Lindgren bevestigt interesse Brøndby

Rasmus Lindgren bevestigt dat het Deense Brøndby interesse heeft in zijn diensten. De Zweed is bij Ajax op een zijspoor belandt. Een vertrek uit Amsterdam in de winterstop komt daarmee dichterbij voor de middenvelder.

Lindgren was onder voormalige Ajax-trainer Marco van Basten een gewaardeerde kracht bij de Amsterdammers. Sinds de komst van trainer Martin Jol komt de Zweed niet meer voor in de plannen. Een vertrek lijkt een kwestie van tijd. In het Zweedse Aftonbladet bevestigt Lindgren dat Brøndby interesse heeft getoond. "Ze waren een week geleden in Nederland om me van dichtbij te zien."

De middenvelder zegt open te staan voor een vertrek naar de huidige nummer vijf in Denemarken. "Het is duidelijk dat deze situatie niet prettig is. Ik moet dan ook mijn ogen openhouden als de transfermarkt in januari weer opengaat." De Zweedse clubs IFK Göteborg, AIK Stockholm en IF Elfsborg zouden ook geïnteresseerd zijn.

De 25-jarige Zweed kwam in 2002 bij Ajax, maar wist niet door te breken. Daarom vertrok hij naar FC Groningen, waar hij uitgroeide tot sterkhouder. De Amsterdammers besloten hem vervolgens weer terug te halen, maar zijn terugkeer bracht hem weinig succes.