Salcido: "Ik ben weer vrij van zorgen"

Carlos Salcido kende onder Huub Stevens een lastige periode bij PSV, maar de Mexicaan is met trainer Fred Rutten weer een stuk zekerder van zichzelf. De verdediger krijgt momenteel vaak de voorkeur boven Dirk Marcellis en André Ooijer.

Salcido had moeite met de aanpak van Stevens. "Ik schaamde me voor mijn eigen spel", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "In vier, vijf maanden heb ik meer fouten gemaakt dan in de rest van mijn carrière. Maar er waren meer voetballers bij PSV die zich niet goed raad wisten met de situatie."

De Mexicaan wilde daardoor vertrekken uit Eindhoven. "Ik zag geen uitweg, voelde enorme druk om er toch uit te komen. Ik kon het niet meer opbrengen om mijn normale niveau te halen en kreeg uitslag van de stress." Inmiddels is Salcido een vaste waarde in de basis van Rutten. "Maar die basisplek is niet definitief, ik moet me elke week bewijzen. Dat is het goede aan deze trainer. Als je hard werkt op de training, dan komt je kans een keer."

Salcido, die bij PSV een contract heeft tot medio 2012, staat vanavond met zijn ploeg tegenover landskampioen AZ. "Mijn hoofd is leeg, ik ben vrij van zorgen. Dat is het belangrijkste."



Meer discussies over PSV vind je op het forum