FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 augustus 2009

Extra DLC voor Modern Warfare 2?

Er was even wat onduidelijkheid over, maar volgens game-ontwikkelaar Infinity Ward, komt er nog veel meer downloadable content voor Call Of Duty: Modern Warfare 2, dan de twee tot nu toe aangekondigde extra map packs.

Op de blog van MTV Multiplayer zegt Infinity Ward's Community Manager Robert Bowling, dat het feit dat er nu enkel twee map packs als timed exclusive voor de Xbox 360 zijn aangekondigd, niet wil zeggen dat er daarna niet meer gaat komen. "As far as DLC goes, we love it and plan to support "Modern Warfare" heavily with post-launch support" aldus Bowling. Die daar aan toevoegt dat veel zal afhangen van de feedback van de spelers. Bowler: "We plan on shaping our DLC based on community feedback from the full game, and first two DLC map packs. Therefore, the community will really determine what comes after that."COD: Modern Warfare 2 verschijnt als alles goed gaat op 10 november in de winkelrekken. De game komt uit op de PS3, Xbox 360 en PC.

Duitse TV spoort pedofiel op

Er heeft zich een pedofiel bij de Duitse politie gemeld nadat er video`s van hem zijn uitgezonden op tv. Op de video's, die de man zelf gemaakt heeft, is te zien hoe hij seks heeft met kinderen van ongeveer 5 jaar. Volgens de aanklagers staan er al meer dan 40 van deze video`s online. De pedofiel zal terechtstaan voor kindermisbruik en het verspreiden van kinderporno.

De politie heeft het materiaal uit laten zenden in de hoop dat de man zou stoppen. Op de video was de pedofiel duidelijk met gezicht in beeld te zien, de kinderen werden onherkenbaar gemaakt. De pedofiel had zichzelf aangegeven in minder dan 24 uur nadat het materiaal was uitgezonden.

Oranje besluit testserie met gelijkspel

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben hun serie van drie testmatches in Amsterdam afgesloten met een gelijkspel. Net als afgelopen dinsdag kwamen de vrouwen van bondscoach Herman Kruis niet verder dan 1-1.

De Spaanse ploeg kwam tijdens de oefenwedstrijd zelfs op voorsprong. Het doelpunt kwam tot stand na een strafcorner in de 26ste minuut. Na rust trok Marilyn Agliotti de stand weer gelijk, na knap voorbereidend werk van Ellen Hoog en dezelfde Agliotti. Bij Oranje stond Floortje Engels de eerste helft onder de lat. Na rust werd zij afgelost door Inge Vermeulen. Maartje Paumen ontbrak.

Zanderink verbetert stokoud zwemrecord

Zwemster Loes Zanderink heeft vandaag in Leeds een stokoud record uit de boeken gezwommen. Bij de British Gas Swimming Grand Prix kwam op de 200 meter schoolslag op de korte baan tot een tijd van 2.25,94. Hiermee was ze sneller dan Linda Moes die in 1988 2.26,26 klokte.

In de finale kwam Zanderink tot een tijd van 2.24,78. Hiermee plaatste ze zich voor het Europese kampioenschap korte baan die in Istanbul in December gehouden worden. Toch werd de Nederlandse in de finale op grote afstand gezwommen. De Canadese Annamay Pierse zwom een nieuwe wereldrecordtijd van 2.16,38. Hiermee ontnam ze net als op het WK in Rome het wereldrecord van de Australische Leisel Jones.

Uitslag AZ - Sparta Rotterdam

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen AZ en Sparta Rotterdam. Hieronder vind je de uitslag.

AZ - Sparta Rotterdam 2-0
6' Dembélé 1-0
64' El Hamdaoui 2-0

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: DSB Stadion
Gele kaart: K. Jaliens, Pocognoli (AZ), v. Gessel (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

AZ: Romero, K. Jaliens, Moreno, Moisander, Pocognoli (Klavan/81), Holman (v.d.Velden/65), Mendes da Silva, Schaars, Martens, Dembélé (Wernbloom/71), El Hamdaoui

Sparta Rotterdam: Seliga, Boakye, Adeleye, Bakens, Slijngard, Rutjes, v.Gessel, Strootman, Duplan, Poepon, John (Dissels/ 72)

Lauda: "Schumacher wilde niet stoppen"

Volgens Niki Lauda is de terugkeer van Michael Schumacher in de Formule 1 geen verrassing. Volgens de drievoudig wereldkampioen heeft de Duitser nooit echt afscheid kunnen nemen van de Formule 1.

Lauda verklaarde dat Schumacher nog altijd besmet is met het racevirus: "Hij is nooit genezen van het racevirus, dat zag je al aan zijn activiteiten op de motor. Ik denk dat hij eind 2006 stopte omdat hij geen uitdaging meer zag. Nu heeft hij daar waarschijnlijk spijt van."

De Oostenrijker denkt dat Schumacher op een tweede kans zat te wachten. "Nu heeft hij een unieke mogelijkheid om zijn team te helpen als vervanger van Massa en te kijken of hij nog competitief is. Dat zou ik ook willen weten. Als sportman wil je de spanning van competitie. Dat zit in ons DNA."

College Beverwijk: Ontslagpremie terecht

De ontslagpremie ter waarde van 500.000 euro die een ambtenaar in 2007 meekreeg van de gemeente Beverwijk is terecht. Het college van burgemeester en wethouders lieten dit vandaag weten nadat VVD-raadslid Frans Koster hierover vragen had gesteld.

De gemeenteraad was nog niet op de hoogte gebracht van deze zaak, het kwam onder de aandacht via de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het college vindt dat er een correcte vertrekregeling is toegepast, maar geeft wel toe dat de gemeenteraad daarover niet was ingelicht. Het is niet bewust achtergehouden.

Damon Hill uit zorgen over Britse GP

Velen betreuren het schrappen van Silverstone van de kalender, met hen ook de baas van het circuit, Damon Hill. Hij vraagt zich af of de keuze van Bernie Ecclestone om de race te verplaatsen naar Donington Park de juiste is. Het is volgens velen onzeker of de verbouwingen in Donington op tijd af zijn.

Tegenover Autosport.com verklaarde de wereldkampioen van 1996: "Iedereen is heel sceptisch, en zijn dat wellicht terecht, over de garantie die Donington geeft over het op tijd klaar zijn voor de race van 2010. Iedereen wacht het in de tussentijd ook gespannen af, omdat misschien geen enkel circuit dan de gastheer kan zijn van de Britse Grand Prix."

Bernie Ecclestone, de beheerder van de commerciële F1-rechten is degene die bepaalt wat er op de kalender komt. Hij staat open voor een eventuele terugkeer naar Silverstone. Daar zal volgens Hill, voorzitter van de Brittish Racing Drivers’s Club, menig team blij mee zijn. "De afgelopen twee jaar streed er natuurlijk telkens een Brit voor de titel. Dat zorgde wel voor volle tribunes. Daar plukten we natuurlijk de vruchten van."

De toekomst van de Britse grand Prix kan volgens Hill nu zomaar in gevaar zijn. "De gedachte dat de toekomst van de race in het geding is omdat, laten we het een zeer risicovolle strategie noemen… zoiets is heel zorgwekkend. Groot-Brittannië heeft de afgelopen jaren laten zien een van de grootste steunpilaren in de F1 te zijn. Het is niet juist dat de toekomst van de race vervolgens onduidelijk is."

Ophef over pop voor kinderen

Er is een nieuwe pop op de markt voor kinderen; en wel een pop waaraan kinderen borstvoeding kunnen geven. The Bebe Gloton, van de Spaanse speelgoedfabrikant Berjuan, moet middels borstvoeding worden gevoed wanneer het huilt.

Kinderen moeten een bloem van stof op hun borst plakken en hem op die manier fictief borstvoeding geven. Een groep van verloskundigen hebben hierover zo hun bedenkingen, “Ik denk dat er andere manieren zijn voor kinderen om borstvoeding geven te leren.” aldus een verloskundige.

De pop is in Spanje al te koop voor 44 euro.

Thomas Berge staat wisselsombrero af

Zanger Thomas Berge was gisteren de allereerste bekende Nederlander die getroffen was door de Mexicaanse griep. Waar hij gister de primeur had, moet hij vandaag de wisselsombrero alweer afstaan. De tweede BN'er met het virus lijkt namelijk op te staan: Radio 538-dj Jeroen Nieuwenhuize.

De dj kwam maandag terug van een vakantie in Barcelona, waarna hij ineens erg verkouden werd. Vanochtend duurde het Nieuwenhuize allemaal wel erg lang en hij nam contact op met zijn huisarts, die hem preventief het medicijn Tamiflu heeft voorgeschreven. De radioprogramma's van Jeroen Nieuwenhuize worden de komende tijd door iemand anders gepresenteerd.

Praat mee over de wisselsombrero's, besmettingen en Tamiflu in FLU, ons forum over de Mexicaanse griep. Kwade tongen suggereren trouwens dat Thomas gaat emigreren.

'Indonesië heeft grote terrorist in het vizier’

Hoogstwaarschijnlijk heeft de politie in Indonesië de meest gezochte terrorist van het land te pakken. Noordin M. Top is o.a. verantwoordelijk voor de bomaanslag in Jakarta op 17 juli op twee hotels, en voor bijna alle andere terreuraanslagen in Indonesië. Het huis waar Top vermoedelijk zit is sinds vandaag 5 uur plaatselijke tijd omsingeld met politie. Toen de aanval op het huis werd geopend begon het al direct met een vuurgevecht waarbij door beide partijen werd geschoten.

De vermoedens van de politie dat Top in het huis zit zijn sterk omdat er een grote politiemacht aanwezig is bij het omsingelde huis. Eerder is er al een dergelijke omsingeling van deze schaal geweest toen de terrorist Azahari Husin was gevonden. Deze blies zichzelf na een lang vuurgevecht op.

Er zijn ook berichten dat Top is opgepakt, alleen deze kunnen nog niet worden bevestigd.

Catamaran vliegt over Alpen

Het moet een raar gezicht geweest zijn voor inwoners en vakantiegasten van het Zwitserse plaatsje Le Bouveret bij het Meer van Genève. Ze zagen vandaag namelijk een catamaran voorbijvliegen.

Dit vreemde schouwspel vond plaats omdat de zeilboot vervoerd moest worden van het meer van Genève naar de haven van Genua. Het schip werd daartoe onder een Russische MI-26 gehangen. Dit is de gootste helikopter ter wereld.

In vijf uur tijd zweefde het schip naar Genua, waar het voor het eerst in het zeewater werd gelaten. In februari 2010 strijdt het Zwitserse team Alinghi met de catamaran om de America's Cup, 's werelds oudste zeiltrofee.

Zwemmer legt scheepvaart stil

Het scheepvaartverkeer op de Waal bij Nijmegen is vandaag enige tijd stilgelegd. Dit kwam door een vermiste zwemmer.

Een 19-jarige jongeman uit Warnsveld besloot de Waal over te zwemmen. Toen omstanders hem uit het oog verloren waren, waarschuwden zij de hulpdiensten. Deze troffen de man aan op de oever.

De zwemmer was zich van geen kwaad bewust en had niets gemerkt van alle commotie die hij had veroorzaakt. Omdat het zwemmen in de vaargeul verboden is, moet de jongeman zich verantwoorden voor de rechter.

Uitslag NEC - sc Heerenveen

Om 18.00 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen NEC en sc Heerenveen. Hieronder vind je de uitslag.

NEC - sc Heerenveen 4-1
6’ Vleminckx 1-0
56’ Fejzullahu 2-0
65’ El-Akchaoui 3-0
82’ Vleminckx 4-0
85’ Papadopoulos 4-1

Toeschouwers: 12.150
Scheidsrechter: v. Boekel
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Babos (NEC), Breuer, Stolte, Popov (sc Heerenveen)

Opstellingen

NEC: Babos, Wellenberg, v. Eijden (Pothuizen/85), Zomer, El-Akchaoui, Radomski, Schöne, Davids, Fejzullahu (Goossens/81), Vleminckx, El Kabir (Worm/69)

sc Heerenveen: Lejsal, Breuer, Bak Nielsen (Ingelsten/66), Dingsdag, Popov, Grindheim (B.Kalou/82), V.Elm, Stolte (Elyounoussi/66), Beerens, Sibon, Papadopoulos

Tracy vervanger Moraes in Mid-Ohio

Paul Tracy zal in Mid-Ohio bij KV Racing de vervanger zijn van Mario Moraes die eerder deze week zijn vader zag overlijden. De Braziliaan is daarop terug naar huis gevlogen om bij zijn familie te kunnen zijn.

Tracy reed dit seizoen al vier races voor KV en is het team dankbaar voor deze nieuwe kans. "Ik wil KV en Mario bedanken dat ze aan mij dachten in deze moeilijke tijd," zei Tracy. "Het is een voorrecht om de auto met nummer 5 te mogen rijden en ik wil dit weekend er het maximale uithalen en dat opdragen aan Mario Moraes en zijn familie."

Eigenaren van het team Kevin Kalkhoven en Jimmy Vasser legden ook een verklaring af: "Dit is een erg trieste gebeurtenis en namens de hele organisatie van KV Racing Technology brengen we onze condoleances over aan Mario en zijn familie. Na een lange interne discussie en na raadpleging van Mario hebben we besloten dat de beste actie was om Paul te laten racen. Hij heeft voor het team gereden en is bekend met onze werkwijze en het personeel."

Trailer Command & Conquer 4 uitgelegd

Zoals jullie wellicht vernomen hebben komt Command & Conquer 4 in de loop van 2010 uit voor de PC. Samuel Bass, campaign and story lead van Command & Conquer 4, vertelt over de trailer die enkele weken terug verscheen.

Command & Conquer 4 speelt zich 63 jaar na het uitkomen van de trailer af en 8 jaar na Command & Conquer 3. De trailer speelt zich 15 jaar voor het begin van het verhaal van Command & Conquer 4 af en moet gezien worden als een soort proloog van de game. Daarnaast vertelt Bass dat de GDI Counsil Chamber een daadwerkelijk bestaande ruimte is: namelijk een vergaderruimte van de L.A. Times. In de trailer zie je verder slechterik Kane binnenkomen en Bass vertelt dat hij komt praten over de klimaatproblemen door het vele Tiberium, zoals je in het begin van de trailer ook een met Tiberium bezaaide stad Manchester ziet.

PSV speelt eerst in Israël

PSV zal de eerste wedstrijd tegen Bnei Yehuda, in het kader van de vierde voorronde van de Europa League, niet in eigen huis spelen. De loting wees uit dat de Eindhovenaren eerst in eigen huis zouden spelen, maar dit is nu omgedraaid.

Kort na de loting was er overleg tussen PSV, Bnei Yehuda, de Europese voetbalbond (UEFA) en de nationale bonden. Uit dit onderhoud kwam naar voren dat de wedstrijden worden omgedraaid.

Dat houdt in dat PSV op 20 augustus in Israël speelt en een week later in het Philips Stadion acte de présence zal geven.

Kratos schopt ook kont in Soul Calibur: Broken Destiny

Binnenkort verschijnt Soul Calibur: Broken Destiny op de Playstation Portable. Soul Calibur staat er om bekend om altijd een leuk, extra personage in de game te stoppen die je er niet in zou verwachten. Met Broken Destiny is dit personage Kratos uit God of War. In de onderstaande video vertelt Brand Manager Dennis Lee ons hoe ze hun best hebben gedaan om Kratos in de game te integreren.

FOK! weekend tv-gids

Vrijdag- en zaterdagavond zijn de belangrijkste momenten voor tv-zenders. Elke tv-zender doet, ondanks de komkommertijd, toch veel moeite kijkers aan zich te binden. FOK! laat je elke vrijdag- en zaterdagavond zien wat er te krijgen is op de beeldbuis!


De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Door de Mexicaanse griep lijkt Thomas Berge hotter dan hot. Om 20:30 uur zendt de TROS de concertregistratie van hem uit, opgenomen tijdens zijn concert  in de Heineken Music Hall. Direct daarna, om 21:25 uur, is Jan Smit met zijn Volendamse vrienden aan de beurt in 'Jan Smit, de zomer voorbij'.

Nederland 2
Om 21:20 uur is 'Operatie van der Most' te zien bij Omroep MAX. Hierin helpt top-ondernemer Hennie van der Most ondernemers wiens bedrijf bijna omvalt. Om 22:40 uur zendt de NPS 'Het uur van de wolf: De omstreden foto's van Sally Mann' uit. Een documentaire over de beroemde Amerikaanse fotografe Sally Mann (1951).

Nederland 3
Chantal Janzen presenteert om 20:30 uur 'Wie is mijn ex?' voor de AVRO, waarbij een driekoppig panel moeten raden wie de ex van de kandidaat is, te vergelijken met het vroegere 'Zo vader, zo zoon'. BNN zendt 'Try before you die' en Eddy Zoey's 'Nu we er toch zijn op vakantie' uit, respectievelijk om 21:05 uur en 21:50 uur.

RTL 4
Opvallend is dat RTL in de zomer met een nieuw programma begon vorige week: 'Waar is Elvis?!', gepresenteerd door Gordon en Jamai. Vorige week trok het programma weinig kijkers, vanavond om 20:30 uur te zien. Verder gooit RTL4 het vanavond voornamelijk op herhalingen van 'Gelukkig je bent er' (21:30 uur) en 'Ik wed dat ik het kan' (22:30 uur), beiden gepresenteerd door Carlo Boszhard.

RTL 5
Bandidas is een Western-film, te zien om 20:30 uur. De hoofdpersonages zijn elkaars tegenpolen. Er gebeurt iets waardoor ze iets gemeen krijgen: ze willen wraak. Ze vertrouwen elkaar in eerste instantie niet, maar worden gedwongen samen te werken om een moordlustige bende te stoppen. Om 22:40 uur kun je kijken naar 'Sex education', waarbij experts handige tips geven om je seksleven op te krikken.

RTL 7
Vanavond geheel in het teken van voetbal. Om 19:55 uur doet 'RTL Voetbal' liveverslag van de Jupiler League-wedstrijd SC Cambuur - De Graafschap. Om 23:00 zendt hetzelfde programma samenvattingen uit van de overig gespeelde Jupiler League-wedstrijden.

RTL 8
De vierde RTL-zender zendt om 20:30 uur de film 'Garage days' uit. Een filmdrama over een band uit een buitenwijk van Sydney. Hun manager denkt dat de platenbaas de groep kan helpen door te breken. De plannen worden in de war geschopt door een zwangerschap en opbloeiende liefdes, waardoor de band bijna uit elkaar valt.

SBS 6
Ellemieke Vermolen presenteert om 20:30 uur 'De 25 meest hilarische blunders allertijden', de inhoud van het programma spreekt voor zich. Altijd al eens willen weten hoe de trucs van goochelaars als Hanks Klok en Hans Kazan in elkaar zitten? 'Goochelaars ontmaskerd' laat het je zien om 23:20 uur.

Net 5
Staat vanavond in het teken van de dramaseries 'Law & Order' en 'Lost'. Van beide series zijn dubbele afleveringen te zien. 'Law & Order' begint om 20:30 uur en 'Lost' om 22:20 uur.

Veronica
Vrijdagavond autoavond op Veronica. Om 20:30 uur zie je 'Wegmisbruikers!', gevolgd door twee uur lang 'Top Gear'. Na de autoavond zendt Veronica om 22:30 uur een dubbele aflevering uit van de comedyserie 'Two and a half man'.

Sollied: "We weten wat we kunnen verwachten"

Trond Sollied was tevreden met de loting in de vierde voorronde van de Europa League. Zijn werkgever, sc Heerenveen, werd namelijk gekoppeld aan het Griekse PAOK Saloniki.

"De loting kon beter, maar ook slechter. Saloniki heeft voor ons geen verrassingen. We weten wat we kunnen verwachten," liet Sollied op het digitale thuis van sc Heerenveen weten. "Ik ben blij dat we niet naar Kazachstan hoeven. Dat is veel te ver weg."

Sollied was in het verleden werkzaam bij Olympiakos Piraeus, de regerend landskampioen van Griekenland. PAOK Saloniki werd op acht punten achterstand tweede. "PAOK speelt erg defensief en loert vooral op de counter," aldus de Noorse oefenmeester.

Studentes dragen vaker geen slipje

Uit een poll van de website Studenten.nl onder tweehonderd studentes blijkt dat studentes vaker zonder slipje de deur uit gaan. Een kwart van de studentes gaf aan wel eens naar college te gaan zonder ondergoed te dragen onder een rokje of jurk.

De studentes geven verschillende redenen op voor het niet dragen van een slipje. "Als alles in de was zit, is het wel makkelijk," redeneert een studente. Ook het financiële aspect wordt als reden gegeven: "Mooie lingerie is erg duur. Als ik geen geld heb voor een spannend setje, draag ik liever niets."

Uiteraard wordt ook de spanning van het 'vergeten' onderbroekje genoemd. "Niet dragen van ondergoed geeft zo'n heerlijk spannend gevoel. De dag wordt er leuker van."

Wederom aanhoudingen na filmpje vandalisme op station

De Hilversumse politie heeft nogmaals een tweetal aanhoudingen verricht nadat er een filmpje op de weblog GeenStijl was gezet. Op het filmpje is te zien hoe de vier daders op een treinstation in Hilversum kaartjesautomaten en enkele fietsen slopen. Een woordvoerder van de NS zegt dat er voor enkele duizenden euro`s schade is aangericht door de daders.

Eergisteren had er zich al een 25-jarige dader op het politiebureau gemeld. Vooralsnog is de vierde dader nog altijd niet gevonden.

Het filmpje is hier te bekijken.

Jongen (15) dood na schietpartij Amsterdam

De 15-jarige jongen die gisternacht zwaargewond raakte na een schietpartij in Amsterdam-Zuidoost, is vanmiddag in het ziekenhuis overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het incident gebeurde in de Steenderenstraat. Nadat er op straat ruzie was ontstaan, schoot een nog onbekende persoon meerdere keren op een auto. Het slachtoffer zat als passagier in dat voertuig.

De politie pakte na de schietpartij een 16-jarige jongen op. Die kwam vrijdag echter weer op vrije voeten. Hij is geen verdachte meer. Verder is nog niemand aangehouden.

De politie kan nog niet zeggen waar de ruzie over ging en of de schutter het slachtoffer met opzet of per ongeluk heeft neergeschoten.

Gele vuilniszakken helpen tegen meeuwen

Leiden had regelmatig te kampen met zeemeeuwen die de bekende grijze vuilniszakken opentrokken. Sinds de stad bij wijze van proef gebruik maakt van gele vuilniszakken, is de overlast nagenoeg tot nul gereduceerd en ligt er veel minder zwerfvuil op straat.

De gemeente noemt de resultaten van de proef "bemoedigend". De Universiteit Leiden had enig onderzoek verricht naar het effect van de kleur van de vuilniszakken. De proef duurt nog tot en met 15 augustus.

Jannes stoot King of Pop van eerste positie

Jannes, de koning der piraten, heeft Michael Jackson verstoten van de eerste plaats in de album top 100. Voor de vierde keer in zijn carrière kwam een album van de volksheld vanuit het niets op de hoogste positie binnen, meldde zijn platenmaatschappij CNR Entertainment vandaag.

'De nieuwe van...' is het negende studioalbum van de Drentse Zanger en ligt sinds een week in de winkels. De volkszanger is trots op de verworven eerste positie. "Wat was het spannend, maar het is gelukt. De afgelopen weken bleef Michael Jackson iedere keer net alle anderen voor. Dat ik nu degene ben die de King of Pop van de nummer één positie stoot, vind ik ongelooflijk."'

Het album bevat niet alleen feestkrakers en meezingers, maar ook nummers als 'K vraag je', 'Zwevend naar 't geluk' en 'Daar is mijn haven', waarmee Jannes zijn repertoire wil verbreden.


Ook deze klassieker is op zijn nieuwe album terug te vinden
Er gaat overigens een roddel, dat Jannes naar het buitenland vertrekt.  

 

Rockzanger Willy DeVille (58) overleden

De Amerikaanse rockzanger Willy DeVille is vannacht overleden aan kanker. Dit bevestigde zijn vrouw Nina vandaag.

De rockzanger, wiens echte naam William Borsay luidt, overleed in een ziekenhuis in New York. Volgens zijn vrouw stierf hij "zeer vredig".

In 1974 richt hij de band Mink DeVille op in San Francisco en haalde hij de muzikanten over om naar New York te trekken en daar de huisband van de punkclub CBGB te worden. Met de hit Spanish Stroll brak de groep in 1977 internationaal door. Tot halverwege de jaren tachtig brachten ze een reeks van succesvolle albums uit.

Daarna ging DeVille zijn eigen weg als solist en verhuisde hij naar New Orleans. In de loop van zijn carrière trad hij op met onder anderen Van Morrison, Bruce Springsteen, Southside Johnny, Brenda Lee, Tom Waits en Los Lobos.

Willy DeVille stond in 2007 nog op de eerste editie van het muziekfestival Pinkpop Classic in Landgraaf.

Jol: "Slovan is een sterke ploeg"

Ajax zal het in de vierde voorronde van de Europa League op moeten nemen tegen het Slowaakse Slovan Bratislava. Dit wees de loting van vanmiddag, die in Nyon werd verricht, uit.

Martin Jol, trainer van Ajax, liet na afloop weten niet gelukkig te zijn met de tegenstander. "Slovan is de kampioen van Slowakije. Het is een tegenstander waar ik vooraf mijn twijfels bij had. Voor de loting had ik een voorkeur voor FK Sarajevo als tegenstander. Slovan is een sterke ploeg, met kwaliteiten, die MSK Zilina acht punten achter zich liet. Afgelopen jaar had zowel HSV als Ajax het in de UEFA Cup heel moeilijk tegen Zilina. We hebben de kracht van de Slowaken dus aan den lijve ondervonden."

Ajax kiest ervoor om zondag a.s. al een wedstrijd van Slovan Bratislava te gaan bekijken. Jol: "Slovan speelt zondag weer een wedstrijd. Die wedstrijd wordt direct opgenomen en geanalyseerd. We zorgen dat we zo snel mogelijk alles weten over de komende tegenstander."

De Graaf: "Het wordt een zware dobber"

NAC Breda werd vanmiddag, tijdens de loting voor de play-offs in de Europa League, aan Villarreal gekoppeld. Hierdoor moeten de Bredanaars tegen de zwaarst mogelijke tegenstander spelen.

"Jammer, ik had liever eerst uit geloot, dan hadden we het thuis af kunnen maken," grapte Edwin de Graaf, aanvoerder van NAC Breda, na de bekendmaking. "Nee, we kunnen aan de bak natuurlijk. Mooie ploeg om eens voor het echie tegen te spelen. Ze hebben een paar aardige spelers daar. De Italiaanse spits Rossi, de Argentijnse spelmaker Ibagaza, de Fransman Pires en de Spaanse internationals Senna, Capdevila en Cazorla. En zo zullen ze nog wel meer toppertjes hebben."

Villarreal begint eind augustus pas aan de Spaanse competitie. Dat betekent dus dat het treffen met NAC Breda de eerste krachtmeting voor de Spanjaarden zal worden. De Graaf: "Is dat zo? Hmmm, dat is niet ongunstig. Maar dan nog, het wordt een heel zware dobber, dat moge duidelijk zijn. En ja, als je eruit moet, dan liever tegen zo'n topploeg natuurlijk. Maar van één ding kunnen die Spanjaarden zeker zijn: we zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen."

Huntelaar goedgekeurd door AC Milan

De overgang van Klaas-Jan Huntelaar naar AC Milan is definitief. Dit heeft de directie van de Italiaanse club vandaag bekendgemaakt. De voormalig Ajacied doorstond de medische keuring, waardoor de transfer beklonken kan worden.

Huntelaar tekent in Milaan een contract tot medio 2013. "De hele Milan-familie geeft hem een warm welkom. Klaas is van Nederlandse origine en dat zijn ook sommige van onze mooiste herinneringen in de laatste 23 jaar van de historie van AC Milan," was in een verklaring te lezen.

Hiermee refereerde de club naar de succesvolle jaren met onder anderen Frank Rijkaard, Marco van Basten, Ruud Gullit, Edgar Davids, Jaap Stam en (nu nog) Clarence Seedorf. Het is nog niet duidelijk wanneer Huntelaar aan de pers wordt gepresenteerd.

Voorlopig zal de aanvaller namelijk in Nederland doorbrengen. Maandag a.s. meldt Huntelaar zich namelijk in Noordwijk voor de oefeninterland met het Nederlands elftal tegen Engeland.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Bruseghin naar Caisse d'Epargne

Marzio Bruseghin vertrekt na dit seizoen bij Lampre. In 2010 rijdt de Italiaan namelijk voor Caisse d'Epargne. De wielrenner tekende bij de Spaanse formatie een contract voor de duur van twee jaar.

Bruseghin was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en koos ervoor om naar een andere wielerploeg te vertrekken. Bij Caisse d'Epargne zal de voormalig Italiaans kampioen tijdrijden een slordige 370.000 euro per jaar gaan verdienen.

Huntelaar goedgekeurd door AC Milan

De overgang van Klaas-Jan Huntelaar naar AC Milan is definitief. Dit heeft de directie van de Italiaanse club vandaag bekend gemaakt. De voormalig Ajacied doorstond de medische keuring, waardoor de transfer beklonken kan worden.

Huntelaar tekent in Milaan een contract tot medio 2013. "De hele Milan-familie geeft hem een warm welkom. Klaas is van Nederlandse origine en dat zijn ook sommige van onze mooiste herinneringen in de laatste 23 jaar van de historie van AC Milan," was in een verklaring te lezen.

Hiermee refereerde de club naar de succesvolle jaren met onder andere Frank Rijkaard, Marco van Basten, Ruud Gullit, Edgar Davids, Jaap Stam en (nu nog) Clarence Seedorf. Het is nog niet duidelijk wanneer Huntelaar aan de pers wordt gepresenteerd.

Voorlopig zal de aanvaller namelijk in Nederland doorbrengen. Maandag a.s. meldt Huntelaar zich namelijk in Noordwijk voor de oefeninterland met het Nederlands elftal tegen Engeland.

'Ambtenaren Brabant presteren slecht'

Relatief gezien werken de meeste 'ondermaats' presterende ambtenaren in de provincie Noord-Brabant. Dit blijkt uit de Personeelsmonitor Provincies.

Tien procent van de Nederlandse provincieambtenaren krijgt de kwalificatie 'zeer goed'. Hoewel er maar weinig matig tot slecht presterende ambtenaren zijn, zijn deze relatief vaak in de provincie Noord-Brabant te vinden. In die provincie ligt het aantal 'ondermaatse' ambtenaren liefst drie keer hoger dan het landelijk gemiddelde. In het provinciehuis in 's Hertogenbosch presteert zes procent van de medewerkers onvoldoende.

Het blad Binnenlands Bestuur, dat de cijfers publiceert, stelt dat er naast de raamambtenaar een nieuw fenomeen de kop opsteekt in de provinciehuizen. Namelijk de plafondambtenaar. Twee op de drie ambtenaren zit op het maximum salaris, waardoor provinciale organisaties te kampen hebben met hoge loonkosten.

Dubai verbiedt opnames Sex and the City

De autoriteiten van het emiraat Dubai hebben geen toestemming gegeven voor de opnames van de tweede Sex and the City-film. Dat hebben de lokale media in Dubai vandaag bericht.

Volgens de media hebben de autoriteiten van het islamitische emiraat bezwaren tegen het script. De eerste editie van de film, met onder meer Sarah Jessica Parker, was ook verboden in de bioscopen in Dubai.

Films die draaien in bioscopen in Dubai en in de overige Verenigde Arabische Emiraten worden altijd gecensureerd, waarbij seksscènes eruit worden geknipt.

Ruim 80 procent van de bevolking van het emiraat bestaat uit buitenlanders. Hoewel het emiraat zich ontwikkelt tot een regionaal centrum voor toerisme en handel, blijft het land vasthouden aan de islamitische tradities van de lokale bevolking.

Duits conflict over griepvaccinatie

In de Bondsrepubliek is verzet gerezen tegen het plan van ziekenfondsen om hun premies te verhogen wegens de Mexicaanse griep. De verzekeraars vrezen fiks meer kosten door het komende inentingsprogramma, meldden Duitse media.

De patiëntenombudsvrouw van de overheid sprak zich vandaag uit tegen een verhoging van de premies. Vaccineren zou tot het verplichte pakket van de fondsen behoren.

De regeringspartij SPD schat de kosten van de campagne op een half miljard euro, nog geen half procent van de uitgaven van de fondsen. Een verhoging van de premies zou dan ook niet nodig zijn.

Consumentenorganisaties vinden dat de overheid desnoods moet bijspringen. Zij vinden niet dat de patiënten voor de extra kosten moeten opdraaien.

Sms'jes Amber Alert zijn gratis

Mensen die zich hebben aangemeld bij Amber Alert, hoeven sinds vrijdag geen 25 cent meer te betalen voor elk ontvangen sms’je. Met een Amber Alert wordt de aandacht gevestigd op de vermissing van een kind, waarbij gevreesd wordt voor het leven of welzijn van het kind. Een woordvoerster van het bedrijf Netpresenter, dat samen met de politie het alarm ontwikkelde, liet vrijdag weten dat het ministerie van Justitie de kosten voor de sms'jes voor de rest van het jaar op zich neemt.

Onder meer de politie, marechaussee en diverse bedrijven zijn aangemeld bij Amber Alert, zodat hun medewerkers een sms krijgen in geval van een vermist kind. Sinds de dienst in november in werking is gegaan zijn er twee alerts gegeven.

Volgens Netpresenter heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vorige week aangegeven dat het publieke belang van de signaleringen zo groot is, dat het voor deelnemers kosteloos zou moeten zijn. Hoe de financiering van de sms’jes na 2009 zal verlopen, is volgens het bedrijf nog onduidelijk.


Sms'jes Amber Alert zijn gratis  (foto: DAG)

Oma (84) handelt in heroïne

In het West-Duitse Solingen is een oma van 84 jaar gearresteerd omdat ze drugs dealde. De politie nam drie kilo heroïne en wat cocaïne in beslag. De vrouw legde ondertussen al een bekentenis af.
 
Haar zoon en kleinkind zitten al in voorarrest omdat ook zij betrokken waren bij de drugshandel. Volgens de politie zouden deze drie generaties al tien jaar de stad van heroïne voorzien. Nadat de familie de laatste drie maanden goed in de gaten werd gehouden door de Duitse politie is er nu een einde gekomen aan deze illegale handel.

USF1 ligt op schema en wil geen Patrick

Teambaas van USF1 Peter Windsor zegt dat zijn team prima op schema ligt voor het debuut in 2010. Vorige maand gokte het Amerikaanse team nog op een launch in oktober, maar dit is inmiddels verschoven naar januari.

"We zitten in het oude gebouw van Joe Gibbs en dat was gericht op de NASCAR," zei hij tegen Sports Illustrated. "Na het slopen van veel muren plaatsen we nu de machines. We hebben veel ontwerpers en engineers die nu aan de auto werken en gelukkig kunnen ze dat nu vanuit meerdere kantoren doen met Computational Flow Dynamics Coding dat tegenwoordig de standaard is in de Formule 1."

"We hebben eerlijk gezegd geen tijd verloren hierdoor. In de komende maanden gaan we de auto bouwen en die hoeven we niet gereed te hebben voor begin januari. In de praktijk hebben we een mooi timeframe en we zijn er op tijd klaar voor. Het ontwerp is in principe klaar, maar zeg nooit dat het compleet af is."

Windsor liet zich ook even uit over de rijderskeuze. Hij zei dat Danica Patrick niet haalbaar voor zijn team is. Haar status is te groot voor een beginnend team als het zijne. "We gaan er moeite voor doen om Amerikaanse rijders in de auto te krijgen. Er rijden een paar goede coureurs rond en het is jammer dat er niet veel meer jonge Amerikanen met talent in Europa gereden hebben. Veel mensen zeggen tegen ons of we ook in Danica Patrick geïnteresseerd zijn, maar zij is te groot voor ons."

"Ze zal waarschijnlijk naar de NASCAR gaan waar ze het waarschijnlijk goed zal gaan doen en veel geld kan verdienen. Om naar de Formule 1 te gaan vergt van haar veel toewijding in deze fase van haar carrière en haar verwachtingspatroon zal hoog zijn. Wij daarentegen willen in jaar één nog niet vechten voor de wereldtitel. Betrouwbaarheid staat voorop, net als het ontwikkelen van de auto, het beter laten rijden ervan en het aan elkaar wennen als team zijnde."

Aap tussen de bezoekers op de tribune

Een berberaap van de Apenheul in Apeldoorn heeft een uitstapje gemaakt naar zijn apenburen de gorilla’s. Tussen de bezoekers van het apenpark nam hij plaats op de tribune om te kijken naar de voederpresentatie van de gorilla’s. Dat meldde de Apenheul vandaag.

Het dier vond het voeden van zijn grote soortgenoten bijzonder interessant, want hij bleef tot het einde van de voorstelling zitten. "Daarna is ‘ie uit zichzelf weer teruggegaan naar zijn eigen apengebied", zei een woordvoerster van de Apenheul.

Volgens de woordvoerster komt het wel eens vaker voor dat berberapen ontsnappen uit hun gebied. "Maar de Apenheul komen ze niet uit", verzekerde ze.


Aap tussen de bezoekers op de tribune  (foto: DAG)

Volleybalvrouwen winnen ook van Duitsland

Het Nederlands Dames Volleybalteam heeft zojuist haar openingswedstrijd van de tweede World Grand Prix speelronde gewonnen van Duitsland met 3-1 (25-13, 25-23, 22-25 en 25-23). Hiermee blijft Oranje voorlopig pouleleider.

Avital Selinger startte de wedstrijd met aanvoerster Manon Flier, Kim en Chaïne Staelens, Francien Huurman, Caroline Wensink, Debby Stam en libero Janneke van Tienen. Via goed aanvalsspel van met name Chaïne Staelens en Stam liep Oranje via 8-4 en 11-5 naar 20-12. Een kill block van spelverdeelster Kim Staelens zorgde voor 23-13 op het scorebord, waarna Nederland met twee punten op rij de eerste set overtuigend naar zich toe trok.

In de eerste fase van de tweede set ging het gelijk op tot 8-7, waarna Oranje met name door de uitstekend spelende Kim Staelens een gaatje sloeg, 11-7. De marge bleef behouden (16-13). Bij 20-17 bracht Selinger Maret Grothues op servicepositie in het veld voor Huurman, maar via een serie vernietigende blokkeringen aan Duitse zijde kwamen de Oosterburen terug tot 23-23. De van een elleboogbreuk herstelde Debby Stam zorgde met twee geweldige smashes voor de tweede setwinst.

In de derde doorgang startte Duitsland sterk (3-0, 4-2), maar de sterk serverende Flier zorgde weer voor evenwicht op het scorebord (5-5). De pass aan Oranje zijde liep echter niet lekker, waardoor Nederland weer snel tegen een achterstand aankeek (7-12). Duitsland bleef goed spelen en liep via 10-16 uit naar 11-19. Selinger haalde Chaïne Staelens naar de kant en bracht Grothues binnen de lijnen, waarna Nederland terugkrabbelde naar 14-19. Huurman werd vervangen door Ingrid Visser bij 17-21 en Oranje kwam, mede dankzij de prima serverende Stam, terug tot 20-23. Toch trok het degelijk spelende Duitse team de set met 22-25 naar zich toe.

Visser bleef staan in de vierde set en net als in de tweede gingen de teams in de beginfase gelijk op (8-7). Nederland hield steeds een kleine voorsprong tot 13-13. Bij 16-15 zorgde een sterke servicebeurt van Oranje’s spelverdeelster voor twee punten op rij en toen Visser begon te serveren, liep het team van Selinger uit naar 22-17. De Duitse Kathleen Weiss wist echter ook wat serveren is en hielp haar ploeg terug naar 22-22. Chaïne Staelens bracht het eerste wedstrijdpunt voor Nederland op het bord, waarna aanvoerster Flier de wedstrijd met een harde klap uit smashte (25-23).

Amerika had eerder vanmorgen bijna 2,5 uur nodig om met 3-2 te winnen van de Dominicaanse Republiek (25-18, 25-19, 23-25, 21-25 en 23-21). Hierdoor blijft Oranje aan kop in poule D.

Werkloosheid VS gedaald

In de VS is de werkloosheid in juli gedaald. Het werkloosheidspercentage daalde van 9,5 procent in juni naar 9,4 procent afgelopen maand. Economen waren verrast; zij hadden juist een stijging gezien naar 9,6 procent.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte de cijfers vrijdag bekend. Amerikaanse werkgevers, buiten de agrarische sector, schrapten in juli 247.000 banen. Economen gingen uit van een verlies van 320.000 banen.

That's right

Grinham wint Sisteract in Singapore

Natalie Grinham heeft zich vrijdagavond (plaatselijke tijd) geplaatst voor de finale van de Singapore Masters 2009. In de halve eindstrijd van het prestigieuze Women’s International Squash Players Association (WISPA) Gold toernooi versloeg de 31-jarige squashster haar Australische zus Rachael in vier games.

De als derde geplaatste Grinham begon goed aan de partij tegen zuslief, die in Singapore een plek hoger is ingeschaald. Na winst van de openingsgame moest ze echter de tweede game afstaan aan haar één jaar oudere tegenstandster. In het vervolg van de strijd slaagde de Almeerse er wel weer in het midden van de baan te domineren, waardoor ze uiteindelijk toch als winnares uit de strijd kwam. Het werd 11-9, 7-11, 11-6, 11-8.

Het was al weer de twintigste keer dat de GrinhamSisters tegen elkaar speelden op de WISPA World Tour. Voor de Nederlandse helft van het duo - Grinham komt sinds februari 2008 voor ons land uit na haar huwelijk met ex-squasher Tommy Berden - was het pas de zevende overwinning op haar zus, die al sinds 2001 in de top-10 van de wereld staat.

"Spelen tegen mijn zus blijft altijd moeilijk, helemaal nu ze licht geblesseerd is aan haar enkel. Gelukkig kon ik me vandaag goed concentreren en speelde ik een stuk beter dan gisteren,“ aldus een tevreden Grinham. “Het is voor het eerst sinds oktober dat ik weer in een finale sta van een groot WISPA toernooi, dus ik kijk nu al uit naar morgen," vervolgde de Europees kampioene, die aan het begin van dit jaar twee maanden uit de roulatie was als gevolg van kinkhoest.

In de eindstrijd van het proftoernooi in Singapore, gevuld met een totale prijzenpot van $53.000usd, moet de nummer drie van de wereld het morgen opnemen tegen Nicole David (1) of Alison Waters (4). De Maleisische wereldkampioene en de Engelse nummer vijf van de wereld spelen later vandaag nog tegen elkaar.

ADO-doelman langer in cel

Doelman Gino Coutinho van ADO Den Haag blijft voorlopig in de cel. Het Openbaar Ministerie (OM) in Zwolle maakte vandaag bekend dat het voorarrest van de doelman met twee weken verlengd is.

Samen met een 28-jarige medeverdachte uit Eindhoven is Coutinho vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Eindhovenaar werd vrijgelaten, Coutinho blijft twee weken langer in de cel.

Het duo werd afgelopen dinsdag aangehouden. Op het erf van Coutinho in Ens werd een professionele hennepplantage met 4500 planten aangetroffen. Verdere details wil het OM niet geven.

ADO Den Haag heeft de goalie uit de selectie gezet . Als vervanger is de 31-jarige Barry Ditewig vastgelegd. De club had na het wegsturen van Coutinho een acuut keepersprobleem, omdat de andere keepers beiden geblesseerd zijn.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport, en ook in deze FOK!column wordt aandacht aan deze zaak besteed.

Antomarchi stagiair bij Skil-Shimano

Julien Antomarchi gaat in de loop van deze maand aan de slag als stagiair bij Skil-Shimano. De 25-jarige Fransman, lid van Velo Club La Pomme Marseille, heeft dit seizoen al vijf overwinningen achter zijn naam staan.

Dit weekeinde won Antomarchi de derde etappe in de Tour de Alsace, waarin hij in de sprint met acht medevluchters onder andere zijn landgenoot Jimmy Engoulvent versloeg. Eerder dit seizoen won hij ook een etappe in het Circuit de Saône-et-Loire. In 2008 schreef de renner uit Marseille, een relatieve laatbloeier die te boek staat als een gekend talent, een etappe in Les 3 Jours de Vaucluse en de Tour de Bretagne op zijn naam.

FC Zwolle kiest bewust voor goede doelen op shirt

Vanaf vrijdag 7 augustus 2009 zullen er bij FC Zwolle twee nieuwe logo's op het shirt staan. Bij thuiswedstrijden in het FC Zwolle stadion speelt de Zwolse Jupiler League Club met het logo van het Ronald McDonald Huis Zwolle op de voorkant van het shirt.

Bij uitwedstrijden is de meest prominente plek gereserveerd voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Met deze actie is FC Zwolle één van de eerste Nederlandse betaald voetbalclubs die expliciet voor het goede doel kiest.

Adriaan Visser, voorzitter FC Zwolle: "Dit voor de voetbalwereld unieke maatschappelijke concept wordt door een aantal sponsoren vol enthousiasme ondersteund. Ik verwacht dat door dit initiatief ook bedrijven instappen die nu, vanwege verschillende redenen, geen sponsorovereenkomst met onze club kunnen aangaan. De komende weken ontwikkelt FC Zwolle in overleg met de goede doelen een actieplan om de samenwerking verder succesvol uit te rollen. Hierbij wordt ook de Supportersclub van FC Zwolle betrokken."

Sape Braaksma, voorzitter Ronald McDonald Huis Zwolle: "Wij zijn zeer blij met dit fraaie initiatief van FC Zwolle. De club toont op deze wijze haar maatschappelijke betrokkenheid. De samenwerking resulteert voor ons in brede (media-)aandacht, waardoor het Ronald McDonald Huis in Zwolle meer bekendheid krijgt. Dit is een belangrijke basis voor het genereren van inkomsten. Een Ronald McDonald Huis krijgt immers geen subsidie. De gastvrije opvang van ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken, wordt mogelijk gemaakt door giften en donaties, al dan niet in natura. We bestaan nu zes jaar en hebben inmiddels ruim duizend gezinnen geholpen."

Frits Hirschstein, oprichter van KiKa: "Geweldig om te zien dat FC Zwolle haar steun aan KiKa blijft doorzetten. De afgelopen jaren hebben ze al veel voor ons gedaan. De vermelding van KiKa op de tenues zal een groeibijdrage gaan geven aan onze landelijke bekendheid. En daar zijn we FC Zwolle erg dankbaar voor!"

Het afgelopen seizoen 2008-2009 was de Scheffer Groep uit Wezep hoofdsponsor van FC Zwolle. Met ingang van het nieuwe seizoen maakt de Scheffer Groep op de shirts plaats voor het Ronald McDonald Huis en KiKa. De Scheffer Groep blijft als sponsor verbonden aan FC Zwolle. FC Zwolle wil graag haar dank uitspreken aan de Scheffer Groep voor het afgelopen seizoen.

Ouderen jagen jongeren weg op Facebook

Facebook, een van de grootste socialenetwerksites op het internet, heeft de voorbije twaalf maanden aan populariteit verloren bij de jeugd. De site zag het laatste jaar vijf procent van de jongeren tussen 15 en 25 jaar verdwijnen. Uit het Britse onderzoek blijkt ook dat het aantal 55-plussers explosief is toegenomen.
 
Jongeren willen niet dat hun profiel kan bekeken worden bepaalde personen, waaronder ouders en andere familieleden. Hoewel je op Facebook allemaal kan instellen wie wel en wie geen toegang krijgt, kiezen jongeren toch sneller voor een alternatief zoals netlog of Hyves. Die community’s worden hoofdzakelijk door jongeren gebruikt terwijl op Facebook meer dan de helft van de gebruikers ouder is dan 35 jaar. Toch is Facebook zeker nog niet ten dode opgeschreven. Ouderen zijn immers trouwer en zullen niet zo snel van profielsite veranderen.

Aantal hbo-studenten stijgt explosief

Het aantal studenten dat zich tot nu toe voor hbo-opleidingen heeft aangemeld, ligt veel hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van vooraanmeldingen van de HBO-raad, de organisatie van hogescholen.

"Het gaat om voorlopige cijfers, dus we moeten een slag om de arm houden. Maar nu is wel al duidelijk dat deze veel hoger uitkomen dan vorig jaar", aldus de voorzitter van de HBO-raad Doekle Terpstra. Hij bevestigt daarmee berichtgeving van het NOS Journaal.

In vergelijking met 2008 hebben zich tot nu toe ruim 18 procent meer studenten aangemeld. Terpstra meent dat de opleidingen zich op meer interesse mogen verheugen door de economische crisis. "Veel studenten kiezen ervoor om verder te studeren in plaats van een baan te zoeken, omdat de vooruitzichten op de arbeidsmarkt slecht zijn."

Vier "Engelsen" in selectie Jong Oranje

Bondscoach Cor Pot heeft vier spelers die in Engeland spelen opgenomen in de selectie van Jong Oranje. De ploeg, die zich wil kwalificeren voor het EK in 2011, oefent dinsdag tegen Engeland.

Pot riep de volgende twintig spelers op:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Leonard Nienhuis (FC Groningen)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (Chelsea), Rens van Eijden (NEC), Daryl Janmaat (SC Heerenveen), Nicky Kuiper (FC Twente), Erik Pieters (PSV)

Middenveld: Vurnon Anita (Ajax), Nacer Barazite (Arsenal), Mitchell Donald (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Jan-Arie van der Heijden (Ajax), Siem de Jong (Ajax), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Georginio Wijnaldum (Feyenoord)

Aanval: Diego Biseswar (Feyenoord), Marvin Emnes (Middlesbrough), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht)

FC Dordrecht ziet af van Putter

Eddy Putter blijft toch niet bij FC Dordrecht. De spits, die onlangs een nieuw contract kreeg, is niet door de medische keuring gekomen. Deze week waren er al twijfels over zijn fitheid.

De 27-jarige aanvaller uit Akersloot is woensdag geopereerd aan zijn enkel en zijn herstel zal enige tijd duren. FC Dordrecht wil daar niet op wachten. Vorig seizoen scoorde Putter nog negen goals voor FC Dordrecht in de Jupiler League.

"Het is echt vreselijk jammer. Een fitte Eddy hadden we er dolgraag bij gehad, maar zijn blessure maakt het nu vreselijk moeilijk. We moeten nog een spits hebben en hebben plek voor twee contractspelers, maar die moeten wel direct inzetbaar zijn. Het is voor de club een groot financieel risico om zo lang te moeten wachten", zegt technisch directeur Marco Boogers van de Schapenkoppen.

FOK! Asielactie 2009 vlooienmarkt

bannert

FOK! kleurt de laatste tijd al aardig Groen door de Asielactie in Flora & Fauna. Om iedereen in een groenere stemming te krijgen komt er zondag 9 augustus een vlooienmarkt  in het vraag en aanbod forum.

Iedereen die zijn oude zooi van zolder eindelijk eens kwijt wil kan dit nu verkopen voor het goede doel! De diverse 'marktkraampjes' zijn herkenbaar aan het tagje [Asielactie] en de opbrengst van de verkoop van deze goederen zal ten goede komen aan de lopende Asielactie in F&F. De actie in V&A begint zondag 9 augustus om 14:00 uur. 

De Asielactie wordt dit jaar gehouden voor Stichting Dierenthuis en heeft tot nu toe al het recordbedrag van meer dan 4200 euro opgebracht! Deze actie loopt nog tot 31 augustus. Zorg dat je er op tijd bij bent, want de koopjes zullen over de V&A-toonbanken vliegen!

Voor precieze instructies voor de vlooienmarkt kun je terecht in het topic in Flora & Fauna!

pietpootje
Piet Pootje, de mascotte van de actie!

FOK!: "FC Den Bosch wordt kampioen"

In de aanloop naar de Jupiler League, die vandaag begint, organiseerde FOK!sport een poll. Ruim 180 stemmers brachten tot drie uur vanmiddag een stem uit op de vraag wie kampioen gaat worden. De uitkomst is licht verrassend te noemen.

FC Den Bosch scoort namelijk het best in de poll. Liefst 53 stemmers tippen de Brabanders als kampioen. Heel gek is dit niet, want de ploeg van Marc Brys wordt wel vaak getipt als outsider.

De vaak genoemde favorieten De Graafschap, SC Cambuur en Volendam werden ook door de bezoekers van FOK!sport vaak getipt. De Superboeren kregen 35 stemmen, SC Cambuur 26 en FC Volendam 25.

Excelsior kreeg dertien stemmen, FC Zwolle en MVV ieder elf en zeven bezoekers stemden op één van de dertien andere ploegen. Zie http://sport.fok.nl/voetbal.php/poll/ voor de poll en eerder gehouden polls.

Voetbal: Loting 4e voorronde Europa League

Zojuist is in Nyon de loting voor de play-offs in de Europa League verricht. Hieronder volgt een overzicht van de deelnemende Nederlandse ploegen.

NAC Breda heeft het van de Nederlandse ploegen het zwaarst getroffen. De Bredase formatie, die in de vorige ronde te sterk was voor Polonia Warschau, moet het in de vierde voorronde van de Europa League opnemen tegen Villarreal. Ook sc Heerenveen trof een sterke tegenstander, namemlijk PAOK Saloniki.

FC Twente, Ajax en PSV troffen relatief onbekende tegenstanders. De Tukkers spelen tegen FK Qarabag uit Azerbeidzjan. De Amsterdamse formatie treft het Slowaakse Slovania Bratislava en de Eindhovenaren nemen het op tegen Bnei Yehuda uit Israël.

De heenwedstrijden worden op 20 augustus gespeeld. De returns vinden een week later plaats. Alle winnaars zullen doorstromen naar de groepsfase van de Europa League. De verliezers zijn logischerwijs klaar in Europa.

Loting Nederlandse ploegen:

ThuisUit
FC TwenteFK Qarabag (AZR)
AjaxSlovan Bratislava (SLO)
PSVBnei Yehuda (ISR)
NAC BredaVillarreal (ESP)
PAOK Saloniki (GRE)sc Heerenveen


Loting overige wedstrijden:

ThuisUit
Dinamo Zagreb (CRO)Hearts (SCO)
Werder Bremen (GER)Aktobe (KAZ)
Everton (ENG)Sigma (CZE)
BATE Borisov (BLR)Litex Lovech (BUL)
Lech Poznan (POL)Club Brugge (BEL)
Fulham (ENG)FC Amkar Perm (RUS)
Galatasaray (TUR)Levadia Tallin (EST)
Teplice (CZE)Hapoel Tel Aviv (ISR)
Metalurg Donetsk (UKR)Austria Wien (AUT)
AS Roma (ITA)MFK Košice (SLO)
Dinamo Moskou (RUS)CSKA Sofia (BUL)
Racing Genk (BEL)Lille (FRA)
Lazio Roma (ITA)Elfsborg IF (SWE)
Trabzonspor (TUR)Toulouse (FRA)
Partizan Belgrado (SRB)´ilina (SLO)
Baki (AZR)FC Basel (SUI)
Shaktar Donetsk (UKR)Sivasspor(TUR)
Brøndby IF (DEN)Hertha BSC (GER)
Athletic Club de Bilbao (ESP)Tromsø (NOR)
FK Sarajevo (BIH)CFR Cluj (ROM)
Rapid Wien (AUT)Aston Villa (ENG)
Steaua Boekarest (ROM)St. Patrick's (IRL)
Sparta Praag (CZE)NK Maribor (SLV)
Zenit St. Petersburg (RUS)CD Nacional (POR)
Genoa (ITA)Odense BK (DEN)
Dinamo Boekarest (ROM)Slovan Liberec (SLV)
Guingamp (FRA)Hamburger SV (GER)
FC Sion (SUI)Fenerbahçe (TUR)
Sturm Graz (AUT)Metalist Charkov (UKR)
Slavia Praag (CZE)Crvena Zvezda (CRO)
Benfica (POR)Vorskla Poltava (UKR)
SC Vaslui (ROM)AEK Athene (GRE)
Stabaek IF (NOR)

Valencia (ESP)

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport, voor voetbalnieuws kun je terecht op de Voetbalmanager.

'Vliegende Duitser' van de weg gehaald

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft gistermiddag een 42-jarige Duitser aangehouden. De man vertoonde niet alleen asociaal rijgedrag, maar had ook nog een aantal boetes openstaan. Agenten hebben het rijbewijs van de Duitser ingevorderd en de auto van de man in beslag genomen.

Rond het middaguur kreeg het KLPD diverse meldingen binnen over het rijgedrag van de Duitser. De man reed met snelheden tot 180 kilometer per uur over de snelweg, en haalde medeweggebruikers in via de vluchtstrook. Ter hoogte van Driebergen werd de man gesignaleerd door een surveillancewagen van het KLPD. Deze zette de achtervolging in en registreerde snelheden tot 160 kilometer per uur. Ook met de politiewagen achter zich aan haalde de Duitser in via de vluchtstrook.

De man, die verklaarde op weg te zijn naar het strand, kon met behulp van twee motorrijders van het KLPD aan de kant gezet worden. Hij had geen verklaring voor zijn gevaarlijke gedrag.

De Duitser had nog drie boetes openstaan. Omdat hij het bedrag van 530,64 euro niet kon voldoen, werd zijn auto in beslag genomen. Later werd de man opnieuw op de snelweg aangetroffen, ditmaal lopend. Wederom haalde de politie hem van de weg.

Bourdais treft schikking met Toro Rosso

Coureur Sébastien Bourdais heeft met zijn voormalige team Scuderia Toro Rosso een schikking getroffen. Het Italiaanse team zette de Fransman na de Grand Prix van Duitsland op straat wegens tegenvallende prestaties. Hij werd vervangen door Jaime Alguersuari.

De manager van Bourdais, Nicolas Todt, zei dat er snel een overeenkomst was gesloten. "Een week na de Grand Prix van Duitsland hebben we buiten de rechtbank om al een akkoord gesloten met het team. Zij wisten dat ze voor de rechter geen kans maakten."

Zijn cliënt Bourdais wil proberen om voor volgend seizoen weer een stoeltje te bemachtigen, maar er gaan ook hardnekkige geruchten dat hij teruggaat naar de Verenigde Staten. Daar won de Fransman viermaal de titel in de ChampCar Series en nu wordt hij aan de IndyCar Series gelinkt.

Penis in brand gestoken na versierpoging

In de badstad Malia op het Griekse eiland Kreta is een Brit van 20 jaar naar het ziekenhuis gebracht na een nachtje stappen. De man wilde een 26-jarige studente versieren, maar zij was blijkbaar niet zo blij toen de man zijn geslachtsdeel liet zien. Ze goot een glas Sambuca, een hoogst ontvlambare alcoholische drank, over zijn penis en stak het met een aansteker in brand.
 
Volgens de vrouw was de Brit uit op seks en was dit de enige manier om hem snel af te koelen. "Klopt niets van, zo is onze zoon niet", zeggen zijn ouders. "Zijn genitaliën zijn trouwens niet verbrand. Hij werd het slachtoffer van een aanval waar hij niets aan kon doen en is gewond van zijn nek tot zijn navel." De politie liet echter al weten dat de verwondingen iets lager liggen dan zijn navel …

Overzicht loting 4e voorronde Europa League

Zojuist is in Nyon de loting voor de play-offs in de Europa League verricht. Hieronder volgt een overzicht van de deelnemende Nederlandse ploegen.

NAC Breda heeft het van de Nederlandse ploegen het zwaarst getroffen. De Bredase formatie, die in de vorige ronde te sterk was voor Polonia Warschau, moet het in de vierde voorronde van de Europa League opnemen tegen Villarreal. Ook sc Heerenveen trof een sterke tegenstander, namemlijk PAOK Saloniki.

FC Twente, Ajax en PSV troffen relatief onbekende tegenstanders. De Tukkers spelen tegen FK Qarabag uit Azerbeidzjan. De Amsterdamse formatie treft het Slowaakse Slovania Bratislava en de Eindhovenaren nemen het op tegen Bnei Yehuda uit Israël.

De heenwedstrijden worden op 20 augustus gespeeld. De returns vinden een week later plaats. Alle winnaars zullen doorstromen naar de groepsfase van de Europa League. De verliezers zijn logischerwijs klaar in Europa.


Loting Nederlandse ploegen:

ThuisUit
FC TwenteFK Qarabag (AZR)
AjaxSlovan Bratislava (SLO)
PSVBnei Yehuda (ISR)
NAC BredaVillarreal (ESP)
PAOK Saloniki (GRE)sc Heerenveen

Loting overige wedstrijden:

ThuisUit
Dinamo Zagreb (CRO)Hearts (SCO)
Werder Bremen (GER)Aktobe (KAZ)
Everton (ENG)Sigma (CZE)
BATE Borisov (BLR)Litex Lovech (BUL)
Lech Poznan (POL)Club Brugge (BEL)
Fulham (ENG)FC Amkar Perm (RUS)
Galatasaray (TUR)Levadia Tallin (EST)
Teplice (CZE)Hapoel Tel Aviv (ISR)
Metalurg Donetsk (UKR)Austria Wien (AUT)
AS Roma (ITA)MFK Ko¨ice (SLO)
Dinamo Moskou (RUS)CSKA Sofia (BUL)
Racing Genk (BEL)Lille (FRA)
Lazio Roma (ITA)Elfsborg IF (SWE)
Trabzonspor (TUR)Toulouse (FRA)
Partizan Belgrado (SRB)´ilina (SLO)
Baki (AZR)FC Basel (SUI)
Shaktar Donetsk (UKR)Sivasspor(TUR)
Brøndby IF (DEN)Hertha BSC (GER)
Athletic Club de Bilbao (ESP)Tromsø (NOR)
FK Sarajevo (BIH)CFR Cluj (ROM)
Rapid Wien (AUT)Aston Villa (ENG)
Steaua Boekarest (ROM)St. Patrick's (IRL)
Sparta Praag (CZE)NK Maribor (SLV)
Zenit St. Petersburg (RUS)CD Nacional (POR)
Genoa (ITA)Odense BK (DEN)
Dinamo Boekarest (ROM)Slovan Liberec (SLV)
Guingamp (FRA)Hamburger SV (GER)
FC Sion (SUI)Fenerbahçe (TUR)
Sturm Graz (AUT)Metalist Charkov (UKR)
Slavia Praag (CZE)Crvena Zvezda (CRO)
Benfica (POR)Vorskla Poltava (UKR)
SC Vaslui (ROM)AEK Athene (GRE)
Stabaek IF (NOR)Valencia (ESP)

Dagblad de Gelderlander wil subsidie

De regionale krant de Gelderlander wil subsidie voor de krant. Dat zegt hoofdredacteur Kees Pijnappels vandaag. Veel hoofdredacteuren van andere kranten staan juist afwerend tegenover overheidsbijdragen, maar Pijnappels niet. "Ik heb het niet over volledige subsidie of staatsjournalisten. Maar gewoon genoeg om te waarborgen wat we zelf niet kunnen waarborgen", zegt hij.

De krant blijft gewoon zoals ie al is, de onafhankelijkheid van de krant komt niet in het geding. Het geld moet bij de publieke omroepen vandaan komen, zij kunnen best wat geld missen denkt de hoofdredacteur: "Overheid en samenleving dienen al die miljoenen te overdenken en het belang van regionale journalistiek niet te onderschatten."

de Gelderlander heeft het net als vele andere kranten erg moeilijk met het populaire internet, bovendien speelt de economische crisis ook een rol. Het regionale dagblad heeft twee edities die slecht worden gelezen.

Voetbal: Loting 3e voorronde CL

In Nyon is zojuist de loting voor de laatste voorronde van de Champions League verricht. Hieronder volgt een overzicht van de wedstrijden, die op 18/19 augustus worden gespeeld. De returns zijn een week later.

Sporting Lissabon, dat eerder deze week verantwoordelijk was voor de uitschakeling van FC Twente, werd in Nyon gekoppeld aan Fiorentina. Ook Arsenal lootte een pittige tegenstander, namelijk het Schotse Celtic.

Henk ten Cate zal het in de laatste voorronde van het miljoenenbal lastig gaan krijgen. De trainer van Panathinaikos zag als tegenstander Atlético Madrid uit de koker komen. Olympiakos Piraeus kreeg een meer gunstige tegenstander toegewezen. De Griekse kampioen speelt namelijk tegen FC Sheriff uit Moldavië.

De ploegen, die over twee wedstrijden het best presteren, zullen doorstromen naar de groepsfase van de Champions League. Alle verliezers gaan een tree lager en zullen in de groepsfase van de Europa League instromen.

Overzicht wedstrijden:

ThuisUit
Olympique Lyon (FRA)RSC Anderlecht (BEL)
Celtic (SCO)Arsenal (ENG)
FC Timisoara (ROU)VfB Stuttgart (GER)
Sporting Lissabon (POR)Fiorentina (ITA)
Panathinaikos (GRE)Atlético Madrid (ESP)
FC Sheriff (MDA)Olympiakos Piraeus (GRE)
FC Salzburg (AUT)Maccabi Haifa (ISR)
FK Ventspils (LVA)FC Zürich (SUI)
FC Kopenhagen (DEN)APOEL Nicosia (CYP)
PFC Levski Sofia (BUL)Debreceni VSC (HUN)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Negen doden na overstromingen Filipijnen

Zeker negen mensen zijn op de Filipijnen omgekomen bij overstromingen in het noord-westen van het land. Onder meer drie Canadezen en een Filipijnse gids zijn door het water meegesleurd en omgekomen.

Volgens de burgemeester van de stad Capas waren negen Canadezen en drie Koreanen onderweg op de actieve vulkaan Mount Pinatubo op het eiland Luzon. Het lichaam van een van de Canadezen is nog niet gevonden. De rest van de toeristen is inmiddels in veiligheid gebracht.

Voor meer nieuws over onder andere natuurgeweld, ga je naar De Elementen op het forum!

Crazy Ads: Bizarre kamer advertentie

De advertentie is geplaatst op 6 augustus, en is beschikbaar vanaf 20 mei 2008, de kijkavond is de dag daar voor, dat klopt al niet.

Nog afgezien van het gebrek aan interpuntie, valt de advertentie vooral op vanwege de, aparte inhoud. Hij wil alleenstaande dames helpen op een "eerlijke manier".

Advertentie is alleen ingelogd te bekijken. Daarom een mirror.

Met dank aan bugmefok voor de submit.

Brad en Angelina doen het achter een waterval

Brad Pitt heeft in een interview laten weten toch nog tijd en plek te kunnen vinden om nog de liefde te bedrijven met zijn partner Angelina Jolie. In de stenen grot achter de waterval bij hun zwembad kan het stel hun gang gaan, zonder daarbij gestoord te worden door één van hun zes kinderen.

In hetzelfde interview laat Pitt weten dat hij voor het homohuwelijk is. "We krijgen een hoop haatbrieven, vooral omdat we niet getrouwd zijn. Ik zal pas trouwen met mijn partner als iedereen het recht heeft om te gaan trouwen.", aldus Brad Pitt in het interview met magazine Parade.

'Games nog duurder maken'

De CEO van Activision, Bobby Kotick, heeft in een conference call gezegd dat hij het liefst de prijzen van hun games verder op zou schroeven. Dit zei hij naar aanleiding van een vraag van analist Tony Gikas die wilde weten wat de ideale prijs was voor de nieuwe games die met bijzondere controllers geleverd worden (Guitar Hero, Tony Hawk Ride, DJ Hero).

Michael J. Griffith wist hier nog op te antwoorden dat de retailers de plannen van Activision steunen, waaronder de prijsstrategie, de merchandisingstrategie en de marketingstrategie. Bobby Kotick liet vervolgens weten dat als het aan hem zou liggen, de prijzen voor deze games nog hoger zouden liggen.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Inbreker verstopt onder berg zand

Een auto-inbreker in Landgraaf dacht zich vanochtend vroeg goed te verstoppen voor de politie. Hij had zich op het terrein van voetbalclub SVN onder een berg zand verstopt. Helaas voor de dief wist een politiehond de man vrij eenvoudig op te sporen.

Rond vier uur vanochtend kreeg de politie een melding dat iemand aan het inbreken was in geparkeerde auto's. De politie besloot er met een diensthond op af te gaan. Dat bleek een goede beslissing te zijn, want 'Rex' kon de inbreker al snel ontdekken onder de hoop zand.

Nippleslip voor Girls Aloud

Zo na de lunch is het hoog tijd voor je dagelijkse tietenmoment. En vandaag krijg je die van Nicola Roberts, lid van de meidengroep Girls Aloud. Nicola was op een gezellig feestje, dronk een paar glaasjes gratis champagne... Enfin, het bekende verhaal. De zangeres vergat even dat ze bekend is en dus altijd mensen achter zich aanheeft die haar op de gevoelige plaat willen leggen.

Behalve dat ze dat vergat, was Nicola ook even vergeten dat ze een nogal gewaagd jurkje droeg. Toen Nicola een beetje dronken werd ging haar jurkje een eigen leven leiden, waardoor we nu haar roze pareltjes kunnen aanschouwen.

Bekijk hier de Girls All Out.

Overzicht loting 3e voorronde CL

In Nyon is zojuist de loting voor de laatste voorronde van de Champions League verricht. Hieronder volgt een overzicht van de wedstrijden, die op 18/19 augustus worden gespeeld. De returns zijn een week later.

Sporting Lissabon, dat eerder deze week verantwoordelijk was voor de uitschakeling van FC Twente, werd in Nyon gekoppeld aan Fiorentina. Ook Arsenal lootte een pittige tegenstander, namelijk het Schotse Celtic.

Henk ten Cate zal het in de laatste voorronde van het miljoenenbal lastig gaan krijgen. De trainer van Panathinaikos zag als tegenstander Atlético Madrid uit de koker komen. Olympiakos Piraeus kreeg een meer gunstige tegenstander toegewezen. De Griekse kampioen speelt namelijk tegen FC Sheriff uit Moldavië.

De ploegen, die over twee wedstrijden het best presteren, zullen doorstromen naar de groepsfase van de Champions League. Alle verliezers gaan een tree lager en zullen in de groepsfase van de Europa League instromen.


Overzicht wedstrijden:

ThuisUit
Olympique Lyon (FRA)RSC Anderlecht (BEL)
Celtic (SCO)Arsenal (ENG)
FC Timisoara (ROU)VfB Stuttgart (GER)
Sporting Lissabon (POR)Fiorentina (ITA)
Panathinaikos (GRE)Atlético Madrid (ESP)
FC Sheriff (MDA)Olympiakos Piraeus (GRE)
FC Salzburg (AUT)Maccabi Haifa (ISR)
FK Ventspils (LVA)FC Zürich (SUI)
FC Kopenhagen (DEN)APOEL Nicosia (CYP)
PFC Levski Sofia (BUL)Debreceni VSC (HUN)

Scholier rookt als straf 42 sigaretten

Mannelijke scholieren mogen in Maleisië niet roken. Als je wordt betrapt op het roken of in het bezit hebben van sigaretten, kun je een bijpassende straf verwachten. Zo is het bij Maleisische wet toegestaan schooljongens die roken af te ranselen met een rotanstok. Maar, je mag ook iets creatiever zijn dan dat. Neem bijvoorbeeld een Maleisische lerares.

Een van haar leerlingen had sigaretten en een aansteker in zijn kluisje liggen, ontdekte de lerares. Als straf moest de jongen twee uur lang vier sigaretten tegelijkertijd roken. In totaal rookte de knaap 42 sigaretten in die twee uur. En dat alles ten overstaan van alle andere leerlingen. De oom van de jongen is boos en diende een aanklacht in.

Het gebeurt wel vaker dat er in Maleisië een creatieve straf wordt bedacht voor dingen die volgens de lokale normen en waarden niet door de beugel kunnen. Zo moesten vrouwelijke leerlingen van een meisjeskostschool buiten in een vijver plassen, omdat de leerlingen er steeds voor zorgden dat de toiletten verstopt raakten.

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.

Ontsnapte crimineel wordt niet uitgeleverd

De crimineel die uit de gevangenis van Brugge ontsnapte en gisteren in Marokko opgepakt is, wordt niet uitgeleverd aan België. Omdat hij de Marokkaanse nationaliteit heeft, zal hij in dat land berecht worden.

De Belgische en Marokkaanse autoriteiten zijn dit overeen gekomen. De crimineel zal in Marokko terechtstaan voor ontsnapping, gijzeling en bankovervallen.

Samen met twee medegevangenen ontsnapte de crimineel op 23 juli uit de gevangenis van Brugge met een helikopter. Eén van de twee medegevangenen is opgepakt in Brussel. De ander is nog voortvluchtig.

Even eieren halen: Belg (95) belandt in Friesland

Een 95-jarige man uit Antwerpen is gisteren per ongeluk 400 kilometer omgereden. De Belg vertrok om tien uur ’s ochtends om in zijn woonplaats eieren gaan te halen en miste een afslag. Uiteindelijk belandde hij rond middernacht in Leeuwarden.

De politie hield de man aan, omdat hij erg langzaam over de Harlingerstraatweg in Leeuwarden reed. De zeer oude Belg verklaarde dat hij de route inspecteerde voor zijn dochter, die binnenkort zou moeten afrijden.

"We hebben hem daarna opgevangen op het politiebureau. Hij was behoorlijk in de war", aldus een woordvoerder van politie Friesland.

Dochterlief kwam haar vader later met de auto ophalen. "Zij vertelde dat hij eieren zou gaan halen bij een goede vriend." Volgens de Belgische politie is de man in zijn land wel vaker warrig in de auto gestapt. Dat verbaast de politie in Friesland. "Waarom mag hij dan nog rondrijden?"


Even eieren halen: Belg (95) belandt in Friesland  (foto: DAG)

Kinderen spelen dagenlang met lijk

Opmerkelijk speelgoed voor een groep kinderen uit Nieuw-Zeeland. Als het groepje buiten ging spelen, deden ze dat met het lijk van een vrouw. De kinderen dachten elf dagen lang dat ze met het stoffelijk overschot van een krokodil aan het spelen waren, maar niets bleek minder waar. Een getuige ontdekte de vergissing van de kinderen.

Een van de kinderen ontdekte het dode lichaam op 25 juli in een beek in Auckland. Pas een ruime week later vond een voorbijganger het vreemd dat kinderen met stokken ergens inprikten. Toen de voorbijganger zelf een kijkje nam, dacht hij dat het om een boomstronk ging. Toch informeerde hij de ouders van de kinderen.

De ouders visten het uit het water, waarbij duidelijk werd dat het om een dood mens ging. De lokale politie laat weten dat de vrouw haar kleren nog aan had. Sterker nog: ze lag er al minstens enkele weken, maar misschien wel maanden. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om een 39-jarige vrouw, die een half jaar geleden als vermist werd opgegeven.

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.

Brawn: "Schumacher kan race winnen"

Voormalig Ferraristrateeg Ross Brawn sluit niet uit dat Michael Schumacher dit jaar nog een overwinning behaalt. De zevenvoudig wereldkampioen valt in voor Felipe Massa die in Hongarije zwaargewond raakte. De teambaas van Brawn GP voegde er wel aan toe dat de Ferrari competitief moet zijn.

Schumacher heeft voor de race in Valencia nog geen meter in de F60 gereden, maar Brawn zegt dat dat niet uit zal maken. "Ik ben er van overtuigd dat hij sterk zal zijn. Ik kan me de race in Brazilië 2006 nog goed herinneren," zei Brawn die veel respect voor Schumi heeft in Gazetta dello Sport.

"Hij moet eerst natuurlijk even aan de auto wennen, maar als hij dit jaar niet een race wint, dan is dat niet zijn fout, maar omdat de Ferrari niet goed genoeg is. Voor hem was het na het verschrikkelijke ongeval van Massa niet moeilijk om ja te zeggen omdat zijn oude team het nodig heeft. En volgens mij is er nog een aspect dat meespeelt en dat is dat het maar voor een korte periode is."

"Michael zal weer zijn normale toewijding tonen, maar vooral de intentie om lol te hebben. Ik kijk er naar uit en wil hem aan het werk zien. De Formule 1 is qua rijden nauwelijks veranderd, alleen zijn er nu slicks. Maar dat is voor Michael geen nadeel, want deze banden maken het rijden voorspelbaarder."

Aston Villa houdt hoop op Sneijder

Aston Villa-manager Martin O'Neill ziet Wesley Sneijder graag naar zijn club komen. Nadat Xabi Alonso de overstap maakte naar Real Madrid ziet O'Neill nog altijd kansen om de spelmaker aan zijn selectie toe te voegen.

"Hoe meer creativiteit, hoe sterker het elftal", zegt O'Neill in The Guardian. "Spelers als Sneijder zijn op het oog misschien niet haalbaar. Maar indien ze overbodig worden omdat hun club uitermate actief is op de transfermarkt, dan moet je zeker interesse tonen. Hoe kun je anders je elftal verbeteren?"

Arsenal-manager Arsène Wenger ziet Villa als serieuze bedreiging voor de traditionele top vier in Engeland. De club uit Birmingham heeft zich tot op heden alleen nog versterkt met Stewart Downing.

Diteweg nieuwe keeper ADO

Barry Diteweg is de nieuwe keeper van ADO Den Haag. De 31-jarige keeper tekent een contract voor één seizoen met een optie op nog een seizoen.

Diteweg zat zonder club en keepte zolang bij Team VVCS. Voorheen kwam de doelman uit voor sc Heerenveen, FC Emmen en BV Veendam. Hij speelde tot nu toe 229 duels in het betaalde voetbal.

Bij ADO komt Diteweg zondag uit tegen VVV-Venlo waarschijnlijk meteen onder de lat terecht. Vaste doelmannen Boy Waterman en Robert Zwinkels zijn geblesseerd, en derde doelman Gino Coutinho zit in de cel nadat in zijn schuur een wietplantage werd aangetroffen. Hij werd hierop uit de selectie gezet. De Israëlische doelman Ohad Levita was op proef, maar kon niet overtuigen in Den Haag.

Defensieve problemen voor United

Nemanja Vidic is twee weken uitgeschakeld met een kuitblessure. De verdediger van Manchester United liep deze blessure op in de voorbereiding. Hij mist hierdoor de confrontatie met Chelsea in de Community Shield.

Sir Alex Ferguson, die ook twee maanden geen beroep kan doen op Edwin van der Sar, moet noodgedwongen nodige aanpassingen doen. "Edwin's blessure is een vervelende. Hij ligt er twee maanden uit dus mijn eerste dilemma ligt bij de keuze voor de keeper", aldus de Schot.

Ferguson benadrukte dat United de wedstrijd om het Shield serieus benadert: "Vroeger gebruikte ik de wedstrijd als een peilstok om te zien hoe mijn spelers ervoor stonden. Dit jaar niet. Bovendien spelen we tegen Chelsea; dan speel trots een rol en willen we winnen."

Ook Wes Brown en Gary Neville zijn nog niet inzetbaar vanwege blessures.

Softwareverkopen Japan: Monster Hunter ruim aan de leiding

Monster Hunter Tri voor de Wii heeft een goede lancering beleefd in Japan. In de eerste week ging de game ruim een half miljoen keer over de toonbank en bezet daardoor de eerste plek in de verkooplijsten. Grote verrassing in de top-10 is waarschijnlijk Gears of War 2 op de zesde plek. Hoewel shooters niet heel populair zijn in Japan en de Xbox 360 niet de populairste console is, ging de game toch 49.000 keer over de toonbank in zijn launchweek.

01./00. [WII] Monster Hunter 3 (Capcom) - 520,000 / NEW
02./01. [NDS] Dragon Quest IX: Defenders of the Starry Sky (Square Enix) - 180,000 / 3,382,000 (-33%)
03./02. [NDS] Tomodachi Collection (Friend Collection) (Nintendo) - 82,000 / 510,000 (+11%)
04./03. [WII] Wii Sports Resort (Nintendo) - 66,000 / 828,000 (-10%)
05./00. [NDS] Puyo Puyo 7 (SEGA) - 52,000 / NEW
06./00. [360] Gears of War 2 (Microsoft Game Studios) - 49,000 / NEW
07./00. [PS2] Hisshou Pachinko*Pachi-Slot Kouryoku Series Vol. 14 CR Shinseiki Evangelion: Saigo no Shimono (D3 Publisher) - 42,000 / NEW
08./00. [PSP] Armored Core 3 Portable (From Software) - 41,000 / NEW
09./05. [NDS] Welcome Home! Chibi-Robo! Happy Rich Big Cleaning! (Nintendo) - 23,000 / 58,000 (-34%)
10./00. [PSP] To Heart 2 Portable Double Pack (Aqua Plus) - 22,000 / NEW

11./10. [PSP] Monster Hunter Portable 2 G (BEST) (Capcom)
12./04. [NDS] Penguin no Mondai X: Tenkuu no 7 Senshi (A Penguin's Troubles X: 7 Warriors of the Sky) (Konami)
13./00. [PS3] The King of Fighters XII (SNK Playmore)
14./11. [PSP] Boku no Natsuyasumi 4 (My Summer Vacation 4): Youth Detective Group in Seto - Me and the Secret Map (SCEI)
15./08. [PS2] Pro Yakyuu Spirits 6 (Konami)
16./00. [NDS] Hisshou Pachinko*Pachi-Slot Kouryaku Series DS Vol. 4 CR Shinseiki Evangelion: Saigo no Shimono (D3 Publisher)
17./09. [PS3] Pro Yakyuu Spirits 6 (Konami)
18./00. [PS2] Tsuyo Kiss 2 Gakki: Swift Love (Revolution)
19./06. [PS3] Katamari Damacy Tribute (Namco Bandai)
20./00. [PSP] Neon Genesis Evangelion: Battle Orchestra Portable (Broccoli)
21./16. [WII] Wii Fit (Nintendo)
22./15. [NDS] Pokemon Platinum (Pokemon Co.)
23./07. [NDS] Katekyoo Hitman Reborn! DS Flame Rumble X Mirai Chou Bakuhatsu!! (Future Hyper Explosion!!) (Takara Tomy)
24./12. [PSP] Hatsune Miku: Project Diva (SEGA)
25./00. [NDS] Gokuhou!! Mecha Mote Iinchou: Girls Motekawa Box (Konami)
26./18. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo)
27./00. [PS2] Nuga-cel! (Idea Factory)
28./00. [NDS] Doki Majo Plus (SNK Playmore)
29./00. [PS2] Lucian Bee's: Resurrection Supernova (5pb)
30./13. [WII] Dragon Ball: Tenkaichi Daibouken (Revenge of King Piccolo) (Namco Bandai)

NDS - 10
PSP - 6
PS2 - 5
WII - 5
PS3 - 3
360 - 1

Elia, Engelaar en Velthuizen vallen af

Orlando Engelaar, Piet Velthuizen en de geblesseerde Elia zijn de laatste afvallers voor het oefenduel van Nederland met Engeland. Bondscoach Bert van Marwijk beschikt woensdag over 22 spelers in de Amsterdam ArenA.

Selectie Nederland
Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Edson Braafheid (Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Atletico Madrid), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (Manchester City), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax), Rafael van der Vaart (Real Madrid)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid)

BMW gaat mogelijk naar het DTM

Het automerk BMW is zich duidelijk aan het beraden op haar toekomst in de autosport. Na het vertrek uit de Formule 1 is ook het World Touring Championship niet langer meer heilig. Daarom wordt het merk nu in verband gebracht met het DTM.

Bestuurder van BMW Klaus Draeger zegt dat ze alles onder de loep hebben genomen: "We hebben gesproken over de Toerwagenklasses in een breder perspectief." Mario Theissen verduidelijkt dit: "Het WTCC is slechts een van de klasses. Het is geen geheim dat we niet blij zijn met de ontwikkelingen van dit en vorig jaar. Maar er is nog geen beslissing genomen. We zullen in de toerwagenklasses actief blijven met zowel fabrieks- als klantenteams. We kunnen ook zomaar in een nieuw project stappen waar nu nog niet over gesproken wordt."

Het DTM zoekt ondertussen naar een fabrikant die in wil stappen. Na het vertrek van Opel eind 2005 waren alleen Mercedes en Audi nog actief in de raceklasse. Met bevriezing van de ontwikkelingen in 2010 en nieuwe reglementen in 2011 is er nu de kans voor BMW om in te stappen.

Mercedes-coureur Gary Paffett juicht de mogelijke komst van BMW in ieder geval toe. "Het zou te gek zijn om drie Duitse autofabrikanten in het kampioenschap te hebben. Iedereen is het er over eens dat we een derde fabrikant nodig hebben en het zou mooi voor het kampioenschap zijn als het gebeurt."

Acteur Mexicaanse griep-spot zelf ziek

Veel ironischer dan dit wordt het niet. In Engeland is het boegbeeld van de campagne tegen de Mexicaanse griep geveld door… De Mexicaanse griep!

De 30-jarige David McCusker speelt de hoofdrol in een spotje van de overheid waarin de burgers wordt uitgelegd hoe ze het best met een onverwachtse niesbui om kunnen gaan om zo verspreiding van de Mexicaanse griep te voorkomen.

In de spot wordt uitgelegd dat je het beste kunt niezen in een tissue, deze weg moet gooien en vervolgens je handen moet wassen. Onder het motto "Catch it, Bin it, Kill it" hoopt de Britse overheid zo verdere verspreiding van de Griep in te perken.

Maar acteur David McCuster heeft klaarblijkelijk zelf niet zo goed op de adviezen van de overheid gelet. "In plaats van de ziekte tegen te gaan, heb ik hem zelf verspreid", stelt de 30-jarige acteur in The Sun. Toen David verkouden werd en koorts kreeg begon hij het ergste te vermoeden. Een bezoek aan de huisarts leerde hem dat ook hij besmet was met de Mexicaanse griep. "Ik schrok me rot. Ik heb mezelf maar in quarantaine gesteld om zo erger te voorkomen."  David kreeg Tamiflu voorgeschreven van zijn huisarts.


Acteur uit Mexicaanse griep-spot krijgt Mexicaanse griep  (foto: DAG)

Ernstig ongeval op A15

Twee mensen zijn vanochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A15 bij Barendrecht. Een persoon raakte zwaargewond. Bij het ongeluk zijn twee vrachtwagens en meerdere personenauto's betrokken, zo meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. "We houden ons eerst bezig met de slachtoffers",  meldt het KLPD. Het ongeval vond vanochtend rond tien uur plaats op de A15 richting Ridderkerk, op de afslag naar Barendrecht.

De VerkeersInformatieDienst meldt dat de snelweg deels is afgesloten. Rond half elf stond er door het ongeval ongeveer twee kilometer file. Verkeer in de richting van Dordrecht wordt omgeleid.

Batman deelt klappen uit in demo en trailers Arkham Asylum

PS3-gamers kunnen sinds gisteravond een voorproefje krijgen van hoe Bruce Wayne verkleed als Batman Arkham Asylum veiliger maakt en vanochtend zijn ook de PC-demo en Xbox Live beschikbaar gemaakt. Deze weegt een slordige 2 GB en kan hier vandaan gehaald worden.

Vanaf 28 augustus ligt Batman Arkham Asylum in de winkels voor Xbox 360 en PlayStation 3. PC-gamers zullen een maandje moeten wachten, volgens Rocksteady heeft dat te maken met de implementatie van PhysX-ondersteuning in de game. De demo is voorzien van deze ondersteuning, een feature die de consoleversies moeten ontberen overigens.

Zwemster Hardy doorbreekt barrière

Zwemster Jessica Hardy heeft in de zwemwereld voor een primeur gezorgd door op de 50 meter schoolslag als eerste onder de dertig seconden te zwemmen. Bij de Open Amerikaanse kampioenschappen kwam ze tot een tijd van 29,95 seconden.

Hiermee scherpte Hardy, die net terug is van een dopingschorsing, de tijd van de Russische Yuliya Efimova aan. Zij kwam bij de wereldkampioenschappen in Berlijn tot een tijd van 30,09 seconden.

Het is mogelijk dat Hardy wederom geschorst zal gaan worden. De Amerikaanse werd vorig jaar bij de olympische kwalificatiewedstrijden betrapt op het gebruik van clenbuterol, een middel tegen astma dat vanwege de anabolische werking verboden is. Die schorsing is nu afgelopen, maar er loopt nog een procedure bij het sporttribunaal CAS, omdat zwembond FINA en antidopingbureau WADA het niet eens zijn met de lengte van de straf. De uitspraak zal in september zijn.

Simpele zege voor Naudé in Vancouver

Squashster Annelize Naudé heeft zich met speels gemak geplaatst voor de kwartfinales van het internationale proftoernooi in Vancouver, getiteld Sun & Surf 2009. In de openingsronde was de 32-jarige Amsterdamse veel te sterk voor Nayelly Hernandez.

Voor de als tweede geplaatste Naudé was het pas haar eerste toernooi op de Women´s International Squash Players Association (WISPA) World Tour sinds begin mei. De tweevoudig Nederlands kampioene (2004 en 2008) laste na het EK individueel een rustperiode in en verscheen in Canada weer fris aan de start. Haar Mexicaanse tegenstandster, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, had niks in te brengen tegen het sterke spel van onze landgenote. Het werd 11-4, 11-1 en 11-3.

In de volgende ronde van het met $11.100 gedoteerde WISPA toernooi moet Naudé het vrijdag (plaatselijke tijd) opnemen tegen Carolyn Russell (8) uit Canada.

Ledental protestantse kerk keldert

In het jaar 2030 zal het aantal protestanten in Nederland gehalveerd zijn. Dat blijkt uit cijfers van bureau Kaski. Het Nederlands Dagblad schrijft op basis van die cijfers dat het ledental van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) over twintig jaar nog een miljoen zal bedragen.

Begin dit jaar bedroeg het ledental van PKN nog 2,1 miljoen. Volgens het onderzoeksbureau "blijft uiteindelijk een harde kern over". Toch is de uitkomst van Kaski positiever dan een raming van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Het SCP voorspelde in 2006 namelijk dat PKN in 2020 nog ongeveer een half miljoen leden zou hebben.

Naar schatting verlaten jaarlijks ongeveer 36 duizend mensen de kerk. Vooral in de provincies Zeeland en Noord-Holland daalt het aantal leden van de kerk. De meest trouwe kerkgangers zijn te vinden in Overijssel en Flevoland. Hoewel het onderzoek al in oktober werd uitgevoerd, zijn de resultaten nu pas bekendgemaakt door het onderzoeksbureau.

Ook los van de ontkerkelijking verkeert de EO in zwaar weer.

Politie vreest voor leven 'gangsterliefje'

De Belgische politie houdt er rekening mee dat de vrouw die ruim twee weken terug drie criminelen hielp ontvluchten uit de gevangenis van Brugge, niet meer in leven is. Ze vreest dat het drietal zich van de 23-jarige Lesley D. heeft ontdaan. Anonieme politiebronnen hebben dat vandaag gezegd in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Twee van de drie ontsnapten zijn inmiddels opgepakt, onder wie de vriend van Lesley D.. Nummer drie is nog voortvluchtig, maar over hem krijgt de politie heel wat tips binnen. "Maar naar Lesley is er geen enkel spoor meer."

De drie ontkwamen uit de gevangenis van Brugge met een door de vrouw gehuurde helikopter. Ze doken enige tijd onder in een hotel in Amsterdam, van waaruit ze in België bankovervallen pleegden. Een van de drie criminelen werd maandag in Brussel aangehouden. De tweede is gisteren in Marokko gearresteerd.

[Update] Operation Flashpoint 2 CE bevat een legerhelm

[Update 11.22]

We hebben zojuist van Codemasters gehoord dat deze Collector's Edition momenteel exclusief is voor onze oosterburen. Momenteel wordt er gekeken of hij ook in de Benelux uitgebracht kan worden, maar daar is nog niks zeker over.

Oorspronkelijk bericht

Er lijkt een competitie te zijn uitgebroken welke publisher de meest absurde collector's edition van zijn games in de winkels kan leggen. Kwam Activision laatst met de night vision goggles voor Modern Warfare 2, nu is het de beurt aan Codemasters met een legerhelm die geleverd wordt bij Operation Flashpoint: Dragon Rising. Tevens worden er dogtags bij geleverd die zo het lijkt je eigen naam er op krijgen. Of de editie daarmee alleen verkrijgbaar wordt via vroege pre-orders en wat je er voor moet gaan neerleggen is nog een mysterie.

Dries Roelvink zingt voor koper huis

Om een woning aan de Koningin Wilhelminalaan in Voorburg te verkopen, zet een Voorburgse makelaar een ludieke actie op touw. De 'gelukkige' koper krijgt namelijk een exclusief optreden van Dries Roelvink cadeau bij zijn nieuwe woning.

Met de actie hoopt de zanger bij te dragen aan de aanpak van de economische crisis. Dries Roelvink zingt voor iedereen die bij de verhuizing heeft geholpen en feliciteert de nieuwe bewoners.

Roelvink was meteen enthousiast voor de actie. Hij heeft net een nieuwe single, getiteld Geen crisis waar Dries is, uitgebracht. "Ik vond het meteen een leuk idee om te kijken of de titel van mijn single echt werkt", zegt de zanger.

Makelaar Rob Verhoeven bedacht de actie toen de huidige eigenaren hem vroegen de woning op de markt te brengen. "Een woning verkopen is in deze tijd lang niet gemakkelijk," stelt de makelaar. "Tot een jaar geleden zou ik een woning als deze binnen een paar dagen kwijt zijn. De woning verkeert namelijk in top staat, is zonder kosten te betrekken, ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Den Haag, op loopafstand van het openbaar vervoer en de uitvalswegen. Het afgelopen jaar moeten we meer moeite doen om onze woningen onder de aandacht te brengen, maar als zelfstandig ondernemers zien we dit als een uitdaging en zijn we gewend hard te werken. Wij houden erg van creatieve ideeën en waren we meteen enthousiast. En wat is er nou leuker dan op de dag van de verhuizing de familie en vrienden te bedanken voor hun hulp met een feestelijk optreden van Dries?"

Ook hier maakt Dries zichzelf volslagen belachelijk...

Fannie Mae nog niet uit de problemen

De Amerikaanse hypotheekbank Fannie Mae is nog niet uit de problemen. De grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten leed in het tweede kwartaal een verlies van 14,8 miljard dollar (10,3 miljard euro) en moet opnieuw bij de overheid aankloppen voor financiële steun.

Fannie Mae vraagt de Staat 10,7 miljard dollar om te overleven. Het geld komt uit een pot van 400 miljard dollar die de Amerikaanse regering reserveerde voor de hypotheekbank en zusterorganisatie Freddie Mac. Met de kredieten moeten beide hypotheekbanken, die vorig jaar door de overheid van de ondergang werden gered, hypotheekleningen van in de problemen geraakte huiseigenaren aanpassen.

Met het achtste achtereenvolgende kwartaalverlies liepen de totale verliezen van Fannie Mae in de afgelopen twee jaar op tot ruim 100 miljard dollar.


Fannie Mae nog niet uit de problemen  (foto: DAG)

Tony Curtis bezwangerde Marilyn Monroe

Acteur Tony Curtis is inmiddels 84, maar hij denkt er nog graag aan terug: zijn affaire met Marilyn Monroe. In zijn binnenkort te verschijnen memoires beweert Curtis dat de legendarische actrice zwanger van hem was. Die zwangerschap eindigde in een miskraam. Dat schrijft The Daily Telegraph vandaag.

De knipperlichtrelatie zou zijn begonnen in 1950, maar al snel daarna zijn verwaterd. Hun verhouding bloeide weer op tijdens de opnames voor Some Like It Hot, waar Curtis en Monroe samen in speelden. Beiden waren toen overigens getrouwd; hij met actrice Janet Leigh en zij met schrijver Arthur Miller.

In zijn boek schrijft Curtis dat Monroe hem vertelde dat ze zwanger was toen het stel hun relatie wilde opbiechten aan Miller. "Ik was stomverbaasd." Miller zou daarna van Monroes arts te horen hebben gekregen dat het kind helemaal niet van Curtis was, schrijft de Britse krant. De schrijver zou Curtis hebben gezegd: "Maak die film af en verdwijn uit ons leven."

Het stel beëindigde de relatie. Daarna hoorde Curtis nog van de miskraam. De autobiografie, The Making of Some Like It Hot, verschijnt dit najaar. "Als we in bed lagen wist ik nooit - vooraf, tijdens en erna - waar haar gedachten waren. Ze was actrice, ze kon een rol spelen. Ze kon een man geven wat ze dacht dat hij nodig had. Meer hoefde ik ook niet."

Kattenhotel speciaal voor perzen

'Persians Paradise' heet het vijfsterrenhotel voor Perzische katten in Lelystad. Volgens de 22-jarige eigenaresse Milou van Voorst is het het eerste kattenhotel van Nederland speciaal voor deze raskat.

Van Voorst kwam op het idee om het hotel te beginnen omdat ze zelf vaak tegen problemen aanliep als ze haar vijf Perzische katten naar een pension deed. Perzen hebben extra aandacht en verzorging nodig. "Die miste als ik mijn katten uit logeren deed. In mijn kamer zijn allerlei aanpassingen gedaan zodat deze raskat zich helemaal op haar gemak voelt."

Voor de perzen is het een paradijs. Maar ook is er een ruimte voor de 'gewone' kat, een kittenkamer, een seniorensuite en als klap op de vuurpijl is er een speciale kamer voor niet-gecastreerde katten. Want 'niet geholpen' katten worden volgens de hoteleigenaresse vaak geweigerd bij pensions.

Het kattenhotel opent 22 augustus. Van Voorst heeft de eerste boekingen voor de perzenkamer al binnen.

Ophef om gouden handdruk

In het Noord-Hollandse Beverwijk is deze week een relletje ontstaan over de ontslagvergoeding van een topambtenaar. De man kreeg in 2007 na een dienstverband van zes maanden een ontslagpremie van een half miljoen euro uitbetaald. De gemeenteraad wist lange tijd van niks, maar kwam de hoge vergoeding deze week toch op het spoor.

Het bedrag dook eerder deze week op op een website van het ministerie van Binnenlandse Zaken waarna de gemeenteraad van Beverwijk het oppikte. De raad was woedend op het College van B&W en eiste antwoorden. Aanvankelijk wilde het college, in verband met het zomerreces, niet reageren. Maar vandaag kwamen B&W toch met een reactie over de brug.

In een brief stelt het college dat "de ontslagvergoeding niet te hoog is omdat er premies en belastingtoeslagen in opgenomen zijn". Wel betreurt de burgemeester naar eigen zeggen het feit dat de gemeenteraad niet eerder over het bedrag is geïnformeerd.


Gouden handdruk van half miljoen 'is niet te hoog'  (foto: DAG)

Doden busongeluk morgen terug

De zes toeristen die vorige week omkwamen bij het busongeluk in Spanje, komen morgen terug naar Nederland. Dat heeft een woordvoerder van alarmcentrale SOS International vandaag gezegd. Hij wilde niet zeggen op welke manier ze vervoerd worden.

Hij benadrukte dat in overleg met de nabestaanden en touroperator Sundio Group geen verdere mededelingen worden gedaan. Wel zei hij nog dat na aankomst de stoffelijke overschotten zullen worden overgedragen aan de familieleden. Dat gebeurt op één locatie.

De afgelopen dagen zijn met speciale vluchten enkele tientallen gewonden overgevlogen. Gisteren kwamen nog drie gewonden aan op Rotterdam Airport. Aan boord waren ook familieleden van de gewonden.

Moeder en zoon liggen vijf jaar dood in huis

In het Belgische plaatsje Jette, bij Brussel, zijn in een woning de stoffelijke overschotten van een moeder (80) en haar zoon (49) aangetroffen. Volgens Het Nieuwsblad lagen de lijken daar al vijf jaar.

Geen enkele buurtbewoner had iets gemerkt. Een kantonrechter die onbetaalde rekeningen wilde innen, trof de lichamen aan. Vijf jaar geleden had de politie al een buurtonderzoek verricht, maar daaruit werd geconcludeerd dat de moeder en haar zoon verhuisd waren.

De moeder en haar zoon zijn beiden van Italiaanse afkomst. Er wordt een onderzoek naar hun overlijden ingesteld.

Met dank aan smiver000 voor de submit.

Pfaffs verdacht van belastingfraude

De Antwerpse onderzoeksrechter heeft voetballegende Jean-Marie Pfaff en zijn echtgenote Carmen Seth in verdenking gesteld van belastingfraude. Het televisie-echtpaar wordt verdacht van het witwassen van geld, fiscale valsheden, het gebruik van valse stukken en inbreuk maken op de belastingwet. Ook zou de oud-voetballer een eigendom hebben in Zwitserland dat hij niet bij de fiscus heeft opgegeven en zou hij vele inkomsten niet hebben aangegeven.

Het balletje kwam aan het rollen in maart 2008. Christian Van Wambeke, onderzoeksrechter, liet destijds huiszoeking uitvoeren in de toenmalige villa van de televisiefamilie. Het parket in Antwerpen heeft aan de Belgische krant De Tijd bevestigd dat de inkomsten van de Pfaffs onderzocht zijn. Het onderzoek is inmiddels afgerond en een woordvoerster van het parket laat weten: "De onderzoeksrechter zal het dossier binnenkort bezorgen aan het parket."

De advocaat van de Pfaffs, Tom Versompel laat weten dat de inverdenkingstelling niet als een verrassing komt: "Als je iemand blijft verhoren moet je op een gegeven moment een standpunt innemen." De advocaat benadrukt dat de Pfaffs hun onschuld volhouden. "Zij blijven bij hun standpunt dat hen niets te verwijten valt", aldus de advocaat.

Met dank aan smiver000 voor de submit.

Man graaft overleden vader op

De Amerikaan Dominik Bailey heeft de urn met as van zijn overleden vader opgegraven en mee naar huis genomen, omdat hij zijn vader zo miste. Volgens een familielid had de man al eens aangegeven dit te willen doen, maar niemand geloofde hem.

De grafschenner is aangegeven door zijn moeder en hem wacht waarschijnlijk een forse straf. Grafschennis is een zwaar vergrijp en kan worden bestraft met maximaal vijftien jaar celstraf en een boete van tienduizend dollar.

Maaskant: "Knappe prestatie"

NAC Breda won ook gisterenavond van Polonia Warschau (3-1) en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van de Europa League. Een week geleden wonnen de Bredanaars al met 0-1.

"Dit is een knappe prestatie, want wij zijn slechts een kleine club ten opzichte van al dat geweld om ons heen," aldus Maaskant. Hiermee refereerde de trainer naar de clubs van naam, die zich ook via de voorronde voor het hoofdtoernooi van de Europa League moeten plaatsen.

In de eerste helft gaf NAC Breda bijna geen kansen weg en trof zelf twee keer doel. Na de thee voerde Polonia Warschau de druk wel op, wat ook in een aansluitingstreffer resulteerde. Dit had echter geen effect op NAC Breda. De ploeg slaagde er zelfs in om de marge met de Polen te vergroten.

"Ik ben op de bank niet in paniek geraakt," blikte Maaskant terug. "Nadat Kees Kwakman een geweldige goal had gemaakt, was het ook echt klaar. We zijn terecht door, vrijdag zien we bij de loting wie de volgende wordt. Dan gaan we zien of we ook de poulefase kunnen bereiken, dat zou helemaal fantastisch zijn."

Rutten blij met zege PSV

Fred Rutten was na afloop van het Europa League-duel tegen PFC Cherno More Varna (0-1) een tevreden man. PSV was er namelijk in geslaagd om zich voor de volgende ronde van het Europese toernooi te plaatsen.

"We hebben ons geplaatst voor de volgende ronde. Dat is belangrijk voor de spelers en voor de club," liet Rutten na afloop weten. De trainer van de Eindhovenaren zag in het duel tegen de Bulgaarse ploegen plus- en minpunten. "De organisatie was goed en we hebben vrijwel geen kans weggegeven. In de tweede helft hadden we echter met tien man een keer moeten scoren. Dat was een mooie beloning voor het harde werken geweest."

Daarnaast liepen ook de combinaties van PSV niet altijd even soepel. "PSV heeft een elftal in ontwikkeling. Het duurt echt nog wel even voordat alles loopt zoals wij dat graag willen," aldus Rutten.

Overigens kwam de selectie van PSV het duel met PFC Cherno More Varna niet ongeschonden door. Stanislav Manolev, debutant aan de zijde van PSV, liep namelijk tegen een rode kaart aan. Verder raakten Orlando Engelaar en Carlos Salcido geblesseerd.

Het is nog niet duidelijk of het laatstgenoemde duo aanstaande zondag, in de competitiewedstrijd tegen FC Twente, kan spelen. Rutten: "Dat kunnen we waarschijnlijk pas in de loop van vrijdag zeggen."

Dicaprio speelt in Brave New World

Leonardo DiCaprio en Ridley Scott gaan de roman Brave New World van de Engelse schrijver Aldous Huxley verfilmen. Het blad The Hollywood Reporter (THR) berichtte gisteren dat Scott de film gaat regisseren.

De maker van de legendarische cultfilm Blade Runner heeft al eerder in interviews aangegeven het literaire werk van Huxley naar het witte doek te willen brengen, maar nu lijkt het project serieus te worden. Volgens THR produceren DiCaprio en Scott de film gezamenlijk. Studio Universal heeft al een scriptschrijver en productiemedewerkers ingehuurd.

Leonardo DiCaprio kruipt waarschijnlijk in de huid van Bernard, de hoofdpersoon van het verhaal uit 1931. Die voelt zich, schijnbaar als enige, niet thuis in het keurslijf dat hem is toebedeeld in de ogenschijnlijk perfecte kastensamenleving. De rest van de bevolking is zo geconditioneerd, dat iedereen zijn door de overheid toegewezen taak met het grootste plezier uitvoert.

'Scott en Dicaprio verfilmen Brave New World'  (foto: ANP)

Bouygues Télécom wil Steegmans

Er bestaat een mogelijkheid dat Gert Steegmans zijn carrière bij Bouygues Télécom zal voortzetten. Dit is in het Belgische medium Het Nieuwsblad te lezen.

Gisteren werd bekend gemaakt dat het contract tussen Steegmans zijn werkgever, Team Katyusha, met onmiddelijke ingang is ontbonden. Jean-René Bernaudeau, manager van Bouygues Télécom, heeft inmiddels laten weten geïnteresseerd te zijn in de diensten van de Belg.

Daarnaast is de kans erg klein dat Steegmans terug zal keren bij Quick-Step. De wielrenner was voorafgaand aan zijn avontuur bij de Russische formatie bij de Belgen werkzaam.

Militairen Honduras bezetten ziekenhuizen

Hondurese militairen hebben gisteren ziekenhuizen bezet, omdat het medisch personeel tot een staking voor onbepaalde tijd heeft opgeroepen. De gezondheidsmedewerkers eisen de terugkeer van de afgezette president Manuel Zelaya.

Ongeveer achtduizend mensen die in de gezondheidszorg werken, zijn deze week in staking gegaan. Door de actie zijn circa dertig ziekenhuizen en ruim duizend gezondheidscentra getroffen.

Zelaya werd op 28 juni afgezet. Op die dag zou een omstreden referendum worden gehouden, dat de weg zou kunnen vrijmaken voor de herverkiezing van het staatshoofd. Zelaya werd opgepakt en het land uitgezet. De voorzitter van het parlement, Roberto Micheletti, volgde Zelaya op als president in het Centraal-Amerikaanse land. Kort nadat Zelaya was afgezet, ging het merendeel van de circa 50.000 leraren in het land al in staking.

Barbra Streisand veilt filmkleren

Haar hele leven heeft ze spullen verzameld, maar nu stapt Barbra Streisand met zo'n vijfhonderd persoonlijke bezittingen naar een veilinghuis. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Onder de spullen zijn kleren die ze droeg in haar films Funny Lady en The Way We Were (1973), maar ook jurken van tournees. Verder komen er schilderijen en meubels onder de hamer. Pronkstuk is Streisands Yamaha Baby Grand Piano. De opbrengst gaat naar de Streisand Foundation. Die zette de 67-jarige zangeres in 1986 op om meer te kunnen doen voor het milieu, mensenrechten en vrouwenemancipatie.

Barbra Streisand komt binnenkort met een nieuw jazzalbum. Love Is The Answer is geproduceerd door zangeres Diana Krall.

Barbra Streisand veilt filmkleren  (foto: ANP)

Maaskant toch niet naar Vuelta

In tegenstelling tot een eerder bericht zal Team Garmin Martijn Maaskant niet afvaardigen naar de Vuelta a España, die eind augustus van start gaat. Dat is te lezen in AD/Sportwereld.

Maaskant, die dit jaar in de Tour de France actief was, zal wel in een aantal andere rondes te zien zijn. Hij geeft namelijk acte de présence in de Eneco Tour, de Vattenfall Cyclassics en de Ronde van Groot-Brittannië.

CD: Het beste van Vive la France

In deze tijd, waarin hele volksstammen er weer op uittrekken, is het altijd lekker om thuis nog na te kunnen genieten van de muziek die je tijdens je vakantie hebt gehoord. Zo moet ook Universal Music gedacht hebben bij het uitbrengen van (weer) een nieuwe verzamel-cd met Franse muziek. Het beste van Vive la France is geen vernieuwende titel, even googlen en je hebt zo tien cd's met dezelfde naam, maar een lekkere verzameling is het wel. Even waan je je op een Frans pleintje met een wijntje in de hand.

Nederlanders verbruiken minder stroom

Nederlanders hebben in de eerste zes maanden van 2009 minder stroom gebruikt dan in de eerste zes maanden van vorig jaar, dat blijkt uit cijfers van netbeheerder TenneT.

Het elektriciteitsgebruik lag in juni van dit jaar 5,25 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. In januari lag het verbruik nog gelijk met een jaar eerder, de maanden daarna is het elektriciteitsverbruik steeds verder gedaald ten opzichte van een jaar eerder.

Tot begin van dit jaar nam het stroomverbruik van Nederlandse consumenten en bedrijven juist steeds toe. "In het begin van 2009 vond een kentering plaats", zei een woordvoerder van TenneT vrijdag. Over mogelijke oorzaken daarvan laat de netbeheerder zich niet uit. "Wij geven slechts de feiten en cijfers, geen interpretaties."

TenneT meet het stroomverbruik aan de hand van gegevens van het hoogspanningsnet. Alleen grote bedrijven die hun eigen energie opwekken en gebruiken vallen buiten de metingen van TenneT.

Spelen kwalijke praktijken van energiebedrijven een rol?

Goedemorgen!

Iedere ochtend kijkt Driek Oplopers kritisch naar het nieuws. Daarna volgt een vraag. Dit keer over het tuig van de Nederlandse Energie Maatschappij:

Nederlanders gebruiken steeds minder elektriciteit. Terwijl elektriciteit de duurzaamste energiebron is. Het is onbekend waarom het gebruik zo afneemt.

Maar die energieleveranciers staan bij mij sowieso al in een heel kwalijk daglicht. Toch een beetje een sfeertje van goedkoop beloven, en dan duur doen. Arme consument.En de Nederlandse Energie Maatschappij spant wat dat betreft de kroon.

NAC en Amoah om de tafel over nieuw contract

NAC Breda wil binnenkort met aanvaller Matthew Amoah gaan praten over een nieuw contract voor de Ghanees.

De Ghanees heeft momenteel een verbintenis die medio 2010 afloopt. De afgelopen week toonde Amoah aan dat hij in een goede vorm steekt. Ook in de Europa League-wedstrijd tegen Polonia Warschau van afgelopen donderdag (3-1) was de kleine aanvaller weer trefzeker.

Het standpunt van NAC is duidelijk. "We zijn heel blij met Matthew en willen hem er graag bij houden," verklaarde technisch directeur Earnest Stewart donderdag tegenover Omroep Brabant.

In Breda leeft de vrees dat Amoah deze transferperiode nog zal worden weggehaald door een grote club. De Ghanees benadrukte donderdag dat een dergelijk scenario momenteel niet aan de orde is. "Er heeft zich niemand bij mijn zaakwaarnemer gemeld," aldus Amoah.

George teruggezet naar beloften FC Utrecht

Leroy George heeft te horen gekregen dat hij minstens een week bij de beloften van FC Utrecht aan de slag moet.

Volgens technisch directeur Foeke Booy spelen disciplinaire redenen een rol in het terugzetten van George naar de beloften. "Daar is met hem over gesproken en we hebben het idee dat hij het goed oppikt," aldus Booy tegenover het Algemeen Dagblad.

Intern zou George er regelmatig op gewezen zijn dat hij op de trainingen soms een te lakse instelling toont. Toen coach Ton du Chatinier hem woensdag duidelijk maakte dat hij voorlopig bij Jong FC Utrecht moet trainen, beende George ontevreden weg.

Voormalig FC Utrecht-coach Willem van Hanegem beschouwde George ooit als een belangrijke speler, maar de instelling van de 22-jarige aanvaller stond de Kromme op den duur niet meer aan. "Het houdt een keer op, hij liep er bij als iemand van mijn leeftijd," zo meldde Van Hanegem gedurende zijn trainerschap in de Domstad.

VS: extra geld sloopregeling auto

De Amerikaanse Senaat heeft  ingestemd met extra geld voor de sloopregeling voor oude auto's. Twee miljard dollar uit het fonds om de economie uit het slop te trekken, wordt toegevoegd aan de pot voor de sloopregeling. Zestig senatoren stemden voor de regeling en 37 tegen.

Het Huis van Afgevaardigden stemde vandaag al in met de maatregel die de duur van het succesvolle programma verlengt. Oorspronkelijk had de overheid 1 miljard dollar beschikbaar gesteld voor de regeling, waarbij Amerikanen tot 4500 dollar terug kunnen krijgen voor hun oude auto als ze een nieuwe, zuinige auto kopen. Dat bedrag was binnen een week zo goed als op.

De sloopregeling werd ingevoerd naar Europees voorbeeld. Naar verwachting ondertekent de Amerikaanse president Barack Obama de verlenging spoedig. Het staatshoofd verwelkomde het aannemen van de maatregel.

Fans in rij bij Starbucks Utrecht CS

Starbucks opende eergisteren een filiaal in Utrecht. En al meteen bij de opening stonden fans van de koffieketen in de rij voor een kop koffie.

"Ik begon echt te gillen toen ik het hoorde", zegt Lisa (14) uit Driebergen, "zó blij was ik." Lisa houdt niet echt van koffie, maar toch is ze fan van Starbucks. De Amerikaanse koffieketen (16.120 winkels in 49 landen) opende woensdagochtend het eerste Nederlandse filiaal buiten Schiphol, op het Utrechtse Centraal Station. Tientallen fans stonden nog voor de opening in rij.

Lisa - ze wil niet met haar achternaam in het nieuws- leest veel over "beroemde mensen", vertelt ze. En die staan vaak op de foto met een grote Starbucksbeker. Daarom houdt Lisa van Starbucks. Haar vader Arie (58) ging mee naar Utrecht. Zelf heeft hij "niet zoveel" met de koffieketen, "behalve het geluk op het gezicht van Lisa".

Allure
Met de Nederlandse Spoorwegen als partner stort Starbucks zich op de Nederlandse markt. In het najaar opent de eerste van twee filialen op Amsterdam Centraal, en later volgen stations in Rotterdam en Leiden. Servex, de NS-dochter die alle stationswinkels en -horeca exploiteert, heeft Starbucks "actief benaderd", zegt Servex-directeur Madeleine van der Zwaan. Na lange onderhandelingen is de winkel nu eindelijk open. "Een enorme mijlpaal", vindt Van der Zwaan.

De komst van luxewinkels als Starbucks moet de allure van het station vergroten. "Het station van de toekomst is hét prikkelende uitgaans- en winkelcentrum van de stad", aldus de website van Servex. Of, in de woorden van Van der Zwaan: "Gemiddeld blijven treinreizigers minder dan tien minuten op het station. Ik zou willen dat ze in de verleiding komen om een treintje later te nemen."

Volgens retaildeskundige Jan-Willem Grievink, directeur van het FoodService Instituut Nederland, zullen de stations, net als luchthaven Schiphol, steeds meer bezoekers trekken die alleen komen winkelen. "De groeikansen liggen bij de niet-reizigers. Het station wordt een bestemming op zich."

Geen concurrentie
Onlangs opende de eerste HEMA op Amsterdam Centraal. Ook komen er meer vestigingen van Julia's (pasta om mee te nemen), en van De Broodzaak, formules die Servex zelf bedacht. Snackbar Smullers vernieuwt door ook salades aan te bieden en, aldus Van der Zwaan, "de eerste kroket zonder E-nummers", oftewel kleur-, geur- en smaakstoffen. Variëteit is het sleutelwoord, zegt Van der Zwaan. "Want hoe groter de keuze, hoe meer kans dat je iets wilt kopen."

De omzet van Servex groeit al jaren. Van 232 miljoen euro in 2004 naar 321 miljoen euro in 2008. Winstcijfers wil Servex niet vrijgeven. Maar met meer dan 4.000 werknemers en meer dan 300 verkooppunten van achttien formules - eigen, zoals Smullers en Kiosk, en franchise, zoals Burger King en Starbucks - is het een van de grootste horecabedrijven van Nederland. Op de stations heeft Servex vrijwel geen concurrentie.

Toilet
Vorig jaar onderzocht reizigersvereniging Rover aan welke voorzieningen de treinreiziger het meest behoefte heeft. Vaakst genoemd: een publiek toilet. Beleidsmedewerker Tim Boric: "Luxewinkels zijn prima en leuk, maar de reiziger heeft meer behoefte aan goede basisvoorzieningen, zoals toilet en wachtruimte. Daar ontbreekt het nu nog wel eens aan."

Over het horeca-aanbod op de stations is Rover overigens wel te spreken. Boric: "Zo'n Starbucks, daar is blijkbaar een markt voor. Het is goed voor de sfeer en de sociale veiligheid op het station. Als er maar wat te kiezen blijft. Het eenvoudige kopje koffie voor een lagere prijs mag niet verdwijnen."

Bij Starbucks kost de kleinste cappuccino 2,95 euro. Maar, zegt een woordvoerder, als je het omrekent betaal je per centiliter niet eens zo veel meer, want de bekers van Starbucks zijn groter. Bankmedewerker Marcel van Kamp komt elke dag op weg naar z'n werk op Utrecht Centraal. "Ik kom wel eens in de VS, dus ik ken het concept." Hij kocht een Frappuccino - een soort ijskoffie met slagroom. "Dit ga ik niet dagelijks doen. Als je er nuchter naar kijkt, is 4,45 euro voor een kopje koffie natuurlijk te duur. Maar soms wil ik graag bedrogen worden."


Met Starbucks op zoek naar allure  (foto: DAG)

Demi Moore: noodlanding in Vegas

De privéjet van Ashton Kutcher en zijn vrouw Demi Moore heeft gisteren in Las Vegas een noodlanding moeten maken. Het acteurskoppel liet op Twitter weten blij te zijn nog te leven en dit heuglijke feit te gaan vieren in een bar in de Amerikaanse gokstad.

Een woordvoerder van het internationale vliegveld van Las Vegas bevestigde tegenover de nieuwszender NBC dat het vliegtuig motorproblemen had. Volgens Kutcher was de motor oververhit. Het stel was vanaf New York op weg naar Las Vegas voor de première van Kutchers nieuwe film Spread. "Yep, altijd een avontuur in Vegas", schreef Moore op haar 'microblog'.

Neger speelt Madonna in musical

In Edinburg wordt de hele maand augustus een musical uitgevoerd over popster Madonna die probeert een Afrikaans meisje te adopteren. De rol van de 50-jarige ster wordt gespeeld door  een zwarte mannelijke acteur met een blonde pruik, zo bericht de BBC.

De cast van de musical komt uit Malawi, net als de twee geadopteerde kinderen van Madonna.  De musical vertelt het verhaal over hoe Madonna in het Afrikaanse land terechtkwam, de problemen die ze tegenkwam tijdens het adoptieproces van haar dochter Mercy James en de reactie hierop in Malawi.

Discussie
De adopties van Madonna’s zoon en dochter leidden beiden tot veel discussie. Volgens critici zou Madonna haar geld en invloed hebben gebruikt om kinderen te ‘kopen’.  Ze voldeed niet aan de landelijke adoptiewet, die stelt dat een adoptie-ouder minstens 18 maanden in het land moet hebben gewoond.

Een van de acteurs, Shombi Banda, trad eerder op voor Madonna in Malawi. Hij speelde toen iemand die na twintig jaar terugkeert uit het buitenland en klaagt over het verlies van zijn culturele  identiteit. Volgens Banda onderbrak Madonna het stuk en zei ze: "Geld is de oplossing voor alles".

 


Musical over Madonna's adoptie  (foto: DAG)

'Sexting' nieuwe hype onder jeugd

Britse jongeren hebben een nieuw speeltje ontdekt: 'sexting'. De kinderen versturen onderling naaktfoto's van zichzelf via een mobiele telefoon, die vervolgens gebruikt worden door pedofielen zonder dat de verzenders hier iets van af weten, waarschuwt de politie.

Volgens de Britse Child Exploitation and Online Protection Center (CEOP) zijn er al meerdere privé-foto's van kinderen op websites verschenen die door pedofielen worden gebruikt. Jongeren sturen deze foto's voor een flirt of een grap naar hun vriendjes of vriendinnetjes, maar op het moment dat er een relatie wordt verbroken of de telefoon gestolen wordt kunnen de naaktfoto's ongevraagd op internet terechtkomen.

'Sexting' is al een tijdje populair in de Verenigde Staten en Australië. In Australië is er een campagne gelanceerd om de jongeren bewust te maken van de risico's die 'sexting' met zich meebrengt.

Ai!Amsterdam moet naam wijzigen

Burgemeester Job Cohen eist dat actiegroep Ai! Amsterdam zijn logo en naam aanpast. Het Parool meldt dat de burgervader het beeldmerk van de club te veel vindt lijken op de campagne IAmsterdam, waarmee de gemeente de stad in binnen- en buitenland promoot.

Ai! Amsterdam is een lobbyclub die strijd tegen ‘belachelijke regeltjes’ van de gemeente Amsterdam, waaronder het omstreden verbod op staand bier drinken dat woensdag min of meer van tafel ging. Volgens Cohen schaadt de groep het imago van Amsterdam door onder deze naam en met dit logo te opereren. Als Ai! Amsterdam daar niet mee stopt, stapt de gemeente naar de rechter.

De organisatie heeft al laten weten niet op de eis in te gaan. Een woordvoerder noemt de eis van Cohen ‘een beetje kinderachtig’. Robert van Kralingen van Ai! Amsterdam tegen Het Parool: ‘Cohen beticht ons ervan dat we de stad schade toebrengen door het gebruik van de naam Ai!Amsterdam. Onzin, het is juist de gemeente die de stad schade toebrengt met alle onzinnige regeltjes.’


Foto bij: Cohen eist dat Ai!Amsterdam naam en logo wijzigt  (foto: DAG)

Vier terreurverdachten voorgeleid

De vier mannen die vorige week Kenia zijn uitgezet omdat ze op weg zouden zijn geweest naar een jihadistisch trainingskamp in Somalië, worden vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Rotterdam.

Het gaat om drie Nederlanders en een Marokkaan met een Nederlandse verblijfsvergunning. Ze zijn na uitzetting uit Kenia naar Brussel gevlogen en vervolgens overgeleverd aan Nederland.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het viertal van deelname aan een terroristische organisatie. De rechter-commissaris bepaalt vrijdag of justitie de vier mannen nog langer mag vasthouden.

Een van de vier is al langer bekend bij politie en justitie. De man uit Den Haag was in 2005 onderweg naar Irak om daar deel te nemen aan de heilige oorlog tegen niet-moslims. In Azerbeidzjan werd hij toen samen met twee reisgenoten aangehouden en onder politiebegeleiding terug naar Nederland gebracht.

'Leider Pakistaanse Taliban gedood'

Het is "zeer waarschijnlijk" dat de leider van de radicaalislamitische Taliban in Pakistan dood is. Baitullah Mehsud zou twee dagen geleden zijn gedood door een raketaanval. Ook zijn echtgenote en bodyguards overleefden de aanslag niet.

Dat liet de Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik weten. Volgens Malik is die informatie binnengekomen, alleen ontbreekt het bewijs nog. Ook een Amerikaanse functionaris meldde vrijdag dat er reden is om aan te nemen dat "berichten over zijn dood waar zijn".

De regering van Pakistan loofde in juni een bedrag van 50 miljoen roepie (bijna 440.000 euro) uit voor de tip die leidt tot de aanhouding, dood of levend, van de al-Qaeda bondgenoot. De Verenigde Staten zetten een beloning van 5 miljoen dollar (ruim 3,5 miljoen euro) op zijn hoofd.

Mehsud opereert vanuit de provincie Zuid-Waziristan in het noordwesten van Pakistan. In dat gebied heersen de Taliban en heeft de regering in Islamabad weinig invloed.

Loopt een man over het water…

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de afgelopen week aaneen. Nu eens zonder beledigingen. Niet aan het adres van Guusje ter Horst, een vernielende politieman, een frauderende politievrouw, Roel Driesvink, Gerard Joling, Jantje Smit en Frans Bauer, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander, de EO en ADO-Den Haag. Nee, Driek hoeft ze niet te beledigen. Ze maken zichzelf al genoeg belachelijk...

Brandende luchtballon gezien in Soest

Diverse mensen zagen gisteravond een vuurbal boven Soest en waarschuwden de hulpdiensten. Deze rukten massaal uit voor de 'brandende luchtballon'.

Met man en macht werd er gezocht naar de ballon. De politie zette hierbij een helikopter in. Toen er na anderhalf uur zoeken niets werd aangetroffen, hebben de hulpdiensten de zoektocht gestaakt.

Wat de inwoners van Soest nu precies gezien hebben, blijft een mysterie. Of zou er een relatie zijn met de Britse ufo?

Met dank aan paul voor de submit.

Vrouw ziet eigen auto langsrijden

Een 42-jarige vrouw uit Enschede zag eergisteren haar eigen auto, die gestolen was, voorbijrijden in Apeldoorn. Ze aarzelde geen moment en zette de achtervolging in. Tijdens de rit belde ze de politie.

De agenten zetten de auto aan de kant. De twee inzittenden, een 25-jarige inwoonster van Apeldoorn en een 42-jarige plaatsgenote van de eigenaresse van de auto, zijn aangehouden op verdenking van diefstal of heling.

[Upd] Brand rusthuis België: negen doden

Bij een brand in het rusthuis Kannunik Triest in België zijn zeker acht doden gevallen. Het rusthuis staat in Melle, vlakbij Gent. In het rusthuis verbleven ongeveer negentig mensen. Het provinciale rampenplan is inmiddels afgekondigd. Hulpdiensten zijn massaal ter plekke om hulp te verlenen

Update 22:46
De brandweer is inmiddels in volop bezig met het bestrijden van de brand. Verschillende brandweerkorpsen uit andere steden helpen mee om de brand te blussen. Volgens de brandweer is de brand om ongeveer 20:00 uur begonnen.

Vermoedelijk is de brand onder controle. De bewoners van het rusthuis worden momenteel in een sporthal opgevangen.

Update 23.02
Inmiddels is bekend dat er een negende dode is. Zeker drie mensen verkeren nog in levensgevaar. Dertig mensen en twee ambulancemedewerkers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Over de oorzaak van de brand is nog weinig bekend. Vermoedelijk is er op de eerste verdieping van het rusthuis een ventilator ontploft.

Update 00:44

De brand is inmiddels onder controle. Eén dode is nog niet geïdentificeerd. Waarschijnlijk is de oorzaak van de brand een geïmplodeerde televisie. Eerder werd beweerd dat een ontploffende ventilator de brand veroorzaakte. Het rusthuis blijft voorlopig 24 uur gesloten. Morgenochtend zal er een nieuwe crisisvergadering plaatsvinden.

Het is de ergste brandramp in België sinds de gasexplosie in Ghislenghien in 2004. Hierbij kwamen 24 mensen om.

Met dank aan Jump voor de submit.

Agenten schieten man in been

Op een strandje van de Zuiderplas in 's Hertogenbosch heeft de politie gisteravond een man in zijn been geschoten. De man zou een andere man hebben bedreigd.

De gealarmeerde politie kon de man niet kalmeren. Zelfs pepperspray werkte niet. Toen de man dreigend met een mes op een agent afkwam, werd er door de politie op hem geschoten. De recherche heeft de zaak nu in onderzoek.

Meer politienieuws lees je hier.

Waterpolo-zusjes deden poging tot doodslag

Twee waterpolosters (22 en 16 jaar) worden verdacht van poging tot doodslag. Zij hebben een tegenstandster vorig jaar, volgens getuigen, zeker een minuut onder water gehouden. Het slachtoffer heeft aan deze doodsnood een posttraumatische stressstoornis overgehouden.

Bij de rechtbank van Almelo bleek vandaag de aanklacht na uitgebreid politieonderzoek zwaarder uit te vallen dan aanvankelijk. Zware mishandeling is poging tot doodslag geworden. De rechtszaak is uitgesteld naar oktober, vanwege ziekte van de advocaat en zal vanwege de leeftijd van een van de meisjes deels achter gesloten deuren plaatsvinden.

Het is voor eerst dat er bij waterpolo zo'n extreem incident heeft plaatsgevonden, zegt adjunct-directeur Paul van den Heuvel van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) "Er wordt wel eens net zoals bij voetbal een schop of een elleboog nagegeven, maar de tegenpartij lang onder water houden, wordt direct afgefloten en gezien als een zware overtreding."

Wanneer de rechter de meisjes veroordeelt voor een van de twee misdrijven, ligt het volgens Van den Heuvel voor de hand om de zusjes het lidmaatschap bij een zwemclub permanent te ontzeggen. De Tuchtcommissie van de bond heeft de meisjes nu alleen geschorst. Twaalf maanden voor de oudste zus en zes maanden voor de jongere. WS Twente, hun vereniging, heeft de zusjes R. na het voorval onmiddellijk geroyeerd.

Het voorval vond plaats in de slotfase van het duel tussen het derde team van WS Twente en NZC-1 op 11 oktober. De speelster van NZC werd door de 22-jarige R. ineens met volle kracht onder water geduwd. Haar 16-jarige zus dook er meteen ook bovenop. De Bornse zusjes gingen helemaal los. Andere spelers en de scheidsrechter konden met moeite het slachtoffer bevrijden. In shock en snakkend naar adem lag de zwemster later op de kant.

De vrouw is volgens haar club getraumatiseerd en "heeft er tot op de dag van vandaag allerlei lichamelijke klachten van", meldde dagblad de Stentor eerder. De speelster heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Regisseur John Hughes overleden

Filmregisseur John Hughes, bekend van kaskrakers als Planes, Trains and Automobiles, Ferris Bueller's Day Off, en The Breakfast Club, is vandaag overleden. Hughes werd 59 jaar oud.

Tijdens een ochtendwandeling werd de regisseur getroffen door een hartaanval. De afgelopen tien jaar was Hughes nauwelijks nog actief op filmgebied. Hij besteedde zijn tijd aan zijn gezin.

Hughes begon zijn carrière als copywriter. Later werkte hij niet alleen als regisseur, ook schreef hij scenario's voor Home Alone en de National Lampoon Vacation-films.

Met dank aan Daskaar voor de submit.

Laatste reviews en specials
review
Remnant II
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
©FOK.nl e.a.