Van der Sar: "Over het algemeen heb ik geluk"

Frank (franklop)
Manchester United-doelman Edwin van der Sar herstelt momenteel van een gebroken vinger die hij in de voorbereiding opliep. Over het algemeen is de Nederlandse routinier echter tevreden met zijn fysieke gesteldheid.

"Het gaat erom hoe je jezelf voelt en hoe je met je lichaam omgaat. Je moet ook geluk met blessures hebben. Ik ben nu wel geblesseerd, maar over het algemeen heb ik geluk. Als ik 's ochtends uit bed stap, kraakt er van alles, maar ik heb geen 25 minuten nodig om mijn knie goed te laten functioneren," aldus Van der Sar tegenover The Times.

"Elk klein voordeel moet je benutten. Uiteraard kun je wel een koekje bij de thee nemen, maar geen drie of vier. Er zitten altijd jongens in de ploeg die je plaats in willen nemen, dus alle kleine beetje helpen."

Van der Sar is nog altijd blij met het feit dat Alex Ferguson hem in 2005 op een relatief oude leeftijd nog benaderde om voor United te spelen. De Nederlandse doelman had niet verwacht dat een grote club bij hem aan de deur zou kloppen. "Dat was geweldig. Uiteraard verwacht je op je 34e niet meer dat er een club als United langskomt. Ik bleef wel hopen en dat werd beloond."