Rosberg: "Podiumplaats mogelijk"

Peterselieman
Williams-coureur Nico Rosberg zal morgen bij de Grand Prix van Singapore als derde van start gaan. De Duitser was de snelste man van de dag, maar kon in de laatste kwalificatie door de rode vlag niet meer voor de poleposition gaan. Desondanks was hij tevreden.

"Het is een fantastische dag, omdat het resultaat komt door goede aanpassingen in de set-up van de auto. In de kwalificatie kende in een superronde in Q2. In Q3 was het niet makkelijk met veel brandstof, maar we zien het resultaat van de vele ontwikkelingen aan de auto. We hebben als team een stap gezet om op het podium te kunnen finishen en hopelijk kunnen we spoedig voor de overwinning vechten. Ik start morgen van de schone zijde van de baan wat een voordeel kan zijn," zei een blije Rosberg.

Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima start morgen van plaats elf. "Het is frustrerend om op P11 te staan en Q3 net te missen. De auto had het potentieel wel, maar ik haalde niet alles uit de banden in de opwarmronde omdat ik worstelde met de auto. Ik denk dat ik morgen wel punten kan scoren, omdat we er goed voor staan."