Rutten blij met zege PSV

Sjors (Sj0rSz)
Fred Rutten was na afloop van het Europa League-duel tegen PFC Cherno More Varna (0-1) een tevreden man. PSV was er namelijk in geslaagd om zich voor de volgende ronde van het Europese toernooi te plaatsen.

"We hebben ons geplaatst voor de volgende ronde. Dat is belangrijk voor de spelers en voor de club," liet Rutten na afloop weten. De trainer van de Eindhovenaren zag in het duel tegen de Bulgaarse ploegen plus- en minpunten. "De organisatie was goed en we hebben vrijwel geen kans weggegeven. In de tweede helft hadden we echter met tien man een keer moeten scoren. Dat was een mooie beloning voor het harde werken geweest."

Daarnaast liepen ook de combinaties van PSV niet altijd even soepel. "PSV heeft een elftal in ontwikkeling. Het duurt echt nog wel even voordat alles loopt zoals wij dat graag willen," aldus Rutten.

Overigens kwam de selectie van PSV het duel met PFC Cherno More Varna niet ongeschonden door. Stanislav Manolev, debutant aan de zijde van PSV, liep namelijk tegen een rode kaart aan. Verder raakten Orlando Engelaar en Carlos Salcido geblesseerd.

Het is nog niet duidelijk of het laatstgenoemde duo aanstaande zondag, in de competitiewedstrijd tegen FC Twente, kan spelen. Rutten: "Dat kunnen we waarschijnlijk pas in de loop van vrijdag zeggen."