Halal kerstdiner op katholieke school

Struisvogelbiefstuk, Pekingeend en gevulde kalkoen zijn enkele menutips die het kerstdiner kunnen sieren. Opmerkelijk genoeg staat bij een katholieke basisschool in Weert voor alle leerlingen halalvlees op het menu.

Directeur Margo Janssen van de Odaschool verklaart dat dit puur uit praktische overwegingen gebeurt, omdat tien van de vierhonderd leerlingen op de school moslim zijn. "De voorgaande jaren hielden we rekening met moslims en daarom moesten we het vlees voor hen scheiden. Nu iedereen halalvlees krijgt, hoeft dat niet meer. Bovendien past de actie juist in het christelijke gedachtegoed, want het is goed om met anderen rekening te houden."

Bij de oudervereniging van de school zijn ondertussen al acht klachten binnengekomen van boze ouders. De voorzitter van de oudervereniging, Jean Paul van der Donk, vindt het belangrijk dat ouders snappen dat er uit praktische overwegingen is gekozen voor het vlees, en dat geloofsovertuigingen niets met deze keuze te maken hebben. "Daarnaast is het voor katholieken niet verboden om halalvlees te eten, terwijl dat wel andersom voor moslims het geval is."

Nog meer tips om je kerstdiner op te leuken (NFWS)