[WK Honkbal] Geen medaille Oranje

Het Nederlands honkbalteam is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de strijd om het brons op het WK in Italië. In de laatste wedstrijd van de tweede ronde werd verloren van Amerika, terwijl winst vereist was voor plaatsing. Oranje verloor met 2-8.

De verdediging van Oranje kon lange tijd de slagkracht van de Amerikanen bedwingen. De leider in de andere groep vond in de zesde inning toch een gat in de defensie en liep uit van 1-0 naar 7-0, waardoor de wedstrijd beslist was. In de strijd om plaats vijf moet worden gespeeld tegen Australië, waar Oranje eerder deze week al van verloor.

Oranje leek in Italië lange tijd op weg naar een finaleplaats op het WK. Het team kwam als groepsleider de tweede groepsronde in en http://sport.fok.nl/sport/nieuws/70264 target=_new class=link>won de eerste wedstrijd tegen Taiwan overtuigend. Echter werd vervolgens drie keer op rij verloren, waardoor het team veroordeeld werd voor de strijd om plaats vijf.