen en verwacht wordt dat Di Grassi daar samen met Timo Glock gepresenteerd wordt. Hiermee rijden er naast Di Grassi qua Brazilianen nog Rubens Barrichello bij Williams, Felipe Massa bij Ferrari en Bruno Senna bij Campos Meta.

Wennemars woedend na diskwalificatie

Erben Wennemars is woedend dat hij gisteren op de 1.500 meter in Salt Lake City gediskwalificeerd is. De TVM-rijder kwam tot een knappe 1.42,74 maar zag die tijd geschrapt worden omdat hij in de laatste 100 meter te veel in de baan van zijn tegenstander reed.

"Ik vind het ronduit belachelijk," zei Wennemars na afloop tegen de NOS. "Met zulke regels verneuken ze de sport. In die laatste ronde, waarin ik schijnbaar in de fout ging, kwam het zuur me de oren uit. Iemand dan om zo'n reden diskwalificeren, draagt niets bij aan de sport," zei de Zwollenaar die zijn tegenstander Aleksey Yesin niet gehinderd heeft.

Crisis zegen voor De Efteling

Sprookjespark De Efteling in Kaatsheuvel komt dit jaar naar verwachting uit op een recordbezoekersaantal van 4 miljoen. Ten opzichte van vorig jaar is dat een groei van meer dan 20 procent en de omzet stijgt evenredig.

Directievoorzitter Bart de Boer heeft dat vandaag gezegd bij de opening van de Winter Efteling. Voor het komende jaar gaat De Efteling uit van minimaal hetzelfde resultaat.

"We hebben een heel er goed jaar gehad", aldus De Boer in een terugblik op zijn eerste jaar als directeur. Op meerdere drukke dagen moest het attractiepark bezoekers verzoeken om niet meer te komen. Het goede resultaat was reeds aangekondigd door de oudgedienden bij het park die uit het verleden weten dat een economische crisis goed is voor De Efteling. Mensen blijven dichter bij huis. Het sprookjespark is volgens hem bovendien de ideale kans om aan de sores van de crisis te ontsnappen. Opmerkelijk genoeg geven bezoekers nauwelijks minder geld uit tijdens hun dagje uit, constateert de directeur.

De Efteling opende gisteravond het vakantiepark Bosrijk, met een prijskaartje van 52 miljoen euro de grootste investering uit de geschiedenis. Uitbreidingsplannen liggen op de plank maar het bedrijf wil eerst aanzien hoe de bezoekers reageren.

Door de stijgende bezoekersaantallen komt de omzet van het bedrijf uit rond 140 miljoen euro. Precieze cijfers over omzet en winst kon de directie vandaag nog niet geven.

De Winter Efteling blijft open tot 1 februari. Op 1 april 2010 heropent het park om daarna nooit meer dicht te gaan, kondigde de directievoorzitter aan. Met vertraging van een maand gaat op 1 juli 2010 de nieuwste attractie, de houten racerachtbaan Joris en de Draak open.

Mijs naar laatste acht in Praag

Rene Mijs is in de Tsjechische hoofdstad Praag doorgedrongen tot de kwartfinales van de Prague Open 2009. De 30-jarige squasher was in de eerste ronde te sterk voor Lucas Vauzelle.

De als zesde geplaatste Mijs had zijn handen meer dan vol aan de jonge Franse qualifier. Vauzelle nam brutaal een 2-0 voorsprong in games en leek in de vierde game, nadat Mijs eenvoudig het derde bedrijf had gewonnen, af te stevenen op de winst. De ervaring van de Nederlander bleek echter doorslaggevend. Hij werkte een matchball weg en liet zijn tegenstander in de beslissende game vervolgens kansloos: 10-12, 8-11, 11-4, 12-10, 11-1. De partij duurde 53 minuten.

In de volgende ronde van het Satelliet toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour stuit Mijs nu op de Tsjech Ondrej Ertl.

Zeldzame leeuw bijt drie welpen dood

Een leeuwin in de dierentuin van het Vlaamse Mechelen heeft haar drie gezonde, twee maanden oude welpen doodgebeten. De Indische leeuwin was waarschijnlijk in de stress geraakt.

Verzorgers hadden de welpjes een half uur meegenomen voor een vaccinatie en een chip. Toen de moeder haar kleintjes terugzag zette ze plotseling haar scherpe tanden in de kleintjes, die dood neervielen. Toegesnelde verzorgers konden nog net voorkomen dat de leeuwin haar kinderen ook opat.

"Onze medewerkers zullen de procedure, die op dezelfde manier gebeurde als bij het vorige nest en in andere dierentuinen ook wordt toegepast, nauwkeurig onderzoeken om de mogelijke oorzaak te achterhalen", aldus dierentuin Planckendael in Mechelen vandaag op haar website.

De dood van de welpjes is een grote tegenslag voor de soort. De Indische leeuw is een met uitsterven bedreigde diersoort, waarvan er nog maar enkele honderden in het wild leven. Enkel in het Gir Forest-reservaat in Noordwest India komt nog een kleine populatie voor.

NASA stelt lancering van satelliet uit

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de lancering van een nieuwe satelliet, de WISE, vanwege technische problemen uitgesteld tot overmorgen. Dat heeft de NASA gisteren (lokale tijd) bekendgemaakt.

De WISE, wat staat voor Wide-field Infrared Survey Explorer, moet in zeven maanden tijd de infrarode lichtstralen in het heelal in kaart brengen. Deze straling, die niet met het blote oog te zien is, wordt uitgezonden door koude plekken in het heelal.

De Amerikaanse ruimtetelescoop is de opvolger van een baanbrekende Nederlandse sonde, de Infra-Rood Astronomische Satelliet (IRAS) uit 1983. De IRAS registreerde ongeveer 300.000 bronnen van infrarood licht, waaronder zes nieuwe kometen en meer dan 20.000 sterrenstelsels.

Brand bij bedrijf met loodafval

Aan de Delftweg in Rijswijk (Zuid-Holland) heeft vanmorgen korte tijd een brand gewoed bij een bedrijf dat loodafval verwerkt. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer in Den Haag. De brand ontstond kort na 09.00 uur. De brandweer had de brand een uur later onder controle.

Er zijn geen slachtoffers gevallen. Ook was er geen gevaar voor omwonenden. De brand was uitgebroken in zakken met lood die op pallets in stellingen stonden. Onduidelijk is nog hoe het vuur is ontstaan.

Brand bij bedrijf met loodafval  (foto: ANP)

Piloot Garuda vrijuit om crash

Een piloot van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda, die was veroordeeld tot twee jaar celstraf wegens een vliegtuigongeluk, is in hoger beroep vrijgesproken. Dat heeft zijn advocaat vandaag verklaard.

Een lagere rechtbank had in april geoordeeld dat de piloot, Marwoto Komar, rechtstreeks verantwoordelijk was voor het ongeluk bij de plaats Jogjakarta in maart 2007. Hij zou het vliegtuig met veel te hoge snelheid aan de grond hebben gezet, ondanks maar liefst vijftien automatische waarschuwingssignalen. Door de hoge snelheid schoot het toestel van de landingsbaan en belandde in de rijstvelden, waar het in brand vloog. Volgens de piloot zelf hadden de remkleppen van de Boeing 737 niet goed gefunctioneerd.

Door het ongeluk kwamen 22 inzittenden om het leven, onder wie vijf Australiërs.

Groepsbescherming asielzoekers eindigt

Asielzoekers uit landen waar het gevaarlijk is, kunnen straks niet langer als groep automatisch aanspraak maken op bescherming.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) zet haar voornemen door om het zogenoemde categoriale beschermingsbeleid af te schaffen en asielaanvragen individueel te gaan beoordelen. Ze maakt dat vandaag duidelijk in een interview in de Volkskrant.

Recent kondigde ze in een debat met de Tweede Kamer al aan te onderzoeken wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Ze gaf toen aan dat kwetsbare groepen, bijvoorbeeld belaagde minderheden, nog wel in aanmerking zouden kunnen komen voor groepsgewijze bescherming in ons land. Maar speciale regelingen voor bijvoorbeeld asielzoekers uit Ivoorkust en delen van Sudan zullen verdwijnen. Eerder gebeurde dat al bij Irak en Somalië.

Asielzoekers die in hun thuisland ernstig worden bedreigd, werden in ons land lange tijd op grond daarvan als groep beschermd door hun automatisch een tijdelijke verblijfsvergunning te geven. Dat beleid lag de laatste tijd onder vuur, omdat asielzoekers er misbruik van maken. De extra bescherming leidde ook tot een extra toestroom van asielzoekers. "Maar", aldus Albayrak in het interview, "ik stel nu vast dat dit specifieke beleid ten koste gaat van het politieke draagvlak voor bescherming en van de spankracht in de samenleving."

'Onrust bij agenten door COT-rapport'

Bij de politiemensen 'op de vloer' van het korps Rotterdam-Rijnmond is het beeld ontstaan dat korpschef Aad Meijboom er ongeschonden afkomt en dat zij de rekening krijgen gepresenteerd voor wat er misging op 22 augustus op het strand van Hoek van Holland.

Dat is zo sinds de presentatie woensdag van het COT-rapport over de rellen. Voor hun gevoel nemen Meijboom en burgemeester Ahmed Aboutaleb een laconieke houding aan en dat geeft veel onrust.

Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP zei dat vandaag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant. De presentatie van het rapport zegt niets over de verantwoordelijkheid, dat is een politieke kwestie, aldus Van de Kamp.

Amerikaanse vrouw voor 19e keer moeder

Een 43-jarige vrouw in de Amerikaanse staat Arkansas is voor de negentiende keer moeder geworden. De baby, een meisje, kwam gisteren via een keizersnede ter wereld. Josie Brooklyn is drie maanden te vroeg geboren, weegt slechts 623 gram, maar maakt het naar omstandigheden goed, meldden Amerikaanse media.

Echtgenoot Jim Bob Duggar (44) toonde zich opgetogen over de komst van de jongste telg. Zijn vrouw Michelle heeft altijd aangegeven net zo lang door te gaan met kinderen baren zolang moeder natuur dat toelaat.

Michelle en Jim Bob (44) hadden al tien zonen en acht dochters. Ze hebben net als Josie allen namen die met een 'j' beginnen: Joshua, Jana, John-David, Jill, Jessa, Jinger, Joseph, Josiah, Joy-Anna, Jeremiah, Jedidiah, Jason, James, Justin, Jackson, Johannah, Jennifer en Jordyn-Grace.

De Duggars hebben ook een reality-soap over hun megagezin: 18 Kids And Counting. Hun eerste kleinkind werd in oktober geboren.

Koster hoeft geen versterkingen in winterstop

Adrie Koster is tevreden met de grootte van zijn selectie. De trainer van Club Brugge zegt dat hij komende transferperiode geen inkopen gaat doen.

"Vorig seizoen moesten sommige spelers te vaak spelen en als het hen even niet lukte, was er geen oplossing", vertelt Koster aan Het Nieuwsblad. De oud-trainer van Ajax heeft die nu wel. Vooral in de voorhoede heeft hij veel opties. "Ik haal spelers nu sneller naar de kant. Daar moeten ze mee leren omgaan."

Nieuwe spelers hoeven er dus niet te worden gehaald. "De onderlinge verschillen zijn niet zo groot. Wat mij betreft is onze selectie groot genoeg", aldus de oefenmeester.

Koster staat met Club Brugge op de tweede plek in de Belgische Jupiler Pro League. De achterstand op koploper Anderlecht is al acht punten, maar Brugge heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Wilders wil Mohammed B. als getuige

PVV-leider Geert Wilders roept de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., op als getuige in het komende strafproces tegen hem.

Op deze manier wil Wilders bewijzen dat zijn kritiek op de islam terecht is. Volgens de PVV'er is B. "het levende bewijs" dat de islam een inspiratiebron is voor geweld. Wilders bevestigt daarmee vandaag berichtgeving in De Telegraaf.

Het proces tegen Wilders begint op 20 januari. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot haat, discriminatie en groepsbelediging.

Mohammed B. is veroordeeld voor de moord op Van Gogh in 2004. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf.

Wilders wil Mohammed B. als getuige  (foto: ANP)

Mohammed Enait boos weg bij P&W

De advocaat Mohammed 'Faizel' Enait is gisteravond boos weggelopen bij het live praatprogramma Pauw & Witteman. Enait was daar te gast omdat Het Hof van Discipline de berisping van de Raad van Discipline tegen Enait had vernietigd. De advocaat kreeg de berisping onder meer omdat hij weigert op te staan voor rechters.

De discussie tussen presentator Jeroen Pauw en Enait liep hoog op. Voor de uitzending had Pauw gezegd 'niet in de multiculturele samenleving te geloven'. Toen Enait geïrriteerd raakte over het feit dat de presentator doorvroeg over waarom Enait een hoofddeksel droeg, vloog bij beiden de vlam in de pan.

Pauw verloor duidelijk zijn rol als journalist door opmerkingen als "Doe niet zo raar", "He vriend, ontspan je" en "Je bent een provocateur".

Enait beschuldigde de presentator er vervolgens van 'elite-racist' te zijn, net zoals de rest van alle media, omdat zij alle orthodoxe moslims in een hoek zouden zetten. Pauw zou geen objectieve journalist zijn volgens de advocaat.

Kort daarna verliet Enait tijdens het vaste programmaonderdeel 'de Zapservice' buiten beeld de studio.


Mohammed Enait gisteravond bij Pauw & Witteman

Salcido: "Ik ben weer vrij van zorgen"

Carlos Salcido kende onder Huub Stevens een lastige periode bij PSV, maar de Mexicaan is met trainer Fred Rutten weer een stuk zekerder van zichzelf. De verdediger krijgt momenteel vaak de voorkeur boven Dirk Marcellis en André Ooijer.

Salcido had moeite met de aanpak van Stevens. "Ik schaamde me voor mijn eigen spel", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "In vier, vijf maanden heb ik meer fouten gemaakt dan in de rest van mijn carrière. Maar er waren meer voetballers bij PSV die zich niet goed raad wisten met de situatie."

De Mexicaan wilde daardoor vertrekken uit Eindhoven. "Ik zag geen uitweg, voelde enorme druk om er toch uit te komen. Ik kon het niet meer opbrengen om mijn normale niveau te halen en kreeg uitslag van de stress." Inmiddels is Salcido een vaste waarde in de basis van Rutten. "Maar die basisplek is niet definitief, ik moet me elke week bewijzen. Dat is het goede aan deze trainer. Als je hard werkt op de training, dan komt je kans een keer."

Salcido, die bij PSV een contract heeft tot medio 2012, staat vanavond met zijn ploeg tegenover landskampioen AZ. "Mijn hoofd is leeg, ik ben vrij van zorgen. Dat is het belangrijkste."



Meer discussies over PSV vind je op het forum

Theo Janssen geopereerd aan knie

FC Twente-speler Theo Janssen is deze week geopereerd aan zijn knie. Dat vertelde Steve McClaren aan De Telegraaf.

"Die ingreep zou eigenlijk in de winterstop plaatsvinden, maar is naar voren gehaald. Theo had al een tijdje last van zijn knie", reageert McClaren. Janssen is tot eind januari geschorst vanwege het bekende auto-ongeluk en hij heeft dus voldoende tijd om te herstellen.

FC Twente staat vanavond tegenover NAC Breda. Naast Janssen zijn ook Slobodan Rajkovic en de geschorste Kenneth Perez afwezig. "Rajkovic meldt zich zondag op de club. Hij zou kunnen spelen in Boekarest. Maar misschien is dat een te groot risico, want hij is er lang uit geweest", aldus de Engelse coach.

De koploper uit de Eredivisie gaat donderdag op bezoek bij Steaua Boekarest voor de laatste groepswedstrijd in de Europa League. Bij een zege is Twente geplaatst, maar bij een gelijkspel of nederlaag moeten de Tukkers hopen dat FC Sheriff niet wint bij Fenerbahce.



Meer discussies over FC Twente vind je op het forum

[EK] Nijhuis als snelste door op 100m school

Moniek Nijhuis heeft zich vanmorgen, bij het Europees kampioenschap kortebaan in Istanbul, eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de 100 meter schoolslag.

Nijhuis, die eerder goud greep op de 50 meter schoolslag, was in de series met 1.05,35 de snelste. Ook Lia Dekker plaatste zich voor de halve eindstrijd. Zij zwom met 1.06,40 de tiende tijd. Tessa Brouwer en Loes Zanderink werden uitgeschakeld.

Op de 50 meter rugslag plaatste Ranomi Kromowidjojo zich voor de halve finales. Met 27,42 ging ze als zevende door. Op de 400 meter vrije slag plaatste Sharon Rouwendaal zich voor de finale. In de series zwom ze met 4.06,57 de zevende tijd. Inge Dekker zwom in de series van de 100 meter vlinderslag met 56,90 de derde tijd en plaatste zich daarmee voor de halve finales.

Bij de mannen kwalificeerde Nick Driebergen zich als vijftiende voor de halve finales op de 100 meter rugslag. Driebergen zwom een tijd van 51,74. Ook Robin van Aggele haalde de halve finales. Op de 100 meter wisselslag zwom hij met 52,93 de zesde tijd.

[WB] Olde Heuvel zegt af voor 5.000m

Wouter Olde Heuvel heeft afgezegd voor de 5.000 meter dit weekend bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Olde Heuvel kampt met knieklachten.

Overigens was de Nederlandse schaatsploeg in de Amerikaanse plaats al flink uitgedund. Door een virusinfectie komen Ronald Mulder, Remco Olde Heuvel, Lars Elgersma, Pim Schipper, Jan Blokhuijsen, Jorien Voorhuis, Renate Groenewold en Ingeborg Kroon dit weekeinde niet in actie.

Eerste nederlaag waterpolovrouwen

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben bij de strijd om de Holiday Cup in het Amerikaanse Newport Beach hun eerste nederlaag geleden. Na gelijkgespeeld te hebben tegen de Verenigde Staten en Rusland werd met 5-10 verloren van Australië.

De Nederlandse vrouwen startten goed aan de wedstrijd en na de eerste periode stond Oranje met 2-1 voor. Niet lang daarna maakte Australië echter gelijk. In het derde kwart sloegen de Aussies toe met drie treffers op rij. Bij Australië was Bronwen Knox met zes treffers de te kloppen vrouw.

'Uitsluiting maakt allochtonen ziek'

Als mensen met een andere huidskleur en/of etnische afkomst als minderheid in een groep leven, lopen ze grote kans buitengesloten te worden. Die uitsluiting leidt vaak tot psychische en lichamelijke klachten.

Het Nederlands Instituut voor Psychologen vraagt aandacht voor dit probleem op een congres dat vandaag in Amsterdam wordt gehouden. Het congres wordt geopend door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Volgens de psychologen gaat het vaak om onbewust groepsgedrag. Mensen zouden vaak niet in de gaten hebben dat ze mensen die afwijken binnen een groep anders behandelen.

Blair: ik was sowieso Irak binnengevallen

De Britse oud-premier Tony Blair zou ook opdracht hebben gegeven voor de inval in Irak als er geen 'bewijsmateriaal' was overlegd waaruit moest blijken dat het land over massavernietigingswapens beschikte. Dat heeft Blair bekend in een interview met de BBC dat morgen wordt uitgezonden.

"Ik zou het nog steeds gerechtvaardigd hebben gevonden om hem omver te werpen", zegt Blair op de vraag wat hij zou hebben gedaan als de inlichtingendiensten niet met 'bewijsmateriaal' op de proppen waren gekomen. Volgens de oud-premier was alleen al het idee dat Saddam een bedreiging was voor de regio voldoende.

De Britse regering van Tony Blair zag de Iraakse massavernietigingswapens als een belangrijke reden om mee te doen aan de invasie in Irak in 2003. De 'bewijzen' die de Britse geheime dienst daarvoor verzamelde bleken onjuist. Na de inval in Irak zijn er nooit massavernietigingswapens gevonden.

Sterf op Google Street View

Na onder anderen een hoerenloper en een man met een opblaaspop te hebben gefotografeerd, heeft de camera van Google Street View nog iets vreemders vastgelegd. In hartje New York is een man voor het oog van de camera in elkaar is gezakt en gestorven.

Op  de foto is duidelijk te zien hoe een man in elkaar is gestort voor het oog van geschokte voorbijgangers. Google heeft nog geen commentaar gegeven op de afbeelding. Wel is deze inmiddels van Street View verdwenen.

Dooie op Street View
De bewuste foto die inmiddels al is verwijderd

S. Schumacher stapt wederom naar CAS

Stefan Schumacher heeft bij het internationaal sporttribunaal CAS beroep aangetekend tegen zijn diskwalificatie vorig jaar bij de Olympische Spelen in Peking.

Na een nieuwe analyse van de bloed- en urinemonsters, bleek de Duitse wielrenner cera te hebben gebruikt. Davide Rebellin, die bij de wegwedstrijd in Peking zilver won en die om dezelfde reden kwijtraakte, stapt ook naar het CAS. De twee wielrenners hopen dat het CAS de sancties terugdraait.

Schumacher heeft overigens bij het CAS al een zaak lopen vanwege zijn schorsing van twee jaar. Die kreeg hij omdat hij in de Tour de France van 2008 ook werd betrapt op het gebruik van cera.

Woods stopt voorlopig met golfen

Tiger Woods heeft aangekondigd dat hij voorlopig stopt het golfen.

Woods kreeg onlangs, bij zijn woning in Orlando, een ongeluk met zijn auto doordat hij op een brandkraan en een boom botste. De Amerikaan zou ruzie hebben gehad met zijn vrouw. Na het ongeluk publiceerden de media verhalen over huwelijksproblemen en buitenechtelijke affaires van Woods.

De 33-jarige Woods zei in een verklaring dat hij hoopt, door voorlopig met golfen te stoppen, "een betere echtgenoot, een betere vader en een beter mens te worden."

Hijgenaar, Kanis winnen teamsprint in Cali

Bij wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Cali hebben Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar de teamsprint voor vrouwen gewonnen.

Het Nederlandse duo versloeg in de finale het Litouwse duo Gaivenite/Krupeckaite (33,956 tegen 34,459). Kanis die een dag eerder zilver won op de sprint, werd ook nog eens tweede op de 500 meter tijdrit. Daar bleef de Litouwse Simone Krupeckaite Kanis wel voor.

Vrouw van 98 verdacht van moord in VS

Een 98-jarige bewoonster van een bejaardentehuis in de Amerikaanse staat Massachusetts wordt vervolgd voor moord op haar twee jaar oudere kamergenote. Het slachtoffer werd dood aangetroffen met een plastic zak over haar hoofd, meldden Amerikaanse media gisteren.


Het incident dateert van eind september. De politie dacht aanvankelijk dat Elizabeth Barrow zelfmoord had gepleegd, maar later kwam Laura Lundquist in beeld als verdachte.

Lundquist zou meermaals dreigende taal hebben geuit aan het adres van Barrow, onder meer omdat ze het niet kon verkroppen dat haar kamergenote regelmatig bezoek over de vloer kreeg. Het verplegend personeel beweert echter dat de vrouwen altijd goed met elkaar om schenen te gaan.

Lundquist is vrijdag in staat van beschuldiging gesteld. Er volgt een psychiatrisch onderzoek.

Schade oud en nieuw nauwelijks verhaald

Gemeenten hebben maar een fractie verhaald van de schade die vandalen tijdens oud en nieuw aanrichtten aan straatmeubilair. Tijdens de afgelopen jaarwisseling werd in 170 gemeenten voor zeker 4,5 miljoen euro gesloopt. Zij konden slechts 16.000 euro verhalen. Dat blijkt uit een inventarisatie van het AD die vandaag in die krant staat.

Van de 170 gemeenten slaagden er 22 in om geld te innen van de vandalen of om een procedure te beginnen. Tien daarvan haalden bij elkaar ruim 16.000 euro op. Dordrecht kan nog wel een flinke slag slaan. De rechtszaak tegen de daders van een brand in een school in die gemeente loopt nog. Het gaat daarbij om bijna een miljoen euro.

Amerikaanse vrije meningsuiting probleem in Engeland

Sommige Amerikaanse kranten overwegen de verspreiding van bladen in Engeland te stoppen en de toegang via internet vanuit Engeland te blokkeren. Ze menen dat de dreiging er te worden aangeklaagd te groot en te kostbaar is en dat de Engelse wetgeving klagers die stellen in hun goede naam te zijn aangetast, bevoordeelt. Dit berichtte gisteren The New York Times.

Een aantal staten in de VS heeft al wetgeving ingevoerd die de tenuitvoerlegging van Engelse vonnissen ten aanzien van smaad of laster uiterst moeilijk maken. De staat New York bijvoorbeeld beargumenteerde extra wetgeving om zich te verweren tegen het oordeel van Engelse rechters over de aantasting van iemands goede naam, door er op te wijzen dat de wettelijke regels over smaad en laster "in een aantal landen niet in overeenstemming zijn met de Amerikaanse vrijheid van meningsuiting". 

Tiger Woods stopt voor onbepaalde tijd

Tiger Woods stopt voor onbepaalde tijd met professioneel golfen. Dat heeft de door schandalen achtervolgde golfer gisteren op zijn website laten weten.

De 33-jarige Woods is zich bewust van de teleurstelling en pijn die zijn "ontrouw" bij veel mensen heeft veroorzaakt, vooral bij zijn vrouw en kinderen, staat in de verklaring. Hij biedt opnieuw zijn excuses aan en vraagt om vergiffenis.

Woods zegt zijn best te gaan doen om het beschadigde vertrouwen te herstellen. Hij heeft de tijd nodig om een "betere echtgenoot, vader en mens" te worden.

Woods raakte in opspraak na een bizar auto-ongeluk op zijn landgoed. Daarna doken allerlei verhalen op over huwelijksproblemen en buitenechtelijke affaires.

TON doet mee in Brabantse en Limburgse steden

Trots op Nederland (TON) doet met de gemeenteraadsverkiezingen in maart in ieder geval mee in Tilburg, Den Bosch, Helmond, Maastricht en Landgraaf. Oprichtster Rita Verdonk heeft dat gisteravond laat via haar persoonlijke pagina op Twitter bekendgemaakt.

"En dat is nog maar het begin", voegde het Tweede Kamerlid eraan toe. De 'politieke beweging' TON is inmiddels in alle negentien kieskringen in Nederland vertegenwoordigd met een bestuur. Verdonk wil tot nu toe niet zeggen in hoeveel gemeenten TON echt gaat meedoen.


Gewonden door steekvlam in Rotterdam

Vannacht zijn in een Rotterdamse nachtclub acht mensen gewond geraakt door een steekvlam. De verwondingen lopen uiteen van verbrandingen in het gezicht tot derdegraads brandwonden. Een woordvoerder van de politie vertelde dat de steekvlam waarschijnlijk veroorzaakt is door een bezoeker die een aansteker of lucifer bij een spuitbus heeft gehouden.

Vier bezoekers zijn per ambulance afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving, twee andere gewonden zijn zelf naar het ziekenhuis gereden. De andere twee gewonden zijn ter plaatse behandeld.

De ontruiming van de club verliep redelijk rustig, ondanks dat er eerst paniek uitbrak. Binnen korte tijd stonden alle bezoekers buiten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Moorden met een bijl in Dante's Inferno gameplaybeelden

Het wordt een druk voorjaar voor alle gamers. Topgames worden dan weer volop gereleased en EA's Dante's Inferno moet zeker in dat rijtje staan. Op 12 februari wordt de game in Europa gereleased en omdat die datum alweer dichtbij komt heeft EA een nieuwe gameplay trailer gereleased. We zien Dante woest rondzwaaien met zijn bijl, waarna een pad van verwoesting achterblijft. Tevens zien we Dante een grote Minotaurus onder zijn hoede nemen, dus waar wacht je nog op? Bekijk de trailer hieronder:

In Dante's Inferno speel je het wereldbekende boek van Dante Alighieri, de Divina Comedia na. Het boek, dat door sommigen beschouwd wordt als het beste boek ooit gemaakt, is verdeelt in drie delen, waarvan Inferno het eerste deel is. Wat we hierin kunnen verwachten? Een mix van bijbelse figuren, Italiaanse verhalen en Mythologieën in een bloederig jasje. En dit doet Dante allemaal om zijn ideale vrouw, Beatrice, te vinden.

Patch voor the Saboteur onderweg

Nadat je eerder kon lezen dat je nogal wat problemen kreeg met het spelen van the Saboteur op een PC met een ATI Radeon videokaart, heeft de Pandemic community manager een patch aangekondigd die dit probleem moet verhelpen. Helaas is de patch alleen beschikbaar voor de ATI Radeon 3000, 4000 en 5000 series,voor de andere series is nog niets bekend.

De Pandemic community manager zei het volgende over de situatie:

"This is an issue we are taking very seriously and have been working aggressively to better understand what is causing this issue and how best to resolve. We have a dedicated team working diligently to find a solution. Currently, we have a possible fix (in the way of a patch) that is being internally tested."

We kunnen dus maar hopen dat de patch er snel aankomt, en dat de ATI gebruikers ook the Saboteur kunnen spelen. Gamers die een nVidia kaart gebruiken kunnen wel zonder grote problemen spelen.

Liever Hitler als buurman

De Amerikaanse Sheila Jones uit Florida, die al zo'n 18 maanden knallende ruzie met haar buren heeft, besloot tot een drastische maatregel over te gaan. Met een spuitbus schreef de getergde dame de volgende tekst op haar huis: 'Hitler zou een welkome buur zijn. Hou ermee op mijn gezin zo te kwellen. Prettig kerstfeest.'
 
Sheila zou tot haar daad zijn gekomen na de zoveelste brief van haar buurtjes met daarin minder vleiende woorden. Zij wordt in de laatste brief uitgemaakt voor 'blank uitschot'. Oorzaak om de boze brieven te sturen, zou de palmbomen zijn die Jones voor haar huis heeft geplant.
 
"Als ik het me financieel zou kunnen veroorloven, zou ik hier onmiddellijk vertrekken", vertelt Jones. De buurtjes reageren verbolgen: "Dat ze zoiets durft, Hitler op haar muur schilderen. Zoiets hebben we hier nog nooit meegemaakt."
Inmiddels heeft de politie de zaak in onderzoek.
Voor een filmpje, klik hier.

[WB] Davis wint 1.500 m in WR

Shani Davis heeft in Salt Lake City de wereldbekerwedstrijd over 1.500 meter gewonnen. De Amerikaan deed dat in een nieuw wereldrecord.

Al in de eerste rit kwam Sven Kramer in actie, omdat hij dit seizoen internationaal nog geen 1.500 meter had gereden. Kramer reed goed en kwam tot een tijd van 1.43,54, wat een persoonlijk record betekende. Hij werd uiteindelijk negende. Ook Erben Wennemars kon door vele Nederlandse afzeggingen in actie komen. Hij reed een knappe tijd van 1.42,73, maar werd gediskwalificeerd omdat hij op het laatste rechte stuk te lang in de baan van zijn tegenstander bleef.

Shani Davis bleek een klasse apart. Hij verpulverde zijn eigen wereldrecord en kwam tot een tijd 1.41,04. Zijn oude toptijd stond op 1.41,80. Zijn landgenoot Chad Hedrick werd tweede.

Uitslag 1.500 meter:

#NaamLandTijd
1Shani DavisVerenigde Staten1.41,04
2Chad HedrickVerenigde Staten1.42,19
3Tae-Bum MoZuid-Korea1.42,85
4Havard BokkoNoorwegen1.42,89
5Denny MorrisonCanada1.43,18
9Sven KramerNederland1.43,54
20Erben WennemarsNederlandDQ

Tussenstand Wereldbeker 1.500 meter:

#NaamLandPunten
1Shani DavisVerenigde Staten480
2Havard BokkoNoorwegen350
3Chad HedrickVerenigde Staten268
4Denny MorrisonCanada218
5Mark TuitertNederland200
8Stefan GroothuisNederland190

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.