Collega's beveiligen collega's

Bij herhaling rijden buschauffeurs van Veolia in hun vrije tijd achter de bussen aan met een knuppel in hun auto voor het geval de bus voor hen overvallen wordt. Veolia Limburg directeur René de Beer bevestigde vandaag berichtgeving hierover in de Telegraaf.

Dit is niet de methode, zegt De Beer, maar hij begrijpt het wel. "Het mag natuurlijk niet, maar de frustratie is heel groot. Chauffeurs zijn met name tijdens de saaie avonddiensten bang als er weinig of geen mensen in de bus zitten", aldus De Beer. Hij benadrukt dat het de chauffeurs er niet om te doen is te laten zien wie de grootste spierballen heeft. "Dit is puur angst", zei hij. "Bang dat iemand instapt met een pistool."

"Als bij een overval een burgerarrestatie binnen de grenzen van de wet kan plaatsvinden, heb ik daarmee geen moeite". Chauffeurs vinden dat de politie niets mag doen. "Met name waar de chauffeurs de dader kennen en zelfs weten waar hij woont, is de politie beperkt in de mogelijkheden. De politie kan niets doen zonder bewijs".