Gilbert: "De conditie is goed"

Frank (franklop)
De mannenwegrit op het WK wielrennen wordt morgen verreden. De Belg Philippe Gilbert is één van de favorieten en zegt klaar te zijn voor de koers over 262 kilometer in Mendrisio.

"Ik ben goed uit de Vuelta gekomen. Mijn conditie is goed, zelfs nog beter nu. In Monaco heb ik nog één keer getraind, met twee pittige hellingen erin", aldus Gilbert die zegt dat de andere Belgen in zijn dienst zullen rijden. Gilbert: "Ja, ik vertrouw de rest van de groep. Ook Tom Boonen, ja. Als hij er op het einde nog bij is, vind ik het maar normaal dat hij zijn eigen kans zou gaan. Als hij niet goed genoeg is, zal hij voor mij rijden."

Ook Tom Boonen kwam aan het woord op dezelfde persconferentie. De wereldkampioen van 2005 zegt dat alles af zal hangen van het koersverloop. "Ik heb voor mezelf al uitgemaakt dat ik veel rond Philippe zal rijden. We moeten met zijn allen ook meer vooraan gaan rijden. We zullen wel zien wat het wordt. Als ik Philippe kan helpen, graag. Misschien zit hij in een groep en zit ik er achteraan ook bij. Dat zou ideaal zijn, want dan kunnen we bliksemafleider spelen."