Arsenal loot Liverpool in Carling Cup

De loting van de vierde ronde van de Carling Cup heeft Arsenal en Liverpool aan elkaar gekoppeld. De winnaar van het duel tussen Robin van Persie aan de Londense kant en Dirk Kuyt en Ryan Babel aan de kant van The Reds gaat door naar de kwartfinale van het bekertoernooi.

De Carling Cup is het tweede Engelse bekertoernooi naast de FA Cup en wordt vaak gebruikt, door met name de topclubs, om jeugdspelers en reserves speelminuten te geven. De overige Premier League-clubs troffen het beter in de loting.

Titelverdediger Manchester United moet voor de vierde ronde op bezoek bij Barnsley. Chelsea ontvangt op het eigen Stamford Bridge Bolton Wanderers. Nigel de Jong en Manchester City moeten het in eigen huis opnemen tegen Scunthorpe United, terwijl John Heitinga en Everton een lastige klus wacht bij Tottenham Hotspur.

Sunderland ontvangt Aston Villa en hekkensluiter in de Premier League Portsmouth speelt tegen Stoke City. Blackburn Rovers tenslotte moet zich ten koste van Peterborough United zien te plaatsen voor de laatste acht.