FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 september 2009

Veel bezoekers bij vliegeren Scheveningen

Vele duizenden bezoekers trokken vandaag naar de boulevard van Scheveningen om getuige te zijn van het 31e vliegerfestival. In totaal deden meer dan driehonderd vliegeraars mee, afkomstig uit achttien landen.

Sommige vliegers waren tientallen meters hoog. De vliegeraars moesten in de lucht vaste figuren met hun vliegers maken. Er was ook een kuur op muziek.

Bij het Nederlands kampioenschap stuntvliegeren won Stephen Versteegh in de categorie vliegers met twee lijnen. Hij werd vorige week ook al Europees kampioen in Groot Brittannië.

De organisatie van het festijn verwacht morgen vijftigduizend bezoekers.

Die vlieger gaat wel op!  (foto: ANP)

Ecclestone haalt uit naar CVC-lid Sorrell

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft van grootaandeelhouder van Formula One Management CVC te horen gekregen dat hij Flavio Briatore niet mag steunen. De Brit heeft hierop hard uitgehaald naar CVC-bestuurder Sir Martin Sorrell.

Ecclestone zei dat Briatore te hard gestraft was. Sorrel was het er niet mee eens. "Eerst hadden we Hitler die goede dingen deed en nu is valsspelen acceptabel. Waar zal dit eindigen? Zijn laatste commentaar is daar weer een voorbeeld van. Ik ben bang dat Bernie de realiteitszin totaal kwijt is."

De Formule 1-baas liet deze uitspraken niet op zich zitten en gaf Sorrel meteen repliek. "De opmerkingen die ik over Hitler heb gemaakt, waren uit zijn verband getrokken. Ik bied daarvoor mijn excuses aan omdat ze totaal verkeerd geïnterpreteerd werden. Over het valsspelen heb ik geen uitspraken gedaan."

"Iedereen heeft het recht op een eigen mening en waarom zou de zijne belangrijker zijn dan de mijne. Hij is niet bij de sport betrokken. Hij weet er niets vanaf, hij gaat niet naar races en hij kent de mensen die er bij betrokken zijn niet."

Huizen Duitse bekeerlingen islam doorzocht

De politie heeft van de week huizen doorzocht van Duitsers die zich tot de islam hebben bekeerd. Zij zouden moslims voor een islamitisch centrum in Jemen hebben geworven dat nauwe betrekkingen met het terroristennetwerk al-Qaeda zou hebben.

Volgens de zondagskrant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, dat zich baseert op bronnen binnen de veiligheidsdiensten, zijn in vijf deelstaten in totaal negentien woningen doorzocht.

De hoofdverdachte is een Duitser uit de Zuid-Beierse plaats Weilheim die lang in Jemen heeft gewoond. Samen met twee radicale moslims uit de stad Freiburg, die beiden in Jemen verblijven, moet hij bekeerlingen en andere moslims uit Duitsland hebben aangespoord naar een Koranschool in het Arabische land te gaan. In Jemen zouden ze ook een militaire opleiding krijgen.

Finalisten K2 zoekt K3 bekend

De finalisten van de tv-talentenjacht K2 zoekt K3 zijn bekend. De nieuwe blonde zangeres in de Vlaamse meidengroep K3 heet Josje, Noa of Madelon.

De 25-jarige musicalactrice Anne Deliën (Pinokkio) haalde de finale net niet. In de SBS6-uitzending was vandaag te zien dat de Amsterdamse definitief afviel.

Het finaletrio bestaat uit twee Nederlandse zangeressen en een Vlaamse: zangeres Noa Tamara Opdebeeck (24) uit Antwerpen. De Nederlandse kandidaten zijn de 25-jarige musicalactrice Madelon van der Poel uit Tilburg en Josje Huisman (23) uit Amsterdam. Madelon van der Poel speelde al in de musicals Anatevka, Fame en Grease. Josje Huisman, de jongste van de drie, danste onder meer bij de ArenA-concerten van de Toppers.

De finale van K2 zoekt K3 wordt op zaterdag 3 oktober rechtstreeks uitgezonden op SBS6 en de Vlaamse zender VTM. Kijkers en de jury sturen dan nog een kandidaat weg, waarna de huidige K3-zageressen Kristel Verbeke en de zwangere Karen Damen uit de twee overgebleven kandidaten hun nieuwe collega kiezen.

Het nieuwe groepslid zal niet lang van haar overwinningsroes kunnen genieten, want de nieuwe zangeres moet onmiddellijk op tournee en nieuwe nummers instuderen. K3 presenteert zich in de nieuwe samenstelling op 6, 7 en 8 november in de Amsterdamse RAI.

Ook geen setverlies in tweede EK volleybalduel

De Nederlandse volleybalsters zijn op dreef op het Europees kampioenschap in het Poolse Lodz. Na de 3-0-zege op Kroatië van vrijdag was zaterdagavond ook Spanje geen partij voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger: 3-0 (25-17, 25-13 en 25-15).

Met de perfecte score na twee duels kan de ploeg vol vertrouwen uitkijken naar de belangrijke, laatste groepswedstrijd tegen Polen zondagmiddag. Daar was aanvoerder Manon Flier, opnieuw een van de uitblinkers, het van harte mee eens. "Het geeft een heel goed gevoel dat we het niveau van vrijdag ook vandaag gewoon hebben kunnen vasthouden. Maar we moeten nu natuurlijk niet opeens euforisch worden en gekke dingen gaan doen en denken. Polen wordt een hele andere wedstrijd waarbij we weer gewoon met de basis bezig moeten zijn."

Die basis bleek zaterdagavond in ieder geval veel te machtig voor Spanje. De ploeg van de Nederlandse trainer Gido Vermeulen kon de puike prestatie van een dag eerder dus niet herhalen. Toen kreeg het gastland Polen na een 2-0-voorsprong het knap benauwd tegen de Spaanse ploeg die twee sets op rij won maar in de beslissende vijfde doorgang alsnog het hoofd moest buigen.

Bondscoach Avital Selinger stuurde tegen Spanje zijn vertrouwde basis het veld in met Chaine en Kim Staelens, Ingrid Visser, Caroline Wensink, Debby Stam en libero Janneke van Tienen. Net als vrijdag tegen Kroatië begon Oranje met veel service- (Stam) en blokkeergeweld (Wensink) en bij een 10-4-achterstand had Vermeulen al zijn beide time-outs verbruikt.

De Spaanse ploeg kwam toen echter door goed verdedigen en slim aanvallen terug en noopte daarmee Selinger tot het nemen van zijn eerste time-out bij 11-9. Dat zette Oranje weer op de rails en bij de tweede technische time-out, bereikt na een slim balletje van uitgerekend libero Van Tienen, was het verschil weer vijf punten: 16-11. Nederland liep daarna aan de hand van aanvoerder Manon Flier (serverend en aanvallend) door naar een 25-17-zege.

In de tweede set bood Spanje echter aanvankelijk veel meer weerstand en nam zelfs even de leiding na onder meer een goede serviceserie van aanvoerster Amaranta Fernandez: 5-6. Maar Oranje was snel weer bij de les en liep via 11-6 en 17-9 door naar een dikke 25-13-setzege. De derde set gaf eigenlijk eenzelfde beeld als de eerste twee.

In het begin kon Spanje het allemaal nog aardig bijbenen maar vanaf de tien punten (10-9) gaf Oranje wat meer gas en op de service van Manon Flier liep Nederland in een ruk uit naar 17-11. Daarmee was het Spaanse verzet voorgoed gebroken en kon Selinger, net als een dag eerder, ook wat wissels (Blom en Huurman) speeltijd gunnen in de met 8.000 toeschouwers gevulde Atlas Arena.

Het programma van zondag is om 17:00 uur Nederland - Polen, en om 20:00 uur Spanje - Kroatië.

Psycholoog: 'Navel is kleine vagina'

De nieuwste trend in seksland blijkt het likken van de navel te zijn. Althans, zo denken de Duitsers erover. Aanleiding voor een discussie over de navel als erogene zone vormt een late nightshow op de Duitse zender ARD, waar een man van middelbare leeftijd zeer passioneel de navel van een mooi fotomodel likt.

Psycholoog Elmar Basse uit Hamburg weet het zeker. "De navel is de kleine vagina", verklaart hij. "De man heeft vanuit de evolutie onbewust de drang om de navel te penetreren. Hij is geprogrammeerd om voort te planten, ondanks dat de navel maar een kleine lichaamsopening is."

Hoe vreemd het ook klinkt, de verzamelplek van allerlei pluisjes en viezigheid, is echter heel erotisch. De navel bevindt zich namelijk in de liesstreek, grenzend aan de primaire geslachtsorganen. Dus als je bij de navel zit, bevind je je dichtbij je hoofddoel.

Lichamelijk gezien is de navel ook erg spannend. Het bijzondere aan de navel is dat hier minder zenuwuiteinden zitten dan in andere lichaamsdelen. Hierdoor voelt men geen echte pijn als men aan de navel pulkt, maar ervaart men meer een trekkerig gevoel, beweert gynaecoloog dr. Hans-Albrecht von Waldenfels. "Dankzij dit voor het lichaam bijzondere gevoel, zou men kunnen zeggen dat dit een erotisch effect heeft." De navel mag dan ook niet worden overgeslagen tijdens het liefdesspel.


Om dit erotische navellikfilmpje is het allemaal te doen...

Uitslag FC Twente - VVV-Venlo

Om 20:45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen FC Twente en VVV-Venlo. Hieronder vind je de uitslag.

FC Twente - VVV-Venlo 2-1
3’ Ahahaoui 0-1 (assist: Schaken)
15’ Ruiz 1-1
26’ Douglas 2-1 (assist: Ruiz)

Toeschouwers: 23.700
Scheidsrechter: Makkelie
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Paauwe (VVV-Venlo)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas ,Kuiper, Brama, Perez (Tioté/68), Janssen, Ruiz (Wellington/88), N'Kufo, Stoch (Parker/90)

VVV-Venlo: Begois, Timisela, v.Kouwen (v.Dessel/79), Paauwe, Fleuren (Takak/72), Leemans, Honda, Auassar, Schaken, Calabro, Ahahaoui (Viana/68)

Geen zoenen voor Berlusconi

Terwijl onder andere de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse Sarkozy's en zelfs onze premier Jan Peter Balkenende zoenen kregen van de First Lady van de VS, Michelle Obama, stond de Italiaanse premier Silvio Berlusconi op de openingsreceptie van de G20-top afgelopen week voor gek toen Michelle Obama hem niet wilde zoenen.

Berlusconi kwam naar de Obama's toe met een hartstochtelijke opening, maar onder afkeurend zicht van de Amerikaanse president Barack Obama kreeg de Italiaanse mediamagnaat een koud onthaal van de Obama's. Berlusconi kwam in zijn eentje naar de G20-top, want hij ligt momenteel in een scheiding door verschillende seksueel getinte schandalen.

Bekijk hier de foto van het onthaal van Berlusconi door de Obama's.

[WK] Sicard wint, Kreder beste Nederlander

Romain Sicard heeft bij het WK wielrennen in Mendrisio de titel bij de beloften veroverd. De Fransman reed in de eindfase van de wedstrijd over 179,4 kilometer weg bijde concurrentie en kwam solo over de streep. Carlos Betancur werd tweede voor Egor Silin.

Sicard reed in de laatste ronde samen met de Nederlander Michel Kreder weg bij de concurrenten die afgestopt werden door de Franse ploeg. Op de laatste beklimming van de Acqua Fresca reed Sicard weg bij de Nederlander die daarna op zilver af leek te gaan. In de slotkilometers zakte hij echter terug, waardoor hij 33e werd op 1:50 van de winnaar.

Uitslag WK wegrit beloften:

#RennerNat.Tijd
1Romain SicardFRA4.41.53
2Carlos BetancurCOL+ 0.28
3Egor SilinRUSz.t.
4Peter KennaughGBR+ 0.50
5Jérôme BaugniesBEL+ 0.55
6Marko KumpSLOz.t.
7Jevgeni NepomnjatsjsjiKAZz.t.
8S.J. Jose CayetanoCOLz.t.
9Matthias BrandleOOS+ 1.01
10Damiano CarusoITA+ 1.34
33Michel KrederNED+ 1.50

Uitslagen Eredivisie (26/09/2009)

Om 19:45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

RKC Waalwijk - Roda JC 4-1
17’ Janssen 0-1
31’ Idabdelhay 1-1 (assist: De Ceulaer)
45+2’ Benschop 2-1 (assist: Idabdelhay)
56’ Boerrigter 3-1 (assist: De Ceulaer)
82’ Benson 4-1

Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Winter
Stadion: Mandemakers Stadion
Gele kaart: Obodai, Varela (RKC Waalwijk), Linssen, De Fauw, Skoubo (Roda JC)

Opstellingen

RKC Waalwijk: Wevers, D. Mulder, Gudde, Luirink, Colin (Benschop/32), Obodai, Berger, Varela, De Ceulaer, Idabdelhay (Lifondja/67), Boerrigter (Benson/73)

Roda JC: Castro, De Fauw, Addo (Bodor/75), Kah, De Jong, Janssen, Linssen, Hadouir, Sutchuin Djoum, Skoubo (Yulu Matondo/62),Junker



PSV - Willem II 3-1
27’ Bakkal 1-0
32’ Lazovic 2-0 (assist: Afellay)
40’ Afellay 3-0 (assist: Koevermans)
86’ Demouge 3-1

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Dzsudzsák, Afellay (PSV), Livramento (Willem II)

Opstellingen

PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Rodríguez, Pieters, Afellay (Simons/78), Bakkal, Engelaar, Lazovic (Reis/81), Koevermans (Toivonen/68), Dzsudzsák

Willem II: Aerts, Janse (Bruma/46), Biemans, v.d.Heijden, Swinkels, Sheotahul, Kargbo, Boutahar (Livramento/46), Pereira (Waalkens/80), Zijler, Demouge

Omzetten UMD's naar downloads PSP Go niet mogelijk

Na de aankondiging van de PSP Go gingen er geruchten dat het mogelijk zou zijn om je verzamelde UMD's om te zetten naar downloads voor de PSP Go, zodat je deze games kan blijven spelen wanneer je enkel de PSP Go mee neemt. Ook John Coller had dit enkele maanden terug al aangegeven. Sony vertelt ons vandaag echter dat dit niet het geval zal zijn:

"We were evaluating a UMD conversion program, but due to legal and technical reasons we will not be offering the program at this time."

De 16GB aan geheugen die de PSP Go met zich mee krijgt zal dus gevuld moeten worden met nieuw aangeschafte games. Sony heeft wel aangegeven dat eigenaren van de huidige Playstation Portable met minstens één game aan de hand van het PSP Go Reward systeem drie gratis games kunnen downloaden uit de volgende lijst.

Killzone Liberation
MediEvil
Wipeout Pure
Buzz!: Brain Bender
Buzz!: Master Quiz
SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo
Ratchet & Clank: Size Matters
Everybody's Golf (Hot Shots Golf in the US)
Resistance: Retribution
Syphon Filter Dark Mirror
Lemmings
LocoRoco
Patapon
Syphon Filter: Logan's Shadow
Echochrome
Pursuit Force: Extreme Justice
Daxter



Militairen laten collega in de stront zakken

Wie zei ook weer dat militairen altijd zo serieus zijn tijdens hun uitzending? Nee, juist tijdens de zware maanden in oorlogsgebied is een leuke grap op zijn tijd best welkom.

Deze twee soldaten duwen met veel geweld een dixi om, waar een nietsvermoedende collega in zit te schijten. Met excuses voor de brakke kwaliteit, soldaten nemen natuurlijk niet hun beste camera mee naar de woestijn.

Startgewichten Singapore

De FIA maakt in het seizoen 2009 voor de start van de race de gewichten van de Formule 1-wagens openbaar. Hieronder vind je de uitkomsten voor Singapore op een rijtje. De tabellen zijn gesorteerd op gridpositie en op gewicht.

Polesitter Lewis Hamilton heeft een startgewicht van 660,5 kilogram. Mocht de Brit in de eerste ronde voorop liggen, dan lijkt hij vrijwel zeker van de winst in de race, want achter hem hebben Sebastian Vettel en Nico Rosberg minder brandstof aan boord. Van de top 10 is Heikki Kovalainen de zwaarste met 664,5 kilogram.

Verder naar achteren is het opvallend dat Force India-coureur Vitantonio Liuzzi een opgegeven startgewicht van 656 kilogram heeft. Aannemelijk gokt het Indiase team op een redelijk vroege safety car en dat de Italiaan zo naar voren kan komen. Zijn teamgenoot Adrian Sutil is met 693 kilogram de zwaarste van het veld.

De eerste tien wagens zijn na de kwalificatie in Singapore door de wedstrijdleiding gewogen in het parc fermé; van de overige wagens hebben de teams zelf het gewicht doorgegeven (zie * ).

Gesorteerd op startgrid

GridCoureurTeamGewicht (kg)
1L. HamiltonMcLaren-Mercedes660.5
2S. VettelRed Bull Racing651
3N. RosbergWilliams657.5
4M. WebberRed Bull Racing654.5
5F. AlonsoRenault F1658
6T. GlockToyota660.5
7N. HeidfeldBMW Sauber650
8R. KubicaBMW Sauber664
9H. KovalainenMcLaren-Mercedes664.5
10R. BarrichelloBrawn GP655.5
11K. NakajimaWilliams680.7*
12J. ButtonBrawn GP683*
13K. RäikkönenFerrari680.5*
14S. BuemiToro Rosso678*
15J. TrulliToyota690.9*
16A. SutilForce India693*
17J. AlguersuariToro Rosso683.5*
18G. FisichellaFerrari678.5*
19R. GrosjeanRenault F1683*
20V. LiuzziForce India656*

Gesorteerd op gewicht

GridCoureurTeamGewicht (kg)
7N. HeidfeldBMW Sauber650
2S. VettelRed Bull Racing651
4M. WebberRed Bull Racing654.5
10R. BarrichelloBrawn GP655.5
20V. LiuzziForce India656*
3N. RosbergWilliams657.5
5F. AlonsoRenault F1658
1L. HamiltonMcLaren-Mercedes660.5
6T. GlockToyota660.5
9R. KubicaBMW Sauber664
10H. KovalainenMcLaren-Mercedes664.5
14S. BuemiToro Rosso678*
18G. FisichellaFerrari678.5*
13K. RäikkönenFerrari680.5*
11K. NakajimaWilliams680.7*
12J. ButtonBrawn GP683*
19R. GrosjeanRenault F1683*
17J. AlguersuariToro Rosso683.5*
15J. TrulliToyota690.9*
16A. SutilForce India693*

Kunstrijdster Gijsman niet naar Winterspelen

Kunstrijdster Manouk Gijsman heeft zich niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen aankomend jaar in Vancouver.

In het Duitse Oberstdorf werden onder de landen die nog geen olympische startbewijzen hebben bemachtigd, zes 'quotumplaatsen' verdeeld. Met een puntentotaal van 108,08 kwam de Nederlandse niet verder dan de negentiende plaats. Ook op de geschoonde lijst viel ze buiten de toptien.

Na de korte kür, waar ze twee onnodige fouten maakte, stond de 16-jarige Gijsman twintigste. Haar lange kür was wel beter, maar in de eindstand won ze maar één plaats.

In 1976 was Dianne de Leeuw de laatste Nederlandse kunstrijdster op de Spelen. In Innsbruck won De Leeuw toen zilver.

Mallya: "Kwalificatie valt tegen"

Het Formule 1-team van Force India lijkt de Grand Prix van Singapore snel te willen vergeten. De renstal zat er de afgelopen races goed bij, maar in de straten van de Aziatische stad zal Adrian Sutil als zestiende starten en Vitantonio Liuzzi als twintigste.

"Na de uitmuntende prestaties in Spa en Monza hadden we wat meer van dit weekend verwacht," zei teameigenaar Vijay Mallya. "Onze auto is een van de snelste in het veld, maar met veel downforce zien we er niets van terug, omdat de teams die eerder achter ons stonden nu weer voor ons te vinden zijn. Er zijn gelukkig maar twee extreem hoge downforce-banen op de kalender, hier en Monaco, dus we kunnen er geen conclusies aan verbinden."

"We kijken nog steeds uit naar de Grand Prix. Er zal veel gebeuren en de race zal lang zijn. We doen ons best om punten te scoren." De Indiër verwacht meer van de komende races. "De traditionele banen van Suzuka en Interlagos liggen ons beter en daar verwachten we meer van."

Tientallen doden door tyfoon op Filipijnen

De tyfoon Ketsana die vandaag over de Filipijnen raasde, heeft aan zeker vijftig mensen het leven gekost. Dat hebben de radio en televisie gemeld. In de provincie Rizal, ten oosten van de hoofdstad Manilla, stierven zeker veertig mensen. De meeste kwamen om het leven door verdrinking. Hele steden zijn volgens de gouverneur van Rizal overstroomd.

In Manilla en omgeving, waar ten minste tien mensen omkwamen, viel de stroom uit en op de internationale luchthaven werden alle vluchten opgeschort. In zes uur tijd viel 131 millimeter regen.

President Gloria Macapagal Arroyo heeft de bevolking gevraagd om kleren, dekens, voedsel en water te schenken aan de honderden gezinnen die door de wateroverlast zijn getroffen en soms op daken zijn geklommen om te overleven.

Vliegverbod boven Oktoberfest

De regering van de Duitse deelstaat Beieren heeft een vliegverbod afgekondigd boven het gebied waar het Oktoberfest in München plaatsvindt. Aanleiding voor het verbod is een terreurdreiging van al-Qaeda.

In een videoboodschap die gisteren op internet verscheen, toonde het terreurnetwerk beelden van het Oktoberfest. In diezelfde video dreigden de terroristen met aanslagen op Duitsland, vanwege de aanwezigheid van Duitse militairen in Afghanistan.

Het Oktoberfest wordt gehouden op de Theresienwiese, een 31 hectare groot terrein in München. Het bierfestijn, dat op 19 september begon en tot 4 oktober duurt, trekt jaarlijks ongeveer zes miljoen bezoekers. In 1980 vond op het Oktoberfest een bomaanslag plaats. Daarbij vielen dertien doden en tweehonderd gewonden.

"Gezien de huidige situatie" is het vliegverbod noodzakelijk, aldus Joachim Herrmann, de Beierse minister van Binnenlandse Zaken. Normaliter kondigt men in Duitsland alleen een vliegverbod af bij een bezoek van een belangrijk staatshoofd. 

Met dank aan vulli voor de submit.

Uitslag FC Utrecht - AZ

Vanavond stond in de Eredivisie om 18:45 uur het duel tussen FC Utrecht en AZ op het programma. Hieronder vind je de uitslag.

FC Utrecht - AZ 1-0
14’ Keller 1-0 (assist: Asare)

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Galgenwaard, Utrecht
Gele kaart: Moreno, Schaars (AZ)
Rode kaart: Poulsen (90+4, 2xgeel) (AZ)

Opstellingen

FC Utrecht: Vorm, Van der Maarel, Keller, Wuytens, Lensky, Silberbauer, Van Dijk, Mertens, Asare (Nesu/87), Mulenga, Van Wolfswinkel (Loval, 90+3)

AZ: Didulica, Jaliens (Swerts/74), Moisander, Moreno, Poulsen, Wernbloom (Pellè/60), Luijckx (Lens/46), Schaars, Elm, Dembélé, El Hamdaoui

Patrick tekent nieuw IndyCar-contract

Danica Patrick zal ook de komende drie jaar in de IndyCar Series te bewonderen zijn. Ze heeft haar contract met Andretti Green Racing verlengd. Volgens teambaas Michael Andretti is het tekenen van het contract nog een formaliteit.

"Het is altijd mooi voor een rijder om zekerheid te hebben," zei Andretti tegen de Indianapolis Star. Patrick kwam in 2007 bij het team en is momenteel de ster binnen het team. Ze staat vijfde in het kampioenschap en heeft vorig jaar op Motegi een IndyCarrace gewonnen.

Dit seizoen werd Patrick gelinkt aan de Formule 1 en later aan de NASCAR. Toch blijft ze in de IndyCars.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de vierde speeldag in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
ARC Capelle 1-3
Barendrecht Quick Boys 2-0
DOTO FC Lisse 0-1
Katwijk Noordwijk 1-0
Rijnsburgse Boys ASWH 3-2
RVVH TOGR 2-0
Ter Leede Scheveningen 1-2

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Capelle41216-6
2. ASWH4910-6
3. Rijnsburgse Boys498-5
4. Barendrecht479-5
5. ARC475-5
6. RVVH469-7
7. Ter Leede467-6
8. Quick Boys467-8
9. Katwijk466-10
10. Scheveningen457-8
11. FC Lisse455-6
12. DOTO416-11
13. Noordwijk413-9
14. TOGR401-7

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
DOVO Bennekom 2-1
Hoek Jodan Boys 1-1
LRC Leerdam ODIN '59 4-4
SDC Putten IJsselmeervogels 0-3
Spakenburg GVVV 2-2
Volendam Sparta Nijkerk 1-3
Zwaluwen '30 Kozakken Boys 3-5

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. IJsselmeervogels4109-3
2. Sparta Nijkerk4910-5
3. Spakenburg4710-7
4. GVVV477-4
5. Kozakken Boys4711-9
6. Hoek476-5
7. DOVO476-6
8. Bennekom466-5
9. Jodan Boys457-6
10. LRC Leerdam447-9
11. Zwaluwen '30445-8
12. ODIN '59426-10
13. SDC Putten415-10
14. Volendam414-12

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
ACV Nunspeet 4-1
Excelsior '31 CSV Apeldoorn 4-1
HHC Hardenberg Staphorst 0-1
PKC '83 Be Quick '28 5-0
SC Genemuiden Flevo Boys 0-3
WHC Go-Ahead Kampen 4-3
Berkum Harkemase Boys uit

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Excelsior '314109-2
2. PKC '83399-2
3. ACV378-4
4. WHC478-7
5. Flevo Boys467-7
6. SC Genemuiden459-7
7. Staphorst453-3
8. Berkum346-5
9. Harkemase Boys342-2
10. HHC Hardenberg442-5
11. Nunspeet435-12
12. Go-Ahead Kampen427-9
13. CSV Apeldoorn422-6
14. Be Quick '28424-10

Beer doodt berin in Duitse dierentuin

Voor de ogen van dierentuinbezoekers in het Noord-Duitse Stralsund heeft een bruine beer vandaag een vrouwelijke soortgenoot gedood. De omstandigheden rond het voorval zijn nog onbekend. De zone rondom het leefgebied van de beide Syrische bruine beren is afgezet, liet een woordvoerder van de dierentuin weten.

De dierentuin haalde anderhalf jaar geleden berin Klara uit het dierenpark Gotha. In de zomer van 2008 had Stralsund een partner voor haar gevonden: Balou uit de dierentuin van de Zuid-Franse stad Montpellier.

Syrische bruine beren zijn de kleinste bruine beren. Ze kunnen 1,5 tot 2,6 meter groot worden. In Duitsland wordt de berensoort in vijf dierentuinen gehouden. In Stralsund waren Balou en Klara de enige twee Syrische bruine beren.

Bulgaarse agent moet portemonnee tonen

Politieagenten in Bulgarije moeten voortaan voor aanvang van hun dienst laten zien hoeveel geld ze bij zich hebben. Het moet zo lastiger worden voor agenten om smeergeld aan te nemen.

Dit staat in een memo die het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft verspreid onder politiechefs. De maatregel geldt voor agenten van corruptiegevoelige diensten als de verkeerspolitie en de recherche.

Voordat een agent de straat opgaat, noteert zijn superieur hoeveel geld hij bij zich heeft. Als later bij controle blijkt dat hij meer in zijn portemonnee heeft, moet hij uitleggen hoe hij daaraan komt.

Het ministerie hoopt zo ook eerlijke agenten beter te beschermen tegen valse beschuldigingen van corruptie. In Bulgarije is het niet alleen vrij gebruikelijk om boetes af te kopen, maar ook om agenten die niet willen meewerken anoniem te beschuldigen.

Bulgarije geldt als een van de corruptste landen van Europa. De nieuwe regering, die deze zomer aantrad, probeert de reputatie van het land te verbeteren.

Rosberg: "Podiumplaats mogelijk"

Williams-coureur Nico Rosberg zal morgen bij de Grand Prix van Singapore als derde van start gaan. De Duitser was de snelste man van de dag, maar kon in de laatste kwalificatie door de rode vlag niet meer voor de poleposition gaan. Desondanks was hij tevreden.

"Het is een fantastische dag, omdat het resultaat komt door goede aanpassingen in de set-up van de auto. In de kwalificatie kende in een superronde in Q2. In Q3 was het niet makkelijk met veel brandstof, maar we zien het resultaat van de vele ontwikkelingen aan de auto. We hebben als team een stap gezet om op het podium te kunnen finishen en hopelijk kunnen we spoedig voor de overwinning vechten. Ik start morgen van de schone zijde van de baan wat een voordeel kan zijn," zei een blije Rosberg.

Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima start morgen van plaats elf. "Het is frustrerend om op P11 te staan en Q3 net te missen. De auto had het potentieel wel, maar ik haalde niet alles uit de banden in de opwarmronde omdat ik worstelde met de auto. Ik denk dat ik morgen wel punten kan scoren, omdat we er goed voor staan."

Friese band De Kast keert terug

De succesvolle Friese popgroep De Kast komt weer bij elkaar. De formatie maakt zijn officiële comeback vrijdag met een optreden bij de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Het eerste nieuwe nummer van de band is De Hel van '63, de titelsong van de gelijknamige film over de roemruchte Elfstedentocht van 1963.

Het nummer ligt in november in de winkel. Dat heeft regisseur Steven de Jong van De Hel van '63 zaterdag gemeld. De Kast werd in 1997 bekend met het nummer In Nije Dei, de titelsong van de Friese film De Gouden Swipe van De Jong. De band gaat weer optreden in zijn oorspronkelijke formatie. "Alle ruzies zijn bijgelegd", aldus de regisseur. "Dit is een nieuwe start."

Grinham na zusterstrijd naar finale WK squash

Voor de vierde maal in haar loopbaan heeft squashter Natalie Grinham zich geplaatst voor de finale van het WK squash. De Nederlandse, van Australische komaf, was in de halve eindstrijd met 11-13, 11-6,11-6 en 11-4 te sterk voor haar voor Australië uitkomende zus Rachael.

De gezusters Grinham begonnen allebei slordig aan de partij. In de loop van de tweede game was het Natalie die in staat was meer lengte in haar slagen te krijgen. Op die manier slaagde ze erin haar zus niet in haar favoriete spel voorin de baan te laten komen. In het vervolg van de wedstrijd had Rachael, die mentaal en fysiek vermoeid oogde, weinig meer in te brengen.

Natalie Grinham moet het in de finale opnemen tegen de winnares van het duel tussen de als eerste geplaatste Nicol David en Alison Waters. De vorige drie keer dat Grinham in de finale van het WK stond, gingen alle drie verloren.

Den Haag doet recordpoging 'vocal domino'

Op het Spuiplein in Den Haag vindt vanavond een recordpoging 'vocal domino' plaats. De Israëlische dirigent Itay Talgam hoopt zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen die achter elkaar een toon uitstoten. De recordpoging maakt deel uit van een chaosconcert, waar ook een improvisatieorkest deel van uitmaakt.

De actie vocal domino vindt plaats in het kader van Mastermundo, een jaarlijks terugkerend samenzijn van kunstenaars. Zij proberen in de Hofstad in één dag iets moois te creëren. De organisatie roept via blogs en twitter zoveel mogelijk mensen op zich tegen half elf 's avonds op het Spui in Den Haag te melden. "Je hoeft niet per se te kunnen zingen", beklemtoont dirigent Itay Talgam.

Hij rekent op tussen de duizend en vijfduizend deelnemers aan de recordpoging.

Opruimen ravage treinen in volle gang

De opruimwerkzaamheden op het spoor bij Barendrecht zijn vandaag na de treinbotsing van donderdagavond in volle gang. Twee Leopardtanks van het leger moeten de restanten van de twee goederentreinen uit elkaar trekken. Dat hebben woordvoerders van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de politie zaterdag gezegd.

Aanvankelijk werd gedacht dat om tien uur met het karwei kon worden begonnen, maar dat lukte niet. De tweede en de derde prognose van respectievelijk 14.00 en 15.00 uur bleken ook niet haalbaar. Een vloeistoftank belemmert nog de toegang. Een hoogwerker moet die eerst weghalen. De verwachting is nu dat de Leopardtanks omstreek 17.00 uur aan de slag kunnen gaan. Ze zijn nodig omdat het uit elkaar halen van de brokstukken niet lukt met hoogwerkers.

De twee goederentreinen kwamen met elkaar in botsing onder een viaduct over de A15. De goederentrein van vervoerder ERS Railways is voor een groot deel total loss, drie wagons zijn vernield. De trein vervoerde consumentengoederen, zoals huishoudelijke apparaten. De andere, van vervoerder DB Schenker Rail, bestond uit tien tankwagons met nafta, een aardolie-derivaat. De wagons zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag leeggepompt.

Opruimen ravage treinen in volle gang  (foto: ANP)

Laura heeft haar zeilreis in kaart gebracht

De 14-jarige Laura Dekker heeft haar zeilreis in kaart gebracht. Op Twitter laat ze weten dat haar plannen klaar zijn, maar dat nog steeds verbeteringen worden aangebracht.

Laura wil in haar eentje rond de wereld zeilen. Eind augustus is Laura onder toezicht geplaatst van de jeugdzorg. De Raad voor de Kinderbescherming had hierom gevraagd omdat het volgens de raad onverantwoord is dat het meisje de reis van twee jaar in haar eentje maakt. Haar ouders moeten nu samen met een gezinsvoogd bepalen wat Laura wel of niet mag.

Op de site van het Jeugdjournaal staat de route van Laura. Haar reis begint in Portugal. Via de Cariben, Indonesië en Afrika vaart ze rond de wereld. Onderweg krijgt ze in een aantal steden bezoek van haar familie en zeilvrienden.

De rechter beslist op 26 oktober of ze de reis daadwerkelijk mag gaan maken.

Ik wil,,,ik wil...ik wil!!!!  (foto: ANP)

Grote brand in Den Bosch

Op dit moment woedt er een grote brand bij Aqualife op de Rietveldenweg te 's-Hertogenbosch. Er zijn grote rookwolken te zien vanuit de omgeving. Aqualife is een bedrijf dat de aanleg van zwembaden, spa's, zwemspa's en sauna's verzorgt.

De eerste melding van de brand kwam vanmiddag rond 16.47 uur bij de brandweer binnen. Inmiddels heeft de brandweer opgeschaald naar een GRIP 1-situatie. Brandweerkorpsen vanuit de hele regio zijn naar de inmiddels grote brand opgeroepen. Onder meer de brandweer van 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Oss, Veghel, Schaijk en Vlijmen is momenteel ter plaatse. De brandweer controleert of er stoffen zijn vrijgekomen die een direct gevaar voor de omgeving vormen.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er geen mensen in het complex aanwezig. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het gebouw ligt op een industrieterrein in de wijk Rietvelden aan de A59. De rookwolken zijn tot in de wijde omtrek te zien. Op de brand is veel publiek afgekomen, dat door de politie op afstand wordt gehouden. Behalve brandweerwagens zijn er ook ambulances aanwezig. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) meldt dat de A59 niet wordt afgesloten.

 
 
 
Foto's door: TripleM

Belgen eisen half miljard van Lehman Brothers

Een groep van 82 Belgische bedrijven, organisaties en personen eist in totaal bijna een half miljard euro schadevergoeding van Lehman Brohters en een reeks filialen van deze failliete Amerikaanse zakenbank.

Het gaat om grote banken als Dexia België (met 241 miljoen euro koploper), ING België, BNP Paribas en Fortis, maar ook om particulieren en zelfs kloosterordes, aldus de Vlaamse zakenkrant De Tijd zaterdag.

Zo zijn de Broeders van Liefde uit Gent een half miljoen kwijtgeraakt doordat Lehman Brothers op de fles ging. Voor de zusters van Sint-Vincentius uit Gijzegem bedroeg de schade bijna het dubbele.

Het faillissement van Lehman Brothers in september vorig jaar luidde de kredietcrisis in. Het afhandelen van de schadeclaims gebeurt door het Amerikaanse bedrijf Epiq Systems. Dat heeft een overzicht vrijgegeven van de binnengekomen eisen tot schadevergoeding.

Foto bij: Belgen eisen half miljard van Lehman Brothers  (foto: DAG)

FOK! weekend tv-gids

De FOK! weekend tv gids laat je zien wat er op de buis is in het weekend. Vanaf deze week zelfs ook op zondagavond! Lekker uitbuiken van alle vreterijen voor we maandag weer allemaal op kantoor of op de werkplaats moeten verschijnen. Elke maandagochtend lees je hier een overzicht van de kijkcijfers!

De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Paul de Leeuw trapt om 20:25 uur af met Lieve Paul, naar eigen zeggen een programma met groots amusement en grootse verrassingen. Ook Adje en Cor Bakker zijn deze week weer van de partij. Om 21:35 uur nemen de heren en dames van Koefnoen het nieuws van de afgelopen week inclusief bijbehorende BN'ers op de hak. Mocht je pas wat later thuis zijn, maar toch Koefnoen wilt zien: om iets over middernacht wordt ie herhaald.

Nederland 2
Om 20:15 de film De Tweeling. Duurt nog geen uur en gaat over... een tweeling. Om 21:10 uur barst de discussie los in Rondom 10, een van de weinige programma's waar dat nog echt kan. Vanaf 22:45 uur staat de VPRO stil bij een nieuwe generatie actrices. We zien o.a. Medi Broekman, Anna Drijver, Sallie Harmsen, Katja Herbers, Sarah Jonker, Caro Lenssen, Melody Klaver, Lotte Verbeek, Sophie van Winden en Eva van de Wijdeven.

Nederland 3
Om 20:00 uur Jan Smit, de zomer voorbij. Een registratie van Jans Italiaanse vakantie, waarbij hij al zijn Volendamse vrienden meeneemt. Om 20:35 uur presenteren Jörgen Raymann en kok Pierre Wind De Avond van de Smaak. Twee teams van BN'ers doen allerlei smaaktestjes en -experimentjes. Om 23:30 wordt André Hazes - Zij Gelooft In Mij uitgezonden, een documentaire over het leven van de populaire volkszanger.

RTL 4
Carlo en Irene presenteren om 20:00 uur Let's Dance, waarin we deze week kunnen kijken naar Catherine Keyl als Britney Spears, Jochem van Gelder als Boney M en Dries Roelvink als Ricky Martin. Om 21:30 uur wordt de mening van het Nederlandse volk gepeild in Wat Vindt Nederland?, gepresenteerd door Jack Spijkerman. Tot slot gaat Ursul de Geer om 22:30 uur op zoek naar oude bekenden in 't Is Hier Weer Fantasties!

RTL 5
Walking Tall, een thriller, om 20:30 uur. De hoofdpersoon keert terug uit het leger naar zijn oude dorpje, dat inmiddels vol zit met criminaliteit. Hij laat zich tot nieuwe sheriff noemen en pakt het probleem bij de wortels aan. Om 22:00 uur de SF-film Doom. Ver, heel ver in de toekomst moet een groet ruimtemariniers overleven in een helse dierentuin vol demonen, die voortkomen uit een mislukt experiment...

RTL 7
Jesse Stone - Sea change is een thriller en om 20:00 uur te zien. Jesse Stone, een gepensioneerde rechercheur, is LA ontvlucht en geniet van een buitenhuisje. Tot hij een oude moordzaak heropent en schokkende ontdekkingen doet. Om 21:40 uur de horrorfilm Brotherhood of the wolf. Het verhaal speelt zich af in 1766 en draait om Het beest van Gévaudan, een mythisch Frans monster. Het zou meer dan honderd mensen hebben vermoord onder zeer mysterieuze omstandigheden...

RTL 8
Om 20:00 uur zendt RTL 8 een dubbele aflevering van de advocatenserie Boston Legal uit. Om 21:50 uur Missing, een serie over een nuchtere FBI-agente die vermiste personen opspoort en een helderziende tiener wiens visioenen naar de vermisten leiden.

SBS 6
Twee van SBS grootste shows vanavond. Om 20:00 uur K2 zoekt K3, waarvan nog maar een paar afleveringen te zien zijn. Aansluitend, om 21:25 uur, zien we Het Beste Idee van Nederland, waarin een ontelbare hoeveelheid mensen denken de uitvinding van de eeuw te hebben gedaan. Om 22:30 uur eindigt SBS lekker gemoedelijk met Hart van Nederland, Piets Weerbericht en Shownieuws.

Net 5
Vanavond is het serie-avond op Net 5. De marathon begint om 19:35 uur met Law & Order, een misdaadserie. Gevolgd door de dramaserie The Closer om 20:30 uur. Cold Case, een detectiveserie, om 21:25 uur. Om 22:25 uur weer een misdaadserie; Without A Trace. De laatste serie om 23:15 uur: Criminal Intent, een dramaserie.

Veronica
Heist, misdaadfilm, 20:00 uur. Joe Moore heeft een mooie vrouw, veel geld en is een dief. Nadat hij een keer door de beveiligingscamera wordt gezien, weigert zijn heler hem voor de buit te betalen. Moore wordt gedwongen nog een laatste grote klus aan te nemen...

Face/Off, actiethriller, 22:05 uur. Een politieagent zoekt een bom waarvan twee mensen weten waar deze ligt. De eerste, Castor Troy belandt in coma. De agent laat artsen zijn gezicht verwisselen met dat van Troy, om zo te infiltreren en te weten te komen waar de bom ligt. Troy ontwaakt inmiddels uit zijn coma en neemt het gezicht van de agent aan...

Arsenal loot Liverpool in Carling Cup

De loting van de vierde ronde van de Carling Cup heeft Arsenal en Liverpool aan elkaar gekoppeld. De winnaar van het duel tussen Robin van Persie aan de Londense kant en Dirk Kuyt en Ryan Babel aan de kant van The Reds gaat door naar de kwartfinale van het bekertoernooi.

De Carling Cup is het tweede Engelse bekertoernooi naast de FA Cup en wordt vaak gebruikt, door met name de topclubs, om jeugdspelers en reserves speelminuten te geven. De overige Premier League-clubs troffen het beter in de loting.

Titelverdediger Manchester United moet voor de vierde ronde op bezoek bij Barnsley. Chelsea ontvangt op het eigen Stamford Bridge Bolton Wanderers. Nigel de Jong en Manchester City moeten het in eigen huis opnemen tegen Scunthorpe United, terwijl John Heitinga en Everton een lastige klus wacht bij Tottenham Hotspur.

Sunderland ontvangt Aston Villa en hekkensluiter in de Premier League Portsmouth speelt tegen Stoke City. Blackburn Rovers tenslotte moet zich ten koste van Peterborough United zien te plaatsen voor de laatste acht.

Versnellingsbak Barrichello vervangen

Brawn GP-coureur Rubens Barrichello zal bij de Grand Prix van Singapore vijf plaatsen naar achteren op de grid moeten starten. Bij de auto van de Braziliaan is voor de kwalificaties de versnellingsbak gewisseled. Hierdoor start hij zondag van plek tien.

Mogelijk moet Barrichello zelfs vanuit de pitstraat starten, omdat hij in de kwalificaties in bocht vijf in de muur parkeerde en de linkerkant van zijn bolide beschadigde. Mochten er onderdelen vervangen moeten worden, dan is een start vanuit de pitstraat onontkoombaar.

Dat de versnellingsbak vervangen moest worden, komt volgens het team omdat het risico op falen te groot was. De bak is bij het brandje op Spa-Francorchamps beschadigd geraakt, maar heeft het op Monza nog uitgehouden. Uit analyse in de fabriek bleek dat het risico voor de race in Singapore te groot zou worden.

Iraanse Garde gaat raketafweer testen

De Revolutionaire Garde van Iran zal morgen oefeningen houden met zijn raketafweersystemen. De testen zijn bedoeld om "de afschrikkende capaciteit van de krijgsmacht te behouden en te verbeteren", berichtten Iraanse media vandaag.

De oefening van de luchtmacht van de Revolutionaire Garde kreeg als naam 'Grote Profeet vier' mee. De Revolutionaire Garde is een aparte tak van het leger met een eigen landmacht, luchtmacht en marine.

Generaal Hossein Salami, hoofd van de luchtmacht binnen de Garde, sprak onder meer van het afvuren van series raketten op bepaalde doelen. De oefeningen duren enkele dagen en hebben plaats op meerdere locaties.

De aankondiging valt samen met de toenemende druk op het Iraanse regime om inspecteurs van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) toe te laten om een nieuw nucleair complex te inspecteren.

'Uitspraken missie pasten binnen de lijn'

De opmerkingen die verschillende ministers de afgelopen dagen hebben gemaakt over de mogelijke verlenging of een nieuwe missie in Afghanistan passen volgens premier Jan Peter Balkenende "binnen de lijnen die we destijds hebben afgesproken".

Dat zei de premier vandaag tijdens een persconferentie in New York waar hij is voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Nederland stopt in augustus 2010 als leidende natie in de Afghaanse provincie Uruzgan, benadrukte de premier. Volgens hem weet "iedereen" dat eventuele andere activiteiten "gewogen" zullen worden als dat aan de orde is. De afgelopen week ontstond daar weer commotie over in Den Haag.

Balkenende erkende dat het een onderwerp is dat altijd tot discussie leidt. Maar de besluitvorming vindt plaats in het kabinet en niet in de media, stelde hij.

Demonstratie tegen bonuscultuur bij bank

Enkele honderden demonstranten, onder wie leden van de Internationale Socialisten, hebben vanmiddag in Amsterdam de Nederlandsche Bank omsingeld. Onder het motto 'Laat de rijken de crisis betalen' liepen de demonstranten vanaf het Beursplein naar het bankgebouw aan het Frederiksplein.

Met sirenes, toeters en megafoons riepen ze op een eind te maken aan de bonuscultuur. Volgens de actievoerders strijken mensen uit de financiële wereld nog steeds grote bonussen op, ondanks de crisis. Diverse sprekers zeiden dat het kabinet meer moet doen om de 'gewone' burgers te steunen, in plaats van te bezuinigen op zorg, koopkracht en pensioen.

Demonstratie tegen bonuscultuur bij bank  (foto: ANP)

Balkenende wil moed van wereldleiders

Premier Jan Peter Balkenende heeft de internationale gemeenschap vandaag opgeroepen moed te tonen om bij de aanpak van problemen in de wereld, zoals de economische crisis en de opwarming van de aarde, het eigenbelang ondergeschikt te maken aan het gezamenlijk belang.

Hij deed dat tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Samenwerking is in de huidige tijd vereist omdat de problemen volgens Balkenende te groot zijn voor een land alleen.

De premier vroeg speciale aandacht voor de ontwikkelingslanden omdat daar de bevolking het meeste lijdt door de economische crisis, maar er geen schuld aan heeft. De crisis en de stijgende voedselprijzen dreigen alle geboekte vooruitgang weg te vagen. Balkenende wees erop dat alleen al dit jaar het aantal mensen dat van 1,25 dollar per dag moet rondkomen, zal groeien met minstens 55 miljoen. "In rijke landen is de crisis ernstig, in arme landen is het een kwestie van leven en dood." Hij riep landen op te voldoen aan de afspraak om minstens 0,7 procent van het nationale inkomen jaarlijks te besteden aan ontwikkelingssamenwerking.

Ook voor de aanpak van het klimaatprobleem dienen regeringen verder te kijken dan alleen het eigenbelang, aldus Balkenende. Hij zei dat er later dit jaar in Kopenhagen een klimaatakkoord moet komen. "We moeten beseffen dat de vooruitgang die we daar maken, van invloed is op de levens van onze kinderen, hun kinderen, en zo verder."

In zijn toespraak stond Balkenende kort stil bij de situatie in Iran. Hij herhaalde de zorgen over de bouw van een tweede nucleaire verrijkingsfabriek. Iran moet wat hem betreft het vertrouwen terugwinnen van de wereld en voldoen aan internationale afspraken.

Yes, we can!  (foto: ANP)

Uitslag kwalificatie Singapore

Lewis Hamilton start zondag in de Grand Prix van Singapore van poleposition. De Brit werd geholpen door de rode vlag veroorzaakt door Rubens Barrichello. Sebastian Vettel start als tweede, voor Nico Rosberg.

In de kwalificatie van Singapore gingen meteen Giancarlo Fisichella en Jaime Alguersuari de baan op. Beiden kwamen niet tot erg snelle tijden. Jenson Button was met 1:48.6 meteen snel, maar Sebastian Vettel en Nico Rosberg haalden meteen een seconde van die tijd af. Lewis Hamilton liet even zien dat de McLaren razendsnel is, want hij reed 1:46.9. Daarachter volgde Kimi Räikkönen op drie tiende. Grote verrassing was dat Sébastien Buemi door ging naar het tweede deel. Afvallers in het eerste deel waren Adrian Sutil, Jaime Alguersuari, Giancarlo Fisichella, Romain Grosjean en Vitantonio Liuzzi.

Sebastian Vettel was in het tweede deel van de kwalificatie de eerste die de baan op ging. De Duitser ging niet echt snel. Jenson Button leek met 1:47.4 een snelle tijd neer te zetten, maar teamgenoot Barrichello ging er meteen onder door. Het was Nico Rosberg die met een 1:46.1 meteen liet zien dat er dit weekend met Williams rekening gehouden dient te worden. Zelfs Hamilton kon niet aan die tijd komen. Fernando Alonso was de laatste man die een tijd moest zetten en deed dit naar behoren. Grote verrassing was Toyota-coureur Timo Glock die zich in Q3 reed. De afvallers waren Kazuki Nakajima, klassementsleider Jenson Button, Kimi Räikkönen, Sébastien Buemi en Jarno Trulli.

In de derde kwalificatie was het Nico Rosberg die als eerste een tijd neerzette. De tijd van de Duitser werd meteen aangescherpt door Sebastian Vettel. In de eerste run in de derde sessie was Lewis Hamilton met 1:47.8 de snelste. Rubens Barrichello crashte in de muur met nog een halve minuut te gaan en de Brawn GP had een afgebroken linker voorwiel, alsmede schade aan het linker achterwiel. Er kwam een code rood, waardoor Sebastian Vettel en Nico Rosberg niet meer voor pole konden gaan. Hierdoor start Hamilton als eerste, voor Vettel en Rosberg.

Uitslag kwalificatie Singapore

#CoureurTeamTijd
1L. HamiltonMcLaren-Mercedes1:47.891
2S. VettelRed Bull Racing1:48.204
3N. RosbergWilliams1:48.348
4M. WebberRed Bull Racing1:48.722
5R. BarrichelloBrawn-Mercedes1:48.828
6F. AlonsoRenault F11:49.054
7T. GlockToyota F11:49.180
8N. HeidfeldBMW Sauber1:49.307
9R. KubicaBMW Sauber1:49.514
10H. KovalainenMcLaren-Mercedes1:49.778

11K. NakajimaWilliams1:47.013
12J. ButtonBrawn-Mercedes1:47.141
13K. Raikkonen Ferrari1:47.177
14S. BuemiScuderia Toro Rosso1:47.369
15J. TrulliToyota F11:47.413

16A. SutilForce India1:48.231
17J. AlguersuariScuderia Toro Rosso1:48.340
18G. FisichellaFerrari1:48.350
19R. GrosjeanRenault F11:48.544
20V. LiuzziForce India1:48.792

FOK! wordt mediapartner van FirstLook

Over drie weken gaat in de Westergasfabriek in Amsterdam de grootste gamesbeurs van Nederland weer van start, dan organiseert Blammo twee dagen lang FirstLook.

Een evenement zo groot als dat kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan, sterker nog, FOK! zal dit jaar mediapartner zijn van het evenement. Wat houdt dat in? Allereerst zullen we de komende weken op FOK!games uitgebreid berichten over alle games die speelbaar zullen zijn op de beurs en kijken we natuurlijk wat er verder nog te doen is. Op het forum zal er in GAM ook genoeg te doen zijn. Zo gaan we binnenkort een topic openen waar je terecht kan met al je vragen aan de organisatie. Niet alle vragen zullen ook beantwoord worden, maar van tijd tot tijd zal iemand van Blammo langshuppelen om jullie nieuwsgierigheid te bevredigen.

Daarnaast zullen we natuurlijk verslag doen vanaf de beurs door middel van sfeerimpressies, interviews en dergelijke. In de week van de beurs zullen we ook een shitload aan goodies gaan verloten die je zult kunnen ophalen op FirstLook. Denk hierbij aan zaken als t-shirts, truien, tassen etc. Als laatste zal voor iedereen die nog geen Hype heeft bemachtigd het magazine ter plekke gratis te verkrijgen zijn.

"Firstlook is het meest prestigieuze en exclusieve game-event van Nederland. Dankzij een uitgekiende timing zal een zeer exclusieve groep gamers kunnen genieten van previews van games die pas tijdens de Feestdagen in de winkels zullen liggen. Dichterbij een E3, de Game Covention in Leipzig of de Tokyogameshow is de Nederlandse gamer nog niet geweest.

Maar Firstlook biedt meer. Gedurende het evenement worden op het podium de nationale finales van de World Cyber Games gespeeld. De beste gamers zullen alles uit de kast moeten trekken om hun plek voor de wereldfinale veilig te stellen. Gaming op topniveau gegarandeerd!"

[TGS '09] Animaties van een Oscar-winnaar in Ninokuni trailer

Precies een jaar geleden maakte Level 5 bekend dat ze aan het spel Ninokuni werkten en dat Studio Ghibli, bekend van het Oscarwinnende Spirited Away, de animaties maakten.

Nu is het dan zo ver dat we ook bewegende beelden van deze adventure voor de DS kunnen bekijken. De onderstaande Japanse trailer geeft een goed idee van de gameplay. Een releasedatum is nog niet bekend voor deze game.

Pechstein krijgt eind oktober duidelijkheid

Het internationale sporttribunaal (CAS) behandelt de zaak rondom Claudia Pechstein op 22 en 23 oktober. Dit heeft de Duitse schaatsbond vandaag wereldkundig gemaakt.

"Ik ben zeer opgelucht dat ik voor het begin van het nieuwe seizoen duidelijkheid heb," aldus een opgeluchte Pechstein. Begin juli constateerde men namelijk dat de bloedwaarden van de Duitse abnormaal hoog waren. Direct gevolg was dat de schaatsster een schorsing van twee jaar kreeg opgelegd.

De Duitse schaatsbond en Pechstein zijn van mening dat de internationale schaatsbond (ISU) procedurefouten heft gemaakt.

Vos: "Ik heb niets verkeerd gedaan"

Marianne Vos is niet ontevreden met haar tweede plaats op het WK wielrennen in Mendrisio. Het was volgens haar het maximaal haalbare.

'Ik heb niet het gevoel dat ik vandaag iets verkeerd heb gedaan,' stelde ze na afloop. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Italiaanse Tatiana Guderzo. Die reed in de slotronde weg en hier had Vos geen antwoord op. "Mijn Italiaanse medevluchtster deed natuurlijk geen trap te veel. Logisch, maar vervelend voor mij". Vos eindigde ook de afgelopen drie edities van het WK op positie twee. "Ik wil natuurlijk niet een hele verzameling zilveren medailles; maar als je daar toch rijdt, is zilver mooier dan een vierde plek. Bovendien vind ik dat ik op een fantastisch jaar kan terugkijken. Dat is het belangrijkste."

McQuaid: "Astana moet vrezen voor licentie"

De kans is groot dat Astana zijn wielerlicentie gaat verliezen. Dit heeft Pat McQuaid, voorzitter van de internationale wielrenunie (UCI), vandaag laten weten.

"Donderdag is er een vergadering geweest tussen UCI-vertegenwoordigers en de teamleiders van Kazachstan," lichtte McQuaid toe. "De kans bestaat dat de licentie van de ploeg wordt ingetrokken."

Eerder dit seizoen dreigde Astana zijn licentie ook al kwijt te raken. Deze procedure werd echter gestaakt, nadat bleek dat de Kazachse formatie alle benodigde formaliteiten had vervuld. McQuaid liet echter weten dat het dossier niet geklasseerd is. Daarnaast zouden er ook nieuwe bezwarende feiten zijn opgedoken.

Ferrari rekent nog niet op rentree Massa

De rentree van Felipe Massa wordt voorlopig nog even uitgesteld. Dit liet Stefano Domenicali, teamchef van Ferrari, vandaag weten. Volgens hem zal de Braziliaan voorlopig nog even geduld moeten hebben.

Domenicali liet weten dat Massa, die in juli ernstig hoofdletsel opliep, eerst nog een uitgebreide serie tests moet afwerken. Daarna kan men een oordeel vellen over een eventuele rentree in de Formule 1.

"Pas als alles in orde is, nemen we een beslissing wanneer hij weer in een bolide stapt," liet Domenicali weten. "Het gaat goed met Felipe. De volgende stap is een programma in een simulator. Daarna gaat hij enkele kartwedstrijden afwerken. Dan moeten we verder zien."

Eerder deze week liet Massa zich ontvallen te hopen tijdens de Grand Prix van Brazilië op het circuit terug te keren. Mocht dat niet haalbaar zijn, dan zou hij zijn doel op de seizoensfinale in Abu Dhabi richten.

Horner weet van geen ophouden

Chris Horner kent vooralsnog een carrière met veel ups en downs. In verschillende wielerrondes (Californië, Italië, Baskenland en Spanje) liep de Amerikaan botbreuken op, maar hij heeft zich inmiddels voorgenomen om in de Ronde van Lombardije zijn rentree te maken.

"Ik wil toch nog iets van mijn seizoen maken. Het zou te gemakkelijk zijn om deze competitie voor gezien te houden en me alleen op volgend jaar te richten," aldus Horner, die naar alle waarschijnlijkheid op 17 oktober weer op de fiets zit.

Snelle auto's en striphelden in de wereldwijde week charts

De wereldwijde verkopen voor de week eindigend op 19 september, laten een aantal nieuwe games zien. Het spel Tales of Vesperia dat alleen nog in Japan te koop was, komt deze week komt binnen op 3. Need for Speed: Shift komt binnen voor de PlayStation 3 op de vierde plaats en voor de Xbox 360 op de zesde plaats. De Marvel games, die de week van 19 september alleen nog in Amerika te kopen waren (sinds deze week zijn ze ook in Europa te verkrijgen), komen binnen op de vijfde en de achtste positie.

1 Pokémon Heart Gold / Soul Silver (DS) 459,541
2 Wii Sports Resort (Wii) 241,898 (review)
3 Tales of Vesperia (PS3) 225,770 (review Xbox versie)
4 Need for Speed: Shift (PS3) 212,064
5 Marvel: Ultimate Alliance 2 (Xbox360) 201,929 (preview)
6 Need for Speed: Shift (Xbox360) 170,802
7 Wii Sports (Wii) 166,074 (review)
8 Marvel: Ultimate Alliance 2 (PS3) 131,414
9 The Beatles: Rock Band (Wii) 119,982
10 The Beatles: Rock Band (Xbox360) 116,115 (preview)

Maradona neemt Higuaín op in selectie

Gonzalo Higuaín is voor het eerst opgenomen in de nationale ploeg van Argentinië. De aanvaller van Real Madrid werd geboren in Frankrijk, maar groeide op in Argentinië. Twee jaar geleden verkreeg hij de Argentijnse nationaliteit.

Bondscoach Diego Maradona maakte eerder geen gebruik van de 21-jarige Higuaín. Daarom overwoog de jonge spits om zich beschikbaar te stellen voor het Franse nationale elftal.

Het team van Maradona speelt in oktober belangrijke wedstrijden in de WK-kwalificatiereeks tegen Peru en Uruguay. De Argentijnen staan vijfde, een plek die uitzicht biedt op playoff-wedstrijden tegen de nummer vier van de Noord- en Midden-Amerikaanse zone.

Pluisje selecteerde ook AZ-doelman Sergio Romero voor de duels tegen Peru en Uruguay.

De Boer: "Suárez past bij Barcelona"

Volgens Frank de Boer past Luis Suarez uitstekend binnen de huidige selectie van FC Barcelona. De oud-Ajacied is dan ook niet verrast dat de ploeg van trainer Josep Guardiola de Uruguyaan volgt.

De Boer gelooft dat de aanvoerder van Ajax bij een mogelijk transfer zal slagen in Barcelona. Tegenover El Mundo Deportivo liet de oud-speler van Barça weten dat Suárez een versterking is voor de Catalanen. "Suárez is de belangrijkste speler van Ajax. Hij is een speler met genoeg kwaliteiten om voor Barcelona te spelen", vindt De Boer.

Volgens de assistent van bondscoach Bert van Marwijk kan Suárez zowel in het centrum als op de flank uit de voeten. Ook ziet hij gelijkenissen met de grote ster van FC Barcelona, Lionel Messi.

"Suárez is nog geen Messi, maar hij kan net als Messi op meerdere posities spelen, is erg behendig in kleine ruimtes en trefzeker voor her doel. Bij beide spelers weet je nooit wat ze gaan doen. Ze hebben de kwaliteiten om tegenstanders te verrassen."

Charges ME bij demonstratie rechts-radicalen

Een betoging van de radicale rechtse groepering NVU in Venlo is vanmiddag uitgelopen op rellen. De mobiele eenheid (ME) voerde charges uit. De problemen ontstonden toen linkse activisten van de AFA probeerden de demonstratie te verstoren.

Voor de rellen begonnen, pakte de politie al vijftien AFA-leden op die probeerden de NVU-gelederen binnen te dringen. De ME schermde de ultrarechtse demonstranten af met een kordon.

 klik hier voor foto's

 Met dank aan vulli voor de submit!

VVD: streep door defilé is brug te ver

De VVD vindt het besluit van minister Eimert van Middelkoop (Defensie) om vanwege de bezuinigingen in 2011 geen steun meer te geven aan de viering van de 5 mei-herdenking in Wageningen "een brug te ver" gaan.

Kamerlid Arend-Jan Boekesteijn vindt dat bevrijdingsfeesten moeten worden uitgesloten van bezuinigingen en wil daar opheldering over van de minister, zo meldde hij vandaag. Volgens de liberaal stoot Van Middelkoop met zijn plan de veteranen en de internationale partners van Nederland voor het hoofd.

Ook de militaire vakbond ACOM verzet zich tegen de voorgenomen bezuiniging.

streep door defilé?  (foto: ANP)

WK wielrennen: Zilver Vos, Goud Guderzo

Marianne Vos heeft voor het derde jaar op rij een zilveren medaille behaald tijdens de wegrit op het WK. De wereldtitel was voor Tatiana Guderzo, die in de laatste ronde uit een groepje van vier, met Vos was weggereden. Vos won daarachter de sprint om het zilver, voor Noemi Cantele.

Om 9:00 uur werden de vrouwen op een nat wegdek weggeschoten voor hun wereldkampioenschap. De 127 vrouwen, waaronder zeven landgenoten, moesten negen rondes afleggen van 13,8 kilometer, een totaal van 124,2 kilometer.

Op de eerste klim naar Castel San Pietro moesten de mindere godinnen van het peloton al lossen. In de afdaling van de klim kwam titelverdedigster Nicole Cooke ten val. Ze kon weer op haar fiets stappen en kon, na een lange, moeizame achtervolging, weer aansluiten bij de groep. De eerste aanval kwam pas op het eind van de eerste ronde. Het was de Duitse Ina Teutenberg die op pad ging. Echter werd ze op de eerste klim alweer ingelopen door het peloton onder leiding van de Russinnen.

In de derde ronde probeerden de Amerikaanse dames de eerste schifting te bewerkstellingen. Het peloton dunde langzaam maar zeker uit. Onder andere Cooke had het weer moeilijk, die telkens in de laatste gelederen van de groep bleef rijden. Er bleef uiteindelijk een groepje van 80 vrouwen over. In de vijfde ronde hield Cooke het uiteindelijk voor gezien en stapte af.

Op het moment dat de Amerikaanse Kirstin Armstrong lek reed, werd er vooraan door Arndt versneld. Er sloten zeven vrouwen aan, waaronder Marianne Vos en Chantal Blaak. Echter werd deze niet veel later weer bijgehaald. Na een grote inspanning kon Armstrong op de tweede klim weer aansluiten.

In de zevende ronde gebeurde er eindelijk weer eens wat. De Italiaanse Noemi Cantele reed weg in de afdaling van de eerste klim en liet de rest van de groep achter. Bovenop de tweede klim was haar voorsprong twintig seconden op een groepje van twintig vrouwen met alle favorieten daar nog bij. In de achtervolging werd getwijfeld , waardoor de Italiaanse haar voorsprong kon uitbouwen. Arndt vond het gat te groot worden en sprong weg uit de achtervolgende groep. Die lieten de Duitse niet gaan en haalden haar weer bij.

Door een versnelling van de Amerikaanse dames op de Castel San Pietro werd de groep weer kleiner en werd Cantele tot op vijf seconden teruggehaald. In de afdaling sloeg de Deense Linda Villumsen een klein gaatje met de rest en sloot aan bij Cantele, beide dames werden even later ingelopen, waardoor er een elitegroepje van negentien vrouwen ontstond.

Tatiana Guderzo ging op de Acqua Fresca in de aanval en werd gecounterd door Vos. Maar de rest van de groep liet dit niet begaan en uiteindelijk kwamen er twaalf vrouwen aan de leiding. Op een momentje van rust viel Villumsen weer eens aan. Maar ze kreeg geen ruimte en had bij de bel een voorsprong van vier seconden. Op de San Pietro werd de Deense alweer ingelopen. Niet veel later viel Guderzo aan en het was Vos die met Armstrong en Cantele reageerde. Zij sloegen direct een gat van twaalf seconden.

Op de top viel Guderzo nog een keer aan en moesten Armstrong en Vos in de achtervolging. De Italiaanse creëerde een gat van zeven seconden maar bleef binnen schootsafstand. Op het moment dat Guderzo wat uitliep viel Vos aan, maar de rest kon volgen en het viel direct weer stil.

Bovenop de klim had Guderzo achttien seconden en had de wereldtitel binnen handbereik. De groep erachter bleef twijfelen, waardoor Guderzo haar eerste wereldtitel kon binnenslepen. Een kleine twintig seconden erachter werd een kwade Vos als tweede aan voor Cantele.

Uitslag WK wegrit dames:

#RennerNat.Tijd
1Tatiana GuderzoITA3:33.25
2Marianne VosNED+0.19
3Noemi CanteleITAz.t.
4Kirstin ArmstrongUSAz.t.
5Diana ZiliuteLIT+1.07
6Judith ArndtDUIz.t.
7Erinne WillockCANz.t.
8Nicole BrändliZWIz.t.
9Grace VerbekeBELz.t.
10Catherine CheatlyNWZz.t.

Toezichthouder Aveleijn weg om lening

Wim Gaalman, lid van de Raad van Toezicht van zorginstelling Aveleijn, is per direct opgestapt. Aanleiding is een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro die is verstrekt aan directeur Johan van Praet als extra beloning voor zijn goede functioneren.

"De maatschappij heeft duidelijk haar afkeuring getoond over andere beloningsvormen. Achteraf ben ik zelf ook nooit blij geweest met deze keuze", vertelde Gaalman vandaag bij RTV Oost.

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid uitte eerder deze week felle kritiek op de extra beloning voor de directeur. Ook onder het personeel is veel ophef en verontwaardiging over de bonus. Van Praet heeft gisteren met een e-mail aan alle werknemers getracht de onrust weg te nemen. "Naar de mening van de raad van toezicht en mijzelf is het zo uitstekend te verantwoorden hoe publieke middelen worden ingezet om een gewenst resultaat te bereiken", schrijft de directeur.

De ondernemingsraad houdt komende week een extra vergadering over de kwestie. Uit het jaarverslag 2008 blijkt dat Van Praet vorig jaar 213.000 euro ontving. Daar zaten toen ook al extra bonussen bij ter waarde van 13.000 euro. Verder beschikt de directeur van de Twentse zorginstelling voor gehandicapten nog over een dienstauto ter waarde van 70.000 euro.

Honderd klachten over 'gratis' schoolboeken

Ongeveer honderd mensen hebben de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) gebeld met een klacht over de gratis schoolboeken.

Belangrijkste bron van ergernis is de borg die sommige scholen vragen voor de boeken. Dat heeft een woordvoerder van de vereniging vandaag gezegd.

Mensen konden veertien dagen lang terecht bij een speciale telefoonlijn van de VOO. Het aantal van honderd klachten is iets meer dan de vereniging had verwacht.

De VOO gaat de klachten inventariseren en biedt ze in oktober aan staatssecretaris Sharon Dijksma van OCW aan.

Bijna 950.000 scholieren op ruim 650 scholen voor voortgezet onderwijs hebben volgens het ministerie dit jaar voor het eerst gratis schoolboeken ontvangen.

Sijbrands weer record blindsimultaandammen

Ton Sijbrands heeft het wereldrecord blindsimultaandammen weer in bezit. De Nederlander rondde afgelopen nacht de wereldpoging in Amsterdam succesvol af. Sijbrands speelde 28 partijen.

Hij won er achttien, speelde er zeven remise en verloor er drie. Met 43 punten scoorde hij een percentage van 76,8. Een winstpartij leverde twee punten op, een remise één.

Sijbrands nam in het Olympisch Stadion het record over van Erno Prosman, die vorig jaar in Delft uit 27 partijen 70 procent scoorde. Sijbrands, die in december zestig wordt, moest minimaal 40 punten behalen om weer recordhouder te worden. De Amsterdammer, oud-wereldkampioen, veroverde het wereldrecord voor het eerst in 1982 en had het tot vorig jaar in zijn bezit. In de tussenliggende periode verbeterde hij het record diverse malen.

Sijbrands bevond zich in een afgesloten ruimte, zonder dambord en geschreven aantekeningen. Via een geluidsverbinding kreeg de dammer van de arbiter de zetten van zijn tegenstanders te horen.

Sijbrands weer record blindsimultaandammen  (foto: ANP)

Uitslag derde vrije training Singapore

Lewis Hamilton is de snelste in de laatste vrije training op het circuit van Singapore. Een training waar eigenlijk weinig in gebeurde.

Lewis Hamilton heeft de derde vrije training bijna drie tienden sneller afgesloten als Sebastian Vettel dat wist te doen voor de Grand Prix in Singapore. Nico Rosberg, die vorig jaar ook goed reed op het stratencircuit, eindigde deze training als derde.

McLaren-coureur Heikki Kovalainen eindigde als vierde met beide BMW’s achter zich. De top tien werd afgesloten door Rubens Barrichello, Timo Glock, Sebastien Buemi en Jarno Trulli.

Jenson Button kon maar geen snelheid krijgen op het circuit van Singapore. De Brit schreeuwde constant door de radio tegen zijn engineer, Jock Clear. Ook Fernando Alonso kon geen indruk achterlaten, waar de Spanjaard gisteren als vierde en als tweede eindigde staat hij nu op de vijftiende plaats.




Uitslag vrije training 3:

#CoureurTeamTijd
1L. HamiltonVodafone McLaren-Mercedes1:47.632
2S. VettelRed Bull Racing-Renault1:47.909
3N. RosbergAT&T Williams-Toyota1:48.332
4H. KovalainenVodafone McLaren-Mercedes1:48.420
5R. KubicaBMW Sauber1:48.501
6N. HeidfeldBMW Sauber1:48.526
7R. BarrichelloBrawn-Mercedes1:48.551
8T. GlockPanasonic Toyota F11:48.673
9S. BuemiScuderia Toro Rosso-Ferrari1:48.754
10J. TrulliPanasonic Toyota F11:48.757
11K. NakajimaAT&T Williams-Toyota1:48.831
12K. Raikkonen Scuderia Ferrari Marlboro F11:48.864
13M. WebberRed Bull Racing-Renault1:48.876
14J. ButtonBrawn-Mercedes1:48.921
15F. AlonsoRenault F11:49.032
16V. LiuzziForce India-Mercedes1:49.055
17A. SutilForce India-Mercedes1:49.122
18J. AlguersuariScuderia Toro Rosso-Ferrari1:49.399
19R. GrosjeanRenault F11:49.641
20G. FisichellaScuderia Ferrari Marlboro F11:50.039

Belgische pensioenkas leeg

Lokale overheidsinstanties en gemeenten in België zijn niet meer in staat om pensioenen uit te betalen. Hierdoor dreigen 47.000 gepensioneerde ambtenaren hun pensioen volgend jaar mis te lopen. Dit meldt de Brusselse krant Le Soir.

Het tekort bedraagt 130 miljoen euro. Steden zoals Brussel en Antwerpen zouden geld moeten bijleggen, maar beschikken niet over het geld. De gemeenten willen dat de landelijke overheid het gat opvult. De Belgische minister van Pensioen Michel Daerden bestudeert de kwestie.

Extra concerten Marco Borsato uitverkocht

De 70.000 kaarten voor de twee extra concerten die Marco Borsato in het Gelredome geeft waren vanochtend in tweeënhalf uur uitverkocht. Dat heeft een woordvoerster van Mojo Concerts vandaag gezegd.

Borsato treedt op 20 en 21 oktober met 'Friends' op in het Arnhemse stadion om de concerten die de Amerikaanse zangeres Diana Ross ook in het Gelredome geeft, te kunnen betalen.

Ross' optredens op 16 en 17 oktober stonden op losse schroeven doordat het organiserende artiestenbureau The Entertainment Group (TEG) van Marco Borsato failliet is.

Vandaag is rood  (foto: ANP)

Australië: tiener moet niet wereld rondzeilen

De Australische autoriteiten hebben een tiener vandaag aangespoord af te zien van haar poging de jongste solozeiler rond de wereld te worden. Dat gebeurde nadat bekend werd dat onderzoekers haar verantwoordelijk houden voor een botsing met een vrachtschip.

De 16-jarige Jessica Watson kwam begin september op een drukke vaarroute in aanvaring met een vrachtschip van 63.000 ton. De zeilster was nauwelijks een etmaal daarvoor begonnen aan een proeftocht van de deelstaat Queensland naar de stad Sydney.

Watson bezwoer dat het incident haar er niet van zou weerhouden alsnog de recordpoging te wagen. Maar Paul Lucas, plaatsvervangend premier van Queensland, liet weten dat ze niet goed voorbereid was op de gevaarlijke reis.

Een rechtbank in Nederland plaatste de 13-jarige solozeilster Laura Dekkers, die eveneens een recordpoging wil wagen, eind augustus onder voorlopig toezicht van jeugdzorg.

Ook zij mag niet op soloreis  (foto: ANP)

Film: The Rebound

Het probleem met romantische komedies is vaak dat ze te veel in clichés vervallen. Dezelfde standaard verhaallijn, dezelfde situaties, dezelfde afronding van het verhaal. Toch zijn er de laatste paar jaren enkele uitzonderingen geweest, zoals bijvoorbeeld Love Actually en het zeer recente (500) Days of Summer. The Rebound ligt hier een beetje tussenin. Veel van bovengenoemde clichés komen naar voren, maar toch is de film aardig goed gelukt.

Ancelotti: "Chelsea is laatste klus"

Carlo Ancelotti gaf al een paar keer aan te willen stoppen als trainer. Nu heeft de Italiaan, die bij Chelsea werkzaam is, laten weten het voetbal in 2015 definitief te verlaten.

"In 1995 begon ik als trainer. Na twee jaar dacht dat ik in 2000 zou stoppen, maar toen die tijd eenmaal achter de rug was beviel het werk mij en wilde ik doorgaan," liet Ancelotti weten. "Vervolgens bedacht ik me dat 2005 een mooi moment zou zijn om er een eind aan te breien. Na het verlies in de Champions League-finale met AC Milan in datzelfde jaar vond ik dat ik door moest gaan. Nu wil ik stoppen in 2015."

Ancelotti hoopt zijn laatste jaren als trainer bij Chelsea te slijten. "Ik hoop hier nog lang te blijven. Het ligt natuurlijk niet alleen aan mij, maar ik kan na drie maanden wel zeggen dat ik me hier thuis voel."

Çapa denkt niet aan opstappen

De selectie en supporters van MVV hebben genoeg van Fuat Çapa. De trainer van de ploeg uit Maastricht is echter niet van plan om zijn functie in Zuid-Limburg op te geven. Dit liet de oefenmeester zaterdag aan L1 weten.

MVV kent een zeer slechte seizoensstart, aangezien het slechts negen punten uit even zoveel duels pakte. Hiermee staat de ploeg dan ook op een teleurstellende vijftiende plaats. Gisteren verloren de Maastrichtenaren met 3-2 van FC Oss. Toch denkt Çapa de selectie op korte termijn weer aan de praat te krijgen. "Sneller dan een nieuwe trainer."

Na afloop van het duel tegen FC Oss werd Çapa onder politie-begeleiding naar huis gebracht. Daarnaast werd de selectie van MVV bij aankomst opgewacht door een groep supporters. Het gesprek, wat daarop volgde, verliep volgens de trainer echter in goede harmonie.

[WK] Goud Guderzo, zilver Vos

Marianne Vos heeft voor het derde jaar op rij een zilveren medaille behaald tijdens de wegrit op het WK. De wereldtitel was voor Tatiana Guderzo, die in de laatste ronde uit een groepje van vier, met Vos, was weggereden. Vos won daarachter de sprint om het zilver van Noemi Cantele.

Om 9:00 de vrouwen op een nat wegdek weggeschoten voor hun wereldkampioenschap. De 127 vrouwen, waaronder zeven Nederlandses, moesten negen rondes afleggen van 13,8 kilometer, een totaal van 124,2 kilometer.

Op de eerste klim naar Castel San Pietro moesten de mindere godinnen van het peloton al lossen. In de afdaling van de klim kwam titelverdedigster Nicole Cooke ten val. Ze kon weer op haar fiets stappen en kon, na een lange en moeizame achtervolging, weer aansluiten bij de groep. De eerste aanval kwam pas aan het eind van de eerste ronde. Het was de Duitse Ina Teutenberg die op pad ging. Ze werd echter op de eerste klim alweer ingelopen door het peloton onder leiding van de Russinnen.

In de derde ronde probeerden de Amerikaanse dames de eerste schifting te bewerkstelligen. Het peloton dunde langzaam maar zeker uit. Onder andere Cooke, die telkens in de laatste gelederen van de groep bleef rijden, had het weer moeilijk. Er bleef uiteindelijk een groepje van 80 vrouwen over. In de vijfde ronde hield Cooke het voor gezien en stapte af.

Op het moment dat de Amerikaanse Kirstin Armstrong lek reed werd er vooraan door Arndt versneld. Er sloten zeven vrouwen aan waaronder Marianne Vos en Chantal Blaak. Zij werden niet veel later weer bijgehaald. Na een grote inspanning kon Armstrong op de tweede klim weer aansluiten.

In de zevende ronde gebeurde er eindelijk weer eens wat. De Italiaanse Noemi Cantele reed weg in de afdaling van de eerste klim en liet de rest van de groep achter. Bovenop de tweede klim was haar voorsprong twintig seconden op een groepje van twintig vrouwen met alle favorieten daar nog bij. In de achtervolging werd getwijfeld, waardoor de Italiaanse haar voorsprong kon uitbouwen. Arndt vond het gat te groot worden en sprong weg uit de achtervolgende groep. Deze liet de Duitse niet begaan en ze werd dan ook weer teruggehaald.

Door een versnelling van de Amerikaanse dames op de Castel San Pietro werd de groep weer kleiner gemaakt en werd Cantele tot op vijf seconden teruggehaald. In de afdaling sloeg de Deense Linda Villumsen een klein gaatje met de rest en sloot aan bij Cantele. Beide dames werden even later ingelopen, waardoor er een elitegroepje van negentien vrouwen ontstond.

Tatiana Guderzo ging op de Acqua Fresca in de aanval en werd gecounterd door Vos. De rest van de groep liet echter niet begaan en uiteindelijk kwamen er twaalf vrouwen aan de leiding. Op een momentje van rust viel Villumsen weer eens aan. Ze kreeg weinig ruimte en had bij de bel een voorsprong van maar vier seconden. Op de San Pietro werd de Deense alweer ingelopen. Niet veel later viel Guderzo aan en het was Vos die met Armstrong en Cantele reageerde. Zij sloegen direct een gat van twaalf seconden.

Op de top viel Guderzo nog een keer aan en moesten Armstrong en Vos in de achtervolging. De Italiaanse creëerde een gat van zeven seconden, maar bleef binnen schootsafstand. Op het moment dat Guderzo wat uitliep viel Vos aan. De rest kon echter volgen en het viel direct weer stil.

Bovenop de klim had Guderzo achttien seconden. De groep erachter bleef twijfelen, waardoor Guderzo haar eerste wereldtitel kon binnenslepen. Een kleine twintig seconden erachter werd een kwade Vos tweede, voor Cantele.

Uitslag WK wegrit dames:

#RennerNat.Tijd
1Tatiana GuderzoITA3:33.25
2Marianne VosNED+0.19
3Noemi CanteleITAz.t.
4Kirstin ArmstrongUSAz.t.
5Diana ZiliuteLIT+1.07
6Judith ArndtDUIz.t.
7Erinne WillockCANz.t.
8Nicole BrändliZWIz.t.
9Grace VerbekeBELz.t.
10Catherine CheatlyNWZz.t.

Kijk mam, een olifant!

Als je zoon of dochter straks op straat ineens roept "Kijk mama, een olifant!", lach de kleine dan maar niet uit maar dek zijn of haar oogjes af. De kans dat de olifant een vrolijk bungelende schwanz van een ouwe man blijkt te zijn, is namelijk aanwezig.

Getuige het kiekje, midden op straat geschoten, gewoon overdag. De foto heb ik maar even achter een linkje gezet, je weet nooit of er kleine koters meekijken.

Simons plant einde carrière in 2012

PSV-middenvelder Timmy Simons streeft naar 2012 als het laatste jaar van zijn carrière als profvoetballer. De Belg hoopt dit bij zijn huidige club PSV te doen. Simons heeft het daar nog steeds naar zijn zin.

"Je weet nooit hoe het loopt in het de voetballerij, maar ik heb het bij PSV enorm naar mijn zin," zo laat de 32-jarige international van de Rode Duivels tegenover Algemeen Dagblad weten.

"Mijn contract loopt nog tot de zomer van 2011, met een optie voor een jaar verlenging. Bij PSV voetballen en dan met België naar het Europese kampioenschap. Dat zou een mooi einddoel zijn."

Bij PSV was de oud-speler van Club Brugge lange tijd een onomstreden basisspeler. De laatste tijd is hier wat verandering in gekomen. "Iedere trainer heeft zijn visie, zet andere accenten en vraagt andere dingen van en speler op een bepaalde positie. Ik ga daarmee aan de slag en ik zorg dat ik er klaar voor ben als de trainer een beroep op mij doet."

Tuyp baalt van spreekkoren eigen aanhang

FC Volendam-spits Jack Tuyp was na de wedstrijd tegen FC Dordrecht (3-3) enigszins opgelucht, omdat hij zijn eerste treffer van dit seizoen scoorde.

Toch baalde de aanvaller van het uiteindelijke gelijke spel. De Volendammers leidden met 2-0, maar Dordrecht wist dus toch nog een punt uit het vuur te slepen. "Het waren twee werelden van verschil", zo meldde Tuyp over de wedstrijd.

"De eerste helft was goed en leek er niets aan de hand. De 2-0 viel op een ideaal moment, maar in de tweede helft kwam er toch een soort van angst in de ploeg. We vergaten de goede lijn van de eerste helft door te trekken," aldus Tuyp tegenover Elf Voetbal.

Het publiek van het Andere Oranje was niet te spreken over de gang van zaken bij hun club. Door middel van spreekkoren lieten de supporters hun mening horen. Tuyp stoorde zich aan deze houding. "Natuurlijk hoor je het. Het stoort mij. Op zulke momenten heb je het publiek juist hard nodig."

IMF verwacht 3 procent groei in 2010

 Het Internationaal Monetair Fonds verwacht dat de wereldeconomie volgend jaar met bijna 3 procent groeit. Dat stelden de twintig belangrijkste economieën van de wereld (G20) gisteravond in de slotverklaring van hun top in het Amerikaanse Pittsburgh.

Toch bleven de regeringsleiders van de G20 terughoudend. Ze spraken onder meer af voorlopig door te gaan met de stimuleringsmaatregelen die de mondiale economie uit het slop moeten trekken. "Tegelijkertijd bereiden we onze vertrekstrategieën voor en als de tijd rijp is, zullen we onze buitengewone steun met samenwerking en coördinatie beëindigen", aldus de slotverklaring.

Rel X Factor om crimineel talentje

In Groot-Brittannië is ophef ontstaan rond X Factordeelnemer Curtis Moore. Het zestienjarige, aanstormende talent blijkt namelijk een crimineel verleden te hebben. Het ventje bleek enkele jaren geleden een straatrover te zijn, beweert The Sun.

De gezaghebbende Britse krant heeft deze week een foto in de papieren editie geplaatst van Moore, die stoer een mes in zijn hand houdt. "Ik ben zo stom geweest", verontschuldigt hij zich. "Ik was dertien en wilde stoer zijn, net als andere jongens met een mes."

"Ik had een slechte naam, en kwam na de dood van mijn broer in aanraking met criminaliteit. Ik heb mensen beroofd. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik pijn heb gedaan." Dat moeten er heel wat geweest zijn, want Moore zat tweemaal vast in een inrichting wegens straatroof. Momenteel woont hij al een jaar in een gastgezin in Walsall. 

Moore blijkt een talent. Hij heeft het zelfs al weten te schoppen tot de X Factor Campus. De vier juryleden van de talentenjacht hebben zich nog niet over de rel uitgelaten.


Ach, Dries Roelvink heeft vast ook wel iets op z'n kerfstok

Cissé niet tegen NAC

Feyenoorder Sekou Cissé kan tegen NAC niet in actie komen. De aanvaller ondervindt nog steeds last van zijn blessure.

"Het is jammer, maar om van waarde te zijn voor de ploeg moet ik honderd procent fit zijn," aldus Cissé op de clubsite van Feyenoord. "Dat ben ik niet, dus is het beter dat de trainer een andere speler opstelt."

Ook Cissé was teleurgesteld na het verlies tegen PSV, maar de Ivoriaan kijkt liever vooruit. "Die wedstrijd is geweest. We gaan niet naar Breda om revanche te nemen, maar om drie punten te pakken. NAC is een andere ploeg dan PSV. Dit Feyenoord kan het verschil maken. We hebben ontzettend veel kwaliteit in het elftal."

De uitwedstrijd bij NAC is doorgaans geen eenvoudige wedstrijd voor Feyenoord. Het Bredase publiek ontvangt de Rotterdammers altijd met veel vuur. Cissé denkt echter niet dat zijn ploeggenoten daardoor van slag zullen raken. "Wij spelen de wedstrijd en niet te supporters. Het moet op het veld gebeuren en nergens anders."

Enorme bitchfight na slechte karaoke

Een vrouw uit New York is woensdagavond gewond geraakt na een avondje stappen. De vrouw werd namelijk in elkaar geslagen na een optreden in een karaokebar.

De 25-jarige vrouw klom zonder enige schroom op het podium van een New Yorkse kroeg, om vrolijk een stukje mee te blèren met een stukje karaoke. Waarschijnlijk waren haar zangkunsten bedroevend slecht, want zes vrouwen begonnen tijdens het zingen denigrerende opmerkingen te maken tegen de vrouw. Hierop begon de groep de vrouw vanuit het niets aan te vallen.

Het zestal wordt nu aangeklaagd wegens het rammen en slaan van een zangeres. Daarnaast hebben ze haar tand eruit geslagen en haar haren uitgetrokken. Toen de vrouwen de kroeg verlieten werden zij gevolgd door ooggetuigen, die hierop de politie inschakelden.

De vrouwen, allen negentien en twintig jaar oud, moeten zich op 5 oktober in de rechtbank melden. Wat de vrouw zong is echter niet bekend.


Kijk, zo krijg je de handen op een goede manier op elkaar!

CD: Radiohead - Special Editions

Radiohead zal niet de meest gemakkelijk band voor een platenmaatschappij zijn. Eigengereid, innovatief en vaak in een esthetische en minder commerciële mindset, zo komt de groep vaak over. Niet voor niets dat Radiohead brak met EMI, in eigen beheer begon en In Rainbows op originele wijze via het net verkocht. Ze zien eigen mogelijkheden in het digitale tijdperk en zien minder beren op de weg dan veel mede-artiesten.


Zo reageerde Lily Allen afgelopen week negatief over de uitspraken van Radiohead gitarist en mede-bestuurslid van Featured Artists' Coalition, Ed O'Brien, die op de bres springt voor filesharing. Volgens Allen is downloaden destructief voor de industrie en beginnende artiesten en steunt daarom het plan om in Engeland (net zoals vorige week in Frankrijk) downloaders af te sluiten van internet bij meermaalse overtredingen.

Radiohead zal er het zijn van blijven denken en naar eigen inzicht door blijven handelen, ondanks het feit dat juist deze band ooit als één van de eerste artiesten werd 'geplaagd' door filesharing. Het album Kid A werd in 2000 een maand voor uitgave gelekt via Napster, maar kreeg daardoor ook zo'n buzz met zich mee dat de verkoop prima verliep. In navolging van de eerdere drie special editions dit jaar worden nu de overige drie albums aanwezig in de EMI back catalogus uitgegeven in overeenkomende vorm.

Toch geen 3000 euro voor sterrenmeisje

Het Belgische meisje dat 56 sterretjes op haar gezicht getatoeëerd kreeg, zal die toch op eigen kosten moeten laten verwijderen.

Eerder deze week beloofde haar tatoeëerder haar 3000 euro te betalen voor de medische ingreep, maar de man is er daar op teruggekomen, aldus de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vandaag.

Volgens de tatoeëerder heeft het meisje zich niet aan de afspraak gehouden om zich publiekelijk te excuseren voor de leugenachtige verklaringen die ze zou hebben afgelegd. Na het aanbrengen van de tatoeages in juni zei het meisje dat dit tegen haar wil was gebeurd. Ze zou maar een paar sterretjes gewild hebben, maar tijdens het tatoeëren in slaap zijn gevallen.

De zaak leidde destijds tot een mediahype.

Het conflict tussen het sterrenmeisje en haar tatoeëerder zal nu alsnog in een rechtszaak moeten worden beslecht.


"Moet ik het toch zelf betalen?"  (foto: ANP)

Van der Laan: Wilders wordt steeds doller

Het 'probleem-Wilders' lost zichzelf op door 'implosie'. Dit zegt Eberhard van der Laan (PvdA, Wonen, Wijken en Integratie) vandaag in een interview met de Volkskrant.

Van der Laan is nu tien maanden minister van Integratie. De tekenen om met Wilders' PVV 'iets te krijgen dat op communicatie lijkt' zijn 'niet hoopgevend'. Van der Laan: 'Het wordt steeds doller.'

De minister is ook bezorgd over de omgangsvormen in de Tweede Kamer. Hij vindt dat premier Balkenende en de plannen van het kabinet voor ingrijpende bezuinigingen geen recht werden gedaan tijdens de Algemene Beschouwingen.

Van der Laan: "Als wij in april komen met voorstellen die vanaf 2011 meteen ingevoerd kunnen worden, hebben de Kamerleden die nu 251 keer 'geen daadkracht' hebben geroepen, alle reden om een tijdje in de hoek te gaan staan. Want dit kon wel eens het meest daadkrachtige worden wat er de laatste decennia is vertoond."

Van der Laan zegt over Balkenende tijdens het debat: "Ik had het niet opgebracht, twee dagen lang alleen maar aanvallen op je integriteit. Het zijn pogingen om hem zwart te maken."

"De atmosfeer wordt aan twee kanten van de streep slechter. Ik zie Kamerleden die niet geïnteresseerd zijn in een basis voor overleg. Ik zie in reactie daarop bewindslieden die zeggen: je hebt toch een meerderheid, doordouwen. Het wordt harder en daardoor minder goed."


Van der Laan: Wilders wordt steeds doller  (foto: DAG)

Gilbert: "De conditie is goed"

De mannenwegrit op het WK wielrennen wordt morgen verreden. De Belg Philippe Gilbert is één van de favorieten en zegt klaar te zijn voor de koers over 262 kilometer in Mendrisio.

"Ik ben goed uit de Vuelta gekomen. Mijn conditie is goed, zelfs nog beter nu. In Monaco heb ik nog één keer getraind, met twee pittige hellingen erin", aldus Gilbert die zegt dat de andere Belgen in zijn dienst zullen rijden. Gilbert: "Ja, ik vertrouw de rest van de groep. Ook Tom Boonen, ja. Als hij er op het einde nog bij is, vind ik het maar normaal dat hij zijn eigen kans zou gaan. Als hij niet goed genoeg is, zal hij voor mij rijden."

Ook Tom Boonen kwam aan het woord op dezelfde persconferentie. De wereldkampioen van 2005 zegt dat alles af zal hangen van het koersverloop. "Ik heb voor mezelf al uitgemaakt dat ik veel rond Philippe zal rijden. We moeten met zijn allen ook meer vooraan gaan rijden. We zullen wel zien wat het wordt. Als ik Philippe kan helpen, graag. Misschien zit hij in een groep en zit ik er achteraan ook bij. Dat zou ideaal zijn, want dan kunnen we bliksemafleider spelen."

[TGS '09] Verdwaal in de wereld van Assassin's Creed 2

Ubisoft is lekker bezig. Gisteren hadden we nog een video van Assassin's Creed 2 waarin het lot van Ezio centraal staat, en vandaag hebben we wederom een video. Deze keer vertelt Creative Director Patrice Désilets ons meer over de vrijheid die Assassin's Creed 2 biedt. Tevens krijgen we te horen dat het ongeveer twintig uur zal duren om de storymode te voltooien.

Van der Sar: "Over het algemeen heb ik geluk"

Manchester United-doelman Edwin van der Sar herstelt momenteel van een gebroken vinger die hij in de voorbereiding opliep. Over het algemeen is de Nederlandse routinier echter tevreden met zijn fysieke gesteldheid.

"Het gaat erom hoe je jezelf voelt en hoe je met je lichaam omgaat. Je moet ook geluk met blessures hebben. Ik ben nu wel geblesseerd, maar over het algemeen heb ik geluk. Als ik 's ochtends uit bed stap, kraakt er van alles, maar ik heb geen 25 minuten nodig om mijn knie goed te laten functioneren," aldus Van der Sar tegenover The Times.

"Elk klein voordeel moet je benutten. Uiteraard kun je wel een koekje bij de thee nemen, maar geen drie of vier. Er zitten altijd jongens in de ploeg die je plaats in willen nemen, dus alle kleine beetje helpen."

Van der Sar is nog altijd blij met het feit dat Alex Ferguson hem in 2005 op een relatief oude leeftijd nog benaderde om voor United te spelen. De Nederlandse doelman had niet verwacht dat een grote club bij hem aan de deur zou kloppen. "Dat was geweldig. Uiteraard verwacht je op je 34e niet meer dat er een club als United langskomt. Ik bleef wel hopen en dat werd beloond."

'Sponsoring verleidt jeugd tot drinken'

De drankindustrie wordt beperkt in de mogelijkheden om via reclame jongeren te bereiken, maar doet dat volop door sportsponsoring. Dat meldt STAP, een instituut dat strijdt tegen alcoholmisbruik, na een onderzoek.

Een kwart van de grote sportevenementen is mede afhankelijk van sponsorgelden van de drankindustrie, en veel van die evenementen zijn populair bij jongeren.

Volgens STAP vervroegt alcoholreclame de leeftijd waarop jongeren beginnen met drinken. Vorig jaar waren er meer dan 474 sportevenementen met meer dan vijfduizend bezoekers en daarvan werden er 107 gesponsord door de alcoholindustrie, vooral bierbrouwers.

STAP noemt niet alleen duidelijke voorbeelden als Heineken Champions League, Bavaria City Racing of Amstel Gold Race, maar ook de Sneekweek, die gesponsord wordt door Sonnema Beerenburg.

De organisatie wijst erop dat in Frankrijk het sponsoren van sport door de drankindustrie verboden is, en dat in Engeland het Koninklijk College van Artsen pleit voor zo'n verbod.

'Alcohol en sport moeten niet samen'  (foto: ANP)

Cvitanich: "We missen Huntelaar"

Ajax-spits Darío Cvitanich begint zich weer goed te voelen bij Ajax. Aanvankelijk zat de Argentijn dit seizoen vooral op de bank, maar vooral na zijn hattrick tegen NAC lijkt de aanvaller weer goed in zijn vel te zitten.

"Ik heb rustig met wat vrienden gebarbecued. Verder was ik gelukkig met de overwinning," zo meldt Cvitanich op de clubsite van Ajax over de zege op NAC. Eerder vreesde de Argentijn dat Ajax andere plannen met hem had.

'Ik wist niet waar ik zou komen te spelen, in Argentinië of hier? Dat maakte me onrustig en onzeker. Ik wilde graag hier blijven en ik ben blij dat ik ook hier ben gebleven. Ik hou van deze club," zo vervolgde hij.

Dit weekeinde neemt Ajax het op tegen ADO Den Haag. Vorig seizoen stond deze wedstrijd in het teken van het afscheid van Klaas Jan Huntelaar. Cvitanich is nog altijd lovend over de spits van AC Milan. "Soms missen we hem nog wel. Klaas was een goede aanvaller en een goeie gozer."

UEFA onderzoekt gokschandaal

De UEFA heeft een onderzoek gestart naar een mogelijk grootschalig gokschandaal. Er wordt onderzoek gepleegd naar veertig duels uit voorrondes van de Champions League en de UEFA Cup van de afgelopen vier jaar.

Volgens Peter Limachter, woordvoerder van de Europese voetbalbond, gaat het voornamelijk om clubs uit Oost-Europa. Limacher: "Het betreft een onderzoek naar het manipuleren van de uitslag. Het onderzoek zal enige tijd in beslag nemen en waar nodig zal met de politie worden samengewerkt."

Moeders ontslagen na passen op elkaars kids

Klagen wij hier in Nederland al over de bureacratie, bij de Britten is het nog een tikkeltje erger. Twee moeders zijn namelijk geschorst van hun werk, omdat ze op elkaars kind pasten. Babysitten is daar alleen toegestaan nadat je doopceel is gelicht.

Twee hartsvriendinnen en collega's hadden met elkaar een regeling afgesproken. Als de een zou werken, zou de ander op diens kinderen passen en andersom. Zo konden ze beide na een tijdje hun deeltijdbaan weer oppakken. Een klokkenluider heeft daar echter een stokje voor gestoken.

Volgens bij velen onbekende regels kan men niet worden beloond voor het oppassen op andermans kind als er langer dan twee uur op het kind wordt gepast. Men moet namelijk eerst instemmen met een groots onderzoek, waaronder een controle of de babysitter geen strafblad heeft. Ondanks dat beide moeders het vrijwillig doen en er dus geen cent voor krijgen, wordt hun taakverdeling echter gezien als beloning.

De vrouwen in kwestie, die anoniem zijn gebleven, zijn op dezelfde dag bevallen. Toen de eerste verjaardag van hun dochters achter de rug was, besloten ze weer terug te gaan naar hun gezamenlijke werkgever.

Bozic langer bij Vacansoleil

Vacansoleil heeft het contract van Borut Bozic verlengd. De Sloveen zal nu tot eind 2011 in de kleuren blijven rijden van de Nederlandse ploeg, die dit jaar zijn debuut maakte in het wielerpeloton.

De 29-jarige sprinter dankt zijn contractverlenging onder andere aan zijn ritzege in de Vuelta. Verder won hij nog vier andere koersen, waaronder twee ritten in de Ronde van België.

Voorafgaand aan de Ronde van Spanje spraken het team en de 29-jarige renner de intentie tot verlenging uit, waarna gisteren de overeenstemming volgde.

Ondanks aanbiedingen van diverse andere teams koos de goedlachse Bozic voor Vacansoleil: "Ik ben erg tevreden met de sfeer in dit team en ben blij dat ik hier onderdeel van uitmaak, dat wil ik graag de komende twee jaar voortzetten," liet hij vanuit het Sloveense teamhotel in Varese weten. Daar bereidt de renner zich namelijk voor op het WK van komende zondag.

Bozic in Madrid

'President Honduras weert bemiddelaars'

De zittende president van Honduras, Roberto Micheletti, heeft persoonlijk een stokje gestoken voor een gesprek tussen zijn verdreven voorganger Manuel Zelaya en twee bemiddelaars. Dat heeft een van de twee, ex-presidentskandidaat César Ham, gisteravond (lokale tijd) gezegd.

Volgens Ham gaf de regering van Micheletti ze geen toestemming het onderkomen van Zelaya, de Braziliaanse ambassade in de hoofdstad Tegucigalpa, te betreden. Het gebouw is door het leger en de politie van Honduras van de buitenwereld afgesloten.

Zelaya werd eind juni door zijn tegenstanders afgezet en het land uitgezet. Parlementsvoorzitter Micheletti werd benoemd tot interim-president, die het land moet leiden tot de presidentsverkiezingen in november. De staatsgreep is echter door niemand erkend. Onder grote internationale druk zoeken de strijdende partijen schoorvoetend toenadering tot elkaar.

'Niks bemiddelen!'  (foto: ANP)

Koreaanse families na halve eeuw herenigd

Een groep van bijna honderd Zuid-Koreanen is vandaag de strengbewaakte grens met Noord-Korea overgestoken. Ze worden na ruim een halve eeuw herenigd met 240 familieleden in het communistische noorden.

Het zijn de eerste gezinsherenigingen van de beide Korea's in ongeveer twee jaar tijd. Door de toegenomen spanningen tussen de twee aartsvijanden stonden de ontmoetingen een tijd lang op een laag pitje. Sinds de eerste hereniging in 2000 hebben ongeveer 16.000 Koreanen hun verloren gewaande familieleden weer ontmoet.

Bij het einde van de Koreaanse Oorlog in 1953 werd het Koreaanse schiereiland verdeeld in een communistisch noorden, dat onder de hoede van de Sovjet-Unie stond, en een kapitalistisch zuiden, dat werd gesteund door de Verenigde Staten. De families in de beide delen konden geen contact met elkaar onderhouden.

Jordan uit anti-kankercampagne gegooid

De Britse supermarktketen Asda is gisteravond gezwicht voor de druk van kankerpatiënten. Ze hebben besloten Katie Price, alias Jordan, per direct uit hun anti-kankercampagne te sodemieteren.

Het 31-jarige model met siliconenborsten, heeft zich in lingerie laten fotograferen ter ere van de twaalfde verjaardag van Tickled Pink, de Britse Pink Ribbon. De supermarkt is sponsor van deze anti-borstkankerorganisatie en vroeg Price net als vorig jaar voor de campagne. De gefotografeerde lingerie biedt Asda in hun winkels te koop aan, waarvan een deel is bestemd voor Tickled Pink.

De keuze voor Jordan heeft echter kwaad bloed gezet bij borstkankerpatiënten. Aanleiding hiervoor vormde de uitspraak van de blondine in haar realityshow 'What Katie Did Next'. Hierin klaagde ze over de littekens op haar borsten, veroorzaakt door haar implantaten.

Asda woordvoerster Lea Watson heeft gisteravond een verklaring gegeven op een borstkankerforum. "Hallo allemaal", luidt de aanhef. "Niemand was gelukkig met wat Katie zei op de show, vooral wij niet. Ik weet dat u het gevoel heeft dat we niet luisteren, maar dat doen we juist wel. We zijn Katie zeer dankbaar voor haar beide bijdragen aan de liefdadigheidsinstelling voor borstkanker."

"Het laatste dat we echter willen, is dat iedereen overstuur raakt door de keuze voor Price. Naar aanleiding van enkele gesprekken hebben we besloten haar als boegbeeld voor de campagne te schrappen. Haar lingerie blijft echter wel gewoon te koop, zodat u alsnog op die manier geld kunt inzamelen Bedankt voor uw tijd en feedback."

Gisteravond zei Sharon Adams, die had gepleit bij de supermarktketen om Price te laten vallen: "Dit is geweldig nieuws. We willen nu graag dat Price een deel van haar enorme winst op haar lingerie doneert aan Tickled Pink."  

Khadafi bij nabestaanden Lockerbie

Kadhafi, de Libische leider zonder tent, heeft in de VS nabestaanden bezocht van de aanslag bij het Schotse Lockerbie. Kadhafi, die vanwege de VN-top in New York in Amerika is, vertelde CNN dat hij hen zijn condoleances heeft overgebracht.

In 1988 kwamen bij een bomaanslag alle 259 inzittenden van een Amerikaans vliegtuig om. De dader was een Libiër. Kadhafi is in verband gebracht met de aanslag, als mogelijke opdrachtgever.

Op de vraag of Kadhafi spijt heeft van de mogelijke rol van zijn regering bij de aanslag, zei hij dat niemand een dergelijke actie zou steunen."Terreur is een vijand van iedereen."

Met dank aan siddha voor de submit!

[TGS' 09] Terug naar de maan met Rabbids Go Home

In ons eenmalige magazine Hype, die we uitdelen tijdens FirstLook staat een preview van Rabbids Go Home voor de Nintendo Wii. Rabbids Go Home is de eerste game waar Rabbids de hoofdrol hebben zonder dat Rayman zijn gezicht laat zien.

De lieve Rabbids willen terug naar huis en om dat te doen gaan ze een berg bouwen van alle zooi die ze maar kunnen vinden. Ja, je hoort het goed, ze gaan een berg bouwen die zo hoog wordt dat ze zo over kunnen stappen naar de maan.De game is ook aanwezig op de TGS 2009, waar developers ons een stuk van de game laten zien.


Predikant opgepakt om gruwelmoord

Een zelfbenoemde predikant zit in de Amerikaanse stad Los Angeles achter de tralies op verdenking van het martelen en wurgen van ex-pornoster en actrice Felicia Lee.

De verdachte, de 45-jarige Brian Lee Randone, was in een realityshow verkozen tot een van de meest sexyst vrijgezellen van Amerika en woonde samen met het slachtoffer, meldden Amerikaanse media vandaag.

Randone belde zelf de politie met de boodschap dat zijn vriendin geen adem meer haalde. Toen bleek dat de vrouw was geslagen en gewurgd, werd de 45-jarige in de boeien geslagen op verdenking van moord.

Tijdens zijn deelname aan realityprogramma America's Sexiest Bachelor stelde Randone dat hij "in de eerste plaats een christen en in de tweede plaats een man is". Hij woonde op het moment van de moord al vier maanden ongetrouwd samen met ex-pornoster Lee. Randone werkte volgens zijn website als geestelijke en gaf religieus getinte optredens.

Het is niet de eerste keer dat de Verenigde Staten wordt opgeschrikt door een moordende realityster. Eerder dit jaar vermoordde realityster Ryan Jenkins zijn vrouw, voormalig badpakmodel Jasmine Fiore. Het lichaam van de 28-jarige Fiore was destijds zo zwaar verminkt dat ze moest geworden geïdentificeerd aan de hand van haar borstimplantaten.

Leopardtanks trekken treinen uit elkaar

Leopardtanks van het leger gaan vanochtend de restanten van de goederentreinen uit elkaar trekken die eergisteravond bij Barendrecht op elkaar botsten. Dat heeft een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vanochtend vroeg gezegd.

De tanks zijn rond acht uur op de plaats van het ongeval, het is de bedoeling dat zij tegen tien uur met het karwei beginnen. De Leopards zijn nodig omdat het uit elkaar halen van de brokstukken niet lukt met hoogwerkers.

'Kopje koffie thuis kost 3 tot 33 cent'

Sinds Nederland kennis mocht maken met de Senseo is het assortiment koffiepads en cups flink toegenomen. Zeker nadat Douwe Egberts (DE) in de zomer van 2006 het patent op de pads voor de Senseo definitief kwijtraakte, kwamen steeds meer merken met een eigen versie op de markt.

De prijzen daarvan lopen behoorlijk uiteen, zo concludeert de Consumentenbond in de gids van oktober.

De 'regular' pad van Douwe Egberts kostte acht jaar geleden nog 12 cent, nu is dat 9 cent. De 'black' van DE kost 12 cent. Wie koffie zet met een pad van Kruidvat of Aldi heeft voor 5 cent een bakkie. Een stuk goedkoper, maar nog altijd iets meer dan de 4 cent dat een kopje thuis gezette filterkoffie kost. Het allergoedkoopst is een kopje oploskoffie. Dat kost volgens de Consumentenbond 3 cent.

Liefhebbers van espresso zijn wanneer dat met losse koffie wordt gemaakt per kopje 8 cent kwijt. Voor wie de prijs niet uitmaakt; je drinkt thuis een Nespresso voor 33 cent.

'Koffie 3 tot 33 cent'  (foto: ANP)

Auto met baby in Utrecht gestolen

In Utrecht is vanochtend een auto met daarin een baby van zes maanden gestolen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

"De eigenaar van de auto had zijn kind in de auto gezet en wilde nog even iets in huis pakken", vertelt een politiewoordvoerder. "De auto met de baby erin reed even later met hoge snelheid weg."

De auto werd gestolen uit de straat Ondiep. Het gaat om een zwarte Volvo S40 met het kenteken 33-ZG-JV.

Inmiddels is de baby weer terecht.

CD: Hitzone 51

Het heeft even geduurd, maar ook Hitzone 51 is binnengekomen op de FOK!redactie. Op de Hitzone-albums staan de nummers die, volgens Radio 538, op dat moment het meest populair zijn of zullen worden. Het verzamelalbum is gereleased op 11 september en vandaag kijken we of de selectie het waard is om te kopen. Deze keer bevat de cd een bonustrack, Michael Jacksons 'Billie Jean'. De cd is rijkelijk gevuld met maar liefst 40 tracks.


Sijbrands weer in bezit wereldrecord

Ton Sijbrands heeft zijn wereldrecord blind simultaan-dammen weer terug. In het Olympisch stadion speelde hij 28 partijen in 42 uur, wat één partij meer was dan het vorige wereldrecord van landgenoot Erno Prosman.

Sijbrands leek het moeilijk te krijgen tijdens de wereldrecordpoging toen hij al zijn foutzetten al snel had opgebruikt. De Amsterdammer raakte echter niet in paniek en won uiteindelijk achttien keer, speelde zeven keer remise en verloor driemaal. Hij kwam daarmee op 43 punten, waardoor zijn percentage (76,8%) hoog genoeg was om het minimum van 70% te halen.

Naakte man bungelt op kerkhof, gezin geschokt

Bezoekers van een landelijk gelegen kerkhof, moeten onlangs hebben gedacht in het decor van een horrorfilm te zijn beland. Terwijl een man met zijn gezin in alle rust een graf wilde bezoeken, trof hij een dode man aan, bungelend aan een boom met een strop om zijn nek. De polsen van het lijk waren aan elkaar getapet met Duct tape, en ook zijn ogen bleken dichtgeplakt.

Het bleek de harde werkelijkheid op een begraafplaats in de Amerikaanse staat Kentucky (bekend van de kip). Twee weken geleden trof een man het bungelende lijk aan. Naast de getapete handen en ogen, was er nog iets vreemds aan het lichaam. Op de borstkas van de 51-jarige Bill Sparkman stond namelijk met vilstift het woord 'fed' (gevoed) geschreven.

Over de ware toedracht tasten de autoriteiten nog volledig in het duister. Of het moord, zelfmoord of slechts een ongeluk was, moet een autopsie uitwijzen. Jerry Weaver van Fairfield, Ohio die het lijk vond weet het echter wel zeker. "Het is moord", verzekerde hij de pers gisteren. "Geen twijfel over mogelijk."

Weaver was op 12 september samen met zijn vrouw en dochter op de begraafplaats om enkele familiegraven te bezoeken. Ineens stuitte het gezin op het gruwelijke tafereel. "Het enige wat hij droeg, waren een paar sokken", aldus een nog immer verbijsterde Weaver. "Het heeft drie of vier nachten geduurd voor ik weer een beetje goed kon slapen. Mijn twintigjarige dochter sliep zelfs bij ons op de slaapkamervloer."

Wiggins wil weg bij Garmin

Garmin zal het volgend seizoen mogelijk zonder Bradley Wiggins moeten doen. De verrassende nummer vier van de afgelopen Tour de France wil hogerop en wil daarom zijn contract laten ontbinden. Zijn nieuwe ploeg zou het Britse Team Sky moeten worden.

"Ik ben dit jaar doorgebroken, daarom wil en moet ik hogerop," aldus de veelvoudig wereldkampioen op de baan. Zelf trok de Brit de vergelijking met het voetbal: "Het is een beetje als het proberen te winnen van de Champions League. Om die te winnen moet je bij Manchester United zitten en ik sta momenteel onder contract bij Wigan Athletic."

[WK Honkbal] Geen medaille Oranje

Het Nederlands honkbalteam is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de strijd om het brons op het WK in Italië. In de laatste wedstrijd van de tweede ronde werd verloren van Amerika, terwijl winst vereist was voor plaatsing. Oranje verloor met 2-8.

De verdediging van Oranje kon lange tijd de slagkracht van de Amerikanen bedwingen. De leider in de andere groep vond in de zesde inning toch een gat in de defensie en liep uit van 1-0 naar 7-0, waardoor de wedstrijd beslist was. In de strijd om plaats vijf moet worden gespeeld tegen Australië, waar Oranje eerder deze week al van verloor.

Oranje leek in Italië lange tijd op weg naar een finaleplaats op het WK. Het team kwam als groepsleider de tweede groepsronde in en http://sport.fok.nl/sport/nieuws/70264 target=_new class=link>won de eerste wedstrijd tegen Taiwan overtuigend. Echter werd vervolgens drie keer op rij verloren, waardoor het team veroordeeld werd voor de strijd om plaats vijf.

Schoonmoeders

Een fiks aantal vurige nachten en dito dagen later kwam de gevreesde zin eruit: “Schat, ik wil je voorstellen aan mijn ouders.” Bij dergelijke opmerkingen gaat mijn libido omgekeerd evenredig aan de opwarming van de aarde, maar ik had een voornemen en daarom antwoordde ik: “Daar heb ik eigenlijk verrekte weinig zin in. Ik bedoel: met wie deel ik nu het bed, de duinen, het bos en al die andere leuke plekken? Weet je wat? Geef mij het telefoonnummer van je ouders maar en dan check ik eerst even wat voor vlees ik in de kuip heb.” Gewillig als ze is, kreeg ik moeiteloos ook dat nummertje van haar los.

Medicijnen via het Internet 'geen goed idee'

Wie geneesmiddelen bestelt via het internet komt vaak bedrogen uit. Dit kwam gisteren naar voren in een onderzoek van de Consumentenbond naar online medicijnhandel.

Het gaat vaak om 'schaamtemiddelen' zoals Viagra, afslankmiddelen, maar ook slaappillen, kalmeringsmiddelen en antidepressiva. Mensen schamen zich er namelijk voor deze via de reguliere weg, via hun huisarts of apotheker, te verkrijgen en zoeken toevlucht tot het anonieme internet.

Voor het onderzoek van de Consumentenbond werden medicijnen via het internet besteld. Van de 82 bestellingen werden er uiteindelijk 47 geleverd. Veel medicijnen bleken niet in orde te zijn. Er zaten gevaarlijke stoffen in die er niet in behoorden te zitten, maar ook week bij sommige medicijnen de hoeveelheid werkzame stof met meer dan tien procent af van wat er benodigd was.

Naast het risico betaalde producten niet geleverd te zien, zet de consument door een bestelling te plaatsen dus in feite ook zijn of haar leven op het spel. In 2007 alleen al onderschepte de douane aan de Europese grenzen vier miljoen medicijnen die niet in orde waren. De conclusie van de Consumentenbond was dan ook dat zulke praktijken 'Russische roulette' zijn.

Het ministerie van Volksgezondheid erkent het probleem en financierde mee aan het onderzoek. In het voorjaar zal het ministerie een grootse campagne opzetten om mensen alert te maken op de risico's die gepaard gaan met het bestellen van medicijnen via het internet.

De Inspectie voor de Volksgezondheid hoopt dat de consument ophoudt met het online bestellen van medicijnen, want zo zeggen zij 'dan stort de markt vanzelf in'.

Vettel blij na eerste dag op Singapore

Sebastian Vettel is blij dat Red Bull Racing er eindelijk weer eens bij zit. De Oostenrijkse renstal worstelde de afgelopen races met haar vorm, maar in Singapore lijkt ze er weer helemaal bij te zitten. Coureur Sebastian Vettel klokte in de tweede vrije training zelfs de snelste tijd.

"Het lijkt er beter uit te zien dan op Monza, dus ik ben optimistisch," zei Vettel. "Op vrijdag is het altijd lastig om te zien hoe snel je bent en hier is het extra lastig omdat je veel verkeer hebt. Ik heb geen rondetijden gezien, maar vanavond gaan we even zitten en het bekijken, maar we staan er in ieder geval beter voor."

"Je kunt hier geen perfecte auto hebben vanwege alle hobbels. Het is misschien geen snelle baan, maar het is uitdagend en je vecht met je auto. Als je het goede gevoel hebt, dan kun je hier pushen."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.